עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב. המפרט שמצוין למטה מבוסס על מפרט שראיתי פה מאחד מחברי הפורום למישהו עם צרכים דומים לשלי. לפי השאלון שלכם, אלו הדרישות שלי 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אבל לא קריטי. מעדיף מערכת חזקה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם זה באמת קריטי לא נעשה סיפור מעוד 100-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי סטנדרטי. קצת משחקי רשת. תוכנות אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי ה…

2. Started by digitalseeker,

יש לי שני GTX 580 עם קירור שהוא לא רפרנס (אחד EXTREME 3 והשני פשוט יותר). חשבתי להציע כל אחד ב300 או שניהם ב500. סביר ?

3. Started by stav132,

מארז-גיימרים מפוארCOMPUCASE כולל דופן שקופה+מאורר 12אינץ ספק כח-לגיימרים Huntky GAMERS 550w real- לוח אם-intel P43/2000MHZ/FIRE WIRE/ASUS P5QC- מעבד-Intel® Core™2 QUAD Q-9400/6MB/1333fsb זיכרון-4096MB DDR3/1333MHZ-Kingston - כרטיס מסך-GTS 250-1024MB/DDR3/HDMI- דיסק קשיח-750GB SATA II 32MB- כונן -DVDRW X24 S.ATA- כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-DVI+FIRE WIRE 2 סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי שווה 3K? השימוש שלו בעיקר למשחקים ועבודה ביתית. תודה.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. שלום חברים, אשמח לקבל המלצה למחשב טוב לצרכים בסיסיים של גלישה, חשוב שיהיה מהיר וקל ושגודל המסך יהיה 15.6. אני לא נותן מחיר כי ברור לי שלא יהיו כאן הצעות מוגמזמות מידי למחשב עם צרכים כאלה בסיסיים. תודה.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. האם יש כבר Barebones שתומכים ב Pentium D ? אני צריך מחשב בסביבות התקציב הזה אפשר קצת לחרוג, הוא ישמש פה ושם לעריכות וידאו וגם לעריכות סאונד.. זאת אומרת שצריך מחשב חזק.. אני החלטתי לקחת מחשב כזה כי חשוב לי המקום בחדר שלי, שגם לזה בקושי יש לי.. האם זה משפיע על הביצועים לעומת מארז רגיל שמאוורר יותר טוב? אה ואיך שכחתי אני צריך מסך, חשבתי ללכת על ה 17'' Samsung Syncmaster 740B 8ms DVI LCD Monitor איך הוא?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by Yaron-Cohen,

קיצור...אני צריך ספק...טוב איכותי...לOC... למערכת כזאת... G.SKILL 1024 DFI NF4 LP ULTRA-D X800XL AMD 3000+ 939 אז ככה...אם הX800XL VIVO של POWERCOLOR צריך חיבור PCIE אז גם הספק צריך כזה...24 פינים לא חובה...רצוי ספק טוב...לא משנה מאיזה חנות (רק שתהיה עם אחריות טובה..)... שכחתי...חשבתי על משהו מאלה (לא חובה אחד מאלה) Thermaltake 410W 120mm Fan PFC Thermaltake Xaser Silent PurePower 480W Enermax 460W EG465P-VE Thermaltake PurePower TWV 480 Watt (אמרו לי שזה לא משהו...מישהו יכול להגיד לי למה?)

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by yonash53,

* מטרות המחשב? ישמש בעיקר למולטימדיה ורצוי שגם יריץ משחקים באופן סביר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15,לא חשוב אם מט או מבריק. * רזולוציית המסך? fhd. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? לא ממש קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?המחשב יהיה מחובר לשקע ישירות, אבל רצוי שגם יחזיק 3-4 שעות שהוא לא מחובר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת hdmi. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי מעל 750gb. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? .dell, lenovo, asus מודה מראש על העזר…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6200 ש"ח כולל מסך יעודי 24 אינטש ומעלה עם רזולוציה 1920X1080 ומעלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לבזבז על מה שלא נותן ביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לצורכי אנימציה שיוכל להפעיל תוכנות כמו ,photoshop flash ,tvpaint ,premiere ,after effects בצורה אופטימלי רצוי גם למשחקים כמו GTA V ,כרטיס מסך רק NVIDIA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? רק מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי אולטראבוק שקניתי לפני 3 שנים UX31A של אסוס. בזמן האחרון הסוללה שלו כבר התחילה די לזייף והיא נגמרת ממש מהר. היות ולא היה איזה שינוי מדהים בעולם הלפטופים שנים האחרונות והמשקל של האולטראבוק ממש נוח לי, החלטתי שבמקום לקנות לי לפטופ חדש אני פשוט אחליף לזה סוללה ואנסה לשדרג אותו במידת האפשר. ממה שכתוב באתר של אסוס, הזיכרון באמת מולחם ללוח, ניסיתי לבדוק באמצעות CPU-Z אם ה-4 ג'יגה יושבים בחריץ אחד ובכלל כמה חריצים יש לי (הייתי רוצה להוסיף עוד 4 ג'יגה) ממה שאני רואה תחת SPD הכל ריק. אין מידה על אף אחד מחריצי הזיכרון. מצד שני, תחת memory אני רואה שכתוב Channel# Dual. יש סיכוי שיש לי עוד חריץ? ועוד שאלה קטנה, יש לי כיום מעבד i5 3317U, יש אפשרות לשדרג את המעבד ל i-…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by T3,

צריך מפרט ב 4000-4500 למשחקים (במיוחד ל Counter-Strike Source) אבל גם לעוד משחקים.. אני מעדיף מעבד cure duo ו כרטיס מסך Geforce ו DDR2 800Mhz סתכלו מה הציאו לי.. תגיבו תגידו מה טוב.. מה לא טוב.. ראשון http://img152.imageshack.us/my.php?image=asdasbz1.jpg שני http://img451.imageshack.us/my.php?image=jpegiw9.jpg השלישי http://img93.imageshack.us/img93/1157/22uj1.jpg המחיר של השלישי הוא 4500 ש"ח תודה לעוזרים

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום לכולם, השאלון: תקציב - 6000-7000 * מטרות המחשב? לדוגמה: אני מחפש מחשב נייד ללימודים שיריץ בקלות תוכנות כמו AUTOCAD, STRAP ו-OFFICE.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רוצה מסך 13" אני סוחב אותו איתי הרבה, אז שלא יהיה כבד מידי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יו מינימום FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחד…

12. Started by Eyal27,

בקצרה: מחשב נייח בעיקר לתכנות ולגלישה באינטרנט. אפשרות הכנסה לכרטיס מסך איכותי שיידע להתמודד עם רשתות מלאכותיות. בפירוט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  13. קניתי מחשב לפני חצי שנה, חבר שעבד באיזה מחסן סידר לי מחשב מתצוגה ב2500 שקל לא שאלתי יותר מדי שאלות וגם היה אחפת לי כל כך, אני תלמיד ישיבה הייתי צריך מחשב לוורד ולא היה לי כוח לחפש יותר מדי, עכשיו אני מתגייס ואני רוצה למכור אותו, איך אני יכול לדעת מה התפריט שלו (חוץ מזה שהמסך הוא 17 אינצ' ושזה מחברת LG אני לא יודע עליו כלום) וכמה הוא שווה?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל הכל אבל אם אין בזה שום תועלת ואפשר לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2002. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD, תכנות(visual studio ובהמשך עוד תוכנות שקשורות לתכנות) , משחקים על מסך 19 ברזולוציה 1440X900 ומסך LCD ברזולוציה FHD, מולטיטסקינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).לימודים-visual c++ אבל בהמשך אני אעבוד עם תוכנות אחרות שאין לי מידע לגביהם כרגע. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Itzik.J,

שלום, אני מתכנן לשים HTPC שישב לי בסלון ודרכו אוכל לראות את כל הסרטים והסדרות שלי, בנוסף הייתי רוצה להשתמש בו בתור פלטפורמה למשחקים כמו סוג של קונסולה, בתקווה שזה אפשרי בתקציב הזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4 אפשר להישתגע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד וHTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני כנראה ישתמש XBMC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.titanfall, bf4, codG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. . מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בין 4800-5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות מיוחדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החדשים שיש בשוק וגם הרבה משחקי רשת כמו LOL,דיאבלו, אוברוואץ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 של סמסונג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. לא דרוש ציוד היקפי רק שיהיה הרבה מקום בקשיחים.. רצוי טרה לפחות.. אם נכנס עוד בתקציב אז מצויין לא משנה גם אם זה מבוסס AMD או INTEL העיקר שיהיה הרבה זיכרון ומעבד טוב כיון שהוא יהיה בעיקר לעריכת וידאו חוץ מאופיס ואינטרנט השקט חשוב מאוד.. קריטי - 10/10 תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. היי, אני מתכנן לקנות מחשב עבור עיצוב, תלת מימד וסרטונים (יריץ תוכנות של פוטושופ, אילוסטרייטור, סינמה 4D, אפטר אפקטס, פרימייר), והתקציב שלי הוא 5000 - 5500 שקלים. אין צורך במסך, עכבר, מקלדת ודברים כאלו. אשמח לעזרה תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. * נפח דיסק קטן, אם אין 256 GB SSD משתלם אז אפשר גם חצי טרה בHD. * רק 8 GB ראם כרגע עם אפיק לשדרוג עתידי. * מסך '23 ומעלה. תודה..

20. שלום.. אני חושב לקנות מחשב חדש בסכום של עד10K שישמש בעיקר למשחקים כבדים ותכנות (אני תוכניתן..) - ללא אוברקלוקינג כנראה. אני צריך גם ציוד הקפי, כל מה שנדרש. השאלה שלי היא האם זו תקופה טובה לקנות מחשב בסכום כזה? ברור שזו שאלה שאף פעם אין עליה תשובה ברורה אבל אני אשמח לשמוע כמה דעות בעניין. במידה ולדעתכם זו תקופה טובה לקניית מחשב- תתנו מפרטים מתאימים וחזקים. תודה מראש ((:

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. יש ברשותי את המפרט הנוכחי כבר כמעט 3 שנים(מצורפת תמונה). מבחינתי הגיע הזמן לשדרג אותו, כי למרות שהעבודה בפרימייר יחסית חלקה אני עדיין נתקל לפעמים באתגרים(4k וכו). 1)הבנתי שאפשר לעשות אוברקלוקינג למעבד 8700k. הייתם ממליצים לי גם לשנות ולשפר קירור? לאיזה קירור חדש מומלץ? 2)אשמח להוסיף עוד 32 גיג'ה זיכרון, האם מוסיפים מאותו הסוג או אפשר יותר מתקדם? 3)אני מתכוון בהחלט לבדוק את הכרטיסים הגראפיים החדשים של נווידיה שיצאו, ולהפוך את המחשב באמת לחיה אבל מניח שזה עוד חודש+. יש לכם עוד המלצות לשיפור? הבנתי שאין סיבה להחליף מעבד אלא כן לבדוק OC.

22. שלום, מבקש חוות דעת על מפרט מחשב שבניתי דרך פנדס מחשבים, המפרט מתואר לאחר הפרטים: 1. מה התקציב המקסימלי? - 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כ 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - המחשב מיועד לעבודה נומרית כבדה יחסית, וקצת משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - בין היתר Fluent, Solidworks, MatLab אבל רוב העבודה זה להריץ חישובים נומריים ב FORTRAN (שרצים לפעמים יומיים שלושה ). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - מסך כבר יש לי LG w2262TQ FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט…

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו , משחקים כמו FIFA CSGO א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פוטושופ, סוני וגאס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. אני כמה ימים לפני הזמנה ו-Nike אמר לי לרשום כאן את המפרט כדי שתתנו לי עצות לשיפור והערות, אז הנה המפרט ותזרקו את ההערות שלכם וההמלצות חופשי: AMD ATHLON XP 2100+ 0.13MICRON TB-A AIUHB0303 THERMALRIGHT SK7 + THERAMLTAKE SMART FAN2 ABIT NF7 REV2.0 USB2.0 LAN DUAL CHANNEL DDR 2X TWINMOS 256MB PC3200 CL2.5 2T WESTERN-DIGITAL 80GB 7200 ATA100 8MB CACHE POWER COLOR RADEON 9700NP 128MB + DVI RETAIL LITEON 16X48 DVD-ROM DRIVE BLACK THERMALTAKE HIGHEST XASER II 5000 PLUS 5FANS HEC 300WATT POWER SUPPLY LOGITECH MX700 CORDLESS OPTICAL MOUSE 800DPI QUANTOM 104KEYS KEYBOARD HEBROW/ENGLISH VIEWSONIC P90F 19" 0.25 APUTRE GRILLE SILVER/BLACK דבר אחד אני לא יוותר עליו בחיים במפרט הזה זה הע…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. האמת שכבר בקשתי פה מפרט וזה מאוד עזר לי לכוון את עצמי ועזרה מאוד גדולה מאתר קיבלתי מהמדריך של DR.NOOB ודרישותי מהמחשב הם משחקים כבדים, LCD אוברקלוק אופציונלי ו VISTA אופטימלי אני לא קונה מחשב לעיתים דחופות אז אני רוצה שהוא יחזיק זמן רב לכן אפשרתי לו מערך SLI ובעתיד אקנה את הכרטיס הנוסף אני מאוד מעריך את האנשים בפורום הזה ולכן לפני שאני קונה אני אשמח לשמוע את חוות דעתכם תודה המפרט בקובץ המצורף אם אפשר גם לקבל חוות דעת על המסך וגם על ה כרטיס מסך כי אני מתלבט בין EVGA ל וASUS GIGABYTE [attachment deleted by admin]

• 33 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.