עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? עריכה גרפית דו ותלת מימדית * גודל המסך? 15.6' נראה אולטימטיבי * רזולוציית המסך? לפחות FHD וips * משקל רצוי? עדיף עד 2.5 קילו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין בעיה בנטול ssd כל עוד יש כונן אופטי שאפשר להעביר אליו את הכונן ולשים ssd בפנים. * כונן אופטי?עדיף ראה פוסט קודם * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם מדובר בקנייה מחו''ל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אוהב את אסוס אבל לא קריטי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מעבד i7 חזק (HQ) ', כרטיס מסך אנוידיה , חיבור פנימי sata3 (כדי לחבר SSD)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by kobi1470,

היי, אני מתכנן לקנות מחשב יד שנייה וישנן כמה הצעות.. אני אשמח אם מישהו שמבין טוב יוכל לשלוח לי הודעה פרטית או תגובה פה ואני אשלח לו בפרטי את המפרט והמחיר להמלצות, יום טוב!

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  3. Started by AvlK,

שלום חברים, אני פותח פה בקשה להמלצה בשביל חבר שהוא סטודנט (הנדסאי חשמל) והוא צריך מחשב. * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, אוטקאד (דו מימד). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 15.6" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouc…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by ArieG,

שלום, אשמח לדעת מה דעתכם על המחשב הבא: http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=5461 יתרונות, חסרונות? האם מישהו מימש את אחריות על טושיבה ואיך המעבדות שלהם? כל מידע יעזור

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by avivb,

לא פעם ממליצים פה בפורום על המחשב lenovo flex 2 14 אינץ ביחד עם ההמלצה להחליף באופן עצמאי על הכונן הקשיח המכני בכונן SSD. אותו דבר המליצו לי וכך באמת עשיתי. עם זאת, ידוע כי במחשב הספציפי הזה ההחלפה היא לא לגמרי טריוואלית בגלל שהפתיחה היא לא פשוטה כל כך, בנוסף לכך אין סרטון לפתיחה של המחשב (האמת שיש אחד בגרמנית, אבל אין לי כבר את הלינק שלו). לכן אני אחלוק את הרשמים שלי: דבר ראשון, יש את המניואל של המחשב שצריך להשתמש בו, אני פשוט אתן כמה טיפים נוספים. http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/lenovo_flex_2_14_flex_2_14d_flex_2_15_flex_2_15d_ug_english.pdf בשלב הראשון צריך להוציא את המקלדת, לפי המיונאל ניתן לעשות את זה עם האצבעות, לפי המציאות זה לא כל כך נכון, אני השתמ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by dm7,

מעבד- i5 4590 3.3ghz tray לוח אם-asrok h81m -hds זיכרון- adata 8g כרטיס מסך- gigabyte gtx 750 ti (בלי אוברקלוק). מארז- zalman z1 ספק כוח- enermax naxn 450w מאוורר למעבד- zalman דיסק קשיח- seagate 1tb המחשב אמור לשמש למשחקים עדכניים ברמה סבירה. סכום: עד 3300 ש"ח. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by hassid_hassid,

שלום. שמתי לב לאחרונה כי כמעט כל המחשבים החדשים נמכרים עם סוללות של 4 תאים, ולא 6 תאים כמו שהיה עד עכשיו. באחד המחשבים החדשים שראיתי (אקראית) היה כתוב שההספק שלה הוא בסביבות ה-2700mah, הסתכלתי בבית במחשב ישן, ושם יש סוללת 6 תאים עם 4600mah. אז אחרי חיפוש מעמיק, מצאנו מחשב עם סוללת 6 תאים, אבל כשדיברנו עם המוכר, הוא אמר שאין לו אותה במלאי, ושבימינו, מצליחים להוציא יותר מ-4 תאים, ואין טעם לחפש 6 תאים. אז אמנם לפי המפרט ה"יבש" של הסוללה, אני מתקשה להאמין שאיכשהו 2700mah>4600mah, אבל האם באמת המחשב צורך עד כדי כך פחות, ואפשר ללכת בראש שקט על סוללת 4 תאים או שכדאי להמשיך לחפש מחשבים עם סוללת 6 תאים (בהנחה שאמצא...) [או שאולי סוללת ה-4 תאים שראיתי עם ההספק הזה היתה משהו חריג…

• 2 תגובות
    • 10.9k צפיות
  8. [TABLE] [TR] [TD=width: 50] [/TD] [TD=width: 100%]היי שבוע טוב אני מחפש לאחותי וילדידה מחשבים: לידידה 2 מחשבים 1 נייד 1 נייח , ולאחות נייח. נתחיל עם האחות: תקציב:2500 ש''ח שימושים:אינטרנט,מוסיקה,וקצת משחקים ישנים מאוד. OVERCLOCK:לא אין צורך חומרה:צריך ארדיסק 2TB,כרטיס מסך שיהיה מובנה ,כונן די וי די צריך,לוח אם של GIGABYTE ,מעבד I5 4690 ,זיכרון 8 גיגה DDR 3 ציוד היקפי:לא צריך כלום הערות נוספות-כונן שיהיה עד 200 ש''ח איכותיעכשיו לידידה: תקציב:3000 גם שימושים:אינטרנט,מוסיקה,משחקים חדשים OVERCLOCK:אין צורך חומרה:ארדיסק 2TB כרטיס מסך חזק שיכול להריץ משחקים ברמה טובה עד 800 ש''ח, לוח ומעבד של GIGABYTE מעבד I5 4690 'זיכרון 8 גיגה גם DDR 3. ציוד הקפי:מסך 23 אינץ,מקלדת,עכבר,צורב …

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by or81322,

אחרי שעות של חיפושים, התייאשתי ואני מחפש לקבל מפרט מוכן ולקנות אותו שבוע הבא 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב? יותר זול עדיף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) השימוש הוא בעיקר סרטי full bluray ,סדרות, תמונות, מוזיקה וקצת אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). xbmc/plex. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…

• 26 תגובות
    • 5.5k צפיות
  10. המפרט הבא הוא לצורך גיימינג עבור משחקים חדשים שיוצאים כגון: bf4, watch dogs, asassins creed unity, הוא לא כולל כרטיס מסך כיון שאני אמשיך להשתמש בישן לבנתיים gigabyte gtx 560 ti , הוא לא חייב להיות שקט כ"כ (רמה 3-4 זה בסדר), אני מעוניין שהמשחקים ירוצו על הגדרות גבוהות אולם לא מחוייב שיהיו הכי גבוהות שאפשר (אני מודע למגבלות של הכרטיס). לא מתוכנן OC וכמובן אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך ואת המסך (22 אינץ' 1050*1680) למסך איכותי יותר בעתיד (הלא רחוק אני מקווה)ואולי אני אוסיף עוד זיכרון. חשוב לי לדעת אם המפרט הוא בסדר, אם החומרה מתאימה אחת לשניה, אם יש המלצות כל שהן לשיפור. המחיר בסדר בשבילי אבל כמובן אם יש הצעות שלא יפגעו באיכות ויחסכו אני אשמח לשמוע. תודה. מעבדים - Intel Sock…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אהלן. אני מחפש לקנות מחשב חדש בימים אלה ואשמח לעזרתכם. אשמח לכל עזרה בנושא, שרון.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Oren Harel,

שלום טכנולוגים מדופלמים אז ככה, כמו שהכותרת מציינת, אני מתלבט בין שני מחשבים כאשר המפרט כבר פחות או יותר די ידוע מבחינתי. נייח: Intel i5 4590 לוח אם GH-A81M, אני לא ממש צריך יותר מ2 סלוטים לזיכרון פנימי... בפועל כול 4-5 שנים גם ככה הכול משתנה. דיסק קשיח: 1 טרה 7200 RPM, ועוד אחד SSD 128 GB זיכרון פנימי: סטיק אחד של 8 ג'יגה. כרטיס מסך:3GB ,Raedon R9 280X, מע' קירור x vapor. יחד עם ספק כוח 600W ועוד כמה קשקושים, אני מגיע ל4500 ש"ח + - עכשיו, האלטרנטיבה היא laptop של Lenovo, Ideapad Y50-70 15.6 אינץ'. בגדול: i7-4710HQ 16 ג'יגה זיכרון פנימי דיסק קשיח 1 טרה משולב 8 SSD כרטיס מסך Nvidia GTX-860M 4GB הפער במחירים עומד על כ700 ש"ח לטובת הנייח. על פניו, המעבד …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. אהלן 1. מה התקציב המקסימאלי- 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך-כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכני HD,עבודה משרדית,Photoshop אין צורך בגיימינג/תוכנות ספציפיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס/הרכבה. 8. האם ישנה ה…

• 8 תגובות
    • 900 צפיות
  14. Started by קובי_חזק,

CPU : AMD DUAL-Core E-450 VGA: AMD Radeon HD6320 Graphics LED Panel : 15.6" HD 1366x768 (Giare Type) RAMK: DDR3 4gb HDD : 320GB RF: 802.11b/g/n יש צורך בלהחליף כונן קשיח ... זה מחשב שאני מעוניין לקנות תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. זה מגנט ללכלוך וזה צבע שחור אז הכל נראה.... תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. המחשב הבא של טושיבה בעל רמקולים של סקאל קנדי וכל ייתר המפרט דיי דומה. http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..6.&list=1&sort=2&glist=1&uin=22951&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 או המחשב של לנובו : http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..6.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24362&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

• 6 תגובות
    • 962 צפיות
  17. Started by xonox,

שלום! מחפש לשדרג מחשב קיים כדי לשפר את הביצועים שלו קצת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? נאמר עד 100-200 ש"ח, אבל רק אם זה באמת באמת משמעותי. 2. מה שימושי המחשב? כרגע המשחק שאני הכי חורש עליו הוא EU4 ובמקום שני Civ:BE. שני המשחקים רצים על המחשב, אבל מאוד לאט ועם גרפיקה הכי נמוכה. זה המחשב המשני שלי (בבית של אמא) ולכן אני לא מתכנן לשדרג אותו לרמת-על, רק מספיק כדי שלא יהיה לי משעמם בסופ"שים שאני כאן. להלן מפרט החומרה הקיים(הוצאתי את החלק הרלוונטי מdxDiag): ------------------ System Information ------------------ Time of this…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by oferle,

שלום רב, אני זקוק למחשב נייד לצרכי עבודה - office, אינטרנט ושימושיים ביתיים / משרדים לא תוכנות מורכבות. חייב שיהיה קל מכוון שאני מסתובב איתו הרבה...כלומר לכוון ה 14" יש המלצות - תקציב של כ 3500 ש"ח תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by madgod,

היי חברים, מאוד אודה לעזרתכם בייעוץ רכש למחשב נייד לסטודנטית. * מטרות המחשב? השימוש הוא office, צפיה בסרטונים, פתיחת PDF וגלישה. * גודל המסך? 14 אינץ', מסך מאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת איכותית, מקשים מופרדים ונוחה! * משקל רצוי? הכי קל שיש, פחות מ2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ישמש ללימודים, רוב הזמן יהיה חיבור לחשמל, אבל כמובן שעדיף זמן סוללה ארוך יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא ממש קריטי, אבל נחמד אם יהיה HDMI. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי. * כונן אופטי? לא קריטי. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. תקציב: עד 3000+/- תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב רב תכליתי ראשי לבית. השימושים העיקריים שלו יהיו אינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים אונליין או מההארד דיסק. מעבר לזה הוא אולי ישמש גם לתכנות של web development. יהיו לו אולי עוד שימושים אבל מה שבטוח שהוא לא ישמש לתוכנות עריכת גרפיקה ולא למשחקים עדכניים. חשוב לי שהוא יהיה עמיד לשנים רבות ולא ייחשב מיושן בעוד מספר שנים מועטות. חשוב לי שהוא גם יכלול חיבור HDMI, כניסות USB 3.0 מהצד הקדמי העליון של המארז, כרטיס WIFI. הרכבתי את המפרט הבא ואשמח לחוות דעת והצעות ייעול. המחיר של כל רכיב מצוין לידו. האם ניתן להחליף למארז קטן יותר ואולי משתלם יותר? האם הספק כוח מספיק? כרגע אני כפי הנראה אוריד את הSSD הארד דיסק כדי לעמוד פחות או יותר בתקציב המקורי שלי שהיה 2…

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  21. Started by Scumpo,

אהלן חברים, אחותי התחילה ללמוד אנימציה במכללה הישראלית לאנימציה בתל אביב. היא זקוקה למחשב שיתאים לעבודה עם ADOBE ומאיה, ובכלל שיתן עבודה למשך כל שנות הסטודנטיה ולא יתכלה לאחר שנתיים.. לכן צריך פה משהו "זול" מצד אחד - סטודנטית בכל זאת, לא עורכת מקצועית עם פרויקטים ודדליינים - ואיכותי מצד שני - שיתן עבודה טובה למשך כשלוש שנים. לגבי מאק, אל תמליצו בבקשה, הם עובדים שם במכללה עם ווינדוס ונאמר להם במפורש לרכוש I7. בסיור שלי באינטרנט נתקלתי בחנות הבאה: http://www.pcpower.co.il/ משהו מכיר ויכל לתת חוות דעת? האתר נראה מקוצעי מאוד, מה שתפס אותי במיוחד שם הוא העניין שללקוחות החנות יש אשכרה תמיכה טכנית בטלפון, כמו ללקוחות HP למשל. השירות הזה יכול להיות סופר אפקטיבי לסטודנט שנ…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by deadweather,

שלום לכם. אני מחפש מפרט ל-HTPC, שיזרים סרטים מהמחשב הראשי (יש כבל רשת, לא צריך וויפי), כולל 1080p. אני מניח שאני לא צריך כונן גדול במיוחד, והייתי שמח לשלב SSD מינימלי למערכת ההפעלה. הייתי שמח למארז קטן, שחור, שוכב, עם חיבורי USB מלפנים. האם כרטיסי המסך המובנים בלוח האם מגיעים עם חיבור HDMI או שצריך כרטיס ייעודי? הייתי מעדיף לוח אם עם HDMI. 1. התקציב? 2500 ש"ח א) האם לנצל? לנצל ב) לחרוג? עד 3K אם הכרחי. 2. שימושים? HTPC, הזרמת סרטים דרך LAN, צפייה ב-HD, הזרמת בלו-ריי (כלומר סרטים שהם בגדול של 10-15GB) א) לתוכנות עיקריות. XBMC 3. ציוד הקפי. מקלדת אלחוטית עם פד עכבר. לא הכרחי. 5. שקט? 8 - שיהיה שקט 8. חנות? היה לי ניסיון חיובי עם TMS 9. מתי? השבוע

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לקניה בארץ, אלה הם הדרישות שלי מהמחשב: מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. Started by Useful Idiot,

שלום, יש לי לפטופ של אסוס N550JK ויש לו adaptive brightness מעצבן מאוד. כבר שברתי את הראש איך להפטר ממנו (אחרי שכל הדרכים שמצאתי באינטרנט כשלו). בסוף הפתרון נמצא בתוכנה של האינטל (יש לי גם nvidia וגם אינטל). ב graphic properties בתוך קטגוריית power ביטלתי אופציה שנקראית display power saving technology. יפה. הבעיה עכשיו שמשום מה ההגדרות האלו מתאפסות בכל פעם אחרי שהמחשב נכבה. יש דרך לפתור את זה? או שהבהירות האוטומטית הזו תרדוף אותי לנצח? תודה!!

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  25. Started by OPC,

שלום רב * מטרות המחשב? אינטרנט (השימוש העיקרי), אופיס, משחקים קלים, האזנה למוזיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט - 15.6 - מיועד לשימוש ביתי בלבד באזור בו יש שליטה מלאה על תנאי התאורה - מה יתאים לי ? * רזולוציית המסך? ( - אנא המליצו לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מבקש להימנע ממחשבים בהם ידוע שמשטח העכבר בעייתי (לא מגיב, רגיש מדי וכדו') * משקל רצוי? - לא חשוב לי - נשאר בבית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מאמין ש-250 GB יספק אותי אך לא אתנגד ליותר. אשמח אם ניתן לכלול SSD למערכת הפעלה בעיקר. במידה ול…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים