ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש ללימודים, ככה שהשימוש יהיה בעיקר גלישה באינטרנט ויישומי אופיס. ממש חשוב לי שהמחשב יהיה קליל מבחינת משקל, שהמטען שלו יהיה קליל (כי לאחרונה נתקלתי במטענים גדולים שלא באמת נוח להסתובב איתם) ושהסוללה שלו תחזיק לי לאורך זמן. ההתלבטות שלי היא בין שני מחשבים- מקבוק אייר 2020, i5 מסדרה y, הוא 256 גב, 8גב ראם או הזנבוק החדש ux325ea, הוא גם i5 אבל דור 11(!), 512 גב, 8 גב ראם כמות הזיכרון בפועל לא קריטית לי, אני כבר 6 שנים כמעט עם הזנבוק שלי ולא מגרד את המקסימום של 256 שיש לי כרגע ברור לי שהזנבוק יותר מהיר, השאלה אם ליישומים שאני צריך זה בכלל רלוונטי. בנוסף, יש לי אייפון ואייפד ויהיה נוח אם הם יתמשקו עם המח…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,000 שקל, אפשר לחרוג טיפה אם הערך המוסף יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה, זקוק להרבה RAM. יודע שבעבור למידת מכונה אזדקק לכרטיס גרפי עם הרבה זיכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חושב על להוסיף מסך 2K עם קצב רענון גבוה, כרגע לא מסתכל על זה, אבל כן חשוב לי שייתמך ע"י המחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שק…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
גם אני פה כמו רבים מעוניין להרכיב מחשב ב- 6K שיריץ משחקים כבדים ( CRYSIS למשל) ללא מסך וללא ציוד היקפי אני לא מתכנן OC (לא רואה סיבה לחנוק את המעבד) חשוב שיהיה זכרון גדול, נפח דיסק גדול (לפחות 500GB ) מקורר ושקט , ומארז טוב (יציאות USB רבות עדיפות לעליונות) . האם ניתן בתקציב הנ"ל ? (משחקים כבדים) תודה מראש לכל עזרה
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם את המחשב הראשון שלי הרכבתי לפני כ5 שנים בעזרתכם, אשמח לעשות זאת שוב, אחרי המון לבטים אם להשקיע ב-vostro 3560 מחשב נייד בינוני-, הבנתי שהוא לא יספק את דרישותי, ולכן אני פונה אליכם אני צריך מחשב עם כמה שפחות כבלים, קניתי usb wireless, עכבר אלחוטי, והדבר היחידי שאצטרך לחבר לחשמל זה את הכבל של כונן המחשב, המסך, המקלדת והמסך לכונן המחשב. במידה ו"קפצתי מעל הפופיק" בדרישותי ביחס לתקציב אשמח לקבל את המפרט המקסימלי שאפשר להוציא מהתקציב שלי. תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים, מעריך זאת מאוד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מבחינת קנייה בחנות אמינה במחירי השוק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתק…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הצלחתי להפעיל את הסאונד במצב בטוח והיום כתוב שמצב השמע אינו פועל עשיתי את אותו המדריך שנעזרתי בפעם הקודמת והכל במקום ועדיין אין סאונד המדריך.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 1; Mafia 3; CoH 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 / 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי היום את המחשב החדש טושיבה עם מעבד I3 החדש וזכרון 4 גיגה DDR3 איך אני יכול לדעת כמה זכרון מוגדר לכרטיס המסך ואיך אני יכול לשנות את זה ? אני רוצה לשחק מידי פעם במשחקים במחשב הזה וחשוב לי שהזכרון של כרטיס המסך יהיה גבוה בזמן הזה. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צהריים טובים. אשמח להמלצה ללפטופ ביתי, לצרכי אופיס, אינטרנט, טלוויזיה (חיבור HDMI ל-4K) ומשחקים (ברמה של פורטנייט - לא משחקים תובעניים מידי). תקציב ~3500 ש"ח. כולל מערכת הפעלה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ' לא משנה * רזולוציית המסך?לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ממש משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? אפשרי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם אפשר להכניס SSD או HDD זה יהיה מגניב 500GB זה הסטדנרט לא ? * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשבתי על המחשב הזה : http://ksp.co.il/?select=.268..271..214..99..1483..2164..466.&list=1&sort=2&glist=0&uin=27227&txt_search=&buy=&minpr…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, חבר שלי התחיל לימודי הדריכלות והוא צריך מחשב נייד. השימושים הם : שימוש שישי ויומיומי ( סרטים אינטרנט וכו' ) השימוש המשני הוא ללימודי אדריכלות כמוכן הרצת תוכנות כבדות כמו AutoCad וכו' ( אמור למשוך משהו כמו 8 שנים ... כמובן שסביר להניח ש 8 שנים הוא לא יחזיק ... אבל כמה שיותר יותר טוב ). תקציב עד 5K עם חריגה קטנה ( רצוי פחות ) עכשיו, לפני שאני ממליץ לו באופן סופי על מחשב אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מס' מחשבים : המועדף ביותר הוא : studio-1558-i7 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm ויש את אלה : Lenovo G560 http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=G5603XG&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he Lenovo ThinkPad Edge 0301-DHG http://www.spacen…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מבקש המלצות למפרט למחשב למשרד, למהנדס העוסק בתכנון מכאני בתוכנת אוטוקד.לא נדרש מסך,צורב,מקלדת וכו'. התקציב הוא כ 5000 ש"ח. דרושה יציאה לפלוטר (אני לא בטוח איזה סוג...) דיסק לא גדול במיוחד, בסביבות 100 ג'יגה. תודה לממליצים
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/ביתית, סרטים וקצת גיימינג לילד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch, minecraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראו את המפרט המופיע בתמונה המצורפת הצורב,הספק (liberty 500 ) וכרטיס המסך כבר נמצאים ברשותי (קיבלתי אותם בעסקת חליפין ) . אבקש תגובתכם רק לגבי המעבד,הזיכרון, לוח האם ,המארז והדיסקים הקשיחים. מטרת המפרט היא להריץ את כל המשחקים ברזולוציה 1280*1024 ללא פילטרים על גבי xp וב- high quality ב- DX9 . fps הסביר בעיני הוא 25, ואני לא אסבול יותר מדי גם אם הוא ירד ל-20. המעבד הזה מגיע בקלות ל-3. 2 GHz ובזכות התמיכה שלו ב- 64-bit ניתן לקבל 18 אחוז תוספת ב-Fps אם משתמשים בגרסת - 64-bit של מערכת הפעלה .(ב-crysis לדוגמא ) המשחקים של היום אוהבים mhz ואין משמעות רבה למספר הליבות (גם ב-crysis עם העדכון האחרון אין ניצול ממשי של ריבוי הליבות). המעבד הזה הוא overclocker מצוין ואפילו עם הקיר…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מחשב נייד יותר איכותי https://ksp.co.il/?uin=46741&select=.268..271..214..2639. מסך 14 https://ksp.co.il/?uin=43119&select=.268..271..213..2639. מסך 13.3
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני משתמש במחשב למשחקים, אבל לא כבדים, הכי כבד שאני מגיע זה פרו אבולושן או NBA... אני שם דגש על כרטיס מסך, מעבד וזיכרון בעיקר. בשנה האחרונה קצת "יצאתי מהעניינים" בכל הנוגע לדגמים של חומרה, ככה שאני לא יודע ממש מה טוב ומה אומר מה. הכנתי מפרט ראשוני כדי שתוכלו לתת לי בבקשה חוות דעת עליו. שאלותיי: 1. האם לוח האם הזה מספיק טוב\יותר מדי טוב לצרכים שלי? 2. אותה שאלה בנוגע למארז ולספק הכח, לא מבין בזה כלום.. 3. למה יש קטגוריה נפרדת של קירור למעבד ומארז, אלו לא מגיעים עם המארז עצמו? 4. האם יש חלקים חשובים שלא הוספתי? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6420) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1058 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤621 כרטיס מסך: ASUS PCI-EX…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי במתנה לפני קצת פחות משנה את הנייד הראשון שלי - Latitude D530 - אני לא הכי נהנית ממנו. הוא כבד נורא, הבטריה לא מחזיקה הרבה זמן (אין לי שום מקור להשוואה, זו ההרגשה שלי), הרמקולים לא להיט והרבה פעמים אפשר לטגן עליו סטייק. אני עובדת על המחשב, ואם אני צריכה להתנייד איתו כדי לעבוד במקום אחר, זה פשוט עונש אז אני מוותרת רוב הפעמים. אני כבר שבועות קוראת את הפורום, חורשת באינטרנט, הולכת לחנויות - לא מצליחה להתביית על שום דבר. אם לדרג את סדר העדיפויות שלי - אני רוצה נייד שאוכל לעבוד עליו בלי לקבל נקע בעין (לכן מסכים שקטנים מ-13.3 קשה לי להאמין שיתאימו), לצפות/לשמוע מדיה ואולי אח"כ גם קצת לשחק. קיבלתי המלצה לפני כמה ימים ל XPS M1330 - השאלה אם מתאים לצרכים שלי? והאם יש המלצה …
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעונין להריץ משחקים על רזולוציית fhd באיכות אולטרה על fps גבוה. התקציב מוגבל ל4700 כולל מסך אני קונה באילת ללא מעמ. מפרט שהרכבתי שעונה על הדרישות שלי.. אני רוצה חוות דעת עליו לפני קניה.. 4689₪ אחריות:5 שנות אחריות לדיסק קשיח WD3 שנות אחריות למעבד, ללוח האם, לזכרון ולכרטיס מסך מארז: מארז איכותי מותג Silverstoneדגם Redline RL04B כולל USB3.0 ספק כח: Corsair CP-9020097-WW VS550 VS Series 550W ...מעבד: Intel® Core™ i7-4790 3.6Ghz Haswell 3 שנות אחריות למעבד קירור למעבד: מאוורר Arctic Cooling Freezer 13 לוח אם Gigabyte דגם GA-Z97M-D3H צ'יפסט Z97 תושבת 1150 דיסק קשיח:Wastern digital Caviar blue 1 זכרון:Kingston 8GB DDR3 1600MHz3 שנות אחריות לזכרון ניתן לרכישה עם מגוון זכר…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם תצליחו לחסוך כל הכבוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודות,סרטים,מוזיקה,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:world of warcraft,call of suty black ops,gta -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא יודע הכי גרפיות זה למשחקים שכתבתי 3…
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב נייד של ASUS מדגם TP500LA. פתאום שמתי לב שבכל אתר יש לאותו דגם בדיוק נתונים שונים ברזולוציית מסך ובכל חנות טוענים שהרזולוציה היא כפי שכתוב אצלם. כמו כן, בשום חנות לא ניתן לראות אותו כך שלא ניתן לאמת שום דבר. לדוגמא (והבדלים הם בין הרבה חנויות, זו לא טעות בחנות אחת) KSP - 1366x768 http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=23985 fre.co.il - 1920x1080 http://fre.co.il/items/330077 בבאג - (שם לא מצויין הדגם המדויק) זה אפילו 8GB לעומת 4GB בחנויות אחרות. אז איך יודעים מה קונים? א. איפה ניתן לראות מחשבים ניידים (ספציפית אסוס)? יש איזשהו יבואן עם אולם תצוגה? ב. האם ייתכן שאותו דגם בדיוק יהיה אצל חנויות שונות עם נתונים שונים (בגלל אולי מספר יבואני…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי HP DV3-2150ej יש לי סרט ב HD 1080P וחיברתי את המחשב ל TV וניגנתי את הסרט הסרט קרטע לאורך כל הדרך קול + תמונה. שמתי לב שכאשר הסרט מתנגן המעבד עובר ל 100% ניצול. שאלתי היא כזו האמת באמת קשה למחשב לנגן את זה!? אולי בגלל המעבר ל TV? או שפשוט יש איזה משהוא שמכביד על המחשב? תודה רן
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום פורום יקר! לפני הכל - תודה רבה על העזרה!!! רכשתי טלוויזיית panasonic CX600 וסאונד בר Harman Kardon SB35, ועכשיו - אני מחפש את המחשב שיעזור לי להפיק את המקסימום מספריית המדיה שלי (מוזיקה קלאסית וסרטים) על גבי שני המכשירים האלה. מעבר לשימוש השוטף כמחשב מדיה, אשתמש במחשב גם לגרפיקה בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור. בלי עריכת סרטים). הדרישות העיקריות שלי מהמחשב הוא שהוא יהיה קטן, שקט, ואסתטי (המחשב ימוקם על מדף בסלון). הנטייה הראשונית שלי הייתה לכיוון המק מיני, אבל אני לא קשור רגשית לאפשרות הזו תוכלו לעזור לי בהמלצה על מפרט במחיר סביר? על הסקאלה שבין מחיר לאיכות - אני מעדיף איכות על פני מחיר. תודה רבה פורום יקר!!!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים אני מחפש שני מחשבי נייד אחד לאחותי ואחד לחבר. נתחיל אם של אחותי =התקציב 2000 שקל מחשב שיהיה טוב לה ללימודים\עבודות\אינטרנט וכדומה. המחשב השני לחבר תקציב 2500 שימושים אינטרנט\מוסיקה\צפייה בסרטים. תודה מראש לעוזרים.שבת שלום. נ.ב עדיפות לשניהם לחברות טובות כמו ASUS וכו'.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם. יש לי תקציב של כ 8,000-10,000 שקל לקנית מחשב נייד. הדרישות החשובות שלי במחשב: מסך - אני עובד על תוכנות גרפיות כמו פלאש ופוטושופ ולכן חשוב לי מסך כמה שיותר טוב ויחסית גדול. משקל - שיהיה כמה שיותר קל אמינות - אחריות ושירות מהיר מהירות - וכמובן עדיפות למעבד כמה שיותר חזק וזכרון של 1 ג'יגה. מה דעתכם?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני הולך לקנות את המחשב הזה מעבד-Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB לוח אם- ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרון - DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel דיסק קשיח - Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיס מסך- ASUS HD 4850 TOP 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 ספק כח - Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pinHec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin המחשב יריץ את כל המשחקים החדשים ברמה גבוהה? בינתיים כל זה עולה 4155
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שוב שלום, רציתי בבקשה חוות דעת אחרונה לפני שאני קונה את המחשב הזה, אם יש הצעות או משהו שכדאי לשנות במפרט אני אשמח לשמוע. הסכום הוא עד 6500 ש"ח מחשב שמיועד ל OC (אין צורך בצורב או ציוד נלווה) כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX 1,325 ש"ח 1 Gigabyte GA-965P-S3 Intel P965 LGA 775 705 ש"ח 1 Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500KS 419 ש"ח 1 XFX GeForce 7600GT 256MB DDR3 835 ש"ח 1 Thermaltake Armor Junior Black 589 ש"ח 1 Enermax Liberty 400W Active PFC 470 ש"ח 1 Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL5 Twin2X2048-6400 1,780 ש"ח 1 SunBeam TUNIQ TOWER 120MM 265 ש"ח סה"כ 6,388 ש"ח * אשמח לתגובות,…
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-