ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים בינוניים( אבל זה לא חובה, אלא יתרון), צפיה בסרטים, תכנות . * גודל המסך - 15 ומעלה. * משקל רצוי - אידיאלי כמה שפחות, אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לפחות 3 שעות במינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * בלוטות - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 300gb, ואשמח מאוד אם יהיה גם SSD אבל זה לא משהו קריטי. * כונן CD/DVD? צורב - לא צריך בכלל * כונן Bluray - לא צריך בכלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא צריך בכלל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - אשמח לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - שתיהיה חברה מוכרת
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השימוש שאעשה במחשב הזה יהיה בעיקר לאינטרנט ולמשחקים (לא כל כך כבדים כמו FSX) אלא ל FS9 ועוד כמה... ד"א מישהו יודע איך BF2 ירוץ על המחשב? Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4MB Cache ASUS EN8600 SILENT 256MB PCI-E x16 OCZ Gold 2GB DDR2 800Mhz CL5 OCZ2G8002GK ASUS P5N-E SLI 650i LGA775 WD2500KS + WD800JD NZXT Apollo Arctic Cooling Freezer 7 Pro + Akasa AMBER Series 120MM Case Fan AK-183-L2B LG GSA-H42N FSP 400W PN סה"כ 5150 בלי משלוח.
-
- 11 תגובות
- 693 צפיות
-
-
1. תקציב: 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כמה שאפשר כבדים), צפיה בסרטים 3. ציוד הקיפי: מסך 4. לא צריך כרטיס קול 5. אין העדפה 6. עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט 7. לא צריך מערכת הפעלה 8. שהמחשב יהיה מהיר 9. כמה שיותר שקט (עדיף להשקיע כמה שיותר בחומרה) 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - gta4, cryses, משחקי ספורט זה אמור להיות מחשב זמני שיחליף את המחשב המאוד ישן שלי לתקופת הצבא. עוד שנתיים אני כנראה אשדרג או אקנה חדש.חשוב לי שלתקופה הזאת יהיה לי מחשב מהיר, שלא יתקע ושאני אוכל להפעיל בו את רוב המשחקים החדשים. אם אפשר גם לצרף הסבר למפרט מה המחשב יפעיל ומה היכולות שלו. תנסו להוציא את המיטב מהתקציב הזה
-
- 11 תגובות
- 942 צפיות
-
-
בתי לומדת ב"בצלאל" שנה רא/שונה וזקוקה ללוח גרפי אלקטרוני. חשוב שיהיה משטח גדול. חשוב שיהיה באיכות טובה. שמעתי wacom הטובים ביותר. מישהו יכול להמליץ? תקציב עד 1500 ש"ח. אשמח להמלצות.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לדוד שלי הוא מתעסק עם תוכנות כבדות מאווד וגם תוכנות גרפיות יש לו כבר מסך וציוד הקפי אז רק מחשב עם מעבד חזק מאוד לא לאוברקלוק אלא לביצועים טובים וגם כרטיס מסך שהיה חזק מאווד אז תפציצו בהצעות(שהיה מחנות אמינה) אפשרות לחרוג טיפה ברוך השם לא חסר לו כסף טפו טפו טפו!!!
-
- 11 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי, רכשתי מחשב DELL Latitude E5520 שמגיע ללא מערכת הפעלה. ניסיתי להתקין עליו XP או וינדוס 7 בשני המקרים אני מקבל שגיאה בהתקנה, האם בעיקרון במחשב שמגיע ללא כלום מלבד לדאוג שה BOOT יהיה דרך ה CD יש עוד משהו שאני אמור לעשות? מצורף דיסק של FREEDOS זה יכול לעזור במשהו? תודה
-
- 11 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
או קיי אז אחרי שחסכתי קצת ועבדתי כמו חמור מגיע לי קצת להתפנק אז את זה נראה לי שאני הולך להזמין מחר: ABIT NF7-S nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA + Serillel , 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU Hercules 3D Prophet 9700 128MB Retail Video Card Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit CD-ROM Asus x 52 Lite-On 48/24/48//16 Combo CD-RW/DVD-ROM Antec High Performance Plus View 1000 AMG Case + Window (P/S not included) Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Thermalright SLK-600 Cooler for AMD 17" LG 782LM LCD Monitor כל זה יוצא…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקי מחשב כמו קול אוף דיוטי 4 או NFS וכאלו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: סדרת קוד בעיקר וNFS * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך כבר והגדול שלו הוא 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רשמתי כבר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150-250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: , Overwatch, R6S, For honor, Pubg בעיקר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX950 ¤1 MSI K8N Neo4-F NFORCE4620 ¤1 G.Skill DDR 400MHZ PC3200 1024MB DUAL CHANNEL730 ¤1 WD 200GB 7200RPM 8MB JD SATA600 ¤1 PowerColor X800GTO VIVO 256MB PCI-EXPRESS1360 ¤1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X280 ¤1 Sunbeam Transformer BLUE400 ¤1 HEC 400TRT 24PIN285 ¤1 120mm Fan with sensor control70 ¤1 הרכבת מחשב חדש170 ¤1 סה"כ: ¤ 5465 המארז נראה כך: http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Transformer/images/C%202-1.jpg המארז מגיע עם 2 מאווררי לדים 80מ"מ בחלון בצד כמו שאפשר לראות בתמונה, עוד מאוורר 80 מ"מ בחלק העליון של המארז, ועוד מאוורר 120 מ"מ מאחורה. יש אפשרות למאוורר 120 מ"מ מקדימה אז גם אותו שמתי ... …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה נייד עם כרטיס רשת 1 גיגה, איזה מהם עדיף באם יש בהם כ.רשת 1 גיגה ? Lenovo Ideapad L340 Gaming Laptop, 15.6 Inch FHD (1920 X 1080) IPS Display, Intel Core i5-9300H Processor, 8GB DDR4 RAM, 512GB Nvme SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650, Windows 10, 81LK00HDUS, Black by Lenovo MSI GL63 8SC-059 15.6" Gaming Laptop, Intel Core i7-8750H, NVIDIA GeForce GTX1650, 8GB, 256GB Nvme SSD, Win10 by MSI
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם מחפש מפרט למחשב בסכום של 3500-3999 ש"ח אני לא צריך מסך, צורב DVD והארדיסק ולא ציוד היקפי.(מקלדת עכבר רמקולים מדפסת ושות') משמש בעיקר לתוכנות אופיס ואדובי (אקרובט, פוטושופ וכו') אבל גם מאיה לפעמים... כולל גלישה באינטרנט והורדות של סרטים ומוזיקה. מעבד CONROE אינטל ולוח אם תואם חובה! בגלל זה חיכיתי עד עכשיו תאימות למשחקים בעדיפות נמוכה ביותר. אך שיוכל להחזיק גרפיקה ברמה טובה ואת ויסטה כמובן! אפשרויות לשדרוג רבות ככל שניתן בעתיד. עדיפות למארז שקט מאוד (אם יש דבר כזה וניתן לצפות אותו מראש) ודי חשוב שיהיה במקום שנותן תשלומים (עד 500 ש"ח הבדל לטובת חנות שנותנת תשלומים אפילו שיצא יותר יקר) [move][glow=red,2,300]תודה רבה תודה רבה תודה רבה תודה רבה תו…
-
- 11 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום רציתי מפרט למשחקים ב4000 שיהיה AMD ציוד הקפי: בלי מסך מקלדת ועכבר. שיהיה מחנות אחת. תודה.
-
- 11 תגובות
- 688 צפיות
-
-
כותרת ואני תריך את זה היום אז מהר בבקשה ועוד משהוא שיהיה קריא כי לפעמים מביאים שלא מבינים כלום ללא ציוד הקפי
-
- 11 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי! קניתי היום מחשב דל חדש dell latitude E6400 P8600 עם 4 ג'יגה זכרון והארד דרייב 250 ג'יגה במהירות 5400 ניסיתי להתקין עליו וינדוז XP עם service pack 2 (מכמה דיסקים שונים, גם גרסאות חוקיות וגם גרסאות פרוצות) וכל פעם קבלתי ERROR באמצע ההתקנה שהמחשב נתקל בתקלה ושאולי הדרייברים שהותקנו לאחרונה (אהמ אהמ... אין לי כלום על המחשב!!) דופקים את ההתקנה ותעשו ריסטרט למחשב... עכשיו, נשאלת השאלה, יש מצב שעם החומרה של המחשב הזה אי אפשר להתקין וינדוז XP וצריך להתקין ויסטה...? או שהמחשב החדש והיפה שלי דפוק בחומרה ואני צריכה ללכת להחליף...? מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי.. אירה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי מפרט למחשב טוב ואמין לשימוש אינטרנט, אופיס, סרטים ודי זהו. בלי משחקים והורדות, די עבודה משרדית ואינטרנט והרבה חלונות פתוחים במקביל. בהתחלה הלכתי על הלוח 73PVM S2H שעולה בערך 350 אבל אז ראיתי את הלוח הזה של DFI ב375. הוא נראה לי הרבה יותר טוב והתוספת ממש לא מפריעה לי. נראה לי גם שהמחיר סביר. התקציב הוא עד 2000 לפני המסך והיקפי. הוספתי כאן אפילו צורב SATA כי הישן שלי הוא IDE (אתם חושבים שזה משנה בכלל??) בקיצור, מה אתם חושבים? Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775, יחידות 1 ¤359 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1380 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775, יחידות 1 ¤104 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=262 DFI LANPARTY UT UT P35-T2R…
-
- 11 תגובות
- 908 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב פנטיום 4 2.4 מתחילת שנת 2004 לוח אם bluemountain 512 מגה RAM של התקופה כרטיס מסך NVIDIA 6800NU (לא מהתקופה, הוא קנה אחר כך) 2 הארד דיסקים בנפח כולל של 180 או 200 גיגה המחשב שמור לא עבר התעללויות מה שווי מחשב יד שניה שכזה?
-
- 11 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי,אני רוצה לקנות מחשב נייד מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה העיקרית היא,אינטרנט : רשתות חברתיות,Youtube,רדיו ועוד'... מטרות נוספות הם צפייה בסרטים ומשחקים. מבחינת המשחקים,המחשב מיועד לילדים בני 14,אני לא יודע מה רמת ההבנה שלהם במשחקים החדשים בשוק או במחשב בכלל מבחינת כך שההגדרות יותר גבוהות במשחקים דורשות יותר מהכרטיס מסך ועוד... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפי זאפ בטווח המחירים הזה,15.6 יהיה גודל טוב...אך לא חייב להציע מחשב לפי הגודל מסך... מסך מבריק. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים ר…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי כרטיס PNY 9800 GX2, ואני בונה סביבו מחשב לבן שלי. המחשב יהיה ללא OC, ואין כוונה לעשות SLI. אני רוצה להציג פה את השיקולים שלי, ולקבל חוות דעת על המפרט. קרעתי את התחת כדי להרכיב אותו. אני מקווה שהמפרט יעזור לאותם שהולכים על הכרטיס הזה. כדי לשמור על המיקוד לא הכנסתי פה בכלל רכיבים הקיפיים - רמקולים, עכבר וכו'. השיקול שלי הוא שהכנסתי פיל לבן - את הכרטיס הגרפי, ואני צריך להכין לו סביבה שהוא יחיה בה טוב - ספק חזק, מארז עם איוורור טוב. בכל שאר הדברים אני לא רוצה ללכת על מהירות אלא על יציבות. מעבד - אני רוצה להיות ב-mainstream. אני הולך על אינטל ולא על AMD כי הם מוליכי השוק. אני הולך על קוואד ולא על דואו, כי יהיה יותר חשוב ריבוי משימות מאשר האצה ספציפית למשחקים…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים אשמח בעזרתכם בבנייה של מחשב לטובת החלפה של שרת קבצים (QNAP) אצלינו. אני עתיד להשתמש בכל הHDD שלו (6HDD של 4 טרה), אני רוצה לבנות מערכת שתריץ windows server למטרת הפיכתו ל file server. אני מחפש מארז ולוח אם שיתאימו למטרת שרת ושאוכל לחבר כמות גדולה של HDD בנוסף לSSD שעליו תשב מערכת ההפעלה. בנוסף 16 גיגה זיכרון. המון תודה על הסבלנות מראש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח + מע"מ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, file server 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא, 4. האם …
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי מה קורה אנשים? אני צריך מיפרט למחשב עד 5.5 - 6000 ש"ח אני מצפה מהמחשב להריץ את התוכנות האלה ( כולן ביחד ) : משחקים : Maple Story / Devil May Cry / Counter Strike / PES 8 תוכנות : Adobe Photoshop CS2 / Windows Messenger Live / Internet Explorer ואולי גם מוזיקה =] כמובן שהסימן : / זה נגיד MapleStory או Devil May Cry והתוכנות כולן ביחד! כל התוכנות שציינתי בנתיים הביאו לי מיפרטים. אבל אמרו לי שאתם הכי טובים בזה אז בבקשה תעזרו לי תודה רבה, גיא.
-
- 11 תגובות
- 629 צפיות
-
-
חבר שלי החליט לקנות מחשב אחרי 6 שנים (כן כן..), עכשיו השימושים שלו זה בעיקר גלישה מוזיקה, עבודה כללית ומעט משחקים לא כבדים הרכבתי לו מפרט בתקציב שלו שזה 5000+- אבל עדיף שלא יחרוג בכלל. חשוב לציין שלא יבוצע OC וצריך לכלול גם מסך במפרט. הנה משהו שהרכבתי: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר: ¤528 אחריות: שלוש שנים. מסך: LG LCD 17" L1719S 8ms מחיר: ¤1014 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤582 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤418 אחריות: שלוש …
-
- 11 תגובות
- 780 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט לצורכי משחקים בתקציב של עד 4000 שקל כולל מסך (חוץ ממסך אין צורך בציוד היקפי). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיך שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD BF וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום הנכבדים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהתלבטות די רצינית שמדירה את שיניי בחודשיים האחרונים. אני סטודנט שצריך מחשב נייד למשחקים,סרטים,אינטרנט,תוכנות לא חזקות במיוחד.. לאחר שיטוט נכבד באתרי מחשבים ובזאפ ננעלתי על הדגם של HP מהכותרת,במיוחד בכך שיש לו כרטיס גרפי די חזק ובנוסף יתרונות המולטימדיה שלו..הכי זול שמצאתי בזאפ זה את DV6186 ב6075 ש"ח ואת הDV6282 ב6134 ש"ח שסה"כ ההבדל בינהם זה שבראשון יש XP ובשני יש ויסטה מה שכרגע אני מעדיף זה את הראשון בגלל הXP שכרגע די עדיף על הויסטה מבחינת תאימות מערכת מי שחולק עליי בעניין זה אשמח לשמוע..בנוסף יש איזשהיא בעיה שמסתובבת בפורומים על רעש מהמחשב בדגם של 6186,בעיה שלא נתקלתי בדגם 6282 אם מישהו יכול לאשר זאת גם אשמח,…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כמו שכתבתי בכותרת אני צריך מפרט טוב לניגון סרטים באיכות HD ומוזיקה ברמה גבוהה וקצת משחקים בנוניים בקרוב אני קונה טלוויזה 37 HD FULL ואני רוצה לחבר אליה את המחשב צריך גם כרטיס קול טוב, רמקולים לא חייב כי המחשב יהיה מחובר למערכת סטריאו אם יש לכם המלצה גם על איזה טלווזיה טובה אז גם אפשר אבל היא לא חלק מהתקציב. תודה.
-
- 11 תגובות
- 992 צפיות
-