ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היי, אשמח לעזרה בבחירת נייד למורה, בעיקר עבודה משרדית, רוצה מסך מגע ושיהיה קל ככל הניתן. עקרונית נראה לי אחד משלושת אלה, אשמח לעזרה בבחירה מה מהם וגם הסבר, ואם מסיבה מסויימת עדיף דוקא לא מסך מגע, אשמח גם להסבר ואפשרות. כמובן שעדיף שיהיה זול ככל הניתן, אבל אם נניח היקר יותר עדיף בצורה ניכרת ושווה להשקיע את ההפרש אז אפשרי, כמובן שאשמח גם להסבר. ואם יש לכם עוד רעיונות... https://ksp.co.il/m/uin/48783 https://ksp.co.il/m/uin/51595 https://ksp.co.il/m/uin/55342 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 4000 ש"ח, רצוי פחות, אפשרי חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בתקציב עד 2500, לטובת משחקים חדשים ותכנות. זה המפרט הנוכחי: מעבד: Intel Core i5 4590 כרטיס מסך: Nvidia Geforce GTX 1050 Ti זיכרון: DDR3 8GB לוח אם: Gigabyte H81M-HD3 ראיתי שיש מבצעים על כרטיסי מסך, האם מומלצים?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב! אני מחפש לקנות מחשב של דל או לנובו מעבד 5 סדרה 8 מסך 15" בעיקר לאינטרנט וסרטים אם יש למישהו המלצה לחנות זולה או מפרט מתאים אשמח מאד! תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שימושים כבכותרת, (פוטושופ, אילוסטרטור...). מסך 15. משקל לא חשוב. כולל מערכת הפעלה. אחריות בארץ עדיף מורחבת. מחשב מחול בא בחשבון אם יש אחריות בארץ. סדרות טובות של היצרנים הזולים ולא סדרות כניסה זולות. ראיתי שמחשבי גיימינג לרוב מציעים מפרט טוב יותר. איך הם לשימושים האלו? איך הם בתור מחשבים לעבודה? שוב המימדים פחות חשובים. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש באילת בעוד שבועיים מחשב נייד לפי הדרישות להלן, תודה על העזרה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות + הרבה טאבים של כרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצו…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לעוזרים , מחפש מחשב נייח בתקציב 1,500 ₪ - 2,000 ₪ כמחשב ביתי / משרדי. מה התקציב המירבי? 2,000 ₪ מה שימושי המחשב? שימוש ביתי ועבודה משרדית. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת המחשב. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי או בקרוב. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב ישמש בעיקר לשימוש ביתי , Office , וכו'. תודה מראש לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (אפשר לקנות באילת) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות וגיימינג קל ( LEAGUE FO LEGENDS / FORTNITE ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם יהיה אפשר להשיג את המחשב ללא ווינדוס וככה להוזיל אשמח 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מחפש לפטופ לאחותי בטווח מחירים של 6,000-8,000 שעתיד לשמש ללימודים אקדמיים ולעריכת תמונות בפוטושופ ובתוכנות נוספות. מכיוון שעתיד להיות הרבה מחוץ לבית, מבקש מסך שלא יחרוג מ-13-14 אינץ'. תודה,
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקרון ללימודים, תוכנות אופיס וכו' ושימוש כללי (גלישה, סרטים וכו') 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמובן שלא יהיה רועש בטירוף, אבל לא הכי חשוב כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
היי, ה-ג'יגבייט עשה עבודה מצויינת עד לפני כמה ימים, עבד ללא הפסקה ושימש לגלישה\סרטים\אופיס . כעט מחפש תחליף לשימושים דומים=מחשב מדיה לחדר שינה . בעקרון אני מחפש תואם NUC שיעבוד בתנאים דומים . מתחת לטלוויזיה עומדת שידה מה שאומר שאין מגבלת מקום. אני מעוניין סמחשב ללא זיכרונות כאשר יש לי SSD בגודל 240 ג'יגה עליו אתקין ווינדוס +אנדרואיד. ראם צריך לרכוש בנפרד- אודה להמלצה . ראיתי שפלונטר מוכרים מחשבים מעניינים מסוג ASROCK , מצד אחד יותר מהירים מ NUC ויותר גמישים לשדרוג עתידי ומצד שני בעלי מארז קומפקטי . התקציב הכולל =1400 ש"ח +- אין צורך בWIFI כי ישנה כבילה (1G) בבית. רצוי שיהיה חיבור בלוטוס -יש לי GAME PAD ומדי פעם אני …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תודה מראש לכל המגיבים והממליצים שתורמים מהידע והנסיון שלהם 1. תקציב המירבי: הייתי רוצה להתקרב ל4K חריגה: כנראה שאגיע קרוב יותר ל6K (רק מחשב) 2. שימושי המחשב: עיבוד תמונה עבודה קשה בעיקר על פוטושופ ולייטרום. מגיע בקלות לקבצים גדולים מ2GB והגעתי כבר ל8GB לקובץ והמחשב בקושי סחב. כך שהRAM שלי והסקראצ' דיסק שלי עובדים קשה מאוד כמו גם המעבד, מצד שני המאיץ הגרפי כנראה פחות משמעותי (למיטב הבנתי) לפעמים אני עושה עריכת וידאו בסיסית אבל אין צורך להשקיע בזה חלק נכבד מהתקציב. (לא משהו שאמור לגרום לעליה במחיר, רק העדפה) 3. ציוד הקפי: עקרונית לא (אסתדר בתחום זה) אבל אם יש משהו ממש חדש בתחום המסכים אשמח לשמוע. 4. רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …
-
- 12 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
במחשב חדש, חזק, האם עדיף הארד דיסק אחד גדול - 4T או שניים של 2T? מדובר בהארד דיסק לאחסון, למחשב יש הארד דיסק של SDD נפרד עבור מערכת ההפעלה והתוכנות. היה לי דיסק של טושיבה, שמת אחרי חודש וחצי בערך. אשמח להמלצות על הארד דיסקים. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתחיל ללמוד קורס עריכת וידאו אני ילמד תוכנות אדובי: פרמייר,אילוסטרייטר ופוטושופ, מחפש לקנות מחשב נייד טוב ופשוט לתפעול, מעדיף מחברות DEEL או LENOVO אשמח להמלצות מ KSP או מכל מקום בארץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 תיתכן חריגה עד 1000 ש''ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ערכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה ח…
-
- 12 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מצאתי מחשב נייד בן 5 שנים ואני מתלבט האם הוא משתלם לצורך לימודים, אשמח לקבל משוב, תודה זה המפרט: מעבד: i5 דור 5 זיכרון: 8 GB דיסק קשיח: 256 GB SSD חברה ודגם: LENOVO THINKPED סוללה: כפולה (פנימית וחיצונית) מערכת הפעלה: WIN 10 PRO OFFICE 2019 מטען מקורי מחיר: 1350 ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 911 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000~ אם אפשר בפחות מעולה, אם יש משהו עדיף ביותר אפשר לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צפיה ביוטיוב, גלישה בדפדפן ושימוש ללימודים, גיימינג גג של cs go וגם כנראה שלא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן ssd, ולא מפריע לי לקנות ראם בנפרד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא באזור ה10000שח, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? Photoshop + AfterEffects עריכת סרטונים בPremier Pro + Filmora 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מה אתם אומרים על המפרט המצורף? יש לכם הצעה יותר טובה? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד לפחות 5 שנים קדימה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב! 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף ללא זכוכית (כן אני יודע שבמפרט המצורף יש זכוכית, רוצה לד…
-
- 12 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם בייעוץ לגבי רכישת נייד. משמש לעבודה עם אופיס וגם לצפיה בנטפליקס עובד כ-12 שעות ביום, לרוב עם מספר קבצים הפתוחים במקביל (לעיתים קבצי אקסל ופאוור פוינט מאוד 'כבדים') מסך 14; Anti glare, ללא touch; בהירות גבוהה; לאור זמן העבודה הממושך המסך חייב להיות איכותי SSD 500 MB עדיפות למקלדת עם מקשים 'רכים' + במחשב הנוכחי נתקלתי בבעיה במקלדת [חלק מהמקשים לא עובדים, כפתור הדלקה מקרטע] כך למדתי שיש שני סוגים של מקלדות, כאלה שנשלפות מלמעלה ולמטה. לאור הניסיון הנוכחי הייתי מעדיפה נייד עם מקלדת הנשלפת מחלקו העליון של המחשב משקל עד 1.5 ק"ג אין צורך בווינדוס ואופיס 3 שנות אחריות תקציב 5000 ש"ח עם גמישות קלה עובדת שנים עם …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום הבן רוצה מחשב גיימינג, יש, לנו מסך, מקלדת ועכבר. קיבלנו הצעה מבאג, מחשב hp pavilion gaming TG01-1014nj במצע כעת ב 4750 ש"ח. יראה שהספק רק 400w או יש מפרטי ksp ב5000 ש"ח אינטל. מה עדיף? הילד טוען שמחברים שבכלל עדיף על בסיס amd. איזה חנויות באזור הרצליה, חצי שעה נסיעה, מומלצות?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ניסיתי להרכיב מפרט בעצמי מתוך קריאה ברחבי האינטרנט ולפני הרכישה מעדיפה להתייעץ עם מי שמבין באמת... התקציב היה עד 4000 ש"ח והגעתי ל4266. דיסקים קשיחים - אין צורך כיוון שיש לי. מעבד Intel® Core™ i5-11600K Rocket Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Alpine 12 לוח אם Asus Tuf Gaming B560-Plus Wi-Fi ATX זכרון למחשב Kingston ValueRAM 16GB DDR4 3200MHz KVR32N22S8/16 DIMM כונן SanDisk SSD PLUS 480GB SATA III SSD כרטיס מסך Palit GeForce 1050 Ti StormX 4GB GDDR5 ספק כח אקטיבי Corsair CV550 80+ Bronze 550W מארז מחשב Antec NX200 בצבע שחור כולל חלון צד תודה רבה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מחפש מחדש נייד עד 3300 ש"ח. אנחנו עוברים עוד 10 ימים בערך לארה"ב ואני חייב שיהיה לי את המחשב כאשר אני מגיע. לכן כל אפשרות רכישה ושליחה כבר עכשיו בתוך ארה"ב רלוונטית (יכול לתת כתובת) אז AMAZON או כל אתר אם דיל טוב אחר. קנייה בדיוטי פרי, בארץ.. בקיצור כל האופציות תקפות! תודה לכולם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי, שיחות וידאו, OFFICE, צפייה בYOUTUBE וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא …
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב נייד 5000-8000 שח, לשיחות וידאו, אופיס וחלונות כרום רבים פתוחים במקביל, קריאה וכתיבת מאמרים. 15 אינצ' אבל לא כבד מדי - יסתובב בדרכים ולפעמים העבודה על הברכיים ולא תמיד על שולחן. מעדיפה מסך מגע אבל אין לי נסיון עם זה ואשמח לדיעה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-8000 שח (למשל מצא חן בעיני ה XSP של דל אבל נראה לי הרבה יותר מדי יקר לצרכי). אוכל להוציא גם 10000 אם יהיה צורך אבל לא נראה לי שיש צורך. בנוסף אני מבינה שיש גם תוכנות שצריך לשלם עליהן. אני פתוחה לכל חברה כל עוד המחשב אמין שאינו סובל מבעיות, ומקבל שירות טוב במקרה תקלות. (נפלתי בעבר במחשב 'זול' שנזרק לפח לאחר שנה של עבודה). 2. מה שימושי המחשב …
-
- 12 תגובות
- 831 צפיות
- 1 follower
-
-
i7 12700 / i5 12400 1500 שקל / 735 שקל 64gb ddr4 3200mhz (דגם: Kingston FURY Beast 16GB 3200MHz DDR4 CL16) 980 שקל Arctic freezer 34 duo 180 שקל [נקנה] SSD - 1tb samsung 980 pro nvme m.2 680 שקל לוח אם GIGABYTE Z690 AORUS Elite AX DDR4 1080 שקל סהכ 4400 שקל
-
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
- 3 followers
-
-
היי כולם, שאלה קצת כללית - לאחרונה הילדה הביעה עניין בעריכת סרטוני וידאו. מדובר בילדה צעירה (9) ולכן בעריכה חובבנית, אבל כן צריך שהיא תהיה חלקה ולא מתסכלת. מה דרוש למחשב על מנת שניתן יהיה לערוך סרטונים בצורה חובבנית? הרבה זיכרון? (כמה?) מעבד חזק? (איזה?) כרטיס מסך? (על מה בערך מדובר?) איך זה משתנה אם הסרטונים הם FHD לעומת 4K? (אני מאמין שכרגע הסרטונים יהיו FHD, כי זה הדיפולט של הטלפון שלה, אבל אם כבר קונים מחשב אז כדאי שיוכל להחזיק את זה כמה שנים קדימה, לא?) המחשב הנייח מקרטע (הוא ישן מאוד). התלבטתי אם לרכוש נייח חדש (או פשוט לחבר את הלפטופ הקיים למסך ומקלדת), אבל אני מאמין שעבור עריכה נאלץ לקנות מחשב חדש. אני מנ…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה10K כולל מסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי זה תוכנת DPP שזה התוכנה המקבילה של קנון לליטרום לעריכת תמונות מקבצי CR3 - מעבר לזה מעט לייטרום ופוטושופ. מעט פרמייר ובכללי ניהול תיקיות העבודה והארכיון. הDPP עובדת כמעט ורק על מעבד וראם. לכן אין לי צורך בכרטיס מסך חזק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? המסך יהיה כל הנראה DELL U2722D שעולה כ2000 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) במפרט…
-
- 12 תגובות
- 954 צפיות
- 1 follower
-