עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מחדש למשחקים יש לי כבר רמקולים ומסך ומומלץ שהכרטיס כול יהיה על הלוח מחיר עד 7500שח (לא לעבור זה סכום מוגבל ביותר) תודה מרוש :-(

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Avivc4,

שלום, לפני כמה ימים המחשב שלי פשוט לא נדלק, הבאתי אותו לטכנאי והוא אמר שהספק כוח נשרף וביחד איתו לקח גם את הלוח אם. (זה נכון שכשהספק נשרף אז הוא בדרך כלל לוקח עוד חלק?) רציתי המלצה לאיזה לוח אם לקנות ואיזה ספק גם. זה המחשב: מעבד AMD Athlon 64 X2 5400 BOX לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H דיסק קשיח Seagate 160GB SATA2 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024x2) 800Mhz כרטיס מסך Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe מארז HEC 6C28 ספק כוח HEC 450TDT 450W בנוסף, הוא אמר שיכול להיות שנהרס גם הדיסק קשיח אבל זה בסימן שאלה, הוא לא יוכל לדעת עד שלא יתקן את החלקים האחרים. בבקשה תמליצו לי איזה לוח אם וספק לקנות שיתאים למחשב. וגם איזה דיסק קשיח למקרה שהוא גם נהרס. אין הרבה תקציב אז נא להביא חלקים …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by RawSteel,

יש לי כאן : צורב , סי די רום , דיסק קשיח ודיסק FLOPPY. אני צריך : שילוש קדוש , מארז וכרטיס מסך. תנו לי בבקשה 2 מפרטים. אחד פנטיום אחד אי אמ די. אני מניח שבAMD יהיה כרטיס מסך יותר טוב, אבל בכל זאת תמליצו לי. השימושים הם משחקים, אינטרנט, MP3.

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by entire,

שלום לכל המבינים בנושא ! אני צריך את עצתכם בנוגע למפרט מסוים. אני לא מבין כ"כ במחשבים ניידים אך משהו חסר לי בעין במפרט , הכרטיס מסך. והינה הוא המפרט : משהו מוזר לי בזה שלא רשום כרטיס מסך . שאלה שניה כמה אמור לעלות מפרט כזה? תודה ! לינק לתמונה http://shay4.coi.li/computern.jpg

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by nadav1379,

אני רוצה לקנות מחשב ואני צריך מפרט אני רוצה מפרט ב 4000 ואבל אין בעיה שזה יעבור קצת נגיד עד 4300 אני מעדיף מעבד אינטל אני לא צריך מסך אני צריך שהמחשב יהיה בנוי למשחקים ואינטרנט אני רוצה לקנות את המחשב באיבורי או בנטווקס אז אם אפשר חלקים שיש להם שם בגלל שאני לא רוצה שהם יגידו לי שאין להם את החלק והם יסימו לי משהו אחר שאני לא יודע אם הוא טוב השמח לתגובות וגם אם נגידו לי איפה עדיף לי לקנות אותו נטווקס או איבורי תודה לכל מי שיעזור לי

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by gidi_k,

שלום אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. המחשב ישמש אותי אך ורק במהלך צילומים, אני מצלם עם כבל ישירות למחשב וכל תמונה שמצולמת מופיעה על גבי המסך. אני זקוק למחשב עם מסך 15.6 אינץ המסך במצלמה הוא 2.5 אינץ מלבד השימוש במחשב כצג אני אשלח דרכו מיילים ותמונות, עיבודי תמונה מבוצעים על גבי המחשב הנייח בלבד. האם יש העדפה למעבד מסויים על פני אחר, התקציב עד 2000 ש״ח. תודה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by omer11a,

היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב בטכניון, ואני זקוק למחשב שישמש אותי גם במעונות וגם בבית. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסדרות/סרטים, משחקים עדכניים יחסית. אני גם רוצה להריץ עליו VM, אז כדאי שיהיה חזק מספיק. * גודל המסך? מט. 15.4 (אפשר גם קצת יותר קטן) * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? אין. עדיף לא כבד מדי, כי אני מתכנן לעשות איתו נסיעות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד אם אפשר יהיה לחבר למסך אחר ו/או לקשיח חיצוני. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB. אם אפשר לשלב SSD למערכת הפעלה, זה יכול להיות נחמד. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by vmaddog,

רוצה לשדרג לחבר מחשב לצורך גיימינג יש לו כבר 3060 מארז ומספק טובים. רוצה להחליף לו את שלושתם עד 3000 שקל. יש המלצה? באזור המרכז

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אחים שלי תעזרו לי המחשב הארחון שקניתי היה לפני 6 שנים השתנה הרבה מאז אני מעונין בחיית משחקים בסכום של עד 8000 ש"ח בלי מסך נראה לי שזה טווח סביר

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by dee,

לאחר ששני המחשבים האחרונים (ב-4 שנים האחרונות) הוזמנו ע"פ המפרט שקיבלתי בעזרתכם והתוצאות היו מעולות, אני שב וחוזר בפעם השלישית (גלידה ? ). מחפש המלצה למפרט מהיר ככל שניתן למחשב שיריץ תוכנות אופיס, שימוש אינטרנט סטנדרטים ו...זהו. אין צורך בציוד היקפי. כרטיס מסך צריך להיות כזה עם יציאת DVI. שוב, תודה רבה על הנכונות לעזור !

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,000 שקל, אפשר לחרוג טיפה אם הערך המוסף יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה, זקוק להרבה RAM. יודע שבעבור למידת מכונה אזדקק לכרטיס גרפי עם הרבה זיכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חושב על להוסיף מסך 2K עם קצב רענון גבוה, כרגע לא מסתכל על זה, אבל כן חשוב לי שייתמך ע"י המחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שק…

12. Started by tgl,

שלום לכולם מבקש את עזרתכם בבנית מחשב (וזיהוי צרכים) בין 4K ל 5K עם גמישות במידה ויהיה צורך . מחשב ללא צג וללא ציוד הקפי . שימושים : אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים דרכו בטלביזיה . התקנת VMWARE ובו סביבת פיתוח ( ביחוד בסיס נתונים ) -ז"א זכרון מתוגבר . לא למשחקים ולא OC. חובה : מארז ללא נורות \ לדים ואורות מיותרים וכמובן שקט (הוא קרוב לחדר השינה). וכמובן הרכבה . דבר נוסף - רצוי שיהיה מחנות בסביבה ( ראשל"צ \גוש דן) תודה

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי / משרדי סטנדרטי, וגם קצת עריכת ווידאו בסיסית ביותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כשלא יהיה מחוץ לבית, יחובר לשני מסכים סטנרדטיים 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום אני צריך עזרה במצאית הרכיבים שיש בכותרת יש לי כרטיס מסך R9600XT 256MB ומעבד פנטיום 4 2.8 http://www.geocities.com/gil_dror_batz/w6g.jpg אני אוברקלוקר מתחיל והתקציב שלי הוא 1500 והמקסימום זה 2000 תודה מראש לכל העוזרים

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום, 1. התקציב הוא עד 4000, בשאיפה לחסוך אם אפשר. 2. השימושים העיקריים הם יצירת אנימציות בתלת מימד + ציור בפוטושופ ופיינטר, עבודה על אפטר אפקטס ויכולת להתמודד עם רנדרים. (מסודר לפי חשיבות) 3. כרגע אין צורך בציוד היקפי.. 4. אפשר לותר על צורב 6. השקט הוא לא קריטי עבורי. (במיוחד אחרי הטרקטור שיש לי כרגע) החשיבות עומדת על 6-7 בערך.. 7.לא מתוכנן אוברקלוק 8. אין צורך במערכת הפעלה, אבל נראה לי שאעדיף שירכיבו לי את המחשב אם זה לא מוסיף עלות גבוהה 9. אין לי חנות מועדפת, כרגע אני נוטה ל Z מחשבים רק בגלל המלצה. אבל אשמח לשמוע המלצות על חברות טובות. אני מאיזור ר"ג. 10.אין בקשות מיוחדות... 11. השדרוגים יהיו חיבור שני מחשבי LCD, זה הכל. 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? -…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום לכולם, צריך המלצה לנייד לתכנות, מסך 14 אינצ' קל משקל. תקציב עד 3500.

17. שלום, הרכבתי מפרט למחשב (יותר נכון workstation) עריכת וידאו/תלת מימד ואנימציה שאני הולך לרכוש בזמן הקרוב. אני גם גיימר לשעבר (מקווה לעשות קאמבק כשיהיה זמן) - אז אני מכניס גם כרטיס מסך חזק לשחק איתו. Intel Core2Duo E6600 (2.4GHz) 4MB Cache Asus P5WDG2 / P5W DH XFX GeForce8800 GTX 768MB, XXX Edition + Leadtek QuadroFX1500 256MB Corsair 1066MHz - 2x1024MB, TWIN2X2048-8500C5} x2 = 4GB} WD 160GB/8MB for System WD 320GB/16MB for Misc WD 74GB Raptor for Video Editing ThermalTake ToughPower 800w ThermalTake Armor LCS ------------------ 1) מתוכנן OC של המעבד והזיכרון כמובן. 2) יש לי 2 מסכים שאליהם המחשב יתחבר - Samsung 931BF. לכל מסך חיבור אנלוגי ודיגיטלי. אני חושב לחבר כל כרטיס ל…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Tilien,

היי, אני מחפש מפרט לידידה שלי היא לומדת אנימציה בתלת מימד וגיימרית 1. מה התקציב המקסימאלי? --- 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Zbrush , V-ray ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני יודע שהיא משחקת דוטה , אבל העדפה לכרטיס מסך שיחזיק דברים יותר מאסיבים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000-8,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Squad, ArmA 3, The Witcher 3, Rainbow 6 Siege -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 23" 60 Hz -לאילו הגדרו…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. יש לי בבית מחשב נייד של HP, דגם pavilion dv6000. עשיתי הפעלה מחדש למחשב, התחיל התקנה רגילה של XP דרך הדיסק שלו, אבל בחלון הכחול של ההתקנה (עוד בהתחלה) אני מקבל הודעה שהדיסק הקשיח לא זוהה. אני יודע שאני אמור להביא דרייבר מסויים, כמו שאני עושה עם המחשב הנייח שלי, שמאפשר זיהוי של הדיסק הקשיח, אבל אני לא מוצא את הדרייבר הזה. מישהו יכול לעזור?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. השבוע אני קונה מחשב אני צריך מפרט למשחקים. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?8000+-בתשלומים 16 תשלומים 12 כמה שיותר... 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים ביותר! 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.הכול-רמקולים,מסך,מקלדת עכבר,DVD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות הת…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by xbuka,

אני לפני קניית מחשב נייד ודי מבלבל אותי העיניין של המעבדים , האם זה עד כדי כך משנה איזה מעבד אני לוקח , הכוונה לג'וק שעליו T5600 , T7200 , T2400....(במעבד dou 2). ראיתי באתר hp העלמי שניתן להרכיב שם מחשב נייד לפי דרישה , מישהו אולי מכיר חנות כזאת בארץ שניתן להרכיב נייד לפי דרישה ושזאת תיהיה גם חנות אמינה ולא יקרה. ועוד דבר איך הניידים של msi?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט לחבר שלי. התקציב שלו הוא 7000 שקל. לא כולל מסך ולא כולל פרטים נילווים (מקלדת, עכבר וכו'...). אני רוצה לעזור לו כי כל פעם הוא קונה בתקציב גבוהה והוא יכול לקנות במחיר כזה משהו הרבה יותר טוב ממה שהוא מתכנן. אודה לכם אם תעזרו לי בעזרתי. בתודה מראש אלדד. ;D

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. היי, אני מתכנן לקנות מחשב עבור עיצוב, תלת מימד וסרטונים (יריץ תוכנות של פוטושופ, אילוסטרייטור, סינמה 4D, אפטר אפקטס, פרימייר), והתקציב שלי הוא 5000 - 5500 שקלים. אין צורך במסך, עכבר, מקלדת ודברים כאלו. אשמח לעזרה תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by SeaMonster,

שלום, ברשותי מחשב נייד של Hp מדגם dv6 1060j. המחשב לא נדלק, במעבדה של Hp בדקו אותו והגורם לטענתם הוא הלוח אם. אין להם אחד חלופי מכיוון שהמחשב ישן ( בן 6), והיצרן הפסיק ליצר את הלוחות האלה. אני בכל זאת מעוניין לתקן אותו. יש מעבדות פרטיות מומלצות באזור המרכז? תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים