עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לחברי/ות הפורום, מה שלומכם/ן? שמי טום, בן 28, מתגורר בגוש דן. אני פונה לחברי/ות הפורום בבקשה לרכישת מחשב שולחני מרשת מחשבים אמינה בישראל. המחשב שברצוני לרכוש הינו לשימושים מסוגים הבאים: גיימינג כבד | עריכת תמונות בסיסית | יישומי Office | צפייה בסרטי Blu Ray וגלישה באינטרנט. ראוי לציין שאינני מרבה להנות מהתחביב של לשחק במשחקי מחשב, עקב לו"ז יום יומי צפוף. אם כבר יוצא לי לשחק במשחקי מולטימדיה מדובר על תקופות של פעמיים - שלוש ב - שבועיים עד שלושה. אני חפץ לרכוש מחשב חדש שבעתיד אוכל להקדיש זמן לתחביבי. טופס לבקשת רכישת מחשב שולחני: 1. שימושיי: גיימינג כבד | עבודה משרדית | עריכה גראפית וגלישה באינטרנט. שמותיהם של משחקי מולטימדיה עכשווים ועתידים בהם אשחק כגון: Th…

• 38 תגובות
    • 6.3k צפיות
  2. אז בעקבות ההמלצה החמה של CHVI הצלחתי סוף סוף להשיג דל לטיטוד אי 5540, ובינתיים אני ממש מרוצה, המון המון תודה על ההמלצה! יש לי רק בעיה אחת איתו, נראה שהמקלדת רגישה מדי ויוצא לי כל הזמן כשאני מקלידה שנלחצת לי אות פעמיים בטעות. האםם (הנה דוגמא) יש דרך להתאים את הרגיישות של המקלדת? ניסיתי לשחק אם הרגישות בלוח בקרה, אך זה לא עזר. יש אולי דרייבר למקלדת בו אפשר לשלוט על זה? הורדתי דרייבר טאצ' פד אך אין בו הגדרות שקשורות למקלדת. תודה

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by Yuvalpitluk,

אני רוצה לקנות מחשב גיימינג חדש. בקשר למעבד , מה עדיף i5 או i7? ואיזה דגם? בקשר לכרטיס מסך nividia gtx 760 יספיק או חייבים nividia gtx 970 ? ושאלה פחות קשורה, האם דיסק SSD חובה? לא מספיק כונן קשיח?

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  4. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים. יתכן שימוש פעם ב בתוכנת פוטושופ, אך לא על בסיס קבוע בכלל. עד היום השתמשתי בווסטרו 3300 של דל, ומה שהפריע לי בעיקר היה הסוללה החלשה והמשקל הכבד. המחשב הנוכחי הולך לשמש אותי באופן יום יומי וללכת איתי ללימודים. * גודל המסך? 12-14, בעדיפות ל13.3. מסך מאט. * משקל רצוי?קל ככל שאפשר, עד 1.7 ק"ג ובעדיפות גדולה ליותר קל, אך לא על חשבון חיי סוללה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זה הפרמטר החשוב ביותר. 6-8 שעות עבודה ויותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יהיה נחמד אך לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. בנוסף, אשמח לאחריות כמה שיותר רחבה על המחשב. מחשב שנראה יפה (אולטרהבוק ודומיו) יתקבל בשמחה ובששון

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Lock-Dog,

שלום רב. אשמח לעזרה שלכם בהערכת המחשב הבא כיום? יד שניה, נקנה לפני שנתיים. תודה רבה לעוזרים. https://imageshack.com/i/p4hf7puAj

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by spidiguy,

שניהם חזקים, ניתן לומר שה551JK חזק יותר בכמה דברים אבל ההבדל במחירים הוא 1200-1300 ש"ח השאלה האם כדאי להשקיע את ההפרש ולרכוש את ה551JK? תאכלס מה שאני שואל זה מה אתם הייתם עושים? שניהם מתאימים לרצונות שלי. רק רציתי לוודא האם יש לN56JK כונן אופטי בשביל להחליף אותו לSSD? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, אני רוצה לרכוש מחשב חדש, יש מקום מסויים שמציע מחירים טובים בעקבות הבלאק פריידי? כמובן חייב להיות מארץ בגלל נושא האחריות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by yogevzak,

שלום לכולם,יש לי מחשב גיימינג שכבר עבר זמנו(בן 7 עוד מעט) וחוץ ממסך הכול עדיין עובד אבל עושה בעיות מידי פעם. אחרי גיבוי של המחשב החלטתי שאני רוכש מחשב חדש. אז אשמח לעזרתכם לגבי קניית מחשב. התקציב כמובן כמה שפחות אבל מקסימום ואני לא רוצה להגיע לזה זה מחיר של 2500ש"ח. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט וצפייה באינטרנט בסרטים וסדרות,הוא גם יהיה מחובר לטלויזיה בעיקר ולא למסך. אז ככה שלגבי מסך אפשר להוריד מהתקציב.רצוי שיהיה חזק כמה שיותר למשחקים חדשים.אם שכחתי משהו אני אשמח שתגידו לי. תודה על העזרה,

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  9. שלום, אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שישרת אותי ב 5-7 השנים הבאות, לכן עליו להיות חזק, וגם אופציה של OC טוב שתהיה, כשביצועי הסטוק כבר לא יהיו מספיק חזקים. כ"כ, חשובה לי התאימות בין החלקים - שלא יהיו צווארי בקבוק. הרכבתי את שמות החלקים ממספר אתרים כמו PCMAG, TOMSHARDWARE u ELITEGAMING, אף חשוב לי לומר שההבנה שלי בתחום בסיסית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בוודאי שלחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיך שלא, הוא גבוה דיו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) ב…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Gvaq,

שלום לכולם, כבר כמה שבועות שאני מחפש ללא הצלחה מחשב נייד לפי מפרט ספציפי, ליתר דיוק- מאפיינים רבים ספציפיים. הדרישות הן כאלו: גודל- 13.3-14", בהעדפה למחשב קטן ביחס למסך (הכוונה לדגמים שבהם המסך תופס כמעט את כל השטח, ללא מסגרת מיותרת) מעבד- Core i5 דור רביעי, רצוי במהירות שעון גבוהה יחסית כרטיס גרפי חיצוני- לא ה-Intel HD בלה בלה בלה HDD- SSD, 256GB ומעלה זיכרון- לפחות 4GB DDR3 יציאות- USB3*2, HDMI קורא טביעות אצבע אחריות ליותר מ3 שנים (בDELL הנוכחי שלי קיבלתי 5 שנים) אשמח להמלצות... תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by מiכaל,

כפי שציינתי למעלה ברשותי מחשב קיים שברצוני לשדרג כ.מסך - gts450 זכרון - 3GB מעבד - q6600 לוח אם - p5k se (של asus) ספק - zeus 520 *לא רשמתי דיסק קשיח - יש צורך בחדש (עם עדיפות לשניים - אחד SSD והשני רגיל) *לא רשמתי כונן דיסקים - יש. *נא לציין בבקשה אם צריך להוסיף מידע. מצטער שאין פירוט של חברות וחומרה, הסיבה היא שבגלל שהמחשב כבר בן 7 שנים ואין לי גישה אליו כרגע. תקציב -אני לא יודע בדיוק מה אני צריך לשדרג בשביל שזה יתאים לדרישות שלי כך שאני מניח בין 1500 (אם אפשר אז פחות אבל אני בספק) עד 2500 בערך שימוש עיקרי -משחקים (cod:aw וכיו"ב), אופיס, סרטים. (אין תוכנות ספציפיות) רזולוציה - 1920*1080 גרפיקה - אני לא אחד שמשחק על רזולוציות והגדרות גבוהות אבל כמובן שעדיף לשאוף אלי…

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  12. . מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק חדש שיצא ושהולך לצאת, אני חושב שמיותר לציין שמות משחקים אני פשוט מחפש מחשב שיוכל להריץ הכל נכון להיום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. גודל מסך- הכל בין 13 עד 15.6 מבנה- אולטרה\סליק בוק בדגש על דק וקל רזולוציה-FULL HD מעבד- I7 SSD- חובה כרטיס מסך אפשר גם מובנה. זיכרון- 16gb תקציב- 3 עד 6 אשמח להצעות!!!

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  14. שלום, מעוניין בחוות דעת על הצעת מחיר שקיבלתי למחשב למטרת גיימיניג בהגדרות גבוהות. מעבד: Intel Core i5 4690 קירור למעבד: Arctic Alpine 11 לוח אם: Asus H97M-E זכרון: G.Skill Aegis 8GB כרטיס מסך: Gigabyte GTX970 4GB OC כונן קשיח: Westren Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Samsung EVO 840 250 GB: SSD צורב DVD ג'נרי Antec 650W VP650P : PSU Case: Antec Three Hundred TWO סה"כ: 5389 מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מ…

• 4 תגובות
    • 952 צפיות
  15. אז כאמור,מפרט גיימינג ותכני HD עד 4.5K עם אפשרות חריגה של 500 ש"ח. המחשב יהיה בסלון ויחובר לטלויזיה 42" ב-1080P. לכן הצורך במארז HTPC אלגנטי. ברור לי שגיימינג ושקט לא הולכים ביחד, אז שקט ככל שניתן. מדובר במשחקים חדשים וכן מהשנים האחרונות על הגדרות בינוניות-גבוהות. אין צורך במ"ה או בציוד היקפי (למעט בקר XBOX ומקלדת אלחוטית) וללא OC. מעוניין לשמור על אופק שדרוג קל עבור תמיכה ב-4K כשהזמן יגיע. קנייה ככל הנראה ב-KSP, עם גמישות לגבי המארז אם תימצא אופציה טובה יותר. אין צורך בהרכבה. מצ"ב המפרט שבניתי, פתוח להצעות והערות. החשש היחיד שלי הוא המארז. למרות שניתן להתקין בו כ. מסך על 2 סלוטים ועד 317 מ"מ, אני לא בטוח אם הוא ישב בצורה נוחה ואם הקירור שלו יהיה אופטימלי. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  16. שלום. חיפשתי אולטרה-בוק עם כרטיס מסך ייעודי, מעבד I7, כונן SSD, ולפחות 6GB RAM באיזור ה5000 שקל. מצאתי את הדגם הבא: asus UX32VD-R4013H בכל הרשת כתוב שיש לו 6GB RAM, מסך FHD, וכונן SSD עם זאת, שתי החנויות שמוכרות את אותו דגם בדיוק בארץ כותבות שיש לו רק 4GB, מסך 1366X768 ולא רשום דבר על SSD http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-ux32a-r3008h-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1-1?aff=Zap http://www.newpc.co.il/items/260966 השאלה היא האם אין סיכון ואפשר להזמין(כאשר מניחים שהם טעו ברישום המפרט באתר)

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אהלן חברים,יש לי אפשרות לקנות את המחשב HP 450 ProBook i5-4210U J4S16EA ב2700 ש"ח, ראיתי שהמחיר הנמוך ביותר בזאפ הוא 3300, אשמח לחוות דעת מכל אחד ואחד מכם ושאלה נוספת לגבי הכרטיס מסך - intel hd 4000 יכול להריץ משחקים? תודה רבה!!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ViPeRT,

שלום לכולם! אחותי מתחילה קורס לעיצוב גרפי ואני מחפש מחשב בשבילה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב Photo Shop, פיתוח אתרים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photo Shop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים רציניים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 1920X -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיות…

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  19. Started by haim855,

ארשום תמחשב שברשותי ..מה ניתן לקחת מימנוץץלמחשב החדש..אבקש בנוסף לקרוא תאשכול שלי טובו לענות על השאלות שהשאל כדי להגיע למחשב שלא אתחרט תודה מפרט מחשב שלי כיום: מעבד e8400 לוח אם p35 ds3l 6 גיגה ראם DDR2 800 כרטיס מסך: gtx560ti (אותו השאיר לבנתיים) לא רואה סיבה שלא ! ספק enermax liberty elt 500w (אממ ניתן להשאיר אותו? למיפרט שאפרט בהמשך או לקנות ספק חדש?) ארדיסק די חדש 1 טרה ..932GB Western Digital WDC WD10EARS-00MVWB0 ATA Device (SATA) גם אותו השאיר אין סיבה שלא! עכשיו למיפרט מחשב שאני רוצה לקנות..תנו חוות דעת להשאיר לתקן בחירה.. מעבד שברחתי Intel Core i5-4590 חוות דעת? לוח אם: MSI Z97-G43 LGA1150 (האמת שבחרתי אותו סתם כי הוא ניראה לי לעין..וגם בגלל רוב הת…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by razorback,

מעוניין למכור את החלקים הבאים ורציתי לדעת כמה שווים: motherboard gigabyte x58 ud7 Socket 1366 Intel core i7 930 processor Memory - Crosair DDR3 Triple Channel 3*2Giga 1866Mhz kit with Fan

21. Started by Phuein,

הרכבתי מחשב לצרכים שלי בKSP, ותהיתי אם זה נראה הגיוני? אני תוהה אם הGPU באמת ישב בתוך המארז כמו שצריך. ואם למישהו יש רעיון לשיפורים - להחליף לרכיב זול יותר שדומה, או רכיב טוב יותר במחיר דומה. המחשב מיועד למשחקים ברמה נמוכה (נגיד RIFT באיכות בינונית) ושימוש כללי. תודה! [שאלון מהסטיקי יש למטה בשירשור...] דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זכרון למחשב Kingston HyperX Fury 8GB DDR3 1600MHz PC3-12800 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GT730 1GB DDR3 DX11 DVI …

• 45 תגובות
    • 5.4k צפיות
  22. Started by mayhem1211,

* מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אין חשיבות * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין חשיבות * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth - חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD של 1 טרה, אם יש אפשרות להיברידי זה מצוין * כונן אופטי? עדיף שכן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: 8 גיגה זיכרון, מעבד i5 ומעלה, איכות בניה טובה ורזולוצית מסך גבוהה, במיד…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  23. Started by esnhh,

מחפש מחשב נייד שיעבוד מהר בלי תקיעות מיותרות לשימוש אינטרנט וקצת סרטים במחיר 1500 ראיתי אותו מחפש חוות דעת עליו http://www.groupon.co.il/deals/dealbank_iw_il/gg-merchant-0-11305902893-18/47641607?utm_source=localhub&utm_campaign=localhub&utm_medium=tel-aviv-iw

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום, מעוניין בחוות דעת על הצעת מחיר שקיבלתי למחשב למטרת גיימיניג: מעבד: Intel Core i5 4690 קירור למעבד: Arctic Alpine 11 לוח אם: Asus H97M-E זכרון: G.Skill Aegis 8GB כרטיס מסך: Gigabyte GTX970 4GB OC כונן קשיח: Westren Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Samsung EVO 840 250 GB: SSD צורב DVD ג'נרי Antec 650W VP650P: PSU Case: Antec Three Hundred TWO סה"כ: 5389 . מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד…

• 1 תגובה
    • 722 צפיות
  25. Started by zlicha,

בוקר טוב, מחפש מחשב לסטודנטית שמה שהכי חשוב לה זה שהמחשב ייראה טוב, צבעוני ולא מגושם. כמו כן צריך להיות קל ככל האפשר למטרת ניידות. מקווה לנצל את BF הבא עלינו לטובה. *תקציב? 2500 ש"ח. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11.1 - 13.3 לא חשוב מבריק/מאט * רזולוציית המסך? לא חשוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל שניתן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI, ETHERNET * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי SSD. הנפח לא משמעותי. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים