ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
הי, בכמה לדעתכם אפשר למכור מסך Apple Cinema Display 27"? בן 3-3.5 שנים, כזה חדש עולה 5,000 ש"ח ב-iDigital או 1,000$ בחנות של אפל בארה"ב. במצב מצוין, כמו חדש. תודה רבה! אורן
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היו לי פה כבר דיונים במשך כמה חודשים. אבל בסופו של דבר אנשים שיכנעו אותי לחלוטין!! (ותודה לallammo ולאחרים) במקום ללכת ולקנות מחשב, עם דברים כמו מעבד QX9650 או QX9750 שלבד רק עולים בין 5 ל7 אלף. אני קונה מחשב שכולו (בלי ציוד היקפי) עולה מחיר כזה. ובשאר הכסף שאחסוך אוכל גם להחליף מחשב (או לשדרג בצורה מאוד רצינית) כל שנה. התכנון הראשוני היה להוציא על המחשב קרוב ל20 אלף ללא ציוד היקפי, ועם ציוד היקפי זה היה מגיע ל30. זה המחשב שהרכבתי לאחר כל העצות של אנשים פה, תגידו לי דעתכם והאם יש משהו שלדעתכם הוא בזבוז או אפשר לשפר. שימו לב שאני מתכנן OC כבד ולהשתמש בתור התחלה בכרטיס קול שעל הלוח אם (לכן חשוב לי כן כרטיס טוב על הלוח אם) וכרגע נשאר עם המסך 19 LCD שלי, כלומר לא עו…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, עבודות (סטודנט), אינטרנט, עריכת תמונות כבדות (צלם חובב). - אולי בעתיד עבודה עם תכנות כבדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף באזור ה15", אין לי בעיה ליותר או פחות (עד 14") אם זה מוזיל את המחיר. - לא יודע לגביי מסך מט או מבריק, כרגע יש לי מחשב של לנובו G550 גודל 15.6" מסתדר איתו יופי. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מהותי לי. * דרישו…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים. אני צריך מפרט למחשב שיעבוד עם תוכנות גרפיקה כל הזמן. לאחרונה נכנסתי קצת לתחום עריכת וידאו, אני עדיין לא יודע האם הוא מתאים לי לגמרי, אבל הייתי רוצה שיהיה במחשב גם יכולת לעריכת וידאו ברמה טובה, או לפחות יכולת שידרוג לכזו רמה. כיוון שאינני מבין בזה יותר מידי, ובפרט בחלקים כמו מארז וספק כח, על כן אין לי תקציב שממנו אי אפשר לחרוג, אלא הייתי רוצה ייעוץ מה נדרש מהמחשב שלי, ואני אתאים את התקציב בדיוק למה שנדרש ממני ומכאן לשאלות: התקציב כאמור לעיל אינו מוגבל אלא רוצה לכלול בדיוק את מה שצריך המחשב מיועד לכל החבילה של אדובי cs כולל הכול. כלומר גם התוכנות של עריכת וידאו צריך מסך טוב לדרישות דלעיל, לא נדרש ציוד היקפי נוסף. שקט באיזור 5-6 לא מתוכנן o.c. איזור מגורים ירושל…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא יודע באיזה הגדרות שיחקתי ואיך לתקן את זה. יש לי LENOVO Y700T 15.6" ועוד משהו פחות קשור, הייתי רוצה שהמחשב ירוץ דרך הכרטיס הגראפי GTX960M ולא דרך INTEL 530, אפשר לשנות את זה? לפני יום וחצי רק כשנקנה לפני ששיחקתי בהגדרות הכל היה תקין עכשיו כשאני מרים את המכסה אז אז המסך שחור ואני צריך לשחק עם כמה מקשים (הפעלה, רווח) אני אפילו לא יודע על מה אני לוחץ, אבל באיזשהו שלב המסך מתעורר זה לא היה ככה בהתחלה. אני רוצה להבין למה זה קרה ולא ישר לשחזר גם אחרי השחזור זה ככה. מה שבטוח שמחוץ לווינדוס זה לא ככה, ולחיצה ארוכה על רווח כן מדליקה את המסך.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
הי חברים המחשב שלי בשנים האחרונות גוסס לו לאיטו. מסכים כחולים בשפע קריסות מסתוריות וכו. אשמח לעזרתכם להרכיב לי חבר חדש. שימו לב יש כרטיס מסך והארדיסקים. שקט זה קריטי. יש ציוד היקפי ומסך מעולה. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימנג/פיתוח כבד/מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? שרירותית אמרתי עד 4K - אבל יכול חרוג או לחסוך לפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית לעבודות מגוונות: שירטוט למדפסת תלת מימד - כרגע משתמש ב-fusion 360. עריכת וידאו מזדמת. קצת עריכה גרפית. תוכנות GIS, Autocad. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מחשב ואל פסק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה סביר - לא אוהב רעש אבל אין צורך להגזים בהשקעה בה…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם המפרט הנוכחי שלי הוא i7 2600k לוח gigabyte p67a-ud4-b3 16gb זכרון 980ti כרטיס מסך מסך asus pg27a כוננים samsung evo 850 500gb wd gold 10tb wd gold 12tb wd red 3tb ספק seasonic 860w platinum המחשב התחיל לגמגמם לאחרונה ולקרוס והאמת שהתחיל להימאס לי לעשות כל חצי שנה פורמט ולהתקין הכל מחדש אז החלטתי שבמקום פורמט הגיע הזמן להתחדש. חשבתי על המפרט הבא מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 10700K / 1200 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1730 קירור למעבדים: Noctua NH-D15S CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 343 לוחות אם: Gigabyte Z490 AORUS PRO AX…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 שח' 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - כדוגמת Baldur's Gate 3, Elden Ring, Cyberpunk 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני מחפש לשדרג רק את הלוח אם, מעבד וזכרון (כנראה גם צריך לחדש קירור למעבד במידה והנוכחי לא תואם) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (אורות, חלונות וכו׳) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1 - תקציב עד 2 אלף 3- לנסות לחסוך כל עוד זה לא בא על חשבון האיכות. 4- שימושי המחשב הינם למידת תכנות . 5 - הגדרות גרפיות שיעלו את המשחקים הנ"ל באיכות סבירה . 6 - יש צורך באביזרים נלווים - לא 7 - השקט חשוב - 5 8 - לא מתוכנן אוברקלוק 10 - מעוניין להזמין מחו"ל 11 - לא מתוכנן שדרוג מחשב בעתיד חשוב שיהיה קל ככל האפשר וזול.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי בנתיים מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3500+ (S-939) VENICE CORE 1330 1 1330 לוחות אם למעבדי ?AMD? MSI Price Units Total K8N Neo4 Platinum s939, nF4Ultra 810 1 810 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 1Gb 400MHz Corsair (Value) CL3 595 1 595 כרטיסי מסך? GIL Price Units Total Forsa 7800GT 256MB 2xDVI, VIVO 1790 1 1790 מארזים? Price Units Total Thermaltake Suprano VB1000BWS/SWS 460 1 460 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 475W (True Watts) 350 1 350 Total price 5335 ¤ יש למישהו הצעות\תגובות\הערות בקשר למפרט הזה ? איזה כרטיס מסך מומלץ ? האם שווה ללכת על החברה הזאת "Forsa " או להשקיע קצת לגיגהבייט ? תודה מראש
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה המפרט: מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1140 1 1140 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 790 1 790 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 570 1 570 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E 720 1 720 דיסקים קשיחים? Western Digital Price Units Total 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 360 1 360 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 (Black) 40 1 40 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 Black 195 1 195 ציוד רשתות? מודם / פקס Price Units Total 56k V92 PCI 50 1 50 מארזים? Price U…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! יש כרגע יש לי מחשב פנטיום 3 733 מגה הרץ עם 256 זיכרון פנימי (SDRAM). כרטיס מסך ג´י פורס 2 64 מגה, 60 GB הארד דיסק של Westran Digital, כל שאר הרכיבים סטנדרטיים (מודם, כרטיס רשת וכדומה..). עכשיו, לאחר שיכנועים רבים הצלחתי לשכנע את ההורים לשדרג לי את המחשב. היות וכל הרכיבים שלי טובים (ואני לא צריך יותר) חוץ מהמעבד, המארז, הזכרונות והלוח אם שאני יצטרך לקנות כי הם לא מתאימים למעבד חדש (אני מסתדר עם בג´י פורס 2) אז החלטתי להחליף רק את המארז, מעבד, לוח-אם וזיכרונות. הלכתי לחנות באיזור מגורי שיצא לי לקנות מהם כבר והמכירים סבירים מאוד והשירות טוב והן הציעו לי את הדברים הבאים במחיר הבא: לוח אם: Gigabyte GA-8IE533 Intel 845E מעבד: 1x INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הבעייה שהמסך חשוך מאוד כלומר רואים תמונה אבל היא חלשה התקשרו אליי מהמעבדה ולטענתם מדובר בהחלפה של לוח אם, זה נראה לכם הגיוני?! הם רוצים על זה 2000 שקל יש לי לנובו SL400 מעבד P8400 עם אינטל 4500HD מה אתם אומרים איך אני יכול לדעת שלא עובדים עליי? זה לא נראה לי הגיוני שמדובר בתקלה של לוח אם. שאלה שנייה במידה וזה באמת הלוח אם האם כדאי לי להשקיע את הכסף? או לקנות אחד חדש? אין לי אחריות מן הסתם
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3768 הדגמים הגיעו! כל אחד מהם יותר יפה מהשני. עזבו את הטכנולוגיה המובנית בהם: את ה- Solid State Drive שאפשר לשים ב-XPS M1330, את התאורת LED האחורית, את כרטיסי המסך של 8400M GS, את האפשרות לכונן Blue Ray. גם אפשר לבחור את הצבע של המחשב! כנסו לאתר של DELL ותראו מה זה אתר ידידותי למשתמש וחווית קניה של מחשב נייד. אני מחכה ליום שבו יהיה אפשר להרכיב ככה מחשב בארץ. אני מתלבט בין ה-XPS M1330 ל- Inspiron 1420. מה דעתכם? דרך אגב, אפשר לבחור שם מעבד עם 800MHZ FSB אבל הזכרונות הם רק 667MHZ. זה משמעותי?
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מדובר בלפטופ של ASUS. רציתי לדעת האם לפני השימוש נדרשת טעימה מלאה כמו במכשירי סלולאר? ומהו שימוש נכון? לפרוק את הסוללה כל פעם עד 10%~ ולחבר לטעינה? ובמצב 100% טעינה, אם המטען מחובר עדין - פוגע בסוללה? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל תודה על הפורום - זה משהו שאני מחפש המון זמן! התקציב שלי הוא 3000 ש"ח +/- 500 ש"ח. ומה שחשוב זה באמת במסגרת הזאת להגיע למקסימום. נושא שני מרכזי מאד הוא האחריות ע"ע - כמה שווה לשלם עליה ואיפה ומה... מפרט נדרש: המחשב הוא מחשב משפחתי (אבא + אמא + 3 ילדים גן/יסודי), כלומר: משרדי - אופיס, פאוור-פויינט, מיילים וכו'. תחנת גלישה משפחתית - יו-טיוב, סרטים בסטרימינג, טריילרים, פייסבוק, פורומים, הורדה של סרטים - בינוני, משחקי רשת בינוני. טלויזיה-קולנוע: כ.ט. +עידן5 , צפייה בסרטים מקוריים וצרובים - כבד מאד. גיימינג: heroes VI, CIV5, dragons age, נראה לי שאלו המשחקים החזקים שאני ארצה לרכוש בעתיד למחשב זה. בעיקרון אני אוהב לשחק ומדי פעם נכנס לתקופה - וחשוב לי שבתווך של השנים הקר…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב הינו לבית ויהווה כתחליף למחשב הביתי השימושים היחידים יהיו השימושים הבייתים הרגילים..מוזיקה אינטרנט וכדומה...ללא משחקים כבדים כלשהם תודה,...ואשמח לעזרה כמה שיותר מהר די דחוף לי להיום
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני שעולה בכלל הווינדוס מופיע לי ההודעה הבאה: aproblem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. blah blah technical information stop: 0x0000007b (0xf79f3524,0xc0000034, ox00000000,0x00000000) מה שמוזר שניסיתי לעשות BOOT עם DOK שיש עליו גרסה שלLIVE GPARTED אבל הוא נתקע גם בהעלאת הקרנל... לא ממש אכפת לי מהנייד הזה אלא מהחומר שנמצא בו ואני לא מצליח לגשת אליו.. יש הצעות מה ניתן לעשות? ומה בכלל הבעיה?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מזל טוב מחשב חדש, (מותר דיון התלהבות?) בכל מקרה מי שמתעניין המפרט: http://repo.cellcom.co.il/MediaServer/PDF/Lenovo_U550_Windows_7_Netbook_speciffication.pdf הזמנתי דרך סלקום אז המחירים כדלהלן: המחשב 99.9 ש"ח X 36 חודשים מודם סלולרי 10 ש"ח X 36 חודשים חבילת גלישה (2.8 / 1.2) ללא הגבלת נפח ב120 ש"ח בהתחייבות ל18 חודשים (אחר כך אפשר לבטל). היתרון מבחינתי שאפשר היה להזמין מבלי לעשות עסקה נפרדת אלא חלוקה דרך החשבונית ואז לא מתמלאת לי המסגרת אשראי. מזל טוב וסתם היה נחמד לשתף.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לוח: Intel DQ67SW עם vPro ו-AMT לצורך שליטה מרחוק. מעבד: i5-2500 זכרון: 4x4GB G-Skill 1333MHz גוף קירור: Arctic Cooling Freezer 13, או לחילופין גוף קירור מקורי של אינטל. תודה,
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אשמח אם תוכלו לעזור לי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות ורק אם קריטי. 2. מה שימושי המחשב? הדבר הכי מטורף שאני עושה איתו זה לחבר לטלוויזיה ולראות סרטים בHD. מעבר לזה אופיס, דפדפן ודברים רגילים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו יודע בכמה ניתן למכור את המחשב הבא: מעבד: 2.4 אינטל פנטיום 533 לוח אם:ג'יגאבייט GA 8SG800 זכרון: 1.3GB DDR1 כ.מסך: ATI RADEON 9600 XT 128 MB TV OUT דיסק קשיח: 80 GB צורב: LG X 50 כונן תקליטורים: LG X 50 מסך: LG 17 אינצ' CRT תודה מראש L.A
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב שאני מחפש זה מחשב לכיוון של להפעיל משחקים ברמה גבוהה, סרטים וכו. דברים שהייתי רוצה שהמחשב יכלול: מעבד מהסדרה החדשה של intel ה Dual Core 2 או איך שלא קוראים לזה. 250 גיגה 1024 זכרון כרטיס רשת עם ראוטר אל חוטי, במקרה ואי אפשר והוא לא קולט מרחק של 12 מטר בערך עם קירות אז שיהיה חוטי. כרטיס מסך שיריץ משחקים על ההגדרות הגבוהות. צורב די וי די, כונן DVD מארז שיהיה עם סירקולציה טובה, העיצוב לא ממש חשוב, אבל שלא יהיה בלוק. ואם יש עוד משהו ששכחתי והוא חיוני אז תוסיפו אני לא צריך מסך למה יש לי אחד שאני ישתמש בו. אז זה רק מחשב בלי מסך. תודה מראש על הכל, אלעד
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי כ 14 שנה של שימוש במחשב נייד, נראה לי שהגיע הזמן לעבור למחשב נייד. השימוש העיקרי יהיה משרדי - מספר חלונות אינטרנט, יישומי אופיס למיניהם וכדומה. עם זאת, חשובים לי המהירות ואורך חיי הסוללה. מהמחשב של החברה התרגלתי קצת לתכונת הטאצ' שהיא די נוחה אך לא יודע עד כמה הכרחית. חשוב לציין, היום, אחרי התייעצות עם איש המכירות ב IVORY הזמנתי את ה LENOVO YOGA 2 לניסיון בסניף על תקן מוחדש / מוחזר (המהלך עלה 100 ש"ח) והוא אמור להגיע בימים הקרובים כדי שאוכל לנסות אותו ואז להחליט אם לרכוש אותו או לא. המחשב מכיל דיסק קשיח SSD 128GB, מעבד INTEL CORE I5, מסך 13", FULL HD וסוללה 6 תאים. המחיר אחרי הנחה של כ 900 ש"ח (בגלל היותו מוחדש / מוחזר) 3,700 ש"ח. לסיכום, מצד אחד אני רוצה …
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-