עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! אני חדש פה.. לפני קניית מחשב. שיקוליי העיקריים הם: מחשב חזק ומהיר יחסית, אם כי אני לא גיימר, אבל מריץ אפליקציות כבדות מן הממוצע. לגבי מהירות וחוזק - אני סגור על הרמה שהחלטתי. בנוסף ולא פחות חשובים - היציבות והאמינות. כלומר, אני מעדיף למשל לוותר קצת על נפח זכרון דיסק קשיח, אבל לא להתפשר על איכות מארז או ספק כח. בטח לא להתפשר על תוצרת מחברה אמינה וידועה. הצעות שקיבלתי: ראשונה (מ TMS): [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] …

2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג בכ 500 ש"ח במידה ויש משהו מאד ממומלץ ו/או מקבלים תמורה משמעותית על החריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש ביתי פשוט של גלישה באינטרנט, יוטיוב, אופיס, וגם פיתוח תוכנה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפני אינטרנט, visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג אך יהיה נחמד אם אוכל להריץ משחקים חדשים גם אם באיכות בינונ…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. לפני שעולה בכלל הווינדוס מופיע לי ההודעה הבאה: aproblem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. blah blah technical information stop: 0x0000007b (0xf79f3524,0xc0000034, ox00000000,0x00000000) מה שמוזר שניסיתי לעשות BOOT עם DOK שיש עליו גרסה שלLIVE GPARTED אבל הוא נתקע גם בהעלאת הקרנל... לא ממש אכפת לי מהנייד הזה אלא מהחומר שנמצא בו ואני לא מצליח לגשת אליו.. יש הצעות מה ניתן לעשות? ומה בכלל הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by iveco,

יש לי מחשב I3 7100 הוא היה עם 4 גיגה זיכרון הוספתי עוד 4 גיגה בגרושים של HYNIX עלה לי 70 שקל פלוס מינוס , השאלה אם המחשב הזה שווה שידרוג יותר מאסיבי או שעדיף כבר לקנות מחשב שלם חדש ? המעבד הזה יש לו 2 ליבות חזקות השאלה אם 2 ליבות מספיק להיום ? אני עובד בעיקרון מוליטאסקינג הרבה טאבים ברקע , WORD OFFICE , וידאו , וגם עושה מדי פעם עריכה וידאו , קצת משחקים .... חשבתי לשדרג את הזיכרון 8 גיגה 4X2 ל 32 גיגה 16X2 זה עולה 520 שקל וגם להוסיף SSD EVO 860 250GB של סמסונג ב 350 שקל ואולי גם להוסיף כרטיס מסך 1030GT ? למרות שהוא בטח ממש בסיסי לא שווה הרבה עכשיו עוד שאלה חשובה : יש לוחות שאם הם תומכים זיכרון 2400 ושמים להם 2666 אז המחשב לא עושה בו…

5. Started by z800,

שלום, זקוק למפרט הבא - מסך 14 אינץ' מעבד i5 Haswell (החסכוני מספיק). כונן SSD (נפח החל מ-120). מקלדת מוארת. עדיפות לתוצרת Dell. מערכת הפעלה כלולה. סוללה טובה. די מקובע על הדרישות. באחרונה רכשנו 4 ניידים של דל מסדרת הלטיטוד ואנחנו מרוצים, הציבו לי דרישה לאחד נוסף עם המפרט שלמעלה (לא קריטי לטיטוד). אם אפשר המלצה גם מהיכן לרכוש אשמח, כל ה-4 שרכשנו היו מחודשים אז זו גם אפשרות. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. מה דעתכם על המפרט הנ"ל? יש אפשרות להוזיל? חשוב שיהיה גם SSD וגם כונן נוסף בנפח של 1TB. ואני לא בטוח לגבי הבחירה של המארז והזכרונות.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Blue Eyes,

שלום, בפעם האחרונה שביקשתי מפרט עזרו לי פה מאוד ואני בא לפה פעם נוספת להתייעץ בקשר למפרט לקרובי משפחה שלי. אני צריך הצעות למפרט למחשב בסיסי שישמש בעיקר ל - - תוכנות צ'אט (מסנג'ר, ICQ, סקייפ) - גלישה - הורדת ושמיעת שירים - יישומי Office לא צריך מחשב חזק מידי, אני רוצה משהו פשוט לשנתיים. החלקים שאני צריך : - לוח אם (עדיף כזה עם כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים) - כרטיס מסך - מעבד (עדיף AMD) - צורב - כונן דיסקים - כונן דיסקטים - זכרון 512 - מארז (לא משהו מצועצע) - כונן קשיח (הנפח יקבע לפי המחיר הכולל, אם יצא יקר מידי אז אני ארצה כונן עם נפח קטן יחסית, אם יצא זול אני יקח עם כונן עם נפח גדול יותר) אשמח אם תעזרו לי. תודה מראש.

