עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by naamani3,

http://ksp.co.il/?select=.269..396..52.&list=1&sort=3&glist=1&uin=16014&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0#complist המחשב ישמש ללימודים (תואר ראשון מדעי המחשב) סרטים וקצת משחקים- לא גיימינג כבד ולא חשוב לי שיריץ הכל על אולטרה. בעיקר חשוב לי שייסחוב כמה שיותר זמן ואני לא ייתבאס עליו עוד שנה (תאכלס מספיק לי גם מחשב ב2500 אבל אני מניח שהוא לא יריץ אפילו פיפא עוד שנה-שנתיים). כמה נקודות שיש לי התלבטות לגביהן: * SSD - אין לי מושג בזה, לא מבין מה ההבדלים ועד כמה המהירות קריאה\כתיבה היא קריטית (הבנתי שיש הבדלים בין קריאה וכתיבה לבלוקים קטנים וגדולים והרבה שטויות כאלה להגיד את האמת לא מבין בזה). שורה תחתונה אני צריך SSD שעליו אני מתקין את מ"ה …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Miyota,

שלום לכולם. חבר טוב שלי רוצה להרכיב שרת אכסון. אני הצעתי לו את המחשב הזה. ורציתי הצעות כדי להביא לו את המחשב הכי אמין והכי חזק. אני חשבתי על המפרט הזה. אני ישמח עם תתנו לי הצעות לשיפור המחשב . התקציב הוא בסביבות 5500. אבל אם אפשר לחסוך ולעשות אותו פחות זה יותר טוב. כמובן שהמחשב הזה לא מתכוון לעבור OC וכרטיס מסך לא איכפת לי איזה יהיה! יותר טוב אפילו אם הוא יהיה O\b. זאת ההצעה שלי

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. צריך מפרט מחשב שירוץ סבבה אבל שלא יזחל...ביישומי אינטרנט, שיהיה בו גם מספיק מקום סתם להוריד סרטים וכו... תקציב בין 1000 ל1500 תודה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום, אתחיל בזה שאומר שהצורך שלי הוא כתיבת קוד, עבודה עם אופיס, אינטרנט, סרטים, hearthstone ו-dota2. כיום יש לי מחשב בן 4 עם מעבד I5 דור 3 ו-8GB RAM שלא מצליח להתמודד עם המשימות הללו. יש לי בעצם התלבטות כפולה. חשבתי על 2 אפשרויות: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UX330UA-FB109T http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=80VQ002TIV בעיני I5 עם 8GB RAM יספיק, אבל תקנו אותי אם אני טועה. המחשב של אסוס מגיע רזולוציה גבוהה מאוד. אמר לי חבר שבגלל הרזולוציה הזיכרון לא יספיק ולכן עלי ללכת עד דגם עם 16GB, במקרה הזה מחיר קופץ לפה: http://www.pcmarket.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=6142049 …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  5. Started by rotemit,

שלום. אני מבררת בשביל חבר - הלך לו השנאי. דגם: HP PAVILION DV5000. האם רק שנאי מקורי יתאים? היכן מומלץ לקנות? מה טווח מחירים סביר? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (כרגע אני עם ABiT NF7 + AMD Barton 2500 + 1 GB DDR) לצורך עריכת וידאו ותמונות, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים והאזנה למוסיקה. התקציב הוא 3,000 ש"ח , באשראי, עם אפשרות למזומן (במידה והחנות באיזור השרון). מטרות המחשב, כאמור, עריכת וידאו ותמונות, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים והאזנה למוסיקה. אין צורך בציוד היקפי - רק מארז ורכיבים פנימיים אין צורך בצורב DVD (אעביר מהמחשב הנוכחי). אין העדפה לחברה מסויימת. נושא עיצוב המארז אינו חשוב כלל, אך חשוב מאוד נושא השקט, איני סובל מארזים רעשניים ולכן מבקש בכל לשון של בקשה קירור טוב ושקט במיוחד. אין צורך במערכת הפעלה. ברשותי Windows XP עם רשיון. יש צורך ביציאה אופטית בכרטיס קול. יש צורך …

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by VIpERo,

היי חברים , 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? (אם יהיה צריך להוסיף אפשר קצת לחרוג לאזור ה 3900 במידה וההבדל באמת שווה את זה) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500גג ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים.. ועוד משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תדיר מאוד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים בטווח מחיר הזה.. ביצועים וכמובן כמה שיותר תמורה לגרפיקה להריץ על הכי גבוהה שאפשר הכי חשוב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - רק מסך (ללא מקלדת רמקולים ועכבר) 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - מעדיף כבר לחדש הכל חוץ ממה שרשמת…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by RGod,

המפרט נועד למשחקים כבדים כמו CRYSIS,FARCRY,GTA,COD4 וכו אז ככה :לא כולל מארז,צורב ומסך . מעבד:Q8200 לוחאם:GIGABYTE P31 DS3L הרדיסק:250 GB של WD כרטיס מסך:GTX275 ספק:PCPOWER 500 זיכרון:4 G של OCZ מה אתם אומרים ?שווה את ההשקעה ?יש המלצות אחרות ?בהתחלה חשבתי אולי ללכת על AMD X3 720 BE +GB 770 אבל לא יודע .

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Aviv Romashkano,

מחשב נייד של DELL מסדרת inspiron n5010. מסך: 15.6 מעבד: I5 2.4Ghz זיכרון: 4GB הארד דיסק: 500GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5470 סוללה: 6 תאים, ובנוסף עוד סוללה בעלת 9 תאים שמספיקה ל-5.5 שעות! המחשב מגיע עם ווינדוס 64bit 7 יש לי אותו שלוש שנים, כמה אני אמור לבקש?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Eusrr456,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות + גראפיקה 2D/3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual studio , photoshop , Maya 3D– כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך גדול יחסית ~22inch 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אז ככה חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש: יש כבר ג'יג'ה זיכרון(מיקרון), 2 הרד דיסקים WD80GB 8MB-CAHCE, מארז, מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים. המחשב למשחקים, לא ל OC. המפרט צריך לכלול: 1. מעבד A64 - ההבדל בין 512K ל 1MB זיכרון מטמון משנה מאוד? 2. לוח ל A64, שיהיה צ'יפסט טוב, בכל תמיכה ב RAID, וכל הפיצ'רים הרגילים: כ.קול(לא חייב מאוד איכותי, סביר+), כרטיס רשת, USB..... 3. NEC 2510A 4. X800 PRO של חברה טובה. 5. ספק כוח איכותי וחזק. 6. קירור למעבד(אם אין סטנדטי). עדיף לחסוך כמה שיותר ולא לבזבז סתם, לתת תמורה טובה למחיר, למרות שהוא לא מוגבל. תודה מראש.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by nir15,

שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב100, 200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, הולך להתחבר לטלוויזית smart tv של סמסונג כך שהוא גם ישמש כמדיה סנטר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD משחקי יריות וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר למסך 46 אינץ. דגם f7500. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. צהריים טובים וחג שמח לכולם. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת מחשב ללימודים. * מטרות המחשב? מדעי המחשב. * גודל המסך? 13 אינץ (אני מנסה לשמור על משקל נמוך למחשב). * רזולוציית המסך? רזולוציה שתתאים לתיכנות וכתיבה על המסך עם עט יעודי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע מסתובב שאפשר לכתוב עליו נוסחאות במתמטיקה. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5 שעות פלוס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 128 SSD פלוס 500 HDD * כונן אופטי? לא חובה וכנראה אני אחליף את הכונן האופטי בכונן קשיח. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרש…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=21075 VS http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=23771 זה פשוט: 128GB VS 256GB I5 HASWELL VS I7 IBY BRIDGE TOUCH SCREEN VS NON TOUCH SCREEN 8GB RAM VS 4GB RAM קשה לי להחליט, אני סטודנט להנדסת תוכנה שנה שנייה. מריץ תוכנות פיתוח כמו Eclipse, Visual Studio. הבנתי שהמגע די חלק חשוב בווינדוס 8. מה גם שסוללה חשובה לי, והכרטיס הגרפי של האסוול יותר טוב. מה אתם אומרים? עריכה: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i...-Core-i5-4200U אני רואה שההבדלים לא כאלה משמעותיים + ההאסוול חוסך לי סוללה. אני נוטה יותר לכיוון המחשב החדיש יותר. מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום, אשמח לקבל המלצה על מחשב נייד בתקציב שצוין למעלה. מאפיינים/דרישות: מטרה - משמש לעבודת office ואינטרנט וגם לצפייה בסרטים (רוב הזמן דרך חיבור לטלויזיה) מסך - חייב להיות מט! גודל - 14, לא מסך מגע! רזולוציה - אין דרישה מיוחדת מערכת הפעלה - עדיפות ל windows 7 ורק אם אין ברירה 8 מעבד - I5 לפחות RAM - 4G אמצעי קלט - touchpad, מקלדת "רכה" משקל - 1.5 - זו דרישה חשובה זמן סוללה - 5 שעות +/- יציאות- 2-3 יציאות USB ו-HDMI כונן קשיח - 500 GB כונן אופטי - לא הכרחי אחריות - 3 שנים בארץ כולל מערכת הפעלה ואופיס חברות מועדפות - asus, dell, lenovo, toshibe כיום משתמשת ב-3500 dell vostro, מחפשת נייד לפחות טוב כמוהו, אמין ועמיד. תודה מראש לממליצים!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום לכולם, בעוד כחודש אני מגיע להונג קונג ואני רוצה לקנות מחשב נייד. הדברים שאני צריך הם אלו - 1. מחשב קל יחסית - 2 קילו ומטה. 2. מחשב חזק - השימוש העיקרי הוא עריכת תמונות וחשוב לי שהמחשב לא יהיה תקוע בכל רגע. 3. סוללה חזקה - שלא תגמר אחרי שעתיים. שמעתי על הDell Vostro v131 עם 4GB RAM אבל אני אשמח לשמוע המלצות נוספות. תודה מראש, עידו

17. Started by ASTR4L,

מסך asus vg248qe g-sync. מסך ללא פיקסלים מתים כמו חדש עם G-Sync של nvidias.

18. האמת שכבר בקשתי פה מפרט וזה מאוד עזר לי לכוון את עצמי ועזרה מאוד גדולה מאתר קיבלתי מהמדריך של DR.NOOB ודרישותי מהמחשב הם משחקים כבדים, LCD אוברקלוק אופציונלי ו VISTA אופטימלי אני לא קונה מחשב לעיתים דחופות אז אני רוצה שהוא יחזיק זמן רב לכן אפשרתי לו מערך SLI ובעתיד אקנה את הכרטיס הנוסף אני מאוד מעריך את האנשים בפורום הזה ולכן לפני שאני קונה אני אשמח לשמוע את חוות דעתכם תודה המפרט בקובץ המצורף אם אפשר גם לקבל חוות דעת על המסך וגם על ה כרטיס מסך כי אני מתלבט בין EVGA ל וASUS GIGABYTE [attachment deleted by admin]

• 33 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אוקיי הזמנתי את המפרט הזה מאייבורי, והוא יגיע עוד שבועיים ככה שיש מקום לשינויים, אז רציתי לשאול אתכם מה דעתכם, אם צריך לשנות משהו? מסך : LG Flatron T710SH לוח אם: MSI K8N NEO4-F nForce4 Athlon 64 Skt939 זכרון: OCZ ?1G KIT 400MHZ 2.5CL כונן קשיח: WD SATA 8M BUFFER 80G מעבד: ADM ATHLON 3200 939pin כרטיס מסך: MSI NX6600GT-TD128E מטרה: משחקים מחיר 4500 ד.א המחיר סביר למפרט הזה? כי הם לא אמרו כל חלק בנפרד... תודה

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. היי לכולם אשמח להמלצה מניסיונכם האישי לגבי בחירת מחשב ללימודים. יש פה פירוט בערך של הכל. אשמח גם לדעת מאיזו חנות הכי כדאי לקנות. תודה רבה לכל העוזרים תקציב: עד 4000 ₪.האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: 500 ₪.השימושים במחשב:מיועד הרבה ללימודים אבל בנוסף גם לשעות הפנאי כמו צפייה בסרטים ועוד כל מיני שימושים קטנים. שימוש יום-יומי.מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב עד אמצע אוגוסט.האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: מה שרצוי והכי מומלץ כמחשב נייד.האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא, חייב שתהיה לו מערכת הפעלה.גודל קשיח מינימלי: 1 TB או כמה שיותר אבל אם יש גם פחות זה בסדר עדיפות ל- SSD.האם לתת דגש למשקל המחשב: שיהיה דק והעדיפות למשקל קל כמו 1.5 כי יסחב הרבה בתיק ללימודים ובנסיעות…

21. טוב כפי שרובכם שמתם לב, שנת 2009 מסתיימת ומגיעה לנו שנת 2010 ואיתה הדגמים היותר משוכללים של הנטבוקים. אני פותח את הדיון הזה כיוון שאני מסוג האנשים שמאוד שמח מהפיתוח של הנטבוקים (בשביל מה לקרוא למחשב נייד מחשב נייד אם הוא שוקל כמעט 3 קילו כזה גדול ומגושם ומספיק לי בקושי לנסיעה ברכבת בלי הטענה) אבל מהצד השני מאוד היה מאוכזב מהיכולות היותר מידי דלות של אותם נטבוקים והמהגודל היותר מידי קטן. איני נמנה מסוג האנשים שרוצה נטבוקים כפלשטיישן 3 אבל לא התנגד לשחק בנטבוק שלי מקס-פיין 2, אירוס 2-3, וורמס 2 וכל מיני משחקים ישנים והטובים של פעם שאני יודע שה-950 שיש היום בכל הנטבוקים לא יתמודד איתם. הסיבה העיקרית שעד כה לא קניתי נטבוק הייתה, איי היכולת להתמודד עם הדבר החשוב ביותר שאני רו…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by talsabag1515,

אהלן, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפייה בסרטים * גודל המסך? רגיל * רזולוציית המסך? FULL HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר אלחוטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עד 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל עד 500GB * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל שתהיה מובילה בתחום כמוHP? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם חשוב שיהיה קל במיוחד ודק! שבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Clint Eastwood,

שלום רב! מטרת המחשב הזה הוא בעיקר אינטרנט/אופיס/פוטושופ אבל אם כבר קונים מחשב חדש יהיה נחמד להינות מהמשחקים הקיימים בשוק. השאלה היא איזה מפרט לקחת? 2500 של עריכה גרפית/משרדי או למשחקים? בינתיים התמקדתי על המשחקים (למרות שהכרטיס גרפי שם מאוד יקר ואולי כדאי להשקיע בתוספת זיכרון?) אך אם דעתכם שונה בעניין אשמח לשמוע אותה מספר שאלות בנוגע למפרט: 1.במידה ובחנות שאני רוכש את המחשב אין את גוף הקירור המוצע במפרט, במה אני יכול להחליף אותו? 2.המעבד יעשה את העבודה או שכדאי להשקיע כסף נוסף בשביל אינטל? 3.אני מודע לחשיבות של המארז אבל זה לא מוגזם להשקיע 16% ממחיר המחשב על מארז? זה לא איזה מחשב על... 4.ולקינוח- סתם שאלה כללית: למה DDR2 ולא 3? ואם כבר למה לא 1066MHz? טוב יש כאן …

24. Started by danik,

שלום... אני צריך מפרט של מחשב לילד בן 6 גג עד 3000 כולל מסך... לא חשוב AMD/INTEL משהכי טוב בשביל המחשב... אם אפשר אז קצת פחות במחיר.. תודה מראש !

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום! אני עומד לפני רכישת מחשב ומתלבט קצת בין נייח לנייד. הסיבה לבחירה (לא סופית..) במחשב נייד היא צורך מסויים בניידות וצריכת חשמל פחותה יחסית למחשב נייח. השימוש במחשב הינו לגרפיקה דו ותלת מימד בצורה מאסיבית בעיקר בתוכנות קוד פתוח (בלנדר), קצת משחקים (אולי) ;D מבדיקה לא מעמיקה נראה שמחשב זה יכיל כרטיס מסך של nVidia (כי כרטיסים של ATI לא ממש טובים לגרפיקה כמו ששמעתי) נראה שכדאי מחשב i7 לפחות זיכרון 4GB לפחות ועדיף יותר!!! מסך: הכי גדול שאפשר מקלדת: רצוי מורחבת (כלומר עם מקשי המחשבון שבצד ימין) ??? צורב בלוריי או DVD רגיל - לא קריטי אבל פרמטר חשוב. לא אכפת לי אם המחשב יהיה סופר מגושם ושהסוללה תספיק לחצי שעה... רכיבים שניתן לשדרג בקלות יחסית כמו כוננים קשיחים אי…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.