ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל גג (800$) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש הצדקה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-100$. רק אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כולם עבודה משרדית+עריכת וידאו קלה+עריכת סאונד+מעט גיימינג+צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בגדול את המשחקי FPS שהוא יצליח להריץ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! מישהו שאני מכיר עובד בתחום המחשבים. הוא הציע לי שאני יביא לו רשימה של חלקים שאני רוצה שיופיעו במחשב והוא יוכל להשיג לי אותם בזול. על רוב החלקים אני די סגור חוץ מלוח אם כי אני לא מבין כל כך בלוחות אם. מטרות? מטרות כלליות: WORD, כל המשחקים, אינטרנט וכו'. בקיצור, מחשב לשימוש ביתי כולל הכל. תקציב? אין לי כל כך תקציב כי אם זה עולה בחנות 5000 ש"ח לדוגמא אז אולי אני יוכל להשיג ב- 3700-4000 ש"ח, כך שאני לא כל כך יודע מה התקציב. בעיקרון התקציב לפי מחירי החנויות הוא 4500- 4700 ש"ח והמפרט שבניתי נכנס בתקציב. מה אתם חושבים על החלקים? בסדר? איך הלוח אם? מעבד Pentium 4D 930 Dual Core - 3.0 Ghz with 2x2MB (4MB) Cache - 65nm - 800Mhz Bus speed - Intel® Virtualization Technolo…
-
- 31 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך מפרט ב 4000-4500 למשחקים (במיוחד ל Counter-Strike Source) אבל גם לעוד משחקים.. אני מעדיף מעבד cure duo ו כרטיס מסך Geforce ו DDR2 800Mhz סתכלו מה הציאו לי.. תגיבו תגידו מה טוב.. מה לא טוב.. ראשון http://img152.imageshack.us/my.php?image=asdasbz1.jpg שני http://img451.imageshack.us/my.php?image=jpegiw9.jpg השלישי http://img93.imageshack.us/img93/1157/22uj1.jpg המחיר של השלישי הוא 4500 ש"ח תודה לעוזרים
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם אני משתמש במחשב על אינטרנט, משחקים וסרטים, מה אתם ממליצים לי את המפרט מחשב הזה או לשנות את המפרט מחשב עד 8,500 תקציב? תודה , שנה טובה ומתוקה מעופר [intel Core 2Duo 2.4 GHZ 4MB E6600bOX cpu Gigabyte ga 965P =DS4 INTEL965P LGA775 MOTHERBOARD Maxtor 250gb 16mb buffet diamondmax SATAII HDD lg gsa -h10lb lightscribe16x white Bulk dvd -R/RW+- R/RW Sapphire Radeon x1900xt pci-e512 mb vivo retail video card gigabyte gzxx1 casns triton silver fulltowwer case Twinmos1024MB DDR-II DDR667 MEMORY Enermax 400w e400awt liberty 20/24 pin power supply Zalman cnp s9500 led92 mmfan cooledr for PIV/AMD COMPUTER ASSEMBLY
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
מחשב לילדים.. מה התקציב המקסימאלי? 1200 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במיוחד שהמחשב נקנה מאילת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נועד לילדים ,סרטים, גלישה ,משחקי דפדפן וכדו' . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) : 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (בקושי), צפיה בסרטים (בעיקר דרך HDMI). * גודל המסך? לא משנה כ"כ * משקל רצוי? לא משנה כ"כ * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה כ"כ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא משנה כ"כ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה כ"כ * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף, אבל בתאכלס לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף לא HP או MSI אלא אם יש משהו מיוחד ששווה את זה סה"כ מחשב בלי דרישות מיוחדות מלבד מקלדת מלאה (ז"א עם כפתורי המספרים בצד ימין). המחשב אמור לסחוב כחמש שנים אז ש…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני שם את המטען בחשמל וכלום!!! לא נדלקת הנורה של הסוללה הוא למראה שהוא מחובר לחשמל פשוט לא קורה כלום!! למישהו יש מושג מה הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קודם כל, שלום לכולם. אני מתשמש חדש כאן. כבר הרבה שנים לא קניתי מחשב חדש ובגלל תפקיד מאוד תובעני בצבא, לא הצלחתי להמשיך לעקוב אחר מחירים וביצועים של רכיבי חומרה. לכן אני פונה אליכם. המחשב שאני מעוניין לרכוש הוא מחשב לגיימינג. אני מעוניין במחשב שמבוסס על מעבד אינטל (לא בטוח אם עדיף לי i5 או i7 - אני פתוח להצעות), בכל מקרה, אני אכניס את זה לפורמט המומלץ, לנוחיותכם: תקציב מומלץ של 5,500 (עד 6,000 זו חריגה סבירה) - צריך לכלול מערכת הפעלה. 2.המחשב ישמש בעיקר לגיימינג, אך גם לגלישה באינטרנט. א) תוכנות עיקריות: משחקים, ווינדוס 7. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מעוניין במסך 22 אינץ', רחב, בעל MS נמוך ורזולוציה גבוהה ככל האפשר - עם המסך התקציב יכול להגיע גם …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מבקש חוות דעת על מפרט מחשב שבניתי דרך פנדס מחשבים, המפרט מתואר לאחר הפרטים: 1. מה התקציב המקסימלי? - 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כ 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - המחשב מיועד לעבודה נומרית כבדה יחסית, וקצת משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - בין היתר Fluent, Solidworks, MatLab אבל רוב העבודה זה להריץ חישובים נומריים ב FORTRAN (שרצים לפעמים יומיים שלושה ). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - מסך כבר יש לי LG w2262TQ FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
אהלן. לפני הכל אני מבקש אם אפשר לא לצחוק ולא לפטור אותי ב"פחחח...". ראיתי את המפרט הזה : http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?comp=1&sec=3∏=66528&saleNo=425069#additionalInfo מה זה ? מעבד של VIA ? האם זה שווה משהו בכלל , נניח למחשב אופיס פשוט? תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך מפרט לאמי לעבודה משרדית, הסתכלתי במדור המפרטים המומלצים והמפרט מצוין, אך הוא בן חודשיים. אשמח למפרט עדכני יותר אם יש. אין הרבה דרישות, אבל אשמח שיהיו: 1. מארז שקט וטוב, לא מהדקים המעפנים האלו, ויהיה מצוין גם אם יהיו לו יציאות USB למעלה, אבל ממש לא חובה. חשבתי על הCompucase 6A19 שאני מאוד מרוצה ממנו, הוא שקט ונראה בסדר גמור, רק היציאות USB למטה. 2. אני אשמח ליציאת DVI, פשוט כדי שאני אוכל לחבר למסך גם מחשב נייד שיש לו רק VGA זה המפרט מהמדור: אשמח למפרט לפי החנות TMS. תודה רבה, ושבוע טוב.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, מצאתי מחשב (סמסונג NP530U3C-A07IL) שמאוד אהבתי, הזמנתי אותו ומסתבר שאין אותו במלאי לצערי... http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7752140 אני מצרפת את הקריטריונים שלי: * מטרות המחשב? צרכי לימודים (אופיס), צפייה בסרטים. * גודל המסך? 13.3 * רזולוציית המסך? לא כל כך יודעת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 1.5קילו (זה קריטריון שמאוד חשוב לי... אני לא רוצה לעלות מאוד מעל למשקל זה) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי מאוד, בערך 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני לא כל כך מבינה בזה... * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיו…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לשים HTPC שישב לי בסלון ודרכו אוכל לראות את כל הסרטים והסדרות שלי, בנוסף הייתי רוצה להשתמש בו בתור פלטפורמה למשחקים כמו סוג של קונסולה, בתקווה שזה אפשרי בתקציב הזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4 אפשר להישתגע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד וHTPC א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני כנראה ישתמש XBMC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.titanfall, bf4, codG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בערך לפני שנתיים קניתי מחשב לגיימינג בפעם הראשונה (האמת שכתבתי בפורומים כאן ואתם עזרתם לי לבנות מחשב ב TMS) עכשיו אני רוצה שהמחשב שלי יריץ חלק על הדרישות המומלצות (מקסימום) את המשחקים החדשים שיצאו ויצאו - ...Watch dogs ,Battlefield 4,Call of duty ghosts ורציתי לדעת מה אני צריך לשדרג כדי להריץ אותם חלק וכמה כל השידרוג הזה אמור לעלות (אני רוצה לשדרג ב TMS) הנה המפרט של המחשב שלי: תודה רבה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן, אבל הביצועים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם באמת יש צורך, אשמח לשמוע המלצות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שרטוט וחישוב (וכמובן "שימושי סטודנט" רגילים: אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad, matlab ודומותיהן, כך שחשוב גם מעבד וגם GPU 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מחוץ לתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא כ''כ מבין במעבדים ואני רוצה מעבד I5 למחשב הבא שלי ,המפרט הוא מהאתר https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/13 ראיתי את המפרט אך ברגע שהתחלתי להרכיב באתר של חנות מחשבים וראיתי כל מיני דגמים עם כל מיני דברים כמו : Intel i5-4690 3.5Ghz Tray אך לא הבנתי למה יש כאלה עם 4690 ויש כאלה של שכתוב K לאחר המס' בעל הארבע ספרות,האם זה אומר שהדגם ישן?,הרי ראיתי שהמפרט הוא מ2015,או שזה אומר אם המעבד מתאים פיזית ללוח אם?,מישהו יכול להמליץ לי על מעבד שיתאים ללוח אם שבמפרט או שימליץ לי לשנות חלקים אחרים(השימוש הולך להיות גיימינג די כבד),תודה
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש לקנות לפטופ לאשתי, עד 2500₪ (או פחות כמובן אם אין צורך לנצל את כל התקציב). אני קצת פחדן מטבעי אז חשובה לי האחריות, איזה חברות נותנות יותר משנה? האם זה באמת חשוב מנסיונכם? כמו כן, יש לי נטיה כלפי לנובו בגלל שתמיד נראה לי שאיכות הבניה שלהם ממש טובה. הדרישות המלאות: תקציב: עד 2500 ש״ח מטרות המחשב? 95% עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), 5% צפיה בסרטים. גודל המסך? 15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משקל רצוי? אין מגבלות מיוחדות האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 Bluetooth? בוודאי גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג׳יגה כונן אופטי? לא האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד, בתקציב של עד 3500 ש"ח. הדרישות מהמחשב: *מיועד ללכת איתו הרבה, אז חשבתי ללכת על 13 אינצ' מסך. *מיועד למשחקים עם גרפיקה לא מטורפת (כגון מנג'ר ומשחקי אסטרטגיה), אז אין צורך בכרטיס מסך מיוחד, אבל מומלץ שיהיה מחשב עם מעבד חזק שיחזיק הרבה זמן. *כמובן שלא פחות מ-4 ג'יגה רם, אם אפשר אפילו יותר. * ייעשה שימוש לצפיית סרטים וסדרות. *עדיפות לאחריות ארוכה משנה. *עוד שנתיים בערך הייתי שמח להשתמש בו גם ללימודים (לא משהון שמצריך תוכנת עיבוד כבדות). אלירן.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אנחנו מאוד משתדלים לעדכן ואם משהו נשאר רלוונטי אז הוא נשאר... ניסו לפרסם פה בעבר את דפי המבצעים של באג ו-RSM אבל זה לא לעניין לדעתי. כאן עובר הגבול הדק בין פרסום חינם ולא ענייני לבין שירות צרכני. לפחות לטעמי. אחרת, באותה מידה היינו צריכים לפרסם את כל דפי הפייסבוק של כל החנויות למשל ואולי גם את אתרי המכירות הפומביות כי "אולי יהיה שם דיל? מי יודע?" אין לזה סוף. פה אנחנו משתדלים לתת לינקים למוצרים משתלמים במיוחד ואם אפשר נותנים כמה לינקים ממקורות שונים.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מפרט ראשון- שימוש משרדי, עיבוד תמונה ותלת מימד מזדמן ומשחקים לעיתים נדירות עם דגש על יכולות שדרוג עתידיות ואמינות: מעבד- AMD ATHLON 64 DUAL CORE 3800 X2 / 2.0GHz EE 65W SOCKET AM2 BOX 3Y . לוח אם- ASUS M2NPV-VM AMD AM2 DUAL DDR2 PCI-E+V+GIGA LAN+A m-ATX 3Y . זכרונות- DDR2 KINGSTON 1GB 667MHZ NON-ECC CL5. דיסק קשיח- WD 250GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER RAID 24/7 WD2500YS 5Y. צורב- LG GSA-H12N (B) DVD WRITER X18 BLACK OEM 2Y. מארז- COMPUCASE 6K60 SILVER/BLACK 9cm FAN MICRO ATX 300W 20/24PIN . כולל הרכבה מחיר- 3600 ש"ח מפרט שני זהה לראשון, ישמש לעבודה משרדית עם יחס עלות תועלת גבוה ותאימות עתידית לשדרוגים, הכל זהה למעט הזכרונות שיוחלפו בשני סטיקים של 512מ"ב קינגסטון 667. מחיר-…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האמת שכבר בקשתי פה מפרט וזה מאוד עזר לי לכוון את עצמי ועזרה מאוד גדולה מאתר קיבלתי מהמדריך של DR.NOOB ודרישותי מהמחשב הם משחקים כבדים, LCD אוברקלוק אופציונלי ו VISTA אופטימלי אני לא קונה מחשב לעיתים דחופות אז אני רוצה שהוא יחזיק זמן רב לכן אפשרתי לו מערך SLI ובעתיד אקנה את הכרטיס הנוסף אני מאוד מעריך את האנשים בפורום הזה ולכן לפני שאני קונה אני אשמח לשמוע את חוות דעתכם תודה המפרט בקובץ המצורף אם אפשר גם לקבל חוות דעת על המסך וגם על ה כרטיס מסך כי אני מתלבט בין EVGA ל וASUS GIGABYTE [attachment deleted by admin]
-
- 33 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום.. אני חושב לקנות מחשב חדש בסכום של עד10K שישמש בעיקר למשחקים כבדים ותכנות (אני תוכניתן..) - ללא אוברקלוקינג כנראה. אני צריך גם ציוד הקפי, כל מה שנדרש. השאלה שלי היא האם זו תקופה טובה לקנות מחשב בסכום כזה? ברור שזו שאלה שאף פעם אין עליה תשובה ברורה אבל אני אשמח לשמוע כמה דעות בעניין. במידה ולדעתכם זו תקופה טובה לקניית מחשב- תתנו מפרטים מתאימים וחזקים. תודה מראש ((:
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ לשימושים קלים - בעיקר אופיס ואינטרנט. חשבתי על I5 דור 8 עם 8G זיכרון ודיסק 256 SSD. התקציב שלי בסביבות 2500. לפני כחודש כשהתחלתי לחפש לא מצאתי משהו מתאים בפחות מ-2800 ש"ח כולל מערכת הפעלה. בסוף השבוע בדקתי שוב ומצאתי 3 אופציות - אחת ל-"מוחדש" - מחשב נייד 15.6" Dell דגם 5570 Inspiron מעבד Core i5-8250U דור 8 זיכרון 8GB דיסק קשיח 256GB SSD ב- 2,300 ש"ח: https://www.wallashops.co.il/%D7%9E%...5/pi7ti23de90d והשנייה למחשב חדש של ASUS - X507UA - ב-2,388 ש"ח https://www.winprice.co.il/product/%...ff=Zap&aff_a=1 בנוסף ראיתי הצעה מעניינת עם I3 - אני לא בטוח אם זה מספקי טוב לי - Dell Inspiron 15 3583 IN-RD33-11380 ב- 2,122 …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-