ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
הכנתי מפרט ב6000 ש''ח אינה הוא זה מksp הדברים מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3200+ (S-754) 1 1250 1250 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8NS (s754) 1 480 480 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 2 460 920 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) כמות מחיר סה"כ RADEON 9600XT TV,DVI 128MB 1 880 880 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 1 390 390 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD כמות מחיר סה"כ ASUS x16 (box) 1 180 180 מארזים? כמות מחיר סה"כ 5330 ATX FullTower Supertalent alum. 1 450 450 מסכים? MAG כמות …
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. ברשותי מחשב נייד gigabyte W536M. בו נמצאת סוללת li-ion. מוגדר לכבות את המסך לאחר דקה והכונן הקשיח לאחר 5 דקות, WIFI כבוי. מצב שינה הוא בעייתי כי לא תמיד יש לי את האפשרות לחכות 20~ שניות עד שהוא חוזר לעצמו. האם כיבוי התקנים דרך מנהל ההתקנים כגון כרטיס הרשת (LAN) עוזר לחסוך בחיי הסוללה? בכיתה המחשב בדרך כלל לא מחובר לחשמל אבל בבית כן. האם לחבר אותו לחשמל בבית ולהשאיר אותו בטעינה של 100% כול הזמן או לטעון ל100% ואז לפרוק וחוזר חלילה? או פשוט להוציא את הסוללה? הסוללה כרגע מחזיקה כשעתיים וחצי שלוש אם המחשב פשוט עומד לו עם מסך דלוק. המחשב בן כ8 חודשים. אשמח לעוד עצות כיצד ניתן לשמור על חיי הסוללה לטווח הקצר והארוך.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני כימעט סגור על מיפרט כלשהו, ונישאר "רק" מעבד וכרטיס מסך. נישאר לי 4500 שקל לשני החלקים....המעבד צריך להיות amd 939 והכרטיס מסך pci-e (הלוח-אם הוא DFI N4 ultra) מטרת המחשב היא משחקים כבדים וגם oc.... החלקים חייבים להיות מ נעה תודה מראש install
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז הנה המפרט הכמעט סופי שלי Foxconn TLA475S USB Front True Power 350W NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Albatron K8NF4X nForce 4X Motherboard Samsung 512MB DDR-II DDR 533 Memory Computer Assembly Gigabyte FX6600GT GV-NX66T128D PCI-e 128Mb Bulk Video Card האם הוא טוב ומה לגבי הלוח אם אמרו לי שהוא לא משהו מה אתם אומרים עדיף ללכת על משהו אחר אם כן אז על מה? האם הזיכרון טוב? או עדיף משהו אחר? אה ואני צריך שתמליצו לי על כרטיס רשת או שיש כבר אחד משולב בלוח אם ...אין לי מושג?…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מתי בערך אמורים להגיע מעבדי Sandy Bridge של אינטל? ואם למישהו יש הערכה על השפעת המחירים של המפרטים הקיימים? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להחליף את הגרוטאה שלי: Celeron Tualatin 1200@1600 378MB SDRAM @133 Radeon 8500LE המחשב הוא לשימוש כללי. עיבוד תמלילים, טבלאות, מולטימדיה, משחקים ועוד. אין לי תקציב מוגדר. אני שואף להוציא כמה שפחות כסף- כל עוד החלק יתן תמורה הגונה ויתן ביצועים סבירים. אני לא צריך- חומרה: צורב וכרטיס קול. ציוד היקפי: הכל נשאר. OC צריך להילקח בחשבון. אבל אני לא מתכנן ממש להשקיע בזה כסף. לקחת את החלק הכי טוב להמהרה בטווח הסביר של מחיר המוצר. כרגע זה מה שחשבתי עליו: שילוש 1 AMD Sempron 64 Bit 2800+ Socket 754 Tray CPU 450 ש"ח בלוג'יק ASROCK K8NF4G 349.00 ב PCdiscount SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz 590 שח בנועה סה"כ שילוש 1390 ש"ח שילוש 2 AMD SEMPRON 3000 TRA…
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , 1)האם מחשב אולטרבוק (ACER APSIR S7 392) בעל מסך WQHD יתן בציעוי סוללה פחות טובים מאשר אותו דגם אבל עם מסך FHD? 2)האם לדעתכם איכות FHD היא מעל ומעבר או ששווה להתקדם לWQHD בהנחה וזה לא היה משפיע על ביצועי סוללה? 3)מה הן הדרכים המהירות לראות את ההבדלים בין FHD לבין WQHD? 4)האם הגדרת רזולוציה במחשב משפיעה על ביצועי הסוללה ? כלומר אם יש לי מחשב עם מסך WQHD ואני משנה לו את הרזולוציה ל FHD, האם אני יקבל ביצועים זהים במחשב שלי או שהם יהיו זהים למחשב שהרזוציה הטבעית שלו היא FHD - אותו מחשב אותה חומרה מלבד רזולוצית מסך . תודה רבה .
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום היום עשיתי ביקור בשני החנויות ולשניהם יש את אותו המפרט, AMD Athlon 64 (3000+) - 512K Cache [754 Pin]- RETAIL 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original Gigabyte GA-K8NS (nForce3 250) - ATX Pointofview- Geforce 6600GT 128MB DDR - DVI/TvOut - AGP WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA NEC DVD-RW NEC 3500 x16 DUAL LAYER - bulk NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE Genius Comfy KB-10X keyboard - ps2 Microsoft - Wheel Mouse Optical - PS2/US Creative Inspire 2.1 2500 אוקיי קודם כל ההצעה של ksp למפרט היא : 5060 וההצעה של zigzag להצעה היא: 5358 למה כדאי זיגזג ? יש להם יותר אחריות למה לא כדאי זיגזג ? מחיר ג…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בקיצור המחשב צריך לבוא קומפלט כולל מסך דק כמובן 19 אינץ' . המחשב יקנה מאייבורי בב"ש . המחשב בעיקר לצורכי גלישה באינטרנט ומשחקים כמו פיפא ומנג'ר ונבא החדשים . הכי חשוב שהמחשב ירוץ הכי חלק שאפשר .
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השאלה כבר כתובה בכותרת :] בכל מיקרה ה6400 נמצא בקטוגוריית הSMALL BUINESS אפוילו יוצא יותר זול עם מפרט טיפה יותר טוב (הארד יותר גדול) מאשר האינספיריון E5105. מה בעצם ההבדל בינהם? ה1505 יותר טוב? פשוט הבנתי שהמחשבים מהביזנס קלאס יותר טובים וזה לא מסתדר לי. שאלה 2- כרגע ההתלבטות בין HP לDELL. אני כרגע בארהב, ואם אני לא טועה HP נותנת תמיד אחראיות בנלאומית לשנה ואפשר אפילו להרחיב אותה ל3 שנים. כשהאחראיות הבין לאומית של DELL לא מכסה את ישראל. זה יכול להכריע את הכף לטובת DELL... הבנתי הכל נכון?? תודה רבה לעוזרים כמו כן שאלה קטנה, הGEFORCE 8400M FS בכמה דרגות מעל הATI X1400 - יש אישור?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מחשב נייד זקן שאני לא מתכוון להחליף בשנה הקרובה. לאחרונה הוא התחיל להתחמם יתר על המידה (אפילו בהשוואה לקיץ הקודם). אשמח לקבל המלצות על משטח קירור טוב וזול יחסית (גבול עליון למחיר - 150 ש"ח). אם יש איזה משטח קירור סופר-מיוחד שעולה יותר, אז אני אשמח לשמוע למה שווה להשקיע יותר בשבילו. תודה מראש לעונים
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תודה לעוזרים! אני מעוניינת לרכוש נייד לאמא שלי שישמש בעיקר לחיבור לטלוויזיה וגלישה. ראיתי כמה אופציות באייבורי וKSP (רק מהם אני מוכנה לרכוש ויסלחו לי כל האחרים) לגבי הדגמים, אתן בסוף לינקים תודה לעוזרים מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? צפייה בTV וגלישה במיטה לפני שינה ללא תוכנות מיוחדות למעט אופיס פשוט. -מהי הרזולוציה הטבעית ? סביבות 16 גודל מסך ורזולוציה מתאימה לצפיה במסך רחב וגדול -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות + (לא צופה בHD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?8 6. האם מתוכנן אוברק…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, היה לי נסיון טוב מהמפרטים שמפרסמים פה באתר, הפעם אני צריך מחשב לגיימינג ורציתי לדעת האם המפרטים המפורסמים עדכניים כי הבנתי שזה קריטי בחומרה של גיימינג. בנוסף, לא ראיתי המלצה במפרט למסך. האם לדעתכם אפשר לרכוש מחשב לגיימינג של פורטנייט, מיינקראפט , ראפט וגם עריכה חובבנית של וידאו ב 4500 שח כולל מסך? אפשר לחגוג ב 500 שח.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים לאחר האשכול הזה (שאפשר למחוק אותו מנהלים, מצטער) גיבשתי דעה לגבי המפרט. בחרתי בחלקים שמתאימים למק כי אני מתקין גם מק+וינדוס, אך גם אם לא אצליח להתקין מק כמו שצריך אשאר עם וינדוס.רציתי לשמוע חוות דעת בבקשה על המפרט לפני שאני קונה אותו עד מחר.התיכנון הוא לעשות OC למעבד למקסימום (האם כדאי לעשות גם לחלקים אחרים ?) CPU i7 2600K - 1490 KSP CPU COOLING Noctua NH-D14 - 310 KSP MOTHERBOARD Gigabyte Z68X-UD5-B3 - 1220 KSP MEMORY 4X4GB G.Skill RipJaw X Edition Dual Channel CL7-8-7-24 - 1160 KSP HARD DRIVERS Crucial SSD 128GB - Already owned DeskStar 2TB 7200RPM 64MB 6Gb/s SATA III - 790 KSP DeskStar 2TB 7200RPM 64MB 6Gb/s SATA III - 790 KSP VIDEO CARD PNY QUADRO 4000 2GB…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צהריים טובים וחג שמח לכולם. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב ללימודים. * מטרות המחשב? מדעי המחשב. * גודל המסך? 13 אינץ (אני מנסה לשמור על משקל נמוך למחשב). * רזולוציית המסך? רזולוציה שתתאים לתיכנות וכתיבה על המסך עם עט יעודי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע מסתובב שאפשר לכתוב עליו נוסחאות במתמטיקה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5 שעות פלוס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128 SSD פלוס 500 HDD * כונן אופטי? לא חובה וכנראה אני אחליף את הכונן האופטי בכונן קשיח. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרש…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21075 VS http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=23771 זה פשוט: 128GB VS 256GB I5 HASWELL VS I7 IBY BRIDGE TOUCH SCREEN VS NON TOUCH SCREEN 8GB RAM VS 4GB RAM קשה לי להחליט, אני סטודנט להנדסת תוכנה שנה שנייה. מריץ תוכנות פיתוח כמו Eclipse, Visual Studio. הבנתי שהמגע די חלק חשוב בווינדוס 8. מה גם שסוללה חשובה לי, והכרטיס הגרפי של האסוול יותר טוב. מה אתם אומרים? עריכה: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i...-Core-i5-4200U אני רואה שההבדלים לא כאלה משמעותיים + ההאסוול חוסך לי סוללה. אני נוטה יותר לכיוון המחשב החדיש יותר. מה אתם אומרים?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מזמן לא התראינו! החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (מבוסס i7-4790 - כן, עד כדי כך ישן). השימושים: הכל, ממשחקים (אבל לא הכי חדשים ותובעניים) ועריכת וידאו ועד גלישה באינטרנט. התקציב: עד 5,000 ש"ח (ואפשר גם קצת מעבר, אבל אשמח להוציא פחות). האיכסון והרכיבים ההיקפיים יעברו מהמחשב הקיים, כך שאני צריך רק מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס מסך. המטרה היא לבנות מחשב שיוכל לשמש ללא מעט שנים קדימה, בתוספת שדרוגים. כרגע מתלבט בין Ryzen 7 7700, שכנראה יעלה יותר בטווח הקצר אבל ייתן אפשרויות נרחבות לשדרוג, או i5 כלשהו. זיכרון יהיה לפחות 32GB (משחק לא מעט עם מכונות וירטואליות) ובתחום התצוגה, יש לי העדפה לא רציונאלית ל- AMD (אבל לא חובה). …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
חבר הפנה אותי לפורום הזה,מקווה שתעזרו לי כמו שצריך ;D 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בכלל בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי מחשב,ומשחקי רשת כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3,ALL COD,וכל מיני משחקי רשת כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500-7500 , אבל עדיין שישמור על תמורה מול מחיר שמצדיקה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות (python / c# (visual studio2019) , עבודה גרפית ועריכת סרטים - פוטושופ , פילמורה , לייטרום , פריימיר וכו' משחקים (לאחיינים בעיקר) , תוכנות נוספות - Autocad , orcad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק רמקולים , הנוכחים כבר עשו את שלהם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי samsong ssd 860 evo 500gb * 2 ח…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מסך asus vg248qe g-sync. מסך ללא פיקסלים מתים כמו חדש עם G-Sync של nvidias.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם חבר מחפש מחשב נייד 13.3, עד 1.8 ק"ג לשימושי אינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים. עם צורב ו-HDMI תקציב - 4000 ש"ח מה מומלץ ?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה אשמח לקבל את עזרתכם במציאת מחשב נייד אחסוך לכם את קריאת הטופס הארוך כי הבקשה די סטנדרטית: מחפש מחשב נייד לאבא שלי, עד 3000₪ אין הגבלה על משקל או מסך מסך בינוני עד גדול (אין בקשה מיוחדת בקטע הזה) שיהיה ssd לווינדוס ואולי לעוד כמה תוכנות (120-240גיגה) זיכרון גם סטנדרט 1T כזה אין חשיבות רצינית לסוללה שתהיה ממש גדולה כי הוא לא יצא עם הלפטופ מהבית, פשוט רוצה לעבוד בסלון חח אם יש אופציה שתוזיל את המחיר (וכך להביא מפרט חזק יותר) שיבוא בלי ווינדוס אז מעולה כי יש לי מקורי להתקין (קיבלתי חינם ללא הגבלה). לקנות באחת מהחנויות במרכז או בחנות עם משלוח, להזמין מחול גם אופציה במיוחד לפני שנגמר הבלאק פריידי(לא…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אחרי שאני מסתובב בפורום, ברדיט ביוטיוב ובערך בכל מקום ברשת במשך כשבוע, אלה המסקנות שהגעתי אליהם, אבל עדיין יש לי חוסרים בידע לגבי דברים מסוימים ואשמח לקבל ממך ייעוץ וחוו"ד נוספת. הרצון הוא בגדול לראות שאין שגיאות קשות ברמת הרכיבים ואם ניתן להוזיל את המערכת. הסיבה שאני לוקח את הכרטיס מסך של ג'יגהבייט זה כי הוא מגיע עם אוברקלוק ופשוט קיבל ביקורות טובות, והוא קצת יותר חזק מהכרטיס של MSI באותו המחיר. כרגע אני לא רוצה להוסיף כונן SATA רגיל כי עוד שניה אני לא מצליח לשלם שכירות.. התחילו השעות הנוספות. לגבי SSD - קראתי שM2 יותר טוב מSATA וראיתי שאין הבדלי מחירים.. אז בחרתי. הלוח אם צריך להתאים לזה? אם כן הלוח שלקחתי מתאים? אם אפ…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים חדשים (אבל אני לא גיימר כ"כ), עריכת מוסיקה, פוטושופ, סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עכשיו מזדמן (בסופ"ש, חייל) אבל עוד מעט משתחרר אז תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים וישנים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך ב…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי :) אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב למטרות תיכנות ולימודים. חיפשתי באמזון, ומצאתי כמה אופציות. מה אתם אומרים? מה מהם הכי טוב? או שאולי יש לכם הצעות אחרות? תודה! המחשבים שמצאתי: https://www.amazon.com/VivoBook-Lightweight-WideView-i5-8250U-Fingerprint/dp/B0795W86N3/ref=pd_sbs_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0795W86N3&pd_rd_r=d78e168b-7ac1-11e8-8fb9-0343366df76c&pd_rd_w=W8jzf&pd_rd_wg=0RGj9&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=5825442648805390339&pf_rd_r=TRSSY9D3EC5JCB6H50PK&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&a…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-