עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום יש לי נייד עם כרטיס מסך סביר למשחקים, הייתי רוצה להיות מסוגל להריץ משחקים עם דרישה גבוהה יותר ממה שיש לי. השאלה היא, האם יש כרטיס מסך חיצוני (אם בכלל) שיכול להתאים למפרט? המפרט של הנייד: DELL Inspiron N3010 Intel® Core i5 CPU M 460 @ 2.53GHz ATI Mobility Radeon HD 5470 RAM 4GB אין לי שום מושג על לוח האם סלחו לי על הבורות ואם חסר משהו. תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם חריגה של 500 ש"ח בערך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים למשל elden ring או cyberpunk2077 ותכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך יקנה בנפרד, כנראה RTX3080 שארכוש בארה"ב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב למדי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/א…

3. לי לפטופ (Acer Aspire 9424) עם ווינדוס XP עליו. מלפני מספר ימים, ללא שום טריגר נראה לעין, הוא נכשל ב-boot ומבצע אתחולים חוזרים בלולאה. ניסיון להעלות אותו ב-safe mode כשל גם, אבל ברשימת הקבצים שנטענים בביצוע safemode, הקובץ האחרון שנטען לפני האתחול הוא agpcpq.sys מה שיכול להצביע על בעיית תצוגה כלשהי. ניסיתי להעלות אותו מדיסק של ווינדוס XP, אבל הוא טוען "No Operating System Found" אע"פ שאותו דיסק מאתחל מחשב אחר ללא בעיות. לשם הניסיון, בדקתי גם דיסק נוסף של Win7 (לא הצליח) ושל Win98 (שם אני מצליח להגיע לתפריט האתחול של הדיסק שמבקש לבחור בין אתחול מה-HD לאתחול מהדיסק. אם אני מאתחל מהדיסק כלום לא קורה ובמקרה השני, אני שוב נכנס ללולאת אתחולים). לפני שהוא מבצע אתחול מופיע מסך כח…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by ben222,

1. מה התקציב המקסימאלי -6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך -לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- עדיף שלא אבל גג 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)- משחקים, המון טאבים בכרום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב- CSGO, FIFA17, H1Z1- זה מה שאני משחק כרגע, אבל מעוניין לשחק גם במשחקים הכבדים יותר כמו COD, OVERWATCH וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- 1080P אולי בעתיד אשדרג ל 4K... …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by vic1234,

מפרט לחבר למשחקים בסביבות 4000 בלי ציוד הקפי (בלי מסך רמקולים עכבר וכל זה )

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אז לאחר חודש + באתר הנפלא הזה, וטונות של עצות, הזמנתי היום את המפרט למחשב החדש שלי. רציתי לשאול אם נראה לכם ששכחתי משהו או אם משהו לא נראה מתאים AMD A64 +3200 Winchester OEM ZALMAN CNPS7000B-Cu MSI K8N Neo2 Platinum OCZ 1024MB Dual Channel PC3200 Platinum Series Sapphire Radeon 9800 128MB WD Raptor 74GB 10K RPM NEC ND-3500A Dual Layer DVD-R LG DVD 16X48 Mitsumi 1.44 Altec lansing ATP 3 2.1 Antec Sonata Case + Antec TruePower 380W PS Viewsonic VP171B 17 LCD

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by hippy,

שלום לכולם! התחלתי לחפש מחשב...אין צורך בשום ציוד הקפי, מחפש את התמורה הטובה ביותר למחיר הזה. כרגע התחלתי לגבש רעיון למפרט, אבל ממש לא יודע מה לעשות...אז, כל עזרה תתקבל בברכה. Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4Mb BOX 950 G.Skill DDR II PC5300 667MHZ 4GB Dual Channel CL 4-4-4-12 1350 ¤ WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII AAJS 320 Sapphire ATI Radeon X1050 512MB HYPER-MEMORY PCI-E 230 לא יודע מה לגבי הכרטיס מסך הזה...בעצם גם לגבי כל שאר הדברים לא כל כך סגור. כמובן במחיר צריך להיות כולל צורב DVD ומארז. אבל זה אני קונה בלי שום קשר למפרט הזה. רצוי מאוד רעיון ללוח אם מתאים של ASUS, ורוצה לשמוע דעה על הזיכרון הזה.. בכל מקרה, כמו שכנראה שמתם לב, הרבה אין לי... ***עוד אפשרות …

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by ניב ציון,

שלום לכולם!!! אז ככה... יש לי 7000 ש"ח, שאני מייעד אותם לקניית מחשב נייד. הדברים שאני רוצה לעשות עם המחשב הזה הם בעיקר משחקי מחשב... חדשים, וגם קצת יותר ישנים, אבל חשוב לי שירוצו על רמת גראפיקה מדיום או High, ושירוצו חלק!!! (משחקים כמו Xcom2 וגם Just Cause 3 וכו'...). עם זאת, אני עובד על המחשב, אבל זה כבר דברים שרצים על כל מחשב, כמו אינטרנט, בלוגים, פייסבוק, יוטיוב ושאר הדברים הרגילים... מה שחשוב, זה שאת המשחקים שאני קונה, אני גם אוכל לשחק ולהנות מהם (לא כמו עם המחשב הנוכחי שלי שמריץ משחקים רק על LOW Graphic, וגם אז... הם צולעים)... אני יודע שזה שאלה כללית מידיי, אבל ממש אשמח לקבל המלצות למחשבים בטווח ההקצבה שרשמתי מעלה... אני עד כה, מצאתי מחשב אחד שנראה לי…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by purefog,

מחפש מערכת לטובת ווירטואליזציה, לא חומרת שרתים. הדרישות הן 4\6\8 ליבות, מקסימום RAM, אין חשיבות למהירויות זכרון \ מעבד. לפחות 3 חיבורי SATA ורצוי מאוד תמיכת חומרה בRAID 3. כולי תקווה שניתן לעשות זאת בפחות מ4K אבל ניתן לעלות בהתאם ליכולות.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by dekom,

שלום, אני עומד לקנות מחשב מסטארט פיסי עם המפרט הבא: מעבד: 1885 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151 זכרון: 410 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 כרטיס מסך: 2170 ₪ - * מבצע חג * - Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming דיסק קשיח: 285 ₪ - * חדש במבצע * - SSD A-Data 240G Premier SP550 SATA III 5 Years Warranty דיסק קשיח: 225 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty באנדל (מארז + ספק): 649 ₪ - * חדש במבצע * - Corsair SPEC-ALPHA Black - Silver + FSP HYPER 500W 85 Plus קירור אוויר למעבד: 199 ₪ - * מבצע * - Scythe Ninja 3 REV B - S-2011v3 / 1151 / 1150 מחיר סופי…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by urielab,

* מטרות המחשב? מחשב בסיסי לסטודנט למדעי המחשב- אופיס, אינטרנט, תוכנות פשוטות יחסית, סרטים מדי פעם. * גודל המסך? 15.6 חשוב לי מאוד. ראיתי פה בפורום שהרוב מחפשים מאט אז נראה לי שעדיפות למאט. * רזולוציית המסך? 1366X766 שזה הסטנדרט נראה לי .. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות אך זה לא הגורם העיקרי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מחפש מעבד חזק (מחשב שישאר איתי לאורך כמה שנים טובות) אך עם זאת רצוי שסוללה תחזיק כמה שיותר זמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא הכרחי אבל יהיה נחמד אם כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? חשוב שיהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעו…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Xpand3D,

הכנתי מפרט ב6000 ש''ח אינה הוא זה מksp הדברים מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3200+ (S-754) 1 1250 1250 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8NS (s754) 1 480 480 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 2 460 920 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) כמות מחיר סה"כ RADEON 9600XT TV,DVI 128MB 1 880 880 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 1 390 390 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD כמות מחיר סה"כ ASUS x16 (box) 1 180 180 מארזים? כמות מחיר סה"כ 5330 ATX FullTower Supertalent alum. 1 450 450 מסכים? MAG כמות …

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום לכולם, בזמן האחרון הייתה לי יום הולדת ורציתי להתחדש במחשב גיימינג חדש וחזק מאוד שיריץ לי משחקים כבדים כמו cod וrust מעל 100fps בגלל שיש לי מסך 144hz, אז נעזרתי בכמה אנשים מtms מאילת שהרכיבו מחשב חזק ושיניתי טיפה את המפרט, אני רוצה להשאיר את המחיר מתחת ל6000 שקל אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה ולומר לי מה אפשר לשפר במחשב הזה או שזה הכי טוב שאפשר לקבל מתחת ל6000 שקל, מצורף המפרט שכרגע יש לי אשמח אם תעזרו לי לשפר אותו עוד ולהשאיר אותו מתחת ל6000 שקל. המפרט: [b]מעבדים:[/b] [url=https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103104]Intel Core i5 10600KF / 1200 Tray[/url] כמות: 1 - מחיר: ₪ 822 [b]קירור למעבדים:[/b] [url=https://www.tms.c…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. אבא שלי מוכן להשקיע 2000 שקל על מנת להוריד את רמת הבלגן והצעקות בבית (שמתרכזות בעיקר סביב המחשב) המטרה היא לקנות מחשב פשוט (אך אמין) שישמש לאינטרנט , word , ושאר דברים שלא צורכים משאבים רבים... אבל קודם כל לפני שתביאו לי מפרט אני רוצה לשאול גם האם עדיף אולי לקנות מחשב יד שנייה ? שיהיה יותר חזק אבל בפחות עלות ...

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Alfies,

המחשב יהיה מיועד לרוב לאינטרנט ול- OFFICE! תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. להלן המפרט http://www.globeshops.co.il/a/ap.aspx?pi=1JH67A224A רק במקום Q8200 מגיע עם Q6600 מבצע ב-24 תשלומים שוים שאר המפרט אותו דבר אשמח לקבל את דעתכם

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by rjjb7,

המחשב שברשותי: (לפטופ) intel pentium 2 300Mhz processor IBM ThinkPad memory: 64MB HarDisc: ~5.5Gb מחשב בזיוני שאירגנתי בקומבינה מחבר בלי לשלם עליו שקל, השאלה אם אפשר להריץ עליו XP??? (כעת מריץ 98) הערה חשובה! כמובן שיכולתי להריץ בגוגל מה הדרישות לXP אבל זה לא מה שאני מחפש, אני מחפש או אחד עם נסיון עם מחשב נייד בסגנון הזה או מישהו שמבין יותר לעומק את הדרישות ולא מסתכל באופן שטחי על מפרטים ברחבי האינטרנט (מה שיכולתי לעשות בדיוק באותה צורה..) תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by guylederer0,

Q6600 Gigabyte Ga-ep-43-ds3l OCZ 2x2GB ddr2-800mhz Ocz2vu80046k http://www.memoryten.com/p/015488.htm OCZ vendetta 2 תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by פרופיל סטודנט,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב כ7500, מתאפשר חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - תכנות ב node .NET וכדו', הרצת מספר מכונות וירטואליות במקביל ואין סוף לשוניות וחלונות בכרום. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסכים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? -מאוד חשוב, קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …

20. Started by yanki5599,

ברצוני לקנות מחשב בעיקר לצפייה וגלישה + מסך מומלץ

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by sagi_10,

שלום יש לנו בבית מחשב שנקנה לפני 2.5 שנים ואנחנו רוצים לשדרג אותו בשביל תמיכה במשחקים כמו sims 2 וכל הסימסים למניהם יש לו מודרבורד : ecs p4s5mg זיכרון:256mb כרטיס מסך:geforce 2 mx 400 מעבד:2.4 ghtz נורטווד מארז:גינרי.... מקלדת עכבר רמקולים מסך הארד דיסק וכוננים למניהם לא נחוצים בגלל שיש כבר אנחנו בעיקרון רוצים לשדרג זיכרון ובמידת הצורך כרטיס מסך ... תודה רבה!! אהה והתקציב הוא 400 נ.ב יש בעיה במחשב..: המעבד בעיקרון הוא 2.4 גיגה הרץ אבל הוא משום מה פועל בפחות מגה הרצים מהסטוק ...הוא פועל על 1.8... למה זה?? האם עידכון ביוס יפתור את הבעיה???

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by fireskill,

שלום, בניתי לחבר מפרט בעזרת אלעד- כמו שאמרתי וזה המפרט http://img436.imageshack.us/img436/5417/gali30ls.jpg זה מKSP סכום המחשב צריך להיות 7000ש"ח (אין לעבור)

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. היי יש לי חבר שבונה אולפן קטן והוא צריך מחשב להקלטות... זה מה שהוא כתב לי: יש לי תקציב של 2000 שקל אולי 2200 למחשב כולל מסך אני לא צריך גרפיקה טובה למשחקים או מהירות מטורפת צריך מחשב שיכול לסחוב תוכנות הקלטה כבדות יחסית עם מהירות נורמלית והרבה זיכרון לכל החומר. זה נשמע לי קצת בעיתי אבל אני חושב שאולי זה אפשרי עם כרטיס מסך מובנה וכאלה אני אודה לכם מאד אם תנסו להרכיב משהו נורמלי עם כרטיס קול מתאים... תודה

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. שלום וברכה (נפגש בשמחה?) חבר ביקש לעשות לו מפרט, וכמובן שאין מקום אחר מלבד פורום מפרטים לפנות אליו. הוא בעצם צריך את המארז ותכולתו (מעבד, לוח-אם, זכרונות, כ.מסך, כונן קשיח, צורב DVD, מארז, ספק, כרטיס קול, ופאנל). מעבד: לבחירתכם. לוח: כנ"ל. זכרונות: 2GB. כ.מסך: למשחקים. כונן קשיח: של לפחות 400GB. צורב DVD: לבחירתכם. מארז: כנ"ל. ספק: כנ"ל. כרטיס קול: יתחבר לרמקולים 5.1 של Logitech. המחשב כמו שכבר אמרתי פעמיים, מיועד למשחקים ועל זה צריך להיות הדגש. עילעלתי עם החבר קצת ב-new egg ולקחתי לו כמה חלקים, הייתי רוצה לשמוע ביקורת שלכם על המפרט (הלא כל-כך שלם ש"בניתי"). ואם הוא לא טוב, אז מרכיבים חדש מההתחלה. המפרט להלן: CPU: 1. Intel Pentium D 930 800MHZ FSB LGA 775 …

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by razabc,

שלום! לאחרונה קיבלתי כמה הצעות למחשבים ניידים, מתוכן אצטרך לבחור אחד. אני צריך מחשב אשר מיועד לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים, עבודות באופיס וגם (ואולי הכי) למשחקים ותוכנות. אז אני לא בור לגמרי, ואני יודע שהמפרטים לא בשמים ולכן אני לא מדבר על משחקים חדשים ביותר, אלא על קצת פחות טובים, עד לשנת 2008 בערך. כדוגמת סדרת ה GTA (חוץ מהאחרון), Black hawk down, Rainbow six וכו'. סתם זרקתי כמה ישנים, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה. אני מתייחס דווקא למשחקים כי לפי מה שקראתי במדריכים כאן זה הגורם המשמעותי ביותר, והוא יכול לשנות את מפרט המחשב מקצה לקצה. מה שאני צריך בוודאות במחשב הנייד זה יכולת לאינטרנט אלחוטי (תקשורת WiFi). המשקל לא כ"כ משמעותי בעיניי (אא"כ מדובר בהגזמה)…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים