עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לחברי הפורום. קראתי לא מעט בפורום בשבועיים האחרונים אחרי ששנים לא הייתי בעניינים. תודה לכל המנהלים והמגיבים שמאפשרים פורום כ"כ מקצועי ומעניין. אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט מחשב חדש עם הנתונים הבאים... : 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם אפשר יהיה לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ממש קריטי, אשקול חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא עבורי ולשתי בנותי המתבגרות (גדולה בת 10). שימוש עיקרי הוא הורדות סרטים וסדרות. בנוסף אני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ בצורה חלקה משחקים עדכניים עם הדרישות הגבוהות ביותר. יש לי צורך גם ב - Fir…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלד…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום, בימים הקרובים אני מבצע רכישה של נייד מהדגם Lenovo Edge 13 V2 או הדגם המדוייק : 0217-3BG - NV13BIV לאחר חיפוש מקיף ברשת הממצאים לא אחידים אודות החומרה ואני רוצה להיות בטוח שאני לא קונה חתול בשק. איך ניתן להשיג פרטים מקיפים ומדוייקים על הנייד הנ"ל? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by RP6,

שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד 13.3''. התקציב - בערך 4000 ש"ח. השימושים די בסיסיים - אופיס, אינטרנט, סרטים, וכו' + כמה תוכנות מתמטיות/סטאטיסטיות כמו סטטה. המחשב משמש כמחשב עיקרי בשבילי אבל אני גם נוסעת הרבה ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה קל. הציעו לי אתמול בבאג שני מחשבים של TOSHIBA: Satellite u-500 ifn ו-Satellite T130 - 11U. הבנתי שההבדלים העיקריים ביניהם הם בכרטיס מסך, בסוג המעבד ובזה שבT130 אין כונן דיסקים, מה שמוריד ממנו חצי קילו בערך. אשמח לשמוע עד כמה ההבדל בכרטיס מסך ובמעבד משמעותיים לשימושים הבסיסיים. בנוסף - האם שווה "לשלם" בחצי קילו נוסף בשביל הכונן דיסקים. מצרפת את המפרט של המחשבים: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=75138... http://www.zap.co.il/co…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום חברים, לאחר בדיקות מקיפות מצאתי לנכון כי המחשב החזק ביותר בגודל מסך 13.3 וברמת מחיר עד 5500 הוא: dell inspirion n3010 עם מעבד core i5 450 2.4ghz קיבלתי אותו ברשת באג במחיר של 4900 ש"ח והשאלות שלי הן: א) האם ישנה איזה אטלרנטיבה של חברה אחרת למחשב עם מסך 13.3 לעוצמה שמספק מחשב זה (אני לא רוצה את HP PAVILLIO) ב) האם המחיר שקיבלתי מבאג הוגן ? (ברור לי שהם קצת יקרים יותר מהחנויות הפרטיות, אני מוכן לשלם עד 150 ש"ח יותר בשביל שירות ואחריות) ג) האם ביחס למפרט כדי לשדרג חלק כלשהו במחשב במידה וניתן אשמח לשמוע כל אשר עולה בדעתכם בנוגע למחשב זה יתרונות/חסרונות וכו' ... המפרט: Intel® HM57 Express Chipset לוח אם core i5 450 2.4ghz זיכרון פנימי 4 גיגה (2x2048) 800MHz DDR2 500GB…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. שלום,אני מעוניין לקנות מערכת מחשב פשוטה אבל שתחזיק מעמד אני חשבתי על כך: מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪493 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 - זמין במלאי ₪261 זיכרון: [..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 - זמין במלאי ₪150 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113 מארז: [..] THERMALTAKE V3 ( BLACK) VL80001W2Z w/o PSU - זמין במלאי ₪199 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 400W - RETAIL ₪192 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪189 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪1597 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il או את המחשב הזה: מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE S775 3.0GHz E5700 - BOX ₪…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by mystic-d,

איפה יש באזור המרכז חנויות שיש להם תצוגה של ניידים של דל שאפשר לראות ? תודה !

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by avivlevy,

אני די סגור על המסך הזה http://www.traklin.co.il/emall/product.asp?pc=44518&af=10 + אני מטלבת בין זה http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=AMD2400PRO&Cat2Cat1ID=18&Cat2ID=63&aff=Zap לזה http://www.pcdiscount.co.il/Product.asp?productid=259 אחי שלי אני יודע לבנות מפרט ואני יודע שבמפרטים שהבתי יש ספק,מארז.......גנרים. אבל המחשב לאחותי שחוץ מאינטרנט ואיי סיי היא לא תעשה כלום עם המחשב יש עוד אפשרויות יותר טובות?

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. 1. בניתי את המפרט הבא: אשמח לקבל עליו את חוות דעתכם. 2. אני עד כה הבנתי שההבדל בין PQ ל-PI בכרטיסי הזיכרון הוא בפיזור החום וש-PI מומלץ יותר ל-OC, אז ככה... אין לי כוונה לעשות OC, אז איזה כרטיס מבין השניים מומלץ יותר? תודה רבה לעונים.

• 27 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. אהלן כולם! מפרט לחבר בלי OC למשחקים וסרטים, כולל מסך. התקציב הוא גג 5K, אותו עברתי, אשמח לתיקונים ושיפצורים. המחשב צריך להחזיק הרבה זמן ככה שחשבתי שעדיף לשים Q6600 אבל לא מצאתי מקום בתקציב, שוב, צריך להקטינו למתחת ל5K. תודה רבה לעוזרים [מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ₪865 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ₪105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ₪514 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ₪415 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪383 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 כמות: 1 - מחיר: ₪536 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מ…

• 31 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. המסך הנוכחי שלי: DELL U2412M (1920x1200@59Hz), ואני לא מתכוון להחליף אותו. מה אני מצפה מהמחשב: המחשב מיועד בעיקר לגיימינג כבד, אני רוצה להריץ את The Witcher 3 על הגדרות הכי גבוהות ולקבל משחק נקי ללא שום תקיעות עם FPS שלא יורד מ100, עוד דוגמה היא משחק בינוני מינוס כמו מיינקראפט - שכמעט כל מחשב יצליח להריץ: אני מצפה ל400-500 FPS על ההגדרות הכי גבוהות.. והמפרט: http://prntscr.com/lmqjli מה אתם אומרים? :)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אז ככה, אני משדרג מ- P4 1.3 ישן למחשב חדש. השימוש: - משחקים - התקנת virtual machines - Windows Longhorn המפרט: AMD ATHLON 64 3200 BOX MSI K8N Neo Platinum nVIDIA WD SATA 74GB 10000 RPM ELSA FALCOX 980FX PRO ATI RADEON 9800PR0 128MB A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 Pioneer DVR-108 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk Antec Sonata with 380W Power האם הכרטיס מסך לא צולע מדי בשביל השילוב? ספק כח של Antec TruePower 380W יספיק? דיסק של 10,000RPM יספק ביצועים שיצדיקו את העלות? זיכרון - עדיף 2X512 או 1X1024? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אז לאחר חודש + באתר הנפלא הזה, וטונות של עצות, הזמנתי היום את המפרט למחשב החדש שלי. רציתי לשאול אם נראה לכם ששכחתי משהו או אם משהו לא נראה מתאים AMD A64 +3200 Winchester OEM ZALMAN CNPS7000B-Cu MSI K8N Neo2 Platinum OCZ 1024MB Dual Channel PC3200 Platinum Series Sapphire Radeon 9800 128MB WD Raptor 74GB 10K RPM NEC ND-3500A Dual Layer DVD-R LG DVD 16X48 Mitsumi 1.44 Altec lansing ATP 3 2.1 Antec Sonata Case + Antec TruePower 380W PS Viewsonic VP171B 17 LCD

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 675 ש"ח AMD ATHLON XP 2400 + FAN 965 ש"ח Gigabyte GA-7VA KT 400 455 ש"ח Winbond DDR 256MB 2700/333mhz 260 ש"ח Gigabyte ATi Radeon 9000 PRO 2 128MB 690 ש"ח BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL 274 ש"ח COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACKHEC 300 + USB 345 ש"ח IIYAMA 19 VISION MASTER 1451 1,031 ש"ח Logitech Z-340 381 ש"ח Logitech wheel mouse optical oem 75 ש"ח Genius KB 16 Multimedia PS2 HEB/ENG 73 ש"ח סה"כ 5,223 ש"ח בקשר למסך, אני לא בטוח ... יש לכם המלצה אחרת באותו מחיר ל 19 אינץ? כרטיס מסך סביר? אולי כדי לי בכלל ללכת על …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by nadav1379,

אני רוצה לקנות מחשב ואני צריך מפרט אני רוצה מפרט ב 4000 ואבל אין בעיה שזה יעבור קצת נגיד עד 4300 אני מעדיף מעבד אינטל אני לא צריך מסך אני צריך שהמחשב יהיה בנוי למשחקים ואינטרנט אני רוצה לקנות את המחשב באיבורי או בנטווקס אז אם אפשר חלקים שיש להם שם בגלל שאני לא רוצה שהם יגידו לי שאין להם את החלק והם יסימו לי משהו אחר שאני לא יודע אם הוא טוב השמח לתגובות וגם אם נגידו לי איפה עדיף לי לקנות אותו נטווקס או איבורי תודה לכל מי שיעזור לי

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by cat,

אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא עבור מתכנת בתודה מראש [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. למחשב הנ"ל אין ווינדוס אלא את מערכת ההפעלה של אפל. אפשר לשים שם מסמכים שנכתבו בווינדוס?, מחשב כזה יכול לתקשר עם מחשב של וינדוס? בכלל, אני לא אקבל איזה הלם מעבר? (ומה עם פיתרון של התקנת הווינדוס על מחשב כזה?)

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by yoramtu28,

אני מעדיף שיכלל במפרט רכיבים שיש עליהם ביקורות המלצות וחוות דעת חיוביות ושהם נותנים ביצועים ביחס לתקציב ולמחיר וביחס לדרישות ולשימושים שלי חשוב לי לציין שאני רוצה מחשב טוב ויציב עם ביצועים ושקט....8 ג'יגה זיכרון של חברה מובילה ומעבד ולוח אם מהחדישים... בנוסף ספק כוח טוב ויציב ואמין ומארז איכותיים של חברה מובילה בתחום 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב?גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, כתיבת עבודות לסטודנט וורד ואקסל, האזנה למוסיקה=שימוש ביתי ומשרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב …

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Gershon,

1. מה התקציב המקסימאלי?2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים קלים והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.cod4 tf2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440 על 900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. המחיר למחשב בלבד - ללא מסך. המחשב אמור לשמש את הוריי (רצוי שיהיה מספיק חזק לתמוך בחלונות 7 ושיהיה מספיק טוב למספר שנים). 1. תקציב מקסימלי 2300 ש"ח (פלוס מינוס איזה 200-300 שקל) 2. מחשב ביתי (לעבודה משרדית) - אינטרנט, אופיס, תמונות. 3. יש צורך רק במקלדת, עכבר ורמקולים (לא קריטי). אין צורך במסך 4. רצוי מחשב שקט. 5. אין צורך במערכת הפעלה. כן יש צורך בהרכבה 6. רצוי שיהיה ניתן לרכוש באזור הרצליה/רעננה/תל אביב. ksp ו-ivory זה נוח מאוד. תודה רבה,

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Sakura Chan,

שלום, אני מחפשת מפרט למחשב מדיה סנטר בתקציב של סביבות 2,000 ש"ח. המחשב אמור לשמש כמחשב רגיל שיחובר לטלוויזיה לגלישה באתרים, הורדת סרטים ושירים ובעיקר לצפייה ישירה בערוצים שונים היות ואין לנו יס או הוט. חשוב לציין שיש לנו בלו ריי ומקרן קול... אז שיהיו חיבורים מתאימים וכרטיס קול שיתמוך בעניין הזה. אני מעדיפה מפרט עם מעבד של אינטל, אני לא מבינה הרבה אבל אני סומכת עליהם יותר. ובעיקר חשוב המארז, אם אתם יודעים איזה חנויות יש להם מבחרים גדולים אז אשמח לקבל המלצות. תודה רבה מראש, מחכה לעזרתכם!

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. היי, כתבתי פה הודעה לפני כמה זמן. עזרתם לי מאוד אבל חלו כמה שינויים בנוגע לתקציב ורציתי לדעת אם יש אפשרות לשפר לפני שאבצע את הקנייה. תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, עדיף להשאר בגבולות ה6000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7000 זה הגבול 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו, אנימציה, גרפיקה תוכנות: אפטר אפקטס, פרימייר (עריכת וידאו, HD), מאיה (שימוש קל בלבד), פוטושופ וכו'3. האם יש צורך בציוד הקפי ? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום רב! אני זקוק לעמדת עבודה מקצועית לסטודיו לתלת מימד ואנימציה התקציב שלי עומד על סביב ה- 8K הצורך שלי הוא בעיקר במעבד חזק, וזיכרון רב, בנוסף אני צריך שהמערכת תהיה יציבה אני לא זקוק למסך יש ברשותי אשמח לתגובתכם המקצועית בברכה, עדי

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by IDan2013,

שלום! אם מישהו זוכר הייתי פה לפני כשלושה שבועות וקיבלתי הצעה למפרט, כמו שאפשר להבין עוד לא יצא לי לקנות, לאחר כמה שינויים מזעריים מאוד במפרט אשמח לקבל חוות דעת לפני הקנייה ואשקול את מה שתציעו. 1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ולחסוך במידת הצורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הכל מהכל בסך הכל. אם זה תכנות - כרגע זה סתם יהיה וירטואל אופיס אבל בעתיד אני מאמין שזה יעבור לסביבות פיתוח קצת יותר דורשות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ ואולי עוד מיני תוכנות בס…

25. שלום, אז כמו שרשום בכותרת אני מעוניין לרכוש בשבועות הקרובים מחשב נייד חדש, *התקציב שלי בסביבות ה3000-4000 ש"ח. *בעצם מחשב לסטודנט, ככה שמטרות עיקריות זה עבודות משרדיות, משחקים בינוניים, סרטים וכו'. *גודל המסך חשוב לי שיהיה נייד ולא כבד, כי אני כן מתכוון להסתובב איתו והוא לא יהיה פשוט במקום מחשב נייח, ככה שנגיד 14 אינץ' או 15 אינץ' קליל ולא מגושם. *רזולוציה העיקר חשוב שיהיה HD עם צבעים איכותיים שיהיה נחמד לראות עליו סרטים וסדרות, גודל ספציפי קצת פחות משנה. *דרישות מיוחדות: לא מעוניין בטאצ' אלא אם כן זה ממש מחשב מצוין והטאצ' זה רק תוספת נחמדה, מקדלת וטאצ' פד סטנדרטיים. *משקל רצוי שוב כמו שאמרתי בגודל של המסך, חשוב לי שהמחשב יהיה נוח לנשיאה, אז עד ה2 ק"ג ולא הרבה מעבר…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים