ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לשימושים בסיסיים בגדול (גלישה, אופיס וצפייה ישירה). בעתיד יכול להיות שאשתמש בו קצת גם לתכנות. מה דעתכם על המחשב הבא?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט לתואר שני ואני מחפש מחשב לצורך לימודים ואולי עבודה עתידית אני רוצה לקנות בארץ, בלי כל הבלגן של קנייה בחו"ל, אחריות וכו' גודל המסך נובע מהנסיעות הרבות בתחבורה ציבורית, אני מחפש גודל שיאפשר לשבת איתו בנוחות באוטובוס בלי להפריע לנוסע לידי (15 זה גדול מדי) ולקרוא טקסטים בנוחות (בעיקר מאמרים באנגלית). אני חושב ש 12 אינץ' יהיה קטן מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. *השימושים העיקריים: office (כמובן), אינטרנט, עיבוד תמונה (לא פוטושופ, אבל משהו יותר מתקדם מ paintbrush), תמיכה מסויימת בתלת מימד (הצגת מודלים של מולקולות). משחקים - לא יותר מסוליטייר, אולי worms. *גודל המסך - כמו שציינתי, 13-14, 12 יישקל במקרים חריגים. * משקל רצוי - עדיפות לסביבות 2 ק"ג. אני סוחב אות…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.ksp.co.il/hmain.php הנייד השלישי בעמוד. (לא יכולתי לתת לינק ישיר,הם בעמוד אחד) מה דעתכם עליו? ממליצים לי?
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9,000 - אבל ניתן גם לחרוג כתלות בתועלת שתתקבל מהשקעה גבוהה יותר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה של קבצי תמונה גדולים בלייטרום ופוטושופ, הכנת אלבומי תמונות דיגיטליים בעיצוב אישי, הקלטה ועריכת סאונד, לעיתים עריכת וידאו בפרמייר, לפעמים עבודה על תכנות (צפוי ברמה בסיסית), עבודה עם קבצים גדולים/כבדים/מורכבים באקסל, אופציה לעבודה עם תוכנות ניתוח נתונים (דוגמת JMP), אופציה להקלטה של וידאו+מסך, בנוסף עבודה משרדית סטנדרטית בוורד+אקסל+פאוורפוינט, שיחות וידאו, כמו גם גלישה עם טאבים פתוחים רבים (עשרות בו”ז), וצפייה בסרטים (youtube וכד’). 3. האם יש צורך ב…
-
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, אני צריך להרכיב (ולקנות) מפרט למחשב שישמש כשרת קבצים מרכזי למשרד קטן (משהו כמו 4-5 עמדות). השרת מבחינתי הוא איזשהו מקום שבו ירוכז המידע של המשרד (מסמכים, מסמכים סרוקים ותוכנת ניהול לקוחות שלא לוקחת הרבה משאבים), הוא ישמש גם כשרת מדפסות וכשרת פקסים (צריך מודם, מן הסתם). כפועל יוצא צריך שיהיה לו נפח דיסקים גדול (200-250 גיגה) וצריה להיות לו שרידות גבוהה (חשבתי על RAID-0). הוא יהיה דלוק כל הזמן אבל לא יעשה הרבה עיבודים מעבר לזה כך שצריך להתחשב גם בזה. מבחינת מערכת הפעלה, זה תקציב נפרד - אבל המחשבה היא על Windows Server 2003. מה דעתכם? מצריך התייחסות מיוחדת בחומרה? מישהו יכול להרכיב מפרט שיענה על הדרישות האלה? תודה רבה.
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני כבר קרוב לשנתיים עם לפטופ די חזק שקניתי תחת האשליה שלפטופ עם מפרט טוב יכול להוות איזושהי תחלופה למחשב נייח למשחקים. המחשב מתחיל להראות סימני עייפות, ובשביל לתת לו עוד כמה שנים טובות לחיות(ולפנק את עצמי) החלטתי לקנות מחשב נייח חדש שישמש בעיקר לגיימינג(Guild Wars 2, Diablo 3, ועוד משחקים שיבואו), כאשר כמובן שיהיה לי שימוש של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ותיכנות עם כל מיני סביבות עבודה (MATLAB VISUAL STUDIO ועוד) המחשב הולך לרוץ על שני מסכים, שהעיקרי הוא עם רזולציה 1920 על 1080. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח, חריגה של עד 500 שקל שתביא לשיפור ניכר אפשרית. אני לא מעוניין בOC, לא עכשיו ולא בעתיד. אין לי צורך בציוד היקפי, אין לי צורך בכונן דיסקים. הייתי רוצה מפרט מIQPC htt…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר, אבל אם אין אפשרות אז לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי רגיל (משחקים כמו NFS,FIFA, סרטי HD, ואינטרנט), ובעיקר תיכנות בפלטפורמות שונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): תוכנת vmare - פרנסה. Cubase - מזדמן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות למסך - 21.5-23. ומהירות תגובה טובה. שהמסך לא ימרח בזמן תזוזה כמו בפיפא ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מזל טוב מחשב חדש, (מותר דיון התלהבות?) בכל מקרה מי שמתעניין המפרט: http://repo.cellcom.co.il/MediaServer/PDF/Lenovo_U550_Windows_7_Netbook_speciffication.pdf הזמנתי דרך סלקום אז המחירים כדלהלן: המחשב 99.9 ש"ח X 36 חודשים מודם סלולרי 10 ש"ח X 36 חודשים חבילת גלישה (2.8 / 1.2) ללא הגבלת נפח ב120 ש"ח בהתחייבות ל18 חודשים (אחר כך אפשר לבטל). היתרון מבחינתי שאפשר היה להזמין מבלי לעשות עסקה נפרדת אלא חלוקה דרך החשבונית ואז לא מתמלאת לי המסגרת אשראי. מזל טוב וסתם היה נחמד לשתף.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, אנימציה, קומפוזיטינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אפטר אפקטס, CINEMA4D, 3DS MAX, פרמייר, משתמש כבד, פרנסה חלקית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מעט מאוד, לא משחקי AAA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינטש, 1920X1200, -לאילו הגד…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הזה? איך המחיר? Athlon 64bit 3000 S-939 772שקל MSI K8N NEO 4 PLATINUM 795שקל WD 160 sata 8mb 492שקל A-DATA 512MB (400) X2 460שקל Nec 3520A x16 Dual Layer 295שקל Teac/SONY 1.44 (Black) 40 שקל HEC 400W (True Watts) 284 THERMALTAKE VA 4000 371 שקל סה"כ 3509 המפרט הוא עדיין בלי כרטיס מסך, רטיס מסך אני אקנה במקום אחר ואני לא יודע ממש מה כדאי לבחור... אני לא גיימר ממש כבד אבל אני משחק הרבה בFLIGHT SIMULATOR 2004 ואני רוצה שהוא ירוץ חלק על הגדרות גבוהות. בהתחלה חשבתי לקחת 6600GT ולהסתפק בו, אחרי זה חשבתי לקחת X800 רגיל ועכשיו אני לא יודע אם כדאי לקחת אולי בכלל את הX800XL...? מה אתם אמורים? כדאי לקנות כרטיס שהוא יקר פי 2 מה6600GT? הוא שווה את ה…
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בקשה למפרט של מחשב אני רוצה מחשב מפלצתי לגיימינג ושירוץ במהירות שיא שמערכת ההפעלה תשב על פלאש דרייב SSD אני חייב מארז שוכב גם אם זה אומר HTPC אני צריך שהמחשב הזה יהיה מפלצת לפחות לחמש שנים אני יודע שזה דורש הרבה יצירתיות ממכם אבל אני מקווה שתצליחו תודה תקציב מקסימאלי : 6500-7000 האם לנצל את כל התקציב או לחסוך : מומלץ לנצל את כל התקציב לאיזה צרכים המחשב : הכול בעיקר משחקים סרטים, מסמכים מוזיקה עריכת תמונות וסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג :המשחקים הם בעיקר HEROES' DIABLO וכו' אני רוצה שהמחשב ידע להריץ משחקים בקסימום שלהם לפחות לחמש שנים הבאות מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית שאליה יחובר המחשב) : LCD 40" לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב : גבוהות מאוד האם יש רכיב שאין צ…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי את זה לפי אתר אחר. אם יש עוד שאלות אני מוכן לענות תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 5 אלף שקל • חריגה מקסימלית מהתקציב: עד 100 שקל יותר שימושים: • מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית, גיימינג כבד ציין שמות של משחקים בהם תשחק: משחקי AC, משחקי BF, משחקי FC, משחקי COD. • באיזו מערכת הפעלה תשתמש: 64 • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב?: לא שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב: לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד: לא ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? 1920x1080 HD • האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב? 5.1CH חומרה אופציונלית: • האם ברצונך לקנות צו…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לרכוש RTX 2070SUPER ורציתי לדעת איזה דגם עדיף לקנות? ומה ההבדל בניהם?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בבקשה תבנו לי מפרט אני ישתמש במחשב במיוחד למשחקים ברמה גבוהה כמו וסרטים ותוכנות וזיכרון 6 /8 ושני כוננים קשיחים מעל 250 GB מעבד i5/7 4 ליבות 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צ…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה להקים מערכת עריכת תמונות חזקה אצלי בבית, עם מסך 2407 של DELL. בנוסף שימוש של מחשב זה צפיית סרטים, כולל גם HD. לגבי המשחקים - אני לא גיימר רציני, אין לי כל כך הרבה זמן פנוי לזה, אבל נגיד שאני אוהב לשחק קצת NFS, וגם רוצה שהמחשב יהיה טוב ל-DIABLO 3 לכשייצא. לא משנה לי יותר מידי AMD או INTEL. אני הייתי רוצה לעשות קצת OC. התקציב לא הכי מוגבל, אבל אני לא הייתי רוצה לשלם על דברים מסוימים שלא יהיה לי בהם צורך, כמו מרובע ליבות.. תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לאחר ששני המחשבים האחרונים (ב-4 שנים האחרונות) הוזמנו ע"פ המפרט שקיבלתי בעזרתכם והתוצאות היו מעולות, אני שב וחוזר בפעם השלישית (גלידה ? ). מחפש המלצה למפרט מהיר ככל שניתן למחשב שיריץ תוכנות אופיס, שימוש אינטרנט סטנדרטים ו...זהו. אין צורך בציוד היקפי. כרטיס מסך צריך להיות כזה עם יציאת DVI. שוב, תודה רבה על הנכונות לעזור !
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל סליחה על פתיחת Thread חדש, הקודם קצת נחטף ויש שינויים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך במידת האפשר, אני סבור שגם ככה הסכום גבוה מהדרוש ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סרטי HD מדי פעם, עריכה בפוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החדשים, באטלפילד וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תרכיבו לי בבקשה מחשב עם מעבד של אינטל, המחשב לא אמור לכלול כונני דיסקים ודיסקטים, כרטיס קול כרטיס מסך ומסך
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (דגש על לנסות) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The witcher , Skyrim , Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 22" Philips 239cl -…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אני חדש פה.. לפני קניית מחשב. שיקוליי העיקריים הם: מחשב חזק ומהיר יחסית, אם כי אני לא גיימר, אבל מריץ אפליקציות כבדות מן הממוצע. לגבי מהירות וחוזק - אני סגור על הרמה שהחלטתי. בנוסף ולא פחות חשובים - היציבות והאמינות. כלומר, אני מעדיף למשל לוותר קצת על נפח זכרון דיסק קשיח, אבל לא להתפשר על איכות מארז או ספק כח. בטח לא להתפשר על תוצרת מחברה אמינה וידועה. הצעות שקיבלתי: ראשונה (מ TMS): [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, בעקבות לפטופ ששבק חיים, החלטתי שהגיע הזמן לחזור למקורות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח+גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio/Matlab/Python + גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS למינהם, באטלפילד וכו', ואולי עוד דברים, עוד לא נכנסתי לזה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
ההבדל בין ה-ACER ONE D250 לבין ה-ACER 532 החדש עומד על כמה מאות שקלים, תלוי בחנות ובזמינות. השאלה האם ההפרש מוצדק או שחבל על הכסף... ה-532 גם בא עם WIN7 starter 32bit לעומת XP home 32bit איתו מגיע ה-D250. ל-XP אני יודע ש-1G מספק, השאלה מה המצב עם WIN7 - יספיק? רב תודות, גונן.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, הרבה זמן שלא נכנסתי לפורום והנה ההשלכות- המחשב הישן התפגר אחרי 8 שנים והגיע הזמן להחליף. אני יודע שבכל מה שקשור לבניית מפרט, זה המקום. אז בבקשה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח.א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים ומשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty, gta 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מתענין ברכישת מחשב נייד חדש בתקציב של עד 3500 ש"ח כאשר מתאפשרת חריגה של עד 500 ש"ח. * מטרות המחשב -המטרה הראשית היא כמובן ללימודים(הנדסאי תוכנה) עבודה משרדית,גלישה,צפיה בסרטים (לכן יש צורך במסך כמה שיותר איכותי,דגש מרכזי מבחינתי). * משקל רצוי - לא עקרוני אך רצוי שלא ישקול מעל 2.5 -3 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן,רצוי מעל 5 שעות עבודה(לפחות לפי הגדרת יצרן) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא משוה מיוחד. * בלוטות - לא חובה,במקרה הגרוע אקנה משדר/מקלט חיצוני קטן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - מעל 250 גיגה עם עדיפות לכיוון ה- 350 * צורב DVD - רצוי אך לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא . *עמידות - מחפש מחשב עמיד ולא …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סבתא שלי עובדת מהבית, והיא צריכה מחשב נייד לשימושים משרדיים(היא לא משחקת שום דבר כבד יותר מסוליטר ). המחשב חייב להיות מאוד מאוד אמין, כי הוא יחזיק חומר חשוב מאוד עבורה - הפרנסה שלה ויהיה גיבוי למחשב הנייח שהוא סוס זקן. יהיה מעולה אם זה במקרה גם יהיה מחשב שיש לו שירות בבית הלקוח. אבל זה לא חובה, כי אני לא יודעת כמה זו דרישה מציאותית. תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-