ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל אנשי הפורום יש לי התלבטות לגבי רכישה של מחשב בקרוב , העניין הוא כזה אני צלם במקצועי ועבודה על המחשב היא חלק אינטגרלי מהיום שלי עקב העיסוק שלי יש לי דרישה למחשב חזק ומסך איכותי , לפני כשנה רכשתי פיסי שבזמנו היה חזק מאוד ועליו הוספתי מסך איכותי דבר שהוביל אותי להוצאה כספית של קרוב ל-10 אלף ש"ח. בעקבות התנודות בשוק הפער בין המק לפיסי נהיה קטן ובסכומים הללו עולה השאלה מה עדיף ? הצרכים שלי הם עיבודי תמונה מתקדמים שדורשים מעבד חזק וכרטיס מסך חזק ובנוסף מסך איכותי (טווח המחירים למסכים כאילו הוא בין 2500-5000) לעומת המק שמגיע כבר עם מסך איכותי ומפרט מרשים . אנא אנשים בעלי ידע שיכולים לייעץ מה כדאי ולמה לתת תשומת לב אשמח לשמוע את דעתכם. אציין שהתקציב נע באיזור ה 7000 - 10…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברה.. קודם כל אני רוצה להגיד שכבר חרגתי מהתקציב אז אם אתם רוצים לייעץ לי להחליף חלק זה או אחר אנא שלא יהיה יקר מקודמו. המחשב הוא בעיקר למשחקים אז השקעתי יותר בכרטיס מסך (לקחתי זכרון ומעבד די חלשים יחסית בהנחה שעד השנה הבאה המערכת תסחוב באופן סביר כל משחק אך לקחתי לוח עם CHIPSET חדיש כדי שאוכל לשדרג עוד שנה -שנתיים את הממחשב לזכרונות ומעבד חזקים יותר..) אז הינה המפרט: AMD ATHLON XP1800 GYGABTE 7VAX KT400 (with LAN and audio on board Mushkin PC2100 DDR BASIC maxtor 40GB 7200 LEADTEK G4 TI4200 64MB (לדעתי הרהב יותר משתלם לקנות כרטיס כזה היום!) אז מה דעתכם על כל הסיפור הזה?? האם כל החלקים תואמים אחד לשני? כל הערה תתקבלנה בברכה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברים אני רוצה לקנות מחשב חדש אך להשתמש בכרטיס מסך הנוכחי שלי בקירור המעבד ובספק הנוכחים שלי. להלן הציוד שאני רוצה להשאיר איתי: GFORCE GTX 550 TI, THERMALTAKE V1 (אם בכלל אפשרי להשתמש בו), ובספק כוח ocz 500 וואט במידה והוא מספיק טוב למחשב חדש , דגם 500sxs. לא חשובה לי כל כך רמת השקט של המחשב ואני לא צריך עוד ציוד נילווה. השימוש יהיה לגיימינג לא כבד אבל בכל זאת אני אוהב לשחק במשחקים ובגרפיקה הטובה שאני אוכל לשחק בא. [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%][/TD] [TD=width: 80%][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 65%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 BOX[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [T…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני הולך לרכוש מחשב נייד נתונים: INTEL® PENTIUM® 4 2400Mhz (up to 2.8Ghz מעבד 256MB (Up to 1024MB זיכרון 30GB (Up to 40GB דיסק קשיח Combo (DVD+CDRW 8x8x8x24 כונן תקליטורים Ati Radeon 16MB DDR AGP 3D Now! כרטיס מסך SOUNDBLASTER PRO 3D FULL DUPLEX כרטיס קול STEREO-SPEAKERS & MICROPHONE רמקולים 56KBPS V.90 מודם פקס 10/100 Mbit LAN כרטיס רשת LCD -TFT XGA 14.1`` ACTIVE-MATRIX 1024x768 מסך USB PORT X 2 , FIR (IrDA 1.1), PCMCIA יציאות FireWire IEEE1394 + TV-Out כרטיס עריכת וידאו 2.95Kg משקל השאלה: האם למשתמש הביתי הממוצע + (משחקים, סרטים, אינטרנט…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם נעים מאוד. אני מעוניין לקנות מחשב מבוסס i7 תווך מחירים 6-7k, ללא מסך. המחשב מיועד למשחקים, סרטים. נכנסתי לksp ובניתי מפרט בסכום זה, ללא ידע מסוים מה יותר טוב?, מה עדיף?, האם צריך מערכת קירור? והגעתי למסקנה שצריך עזרה. האם עדיף i7 על פני מעבדי אקסטרים מהדור לפני? אז תודה רבה לכל העוזרים. נ.ב עשיתי חיפוש בפורום אבל לא הגעתי למסקנה מה עדיף.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בשבוע האחרון רכשתי לפטופ של דל מדגם STUDIO 1558 החדש (אחריות באתר הלקוח ל3 שנים). בחרתי בדגם הזה מכיוון שהוא המחשב הכי משתלם עם המפרט הכי מוצלח (אני גרפיקאית ועורכת) לתקציב שלי, ומכיוון שקיבלתי המלצות על הניידים של דל מחברים. להלן המפרט: http://www.blaptop.co.il/index.asp?productid=4477#prodtop מהרגע שקיבלתי את המחשב, לא הפסיקו לצוץ בעיות. דבר ראשון ספק הכוח קיצר ונשרף. דל ישראל החליפה אותו בספק תקין (השירות שלהם אדיב, אמנם לקח כמעט שבוע להחליף עקב מדיניות השירות- שאומרת שהם פותחים קריאה לתקלה, זה עובר למעבדת יעל מחשבים ואז הם שולחים את החלק עם UPS). הדבר השני שקרה הוא בעיות תוכנה: המחשב נותן הודעת שגיאה this is not a valid win 32 application כשמנסים להתקין עליו את הדריב…
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, קודם אציין שהמחשב הוא לא למטרת משחקים בכלל , אלא בעיקר לעבודה משרדית כמו גלישה באינטרנט , ראיית תמונות + עריכה , סרטים וכו' ועכשיו למפרטים : מפרט #1 : סטרונג מחשבים מעבד - intel P4 2.6GHz (ניתן לשדרג P4 3GHz 533 1m בתוספת 160 ש"ח או P4 3GHz 800 2m בתוספת 500 ש"ח) לוח אם - Getway / Albatron (לא יודע פרטים מדויקים) זיכרון - 512MB DDR400 / DDR533 (אותו מחיר שניהם, אבל לא ידוע לי איזה חברה. שידרוג ל533 דורש שינוי בלוח אם של 200ש"ח) מארז - ATA כרטיס מסך - Geforce 5200 128MB (ניתן לשדרג ל-6200 בתוספת 50 ש"ח) דיסק קשיח - 80GB SATA / 7200rpm (כנראה של היטאצ'י) צורב DVD + מקלדת + עכבר + רמקולים + כרטיס קול (מובנה) + כונן 1.44 מסך LCD 17 = סה"כ 3300 ש"ח ללא שידורגים מפרט #2 …
-
- 11 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב amd64 , וצריך עזרה בנקודות הבאות - לוח אם - המוכר המליץ על ASUS - A8N-E , כאן בפורום מעבדים ולוחות המליצו על NF4U של gugabyte , אבל גם להעביר את השאלה לכאן ... אני רוצה לוח אמין, עם מספיק תושבות , בעל תאימות קדימה כמה שיותר (ולכן socket 939, אלא אם תמליצו אחרת). OC לא כל כך מעניין , אבל רעש כן - כמה שיותר שקט ... המחשב הוא לחדר השינה ... מעבד - כאמור amd 64 3000 (לא נראה לי שיש צורך בחזק יותר) זיכרון - האם dual channel או ddr רגיל ? ומאיזו חברה ? כרטיס מסך - כבר שאלתי בפורום כרטיסים, והמליצו על ה 6600 , שדי נראה לי ... ספק - שוב - כמה שיותר שקט ... מארז - נוח לפתיחה ולהחלפת חלקים, בעל חיבורי usb מקדימה שאר החלקים קיימים ממחשב קודם המחשב לא מש…
-
- 11 תגובות
- 930 צפיות
-
-
המטרות של המחשב: אינטרנט, סרטים (אולי בעתיד Visual Studio) יריץ Windows 7. אשמח להמלצות. רק ממבינים. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מכוון למשחקים החדשים לדוגמה For Honor. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי שתחוו דעה במפרט הבא: מעבד INTEL PENTIUM D 2.8GHzDUAL CORE 64BIT 820 לוח אם ASUS ?P5LD2 Dual Core, 945P דיסק קשיח ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? זיכרון פנימי 512MB DDR II 667MHz צורב SONY/LG/NEC 16x DVD כרטיס מסך ?7300GT 256MB, TV, DVI, PCI-E? מסך דק 17 אינץ' 17 LG 1719S או SAMSUNG 740N עלות של המחשב הנ"ל ב 4000 ש"ח
-
- 11 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני מראש מבקש,Ralf Klein Core AMD,אל תגיב לי בדיון. אז סוף סוף אפשר לקנות htpc -השימוש שלו יהיה להקלטת תוכניות tv וצפייה בסרטים והזרמת מוזיקה. דרישות\דברים שיש: כרטיס רשת אלחוטי. זכרון בנפח של 1gb מאוררים שקטים. לא צריך מארז. לא צריך hd. צריך מקלדת ועכבר אלחוטיים. לוח אם\כרטיס מסך עם hdmi. צריכת חשמל כמה שיותר נמוכה. כרטיס tv יש לי אחד של lifeview אבל אני חושב שיש טעם לקחת את הpvr-150 בגלל תאימות וכאלה,הדריברים של הלייף ויו לא משהו. אני אשמח להמלצות כי אני מתנדנד בין amd לintel וגם מאוד מפתה לקחת כרטיס מסך מה4XXX של ati מצד שני אני לא יודע אם המעבד יסחוב(במחשב יהיו 2 ג'יגה בסופו של דבר-יש לי כבר סטיק אחד)
-
- 11 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש מחשב שהיה למשחקים כבדים ואינטרנט אולי OC בעתיד התקציב היה 5500-6000 מעבד Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX ש"ח 1,819 לוח אם אחד מהשתים הבאים ASUS P5N32-SLI SE Deluxe nVIDIA nForce4 SLI X16 Intel Edition LGA 775 1,134 ש"ח או ASUS P5B Deluxe Intel P965 Chipset Socket 775 1,296 ש"ח זכרונות אחד מה באים G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-1GBPK 810 ש"ח G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400PHU2-1GBHZ 1,090 ש"ח 990 ש"ח OCZ 1GB DDR2 800 PC2-6400 Platinum Dual Channel CL 4-5-4-15 OCZ 1GB DDR2 900 PC2-7200 Special Ops Edition Dual Channel CL 5-5-5-15 950 ש"ח GEIL 1GB 2*512MB PC2-6400 800MHz DDR2 Ultra Dual Channe…
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, מעוניין במפרט למחשב לעבודה בעיבוד תמונה ועיבוד מתמטי, ומעט עבודה משרדית ושימושי סטודנטים. תקציב: 2500 ש"ח דרישות: ליבה כפולה כרטיס מסך - עם 2 יציאות, רצוי On board זכרון 2GB מארז טוב תודה,
-
- 11 תגובות
- 702 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש עד 6000 ש"ח לשימוש כללי. אני מחפש מחשב עם מסך מגע ברזולוציית Full HD ומעבד Haswell החדש. מצאתי שני דגמים שעונים על הדרישות ואני מתלבט לגביהם: Dell inspiron 15 7537 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24047 או Asus N550JV http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23327 על איזה מחשב הייתם ממליצים מבחינת המפרט? אשמח לשמוע גם את הסיבה האם יש בכלל טעם לחכות לדגמים חדשים יותר שיגיעו לארץ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין להחליף את המחשב, ולצורך העניין יש לי כ-3500 ש"ח (גמיש, אבל לא יותר מידי) . אין לי יותר מידי דרישות פרט לHD של 500 ג'יגה, ומארז שקט וקטן. אין לי כוונה לעשות OC. המחשב ישמש בעיקר לעבודות משרדיות (גלישה באינטרנט, Word, Photoshop וכו'), אבל צריך להתמודד עם מספר רב של חלונות במקביל. כמו כן הוא ישמש את אחי הקטן למשחקים, כך שצריך כרטיס מסך שיחזיק .. תודה מראש עריכה : שכחתי לציין שלא צריך מסך, רמקולים או כל ציוד היקפי אחר..
-
- 11 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש אותי למטרות מחקר עם יכולת גרפית מוגבלת. הכוונה לשימוש אינטנסיבי ב matlab ושימוש מוגבל בפוטושופ ויישומי office. המחשב צריך להיות שקט (מטעמי שלום בית). לאור המלצות שקיבלתי גיבשתי את המפרט הבא: מעבד i5 2500k. המעבד הינו נתון ואין לגביו שאלה. אין לי כוונה לבצע OC. (לא נכלל בתקציב) לוח אם Gigabyte H67A UD3H B3 בעל כרטיס מסך מובנה 4GB זיכרון במהירות 1333Mhz של Kingstone דיסק Western Digital 1T 64M SATA3 מק"ט wd1002faex מאוורר Artic Alpine Freezer מארז Sonata 3 של Antec הכולל ספק כח ייתכן ויתוסף כרטיס מסך פשוט בהמשך לפי הצורך (לא נכלל בתקציב אבל מהווה שיקול בבחירת המארז והספק) תקציב: 2000 ש"ח (לא כולל מעבד) אשמח לשמוע את חוות דעתכם (לגבי כל המפ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אודה לכם אם תעזרו לי בבניית מפרט בסביבות 4000 ¤ +/- כולל ציוד היקפי. המחשב מיועד לגלישה, ישומי office, ישומים של סטודנט להנדסת אלק' וצפיה בסרטים. לא משחקים, לא oc. אני מתכוון לבנות לבד בעזרת חבר עם ניסיון. אני מתכוון לקנות בנוסף מסך lg hr1970, כדאי? יש לי תקציב כרגע למחשב מעבר לצרכים הנוכחיים כדי שיסחוב כמה שנים קדימה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום לכולם , רציתי בבקשה את חוות דעתכם על המפרט הבא: http://img160.imageshack.us/img160/8632/untitledzo8.jpg דרישות ממפרט הנ"ל הינן לא מיוחדות אלא שיריץ את המשחקים העדכניים , יריץ ויסטה אולטימייט , הרבה מקום (הארדיסק) וזיכרון (RAM). אשמח לשמוע תגובות וביקורות מה טוב ומה ניתן לשפר יותר. במידה ויש מפרטים טובים יותר בתקציב של 6.5K לדרישות שפורטו לעיל אשמח לשמוע. תודה , שבת שלום.
-
- 11 תגובות
- 654 צפיות
-
-
היי. אני מעוניין לרכוש מפרט מלא - מחשב, מסך, רמקולים וכו', שישמש כמחשב משני לאינטרנט וסרטים בלבד (לא משחקים). מה המפרט הכי אמין (עם אחריות ל-3 שנים, אם אפשר) והכי זול שאפשר לארגן, ואיפה כדאי לקנות (לא ב-KSP/Ivory וכו' אני מניח...). גם איזה מסך כדאי לקחת - 23 של samsung (יש אחד בטרד המציאות ב-800 ש"ח), או כבר להשקיע ב-dell 23 - אני מבין שההבדל היחידי הוא זווית הצפייה? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי ASUS F8Vr ועדיין לא הגיע יש לי הרבה נתונים וקבצים שאני צריך להעביר מהנייח לנייד כיצד ניתן לעשות זאת? האם בעל חיבור USB TO USB ניתן להעביר קבצים או שיש דרך אחרת? תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבקש ייעוץ בקשר לשדרוג לוח אם, בסביבות ה-500 ש"ח, לא כולל הזיכרון. אחרי שהיו הרבה קריסות כשהפעלתי כמה דברים במקביל [נגיד קול אוף דיוטי והגוגל כרום] בגלל חוסר בזיכרון, וקניתי זיכרון חדש למחשב שלא התאים ללוח אם, הגעתי למסקנה שכדאי להתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני לפני בערך 4 וחצי שנים עזרתם לי עם המחשב שיש לי עד עכשיו, בנושא הזה. המחשב עובד מאז ממש טוב, חוץ מאותן קריסות שהתמעטו מאז שהחלפתי את הווינדוס ל-64 ביט, והוא אפילו מריץ את רוב המשחקים שניסיתי [CoD MW3, באטלפילד כלשהו ודייב]. אני חושב שזה המפרט הסופי, אבל לא הצלחתי למצוא את הקבלה, אז העתקתי מ-CPU-Z את הדברים שנראו לי חשובים ליתר ביטחון המפרט פה הוא הנכון, ובינתיים יש במחשב 2 כרטיסי זיכרו…
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
הבעייה שהמסך חשוך מאוד כלומר רואים תמונה אבל היא חלשה התקשרו אליי מהמעבדה ולטענתם מדובר בהחלפה של לוח אם, זה נראה לכם הגיוני?! הם רוצים על זה 2000 שקל יש לי לנובו SL400 מעבד P8400 עם אינטל 4500HD מה אתם אומרים איך אני יכול לדעת שלא עובדים עליי? זה לא נראה לי הגיוני שמדובר בתקלה של לוח אם. שאלה שנייה במידה וזה באמת הלוח אם האם כדאי לי להשקיע את הכסף? או לקנות אחד חדש? אין לי אחריות מן הסתם
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך: מעבד לוח אם זיכרון מארז ספק כוח ב2400 צריך שיהיה crossfire בלוח אם כי יש לי כבר בבית HD3850 ובעתיד אני כנראה אקנה HD4870 ואני יעשה crossfire ובבקשה לא לחרוג מ2400 תודה ובבקשה 4GB ראם אין צורך בהארד דיסק כרטיס מסך וצורב DVD
-
- 11 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום יש לי vostro של דל ומשום מה כאשר אני לוחץ על לחצן ה- Fn האותיות בצד לא הופכות למספרים (רק עם מחזיקים אותו לחוץ). הבנתי שכדי לפתור את הבעיה צריך להיכנס לביוס. מישהו יודע להדריך אותי איך לעשות את זה ומה לבחור שם? אם זה משנה הדגם הוא vostro 3500. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-