ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט), משחקים (FIFA 2015) ואולי עוד כמה קצת יותר כבדים(באטל פיילד וכאלה)צפיה בסרטים, סדרות בצפייה ישירה וכנראה שיהיה גם ללימודים כי אני משתחרר עוד חודשיים. * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. מה שעדיף * רזולוציית המסך? עדיפות לfhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? הכי טוב שאפשר להשיג במחיר הנקוב . * משקל רצוי? כשאלמד איתו כנראה שאסתובב איתו לא מעט כל עוד הוא לא כבד מדיי זה בסדר אבל לא בהגזמה.. עדיף שיהיה קל ודק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא ככ משנה. * כונן אופטי? לא ככ…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מחפש חנות/רשת חנויות שמוכרת מחשבים באזור תל אביב ( עם עדיפות לסניפים נוספים באזור השרון ) ע"מ לקנות לי מחשב נייח, מיני לפטופ ללימודים ולפטוט לאבא שלי. חשוב שהחנות תהיה אמינה , הוגנת ובעל מוניטין טוב. מטרות המחשבים : מיני לפטופ ללימודים לסטודנט - אחרי הרבה בירורים הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות מיני ולא רגיל מהסיבה הפשוטה שככל שהמשקל הפיזי יעלה סביר להניח שאני אסחוב אותו פחות פעמים איתי לאוניברסיטה.. מחשב לפטופ לצרכים משרדיים עבור אבי. את הבקשה למחשב הנייח פירסמתי בפורום המפרטים. לפטוט עבור אבא : * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? 15' * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיפות ל…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי עד כמה משמעותי ההבדל.אם עוד 200 ש"ח משנים הרבה, מעדיפה להשקיע. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, עבודה על אופיס ואקסל. תוכנות גרפיות כמו Photoshop CS5 ואנימציה. לא בצורה מקצועית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך קיים DEL…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, בכמה לדעתכם אפשר למכור מסך Apple Cinema Display 27"? בן 3-3.5 שנים, כזה חדש עולה 5,000 ש"ח ב-iDigital או 1,000$ בחנות של אפל בארה"ב. במצב מצוין, כמו חדש. תודה רבה! אורן
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני נוסע לאנגליה לכמה שנים ורוצה לרכוש שם מחשב חדש.לפני הכל,האם כדאי לקנות נייד או PC?האם שם זול יותר?רצוי שהמחירים יתאמו את אנגליה,בפאונדים אם אפשר. לשאלותיכם: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד: כפי שציינתי - 3000-4000 ש"ח (700 פאונד) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל.אפשר גם להגיע ל-4000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מה-4000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD,שימוש משרדי,גלישה באינט',משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).דפדפנים לצורך גלישה,משחקים,Visual Studio 2010,SQL server,פיתוח…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא להאמין איך הזמן טס, המחשב שלי עוד מעט חוגג יומולדת חמש כרגע כסף למחשב חדש אין, אם אני קונה אחד חדש אז זה מחשב מושקע בסביבות 4.5-5K המטרה היא לנסות להזיז בעוד כמה מטרים את העגלה הזאת במחינת משחקים המערכת במדיוק היא AMD 3800X2 939 לוח DFI ULTRA-D וזכרונות 1GB של טווינמוס... (היו ימים שהבאתי את המערכת הזאת מ 2GHZ ל2.7-8GHZ ) הבעיה המרכזית היא כמובן הכרטיס מסך X800GTO2 אם אתם זוכרים שכולם בזמנו אמרו שהוא אוברקלוקר מצויין ומסוגל להגיע לX850XTPE אני זוכר שבזמנו התריאו בפניי לגבי סוגיית Shader שבעתיד יצאו משחקים שיתמכו ב Shader 3 והכרטיס שלך לא יכול להפעיל את אותם משחקים כי הוא תומך בShader 2 אלה שתמכו בדעה זו הציעו לי לקנות את הכרטיס המתחרה מ NIVIDIA אם אני לא טועה- 6600GT…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב חברים... אני צריך לבנות מחשב חדש בימים הקרובים וזקוק לעזרתכם . השימושים שלי הם בעיקר ללימודים של ניהול רשתות לכן אצטרך לעשות בו מכונות וירטואליות חזקות.. בנוסף אשמח בעתיד להפוך אותו לגיימינג כבד אך כרגע אני לא רוצה כרטיס מסך.. חלקים שלא צריך כרגע הם כרטיס מסך וכוננים קשיחים כי יש לי כבר ssd פנוי בבית. מבחינת תקציב 3-4 אלף..כמובן שעדיף כמה שפחות... התחלתי לבנות מפרט ב-ksp מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? שיהיה הכי משתלם עד 5000 ש"ח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים וSTREAMING לXBOX360 א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות SQL, Microsoft Visual Studio, בנוסף לזאת יש לי מספר כלים בPHP שמבצעים "פיענוח" לסדרות של packets, מידי פעם אני מריץ שרת WOW לצרכי בדיקה.. וכו'. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?), הדבר הכי כבד (מבחינת חישובים) זה כנראה כלי הפיענוח... במקרים רגילים הפיענו…
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. ההודעה הזו תהיה יותר ארוכה מרוב ההודעות בפורום מפרטים, ואני מתנצל על זה מראש. אני אנסה להדגיש את הדברים החשובים במיוחד. אני עורך גרפי, ורוצה להתמקצע בתחום, וכחלק מהתהליך, גם לשדרג את המחשב שלי. זה נחמד מאד להיות עורך גרפי, אבל זה גם חבל מאד אם המחשב שלי לא יכול לעשות בדיוק את מה שאני רוצה, או לפחות בזמן שאני רוצה. אני עובד עם תכנות, בעיקר אלו של אדובי: Adobe Photoshop CS4 Adobe After Effects CS4 שתי התכנות האלו, לדוגמא, יודעות, על פי מה שהבנתי, לעשות ניצול חכם יותר של משאבי המערכת, של ריבוי ליבות (בעיקר 4 ליבות), ושל יכולות העיבוד של כרטיסי מסך מתאימים. (אני מאמין שקוראים לזה GPU). המחשב הנוכחי שלי עובד דיי בסדר, אבל דיי בסדר לא מספיק לי כרגע, והייתי שמח מאד לשדרג ח…
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מארז: Lian Li PC-B25(blue ring) הכי שקט(מנסיון) וגם הכי יפה (דפנות אלומיניום כפולות שאפשר להכניס ביניהם קצף בידוד רעשים) - 850 ש"ח ספק: Enermax modu82+ 525W לאנרמקס יש פטנט יחודי לביטול מערבולות רוח במאוורר שיוצרות רעש מיותר 605 ש"ח לוח אם: DFI LANPARTY UT X58-T3eH8 Intel X58 כ1590 ש"ח מעבד: Intel Core I7 950 3Ghz להרצת נואנדו קיובייס פרוטולס ועוד בו זמנית... - 3165 ש"ח קירור למעבד: Freezer Xtreme Rev.2 יורד עד ל800RPM כנראה שזה הכי שקט שיכול להיות... 200 ש"ח זכרונות: 6Gb Ocz Reaper HPC edition triple channel 1600mhz 7-7-7-24 חשוב מאוד זמני גישה קצרים לתוכנות סאונד - 790 ש"ח כ.מסך: HD 4650 1GB passive cooling ללא רעש! 2 יציאות DVI לשימוש ב2 מסכים - 335 ש"ח הארד דיסק פנימי…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300~400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). HTPC ושרת הורדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא מתוכנן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב FHD מסך LED 60 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות נייד השבוע. הוא ישמש לי לאינטרנט,אופיס סרטים ולימודים. אני אמור ללמוד שנה הבאה "מערכות מידע" תואר שיש בו גם תכנות. על פי מה אני אמור לקבוע את גודל המסך? שראיתי מסכים בגודל של 13.3 זה נראה לי קטן מדי. חוץ מזה אני לא יודע עד כמה זה פרקטי לקחת מחשב נייד למכללה. האם מישו יכול להגיד לי איזה גודל מסך כדאי לי לקנות כרגע? *** אני יודע שאני יכול לחכות לשנה הבאה ולראות מה יהיו הצרכים שלי בלימודים, אבל כרגע אני ללא מחשב ואני ממש זקוק לאחד. ההתלבטות העיקרית שלי היא הגודל. תודה רבה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? Price Units Total P-4 3,0 Ghz (800MHz, 2MB, S775, 64bit) 1550 1 1550 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total AA8XE Fata1ty 1330 1 1330 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB A-DATA 580 2 1160 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3,PCI-E 2700 1 2700 דיסקים קשיחים? SEAGATE Price Units Total 120GB SATA 540 1 540 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total LG X16 150 1 150 מסכים? SONY Price Units Total TFT 17'' SDM S-73 (Silver) 1980 1 1980 Total price 9450 ¤ מה דעתכם ???? לגבי המסך יש לי כבר מסך כזה ואני מאוד מרוצה ממ…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לוח, מעבד, ספק כח, וכרטיס מסך במקרה והלוח הוא PCI-E. המערכת האחרונה שלי היא P3 לכן אני לא ממש מתמצא, אבל לאחר קריאה בפורום אני מניח ש AMD 939 זו המערכת הכדאית. הקניה היא מאתר בארה"ב, ואני רוצה להוציא בעצם כמה שפחות אבל בכל זאת לקנות חומרה טובה. נכנסתי ל newegg וחשבתי על הרכיבים האלה: GIGABYTE GA-K8NF-9 Socket 939 NVIDIA nForce4 $106.00 GIGABYTE GV-NX66T128D Geforce 6600GT 128MB GDDR3 PCI-Express x16 $169.00 AMD Athlon 64 3000+ Venice Integrated into Chip FSB Socket 939 Processor Model ADA3000BPBOX - Retail $153.99 THERMALTAKE Silent PurePower TT-420AD(DUAL FAN) ATX 420W Power Supply - Retail $36.99 $465.98 יש לי כמה שאלות, תודה רבה לכל העוזרים. הייתי …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבד i7 6700K קירור Noctua NH-U12P SE2 לוח אם Gigabyte Z170X זכרונות Kingston Fury Black 8GBx2 2400MHz CL15 כרטיס מסך Gigabyte GTX1080 G1 Gaming 8GB כונן קשיח WD 2TB Red (SATA III) Samsung 250GB SSD EVO 850 ספק כוח FSP Hyper 700W מארז NZXT H440 כונן דיסקים אופטי חיצוני רגיל כזה, LG Lite-On x8 (אין במארז מקום לאחד פנימי משום מה) סך הכל 9000ש"ח עגול, בהנחת מזומן 8730. מה אומרים, האם הרכיבים הם ברמה הטובה ביותר בקטגוריות המחיר שלהם? האם הייתם משנים משהו במפרט?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום,רציתי לדעת איזה יציאה צריך במחשב נייד כדי שיהיה אפשר לחבר אותו לטלוויזית LCD/פלזמה או למסך של מחשב ושתיהיה אפשרות להשתמש במחשב כדי וי די(לצפות ממנו את הסרטים במסך שאליו מחברים אותו) ולהפך - לצפות במחשב במה שיש במסך.האפשרות הראשונה יותר הכרחית. S-Video זה הדבר המתאים? או שיש אולי עוד משהו? ובכלל מה עושה יציאת S-Video ? תודה מראש לעונים
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני כבר קרוב לשנתיים עם לפטופ די חזק שקניתי תחת האשליה שלפטופ עם מפרט טוב יכול להוות איזושהי תחלופה למחשב נייח למשחקים. המחשב מתחיל להראות סימני עייפות, ובשביל לתת לו עוד כמה שנים טובות לחיות(ולפנק את עצמי) החלטתי לקנות מחשב נייח חדש שישמש בעיקר לגיימינג(Guild Wars 2, Diablo 3, ועוד משחקים שיבואו), כאשר כמובן שיהיה לי שימוש של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ותיכנות עם כל מיני סביבות עבודה (MATLAB VISUAL STUDIO ועוד) המחשב הולך לרוץ על שני מסכים, שהעיקרי הוא עם רזולציה 1920 על 1080. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח, חריגה של עד 500 שקל שתביא לשיפור ניכר אפשרית. אני לא מעוניין בOC, לא עכשיו ולא בעתיד. אין לי צורך בציוד היקפי, אין לי צורך בכונן דיסקים. הייתי רוצה מפרט מIQPC htt…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מפרט מחשב למערכת משרדית: חלקו מבוסס על הרשימה המומלצת. AMD Athlon XP 2500 + Barton Tray CPU ---> 584 Chaintech 7NIF --->564 DDR Ram 512 MB Winbond 2700 --- 451 WD 40GB 7200 8MB Buffer ---409 Teac Floppy --- 51 CDROM A-Open x56 --- 128 LiteOn 52/24/52 Retail CDRW --- 280 Conexant 56k PCI Modem --67 Microsoft MultiMedia Keyboard+Optical Mouse Kit -- 155 Genius sp-G04 120w Speakers --- 47 Compucase-HEC CI-6825 --- 227 Monitor: Mag-796 FD 17" Diamondtron איזה מאוורר כדאי לקחת ? לא מצאתי את זה שהמלצתם עליו ב - PC-Hardware . איך המסך שבחרתי ביחס ל - LG 795FT ? תרגישו חופשיים לשנות כל דבר במפרט, מלבד מהירות המעבד (אני קונה את זה עבור מישהו שרואה רק מהירות עיבוד לנגד עינ…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש מחשב משרדי לצרכים די בסייסים - מיילים(OUTLOOK)/אופיס/גלישה מהירה בלי תקיעות ושיהיה בו הרבה מקום למסמכים. המליצו על המחשב הזה - http://www.wallashops.co.il/נייח-HP-דגם-ELITE-8100-4GB-1TB-i7-WIN-7/pi6NB0D65E1D ואשמח לקבל חוות דעת ממכם. תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של כ-2000-3000 ש"ח. (גמיש). * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך: 15.6 או יותר. אין העדפה למבריק או מאט. * רזולוציית המסך: לפי המלצתכם... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מעדיף שתהיה מקלדת יחסית מרווחת (אתם יודעים, לא מהמקלדות של הניידים הצפופים האלו. משהו שיאפשר להקליד כמו בנאדם) * משקל רצוי: לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: מעדיף שתהיה סוללה חזקה יחסית. אני אגיד לדוג' 5 שעות, אבל בתכלס תלוי בהמלצות שלכם בהתאם למחיר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא. * Bluetooth: לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: מינימום 500 ג'יגה. לא חשוב סוג הכונן. * כונן אופטי: לא חובה. …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן לכולם... אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני רוצה חוות דעת על הפרט שהרכבתי לפני שאני קונה.... המפרט עוד לא סגור ויש לי בו את כל מה שאני צריך חוץ ממארז... דרך אגב.... הצעות למארז יתקבלו בשמחה כי אני לא יודע איזה לבחור (חשוב שהוא יהיה מ skypc) יש לי בערך עוד 200 ש"ח למארז אבל אני מוסיף בערך עוד 200 אז אני משקיע בערך 400 ש"ח למארז.... הכי חשוב שתגידו אם כל החלקים מסתדרים טוב אחד עם השני להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1436 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤549 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Western Digital WD3200YS 320GB ¤474 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200YS זיכרון Corsair DDR2…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ממה שאני מבין המפרט שלהם זהה מלבד הסוללה והמסך, האם הביצועים שלהם יהיו זהים? באופן מפתיע המחיר של ה3350 (מסך יותר קטן) הוא זול יותר ב300 שקל.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים (מלא זמן לא ביקרתי כאן ) אציג לכם את מצבי ואת התלבטויותיי אני עוד 3 וחצי חודשים מתחיל ללמוד משפטים, וכמובן שאני בעניין של מחשב נייד. עליי לציין שאני הרבה זמן מתעסק בתחום המחשבים (כולל פעילות בפורומים השונים מגיל די צעיר, יש מצב שמכירים אותי כאן מפורומים אחרים P: ), ולכן אני יכול לומר ולדעת מה אני מחפש בדיוק. בזמנו ראיתי את מחשב ה-MSI WIND אצל מישהו, ויצא לי "לשחק" איתו קצת. מאוד התרשמתי, הן מביצועיו והן מהעובדה שזמן הסוללה הוא די טוב. בנוסף, בתור סטודנט איני צריך מחשב עבור משחקים ותוכנות כבדות, אלא עבור כתיבת עבודות וכתיבה בשיעורים בלבד (וכמובן אינטרנט). בעיקר זמן הסוללה חשוב לי. נתקלתי במלא מחשבים ניידים נחמדים, אך זמן הסוללה שלהם הוא בלחץ 3 שעות. לעומת…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1000 שח, שפצורון קטן מה כדאי להטיס מהמפרט ומה לקנות חדש תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש פה אז לא בטוח אם זה הפורום הנכון אבל אשמח לתשובה. יש לי לפטופ HP DV6000 שבזמן האחרון התצוגה שלו מאוד כהה (אני מצליח לראות את הווינדוס רק כאשר אני מאיר עם פנס על המסך), אני מנסה לסדר את הבעיה לבד אבל הגעתי לנקודה בה אני לא בטוח אם הבעיה היא באינוורטר של המסך או המסך עצמו. במהלך הבדיקה ניתקתי את האינוורטר והמסך עדיין מעביר תמונה האם זה מעיד על בעיה באינוורטר ? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-