ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום אני צריך מחשב נייד שמיועד בעיקר לעבודה. אלו הדרישות: 1. מעבד i5 או i7 עם 4 ליבות (רצוי haswell אבל לא חייב). 2. כונן של לפחות 500GB עם SSD Cache. 3. לא חייב כונן DVD 4. 8GB זיכרון, או 4GB עם מקום לתוספת. 5. מסך 15.6 אינטש 6. משקל קל ככל האפשר, רצוי מתחת ל-2 קילו. 7. 3 שנות אחריות לפחות. לא יהיה שימוש במשחקים רציניים, מעט צפיה בסרטים. עיקר השימוש יהיה תיכנות, התחברות מרחוק ותמיכה בלקוחות. המפרט צריך להיות חזק יחסית כי לפעמים אני אריץ שם VMים. לא אכפת לי שלא תהיה מערכת הפעלה ואני אתקין בעצמי. תקציב: עד 5000 שקל. האם יש חיה כזאת ? על מה אתם ממליצים ? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - מה דעתכם על הבחור הזה ? http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210246
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים, צפיה בסרטים, תוכנות (כבדות - יצירת מוזיקה), אינטרנט. אני רוצה 2 מפרטים, אחד מבוסס INTEL ואחד מבוסס AMD. שיהיה כולל את הדברים הבאים: צורב DVD מלקדת. עכבר. שיהיה זכרון פנימי כמה שיותר גדול. והארדיסק גם גדול כמה שיותר. כרטיס מסך איכותי עד כמה שאפשר בתקציב. ללא מסך. תודה.
-
- 6 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום חברים. אני צריך לקנות מחשב לצרכים משרדיים (המחשב מיועד למשרד.) אין שום כוונה להריץ עליו משחקים או עריכות תמונה וכו'... אבל שיידע להריץ אופיס, אינטרנט וכו' חלק ומהר. אשמח לשלב בו מעבד i3 ו-4 gb זיכרון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב מולטימדיה (ממש לא משהו רציני) לשים בסלון. הדרישות (לדעתי) הם: מארז קטנטן, מקלדת ועכבר אלחוטיים, יעלה XP, להריץ מוזיקה ולהריץ סרטים. זה כל מה שהוא צריך לעשות. יש לי מחשב ראשי שלי שיעבוד במקביל ויש גם מחשב הורדות. בקשר למחיר, אני לא ממש מבין כמה הדבר הזה אמור לעלות. תוכלו לתת בבקשה מפרט ממצוע והרשום את מחירו? הצעות? אדם
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על הרכיבים ששמתי במפרט:לצורך שידרוג מחשב ישן [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][td] כמות[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td][/tr][/table][table][tr][td] 1[/td][/tr][/table][table][tr][td] 810 [/td][/tr][/table][table][tr][td] 810 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/t][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל ASUS[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות[/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][tabl…
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נוטבוק 10" לצורך טיול ושמירת תמונות , קצת פוטושופ... אני לא מבין למה במעבדי אטום הם ירדו ממעבד 330 (משנת 2008) שהיה 2C 4T למעבד Z670 (הכי חדש) שהוא 1C 2T והמעבד הכי חדש שהוא 2C זה האטום N570 שהוא 2C 4T , למה לא ממשיכים במעבדי 2C 4T ? אני גם שם לב למעבד החדש של AMD E-350 שדיי נותן תוצאות טובות... מה לבחור?
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע זמנו של הנייח הזקן לפנות את שולחן העבודה לנייח צעיר ונמרץ יותר, אז בעזרתכם אני צריך אחד שיעמוד בסטנדרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 2. מה שימושי המחשב ? רב תכליתי עם דגש על עריכת תמונות, וידאו HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תוכנות כמו photoshop, lightroom וכיו"ב, עיקר השימוש של המחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך כרגע הוא 22 אינץ', כנראה ישו…
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב לרופאה שישמש בעיקר לעבודתה. פרטים נוספים בשאלון למטה, תודה מראש לכל מי שיעזור: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000, חריגה עד 500 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - הרבה MICROSOFT OFFICE, קריאת מאמרים, כתיבת דוחות וכו'. לפעמים גם ניתוח תמונות (MRI וכו') אז אם אפשר מסך איכותי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט…
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
-
-
שלום חברים, אני עתיד לקנות בחודש הקרוב מחשב ואני רוצה להתייעץ איתכם מה ניתן לשפר בו. קחו בחשבון שאני קונה במחירים יותר נמוכים ממה שמצוי בחנויות, חלק מהבונוסים שאתה עובד בעסקי המחשוב :-) בכל מקרה המערכת לא תשמש ל-OC בשום שלב, והשקט מאוד חשוב לי. פחות תתיחסו לכסף (ולא בגלל שאני מליונר) אלא בגלל שהעלות שלי נמוכה יותר משמעותית. אז ככה : לוח אם :ASUS P5E3 (הלוח היחידי של ASUS שבמחיר שפוי ומתאים ל-DDR3) מעבד : INTEL C2Q Q9550 2.83G/12M L775/1333 BOX (אני די נוטה להיצמד אליו בגלל הקאש הגדול שלו) זיכרון : DDR3 PC1333 KINGSTON KVR1333D3N9/2GB X2 (עולה לי מאוד מאוד בזול ולכן למה לא) כרטיס מסך : 4870 - כנראה של GIGABYTE. (יספיק למסך 24" ברזולוציה של FHD?) כונן קשיח : HDD …
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש והוא משקיע 2500 שקל. הוא גר 2מטר מksp אז הוא רוצה גם לקנות משם. לא צריך אביזרים נלווים אבל לכלול צורב ובלי קירור למעבד הוא רוצה תרגיל של אינטל. תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב יחסית ישן עם לוח אם של foxconn דגם K8M890M2MB-KRS2H אם מעבד sempron ו1 גיגה זכרון ראם ללוח אם יש PCIe slot חשבתי להפוך את המחשב למחשב סטרימר שאני יחבר אותו לטלויזיה ואני רוצה שיהיה לו יציאת HD ויוכל להקרין תכן HD האם אני יכול בסה"כ לקנות כרטיס מסך? ואיזה כרטיס מסך אני יצטרך בכדי שהמחשב יקרין תכן HD. ואם לא מה אני עוד צריך לעשות? תודה
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס, ניתן להרכיב את המחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה אני רוצה להשקיע במחשב שלי עד 1000 שקל כדי לשפר אותו . כרגע המחשב שלי הוא : Intel cpu 2.80 מעבד 1.50 Gb זיכרון פנימי Ati Radeon 9600pro 128MB כרטיס מסך Wd 160GB הארד דיסק את הזיכרון שיפרתי לפני שנה וחצי נראה לי . אני רוצה כמובן בדחיפות כרטיס מסך טוב שיחזיק לי לשנים הקרובות , הארד דיסק עם נפח יותר גדול ואני שוקל גם לשפר את הזיכרון הפנימי של המחשב , אני לא בטוח אם 1.5 גיגה זיכרון פנימי מספיק . שוב , התקציב הוא עד 1000 שקל , אני ממש לא גיימר מקצועי מבחינתי שרק מנגר ופיפא יפעלו חלק
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
היי, רוצה לשמוע את דעת המומחים על המפרט הבא שנועד בעיקר לשימוש מתמטי מסיבי - תוכנת MATLAB (שאגב יודעת להשתמש רק בליבה אחת), מעט שימוש גרפי (פוטושופ) וחוץ מזה שימושים ביתיים (לא למשחקים, לא ל-OC), התקציב 6000-6500 ש"ח המחשב הזה אמור להחליף מחשב שמשמש אותי כרגע עם פנטיום 3.6Hz 4 תומך hyper-threading ו-2GB זכרון, ואני מעוניינת במחשב מהיר יותר. מעבד Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם DP965LTCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות X? DDR II 667 1GB TwinMOS 2 כרטיסי מסך? GIGABYTE 7300GT 256MB HDTV, DVI, PCI-E דיסק קשיח? Western Digital 320GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורב DVD PIONEER DVR-111Dbk DVD±RW Black מארז HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) …
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
זה מה שהיא ביקשה ממני , מה דעתכם? לפי דעתי יש מקום לשיפור בעיקר כי היא מוכנה להשיקע כסף. 1. מעבד - מתלבט בין 2 ליבות חזקת או 4 ליבות מהדגמים הראשונים - E8 או Q8 . 2. מאוור למעבד - zalman CNPS8700 led retail 3. לוח אם - ASUS P5Q 4. דיסק חשיק - westrn digital WD caviar blue WD500AAKS 5. ספק כח - Corsair CMPSU-550VXEU 6.זכרונות - kingston KHX8500D2K2 - 4G 7. כרטיס מסך - GIgabyte 9800 GT 1024mb GV-N98TOC-1GH 8. צורב - LG GH22LP20 DVDx22 10. מארז - פתוח להצעות. מה אתם אומרים..?? אשמח לתגובות תודה
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום הרכבתי מפרט למחשב שקט i7, מעוניין בחוות דעת. Intel Sandy Bridge Core i7 2600 Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2409 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪198 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1 ₪692 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪116 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1622 NZXT Hush Bl…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת המחשב הבא 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4800 ש״ח, יש אפשרות לחרוג (אם זה שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר. למחשב יחוברו 2 מסכי FHD וטלוויזיה. כמו כן ישמש לעריכת מוזיקה (לא מקצועי). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת + עכבר אלחוטי (בעדיפות למקלדת מכנית של גיימינג) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן (מחשב בחדר …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 6K 2. מטרות המחשב? משחקים (כבדים), צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך, מקלדת ועכבר (חוטיים), רמקולים (5.1) אל-פסק 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד Intel, לוח אם Asus, קשיח עד 640 של Samsung, מסך 22 של Asus, מקלדת, עכבר ורמקולים של Logitech 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? כן . יש דרישה למחשב שקט במיוחד? כן 7. האם אתם צריכים הרכבת מחשב במעבדה? כן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? קירור נפרד למעבד (לא סטוק), זיכרונות 2GB בלבד, מארז עם לפחות 3 מאווררים שקטים וזרימת אוויר טובה 9. האם חשוב שקט? עד כמה? כן, מאד 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמ…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. מעוניין לרכוש מחשב לחיבור הטלוויזיה לתלת מימד. תקציב עד 2000 ש"ח לא נדרש ציוד היקפי. שיהיה למחשב יציאת HDMI ושיוכל להקרין סרטי תלת מימד בטלוויזיה. הטלוויזיה היא של lg דגם 47la461y, סמארט ותלת מימד. תודה
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
תודה לעוזרים . אם אפשר להרכיב דרך http://tms.co.il/ אין צורך בקרוס פייר אין צורך באובר קלוק אין צורך בציוד הקפי חוץ ממסך 22 אינץ .. ושאלה אחרונה יש הבדל משמעותי בין Sapphire Radeon 4870 1GB GDDR5 Retail לבין Sapphire Radeon 4870 512MB GDDR5 Retail ? תודה
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
צריך כמה המלצות לניידים ב-550$ מארה"ב או בסכום מקביל בארץ (לא כולל הפרשי המחירים). משמע לא נייד ב-2000 ש"ח בדיוק אלא משהו שכולל את הפרשי המחירים הגבוהים שקיימים בין השוק בארץ לשוק בארה"ב. דרישות: מסך יחסית קטן 13.1,13.4,14 וכו' (ללא העדפה לגודל ספציפי). דגש על כח עיבוד סביר (החזק ביותר במסגרת התקציב) זאת אומרת מעבד שיריץ בצורה סבירה ויסטה או וינדוס 7. אין צורך ביכולת לשחק בצורה כלשהי. כמובן עם חיי סוללה ארוכים ככל האפשר. תודה לעוזרים,
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
-
היי חצי המרכיבים הבאתי מחול וחצי אני קונה בארץ באיזה חנות ההתקנה הכי אמינה ואחריות הכי טובה? Tms או פלונטר?
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
חברה אני רוצה להודות לכם על העזרה ומה דעתכם? מעבדי אינטל? Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE 945GM-S2 s775 Conroe, DDRII 667, VGA, PCI-E זכרונות? DDR II 667 1GB TwinMOS כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E דיסקים קשיחים? Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כוננים ??1.44 Teac/SONY 1.44 צורב DVD LG DVD±RW GSA-H22NK x18, DL x8 Black מארזים? HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (NO PSU ספקי כוח? (PSU 500W MAX (450W True) (24pin אם יש הצעות לשיפור או סתם חוות דעת אני ישמח לשמוע שוב תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
אני מרגיש במחשב נייד שלי כאילו הוא עובד לאט יותר מאשר מחשב מקביל לו אבל לא נייד שניהם ליבה כפולה בנייד אפילו יש יותר זכרון יכול להיות שזה שההרד דיסק הוא 5400 ולא 7200 כלכך משפיע על המהירות? ואם כן יש אפשרות להחליף להרד דיסק מהיר יותר נראה לי גם שזה ההרד דיסק כי הוא מקרטע לפעמים מתי שאני מוחק דברים גדולים ואז הוא משתמש בהרד דיסק בעיקר
-
- 32 תגובות
- 2.8k צפיות
-