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום שמי ג'רום ! אני מעוניין לרכוש מחשב שהשימוש העיקרי שלו הוא לצורכי גרפיקה: 2D כגון photoshop, Illustrator, Indesign 3D כגון: Maya, Lightwave אני מתכנן בעתיד לעבוד גם עם Adobe After effects Pro & Premire Pro אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר חזק ומהיר (כמובן במגבלות התקציב ). אני לא מתכוון לעשות OC וגם לא מפריע לי עם המחשב מרעיש (מבחינת מארז/ספק כח/מאווררים). אני מבין שהטכנולוגיה כל הזמן מתפתחת ואי אפשר לבנות מחשב שיהיה טוב כל הזמן, לכן ברכיבים כגון: מעבד, זכרונות, לוח-אם וכרטיס מסך צריך לשדרג פחות או יותר כל שנתיים (למי שרוצה לשמור על רמת המערכת שלו לאורך שנים). התקציב שאני בחרתי לרכישת המחשב הוא תקציב שהוא יקר לטעמי אבל הכרחי כדי לקבל מחשב טוב ומהיר. אני לפני שנתיים…

9. Started by shlomom,

מעוניין בהמלצה למחשב נייד לסטודנטית. מגבלה 5K אבל אפשר חריגה קלה בלבד אם יש שדרוג משמעותי ומוצדק. הדרישות כפי שמסתמנות כרגע: - גודל מסך 13-14 בערך - משקל יחסית נמוך, למטה מ-2.5 ק"ג - זמן סוללה ארוך ככל האפשר - מטרות עיקריות, אופיס, גלישה ופוטושופ - bluetooth ורצוי גם עיצוב אם אפשר וזה לא פוגע בשאר הדרישות.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום חברים! ניסיתי לעשות את זה לבד, בדקתי באתרים והסתכלתי בסרטונים, אבל המבחר גדול והידע שלי קטן, אז אשמח לקבל מכם עזרה! תודה מראש כמובן 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 10,000, אני לא מאמין שיש צורך לעבור את זה, אבל אשמח לשמוע אם תמצאו ביותר/פחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב ואנימציה תלת מימדית בתוכנות כמו בלנדר ומאיה. אני גם משתמש בפוטושופ, אפטר אפקט ואילוסטרייטור, אבל אני מאמין שהשימוש העיקרי יהיה תוכנות התלת מימד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך ל…

11. קודם כל תודה על הפורום - זה משהו שאני מחפש המון זמן! התקציב שלי הוא 3000 ש"ח +/- 500 ש"ח. ומה שחשוב זה באמת במסגרת הזאת להגיע למקסימום. נושא שני מרכזי מאד הוא האחריות ע"ע - כמה שווה לשלם עליה ואיפה ומה... מפרט נדרש: המחשב הוא מחשב משפחתי (אבא + אמא + 3 ילדים גן/יסודי), כלומר: משרדי - אופיס, פאוור-פויינט, מיילים וכו'. תחנת גלישה משפחתית - יו-טיוב, סרטים בסטרימינג, טריילרים, פייסבוק, פורומים, הורדה של סרטים - בינוני, משחקי רשת בינוני. טלויזיה-קולנוע: כ.ט. +עידן5 , צפייה בסרטים מקוריים וצרובים - כבד מאד. גיימינג: heroes VI, CIV5, dragons age, נראה לי שאלו המשחקים החזקים שאני ארצה לרכוש בעתיד למחשב זה. בעיקרון אני אוהב לשחק ומדי פעם נכנס לתקופה - וחשוב לי שבתווך של השנים הקר…

12. Started by D-Max,

אהלן חבר'ה . אני מתכנן לקנות שבוע הבא מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים כבדים ולצפיית סרטים באיכות גבוהה . אני מתכנן OC בעתיד למעבד ולכרטיס מסך . שידרוגים בעתיד אני לא חושב שיהיו אין צורך במערכת הפעלה יש צורך בהרכבה . המסך שלי הוא SAMSUNG T260HD והרזולוציה היא 1920X1200 ככה שצריך כרטיס מסך שיעשה את העבודה בשקט וללא מאמץ ! זקוק לצורב שיתמוך בצריבת Dual-Layer חנויות עדיפות : מאזור המרכז ת"א תודה רבה !

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. בניתי את המפרט הבא: https://pcpartpicker.com/list/CPtLbj PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel Pentium G4620 3.7GHz Dual-Core Processor ($108.75 @ B&H) Motherboard: Asus PRIME B250M-PLUS Micro ATX LGA1151 Motherboard ($95.00 @ B&H) Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200 Memory ($115.00 @ B&H) Storage: Western Digital Blue 4TB 3.5" 5400RPM Hybrid Internal Hard Drive ($169.99 @ B&H) Case: Antec P50 MicroATX Mini Tower Case ($64.99 @ B&H) Power Supply: EVGA SuperNOVA NEX 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply ($79.89 @ B&H) Optical Drive: LG WH14NS40 Blu-Ray/DVD/CD Wr…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום,אני מעוניין לקנות מערכת מחשב פשוטה אבל שתחזיק מעמד אני חשבתי על כך: מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪493 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 - זמין במלאי ₪261 זיכרון: [..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 - זמין במלאי ₪150 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113 מארז: [..] THERMALTAKE V3 ( BLACK) VL80001W2Z w/o PSU - זמין במלאי ₪199 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 400W - RETAIL ₪192 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪189 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪1597 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il או את המחשב הזה: מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S775 3.0GHz E5700 - BOX ₪…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by bd,

שלום ושבוע טוב. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שישמש לעריכת אודיו בתוכנה CUBASE 5 המפרט יכלול לוח+מעבד+זיכרון+כרטיס קול חיצוני+2 500GB (ספק+מארז+כרטיס מסך יש לי כבר לא צריך שיכלול במפרט) אני כרגע לא בעיניינים ולא יודע מה כדאי מה מתאים ומה לא,ולא רוצה להרכיב מפרט שלא יתאים לי. הסכום הוא 3.5K ואם מישהו יודע מהם הדרישות לתוכנה הזו אשמח לדעת. כרגע אני עובד עם CUBASE 3SX ועם FL9 והמחשב שלי מקרטע ויש בעיות בסאונד כי אני עובד ללא כרטיס קול חיצוני המוזיקה שאני עובד עליה היא טכנו,האוס אלקטרו,ללא חיבור כלים חיים לכרטיס קול.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. דיסקשיח גדול Hitachi Deskstar 7K1000 (1TB, 7200rpm) דיסקשיח מהיר למערכת ותוכנות Seagate ST3300655LC (15,000rpm, 300gb) התקן רשת GigaBit Lan 10/100/1000 או משולב על לוח האם זיכרון פנימי 2-GB Fully Bufferd (FB) ECC-REG DDR-2 1066 Qual Channel Compatible (Tested) כרטיס מסך משולב בלוח האם כרטיס עריכה עפ"י המלצתכם כרטיס קול Creative כלשהוא או משולב בלוח האם לוח אם Giga-Byte GA-9IVDTH-PL (2.1) מארז U4 Silent (Modded) Midi Tower ATX כ"כ שקט שחוץ מנורת חיווי לא אדע שהוא פועל מגן מתח: אספקה+הגנה עפ"י המלצתכם מיקלדת עריכה Logickeyboard LKB-PPRO-CHPC-UK מעבד Intel Quad-Core Intel® Xeon® processor E53451 מסך Jvc DT-V24L1DU 24" או תואם אחר מערכת הפעלה Microsoft Vista premium ספק…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אהלן חברים, כפי שניתן להבין מהכותרת אני מחפש לרכוש מחשב נייד שיחליף את המחשב השולחני שלי. מצאתי לי כבר כמה מתמודדים פוטנציאליים אך אשמח לשמוע עוד הצעות ממכם בגדול, אני די מתלבט בין בחירה בנייד מתקדם עם שבב מרובע ליבות, מסך FHD וכרטיס מסך ייעודי שיעלה כ-5,000 ש"ח, לבין בחירה בנייד בעל מפרט צנוע יותר שיוכל לעלות 3,000 ש"ח או משהו בסביבה הזאת - אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה תהיה הבחירה המושכלת ביותר בהתבסס על הדרישות שלי. מטרות המחשב: צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט במספר רב של טאבים במקביל ועבודה בפוטושופ. אם אפשר לקחת בחשבון גם הרצה של משחקים "קלים" יחסית (פיפא 14, NBA 2k14) זה יהיה נחמד. מסך: גודל 15 אינץ'. הרזולוציה פחות חשובה לי, אך אני כן מחפש נייד עם מסך איכותי שיציע בהיר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. רוצים נייד גיימינג מאסיבי שמתחבר לארגז חיצוני וידע לשמור על קרירות בכל מקום ובכל מצב? הכירו את ה-GX700 של אסוס, שמשלב גאונות וטירוף באריזה אחת לכתבה: http://hwzone.co.il/אסוס-מתפרעת-עם-מחשב-נייד-שכולל-עמדת-קיר/

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  19. כמו שראיתם לפני כמה זמן כתבתי הודעה אבל הוספתי עוד כסף עכשיו אני קונה את הרכיבים של המחשב בחנות KSP עכשיו אני קונה משם רק* את הרכיבים ואבא של חבר שלי שהוא טכנאי מחשבים מרכיב לי אותו (אני לא סומך על החנות הם מניאקים ורמאים) אני מעוניין שיהיה במחשב: 120 ג'גה לפחות רצוי מעבד אינטל - שונא AMD צורב NEC 2510A DVD±R Double Layer ---590 כונן דיוידי מארז יפה וטוב - ספק כוח 480 לפחות אני מוסיף לו לדים ותאורה נוספת קירור למעבד ולארד-דיסק שיהיה מהיר מאוד לפחות 512 כרטיס מסך בינוני ומטה - המחשב לא לצורך משחקים כרטיס אודיו טוב - לא על המעבד ולא הכי יקר - רצוי קראיטיב בכלליות המחשב לצורך: קידוד סרטים, עריכת מוזיקה, צריבת סרטים ומוזיקה, יצירת מוזיקה, אינטרנט והורדות שירים **אין צורך בר…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by hardgore1,

הי, אני מתעניין עכשיו ב ssd. אמרו לי שיש מספר גבהים (*גובה פיזי) ושכדאי לשאול, שלא יהיה פדיחות שזה לא נכנס פיזית במחשב -מה הגובה המקסימלי שאפשר לשים בלפטופ זה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by spike_staff,

שלום, אני מחפש נטבוק שישמש אותי ללימודים. מאוד חשוב לי שהוא יוכל להסתדר עם תוכנות כמו SOLID WORKS וPHOTOSHOP, ולא יהיה יותר גדול מ-13 אינצ'. מחיר עד 3500 אבל אם הדבר באמת שווה אפשר גם ב 4000. תודה לכל העוזרים..

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by גל פרידמן,

הדרישות שלי הם עבודה משרדית בלבד , בלי משחקים ובלי גרפיקה אינטרנט ואופיס בלבד. האם המחשב הזה מומלץ? האם באותו מחיר אפשר לקנות משהו טוב יותר? אני מחפש משהו שיהיה טוב ל 4-5 שנים. זה המחשב: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=240&products_id=2316

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט ואופיס וצפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא חייב אך עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, Expr…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שרירותית אמרתי עד 4K - אבל יכול חרוג או לחסוך לפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית לעבודות מגוונות: שירטוט למדפסת תלת מימד - כרגע משתמש ב-fusion 360. עריכת וידאו מזדמת. קצת עריכה גרפית. תוכנות GIS, Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ואל פסק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר - לא אוהב רעש אבל אין צורך להגזים בהשקעה בה…

25. Started by EE044,

שלום, לאחר עיון בפורום ובמפרטים המומלצים, ניסיתי להרכיב מפרט ל-HTPC פשוט שיתחבר לטלוויזיה בסלון. נתקלתי בבעיה במציאת מארזים מתאימים, נראה שרוב מארזי ה-HTPC תומכים בmini-ATX ולא בmATX. ובכן, במה אני מעוניין: מה התקציב המקסימאלי - 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - ניתן לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- ניתן לחרוג בכ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב- ניגון תכני HD על מסך 46' ברזולוציה 1920X1080 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות - XBMC, PLEX ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא מיועד לגיימינג כלל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא ממש, אבל אם יש המלצה לשלט רחוק, אשמח לקבל. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - לדעתי אין צורך בצורב…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים