עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. זה המפרט שאני בניתי מה דעתכם? המפרט נועד לOC בינוני למעבד ואולי בעתיד לכרטיס מסך. האם המסך טוב? אני לא בטוח לגביו,האם המארז טוב, יש אלטרנטיבות? כנראה יקנה אותו בשבועיים הקרובים.... מחכה לתגובות ;D זהו המפרט: 925 Intel Core 2 Duo E6320 647 לוח אם GIGABYTE GA-965G-DS3 405 כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB דיסקים קשיחים ואחסון 494 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 3,184 כרטיס גרפי LeadTek WinFast PX8800GTX 768MB PCI-E כרטיסי מסך 179 צורב LG GSA-H44N X18 DVD כוננים אופטים 366 מארז ללא ספק NZXT Apollo מארזים 646 ספק כח Antec Neo 500W ספקי כח 130 קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 1,645 מסך מח…

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אוקי השאלה העקרונית שלי אם אני צריך מרובע ליבה [q6600 ] או שעדיף לשימושים שלי ללכ תעל כפול ליבה שעם oc יגיע רחוק יותר.. אני עכשי בכיתה י וככול שהזמן יעבור יהי לי פחות זמן לשחק.. אז אני לא חושב שכל כך חכם מצדי לקנות משהו שישמש אותי "טוב" יותר בעתיד אלא משהו שיהיה לי הכי טוב לעזמן הנוכחי של השנה שבא אני הולך לשחק הרבה ... המפרט שלי אמור לכלול.. מעבד - q6600 steping g0/e6750.. לוח אמ - מכיוון שאני לא צריך מערך רייד ותמיכות מאלפי כניסות sata ולא בfw אני לוחק GB P35-DS3L זכרוונת - ממצועים של קוסאייר 800MHZ 2G שעולים 458 בTms ארד דיסק - 320G sata 2 16mb כרטיס מסך - sparkle 8800 320mb כרטיס קול - x-fi Extrem audio שעולה 327 עכבר - Mx-518 מקלדת - בהתחלה logitech media keyboars…

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by rockbottom,

היי אני מחפש מחשב נייד חדש לתכנות, גיימינג קל ואינטרנט (60% תכנות, 30% גיימינג(Minecraft ומשחקים בסגנון הזה) 10% אינטרנט). הגבול הוא 3000 ש"ח, ואני חייב את זה מ-KSP. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות תיכנות ואבטחת מידע, משחקים קלים כמו MINECRAFT ו-AMNESIA. * גודל המסך? יותר מ-NOTEBOOK מסך רגיל * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא יודע כמה שיותר ככה יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא אבל אם יהיה אז זה יהיה מגניב * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כו…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by elcanan,

מדובר על Zotac gtx 680 4gb אחרי שימוש של חודש... בכמה אפשר למכור אותו???

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Ymac,

שלום, ברשותי כונן MSATA בנפח 128GB ממחשב XPS 12 של דל. המחשב חדש, פשוט קניתי עם 128GB כי 256GB נגמר במלאי. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by lotem98,

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i3 4160 3.6Ghz - IR6 מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H81M-K LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך MSI GTX750Ti OC 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות: On Board 10/100/100…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני משתחרר ואני לא בקיא כ"כ בחומרה ואני כבר כמה ימים שובר תראש מחשב פועל 24/7, כ-2 משתמשים אינטנסיביים.. משחקים, הורדות, אינטרנט(+רשת).. שימוש די אינטנסיבי והציפיות פה גבוהות מה כבר ביקשתי 100fps OC - מעניין אותי ולכן אשאיר אופציה פתוחה לתחום הזה ועדיף לקחת חלקים שיתאימו ל OC עתידי D: amd/intel-עד היום הייתי חסוד של אינטל, אבל האלטרנטיבה ש AMD מציעה מעניינת אותי מאוד ;] 2gb ram - ראיתי שזה הכי משתלם... case - יפה, מאוורר, עדיף עם חלון, ומוכן להשקיע +200 על מד טמפרטורות שיציג לי מה הולך בפנים.. לוח אם סוס עם ביוס סוס בטח יש לכם לינקים לכל מיני בנצ'ים של חומרה.. link me אם אפשרי.. עכשיו בגדול התקציב הוא 4,4.5 5 יהיה כואכ לשלם אבל בטח שמשתלם... כאמור, הרבה זמ…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. השאלה אומרת הכל אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני לא מצליח להבין מה ההבדל בין שני סוגי הדגמים חוץ ממהירות השעון { 0.15 GHz } האם יש שינוי מהותי ? תודה מראש על העזרה

9. אני צריך שילוש קדוש לדוד שיש לו כבר מארז, ספק, וצורבי DVD. הוא עובד הרבה על המחשב (מיילים בעיקר, תמונות), ולכן מה שאני חושב שהוא צריך זה כפול ליבה Sandy Bridge (הדילמה היא שתי ליבות חזקות וכרטיס מסך של אינטל מול שתי ליבות חלשות וכרטיס מסך חזק של AMD, ואני בוחר באינטל כי לרוב הוא עובד על המחשב ורק הילד שלו מדי פעם משחק עליו, ובכל מקרה, כשיהיה צריך, אפשר יהיה להוסיף כרטיס מסך למפרט), לוח אם וזכרונות DDR3. מ-RSM, הכי נוח לו להגיע לשם, אפשר גם מזיגזג. אפשר למצוא כזה שילוש במחיר שציינתי למעלה?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by BMWE,

שלום רב, אני רואה הרבה מפרטים (לדוגמה) בהם יש לוח אם עם chipset H410 / H510 שאיתו מגיע גם כרטיס מסך. האם באמת יש בו צורך? הרי בלוח עצמו יש גם כן יציאה למסך (VGA + HDMI)

11. אוקי זה מה שאני ניסיתי להוציא מהמפרט : רוב החלקים מתאימים אחד לשני ובאיכות טובה. המחשב ישמש בעיקר למשחקים וחשוב לי שיחזיק הרבה זמן בדרישות גבוהות של משחקים. אני לא מתכנן O.C בזמן הקרוב אבל אולי בעוד כמה שנים וגם אז לא משהו רציני..... אני רוצה שיעלה בסביבות 8000 ש"ח אז זה מה שבניתי : 1x AMD Athlon 64 3700 (939-pin) Box San Diego 1x DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 1x Mushkin 1GB 2x512MB XP3500 2-2-2 Redline 1x Leadtek WinFast PX7800 GT TDH MyVIVO 2x Westren Digital SATA 120GB 8MB 7200 RPM WD1200JD 1x AVerTV DVD EZMaker GOLD - PCI 1x PIONEER DVR-110 x16 DVD-R/RW DUAL LAYER Black - OEM 1x LG CDROM X 52 Bulk 1x MGE XGBOX Sidewinder 400W ATX Chassis Black 1x Thermal…

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אני רוצה לקנות מקלדת גיימינג מכאנית ואני לא יודע מה ההבדל בין סווצ'ים Cherry MX Red לסוויצ'ים Cherry MX Brown. אשמח עם תענו לי מה ההבדל ומה הסוויצ'ים העדיפים לגיימינג. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Zinger777,

שלום, אשמח לדעת מה שוויו של המפרט כשלם וכרכיבים בודדים (קניתי אותו לפני 3 שנים ואין אחריות כבר) מפרט: ל"א - אסוס M4N68T-M מעבד - AMD פנום 2 - 945 (4 ליבות 3GHZ) כ"מ - ATI 5770HD של חברת HIS 4 GB RAM של G-SKILL HD 1TB 7200 RPM של סיגייט 32 MB צורב DVD של סוני (X24) ספק550W של צ'יפטק מארז GAMMA של NZXT כרטיס PCI שנותן עוד 2 כניסות USB כרטיס PCI של D-LINK לאינטרנט אלחוטי (לא זוכר בדיוק דגם) תודה מראש, Zinger777.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by darwin,

שלום רב, אשמח לקבל המלצות למחשב נייד: * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך - 13.3 עד 14 * רזולוציית המסך - HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין * משקל רצוי - 1.3 עד 1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי. לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לפחות 2 USB , HDMI, * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - - דורש 500 לפחות כדאי SSD אבל לא חייב * כונן אופטי -לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - כן (7 גם מספיק) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - מהדיונים פה ראיתי שלא מומלץ ולכן לא קריטי RAM - לפחות 4G…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. אשמח להמלצה למפרט מחשב (ללא ציוד היקפי) חזק לגרפיקה ותלת מימד תוכנות בשימוש MAYA AFTER EFFECT ADOBE CREATIVE SUIT TOON BOOM TVPAINT ועוד תוכנות אנמיצה תודה מראש. תקציב עד 4500 ש"ח

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם,מה דעתכם על המפרט הזה? מיועד בעיקר למשחקים. האם 4 גיגה זיכרון זה בזבוז כסף? בשלב הראשון אני לא מתכוון להתקין Vista.אולי בהמשך... הערות יתקבלו בברכה , תודה! אותו מפרט בKSP הגיע ל4460 שח. ב-skypc קצת יותר: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤992 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5KC ¤637 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31102 כונן קשיח Seagate ST350032AS 500GB SATA2 ¤592 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 Gold ¤459 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2G8004GK כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1053 כמות:1 http://skypc.co.il/product.…

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. המחשב שלי כבר כמעט חוגג 10 והוא מראה סימנים שהגיע הזמן להחליף אותו. השימושים המתוכננים במחשב הם משחקים (גם כבדים), סרטים, עריכת קול והורדות. בגדול קראתי פה בפורום הרבה וגיבשתי איזה מפרט, אך אני אשמח לשיפורים והצעות ואולי גם קצת לצמצום המחירים כי חרגתי מעט ממה שתכננתי (סביבות 7,000 ש"ח). אחרי התלבטות די קצרה החלטתי להשאר עם מערכת הפעלה XP 32 bit, אך אני רוצה שמפרט יתאים גם למערכת 64bit בעתיד. אלו ההגדרות הכלליות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות: אני לא בטוח, אני מאמין שאם זה אכן יהיה יותר משתלם לא תהיה בעיה לשלם גם במזומן. 2. מטרות המחשב: השימוש היומיומי יהיה הדברים הרגילים כמו גלישה באינטרנט, הורדות, תוכנות אופיס ומשחקים (גם משחקים כבדים). אני גם אראה סרטים במחשב (בעי…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום! הגיע הזמן לשדרג את המחשב הנייח שלי, מחפש נייח קטן, שקט וחזק שישמש לתקופה הקרובה אשמח להצעות ורעיונות! השאלון - 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? גמיש ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב שימושי, כולל תכנות, גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3, half life 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by henz12345,

1. מה התקציב? יש אפשרות למזומן , תקציב 2500ש"ח . 2. מטרות המחשב? א) צפייה בסרטי HD ב) טיפה משחקים (fifa 2009 , pes 2009 וכו'...) . 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? צריך מסך דק שיתמוך בסרטי HD כמובן . 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: לא צריך ציוד עיקפי , רק DVD צריך . 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא , העיקר שיהיה חלק לאורך זמן . 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? אין דרישה לעיצוב , קירור שיהיה תקין וטוב למחשב . 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? בעקרונית לא צריך הרכבה ולא מערכת הפעלה , אבל אם אפשר הרכבה במעבדה זה …

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 (ללא מסך) - אולי ארכוש מסך DELL U2515 בנוסף - בסימן שאלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת האפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ווירטואליזציה + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HYPERV (כבד) ,GNS3 (כבד), משחקים (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין לי מושג - XPLANE , BF, COD וכיו"ב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1920x1080 …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. Started by s_venom,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Witcher 3, Call of Duty, Assassin's creed, GTA V , Batman Arkham knight -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Benq GL2450 24 inch, רזולוציה ( 1920X1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. מפרט למשחקים כבדים, לא עושה OC, לא צריך כונן קשיח יותר גדול, תקציב: 7500 ש"ח. לאחר כמעט שבוע של שינויים הגעתי למפרט שנראה לי כאידאל, אך אני רוצה לוודא כי המפרט טוב. AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 988 ש"ח Giagbyte GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra chipset 695 ש"ח PQI 1024MB DDR 400MHz PC3200 Dual Channel (2x512MB) Gunmetal 2.5-3-3-7 1,335 ש"ח Albatron GeForce 6800GT 256-bit DDR3 256MB 2,650 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8MB 390 ש"ח LG DVD 16x48 OEM 170 ש"ח NEC ND-3500A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 460 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 49 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt 410 ש"ח …

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by shlomibandit,

שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד של מק בגודל 13.3 לטובת תיכנות ופיתוח אפליקציות למק (סטודנט למדעי המחשב)- ניסיתי להתקין האקינטוש אך היו המון באגים לכן ווירתי על הרעיון. המחשבים מאוד יקרים והתקציב יחסית דל, וכמובן רוצה לקבל את המחשב הכי טוב ביחס לכסף,ראיתי שתי אופציות: APPLE MACBOOK AIR 13 MQD32HB/A https://upstore.zapshop.co.il/product/34103 3600 שח. ויש את הפרו - https://upstore.zapshop.co.il/product/34104 aapple MacBook Pro 13 MPXQ2HB 4700 שח. או לקנות יד שניה???? אשמח לקבל פה המלצות יציריות. תודה . אני נוסע לאילת כך שאפשר להביא הצעות גם משם, ללא מעמ.

24. Started by סעדה,

אהלן. בקרוב אני מתכנן להביא מחשב חדש עקב התיישנותה של העגלה הנוכחית שלי, והופנתי לפורום של יודעי דבר מחבר שלי שמבין במחשבים אמר לי לקבל חוות דעת. אני כנראה הולך לחכות לדור הבא של INTEL, יש תחזית לעלות/כוח שלהם? ומתי הם יצאו כמובן. ועוד דבר, במפרט של 8~9K בערך יהיה ניתן להכניס 16GB RAM מעבד מהחדשים של INTEL ו980GTX (אלא אם כן יש כרטיס יותר חזק מ980GTX? או שיבוא דור חדש? מי יודע..) אין צורך בSSD כך שהעלות מדברת רק על מעבד כרטיס מסך ולוח אם ברובה המכריע. תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום! הוצע לי ToshibaPortege r30 a111 ב 3700 ש"ח כנראה המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=874040 דרישות המחשב: לעבודה! אופיס, אינטרנט, הזרמת סרטים (לא לגיימיניג ולא לעיבוד גרפי רציני). האם במחיר הזה או עד 4000 אוכל למצוא הצעות טובות יותר?? איך השירות של טושיבה בארץ ובכלל? באופן מפתיע הצלחתי למצוא מעט מאוד על המחשב הזה גם בחיפוש רציני באינטרנט. אני מבין מהמפרט שמדובר כנראה במחשב מיושן מעט, עד כמה זה משמעותי?? תודה לכל מי שיגיב

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.