עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. צהריים טובים וחג שמח לכולם. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב ללימודים. * מטרות המחשב? מדעי המחשב. * גודל המסך? 13 אינץ (אני מנסה לשמור על משקל נמוך למחשב). * רזולוציית המסך? רזולוציה שתתאים לתיכנות וכתיבה על המסך עם עט יעודי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע מסתובב שאפשר לכתוב עליו נוסחאות במתמטיקה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5 שעות פלוס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128 SSD פלוס 500 HDD * כונן אופטי? לא חובה וכנראה אני אחליף את הכונן האופטי בכונן קשיח. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרש…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by koren,

ההורים שלי קונים לי ליום ההולדת שלי מחשב בתקציב עד 20,000 ש"ח אני רוצה לדעת עם המחשב שבניתי אכן טוב ואם יש עוד חלקים לשפר: לוח אם: asus p4t533-c. מעבד: p-4 2.53 533 mhz. זכרון:kingston 512mb 1066 mhz. דיסק קשיח: wd 120 gb 8mb cache. כרטיס מסך: asus geforce4 ti4600 128 mb ddr+vivo. כרטיס קול: audigy platinum ex. רמקולים:creative 5.1 ddt 5700. די.וי.די: toshiba sd-m1612 16x/48x. צורב (די.וי.די): pioneer dvd-r a04. צורב: asus 48x 16x 48x. מסך: samsung 171lcd 17(lcd תוכנה לדי.וי.די: pwoer dvd xp 4.0 תוכנה לצורב: nero 5.5 מערכת הפעלה: win' xp pro 2002. *ההורים שלי רומים לקנות לי גם קונסולה אז מה יותר עדיף xbox/gamecube (יש לי כבר ps2). אז בבקשה חברה תעזרו לי לפני שאני קונה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by RONG23,

אשמח לעזרה במפרט הנ"ל מכם חברים, אשמח ללוח אם שמאפשר oc בעתיד אך אינו יקר תודה מראש . מה התקציב המקסימאלי? 3500-4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ככל האפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר ושימוש סטנדרטי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.bf3 mw3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 23" 1900*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום. ברשותי מחשב נייד gigabyte W536M. בו נמצאת סוללת li-ion. מוגדר לכבות את המסך לאחר דקה והכונן הקשיח לאחר 5 דקות, WIFI כבוי. מצב שינה הוא בעייתי כי לא תמיד יש לי את האפשרות לחכות 20~ שניות עד שהוא חוזר לעצמו. האם כיבוי התקנים דרך מנהל ההתקנים כגון כרטיס הרשת (LAN) עוזר לחסוך בחיי הסוללה? בכיתה המחשב בדרך כלל לא מחובר לחשמל אבל בבית כן. האם לחבר אותו לחשמל בבית ולהשאיר אותו בטעינה של 100% כול הזמן או לטעון ל100% ואז לפרוק וחוזר חלילה? או פשוט להוציא את הסוללה? הסוללה כרגע מחזיקה כשעתיים וחצי שלוש אם המחשב פשוט עומד לו עם מסך דלוק. המחשב בן כ8 חודשים. אשמח לעוד עצות כיצד ניתן לשמור על חיי הסוללה לטווח הקצר והארוך.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום, לצערי מת המחשב הישן שלי ואני רוצה להוציא ממנו את הכרטיס מסך שהוא Sapphire 7850 ו2 הארדיסקים שאחד SSD. אשמח להצעות למפרט עד 2000 בלי שני הפריטים הנ"ל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא המשחקים הכי כבדים, אבל פחות משנה כי כבר יש כרטיס מסך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. AMD ATHLON XP 2400 + FAN LEADTEK NFORCE 2 WinFast K7NCR18D-Pro פעמיים -> Winbond DDR 256MB 2700/333mhz Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128mb Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 400w Logitech MX300 Optical Mouse Retail VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD סה"כ 4,270 ש"ח אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. לקחתי את העכבר הזה , בגלל שה500 גדול מידי , וזה בעיקר למשחקים. ואת הכרטיס מסך הזה , כי שמעתי שהוא הרבה יותר טוב , עם איוורור יותר טוב. וכרטיס מסך כנראה שאני יעשה אוברקלוק. זכרונות פעמיים , כדי לנצל את ה doul memmory בלוח אם. רציתי לקבל דעות , והצעות לשיפור.. ולא לקחתי את האיפוקס מכיוון שאמרו לי שאם אני לא עושה אובר קלוק , אז הלידטק יותר טוב , ויות…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום , הצגתי פה היום מספר מפרטים בכל מקרה החלטתי לקנות אך ורק מ KSP לאחר כמה התייעצויות / בדיקות / השוואות וכדומה קישור לאשכול קודם - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478255.0 התקציב המקסימלי הוא 2,500 ש"ח כולל החריגה + / - ( כולל ניצול מקסימלי של התקציב ) המחשב מיועד למשחקים כעיקרון , משחקים של שנת 2009-2010-2011 ונניח לעוד חצי שנה / שנה משחקים לדוגמא : Metro 2033 / Fifa 2011 / Medal of honor / Cod / Darksiders וכדומה , בנוסף משחקי רשת המסך של המחשב הוא 23 אינץ של פיליפס מסך חדש , אין צורך בשום ציוד היקיפי אפשר להוריד את הצורב יש ברשותי כבר צורב. השקט של המחשב דיי חשוב כי אני משאיר אותו הרבה זמן דלוק כעיקרון , לא צריך מערכת הפעלה , אבל כן הרכבה בחנות. אוברק…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. כולל לוח אם שיכלול את כל הדברים החדשין היום את כל החיבורים שיש ! וכל הדברים שיש ! רק של חברת ASUS מעבד אינטל גבוהה במיוחד כרטיס מסך חזק גיגה זיכרון עם אפשר לו חייב ! תודה לעוזרים ! מארז מהודר !

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. היי לכולם, אז ככה, אני מעצב גרפי שמדי פעם מתעסק גם בוידאו ואנימציה. קניתי לפני שנתיים לפטופ שלצערי לא עושה את העבודה ומצמיח לי הרבה שערות לבנות, אז אני רוצה לקנות מחשב נייח שישמש אותי לכמה שנים טובות ושאוכל לעשות איתו הכל. אני משתמש ברוב התוכנות של ADOBE וכשיש זמן גם משחק משחקים, אז אני מעדיף להיות כמה שפחות מוגבל. התקציב הוא עד 7,000, לא כולל מסך וכל המסביב, רק המחשב. אני מתלבט כרגע בין הרכבת מחשב לבד או לקנות מחשב מותג של LENOVO המחשב של לנובו עולה כ-6,500 והמפרט שלו מעולה: http://shop.lenovo.com/us/en/desktops/ideacentre/y700/?sb=:000001C9:00016633: ניסיתי להרכיב מחשב עם בערך אותם הנתונים וזה יצא לי יותר ב1,500 ש"ח. מצד שני, לא בטוח שבחרתי את אותם …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. היי, אחרי שאני מסתובב בפורום, ברדיט ביוטיוב ובערך בכל מקום ברשת במשך כשבוע, אלה המסקנות שהגעתי אליהם, אבל עדיין יש לי חוסרים בידע לגבי דברים מסוימים ואשמח לקבל ממך ייעוץ וחוו"ד נוספת. הרצון הוא בגדול לראות שאין שגיאות קשות ברמת הרכיבים ואם ניתן להוזיל את המערכת. הסיבה שאני לוקח את הכרטיס מסך של ג'יגהבייט זה כי הוא מגיע עם אוברקלוק ופשוט קיבל ביקורות טובות, והוא קצת יותר חזק מהכרטיס של MSI באותו המחיר. כרגע אני לא רוצה להוסיף כונן SATA רגיל כי עוד שניה אני לא מצליח לשלם שכירות.. התחילו השעות הנוספות. לגבי SSD - קראתי שM2 יותר טוב מSATA וראיתי שאין הבדלי מחירים.. אז בחרתי. הלוח אם צריך להתאים לזה? אם כן הלוח שלקחתי מתאים? אם אפ…

11. שלום! נתקלתי במודעה בעיתון במפרט הבא ורציתי לדעת מה דעתכם עליו: אינטל פנטיום 4 2.4 לוח אם לפנטיום 4 msi או asus זיכרון ddr 256 כרטיס מסך מובנה על הלוח אם מסך MAG17 דיסק קשיח 40 GB 7200 כרטיס קול 128 + רמקולים כונן CD 52X כרטיס רשת 10/100 המפרט הוא מאייבורי והם מבקשים עליו 2330 ש"ח. המפרט נראה לכם טוב?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. * נפח דיסק קטן, אם אין 256 GB SSD משתלם אז אפשר גם חצי טרה בHD. * רק 8 GB ראם כרגע עם אפיק לשדרוג עתידי. * מסך '23 ומעלה. תודה..

13. Started by davidreznic,

קניתי ASUS EEE ויחד איתו קיבלתי DVD להתקנת WIN7, העתקתי את תוכן הDVD לדיסק קשיח חיצוני וניסיתי לעשות ממנו BOOT אבל הוא לא מצליח. איך אני יכול להתקין את המערכת על הנטבוק?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Nishinga,

התקציב למפרט יגיע עד 4000 ש"ח, ניתן לחרוג מעט למעלה במקרים חריגים אם מדובר באמת בשידרוג נחוץ וחשוב. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג ןגלישה באינטרנט ולעיתים גם לצפייה בסרטים וסדרות. אני מחזיק במסך LG 1900 בגודל 19 אינץ', אני לא זקוק לציוד היקפי נוסף. חשוב לי שהמפרט לא יתחמם וישאר שקט בגלל שבארץ ובעיקר בחדר שלי חם מאוד. אני לא מתמצא באוברקלוקינג ולכן כנראה לא אעשה בזה שימוש. בעיקרון אני מחפש מחשב שיהיה טוב לכמה שנים ויוכל להריץ משחקים בצורה מקסימלית כמה שיותר זמן, לכן חשוב לי שיהיה כרטיס מסך טוב וחדיש. אני לא מבין גדול במחשבים, יש לי ידע בסיסי ביותר ולכן אשמח לכמה שיותר הסברים לגבי החלקים שתבחרו. תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. היי, היום הייתי ב ksp וקניתי את המחשב הנ"ל ‎Model Name‎ ‎N5010-7404AW7‎ ‎ Color‎ ‎זמין בכסוף אלומיניום‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎500GB (5400 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6in High Definition (1366X768) WLED‎ ‎ GPU‎ ‎ATI Mobility Radeon HD 5650, (1GB Dedicated)‎ ‎ Optical Device‎ ‎8X DVD+/-RW Drive‎ ‎ Webcam‎ ‎Integrated 1.3 Mega Pixel ‎ ‎ Sound‎ ‎SRS Premium Sound 2 Speakers x 2 Watt‎ ‎ Wireless‎ ‎Dell Wireless 1501 (802.11g/n)‎ ‎ Bluetooth‎ ‎Dell Bluetooth 365 Card‎ ‎ External Ports‎ ‎Video VGA X 1‎ ‎ USB X 3‎ ‎ eSATA X 1 eSATA/USB Combo‎ ‎ HDMI X 1‎ ‎ RJ…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by GuglyBu,

*עריכה* ערכתי את ההודעה בהתאם לחוקי הפורום. תודה רבה על הערה שלום חברים, תחילה אציין שלפני שפרסמתי את ההודעה, חיפשתי ברשימת המחשבים המומלצים אבל לא מצאתי משהו, ובכלל, אני מעדיף לקבל המלצה מהמבינים ביותר * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. רצוי שיעבוד מהר למטרות אלה. * גודל המסך? 13 אינץ' * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?עדיף מקלדת מוארת, אין דרישות מעבר לזה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, לכל היותר 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI מספיק * Bluetooth? לא נחוץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בין 250GB ל500GB, רצוי SSD אך לא חובה * כונן אופטי? לא נחוץ * האם דרושה תמיכה בת…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. * מטרות המחשב? המחשב למטרות עבודה ולימודים - חייב להיות מעבד חזק Core2. * גודל המסך? 13~14 אינץ - שיהיה כמה שיותר נייד * משקל רצוי? גם כאן משקל של 2 קילו כולל מטען המקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך - עכשיו קראתי על X301 ו-T400S שהזמנים מאכזבים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אני אשמח ליציאת HDMI, אך DVI גם אפשרי. * בלוטות? כמובן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 גיגה? רצוי SSD * צורב DVD? לא קריטי - משקל עודף * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על X301 ו-T400S אך חשוב לי זמן סוללה ארוך ואשמח לטיפים. * דרישה נוספת שחובה בשבילי - מודם סלולרי מובנה. תודה רב…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. צרכים: משחקים צריך עזרה בבחירת כרטיס מסך ובלוח אם-לא סגור על שניהם. המחשב צריך להיות מוכן גם לשידרוגים עתידיים מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1759 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE / WIFI - AP מחיר: ¤1342 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 7600GS 256MB DDR2 128 BIT DVI TV/O - PASSIVE COOLING מחיר: ¤617 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS מחיר: ¤492 אחריות: חמש שנים. צורב DVD: ASUS DVDRW DRW-1612BL DOUBLE LAYERED X16 - LIGHT SCRIBE - BLACK - RETAIL מחיר: ¤240 אחריות: שנתיים. זיכרו…

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by nakamichi,

שלום חברים, מחפש המלצה לנייד עם מסך 17.3, מעבד i7. מקלדת שתהיה בפריסה כמה שיותר דומה למקלדת מלאה (כלומר לוח מקשים בצד). רצוי עד 4000₪. יש המלצה?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום לכולם חבר מחפש מחשב נייד 13.3, עד 1.8 ק"ג לשימושי אינטרנט, אופיס, מוזיקה וסרטים. עם צורב ו-HDMI תקציב - 4000 ש"ח מה מומלץ ?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by sysaviz,

היי אני מחפש מחשב נייד 14', חזק שיעבוד בעבודה מאומצת, המחשב משמש כמחשב עבודה + מחשב אישי יש לכם מחשב להציע ?? אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך מעט (לא חובה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה אינטנסיבית עם תוכנות כגון VM GNS וכו, עבודה משרדית ותכני HD. 3. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. -גודל/רזולוצית המחשב: 14'. 5. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כרטיס SSD עבור מערכת הפעלה, מעבד חזק,לפחות 8G זיכרון, כרטיס גרפי איכותי לצ…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Fasil,

http://www.tms.co.il/preview/spec/ky7dbjp4 זכרונות יש לי 8gb 1333 וקשיח גם לא מעוניין ב ssd מה אומרים ללכת על המפרט הזה?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. רוכש בקרוב לפטופ של דל מסך 13.3 i3-330m 2G זכרון 320GB SATA 7200 מגיע ללא כונן DVD וללא מערכת הפעלה מישהו בבקשה יכול להסביר לי איך אני מתקין מערכת הפעלה ..? (USB אני נאלץ להניח...?)

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי הרבה נסיון עם מחשבים נייחים אבל עם ניידים- נאדה. לחברה שלי יש נייד של ג'יגה בייט ובזמן האחרון הוא מתחמם עד למצב שהוא נכבה. המאוורר עובד כרגיל. כמה מסובך יהיה לפתוח אותו ולנקות מאבק, לראות שהכל תקין וכו'? יש שם משהו מסובך יותר מפירוק של PC רגיל וכדאי לשלוח למעבדה או שלא אמור להיות מסובך מדי? אני מפחד לפתוח אותו ולגרום איזה נזק בגלל חוסר נסיון. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Chen_bz8,

ראשית אני מצטער ששיגעתי את מי שעזר לי בנושא הקודם, האמינו לי שאני בעצמי כבר השתגעתי מלבחור מחשב. אחרי שדיברתי עם כמה סטודנטים, הבנתי שלצרכים בסיסיים של סטודנט אין סיבה להשקיע מעל 3,000 ש"ח. אני בסך הכל צריך את המחשב הזה בשביל אינטרנט, אופיס ומעט סרטים. לא מעבר לזה. אבל לשימושים המועטים האלה, חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר וחלק, ללא תקיעות. הדרישות שלי מהמחשב: מסך מעדיף 13.3 או 14 אינץ'. מעבד i3-i5 (עדיף i5 כמובן). 4gb RAM לפחות. שיהיה כונן SSD של 24GB לפחות. חיי סוללה טובים. אופציה לחריגה קטנה מהתקציב. תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים