ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד מדגם LE50-5LSE בן כ4.5 שנים - כבר זמן רב אני חש שהוא מתחמם מאוד - בדקתי עם everest וטמפ' שלו נעה בין 44-49 מעלות! האם טמפ' גבוהות כאלה יכולות לגרום לנזק למחשב? ואם יש לכם הצעות איך לקרר את המחשב (ללא קניית גוף קירור חיצוני - כי אני לא רוצה להשקיע כסף נוסף במחשב זה)?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB Sunbeam Transformer BLACK Thermaltake 400Watt XP480 BULK G.Skill DDR 400MHZ PC3200 1024MB DUAL CHANNEL WD 250X2 7200PM DFI ultra-D TT ביג טייפון המחשב למשחקים כבדים ולOC למעבד ולכרטיס מסך - מעבד OC קטן ל2400 והכרטיס מסך בשאיפה לX850XTPE המלצות שינוי משהו ? תודה לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב בן 7 בערך, שעובד לא רע בכלל אבל מתחיל להתיישן. אני מתלבט מאוד האם להשקיע ברכישת מחשב חדש (עלות מוערכת של 5-6 א'), או לשדרג את הקיים בתקווה שהעלות תהיה נמוכה באופן משמעותי. הספציפיקציות הקיימות: לוח אם של gigabyte מדגם EP43-UD3L מעבד אינטל quad q8200 8 ג' זכרון כרטיס מסך geforce 650GTX חשוב לי בעיקר לעדכן את המעבד וכרטיס המסך לשימושים של רינדור בסיסי בתלת מימד וקצת גיימינג. אודה לידע והניסיון שלכם.. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הדגם של המחשב הוא: Compaq Presario 1500 processor Intel® Pentium® 4 2.2GHz standard memory 256MB DDR cache 512KB integrated Cache hard drive 30GB optical drive DVD/CD-RW Combo graphics ATI Mobility Radeon 7500 (32MB DDR SDRAM) modem Mini PCI 56K ITU (V.92) modem display 15" colour TFT XGA (1024 x 768 resolution) I/O Interfaces (1) Parallel port, (1) IEEE 1394 port, (1) PS/2 port, (1) S-video port, (1) VGA port, (1) Port Replicator connector, (1) Headphone/Line-out, (1) Microphone in, (1) AC power connector, (1) RJ-11, (1) RJ-45, (1) Infrared port, (2) USB 2.0 port security Features Power-on password, Re-enforce Security Lock compatibility/compliance Advance Configuration…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 -6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים בלבד), לא אבל שיריצץ האת המשחקים הכי כבדים כמה שנים קדימה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך\ מקדלת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות אם היא חינם 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה הקישור לדוגמא למפרט (לא חייב להיות בחנות זו, זה כתוב ברור שם) http://www.speed4u.co.il/sg_product~5738G~65~142.htm מטרה: המחשב מיועד להריץ תוכנות כמו אופיס, אינטרנט, ויזואל סטודיו, מטלב, סים, תוכנות גרפיות, תוכנות לתכנות (בגדר הנורמה להרצה בבית), תוכנות שנה א/ב בהנדסה בת"א (לא מאמין שפרויקט גמר מריצים בבית... , לעיתים מעט סרטי דיוידי, קצת משחקים GTA לדוג'.. וינאמפ, שירים, סה"כ מה שסטודנט ממוצע דורש. ***לא מיועד לניוד מרובה הלוך חזור. תקציב: כמו שמצויין 3.5K-4K גג. שאלות: תנו דעתכם. שווה קנייה? איך המאיץ הגרפי? מעבד? זכרון? האם יעמוד בדרישות שלי ולצרכים שלי? שווה להשקיע הכסף בזה? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עריכת מוזיקה ושימוש בו במסיבות בתור דיגיי * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי רגיל כזה לא ענק אבל לא קטן * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא כבד מידי 3KG ככה לא יודע מידות באמת * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נדרש לפחות איזה 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא משנה * …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אם חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחק ASSETA CORSA וSQUAD מעוניין לחבר כרגע תמחשב לטלויזיה סמסונג Q90T, קצת עבודות בתוכנת אבלטון 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי,מסך ארכוש בעתיד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה למארז An…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי, נשפך לי מים רותחים על מחשב נייד וכרגע הוא לא פועל. אני רוצה לקחת אותו לטכנאי אבל שלא יוכל לשחזר ממנו את התוכן. מה אני יכולה לעשות???
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
-
כרגע יש לי את המפרט הזה מעבד-E5200 לוח אם-BIOSTAR TP43D2-A7 זיכרון-4GB DDR2 800MHZ פנימי -1 TB ומשו כרטיס מסך 265GTX עם OC ווספק כח-ENERMAX 450W TOMAHAWK א. האם כדאי לשים על המפרט הזה את ה295GTX? האם הספק יספיק? ב. האם כדאי ביכלל להשקיע הזה או שעדיף למכור את הכרטיס הזה ביד2? ומה יהיה מחירו כיום? ג. אם בכל זאת עולה לכם איזשהו מפרט לראש אשמח לשמוע הצעות! תודה :+)
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך בלי פגיעה בביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.הדוגמא הכי קיצונית כרגע watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).18 אינצ' D: -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחר מגיעה לאילת בין היתר לקנות מחשב נייד ללימודים, מה יותר כדאי מבין האופציות הבאות: https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=25791 https://ksp.co.il/?uin=45304&select=.268..271..132..214..2183..2640..2639..580..347. ישמש ללימודים לעבודות, צפייה און ליין- חשוב שיהיה מהיר ובעל סוללה חזקה. מה עדיף מבין שתי האופציות? תודה לעונים!
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ראיתי מחשב עם 8 גיגה זיכרון וראיתי שהמקסימום הוא 12 ג'יגה זיכרון . יש בזה בעיה בעתיד? מינימום של 12 יספיק לזמן הקרוב או יש תוכנות שדורשות יותר מזה? כמה עולה להוסיף 4 ג'יגה זיכרון למחשב ואיך עושים את זה?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מבוסס מונטוינה מחו"ל, דגם HP Pavilion dv4thttp://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Category&v1=Mobility&series_name=dv4t_series . זה דגם שלא משווק בארץ אז אני חושש שלא יתנו לי שירות פה על אף האחריות. דיברתי אתמול עם HP לגבי דגם אחר שגם כן לא משווק בארץ, במכירות אמרו שיכול להיות שלא תהיה תמיכה בגלל חוסר בחלפים אבל במעבדה אחת הפקידות אמרה שלא תהיה בעייה... עכשיו, זה עניין של זמן עד שיגיעו מחשבים של HP מבוססי מונטוינה לארץ אז מה אתם אומרים שווה לקחת את הסיכון?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
(ערכתי.. תביעו דעה, עצות לשיפור וכו') מעבד: Intel Core 2 Due E6750 Box 1,074 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-P35 DS3R 676 ש"ח קירור למעבד: Thermaltake V1 281 ש"ח זיכרון: G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-3-5 F2-6400CL4D-2GBHK 717 ש"ח דיסק קשיח: Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000KS 605 ש"ח כרטיס מסך: BFG GeForce 8800 GTX 768MB PCI-E OC VERSION 2,500 ש"ח Ebay מ מארז: NzXT Apollo 440 ש"ח ספק כח: Corsair CMPSU-520HXEU 520W 626 ש"ח דברים חיצוניים: עכבר: Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 271 ש"ח מסך (Wide Screen 22") LG 22" 226WTQ WIDE 1,844 ש"ח סה"כ: 9,034 ש"ח הכל מ SKYPC.co.il
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי כרגע מחשב עם 720 amd ספק אנרמקס 525 פרו 6950 גיגהבייט 1 טרה קוויאר בלאק 2*2 קורסייר לוח ud4p גיגהבייט אני מעוניין לקנות מחשב חדש וךהריץ עליו עוד 6950 במידה ואני אמצא כרטיס בזול יחסית. הרכסתי כזה מחשב בינתיים[table] [tr] [td]Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray[/td] [td][/td][/tr][/table] [table][tr][td][/td] [td][/td][td][/td] [td][/td][/tr][/table][/t] [table][tr] [td][/td] [td]מאווררים וגופי קירור[/td] [td]מאוררים למעבדים Scythe Mugen 3 CPU Cooler [/td] [td][/td][/tr][/table] [table][tr][td][/td] [td][/td][td][/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]לוחות אם למעבדי אינטל[/td] [td]ASUS Asus P8Z68-V LE s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 16…
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חיפשתי זכרון לנייד 2GB. ומצאתי בנועה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=4730 השאלה אם הוא מתאים לנייד? עוד מהתרד Fujitsu Lifebook AH530-4 - סקירה קצרה בעמוד 2 זכור לי שהזכרון שמגיע איתו הוא 1333 DDR 3 אבל הוא עובד רק על 1066. הנה תמונה של הזכרון מהתרד הקודם. (התמונה לא שלי אבל אני די בטוח שזה אותו זכרון לסדרה הזאת). זה קישור יצרן http://www.gskill.com/products.php?index=143 כמה תכונות: CAS_Latency 7-7-7-20 Speed DDR3-1066 (PC3-8500) est_Voltage 1.5 V PCB 6 Layers Registered/Unbuffered Unbuffered Error_Checking Non-ECC Type 204-pin SO-DIMM Warranty Lifetime מה אתם אומרים יהיה FIX [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מחשב על בסיס ASRock 310: https://www.amazon.com/gp/product/B07GRYR22B/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 מעבד i3 9100: https://www.amazon.com/gp/product/B07RXW4Y2K/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A1FF9ODJZIUKGX&psc=1 מבקש המלצה על SSD 500GB וזכרון 16GB, אפשר גם מתוך אמזון. תקציב גמיש אבל לא משהו מוגזם, סה"כ מחשב משרדי. תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מלא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3, באטלפילד 3 וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ dell U2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה, החלטתי לקנות HTPC לסלון, אני מבקש את עזרתכם בבניית המפרט, חשובים לי מספר פרטים: מערכת הפעלה תהיה ויסטה - כנראה ULTIMATE, לא צריך לכלול במחיר, כבר יש לי. 1. אם הדבר אפשרי מבחינת הVISTA אז אני רוצה את האפשרות לחבר שני כרטיסי טלוויזיה, כלומר אפשרות לצפות בשני מקורות במקביל ואפילו להקליט אם זה אפשרי. אגב, הכוונה לשני טיונרים, ולא להקלטה מהטיונר וצפייה דרך VIDEO IN 2. מארז שוכב שנראה סביר , לא חייב את הטופ - אנד. 3. שלט רחוק + מקלדת ועכבר אלחוטים. 4. דיסק קשיח - 500GB - ABYS. 5. צורב DVD. 6. שלא ירעיש יותר מידי (לא חייב FANLESS ) מאוד חשובה לי האפשרות הראשונה שציינתי, אשמח לשמוע תגובות ממישהו שכבר התנסה בנושא.
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי 8.5K כמובן עדיף פחות אם ניתן לחסוך. המחשב ישמש לתכני HD, מעט גרפיקה כללית (פוטושופ ורינדור תלת מימד), הרבה עבודה עם תוכנת Solidworks, וקצת משחקים פה ושם. הציוד הנלווה הנדרש - עכבר ומקלדת אלחוטיים, ומסך. המחשב ימוקם בחדר שינה ולכן רצוי שיהיה שקט ככל האפשר. לא מתוכנן אוברקלוק או שום דבר כזה במחשב. אין צורך בשום תוכנה, כמו כן הרכבת המחשב בחינם - יתרון, בתשלום - אפשר להסתדר לבד בבית. אין העדפה לחנות, איזור ראשל"צ. USB3 חובה. אם ניתן שהמחשב יהיה כמה שיותר ניתן לשדרוג. גודל המסך הנדרש הינו 23-27 אינץ' במסגרת התקציב והדרישות. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל חוות דעת על מחשב נייד Lenovo ThinkPad Edge E530 אני מדבר על הדגמים של ה i3 \ i5 שעולים בסביבות ה 2500-2700 ש"ח. מה החסרונות שלהם? מה לגבי הבנייה שלהם? התחממות? שאלה נוספת, האם שווה לקחת i3 עם 6gb זיכרון או i5 עם 4gb זיכרון? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים , אחרי המון זמן שלא הייתי כאן איזה כיף לחזור צריך לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין כמה מעבדים 14700k , 7900x3d , 7950x לאור המטרות שלי , אשמח לשמוע את הפירוט שלכם על מה ולמה. חג שמח שבוע שקט לכל עם ישראל
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום השתחררתי מהצבא ואני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשנים הבאות בעיקר למשחקים ואינטרנט חשוב שיהיה מעבד טוב זיכרון טוב וכרטיס מסך טוב - שישמש למספר שנים בנוסף שהמסך יהיה 17 אינץ'. ניתן לחרוג קצת מהתקציב.... תודה מראש!!
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-