ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום, עד לא מזמן רציתי לרכוש את UX31A של אסוס, שלדעתי, על פניו נראה ultrabook מעולה. אבל לאור הביקורות הנוראיות שיש עליו ב-ZAP, הבנתי שצריך להתרחק ממנו כמו מאש. בעקרון מחפש ultrabook עם תכונות דומות לזה של UX31A, בדגש: מסך 13' ומעלה. דיסק קשיח SSD לא משנה מה הגודל מספיק גדול שיהיה אפשר להתקין עליו WIN וכמה תכונות חשובות, השאר יכול להיות בדיסק קשיח שני. משקל: ~1.4 או פחות (פחות זה טוב). זמן סוללה סביר של לפחות 5-6 שעות. מה שחשוב זה ניידות - אני סטודנט ואני רוצה שהסוללה תחזיק ליום לימודים ושיהיה קל משקל. תודה על ההמלצות נ.ב. אני רוכש בארץ, אשמח להמלצות מקומיות ובנוסף לא דגמים עתידיים.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! מטרות המחשב : משחקים חזקים, מסך 14". ללא cdrom.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אנשים, החברה רוצה לקנות מחשב, אשמח לקבל מפרט לפי הצרכים הבאים: 1. תקציב 2500 ש"ח 2. חנות KSP 3. השימושים שיעשו במחשב הם בעיקר בעבודה משרדית וצפייה ובסרטים (הייתי שמח שלמחשב תהיה את האפשרות להריץ תכני HD) 4. המפרט צריך לכלול ציוד הקפי - מקלדת עכבר, מסך ורמקולים. -בעניין הציוד ההקפי - רמקולים 2.1 עד 200-300 ש"ח מכיוון שהמחשב ישמש גם כמערכת וגם לצפייה בסרטים ומסך איכותי רחב 21-24. 5. כן הייתי רוצה שתתייחסו לעניין של השקט אבל לא צריך להגזים. 6. אשמח אם תכניסו במפרט את המוטיב של להשאיר את המחשב כמה שיותר "חי" הכוונה שיהיו אפשרויות שדרוג בעתיד כמו זכרון, מעבד וכאלה מבלי לקנות חצי מחשב. ושאלה קטנה לסיום, האם קיימים היום כרטיסי מסך בנויים אשר מסוגלים להריץ תכני HD ? תודה…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למען האמת אני די סתום בכל מה שנוגע לניידים. קראתי ביקורות די טובות על הXPS 1530 של דל, אבל לפי מה ששמעתי הוא גם די ישן. הבנתי שDV5T של HP הוא יחסית טוב, אבל שוב - רק מביקורות באתרים אחרים, רובם מחו"ל. גם על GIGABYTE שמעתי מחמאות, בעיקר על המחירים. הייתי רוצה לדעת איפה בישראל אני יכול להשיג מחשב נייד טוב לשימושים שצויינו בכותרת. אה, ומה זה טוב? ובכן, אני מניח שמחשב שלא מתחמם יותר מדי וחיי יותר משעה בין הטענה להטענה זה טוב. אני מבין שהכל זה עניין של איזון, אז כנראה מה שאני מחפש זה מחשב מאוזן. תודה מראש, ומצטער על כל הקריפטיות!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע+ פתחתי אשכול חדש והתייעצתי איתכם טרם קניית מחשב. המפרט שהומלץ לי הורכב ב-TMS, אך מכיוון שנגיש לי יותר, אני שוקל לקנות מ-KSP. השתמשתי במפרטים המוכנים שלהם, כי זה נותן הנחה מסוימת, ושיניתי את הרכיבים לפי הצורך (את הכ.מסך אני ארכוש בנפרד). אשמח לקבל את חוות דעתכם על המפרט בכללי, וגם האם המארז בסדר? ומה לגבי הלוח אם? יספיק בגודל לכ.מסך?.. דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4590 3.3Ghz - GMR ADVANCED מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, PCI-E,VGA, DVI, HDMI 1 זכרו…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד למטרות לימודים ומידי פעם סרטים רגילים (לא HD), חשוב שיהיה קל ובעל מקלדת נוחה. אני מחפש מחשב יחסית מהיר (אני מניח שזה פונקציה של זיכרון גדול לא?) לא בהכרח חזק (אני לא מתכוון להפעיל עליו משחקים כלל). אין חשיבות לHDD גדול. שיהיה לו WIFI ועדיפות לBT. יש משהו מומלץ (עדיף שיעלה כמה שפחות. 3000 זה ממש גג). תודה מראש על הסבלנות.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לאור פוסט קודם, הבנתי כי למרות שהקנייה המדוברת הינה במאי, כדי להבין את הפרשי המחירים בהם אני חי , כדאי לרשום כבר עכשיו הפוסט. (ואולי אשחזר את הפוסט שוב כדי לקבל המלצה מעודכנת במאי, הפעם עם ידיעה אם בארץ או בארהב) * מסך מאט בגודל של נייד סטנדרטי 15.6 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: בנייד הנוכחי שלי (לנובו t60) יש tracpoint אדום שמאוד נוח לי להשתמש בו בנוסך ללוח המגע. אם אפשרי ששתי האופציות יישארו, אחלה. לא קריטי אבל. כמו כן, מצלמה כמו שיש ברוב הלפטופים החדשים היום אז ליתר ביטחון מציין. בקשר לWIFI הבנתי שייצא תקן חדש. אשמח שתהיה תמיכה לתקן זה גם. * משקל רצוי : לא משנה ממש כל עוד נוח לסחוב אותו בתוך תיק (בכל זאת נייד ולא נייח) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 ש…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך המעבדים האלה- מעבד Intel® Pentium B940? איך הם לעומת T4500 הישנים? השימוש זה אינטרנט אופיס וכאלה, לא משהו רציני וכבד התקציב עד 2200 ש"ח (כשצריך להסתכל גם על שנות אחריות)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חשבנו ללכת על מפרט דומה לזה כאשר היא חשבה על מחשב נייח (יש מסך) לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2315 זכרונות4GB DDR3 1066/1333 MHz כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB כונן אופטיDVD-RW - SATA115 מארזCoolerMaster Elite 335185 ספק כחFSP 350W : ATX350-PNR אבל בסופו של יום היא מעדיפה נייד... צרכים: גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה, הורדת תוכן האינטרנט, צפייה בסרטי DVD, כתיבת מסמכי Word וכד'. שיעבוד מהר... מעבד ליבה כפולה. לא צריך ליבה גרפית או כרטיס מסך חזק פרט למובנה שיריץ סרטי HD. עדיף 3 שנות אחריות עקב הבעייתיות של ניידים. גודל: לא 10.1" ולא 15.X"... בין 12" ל14". רוב הזמן יישמש בבית ,אבל כנראה יהיה גמיש תקציב - עד 3000 ש"ח. (בכל מקרה יש מערכת הפעלה שבאה עם המחשב אז זה מתקז…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, הרעיון הוא לקנות מחשב שיוכל להריץ משחקים בצורה מניחה את הדעת. אני יודע שהתקציב נמוך יחסית אבל כבר ראיתי אנשים בונים מפרטים לא רעים במחירים כאלה (: הרעיון הוא לחבר את המחשב לטלוויזיה ככה שכרגע לא צריך מסך. אם זה ממש בלתי אפשרי לבנות משהו שכדאי לקנות תגידו לנו איפה כדאי לקצץ או כמה הוא צריך להוסיף כדי לבנות משהו שמניח את הדעת! תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש חנויות טובות בארץ, עדיף באיזור המרכז, בעלות מגוון רחב של דגמים של מחשבים ניידים? הייתי רוצה לנסות בעצמי כמה דגמים לפני שאני עושה קנייה מחו"ל. לדוגמא דגמי Lenovo Thinkpad X, T Series Dell Latitude 5000/7000 Series Asus Zenbook Series, ASUSPro Series Toshiba Tecra Series כמובן שעדיף דגמים מעודכנים של מעבדי Broadwell-U מהשנה. אשמח לשמוע המלצות!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש נייד לשימוש כללי+פוטושופ בתקציב של 4000 ש"ח נתקלתי במחשב הזה..http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=774517 למישהו יש ניסיון איתו? המחשב יהיה מחובר בבית,זמן סוללה לא חשוב,וגם לא משקל... מופיע בKSP ב4000 וקצת,3 שנות אחריות בבית הלקוח..
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אחרי בירורים וחיפושים בפורום הרכבתי את המפרט הבא: מעבד 874 ש"ח: INTEL CORE 2 DUO E8400 3GHZ 6MB 1333MHZ BOX לוח אם 447 ש"ח: GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון 264 ש"ח: NCP 2GB DDR2 800MHZ CL5 דיסק קשיח 305 ש"ח: Seagate Barracuda SATA 320GB 16MB ST3320613AS כרטיס מסך 825 ש"ח: GIGABYTE 9600GT 512MB 256BIT PCI-E צורב 134 ש"ח: LG GSA-H55N DVD±R/RW X20 Drive WHITE מארז 512 ש"ח: GIGABYTE ISOLO 210 ספק 449 ש"ח: ENERMAX LIBERTY 400W סה"כ: 3810 ש"ח יש לי מספר שאלות: 1. חרגתי מהתקציב בכ- 300 ש"ח. האם כדאי להחליף את הכרטיס מסך לאחד מהכרטיסים הבאים כדי להיכנס לתקציב: Gigabyte Geforce 8600GTS 256 mb DUAL DVI Retail ב- 524 ש"ח או GIGABYTE 8600GT 256MB DDR3 PCI-E BULK ב- 503 ש"ח ואם ש…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מפרט למחשב למשחקים , מחירו 3440 ש"ח , מה דעתכם על המפרט ? האם שווה את המחיר וכיצד ניתן להוזיל בעלויות שכן התכנון הראשוני היה מקסימום 2800 ש"ח (גמיש) : מעבד ( 554 ש"ח ) - intel core i3 530 box לוח אם ( 582 ש"ח ) - gigabyte ga-h55m-ud2h כרטיס מסך (611 ש"ח ) - connect3d ati redeon hd5670 1024mb ddr5 זכרון (676 ש"ח) - g.skill ddr3 4096mb 1333mhz cl 7-7-7-21 eco דיסק קשיח (242 ש"ח ) - seagate st3500418 as 3.5" 500gb sata2 16mb מארז ללא ספק (168 ש"ח) - coolermaster cmp-350 ספק (313 ש"ח) - chieftec a-135 550w יחידת קירור (196 ש"ח) - coolemaster hyper 212 plus הרכבה - 100 ש"ח למרות שהמסך 19 אינצ העדפתי כרטיס מסך 1024mb למען האופק השידרוגי . במה אפשר להמיר כך שלא יפגום באיכות אב…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זקוק למפרט עד 8000 ש"ח, לא לאוברקלוקינג אני צריך שיכלול הכל, הרד דיסק, מעבד, זיכרון, רצוי 1 ג'יגה שיתמוך בPCI-EXPRESS שיכלול צורב די וי די, כונן פלופי וכרטיס מסך הכי חזק שאפשר במגבלות הקיימות בעיקר למשחקים, אינטרנט, עריכת תמונות וצריבות למיניהן... כלומר.. מחשב מולטימדיה חזק, שיחזיק הרבה זמן ללא שידרוגים (מיועד לפעול 24 שעות ביממה) אין צורך במסך LCD, אני אסתפק במסך CRT רגיל, עם העדפה רצינית מאוד לעבר הLG F700P צריך לכלול זיכרון, מעבד, לוח אם, הרד דיסק, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב DVD , פלופי, ספק כח, מארז, כ. מסך. תודה מראש למגיבים
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השבוע אני קונה מחשב אני צריך מפרט למשחקים. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?8000+-בתשלומים 16 תשלומים 12 כמה שיותר... 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים ביותר! 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.הכול-רמקולים,מסך,מקלדת עכבר,DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות הת…
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות ומירוצים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט לחבר שלי. התקציב שלו הוא 7000 שקל. לא כולל מסך ולא כולל פרטים נילווים (מקלדת, עכבר וכו'...). אני רוצה לעזור לו כי כל פעם הוא קונה בתקציב גבוהה והוא יכול לקנות במחיר כזה משהו הרבה יותר טוב ממה שהוא מתכנן. אודה לכם אם תעזרו לי בעזרתי. בתודה מראש אלדד. ;D
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי תקציב של עד 10000 ש"ח למחשב נייד,חדש לא משומש כמובן . המטרה שלי היא למשחקים כבדים יחסית ולמולטימדיה. חשבתי לקנות 120 GB ןמעבד CORE 2 DUO T7600 אני לא זקוקה לציוד היקפי אני יכולה להסתדר בלי כרטיס קול מאוד איכותי זה לא מאוד קריטי ואני ממש לא צריכה כונן דיסקטים ואיזה כרטיס מסך מומלץ יש? די התאהבתי בסוני VAIO כי העיצוב הוא די חשוב ויש להם עיצובים אסתטיים אני ממש זקוקה למחשב כמה שיותר שקט מסך לפחות 15.4 או 17 משקל אני מעדיפה מתחת ל 3.5 ואני זקוקה ללפחות 1024 RAM אני מעדיפה 2048 ראיתי באתר של סוני את הנזכר למעלה ואפילו 200 GB וזה עלה 8000+ הבעיה היא שזה נמכר רק באמריקה איפה אפשר למצוא משהו דומה פה בארץ? ויש המלצות לעוד חברות איכותיות עם מפרט דומה?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב יאללה, אין לי כוח יותר לחכות ...אני קונה סופסוף את המחשבב המטרות העיקריות זה להריץ הרבה מכונות וירטואליות של , server, vista unix,linux xp ועוד... כמו שרת, בשביל למידה משחקים פה ושם, סרטים פה ושם . והעבודה הרגילה...מוזיקה ברקע, תוכנות, צריך הרבה משאבים. תקציב עד 5000 שקל , מתוכנן OC בעתיד, אני מקצץ בתקציב של הכרטיס מסך לכרטיס low end, דרוש זיכרון 4 ג'יגה אשמח לשמוע חוו"ד: מעבד Intel Core 2 Quad - Q6600 1321 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L 508 כונן קשיח (Seagate ST3500320AS 520 כרטיס מסך ASUS Radeon HD 2600Pro 550 ספק כוח Corsair CMPSU-450VXEU 450W 457 מארז NZXT HUSH 440 צורב DVD Samsung SH-S203B X20 SATA לינק 149 חסר זיכרונות, (חובה 4 ג'יגה 800 mhz) קירור (ד…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. ברצוני לקנות מחשב ללא מסך ב3000 ש"ח פלוס מינוס. אני סטודנט והדרישות מהמחשב הן: גלישה והורדה (אמיול, אי-דונקי), צפייה בסרטים ומשחקים מדי פעם (לא ברמת גיימר). הדילמה שלי היא בין אינטל ל-AMD 64. אני דיי לא מבין באוורקלוקינג, ואם זה לא מסובך/מסוכן אני מניח שאוכל ללמוד זאת... עוד פרט חשוב... את המחשב אני מתכוון לקנות מ-KSP כך שאם תוכלו להצמד למחירון שלהם זה יהיה נחמד (אם מותר...). אני מקווה שזה אפשרי במחיר. ותודה.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב משמש ליומיום (אינטרנט ואופיס), בנוסף נעשה בו שימוש לתכנות מזדמן, מידול תלת מימדי(בעיקר solidworks, פרוייקטים קטנים יחסית) ולעריכת תכני HD (יחסית בסיסית מהGOPRO). המחשב לא מיועד למשחקים כלל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו מכיר את המחשב הנ"ל? MSI GTX680 אני צריך מחשב למשחקים כבדים כמו Metro 2033 וכמו כל המשחקים הכי חדשים שיעבדו על ההגדרות הכי גבוהות! חשבתי גם על המחשב של Dell XPS 17 אבל התקציב שלו גדול יותר מהתקציב שברשותי והמחשב של MSI לדעתי נראה טוב ואני צריך את החוות דעת שלכם. תודה זה המפרט שלו מהאתר אייבורי - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7185&CatCode=315 ומהאתר יצרן שלו http://www.msi.com/product/nb/GX680.html
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתכוון לקנות בקרוב את ה-Dell Inspiron N3010,עם מעבד i5-460M וכרטיס מסך ATI 5470 1GB גודל המסך הוא" 13.3 . האם למישהו יש ניסיון עם המחשב הזה? במידה וכן אשמח לשמוע חוות דעת. אם למישהו יש רעיון למחשב אחר, יותר טוב, באותה קטגוריה- אשמח לשמוע עליו. תודה עודד
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1200₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים מאוד קלים, משחקי דפדפן וכו' (לילד בן 12) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אם מערכת הפעלה נכנסת בתקציב בהחלט. לא חיי…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-