עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מחפש נייד לשימוש ביתי במשפחה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח תקציב המקסימום. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה לחסוך במידה ויש אחד מתאים לדרישות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג כלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לגלישה, אופיס, צפייה בסרטים בקודי, יו טיוב. שימוש ביתי סטנדרטי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין. 4. האם יש רכיב ש…

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by ofir123456,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני ביתי פשוט, אבל אני ממש לא מבין בתחום והעודף אינפורמציה מפיל אותי אז אשמח לעצה למפרט. בעיקרון המחשב יהיה מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות אופיס, האזנה למוזיקה וצפייה בסרטים. המחשב לא יהיה למשחקים או עריכת וידיאו מטורפת. שיהיה מעבד ממוצע+, אבל אין צורך שיהיה הכי מטורף בשוק. שיהיה שטח איחסון נדיב (אזור ה2 טרה נראה לי די והותר, אם זה ממש מייקר אז אפשר גם פחות), כמו כן רוצה שההדלקה והכיבוי של המחשב יהיו מהירים אז מניח שיש צורך באיזשהו שילוב עם SSD. לגביי כרטיס מסך אני מתלבט עם יש צורך, ממה שאני מבין במעבדים המודרנים של אינטל החישוב הגרפי המובנה חזק דיי והותר (אשמח לשמוע דעה בעניין). יהיה …

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. להלן הצרכים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם 50 לשוניות פתוחות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22, וגיימינג בינוני א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (FIFA, NBA, GTA, BattleField, Need For Speed) . -אילו משחקים לדוגמא ישוח…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by barakbar99,

שלום אנשים, השמח למפרט למחשב נייח ותודה על העזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוצה בעיקר להשתמש בתכנות VISUAL STUDIO,SSMS ,לעלות מערכות הפעלה VMware Player , משחקים , סרטים אולי אני ירצה להזיז את המחשב לטלוויזיה HDMI 52 אינץ' ברגע שאני מעביר לטלוויזיה אני יחבר שני שלטים XBOX. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ללימודים בעיקר תדיר, עד כבד ב) במידה והמחשב…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Yaron Cohen,

שלום חברים. לאחר קריסתו של מחשב הגיימינג שלי אני נאלץ לפנות למחשב חדש. ישבתי וחשבתי והרכבתי את המחשב הבא.... הצרכים: מחשב גיימינג חזק שיריץ את כל המשחקים החדשים בקלילות של 60 FPS על אולטרא התקציב: 7K 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה, לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המ…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. קניתי אותו בסוף 2010 השקעתי בו הרבה, והוא אף פעם לא אכזב. לאחרונה מרגיש לי שהוא די איטי גם לאחר התקנה מחדש. עד כמה שידוע לי ב7 שנים האחרונות תעשיית המחשבים לא טסה כמו פעם אז לא חשבתי להחליף מישהו יכול להסתכל על הנתונים של המחשב ולהגיד איפה הצוואר בקבוק, האם כדאי לשדרג משהו או שפשוט צריך להחליף כבר? תודה

7. אורח אילן
    Started by אורח אילן,

אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב, והייתי שמח לקבל המצלה למחשב נייד בטווח המחירים שציינתי. לאחר שיטוט בקטלוג של KSP מצאתי שני מחשבים שעליהם חשבתי והייתי כמובן שמח לשמוע את דעתכם המקצועית עליהם, האם הם מתאימים, לא מתאימים, או אפילו טובים מדי למטרות שלי (אצרף אותם בתחתית הפוסט) 1. מה התקציב המקסימאלי?~3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב, אך אני אשתדל להיות ריאלי, ולדעתי פחות מזה זה לא ייצא. אם ניתן, מה טוב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אפרט חריגה ספציפית, אך כל עוד היא בגבול הטעם הטוב אני מוכן לשקול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון המחשב מיועד ללימודי…

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב סביב ה 3000 ש"ח. 1. ראיתי שיש מחשבים עם זכרון SSD 256GB ומחשבים עם זכרון של 1TB. ברור לי ש SSD זה יותר מהר. השאלה מה המשמעות של זה בפועל? 2. ראיתי שבטווח הזה יש זכרונות RAM של 8 GB. ראיתי שיש מחשבים שזה זכרות אחד של 8 GB ויש מחשבים שזה 2X4GB. מה ההבדל בינם? מה עדיף? תודה!

9. Started by NS83,

שלום לכולם. מחפש מחשב חדש להורים. השימושים הם גלישה באינטרנט וקריאת אימיילים דרך אאוטלוק. שום דבר יוצא דופן. מחשב פשוט יעשה את העבודה, הם משתמשים כבר 7-8 שנים במחשב קופסא של IVORY שעשה את שלו. ראיתי את המחשב הזה: http://www.g-tech.co.il/pl_product~core-i3-6100-2~18~111.htm מדובר על מחשב בלבד בלי ציוד היקפי וברור לי שיש פשרות במחיר. אבל האם ניתן להרכיב בסכום כזה משהו טוב\אמין יותר? פרטני או בקופסא מוכנה. תודה רבה

10. אהלן הומלץ לי DELL INSPIRON 13.3 וגם סדרת הלטיטוד במידה ואצליח למצוא בטווח המחירים שאני מחפש. מוכן גם לנסוע לאילת ולקנות שם, או לחילופין להזמין באמאזון וכו'. אשמח לדעת מה המלצותיכם.

11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית: אופיס וכדו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

• 11 תגובות
    • 4.5k צפיות
  12. Started by avishai220,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta v the wither 3 ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך של full hd 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. Started by zahit,

שלום, אני מחפש מחשב נייד שישמש פחות או יותר רק לגלישה באינטרנט - מיילים - יוטיוב, להורים שלי (גמלאים). אני לא רוצה לעבור את ה2000 ש"ח, מקסימום בעוד איזה 200 בשביל הרחבת אחריות. אני קצת מתלבט על מה להתפשר - אני כן מעדיף שזה יהיה עם כונן SSD (יכול להיות קטן) כי זה באמת משפר את חווית השימוש, אבל התקשיתי למצוא בטווח מחיר הזה. מסך 15", אולי גם 14" יספיק אם יש במפרט עדיף. לא צריך מערכת הפעלה/אופיס וכו'. ראיתי שני מחשבים בKSP של lenovo- עם i3 ו256GB: http://ksp.co.il/?uin=35311&select=.271..211..214..213..3765..580..466. עם i5 ו128: http://ksp.co.il/?select=.271..211..214..3765..213..378..580..466.&kg=&list=1&sort=2&a…

• 11 תגובות
    • 5.7k צפיות
  14. Started by scoop22,

שלום, יש לי מחשב ישן עם לוח אם של microstar או msi מסוג MS-7507 יש שם כניסת PCI express x16 אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך שמתאים ללוח האם הישן הזה בתקווה שזה ישפר את צפיית הוידאו דרכו. יש עדיין מקומות לקנות בהם כרטיסי מסך שיתאימו? תודה.

15. Started by For Honor,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 8K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מכוון למשחקים החדשים לדוגמה For Honor. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). צריך גם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by FthkuMeis,

אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך אם אפשר לחסוך ולקבל אותה תמורה כן, אם הכוונה להתפשר אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי SINGLE PLAYER כבדים בסגנון WITCHER 3, DRAGON AGE: INQUISITION ועוד משחקים דורשניים מסוג זה, אבל גם משחקי רשת המוניים חינמיים למיניהם (תגידו את זה 3 פעמים ומהר!) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…

17. Started by Yossi Yemin,

שלום לכולם בזמן האחרון אני משתמש במחשב בתור מחשב שעובד קבוע, זאת אומרת שאני מנתק את הסוללה ממנו ומשאיר אותו עובד רק בעזרת החשמל. שמתי לב שאם אני מנתק את הסוללה ומשאיר אותו מחובר לחשמל ביצועיי המעבד יורדים דרסטית (המעבד לא עולה יותר גבוהה מ0.77GHZ) האם מישהו מכיר תוכנה שמאפשרת ביצועים מקסימליים גם כאשר הסוללה לא מחוברת (כמובן שבצריכת החשמל של הwindows הגדרתי שצריכת החשמל תהיה 100%) תודה לעוזרים

18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש כללי, ומידי פעם משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בדר"כ אני משחק במשחקי אינדי בלי יותר מידי גרפיקה או ב-Dwarf Fortress. בעתיד אני ארצה לשחק Fallout 4 אבל זה רק אחרי שאני אקנה כרטיס מסך בנפרד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280X1024 (גודל המסך "19). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. אהלן יש לי אופציה לקנות לפטופ מגרמניה (HP Spectre X360) דבר אחד שמפריע לי זה המקלדת שבתצורה שונה (qwertz) וכו'. אז השאלה האם אפשרי להחליף בארץ למקלדת "ישראלית-עברית" ? רשמית של HP לדגם הספציפי? משהו מסובך\מורכב\ פוגע באיכות המקלדת ה'מקורית? תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by danielzy,

שלום חברים, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש. אשמח לקבל את חוות דעתכם על שני מפרטים. בעקרון יש לי עדיפות קלה TMS (המון נסיון חיובי עם החנות בכלל וקיריל בפרט) אבל לא בכל מחיר כמובן. המחשב ישמש לפיתוח בתוכנות כגון Visual Studio ומשחקים קלים כגון League of Legends, אולי Battlefield מדי פעם. רזו' המסך היא 1920x1080. אני שם דגש על שקט מוחלט של המערכת. אני כל היום לומד ועובד עם המחשב, ורעש מוציא אותי מדעתי. TMS [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel i5-6600 3.3Ghz(3.9Ghz Turbo) Skylake LGA1151 …

• 11 תגובות
    • 752 צפיות
  21. מעבד: Intel I5 6500 - Tray - מחיר : 1010 ש"ח קירור למעבד: Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 מחיר: 119 ש"ח לוח אם: Asus B150M-C מחיר: 465 ש"ח - קישור ללוח באתר של אסוס: https://www.asus.com/Motherboards/B150M-C/ זכרון ראם: Kingston HyperX Fury Black 2X8GB DDR4 2133MHZ CL14 - מחיר: 645 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte GTX970 4GB OC מחיר: 1665 ש"ח (בקנית נייח) דיסק קשיח: WD Caviar BLUE 1TB מחיר: 234 ש"ח SSD: של חברת Transcend בנפח 128GB מחיר: 220 ש"ח ספק כח: SeaSonic M12II EVO 520W Bronze מודולרי מחיר: 347 ש"ח מארז: Antec VSP-5000 מחיר: 197 ש"ח סה"כ: 4903 ש"ח כמה נקודות: 1. בתמונה באתר של KSP לכרטיס מסך הזה יש תמונה של WINDFORCE, המוכר ואני הסתכלנו והוא אמר שזה WINDFORCE, האם מישהו רכש את …

22. Started by wcw,

היי יש לי מחשב ישן שאני רוצה להפוך למחשב גיימינג פשוט (שיריץ משחקים ב720p בהגדרות בינוניות ומטה) מכיון שיש לי כבר מארז כונן קשיח וספק כוח (400w די ישן ולדעתי צריך להחליף אותו) קבעתי תקציב של 1700 אפשר חריגה של 100-150 שקל. אני לא מתכוונן לבצע OC לשום חלק ובעקרון אני אצטרך מעבד,לוח אם,זכרון,ספק וכרטיס מסך. בעקרון חשבתי על I3 4170 עם לוח אם פשוט של ASUS ו 4gb זכרון,בעיקר ההתלבטות שלי היא בכרטיס המסך יש כל כך הרבה אפשרויות של כרטסי מסך בין 600-700 שקל שקשה לי לקבוע איזה מהם יתן תמורה טובה למחיר תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by DotanE,

שלום לכולם, אני קונה שדרוג לרוב המחשב שלי ומעוניין בדעתכם בהתאמת המוצרים יחדיו (בעיקר מבחינת אספקת החשמל של הספק): 1. מעבד - Intel I7 6700K 2. קירור מעבד - Scythe Katana 3 3. לוח אם - Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 LGA 1151, Intel Z170, DDR4 4. זכרונות - Corsair Vengence LPX 4x4GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit 5. דיסק קשיח - Samsung 950 Pro M.2 2280 SSD MZ-V5P512BW 512 GB SSD 6. מארז - Antec P100 Mid Tower Black אלה החלקים שאני מעוניין לרכוש לפי הדרישות שלי האישיות למשחקי גיימינג, מעט עריכה וצפייה בוידאו, סימולטורי טיסה וכו'. הדברים שאני מוסיף לחלקים אלה מהמחשב שלי: 1. ספק כח -Corsair TX650W 2. כרטיס מסך - G…

• 11 תגובות
    • 874 צפיות
  24. היי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שמיועד לעבודות משרדיות בלבד (גלישה באינטרנט ואופיס) בתקציב של 1800 ש"ח בערך (אם יש אפשרויות טובות גם במחיר יותר זול אני אשמח לשמוע). אני ארכוש את המחשב באילת בשבוע הבא. דברים חשובים: גודל מסך "15.6, שתהיה מקלדת נוחה עם מקשים בגודל סטנדרטי (לדוגמה בלי מקשי חיצים קטנים) - לא צריך numpad או תוספת מיוחדות. שיהיה דק וקל ככל הניתן. תודה רבה מראש (:

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלם לחברי הפורום. המחשב הגיע לגיל 8 ושבק חיים. שני שימושים עיקריים למחשב: 1.שימוש ביתי - גלישה, מייל, אופיס, youtube וכדומה 2. קצת משחקים - לרוב RPG מהסוג של PILLARS OF ETENITY ומדי פעם סימולטורים אבל לא חייב שיהיו על ההגדרות הכי גבוהות תקציב - 3500 ש"י ללא מסך או ציוד היקפי מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 סה"כ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, גלישה ואופיס. משחקים אבל לא החדשים ביותר עם הגרפיקה המטורפת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזד…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים