ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
טוב אז תראו אני אמור לקבל מחשב אני לא יודע ממש את המפרט המדויק שלו זה בערך מה שאני זוכר פנטיום 4 1.6 מגה הרץ זכרון 256 הארד דיסק 40 ג'יגה כרטיס מסך VOODOO3 אני חושב... מסך 19 אינצ' של MAG רמקולים Altec Lansing ADA880 כרטיס קול, לא זוכר וזה דווקא פרט חשוב פה אני חושב..... ??? עכשיו אני מנגן על גיטרה וקצת על קלידים ואני מנסה להכנס קצת יותר לתחום של עריכת מוזיקה והייתי רוצה לדעת איך אני יכול להפוך את המחשב למחשב שיותר לעריכת מוזיקה,? כלומר אני חושב שאני יצטרך גם לשלב את הגיטרה ואני ירצה אולי כניסות עם אפשרויות לשליטה באפקטים דרך המחשב לגיטרה, הקלטה, עריכה וכל מה שמסביב, ואני לא יודע מאיפה להתחיל..... תודה. אבי נוסבאום. האקדמיה לצחוק.
-
אני לא מצליח להחליט על מפרט למחשב לסלון שיהיה BareBone. דרישות מהמחשב: שיהיה במארז BareBone ולא איזה ATX. הקלטה מממיר של יס. שיהיה עם כרטיס קול חזק בשביל מערכת קולנוע ביתית. DVD שרצוי גם צורב DVD ואם לא אז רק DVD. 802.11 g יציאת DVI (אלא אם יש איזה הצעות לחיבור טוב יותר לפלזמה) וכרטיס מסך שיחזיק משחקים(לפחות Radeon 9200) ורק כרטיסי ATI. שלט רחוק (IR) וגם מקלדת ועכבר אלחוטיים. במחיר סביר!(לא חובה אם יקר מידי) FireWire USB2 *3 רוצה מערכת מבוססת INTEL וכניראה עם WINDOWS XP MEDIA EDITION אני לא יודע על איזה מארז כי יש המווון מארזים. לא חייב ליהיות הכל מאותה החנות. אני צריך מערכת במחיר של כ 5000 שקל כולל רמקולים! תודה לכל מי שעוזר. כל טיפ והצעה תתקבל בברכה .
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר 5 שנים עם לפטופ W530 (מפרט i7 3720QM, 16GB DDR3, 500GB HD, Nvidia Quadro K200M), ששימש בעיקר לגרפיקה (פוטושופ, אילוסטרייטר, קצת פרימייר ואפטר אפקטס) ושימושים כלליים (סרטים, גלישה, אופיס) - הגיע הזמן להשתדרג שכן ה-W530 כבר מראה סימנים רציניים של עייפות החומר. בשביל לחסוך כסף ועקב חוסר הצורך בניידות החלטנו לעבור גם למחשב נייח. עכשיו רק נשאר להרכיב מפרט... התחלתי לחקור את העניין כאן וברחבי הרשת ונותרתי בעיקר מבולבל. למשל, ידוע ברחבי הרשת שלא רק שתוכנות של אדובי לא מנצלות יותר מ-4 ליבות, אלא שמעבדים עם יותר מ-4 ליבות הם איטיים יותר. האם בעתיד יתמכו? כנראה שכן. מתי? לא ידוע. לא פורסם שום דבר אפילו לא לגבי תמיכה עתידית כרגע - מה שלדעתי די שם בצד כרגע רייזנים למ…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דרישות כלליות: שיהיה מסוגל להריץ SOLIDWORKS & MATLAB בצורה טובה יחסית מקווה לדגם חדש יחסית עם תמיכה בWindows 8.1 * משקל רצוי? אין חשיבות למשקל יותר מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא - לרוב יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSataאין חשיבות - * כונן אופטי? לא חייב אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, אני בעוד שלושה שבועות עובר לתקופה של שנה או אולי יותר ללונדון ואני מתלבט מה לעשות עם המחשב שלי. את המפרט המלא שלו אתם יכולים לראות בפרופיל שלי. המארז מאוד גדול ולשלוח אותו בדואר זה לא אופציה כי זה יעלה יותר מ-1000 ש"ח פלוס יהיה לי מע"מ באנגליה. יש את האופציה של לארוז אותו טוב טוב ולשלוח אותו בטיסה אבל לכו תדעו מה יכול להדפק בזמן ההעברה. ההתלבטות שלי היא האם להשאיר אותו בארץ, לקחת את הקשיחים איתי ולבנות שם מחשב חדש לגמרי או להעביר אותו איתי לאנגליה במטוס ולהסתכן בנזק. מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד. המחשב ירכש בישראל, התקציב עד 2500 ש"ח. ראיתי את ה-Lenovo S310, אבל אשמח להמלצות נוספות. הנה התשובות לשאלון: רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 13" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מט עדיף, אבל לא קריטי. * רזולוציית המסך? . עדיף FHD, אבל אני מניח שאין בתקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. * משקל רצוי? 2 קילו ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות יספיקו. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין צורך. * Bluetooth? …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, הרעיון הוא לקנות מחשב שיוכל להריץ משחקים בצורה מניחה את הדעת. אני יודע שהתקציב נמוך יחסית אבל כבר ראיתי אנשים בונים מפרטים לא רעים במחירים כאלה (: הרעיון הוא לחבר את המחשב לטלוויזיה ככה שכרגע לא צריך מסך. אם זה ממש בלתי אפשרי לבנות משהו שכדאי לקנות תגידו לנו איפה כדאי לקצץ או כמה הוא צריך להוסיף כדי לבנות משהו שמניח את הדעת! תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר השדרוג האחרון ששיפר בהרבה את המחשב אני עדיין לא יכול להריץ את המשחקים שאני רוצה (בגלל המעבד...) אני רוצה לנסות לשדרג את החשב ומתלבט בין 3 אפשרויות: 1) החלפה של המעבד בלבד: מה שלא כל-כך משתלם כי באותו סכום (נראה לי משהו כמו: 800-1000 שקל) אני כבר יכול ללכת על מעבדים מכל הדורות החדשים יותר (כולל סקיילייק) 2) החלפה של המעבד והלוח מה שיאפשר לי ללכת על מעבד חדש יותר ולא ידרוש ממני להחליף את הזיכרונות הקיימים (הערכה שלי: 1200-1600 שקל) 3) ללכת על השילוש החדש ולהחליף כבר הכל (מעבד, לוח וזיכרונות) (בגלל זה אני מתקצב עד 3000) כרגע המפרט הקיים שלי מכיל: Intel i3-2130 Gigabyte GA-H77-DS3H Kingston DDR3 1600 240-Pin CL11 8GB*2 ASUS GTX 970 Turbo Samsung SSD 850 EVO 250GB WD Blue…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עדיף שיהיה מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחד…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני סטודנט ל (ומתעסק ב)עיצוב גרפי. לפני שנתיים מתישות בעבודה על תוכנות של אדובי: פוטושופ, אילוסטרייטור פלאש ואינדיזיין. מצאתי 3 דגמים (מתצוגה) של מחשבים שיתאימו לי ואשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=24551&txt_search=%FA%F6%E5%E2%E4&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=23920&txt_search=%FA%F6%E5%E2%E4&buy=&minprice=0&maxprice=0# http://ksp.co.il/?uin=23457 לכל אחד יתרון שונה ופה אני מתחיל להתבלבל כולם 8 ג'יגה (חלק תופסים את כל הסלוטים וחלק לא) כולם בערך אותו כרטיס מסך (מי טוב יותר, ה GT820 או הGT740??) וכולם פחות …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי מחשב נייד מדגם Samsung NP530U4E, בין השאר בעקבות המלצה בפורום הזה. אני מעוניין לחבר מסך ישן עם חיבור VGA בלבד למחשב, אשר במפרט הטכני שלו רשום שיש לו חיבור של Mini VGA. לשם כך קניתי מתאם בין VGA ל-Mini VGA אבל אני לא מוצא שום כניסת וידאו במחשב שהיא לא HDMI. אם מישהו פה מכיר טוב את המחשב או שבבעלותו אחד כזה, אשמח אם הוא יידע לעזור לי בנידון. משיטוטים באינטרנט הבנתי שיש חיבור שסמסונג קוראת לו Mini VGA אבל הוא לא באמת החיבור הנכון, ושסמסונג מוכרת את המחשב יחד עם מתאם בין החיבור שלה לחיבור VGA רגיל. לשם השוואה, מיני VGA נראה כך: [h=1][/h] ואילו היציאה במחשב שלי נראית כך: אשמח לעזרה (האם אולי קיים חיבור mini vga אמיתי, ואם כן היכן, ואם לא אז האם החיבו…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לקנות מחשב לבית למשחקים סרטים ומוזיקה . התקציב בערך 3500 הייתי בKsp וזה המפרט שנתנו לי מה אתם חושבים עליו מעבד intel i5 4430 3.0ghz Arctic cooling alpine 11 rev.2 לוח אם Asus h87-pro lga11500 זכרונות g.skill ares 2*4gb ddr3 כרטיס מסך gtx650 ti oc קשיח wd caviar blue 1tb ספק seasonic 500w ומארז sharkoon rex3 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד dell latitude d430. בדקתי לו טמפ' עם everest והטמפ' הם בסביבות 60 מעלות. עכשיו - משטח קרור אני אקנה לו היום, השאלה שלי - מה אפשר לעשות כשהוא לא בבית ואין את המשטח קרור? האם אפשר איכשהו לשפר לו את הקריר? בתודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבנו ללכת על מפרט דומה לזה כאשר היא חשבה על מחשב נייח (יש מסך) לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2315 זכרונות4GB DDR3 1066/1333 MHz כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB כונן אופטיDVD-RW - SATA115 מארזCoolerMaster Elite 335185 ספק כחFSP 350W : ATX350-PNR אבל בסופו של יום היא מעדיפה נייד... צרכים: גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה, הורדת תוכן האינטרנט, צפייה בסרטי DVD, כתיבת מסמכי Word וכד'. שיעבוד מהר... מעבד ליבה כפולה. לא צריך ליבה גרפית או כרטיס מסך חזק פרט למובנה שיריץ סרטי HD. עדיף 3 שנות אחריות עקב הבעייתיות של ניידים. גודל: לא 10.1" ולא 15.X"... בין 12" ל14". רוב הזמן יישמש בבית ,אבל כנראה יהיה גמיש תקציב - עד 3000 ש"ח. (בכל מקרה יש מערכת הפעלה שבאה עם המחשב אז זה מתקז…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם.. האמת אני כבר דיי מיואש, מקווה אולי כאן יוכלו לעזור לי... אני מחפש כבר תקופה מחשב נייד שיצליח לעמוד בקיטריונים שלי, ומשום מה לא מוצא אשמח לעזרה.. אני מחפש ככה: מעבד: i5 , למרות שגם 7 יהיה מושלם אם קיים. זיכרון : לפחות 4 גיגיה כרטיס מסך: אשמח לאחד חזק GT330 ומעלה דיסק קשיח: רק SSD של 256 , וממש רוצה למצוא נייד עם DUAL SSD RAID 0 כמו הסוני אבל לא מוצא, מישהו? מסך: 13 אינץ , אפשרי אולי 14 אבל הוא צריך לעמוד בשאר הקיטריונים עובי: שהיה באמת דק ככול האפשר. ברמות של עובי הVGA .ולא יותר. זה עיקרון מאד חשוב שלי!! משקל: עד 1.5 קילו עם סוללה סוללה: לפחות 7 שעות עבודה אשמח גם ל10.. צורב לא מעניין מקלדת: במידה וקיימת מוארות יתרון משמעותי.. וכמובן שיהיה יפה.. כסף לא מש…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תרכיבו לי בבקשה מחשב עם מעבד של אינטל, המחשב לא אמור לכלול כונני דיסקים ודיסקטים, כרטיס קול כרטיס מסך ומסך
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
pii - 233 mhz corsair sdram 256mb x2 gigabyte ati radeon 9000 pro maxtor 80gb 7200rpm intel desktop board cc820 rioch cdrw 24/10/40 apple studio display 15" hercules gamesurround fortissimo 7.1 זה לאומת המפרט הישן שלי (תבדקו) זהו מה שאני צריך (אל תאירו לי על המעבד בבקשה) תודה ;D
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, אני משדרג מ- P4 1.3 ישן למחשב חדש. השימוש: - משחקים - התקנת virtual machines - Windows Longhorn המפרט: AMD ATHLON 64 3200 BOX MSI K8N Neo Platinum nVIDIA WD SATA 74GB 10000 RPM ELSA FALCOX 980FX PRO ATI RADEON 9800PR0 128MB A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 Pioneer DVR-108 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk Antec Sonata with 380W Power האם הכרטיס מסך לא צולע מדי בשביל השילוב? ספק כח של Antec TruePower 380W יספיק? דיסק של 10,000RPM יספק ביצועים שיצדיקו את העלות? זיכרון - עדיף 2X512 או 1X1024? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL5 מארז NZXT Lexa Aluminum No PSU קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ספקי כוח Corsair 520W CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular מסך samsung 19" 931BF 2ms LCD צורב samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail מקלדת ועכבר Logitech® Cordless Desktop® S 510 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB מה אתם אומרים? תיקונים שיפוצים? תודה=]
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המסך הנוכחי שלי: DELL U2412M (1920x1200@59Hz), ואני לא מתכוון להחליף אותו. מה אני מצפה מהמחשב: המחשב מיועד בעיקר לגיימינג כבד, אני רוצה להריץ את The Witcher 3 על הגדרות הכי גבוהות ולקבל משחק נקי ללא שום תקיעות עם FPS שלא יורד מ100, עוד דוגמה היא משחק בינוני מינוס כמו מיינקראפט - שכמעט כל מחשב יצליח להריץ: אני מצפה ל400-500 FPS על ההגדרות הכי גבוהות.. והמפרט: http://prntscr.com/lmqjli מה אתם אומרים? :)
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, ראיתי כמה דיונים מהעבר עם בקשות דומות, אך בכל המקרים חצי מהמפרט כבר לא קיים באתר.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד AMD RYZEN בארץ. האם כבר מוכרים כאלו מחשבים בארץ מכיוון שלא הצלחתי למצוא. אם כן האם הם משתלמים והיכן אני יכול למצוא כאלו??? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
האם יש חנויות טובות בארץ, עדיף באיזור המרכז, בעלות מגוון רחב של דגמים של מחשבים ניידים? הייתי רוצה לנסות בעצמי כמה דגמים לפני שאני עושה קנייה מחו"ל. לדוגמא דגמי Lenovo Thinkpad X, T Series Dell Latitude 5000/7000 Series Asus Zenbook Series, ASUSPro Series Toshiba Tecra Series כמובן שעדיף דגמים מעודכנים של מעבדי Broadwell-U מהשנה. אשמח לשמוע המלצות!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
[h=1]שלום לכולם, מישהו מכיר/שמע על המחשב הבא- מחשב נייד Vostro 2521 VM-RD09-7081 דל?[/h]
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-