עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by balon007,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, רצוי שיוכל להריץ גם משחקים מדי פעם (לא כבדים מדי - NBA וכאלו) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 * משקל רצוי? פחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נורמלי, לא משהו מטורף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500GB, כולל SSD... לא מבין כ"כ במשולבים האלו, אשמח להסבר * כונן אופטי? לא חייב, במקרה שאפשר להחליף את הCDROM בSSD אז רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  2. Started by m.l,

שלום לכולם, הנני משתמש מאוד ותיק פה אך לא פעיל פה בפורומים כבר זמן רב. נתקלתי בבעיה ואני צריך את עזרתכם. יש לי כרגע מחשב סוני VAIO, על המחשב מותקנת מערכת הפעלה ויסטה HOME. וכידוע היא כבדה, מסורבלת ובכללי המערכת הפעלה הכי גרועה שנקלתי בה אי פעם. יש לי אפשרות להתקין וינדוס 7 על המחשב, אני פשוט לא מוצא את הדרייברים של המחשב ברשת, גם לא באתר של סוני, אני מתכוון כמובן לדרייברים של הכרטיס מס, כרטיס קול, רשת וכדומה, כול הדרייברים של סוני שמותקנים כרגע, ואני צריך שיהיו מותאמים לוינדוס 7.(או שאפשר להשתמש בדרייברים של XP?) בכללי לא מצאתי את הדרייברים בכלל. לא של ויסטה ולא של XP ולא של 7. הדגם הספציפיי של המחשב (אם זה משנה) זה: PCG-7143M סידרה NS11-SERIES יש למישהו אפשרות לעזור לי …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by Itzik68,

לאחר השדרוג האחרון ששיפר בהרבה את המחשב אני עדיין לא יכול להריץ את המשחקים שאני רוצה (בגלל המעבד...) אני רוצה לנסות לשדרג את החשב ומתלבט בין 3 אפשרויות: 1) החלפה של המעבד בלבד: מה שלא כל-כך משתלם כי באותו סכום (נראה לי משהו כמו: 800-1000 שקל) אני כבר יכול ללכת על מעבדים מכל הדורות החדשים יותר (כולל סקיילייק) 2) החלפה של המעבד והלוח מה שיאפשר לי ללכת על מעבד חדש יותר ולא ידרוש ממני להחליף את הזיכרונות הקיימים (הערכה שלי: 1200-1600 שקל) 3) ללכת על השילוש החדש ולהחליף כבר הכל (מעבד, לוח וזיכרונות) (בגלל זה אני מתקצב עד 3000) כרגע המפרט הקיים שלי מכיל: Intel i3-2130 Gigabyte GA-H77-DS3H Kingston DDR3 1600 240-Pin CL11 8GB*2 ASUS GTX 970 Turbo Samsung SSD 850 EVO 250GB WD Blue…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by y6053287,

1 מעבד intel core i7 2600k 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU core 2 לוח אם ASUS P6T SE 3 זיכרון G.skill F3-16000CL9T-12GBTDD 4 דיסקים קשיחים 1. ocz vertex 2 2.5" 120GB SSD SATA II MLC 2. western digital caviar black 2TB 7200 RPM, 64MB, SATA III 5 כרטיס מסך Gigabyte Radeon HD 6990 GV-R699D5-4GD-B 6 צורב LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 7 ספק כוח Thermaltake ThoughPower 1000W W0115RI 8 קירור למעבד Corsair Hydro H100 Extreme Preformance Liquid CPU Cooler 9 מארז Antec Dark Fleet DF-85 Case המחשב ישמש בעיקר לעריכת ווידאו בתוכנות כמו AFTER EFFECT. PREMIERE, וכו'. אני רוצה לדעת אם כל החלקים תואמים אחד לשני שלא היו לי בעיות והאם יש למישהו הצעות לשיפור או נקודות שלא שמתי לב אליהם…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by yosi b,

המפרט המוצע: לוח אם Gigabyte GA-Z87N *(מדובר במארז מיני itx) מעבד Intel Core i7-4770K זיכרון Geil EVO Leggera 16GB DDR3 1600MHz כרטיס גרפי NVIDIA GeForce GTX660 OC 2GB N660-2GD5 * לכאורה אין בעיה להעמיס שכן הכוונה להשקיע בקירור איכותי* המחשב מיועד לגרפיקה תלת מימד והדמיה מתקדמת (פוטושופ מאיה אפטר וכו') ולשימושים ביתיים רגילים (סרטים אופיס וכו') - לא כולל משחקים כבדים. לדעתכם אפשר לנצל את הכסף (כ- 4390 על הרכיבים העיקריים) בצורה יותר חכמה ? לדעתכם מומלץ במיוחד להוסיף קצת לשידרוג חלק מהרכיבים ? אשמח לשמוע ותודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by buda,

היי, אני משתמש מק בשלוש שנים האחרונות (Macbook7,1, הלבן). אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיריץ לינוקס כלשהו (מתלבט בין Debian, Ubuntu או Mint). בגלל שאני רגיל לאיכות של המק, אני רוצה שהרכישה הזו לא תהיה הפתעה לא נעימה (לדוגמה, הבנתי שסביר שהאינטגרציה של הTouchpad לא תהיה חלקה כמו שהתרגלתי), ולכן אני מתייעץ: מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בינוניים ומטה, מה שייתמך), צפיה בסרטים, תכנות (מתכנן להתחיל ללמוד בשנה הבאה) והרצת VM או שניים מדי פעם. מסך: 14 אינצ', מאט. מעבד: i5 Haswell (4200U) כרטיס מסך: דיסקרטי של nVIDIA יהיה נחמד (במחיר הזה אין הרבה אופציות חוץ מה740m), בהנחה שמערכת ההפעלה תצליח להתממשק איתו. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי שכפתורי הלחצן יהי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום יש לי לא מעט שאלות והפנו אותי לפורום הזה אמרו לי שיש פה מביני עניין ובאמת נראה שכך אני מחפש מחשב נייד שישרת אותי בכל הצרכים משחקים - guild wars 2 בעיקר עריכה - photoshop עבודה - visual studio 2013 אני צריך להיות נייד, זאת אומרת אם מחר אני טס לזימבבואה לעשות תואר על מדעי האוקיינוס שאני אוכל לקחת את המחשב איתי בבקשה רק כרטיסי מסך של nVidia יש אפשרות לא בטוחה גם לקנות בחו"ל עוד לא ביררתי לעומק מטרות המחשב? מצוין למעלה ^ גודל המסך? 15.6 אני לא רוצה מחשב מפלצתי, ה 17.3 פשוט ענקיים מדי להסתובב איתם רזולוציית המסך? נראה לי שבתקציב הרזולצייה תיהיה מספיק טובה לי (תקנו אותי אם אני טועה) דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיכלול numpud, ואם אפשר, שיהיה טיפה רווח…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by aytek,

שלום, יש לי בבית מחשב ישן (לא כ"כ ישן - בן שנה וחצי), עם המפרט הבא: מעבד ATH64 3800x2 D.C AM2 AMD לוח אם MSI K9N6SGM AM2GF6100 AMD זכרון CEON 2GB DDR-2 800MHz דיסק קשיח HITACHI 160GB 8MB SATA2 צורב SATA NEC 7170S DVDx18 כרטיס קול מובנה 7.1 כרטיס רשת מובנה. אני רוצה להסב אותו למחשב HTPC והשאלה שלי היא האם זה אפשרי ללא החלפת המרכיבים העיקריים (לוח אם, מעבד, זכרון, דיסק) ברור לי שאני רוצה להוריד את המאוורר על המעבד ולשים קירור פסיבי ברור שצריך להחליף מארז למארז HTPC. יכולת הקלטת שידורי טלויזיה לא כזו חשובה לי (יש לי yes MAX HD). אבל אני רוצה כרטיס רשת אלחוטי ומקלדת ועכבר אלחוטיים, אולי גם להוסיף יכולת BT ללא סטיק USB. מה האופציות שלי? תודה מראש על העזרה.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ben29,

היי. אני מעוניין למכור את המחשב שלי. אני מעוניין לדעת כמה אני יכול למכור אותו. מצורף קבץ עם המפרט המלא שלו וקצת תמונת מצב.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by shalem1996,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות משחקים קלים(gta san andreas הכי כבד שירוץ עליו), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או 17.3 מבריק * רזולוציית המסך? רצוי FHD אם אין אפשרות אז HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? דבר ראשון ללא trackpoint דבר שני אפשרי נאמפד * משקל רצוי? לא עקרוני הוא תחליף לנייח * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא עקרוני כל כך הוא לרוב יישב בבית אבל אפשרי 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, usb 3.0 , RJ45 * Bluetooth? לא עקרוני * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB הכי טוב ומהיר שנכנס בתקציב * כונן אופטי? הכוונה לצורב? אז כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא בהכרח * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צ…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by yanivganor,

ערב טוב, אחרי לא מעט שיחות עם אנשים (בעיקר עם MCFLY) הגיע הזמן לרכוש מחשב (אני רוצה להזמין מחר). אני מרשה לעצמי להשקיע עד 10,000 ש"ח (אפשר כמובן פחות ) עבור הרכיבים הבאים : 1. מעבד 2. לוח NFORCE3 בלבד 3. זכרונות 1G 4. דיסק קשיח RAPTOR 74G למערכת ההפעלה וכו 5. דיסק קשיח נוסף ל DATA 6. מאוורר למעבד המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות כמו MATLAB ותוכנות לאלמנטים סופיים וכמובן לעבודה משרדית. לא למשחקים ! לא למשחקים ! מאד אשמח להצעתכם והמלצתכם

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by stingeR-,

מה אתם הייתם מעדיפים : סה"כ מחיר ליח` כמות מוצר קטגוריה מק"ט 1,233.15 1,233.15 1 מעבד אינטל Core 2 Duo 1.86G 2MB 775 E6300 CONROE מעבדים INTEL CDUO18 987.69 987.69 1 לוח אם GIGABYTE דגם GA-965P-DS3 לוחות אם עבור INTEL G965PDS3 549.36 274.68 2 זכרון CORSAIR VALUE DDR2 512MB 533Mhz זכרונות VS512MB533D2 1,051.97 1,051.97 1 כרטיס מסך POINT OF VIEW דגם GeForce 7600GT 256MB כרטיסי מסך PCX VGA150812 374.04 374.04 1 דיסק קשיח מדגם 1600JS מבית WD בגודל 160GIGA +8MB SATAII דיסקים קשיחים 516846 245.46 245.46 1 מארז מבית FOXCONN מדגם TLA436 מארזים + ספקי כוח FOXCON436 6 פריטים בעגלה 4,441.67 ש"ח סכום כולל מע"מ את זה? או את זה ? : מק"ט 549.36 2…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. היי מחפש לקנות בפעם הראשונה מחשב נייד לגיימינג בארץ עד 9000 שקל. אם קיים דבר כזה, אשמח לדעת האם קיים לפטופ שלא צורח מחום ברמה קיצונית. שמעתי על lenovo legion, acer predator וasus rog strix תודה!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by dropc,

מדובר בלפטופ של ASUS. רציתי לדעת האם לפני השימוש נדרשת טעימה מלאה כמו במכשירי סלולאר? ומהו שימוש נכון? לפרוק את הסוללה כל פעם עד 10%~ ולחבר לטעינה? ובמצב 100% טעינה, אם המטען מחובר עדין - פוגע בסוללה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. הבעייה שהמסך חשוך מאוד כלומר רואים תמונה אבל היא חלשה התקשרו אליי מהמעבדה ולטענתם מדובר בהחלפה של לוח אם, זה נראה לכם הגיוני?! הם רוצים על זה 2000 שקל יש לי לנובו SL400 מעבד P8400 עם אינטל 4500HD מה אתם אומרים איך אני יכול לדעת שלא עובדים עליי? זה לא נראה לי הגיוני שמדובר בתקלה של לוח אם. שאלה שנייה במידה וזה באמת הלוח אם האם כדאי לי להשקיע את הכסף? או לקנות אחד חדש? אין לי אחריות מן הסתם

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקי מחשב כמו קול אוף דיוטי 4 או NFS וכאלו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: סדרת קוד בעיקר וNFS * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך כבר והגדול שלו הוא 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רשמתי כבר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. אהלן חברה, הרכבתי שני מפרטים,אחד מזיגזאג מבוסס קונרו,והשני מנועה מבוסס AMD. אם אפשר חוות דעת על המפרטים. C2D: 1 Intel Core 2 Duo 6300 - 1.86 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 1,241.92 ש"ח 1 GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX 1,034.76 ש"ח 2 1GB PQI DDR II - 667- PQI Original 983.78 ש"ח 1 Sapphire Radeon X1800XT 256MB - VIVO / DVI - PCX - RETAIL 1,820.94 ש"ח 1 Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 134.01 ש"ח 1 WD 160GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II 386.10 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 3550 x16 (BLACK) DUAL LAYER - BULK 199.02 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (black) TOWER CASE - no PSU 245.84 ש"ח 1 HEC-400W (400TRT) - ATX 2 319.36 ש"ח 1 התקנת רכיבי…

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by welb,

שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד למשחקים עם מסך גדול, התקציב שלי הוא בסביבות 1,200 דולר (אני מתכנן לקנות בארצות הברית). רציתי לדעת אם תוכלו להמליץ לי על מחשב בסדר גודל כזה. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אהלן, קראתי את מדריך הייבוא מחשב נייד מארהב אבל אין לי מושג איזה דגם לבחור. אני רוצה מחשב שיהיה נוח לשימוש, שתהיה תצוגה יפה וברורה, לא נחוצים ביצועים מטורפים. שימוש משרדי כמו אופיס ואינטרנט. כמובן שעדיף שתהיה אחריות בארץ. הנה לינק לדגם שבחרתי באתר שממנו דוד שלי מתכוון לקנות דרכו: http://www.futureshop.ca/en-CA/product/hewlett-packard-hp-15-6-intel-core-i3-350m-laptop-dv6-3034ca-future-shop-exclusive-dv6-3034ca/10146269.aspx?path=661f40c2b0d685d9cbfdd79346ac2f87en02 מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by hardgore1,

הי, אני מתעניין עכשיו ב ssd. אמרו לי שיש מספר גבהים (*גובה פיזי) ושכדאי לשאול, שלא יהיה פדיחות שזה לא נכנס פיזית במחשב -מה הגובה המקסימלי שאפשר לשים בלפטופ זה? תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by YARONGT,

מה קורה חברים ? רציתי לדעת אם תוכלו להציע לי דגמים עד 2500 שקל דגש על כוח עיבוד לא למטרות גיימינג בכלל כוח עיבוד וכמה שיותר זיכרון (בתקציב הזה כמובן לא מצפה לניסים) תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. לפני שעולה בכלל הווינדוס מופיע לי ההודעה הבאה: aproblem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. blah blah technical information stop: 0x0000007b (0xf79f3524,0xc0000034, ox00000000,0x00000000) מה שמוזר שניסיתי לעשות BOOT עם DOK שיש עליו גרסה שלLIVE GPARTED אבל הוא נתקע גם בהעלאת הקרנל... לא ממש אכפת לי מהנייד הזה אלא מהחומר שנמצא בו ואני לא מצליח לגשת אליו.. יש הצעות מה ניתן לעשות? ומה בכלל הבעיה?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by KF,

אני צריך המלצה למחשב נייד עם הנתונים הבאים. 13.3 מט. I5. 8GB. 500GB 128 SSD בתצורה של M-SATA. רציתי לרכוש מחשב דומה עם חריץ M.2 אך חנויות מחשבים כאן בארץ לא יודעות במה מדובר ולא מוכרות את החלק. לא מעוניין להתעסק עם הזמנות מחו"ל למינהן. תודה לכולם!

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שרירותית אמרתי עד 4K - אבל יכול חרוג או לחסוך לפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית לעבודות מגוונות: שירטוט למדפסת תלת מימד - כרגע משתמש ב-fusion 360. עריכת וידאו מזדמת. קצת עריכה גרפית. תוכנות GIS, Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ואל פסק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר - לא אוהב רעש אבל אין צורך להגזים בהשקעה בה…

25. Started by Guy Ziv,

שלום לכם, איך אפשר לדעת האם ללוח יש בקר NVME? אני מניח שללוחות חדשים כן אבל אני רוצה לדעת איך אפשר לוודא אני מתעניין למשל ב ASUS PRIME X570-P ב Manual האזכור היחיד ל NVME הוא זה: NVMe RAID modeThis item allows you enable or disable the NVMe RAID mode. Configuration options: [Disabled] [Enabled]

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים