ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
חבר'ה, אני צריך המלצה למפרט משחקים כבדים. התקציב הוא 6000 (לא כולל מסך) אבל ניתן לחרוג מעט. מקלדת, עכבר, רמקולים וכוננים אופטיים אני לא צריך.
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לצערי מת המחשב הישן שלי ואני רוצה להוציא ממנו את הכרטיס מסך שהוא Sapphire 7850 ו2 הארדיסקים שאחד SSD. אשמח להצעות למפרט עד 2000 בלי שני הפריטים הנ"ל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא המשחקים הכי כבדים, אבל פחות משנה כי כבר יש כרטיס מסך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מבקש המלצות למפרט לעריכת וידאו ביתית עם תוכנת STUDIO 14 תודה
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (אחרי 5 שנים עם הקודם), אבל אני כבר ממש לא בקיא בכל ההתפתחויות הטכנולוגיות בשנים האחרונות. בקיצור, ממבין גדול בנושא הפכתי לבור מוחלט שאין לו מושג מה קרה לכרטיסי המסך הישנים של ATI ו- NVIDIA (סדרת ה- Redaon למשל..) אז ניגש לעניין: 1) מטרות שימוש: מחשב ביתי לכל דבר, כלומר הוא ישמש לצרכים משרדיים וצורכי פנאי. פירוט: שימוש בתוכנות OFFICE, צפייה בסרטים, מוזיקה, משחקים (פה ושם, לא ברמה הגבוהה ביותר) וכיו"ב. 2) מבחינת המשחקים, אני לא ממש משחק במחשב. לפחות לא באופן גורף ועיקרי. מה שכן, לשחק מדיי פעם במשחק איכותי יהיה נחמד. כאמור, אין צורך בגרפיקה ברמה הגבוהה ביותר. העיקר שיעבוד ויראה טוב. 3) ציוד היקפי: אין צורך ברמקולים, מקלדת, עכבר, מסך. 4) …
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב יקנה בארצות הברית העדפה שלי היא לסוני vaio אבל לא חייב, גדול מסך 13.3 עד 15 העדפה ל 13, המחשב הוא ללימודים אינטרנט וקצת משחקים קלים צריך שהוא יהיה כמה שיותר קל מכיוון שאני יסחוב אותו ללימודים. מאד חשוב לי איכות בנייה , ואמינות!. תודה לכל מי שעוזר
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום , 1)האם מחשב אולטרבוק (ACER APSIR S7 392) בעל מסך WQHD יתן בציעוי סוללה פחות טובים מאשר אותו דגם אבל עם מסך FHD? 2)האם לדעתכם איכות FHD היא מעל ומעבר או ששווה להתקדם לWQHD בהנחה וזה לא היה משפיע על ביצועי סוללה? 3)מה הן הדרכים המהירות לראות את ההבדלים בין FHD לבין WQHD? 4)האם הגדרת רזולוציה במחשב משפיעה על ביצועי הסוללה ? כלומר אם יש לי מחשב עם מסך WQHD ואני משנה לו את הרזולוציה ל FHD, האם אני יקבל ביצועים זהים במחשב שלי או שהם יהיו זהים למחשב שהרזוציה הטבעית שלו היא FHD - אותו מחשב אותה חומרה מלבד רזולוצית מסך . תודה רבה .
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתלבט על מפרט מחשב חדש חלקים שנשארים איתי מהמחשב הישן: MSI 1080 GTX SEA HAWK SEASONIC 620W M12 EVO Samsung 850 EVO 250GB Crucial MX500 240GB Seagate 2TB HDD מעוניין לקנות: מעבד + לוח אם + זכרון + קירור למעבד + SSD NVME 512GB צרכים עיקריים: עבודה מהבית כ 2-3 ימים בשבוע עם התחברות מרחוק, קצת משחקים וקצת עריכת וידאו נוטה להעדיף את אינטל בגלל חיבתי להמהרה, אבל זה לא משהו שהוא חובה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי לכולם אשמח להמלצה מניסיונכם האישי לגבי בחירת מחשב ללימודים. יש פה פירוט בערך של הכל. אשמח גם לדעת מאיזו חנות הכי כדאי לקנות. תודה רבה לכל העוזרים תקציב: עד 4000 ₪.האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: 500 ₪.השימושים במחשב:מיועד הרבה ללימודים אבל בנוסף גם לשעות הפנאי כמו צפייה בסרטים ועוד כל מיני שימושים קטנים. שימוש יום-יומי.מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב עד אמצע אוגוסט.האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: מה שרצוי והכי מומלץ כמחשב נייד.האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא, חייב שתהיה לו מערכת הפעלה.גודל קשיח מינימלי: 1 TB או כמה שיותר אבל אם יש גם פחות זה בסדר עדיפות ל- SSD.האם לתת דגש למשקל המחשב: שיהיה דק והעדיפות למשקל קל כמו 1.5 כי יסחב הרבה בתיק ללימודים ובנסיעות…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בסיסי, תכני HD ואולי קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. המחשב ישמש אותי אך ורק במהלך צילומים, אני מצלם עם כבל ישירות למחשב וכל תמונה שמצולמת מופיעה על גבי המסך. אני זקוק למחשב עם מסך 15.6 אינץ המסך במצלמה הוא 2.5 אינץ מלבד השימוש במחשב כצג אני אשלח דרכו מיילים ותמונות, עיבודי תמונה מבוצעים על גבי המחשב הנייח בלבד. האם יש העדפה למעבד מסויים על פני אחר, התקציב עד 2000 ש״ח. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא ורציתי לשמוע את דעתכם המחשב מיועד רק לצורכי גרפיקה עיקר העבודה זה autocad, revit, Photoshop, Solidworks התקציב הוא עד 8K כולל מסך (מעוניין במסך זה ספציפית) וסט מקלדת ועכבר אשמח לקבל את דעתכם והצעות ליעול שיפור תודה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אנשים , אז ככה: מטרות המחשב שלא יתאמץ בכלל להפעיל ולהשתמש ב2 התוכנות . photopshop וIllustrator , ושימושים כללים skype \ office , אין שימוש במשחקים גודל המסך 13\15\17 מט משקל רצוי לא כל כך משנה - המחשב ישב לרוב בבית האם נדרש זמן סוללה ארוך? לרוב בבית אבל עדיין זה מחשב נייד... האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ( זה כבר סטדנרט לא? ) Bluetooth? לא קריטי האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף לפחות לשנה . האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן APPLE אבל לא …
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב נייח חדש למטרות גיימינג שישמש אותי, בתקווה, ב5-6 השנים הקרובות, עם אפשרות לשדרוג באמצע הדרך. 1. התקציב 6000 ש"ח ואמור לכלול מחשב וציוד היקפי מלא כולל מסך חדש. א. מעוניין למצות את התקציב. ב. במידת הצורך, יכול לחרוג בעד 1000 ש"ח ממנו. 2. המחשב ישמש ללימודים, מדיה ומשחקים. א. שימוש יומיומי בתוכנות משרדיות בסיסיות (אופיס, דפדפן). שימוש מזדמן בתוכנות סטטיסטיות (R, מאתלב, סטטה וכו'). ב. אני מעוניין להיות מסוגל להריץ כל משחק שיצא בשנים האחרונות ואת מרבית המשחקים החדשים שיצאו בשנים הקרובות, בהגדרות גרפיות גבוהות, על רזולוציה 1080p 3. ציוד היקפי: מעוניין לקנות מסך חדש של 1080p בגודל 22-25 אינץ', חשוב שיהיה איכותי. בנוסף מחפש אוזניות טובות. כמו כן קונה מקל…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דרישות: מחשב משרדי קטן. תקציב עד 2500 שקלים. חשבתי על NUC מה אתם אומרים? מפרט: NUC I5 4250U-1785 זיכרון DDR3L G.Skill 4gb-220 HD- WD Scorpio 7200RPM 750GB. הNUC מגיע עם 3 שנים אחריות, הזיכרות אחריות לכל החיים וההרדיסק 5 שנים. המחירים מKSP. סה"כ 2365 האם יש חנות נוספת שמוכרת NUC לצורך השוואת מחירים? מה אתם אומרים? למישהו יש נסיון עם הNUC? האם יש אלטרנטיבה אחרת? מה ההבדל בביצועים בין I5 4250U ל I5 4460 למשל?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי הגיע הזמן להחליף את הדרעק שעומד אצלי על השולחן בבית למשהו נורמלי. אני מאוד אשמח אם התקציב לא יעלה מ-5500 ש"ח כי זה לא ממש אפשרי. הדרישות הן כאלה: מעבד AMD 64 שכנראה יהיה ה-3000. לוח אם מסויים ל-939. ג'יגה זכרון כלשהו. כ.מ נורמלי (X800XL כנראה?). צורב DVD (כנראה ה-NEC?) מארז כלשהוא שלא יהיה מכוער מדי כי בתאכלס לא איכפת לי. מקס' נעשה מודינג אח"כ. ספק כלשהוא שיחזיק את המערכת. חשבתי על ה-COMPUCASE-HEC אבל אני לא חושב שהספק יחזיק את מערכת כזו. עניין אחרון: אני אקנה את המפרט ככל הנראה מזיגזג אז בבקשה לא לדחוף לי רכיבים שלא קיימים בחנות. אני יודע שאלה יותר מדי דרישות ובינתיים יצא לי מפרט די נחמד כמו שציינתי לעיל רק שיצא 5800~ ש"ח. בבקשה הציעו לי הצעות לשפר כך שהמחיר ירד קצ…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המחשב מול המחיר אני שוקל לקחת אותו מחר לגבי החנות זה לא נראה לי משנה כי האחריות מול דל ולא מול החנות http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=N5010I3370M&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he הצרכים שלי הם אינטרנט, סרטים, מוזיקה, ומעט משחקים קלים מה אתם אומרים ??
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות 2 מחשבים (אחד לי ואחד לאחי) - פתחתי שירשור נוסף עבור המחשב השני האם יש סיכוי לקבל איזושהי הנחה עבור 2 מחשבים או שהמחיר של שניהם ביחד נחשב נמוך מידי להנחה? 1. מה התקציב? 4000-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך, אם ניתן לבנות מפרט שייענה על הצרכים בפחות במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? צריך מסך ח…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מנסה לעזור לחבר לבחור מחשב נייד. ידיעותיי בתחום הניידים כמכלול הן לא גבוהות במיוחד ולכן אשמח מאוד לעזרה. אני לא ממש יודע אם דרישות שתארתי בכותרת ולהלן תואמות לתקציב. אם הן מוגזמות אודה אם תכוונו אותי לכיוון תקציב ריאלי יותר או לחלופין למה כן ניתן להשיג בתקציב הזה. עבודה משרדית וניגון מדיה. בעבודה משרדית הכוונה לגלישה ברשת, דוא"ל ועבודה עם תוכנות בורסאיות שלא זקוקות לכוח עיבוד רב, אבל כן לכמות זכרון יחסית גדולה, כך לדבריי החבר, אני מניח ש-4GB יספיקו, אבל אם יש דגם מחשב עם קצת יותר (6GB-8GB) באותו סדר גודל של מחיר סופי, אשמח לדעת. המחשב מיועד להוות תחליף Desktop ואחת הדרישות היא מסך 17" ומעלה. המחשב ינוייד בעיקר בתוך הבית כך שהמשקל לא משנה. לא,…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את הנטבוק ASUS 1015PN, הוציאו אותו לשוק (העולמי) לפני כ-4 חודשים. אבל כמו תמיד בארץ זה תמיד יהיה מאוחר יותר... עכשיו השאלה שלי היא מתי הוא יגיע לחנויות בערך? יש איזה הערכה כוללת למישהו? כמה זמן זה לוקח בדרך כלל? ואגב כל הנטבוקים מאותה הסדרה חוץ ממנו כבר קיימים בארץ מספר חודשים (חלקם גם שווק לפני מספר חודשים)... http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220850 אל תציעו הצעות כמו לקנות מחו"ל, אני יודע שזה יותר זול ומשתלם, אבל אני רוצה מקלדת גם בעברית ואחריות בארץ בלי כאב ראש. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי בבית מחשב נייד של HP, דגם pavilion dv6000. עשיתי הפעלה מחדש למחשב, התחיל התקנה רגילה של XP דרך הדיסק שלו, אבל בחלון הכחול של ההתקנה (עוד בהתחלה) אני מקבל הודעה שהדיסק הקשיח לא זוהה. אני יודע שאני אמור להביא דרייבר מסויים, כמו שאני עושה עם המחשב הנייח שלי, שמאפשר זיהוי של הדיסק הקשיח, אבל אני לא מוצא את הדרייבר הזה. מישהו יכול לעזור?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני הולך לקנות מחשב חדש.. אני קונה הכל מחשב+מסך עכשיו הנה כמה פרטים של המחשב שיש לי עכשיו: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz 2.87GHz 512 MB of RAM כרטיס מסך ATI RADEON 9600 מסך Samsung SyncMaster 753DF (17") WINDOWS XP HOME טוב במחשב הזה המשחקים CS,CSS,CZ נראים מצויינים אבל אני מתכוון לקנות HL2 ואמרו לי שאפילו אם CSS עובד בסדר HL2 זה כבר סיפור אחר אני רוצה מחשב יותר טוב ממה שיש לי עכשיו ואני רוצה שיריץ משחקים כבדים כמו HALF LIFE 2 ועוד כל מיני וגם תוכנות כבדות כמו של ADOBE - פוטושופ, פרימייר וכו' רצוי לא לעבור את ה6000 שקל (כולל מסך) תודה
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד 14', חזק שיעבוד בעבודה מאומצת, המחשב משמש כמחשב עבודה + מחשב אישי יש לכם מחשב להציע ?? אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך מעט (לא חובה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה אינטנסיבית עם תוכנות כגון VM GNS וכו, עבודה משרדית ותכני HD. 3. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. -גודל/רזולוצית המחשב: 14'. 5. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כרטיס SSD עבור מערכת הפעלה, מעבד חזק,לפחות 8G זיכרון, כרטיס גרפי איכותי לצ…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p צפוי שדרוג ל 2k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש לקנות מחשב נייד, שהדבר העיקרי שחשוב לי הוא המשקל. מכיוון שמחשבים קטנים מידי (10.1 וכדו') לא כ"כ מתאימים לי, לאחר מס' חיפושים התקבעתי יחסית על סדרת ה-zenbook של אסוס. ראיתי בזאפ דגמים שלהם עם i3-6100u, אבל רובם היו m3-7y30 (אולי גם דגמים אחרים של m3). ראיתי שמהירות המעבד נמוכה משמעותית, וכך גם צריכת האנרגיה שלו, (אבל המהירות המקס' מגיעה ל-2,300, זה קורה בפועל בכלל?). בכל מקרה, אין לי תכנון לשחק עליו או משהו, בעיקר וורד, אינטרנט, סרטים. השאלה האם אני ארגיש בהבדל, או שאין בעיה ללכת על מעבדי ה-m3, ו"להרוויח" את צריכת האנרגיה הנמוכה (כי גם ככה זה לא שאני בלי שקע, אני פשוט עובר מבית לבית...)
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ב"ה שלום חברים, אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית לגבי מפרט למחשב VFX שמיועד במקביל לסימולציות עצומות ורינדורים כבדים מאד !! בעיקר בתוכנות : Vray - 3D-max - Realflow - FumeFX- Octane render - Houdini - Aftereffects התקציב שלי עומד על 23,000 ש"ח, להלן המפרט: FSP Hydro G 750W PFC Gold 80+ Intel Core i7 6900K / 2011-V3 Box Gigabyte GA-X99-SLI Retail Corsair Water Cooling H115i - לעבודה עם אוברקלוקינג 4X Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3000 (לסימולציות כבדות מאדד) Samsung SSD 1.0TB 850 EVO 2.5" SATA III - למערכת הפעלה 2X - WD 4.0TB 64MB SATA3 Red NAS WD40EFRX 9 - לשמירת cache של סימולציות ורינדורים Nvidia TITAN X 12GB Pascal - לסימולציות ומנועי …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-