עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש בקרוב. מבקש את המלצותיכם. * מטרות המחשב: עבודה משרדית, משחקים (כבדים כמה שיותר אם ניתן במסגרת התקציב..). * גודל המסך: 15.6", עדיפות למאט אבל לא באמת חשוב.. * רזולוציית המסך: לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מלאה. * משקל רצוי: אין דרישה ספציפית.. כמובן כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: יתרון. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא. * Bluetooth: ללא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 250 SSD, או כונן משולב. * כונן אופטי: עדיף ללא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מס…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היי חבר׳ה, אני מחפש לקנות מחשב שישמש אותי לגיימינג ותיכנות ויחזיק משהו כמו 5 שנים כשבשנים המאוחרות זה בסדר אם המשחקים ירוצו גם על הגדרות medium. קיבלתי מפרט במקום אחר שאשמח לשמוע עליו חוות דעת *לינק* אני עונה על השאלון של הפורום בנוסף ואשמח לקבל מכם מפרטים שהרכבתם אתם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 7000, ניתן לחרוג בעד 1000 אם יש סיבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר לגיימינג, תיכנות וצפייה בסרטים, אולי אעשה מעט סטרימינג אבל זאת אפשרות קלושה ולא שימוש מרכזי מתוכנן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צו…

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ 4000 ש"ח, אפשר חריגה, המחיר פחות חשוב. 2. מה שימושי המחשב? תכנות, אינטרנט (מאות טאבים פתוחים בשגרה), סרטים, עריכת וידאו בקטנה. לא נועד לגיימינג, רק שתהיה אפשרות למשחקים ברמה סבירה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - הארדיסק, כונן אופטי 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בהחלט חשוב! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? תוכנות לא, הרכבה צריך …

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. היי, אני כבר שאלתי פה ושם כמה שאלות ובניתי את המפרט הבא, רציתי את דעתכם. מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ¤561 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם Gigabyte GA-G31M-S2C ¤276 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39261 כונן קשיח Samsung HD321KJ 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤251 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD321KJ זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 OC Edition 512MB DDR5 PCIe ¤850 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4872DDO צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤131 כמות:1 http://www.skypc.co.il/pr…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. המחשב מיועד בעיקר לסרטים ועבודה משרדית ביתית. תקציב עד 2.9K לא מתוכנן OC התבקשתי ע"י חבר לבדוק את המפרט, הוא קיבל את ההצעה ולכן אני יכול להביא רק את הפרטים שקיבלתי. מפרט מוצע: לוח אם ASUS P5KPL-CM אחריות 3 שנים מעבד intel duo core e2180 2.0 ghz;1mb cache אחריות 3 שנים זיכרון 1GB ddr2 667mhz כמות: 2 אחריות 3 שנים דיסק קשיח western digital 160 gig 8 mb cache (SATA אחריות 2 שנים צורב NEC AD7173-S SATA אחריות שנה מארז ATX Midi+450 watt PSU אחריות שנה מצורפת מערכת הפעלה windows XP המחיר כולל הרכבה סה"כ:2450 ש"ח זוהי הצעת מחיר כללית. הוא לא קיבל מחיר מפורט. תודה

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by losha,

קניתי נייד ושכאשר אני מתקין וינדוס אני מעוניין שיהיה לי לפני הכניסה לוינדוס בחירה בין שני כניסות אחת ועיברית ואחת ברוסית כלומר שאם אני ילחץ על האיקון שמסמל עיברית הוינדוס יהיה בעיברית וכאשר אני לוחץ על האייקון ברוסית אני מעוניין שהוינדוס יהיה ברוסית.. איך אני עושה את זה?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Omri-z,

אני צריך צפרט amd שיהיה כלול מקלדת עכבר סידי רום צורב כרטיס מסך 6600GT תודה רבה!

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. סופסוף הגיע הזמן הזה, לקנות מחשב. כבר תקופה די ארוכה שאני משגע את חברים שלי שבאמת מבינים בנושא לבנות לי מפרט בסביבות ה 4.5-5 אלף (כשזה שואף למחיר היותר זול, תוך כדי זה שאני לא אראה לעין שום ירידה באיכות מאשר מאחד יותר יקר) לא כולל: מסך, מקלדת ועכבר, ורמקולים. וכן כולל: צורב רגיל וכונן דיוידי (לא קומבו!!). המפרט האחרון שהכינו לי הוא ב 4.6 ותיכף אני אפרט עליוץ אבל קודם אני רוצה שתדעו, למחשב אין ייעוד אחד ספציפי והוא צריך לעבוד כמו סוס בכל תחום ונושא תוך כדי התחשבות גדולה בביצועים במשחקים...בנוסף שיירוץ למשל חלק בווינדוס, לא משנה עד כמה אני מעמיס עליו ברקע. ושעוד חצי שנה זה עדיין יחשב לתותח ולא יהפוך כבר לחתיכת פח שאני אצטער שקניתי. מעבד: AMD athlon xp 2600+barton 582 nis ק…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום, אני עוזר לחבר להרכיב מחשב שמיועד לגלישה ושימושים סטנדרטיים, ולעיתים מזדמנות גם לפוטושופ ועריכת תמונות. התקציב נע בתחום 2000-3000 ש"ח ואם אין סיבה טובה, אין צורך לנצל את כולו. יש כבר: מסך 19" (שאולי ישודרג ל-22 בעתיד ברזולוציה של 1680*1050), מקלדת+עכבר. לא מתוכננים משחקים או OC מכל סוג שהוא. הבנתי מקריאה כאן שפוטושופ עובד יעיל יותר עם מעבדי אינטל. מבחינת חנויות ישנה מגבלה לחנויות באזור חיפה. אחרי הסינון המתבקש נשארים עם פנדה, נועה, סקיי-פי-סי. אחת ההצעות שקיבל הינה ההצעה הבאה: Intel Core i5 760 2.8GHZ 8MB LGA1156 BOX, יחידות 1 ₪1000 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=7901 Intel Whitesburg DP55WB LGA1156, יחידות 1 ₪460 http://www.noacomp.co.il/product.asp…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by asvg,

שלום ברצוני לקנות מחשב חדש עם המעבד מדגם i5 2320 3.0GHz ולוח אם Gigabyte דגם P67A-D3-B3 צ'יפסט P67 זכרון Kingston/Ceon 4GB DDR3 1333MHz הצורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 מתאימים לצרכים שלי, רק לפני שאני מבצע קניה רציתי לשאול אם מישהו יודע על בעיות מסויימות עם הרכיבים שציינתי שלא יהיו לי הפתעות לאחר הרכישה , ומה עדיף זכרון KINGSTON או CEON ?? שאלה נוספת האם בלוח אם זה אני אוכל להשתמש בכרטיס מסך המובנה בלוח והאם יש לו יציאה מאחורה לחיבור המסך ?? תודה לעונים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים חדשים (אבל אני לא גיימר כ"כ), עריכת מוסיקה, פוטושופ, סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עכשיו מזדמן (בסופ"ש, חייל) אבל עוד מעט משתחרר אז תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים וישנים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך ב…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקי מחשב כמו קול אוף דיוטי 4 או NFS וכאלו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: סדרת קוד בעיקר וNFS * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך כבר והגדול שלו הוא 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רשמתי כבר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אודה להתייחסות / הצעות לשיפור של המפרט הבא (מתוך TMS) מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Asus P5N32-E SLI ¤ 1237 1 מארזים ANTEC P182 SE Aluminium ¤ 1143 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 241 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 605 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 ¤ 625 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 632 2 כרטיסי מסך BFG 8800GT G92 OC 512MB DDR3 DualDVI Retail - זמין במלאי ¤ 1550 2 כרטיסי קול Creative X-Fi Xtreme Audio SCXFIXTRA ¤ 316 1 רשתות Gigabyte Wireless USB2.0 Card GN-WBKG 802.11b/g 54Mbit GNW…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית(אני סטודנט). גרפיקה(תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים). ואשמח שתישאר האופציה לעריכת מוזיקה (קיובייס Cubase). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים- שימוש תדיר. קיובייס Cubase- לעיתים רחוקות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by shalem1996,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות משחקים קלים(gta san andreas הכי כבד שירוץ עליו), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 או 17.3 מבריק * רזולוציית המסך? רצוי FHD אם אין אפשרות אז HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? דבר ראשון ללא trackpoint דבר שני אפשרי נאמפד * משקל רצוי? לא עקרוני הוא תחליף לנייח * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא עקרוני כל כך הוא לרוב יישב בבית אבל אפשרי 5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, usb 3.0 , RJ45 * Bluetooth? לא עקרוני * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB הכי טוב ומהיר שנכנס בתקציב * כונן אופטי? הכוונה לצורב? אז כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא בהכרח * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צ…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי, רוצה מחשב חזק לשימושים שלו שיחזיק יחסית הרבה שנים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בפוטושופ ואיילוסטרייטור, מידול, ריג ואנימציה במאיה וC4D, ועריכת סרטונים בפרמייר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לפי הסעיף הקודם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4k -לאילו הג…

17. Started by Kickapoo,

כל החלקים הגיעו המחשב רץ מדהים , הנה כמה תמונות המעבד עומד על 4.7GHZ 1.30V - יציב , טמפרטורות מדהימות , הופתעתי בטירוף מהNOCTUA בנוסף אני אעשה בימים הקרובים OC לכרטיס מסך ואפרסם תוצאות של FIRESTRIKE TEST

18. Started by hararim,

שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לשימושים בסיסיים בגדול (גלישה, אופיס וצפייה ישירה). בעתיד יכול להיות שאשתמש בו קצת גם לתכנות. מה דעתכם על המחשב הבא?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אני מחפש מחשב נייד עד 1500, שימושים: תוכנות כמו visual studio, לראות סרטונים בסטרימינג, משחקים נוסטלגיים (כמו 3 generals, warcaft), וסטרימינג מקונסולה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשרי לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות כמו visual studio, לראות סרטונים בסטרימינג, משחקים נוסטלגים (כמו 3 generals, warcaft), וסטרימינג מקונסולה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים נוסטלגים (כמו 3 generals…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by tombar388,

אני לא כ''כ מבין במעבדים ואני רוצה מעבד I5 למחשב הבא שלי ,המפרט הוא מהאתר https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/13 ראיתי את המפרט אך ברגע שהתחלתי להרכיב באתר של חנות מחשבים וראיתי כל מיני דגמים עם כל מיני דברים כמו : Intel i5-4690 3.5Ghz Tray אך לא הבנתי למה יש כאלה עם 4690 ויש כאלה של שכתוב K לאחר המס' בעל הארבע ספרות,האם זה אומר שהדגם ישן?,הרי ראיתי שהמפרט הוא מ2015,או שזה אומר אם המעבד מתאים פיזית ללוח אם?,מישהו יכול להמליץ לי על מעבד שיתאים ללוח אם שבמפרט או שימליץ לי לשנות חלקים אחרים(השימוש הולך להיות גיימינג די כבד),תודה

21. Started by דור28,

המחשב צריך להריץ WINDOWS SERVER WINDOWS SQL עבור 11 משתמשים לחשבשבת מה עדיף? לחכות ל INTEL I7 920 => חדש בטח יסבול ממחלת ילדות תומך ב DD3 1600 שאלה אם יהיה לז שימוש או Q9550 => פחות מהיר מ E8500 אבל בעל 4 ליבות [ עוד שאלה אם יהיה להם שימוש] או שמספיק E8500=> מערכת הכי מהירה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין תקציב מוגדר , יש תקציב ככל שיידרש . המטרה אבל היא לחסוך ככל שניתן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריך לפטופ ללימודים+עבודה בהמשך : שימושים כבדים של תכנות ,פייתון + עבודה עם Cisco Packet Tracer +VMWARE הבנתי ממרצה הקורס שאזדקק למינימום 32GB ומעבד חזק 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? דיי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לג…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by akb,

מעוניינת לרכוש מחשב נייח. מתלבטת בין hp 800G2 עם מעבד i7 מהירות מעבד 6700. לבין Dell Optiplex 7040 עם מעבד i7 מהירות מעבד 6700. מה דעתכם? מי מהם עדיף?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Hen Faibish,

שלום לכולם , אני צריך מחשב גם לדברים פרטיים וגם לעבודה ... ביקר תכנות , מתכוון גם לעשות לו דואל בוט WINDOWS AND LINUX / בניתי איזה שהוא מפרט באחד האתרים (צירפתי בתור תמונה) רציתי שתסתכלו ותתנו דעתכם , תודה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by multicore,

http://things.gnod.com/laptops/

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים