ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
שלום רב מחפש מפרט מחשב כולל ציוד היקפי ומסך 27 אינץ לתלמיד עד 5000 ש"ח המחשב ישמש לתכנות ושימושי אופיס, עם אפשרות למשחקים בהגדרות נמוכות
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
- 1 follower
-
-
ניקיתי את המקלדת עם סמרטוט טיפה לח, ומאז חלק מהמקשים לא עובדים כמו שצריך. בהתחלה כל פעם זה היה מקשים אחרים אבל עכשיו זה נשאר רק החיצים. זו מקלדת של מחשב נייד, היא לא ממש נרטבה יותר מידי, נראה לי שמה שגרם לבעיה היה זה שלחצתי על מלא מקשים באותו זמן, כשהמחשב עבד. יש למישהו מושג מה ניתן לנסות ? גם כשאני מנסה לכבות את המחשב, להסיר את הבטריה וכד זה לא עובד. אותם מקשים לא עובדים גם בביוס ולא רק בחלונות וגם לא מוציאים את המחשב מ"שינה". כל עזרה תתקבל בברכה, זה נייד של LG דגם R400.
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, לפני שאטרידכם עם עוד מפרט, רציתי להגיד שעברתי על הפורום כמה דפים אחרונה, ולא מצאתי שום מפרט שראיתי שעומד בדרישות שלי.. כך שהחלטתי לפרסם בקשה לעזרה ממי שמומחה בעיניין וליבו טוב עליו לעזור לי צרכי למפרט הם: אני מתכנת אינטרנט, ומעצב גם בפוטושופ ופלאש במקביל לפעמים, ויוצא שהרבה תוכנות כבדות פתוחות אצלי, אני רוצה מחשב שיתמודד עם העומס. דבר נוסף, חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט שקט, אם אפשר אז מארז קטן, כי גם אני מעוניין לחבר את המחשב לטלוויזית פלסמה HD לראות סרטים. גם כרטיס 5.1 טוב לא יזיק, אבל אם יקר לא חובה. אולי כדאי גם אהרדיסק איכותי גדול, שיהיה הרבה מקום. עדיף אחד או שניים נפרדים? המפרט לא אמור לכלול ציוד נלווה, רק את המחשב עצמו. כמובן שאין מה להשק…
-
- 7 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני FHD, בלוריי מלא, תלת מימד SBS ומלא ומוסיקה (FLAC ו- 24BIT 92/192KHZ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רק למדיה (סרטים/סדרות ומוסיקה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל: ASUS A8sc http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5803&perur=2&t=1&c=331 מחיר סופי שסוכם כולל תוספת של 1 ג'יגה: 6330 ש"ח LG R405-S.C2BCE 2.0GHz http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1336 מחיר סופי שסוכם כולל תוספת של 1 ג'יגה 5930 ש"ח ההבדלים במפרט הם במעבד 2mb קאש ב LG מול 4mb קאש ב- ASUS . נוסף לכך ל ASUS יש חיבורי DVI ו FireWire ול LG אין. השימושים שלי בשני החיבורים בתדירות מאוד נמוכה. אשמח להמלצה. תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זקוק למחשב משחקים ב3.4K מקסימום ממש מקסימום בלי חריגות ב3.5K. ללא ציוד היקפי, ללא צורב DVD וללא OC. אני מעוניין בלוח אם עם אפשרות לCF בעתיד, כרטיס מסך חזק, זה חשוב לי נורא מכיוון שבעתיד כשהמחשב יתחלש אוכל לשפר את המעבד ולהוסיף כרטיס מסך בהתאם, חשבתי על הלוח אם EP45-DS3 בנוסף, יש לי עוד הדיסק קשיח של 150GB שאני מעוניין לצרף למחשב, אז זה יכול אולי לחסוך קצת. עוד משהו, אני מעוניין במארז Raidmax Sagitta (לא 2) ו4GB זיכרון RAM אם יש אפשרות גם להוסיף קורא כרטיסים פנימי 3.5" אבל זה ממש לא חובה. אני הרכבתי את המפרט הבא: אך נתקעתי בספק, האם יתאים בעתיד לCF וגם בקשר למעבד אני קצת לא החלטי.. (מאתר www.cobrapc.co.il ) RAIDMAX SAGITTA ₪338.00 1 ₪338.00 GIGABYTE GA-EP45-DS3 ₪643.0…
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המכובד, אשמח לעזרתכם להצעת מפרט על פי השאלון הבא: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב יחסית קשיח של 3000 אלא אם יש סיבה ממש טובה לחרוג במעט. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב ישמש לעבודה משרדית - אופיס, אינטרנט, שיחות זום וכו׳. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך מומלץ שיתאים לזוג מבוגר (70+). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ח…
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
שלום, המפרט נמצא בלינק הזה http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2189 מה אתם אומרים על המפרט הזה בשביל משחקי מחשב?
-
- 2 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למחשב בלי שכן שלי. הוא הולך להתחיל למוד הנדסת חשמל. אין לו מושג איזה תוכנות או יישומים הוא ישתמש בתואר לצערי אז מהבחינה הזו אין לי עוד מידע שאני יכול לתת לכם לצערי. כרגע הוא משתמש במחשב עם מסך 15.6 אינץ' והוא רוצה להישאר בגודל המסך הזה (אפשרות גם ל-14 אינץ' אבל 15.6 נראה לו סבבה) התקציב הוא עד 4500 ש"ח עם אפשרות חריגה ל-5000 ש"ח אם זה ממש שווה. ועכשיו את שאר הפרטים אתן לפי השאלון של הפורום: * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים ואולי קצת Autocad (זו סתם הערכה שלי) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ'. עדיפות למסך מגע. אם יש מאט אז אפשר אבל לא יודע אם יש מסכי מגע עם גימור מאט אז לא קריטי. * רזולוצי…
-
- 22 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
http://img219.imageshack.us/img219/2877/assfuck9py.jpg ודעות לגבי החנות www.noacomp.co.il האם קניתם משם?(החנות ממוקמת בחיפה[יש לה משלוחים]) האם עשו לכם בעיות וכו' וכמובן האם המפרט טוב
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, האם חוץ מהמראה וממשקל קצת יותר נמוך, יש ל U36SD יתרון על ה- U31SD? האם יצא למישהו לעבוד אם אחד מהדגמים והוא יכול לכתוב קצת רשמים (בעיקר על חסרונות)? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל אם זה יהיה שווה את זה מבחינת רמת הביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרות לחריגה בסיבות 500 שקל +/- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת ודיאו/גראפית קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן sony vegas,photoshop, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. skyrim, gta v,day z וכו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1400x1050 אני חושב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המח…
-
- 15 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
מה ההבדל אם יש? מי יותר טוב? מי יותר חדש? מי יותר טוב לגרפיקה? מי יותר טוב לרשת אלחוטית? מי יותר יפה? אם מישהו יודע כמובן...לא מאלה שלא יודעים. תודה מקרב יד http://www.atheros.com/pt/whitepapers/Centrino_vs_Pentium_whitepaper.pdf
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
שלום, אחרי עיון במפרטים המומלצים ובאשכולות האחרונים יצאתי דיי מבולבל, אודה לעזרתכם בהרכבת מפרט לפי הבקשות הבאות: א. תקציב מקסימאלי: 2000 שקלים א) ניתן לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- ניתן לחרוג ב-500 ש"ח בתקציב. ב. המחשב מתחבר לשני מסכים אחד 43 אינץ' (חיבור HDMI חובה) והשני 24 אינץ' (חיבור VGA רגיל) מיועד לצפייה בתכני HD בעיקר, גלישה באינטרנט והאזנה למוזיקה. אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל המחשב יפעל כל הזמן 24/7. ג. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: רצוי כמה שיותר שקט מפני שהמחשב יפעל ללא הפסקה והוא נמצא בחדר שינה נניח 6-7 (אם זה לא מוגזם) וכמובן רק אם זה במסגרת התקציב, הנתון לא הכי קריטי ואין צורך שיבוא על גבי ביצועים. ד. אין שום צורך ב-OC. ה. אין צ…
-
- 4 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בעזרה בהרכבת מפרט למחשב המיועד לקולנוע ביתי בלבד, כלומר ישב בסלון מעל הרסיבר ויציג סרטים/תמונות/סדרות שנמצאות על גבי מחשב אחר בבית (קיימת רשת אלחוטית בבית והמחשב הסלוני צריך להתחבר אליה). יהיה נחמד גם לשחק במחשב מול הטלוויזיה איזה פיפא, מרוץ מכוניות וכו', אם זו לא תוספת משמעותית במחיר. חשוב גם כרטיס טלוויזיה ע"מ שיהיה אפשר להקליט סדרות/סרטים. עוד חשוב שהוא יהיה מאוד שקט. ודבר אחרון, זה הפורום הכי שימושי שנתקלתי בו בחיים שלי תודה לכולם.
-
- 11 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום הזמנתי את המפרט הבא Core i5 4690k מעבד Z97-A לוח אם Gtx770 supercloack acx cooler 2g evga כרטיס מסך 8 גיגה ראם זיכרון ללא כונן ssd יש להדגיש ( לא רואה את התועלת בו..) - האם בהתאם לנתונים האלו אני יצליח להריץ את arma 3 על הכי גבוה ללא קירטועים וכדומה ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר שעיינתי במפרטים המומלצים ובעזרתם האדיבה של חלק מהמשתתפים הרכבתי את המפרט הבא שחורג ב 600- 700 ש"ח: amd xp 1800 477 nis gigabyte va7 via kt 400 471 nis ddr 256 mb 2700 oem 436 nis w.d 40gb 7200 495 nis gigabyte radeon 9000 pro 64 mb 552 nis teac 1.44 3.5 floppy 55 nis open x 56 151 nis netogragon 56 k v. 92 pci modem 54 nis monitor ctx pr705 1,261 nis genius kb-06 40 nis genius easymouse+ serial/ps2 25 nis genius sp-60s speakers 39 nis task 3001 case 239 nis windows xp 530 nis 272 nis הרכבה והתקנת מערכת הפ…
-
- 20 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי משפחה שמגיעה בתחילת דצמבר מארה"ב ואני רוצה להזמין דרכם מחשב נייד. התקציב שלי הוא סביב 1500$ (כמובן שאם יעלה פחות אז מעולה). * מטרות המחשב? :סרטי HD, הרצת תוכנות כמו מטלאב, שימושיים משרדיים ולעיתים משחקים. * גודל המסך? - 13-14. המחשב לרוב יהיה מחובר למסך גדול יותר או לטלויזיה * משקל רצוי? - כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - מעל 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - עדיף שתהיה יציאת HDMI *מעבד? - אני לא יודע אם יהיו הבדלים בביצועים בין i5 לi7 *זכרון? - 8 גיגה לפחות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - 256 SSD (אני אקנה הארד-דיסק חיצוני נוסף) *USB? - לפחות 2 יציאות USB 3.0 * כונן אופטי?-לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? ייתכן * האם…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב והתקציב 5000 ש"ח כולל מסך והרכבה . המחשב למטרות ביתיות של אינטרנט, סרטים, מוסיקה וכו'. יחד עם זאת הנ"ל רוצה צורב DVD וכן שתי אפשרויות במסך - CRT 19 או LCD 17 . עדיף למצוא מפרט מחנות באיזור השרון מאחר והוא מעדיף לקנות מחנות קרובה לבית.
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
איך המפרט מחר מזמין קר/חם רועש/שקט מאוזן/לא מאוזן יעשה בעיות/יפעל כמו סוס צריך לשנות להזיז משהו?
-
- 7 תגובות
- 649 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה ניתן להשיג בארץ את הדגם של i5+8GB+256GB במחיר סביר (כולל מקלדת ועריסה) ? יש גם אופציה להזמין מחו"ל (השאלה מאיפה).
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
פתחתי כאן לא מזמן אשכול בבקשה למצוא נייד לסטודנט עכשיו קיבלתי שם תשובה ואני מתלבט אם לקנות משהו פחות טוב ויותר קל שרק כביכול מתאים לסטדונט או להשקיע קצת יותר על מנת גם להחליף את הנייח הזקן בבית חח אז בגלל זה פתחתי אשכול זהD: מה גם שבמכללה יש לי שקעים זמינים בשולחנות ובספריות וכו' ... * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים אבל לא גיימר מטורף..אבל על MED וכאלה, צפיה בסרטים, סדרות בצפייה ישירה , שימוש במספר תוכנות במקביל או מספר חלונות במקביל כגון VISUAL STUDIO ועוד אתרים וכאלה..אופיס * גודל המסך? 14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לא הכי קריטי..תלוי באיכות החומרה ומאט זה נגד שמש ? אם כן אז למה לא חח * רזולוציית המסך? F…
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב לצרכים סטודנטיאליים, פרטים בהמשך: * גודל המסך? 15.4 * משקל רצוי? 3 ק"ג ופחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 5 שעות רצוי אף יותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא הכרח * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, יש כבר קנוי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Toshiba רק בגלל ניסיון העבר אז לא חובה. תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם מדובר בשידרוג משמעותי , אם זניח אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: גיימינג כבד (משתנה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 24 ? אין לי מושג מה מומלץ לגיימינג היום -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא למקלדת ועכבר. אם יש המלצות על אוזניות לגיימינג , שלט (למשחקים שנוצרו לקונסולות) ומקרן קול אני אשמח (לא לכלול בתקציב) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכ…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מתכנת פיתוח אפליקציות בחברה אני צריך בשבילו את המחשב הכי טוב לטובת פיתוח ולא לטובת משחקים אשמח לדעת מה אני צריך לחפש או אם יש דגם ספציפי מוכן הדבר היחד שהוא מתעקש עליו זה עכבר באמצע המקלדת (כמו האדום שהיה בIBM) אין מגבלת תקציב לעניין, אולם הוא מתנייד בין לקוחות ולכן מסך 17 הוא מיותר/מעיק תודה!
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-