ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני סטודנטית בדרך ללמוד מדעי המחשב ולפי ההתייעצות שלי עם סטודנטים מעליי אני יודעת שאני מחפשת מחשב עם פחות או יותר המפרט הבא: מעבד I5 זיכרון 8GB אחריות שלש שנים קל יחסית טווח המחירים הוא כ3000 שקל. תודה רבה לעוזרים, חג שמח!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות נטבוק, התקציב הוא בעיקרון 2000 ש"ח אבל אני יודע שנטבוקים יכולים להתחיל בכ1300 ש"ח, ואין טעם להוציא יותר כשהמחשב ישמש רק לכתיבה בוורד, גודל המסך 10 עד 12 אינצ' אך הפרמטר החשוב ביותר הוא משקל נמוך, כמה שיותר נמוך. איכות בנייה נורמלית גם כן יכולה לעזור אבל שלא תבוא בעלות גבוהה מידי. לא חובה מערכת הפעלה אם יש הבדל במחיר. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש מחשב למטרת משחקים כמו באטלפילד 4 ונח לצפיה בסרטים גדול המסך: גדול יחסית 15 ומעלה, מסך מאט רזולוציה: FHD חיבורים מיוחדים: שום דבר מיוחד, חיבור usb.. זמן סוללה: רצוי שיחזיק הרבה יציאות מיוחדות: HDMI, VGA Bluetooth: כן כונן קשיח: בסביבות ה1tb כונן מהיר תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הרבה זמן עבר מאז שהתעסקתי עם מחשבים נייחים , אז הגיע הזמן להתחדש באחד כזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אבל לא על חשבון דברים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים , אינטרנט ,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa 15 בעיקר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).בהתחלה יחובר למסך טלויזיה 32 , בהמשך נוסיף מסך מחשב -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בין היתר למשחקים, כרגע אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה עם שדרוג ל8GB RAM: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=17707 המעבד נראה טוב ורזולוציית המסך נראה לי מספיקה, וכפי שציינתי אני גם ירכוש אותו עם 8GB RAM. השאלה שלי היא האם כרטיס המסך הזה (635M) יספיק להרצת המשחקים החדישים על רמה גבוהה, והאם הדיסק הקשיח, שמהירותו 5400 בלבד ולא 7200, יקשה עליי משמעותית בעבודה שוטפת עם המחשב ועם משחקים חזקים, או שזה לא משמעותי כל כך, בנוסף - עד כמה מרגישים בהבדל בין מסך 1080 למסך הזה? אני לא יודע אם באמת שווה לי להוציא עוד 2000 שקל למשל על מחשב כזה : http://ksp.co.il/?store=karmiel&uin=17520 האם ההבדל בביצועים ובמחשקים באמת יהיה משמעותי? או שהמחיר בין הי…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב הצנוע שלי, שכבר בן למעלה משנתיים, לראשונה ירד מתחת לקו הFPS הסביר במשחקים ואני תוהה האם שווה לי לשדרג חלק כזה או אחר בו. מדובר במחשב: Intel E5200@3.70GHZ G.Skill DDRII 800Mhz 2GBX2 DFI Lanparty G31 T2R Gainward GTX260 216SP 896GDDRIII Goldensample את הליבה של הכרטיס האצתי מ625 לסביבות ה670-680MHZ, כמו כן-הוספתי לזכרונות שלו ולSHADERS. הכל יציב לחלוטין והמחשב קר בכל חלקיו. אני משחק ברזולוציה 1680*1050 כל משחק שיצא בתקופה האחרונה עבד אצלי מעולה על הגדרות גבוהות, עד שרכשתי את BF3. הסינגלפלייר עובד מעולה על הגדרות גבוהות אפילו עם AA וHBAO אבל המולטיפלייר מרגיש כבד ואיטי במיוחד במפות "הרוסות"\כמות גדולה של שחקנים\כשאני מכוון עם כוונת טלסקופית של נשק. המחשב שלי אמנם ישן, …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חג שמח לכולם, אני מחפש מחשב נייד אולטרה בוק שישמש אותי ללימודי הנדסה, משחקים וסרטים הדברים החשובים לי הם: משקל המחשב,מעבד וזיכרון חזק,כרטיס מסך חזק,מסך 15׳ קראתי קצת שהולכים לצאת דגמים חדשים לאורך השנה עם סוג מעבדים חדש. המחשב אינו דחוף לי לתקופה זו ואין לי בעיה להמתין עד ספטמבר הסכום שאני יכול להוציא הינו 8000 ₪ כאשר יש לי אופציה לעוד טיפה אך אני חושב שזה מוגזם קצת תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט מחשב חלקי (חלק מהחלקים לוקח מהמחשב הקיים) התקציב שלי זה 10-10.5 אלף שקל המחשב צריך לשמש למשחקים ועבודה גרפית ברמה בינונית-גבוהה מאוד בעיקר בשימוש במאיה,פושטושופ cs6/cc,אילוסטריטור cs6/cc, אינדיזיין,מאדבוקס,זיברש ועוד ולמנועים גרפים יוניטי ואנריל 4 וישמש גם לתכנות,עריכת וידיאו (חובבני פלוס),סאונד ושימושי צילום (פוטושופ,לייט רום) בנוגע למסך אני רוצה מסך גדול 28" משהו באזור הזה עם איכות גבוהה (אפילו 4k אם יש משו טוב שיכנס בתקציב הכולל) שיהיה טוב גם לגיימינג וגם לגרפיקה רצוי שיהיה אפשר לחבר אותו למתקן אחיזה (לא חובה) חשוב לציין: המסך כרגע פחות חשוב לי מאחר ויש לי מסך טוב (פשוט רוצה לשדרג) וחייב להחליף מחשב אז מסך זה במידה ואפשר להכניס אותו בתקציב בפגיע מינ…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי הגדולה אוטוטו עוברת לדירה משלה וכן מתחילה לימודים במכללה. לכן, היא צריכה לפטופ. השימושים הכי "מעפנים" שיש - אופיס(אני עדיין מתלבט אם לקנות רגיל או כבר להתקין לה אופן אופיס), אינטרנט אלחוטי ואולי טיפה מוזיקה - זהו. קיבלתי לפני כמה זמן מ"נועה מחשבים" "מבצע": המחשב הבא: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4100ב1,990 ש"ח. האם שווה מבחינת Bang for Buck? האם יספק לצרכים של אחותי? אם לא - אנא הביאו הצעות טובות יותר ומתאימות יותר תודה מראש לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
CPU: AMD Athlon 64Bit 3000+ Venice BW-E6 + Thermaltake TR2 - Motherboard: ABIT KN8 Ultra (נמצא אצלי כבר) Memories: Twinmos 1024mb DDR400 CAS2.5 (512x2) (נמצא אצלי כבר) Graphic Card: PowerColor Radeon X800GT 256MB GDDRIII 256Bit + DVI + TVOut HDD: Samsung 160GB SATAII 7200RPM + EverCool HDD Cooler SHDC-A DVD+-RW: Nec 3540A *Black* Monitor: Samsung 730B 17" 8ms DVI Case: Sunbeam Samurai *Black* + 80mm generic fan PSU: FSP 350W (FSP350-60THN) Speakers: Altec Lansing ATP3 (נמצא אצלי כבר) Floppy: Nec 1.44 *Black* (נמצא אצלי כבר) Mouse: Gigabyte 800DPI Optical Mouse *Black* USB Keyboard: Clicker *Black&Silver* (נמצא אצלי כבר) Gamepads: Spee…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה יותר שווה 1090 1090 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ NI8-SLI GR (NF4) S775, PCI-Ex2 GBL+SATA II,FSB1066 1 890 890 זכרונות? DDR II 533 כמות מחיר סה"כ 512MB Twinmos 2 270 540 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ GF FX5200 128MB, TV, DVI 1 250 250 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1 490 490 מארזים? כמות מחיר סה"כ 2433 ATX MIDI PFC 400W Gray and Blue 1 250 250 מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 800 1 800 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 610 1 610 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB 400MHz V-DATA 260 1 260…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למען האמת אני די סתום בכל מה שנוגע לניידים. קראתי ביקורות די טובות על הXPS 1530 של דל, אבל לפי מה ששמעתי הוא גם די ישן. הבנתי שDV5T של HP הוא יחסית טוב, אבל שוב - רק מביקורות באתרים אחרים, רובם מחו"ל. גם על GIGABYTE שמעתי מחמאות, בעיקר על המחירים. הייתי רוצה לדעת איפה בישראל אני יכול להשיג מחשב נייד טוב לשימושים שצויינו בכותרת. אה, ומה זה טוב? ובכן, אני מניח שמחשב שלא מתחמם יותר מדי וחיי יותר משעה בין הטענה להטענה זה טוב. אני מבין שהכל זה עניין של איזון, אז כנראה מה שאני מחפש זה מחשב מאוזן. תודה מראש, ומצטער על כל הקריפטיות!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבטדה משרדית כבדה, הרבה חלונות פתוחים (צריך הרבה ראם), שליטה מרחוק 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עדיף שיהיה SSD וכונן נוסף עם נפח גדול (עדיפות ל1 טרה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המחשב נייד שיהיה בין 15.6 אינץ ל17 אינץ, שמשקלו יהיה …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים *תקציב - 2500 מעדיף לא לחרוג מהתקציב * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה קלה של תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשוב שיראו עם יש קצת שמש עליו .. גודל מסך 13.3 או 15.6 * רזולוציית המסך? מינימום HD READY * משקל - משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 320GB * כונן אופטי? ממש לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נדרשת אחריות לשלוש שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שמספקת בארץ אחראיות טובה.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתכוון לקנות בקרוב את ה-Dell Inspiron N3010,עם מעבד i5-460M וכרטיס מסך ATI 5470 1GB גודל המסך הוא" 13.3 . האם למישהו יש ניסיון עם המחשב הזה? במידה וכן אשמח לשמוע חוות דעת. אם למישהו יש רעיון למחשב אחר, יותר טוב, באותה קטגוריה- אשמח לשמוע עליו. תודה עודד
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עברתי בחיפוש על כל מיני דברים שנאמרו בפורום על הניידים האלה. השאלה האחרונה שלי היא כזאת:(w566n עולה כ 4500 וה 1525 DELL כ 5000) במפרטים שעברתי עליהם שני הדגמים זהים מלבד שב W566N יש כ. מסך 8400GS שממש אין לי צורך בו. כל השאר דברים מינורים בלבד (ד.א. שניהם באים עם ויסטה פרימיום) השאלה אם יש טעם לשלם עוד 500 שקל עבור ה DELL מבחינת עיצוב, יופי, איכות בנייה, ובאופן כללי עבור המותג או שניתן לומר ש GIGABYTE לא נופל ממנו וממש לא שווה הפרש כזה? אני לא סתם שואל כי חשוב לי גם הבחינות האלה אבל אולי אין כזה הבדל? תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח להערכת מחיר של המחשב כיום : של כל המחשב(מורכב) וגם כל חלק אם אפשר. i5 - 3550 @ 3.30Ghz + קירור פשוט של זלמן 8GB Kingston (4gbx2) 500GB WD Blue Z77-D3H (oc, cf, m-sata) Seasonic 500W (80+ Bronze) Sharkoon Vaya Value ( 2 fans) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום מראש סליחה על הבורות..... המאוורר במחשב שלי (MSI) נשבר והצלחתי למצוא מאוורר חדש מהמאורר יוצאת מעין צלע קירור למעבד ולכרטיס מסך(אני מניח שוב סליחה) שמתי לב שב"מפגש" בין צלע הקרור למעבד הייתה מעין חתיכה כחולה של חומר רך מישהו אמר לי שזו כרית טרמית שאלתי היא האם זה נחוץ,מאיפה קונים והאם אפשר לשים משהו אחר במקום(קראתי שיש משחה טרמית) תודה עודד
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, במידה ומתאפשר אף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשדל שלא אך ניתן לחרוג עד 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית וצפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOL GTA etc -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080 (24) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אנחנו לפני רכישה של Workstation שתכליתו היא עיבוד תמונות של דוגמאות ביולוגיות בתוכנת Zeiss ZEN Desk 3 Blue. יש לנו דרישות מומלצות למערכת (מצורפת תמונה, נא להתעלם מדרישות המינימום), אך מכיוון שאני קצת חלוד - אשמח לעזרת המומחים בהרכבת המפרט המדויק. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב נע סביב 10,000 שקלים, חריגה תתאפשר רק אם היא מזערית והתועלת עצומה. 2. מה שימושי המחשב? כאמור, השימוש יהיה אנליזות תמונות בתוכנה לעיל, ייתכן כי גם שימוש בתוכנות נוספות כדוגמת CellProfiler, FIJI או יותר מתקדמות. כרגע אנחנו משתמשים בשתיים האחרונות על מחשבים סטנדרטיים למדי והן עובדות בסדר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, לאחר בדיקות מקיפות מצאתי לנכון כי המחשב החזק ביותר בגודל מסך 13.3 וברמת מחיר עד 5500 הוא: dell inspirion n3010 עם מעבד core i5 450 2.4ghz קיבלתי אותו ברשת באג במחיר של 4900 ש"ח והשאלות שלי הן: א) האם ישנה איזה אטלרנטיבה של חברה אחרת למחשב עם מסך 13.3 לעוצמה שמספק מחשב זה (אני לא רוצה את HP PAVILLIO) ב) האם המחיר שקיבלתי מבאג הוגן ? (ברור לי שהם קצת יקרים יותר מהחנויות הפרטיות, אני מוכן לשלם עד 150 ש"ח יותר בשביל שירות ואחריות) ג) האם ביחס למפרט כדי לשדרג חלק כלשהו במחשב במידה וניתן אשמח לשמוע כל אשר עולה בדעתכם בנוגע למחשב זה יתרונות/חסרונות וכו' ... המפרט: Intel® HM57 Express Chipset לוח אם core i5 450 2.4ghz זיכרון פנימי 4 גיגה (2x2048) 800MHz DDR2 500GB…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי אז אתמול קניתי מסך 20 אינץ של חברת benq דגם vl2040 והכל בסדר גמור עם המסך בזמן עבודה רק הבעייה זה כשמדליקים את המסך ואז את המחשב אז אין חיבור כאילו בין המסך למחשב הנייד ומה שקורה זה שהנורה על המסך בצבע כתום ורק כשמגיע השלב שהווינדוס עולה ומגיע המסך של אנא המתן ברוכים הבאים של ווינוז 7 אז מאותה הנקודה הזאת המסך החיצוני מקבל אות מהמחשב הנייד ולפני כן לא אז מדוע זה ככה והאם אפשר להגדיר בביוס במחשב נייד שיצליח לקרוא את המסך כבר מהרגע של ההתחלה אם כן איך החיבור בין המסך מוברג ומחוזק היטב גם בצד של המסך וגם בצד של המחשב הנייד החיבור הוא vga תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי לאחרונה מחשב חדש ולמרות שבהתחלה חשבתי על כונן 500GB בהמלצת הפורום החלפתי לכונן Samsung 1TB F3 HD103SJ מכיוון שהמחירים היו כמעט זהים. בבית גיליתי שיש הבדל מהותי בין כונני 500GB ו 1T וזה הרעש שהם מוציאים. בהתחלה לא הרגשתי הבדל משמעותי אבל כשמתחילים להעמיס על הכונן (למשל ביצוע disk check מחלון המאפיינים של הכונן ) עוצמת הרעש עולה. הנה לינק להשוואת רעשים Sound Level - during Database-Type I/O [dBA] http://www.tomshardware.com/charts/2009-3.5-desktop-hard-drive-charts/Sound-Level,1032.html מסתבר שתחת עומס כונני 500MB רועשים בסביבות 40-43db וכונני 1T בסביבות 47-49db אני יכול לומר מנסיון שאני כמעט לא שם לב לרעש של 41db אבל 48db ממש מציק לי באוזן. (יש לציין שעוצמת הקול היא…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לחבר שלי יש את המחשב הנייד הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2067_2797&products_id=25539 האם יש אפשרות להחליף בו את הכרטיס מסך המובנה? אם כן לאיזה כרטיס מסך אתם ממליצים להחליף?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אנא המליצו לי על מפרט מחשב טוב למשחקים ב4500 שקל. תודה מראש.
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-