עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Eraneraneran,

היי אחרי מחשבה על לקנות כרטיס מסך חיצוני ללפטופ החחלטתי שיהיה יותר חסכוני ויעיל לשדרג את המחשב הנייח הקיים שלי כרגע הוא נורא איטי (מעבד ישן) נתקע לעיתים תכופות ועשה שלל בעיות המחייבות אותי לרסט אותו גם באמצע דברים חשובים המפרט הנוכחי: מערכת הפעלה: Windows 7 Proffessinal 64 לוח אם: מעבד: Intel Core i3-2120 (3.30GHz, 4CPUs זיכרון: 6144MB RAM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6800 צג (לא יודע אם חשוב): SyncMaster B2230W - לא בטוח אם הצג או המחשב עושה את הבעיה, בה הכל נקפא לכמה שניות ואז הצג מראה שאין סיגנל ווידאו ומנסה לחפש אותו.. אולי אצטרך גם להחליף מארז מחשב, מכיוון שיש כמה USBים שלא עובדים וגם כניסות ויציאות של סאונד שזה מחרפ…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Itaybe,

שלום רב אני מחפש מפרט למחשב אשר ישמש לצפיה בסרטים + גלישה מול הטלויזיה בסלו, כמובן שמדובר בסרטים ב full HD אין לי בעיה לקחת מכשירים כמו gaida או xtreamer אפילו, רק אני רוצה להבטיח שהסרטים ירוצו כמו שצריך ושאוכל לגלוש (ב xtreamer שראיתי אין אפשרות לגלוש לכל האתרים רק לאתרים שמוגדרים במכשיר) תודה רבה איתי[br]פורסם בתאריך: 9.03.2011 בשעה 15:24:56 ועוד סוגיה:אני מתכנן לקנות xbox360 עם kinect האם הוא יכול למלא את הצרכים בנושא סרטים וגלישה ? או שאני באמת חייב גם מחשב וגם xbox ? תודה מראש על העזרה איתי

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. חברים יקרים. מכר שלי מעוניין למכור מחשב עם המפרט הבא: Intel core i5 4440 haswell socket 1150 ‏‏‎8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28) hyperx kingston Gigabyte . B85M-D3H 1024MB ATI AMD Radeon R7 200 Series (Sapphire 931GB Western Digital WDC WD10EZEX Windows 10 Education 64-bit מסך BENQ 23" דגם לא ידוע. ספק כח לא מוכר. המחשב בשימוש כ5 שנים. מה המחיר ששווה לקנות אותו?

4. Started by dorsht,

שבוע טוב. ברשותי לפטופ בסיסי למדי, Acer Aspire one 722 המפרט: AMD C60 1.0Ghz 4GB RAM 320GB HDD 5400RPM בעקרון המחשב מאוד בסיסי ודי עגלה במונחים שאני רגיל אליהם מהשולחני. הבנתי שיש SSD שמתחברים בmSATA. אם הבנתי נכון זה חיבור זהה לMINI PCIE, האם זה נכון? אם כך, האם אני יכול לוותר על כרטיס הרשת האלחוטי ולטובת כך לקבל SSD קומפקטי שיתחבר במקומו ויאיץ את המחשב?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by ranbigon,

שלום, מסיבות שלא צריכות להיות חשובות לאף אחד פה, אני קונה מחשב ללא הגבלה כספית ברורה. אני לא רוצה שהמחשב יעלה 20 אלף שקל, אבל אני לא ממש צריך לחסוך בואו נגיד את זה ככה... אני לא ממש מבין במפרטים אבל חשוב לי שהמחשב יהיה טוב מאד, אפילו מעולה, אבל בלי להגזים יותר מדי. עד כה קיבלתי המלצה כזאת: לקנות מעבד dualcore 3.4 ג'יגה הרץ... זיכרון פנימי 1536ram מבחינת הכונן הקשיח 250 ג'יגה בייט מספיקים לי מאד... שלא כמוכם לפי מה שקראתי פה קצת... הדבר שאני ממש ממש ממש לא מבין בו זה כרטיס מסך, ואני רוצה אחד ממש טוב אבל לא יקר בטירוף כמו שראיתי (7000 שקל רק לכרטיס מסך זה קצת טירוף לא?) אז אני מבקש שתרשמו לי מה ממש חשוב שיהיה. וגם על הכרטיס מסך והמפרט שכתבתי. תודה מראש- רן.

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Vladgi,

אני צריך רק את מה שכשתבתי למעלה בקיצר אני צריך מעבד לוח אם וכרטיס מסך התקציב הוא עד 4550 שח.

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by TecNodRom,

אשמח לקבל את חוות דעתכם על המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6273&CatCode=315 אני צריך מחשב שיחזיק מעמד במעמסה של תוכנות כבדות משחקים וסרטי HD האם המחשב הנ"ל יעמוד במעמסה זו ולא יתקע כל רגע? האם חברת DELL אמינה? כי לעומתה חברת HP חברת זבל. בשנתיים הלך לי 4 פעמים לוח אם.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. הנושא לא רלוונטי יותר

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? : 6000₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב בדגש על RPG כ-80% מהזמן . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה עם Visual Studio, מכונות וירטואליות של VMware ו-Blender 3D לפעמים סה"כ כ-20% מהזמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SkyRim, Witcher II, Dragon Age II, DeusEx -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080 …

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Clint Eastwood,

שלום רב! מטרת המחשב הזה הוא בעיקר אינטרנט/אופיס/פוטושופ אבל אם כבר קונים מחשב חדש יהיה נחמד להינות מהמשחקים הקיימים בשוק. השאלה היא איזה מפרט לקחת? 2500 של עריכה גרפית/משרדי או למשחקים? בינתיים התמקדתי על המשחקים (למרות שהכרטיס גרפי שם מאוד יקר ואולי כדאי להשקיע בתוספת זיכרון?) אך אם דעתכם שונה בעניין אשמח לשמוע אותה מספר שאלות בנוגע למפרט: 1.במידה ובחנות שאני רוכש את המחשב אין את גוף הקירור המוצע במפרט, במה אני יכול להחליף אותו? 2.המעבד יעשה את העבודה או שכדאי להשקיע כסף נוסף בשביל אינטל? 3.אני מודע לחשיבות של המארז אבל זה לא מוגזם להשקיע 16% ממחיר המחשב על מארז? זה לא איזה מחשב על... 4.ולקינוח- סתם שאלה כללית: למה DDR2 ולא 3? ואם כבר למה לא 1066MHz? טוב יש כאן …

11. Started by Nachum987,

שלום לכולם, מבקש את עזרתכם בבניית מפרט למחשב, שעיקר שימושו יהיה למשחקים, צפייה בסרטים ועבודות משרדיות שוטפות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין העדפה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודות משרדיות סרטים ב-HD וצפייה בסרטים באמצעות מסך טלוויזיה שיהיה מחובר למחשב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן ביישומי אופיס, שימוש שוטף בBS.Player ודומיו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed IV Black F…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום לכולם !!!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי משחקים ותכני HD. משחקים: BF4, CRYSIS 3,TITANFALL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1050*1680. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. 6. האם מ…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום לכולם, למערכת שבנדון מגוון שימושים : שרת-קבצים (בפרוטקול CIFS בד"כ), מארחת מכונות-מדומות (כ-1-2 שמהן ינבע בד"כ עומס קל עד בינוני), ושימושים אחרים - לפי הצורך. הערות : תת-מערכת האיחסון הינה בתצורת RAID-1 (שיקוף), וייתכן כי לגבי חלק משטחה תופעל הצפנה שקופה בזמן-אמת בתוכנה (למשל באמצעות FreeOTFE בחלונות או LUKS בלינוקס - תלוי במה שאחליט להתקין שם). ייתכן מאד שאפעיל את המעבד רוב הזמן ב-Underclocking, לחסכון באנרגיה. כל הציוד החדש, למעט פתרון-הקירור למעבד, נרכש ויובא ביבוא-אישי מארה"ב. המפרט המחודש : מארז (JSP M-100A μATX - 2x120mm-Fan (GlacialTech GT12025-HDLA1 (קיים) ספק-כוח FSP FSP300-60HCN 300W 288W@12V (קיים) לוח-ראשי Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 (חדש) מעבד-ראשי…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום , אני מעוניין במפרט מחשב , בתקציב עד 5000 שקל (ניתן לחרוג רק אם יש לזה סיבה טובה כמו שיפור הכרחי בביצועים ) , המחשב מיועד בעיקר למשחקים יש לי מסך 22 אינץ' ונידמה לי שהרזולוציה המקסימלית היא 2048X1546 , המפרט מיועד לכל סוגי המשחקים רצוי להגדרות גבוהות . אני לא יודע לעשות אוברקלוק ולכן אני אוותר על האופציה לבנתיים . אני מעוניין לרכוש רכיבים בעיקר מקייאספי , פאנדה ונועה מחשבים מכיוון שאני גר בחיפה . תודה מראש .

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. לאחר הרבה התחבטויות החלטתי לקנות נייד של אסוס מדגם g50vt-a1. אז נוצרו לי 2 בעיות מרכזיות: ענייני האחריות בארץ והבאת המחשב מחו"ל. את הבאת המחשב מחו"ל ניתן לפתור יחסית בקלות בעזרת מסטופ וכו'. בעניין האחריות פניתי לרונלייט (יבואנית אסוס בארץ) וזו התשובה שקיבלתי (לא בע"פ - זה במייל שלי) - יואב בוקר טוב תודה על פנייתך לרונלייט. בתשובה לשאלתך...אנו מכבדים את האחריות הבינלאומית על מחשבים שנרכשו בחו"ל. אוסיף ואביא לידיעתך כי במקרה של צורך בהחלפת חלקים במחשב ,זמן הטיפול יארך מן הרגיל עקב אי הימצאות במלאי של חלקים עבור דגמים מחו"ל. בברכה רונלייט יש לציין שהם חזרו עליי באותו יום ובאדיבות רבה. נראה שיש פה עסק עם חברה שלוקחת את עצמה ואת הלקוחות שלה ברצינות. עכשיו נותר רק להוציא את הכ…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by ldmajor,

אוקיי פירמטתי את הנייד (גם פעם ראשונה הייתה לי את אותה בעיה בפוקס זה הסתדר) התקנתי WINDOWS דרייבים וכו' עכשיו אני לא מצליח לסדר את הWIRELESS אני יודע שאמור להופיע Local wireless area connection ברשתות וכו' (אני על וויסטה) ניסיתי כבר להתקין את שלושת הדרייבים על הדיסק וניסתי את הדרייבר שיש להם באתר וכלום לא עובד אשמח לעזרה בתודה דן.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. רכשתי ב-ebay מחשב נייד lenovo r400 מחודש ע"י לנובו. המחשב הגיע באריזה חתומה במצב חדש לחלוטין. בלי שום שריטה. ריח של חדש. לצערי למחשב יש אותה בעיה כמו למחשב של לבחור הזה: זה כל כך מעצבן! :'( פעם שנייה אני נופל על מחשב נייד לימון. בעיקרון המחשב באחריות בינלאומית וקוד דגם תופס בארץ. ביום ראשון אנסה לפתוח קריאת שירות. אם לא אצליח אצטרך לעשות תיקון קומבינה כלשהו. חוץ מזה אני מאד מרוצה. מחשב נייד בליגה אחרת לגמרי. שקט לחלוטין, לא מתחמם אפילו טיפה, מקלדת פצצה, אין טיפה פלסטיק מבריק. קשיח ואיכותי. אה וצריך להעיף את הויסטה. לא החלטתי אם לעשות downgrade ל-XP (קיבלתי דיסק) או לעבור לחלונות 7. יש הצעות?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. הפעם אני מבטיח שזה האשכול האחרון שאני פותח, ביום ראשון אני נוסע ל-KSP להזמין את המחשב ולשלם במזומן. מעבדי אינטל? Pentium D 2.66Ghz, s775, 2x1MB Cache, DualCore 695 1 695 לוחות אם למעבדי אינטל? ASROCK ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire 550 1 550 זכרונות? DDR II 667 1GB Twinmos 480 1 480 כרטיסי מסך? Powercolor X1900GT 256MB, DDRIII 2xDVI, VIVO, PCI-E 1290 1 1290 ספקי כוח? ZUMAX 400W 12cm Fan (24pin) 160 1 160 Total price 3175 ¤ החלטתי לוותר על ה-AM2 3000 עם לוח איכותי KN9 Ultra, לטובת מעבד כפול ליבה עם לוח אם קצת פחות איכותי (אבל בהחלט מספיק לדעתי). לקחתי סטיק אחד של 1GB זיכרון, על-מנת להוסיף עוד סטיק בעתיד, עם זאת במהירות של 667MHz (במיד…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. יש לי דילמה ורציתי לשתף אתכם שתעזרו לי לפתור אותה. המחשב שלי הגיע בחלקים, המוכר שאל אם אני רוצה להרכיב בעצמי או שהם ירכיבו, מבחינתו זה לא משנה בכלל, הוא לא מבקש תוספת מחיר. הנקודות למחשבה הם - אחריות, זמן, אמינות. החששות שלי שהם ירכיבו הם - 1 - בכל זאת זה לא מחשב שלהם, היחס הוא לא כמו יחס למחשב ולרכיבים שאתה שילמת מהכיס שלך. 2 - עוד יומיים עבודה הוא ביקש להרכבה. החששות שלי מהרכבה עצמית - 1 - הרכבתי מחשב בעבר אבל עם טכנולוגיה הרבה יותר ישנה, מפחד להתקע מחוסר ידע בהרכבת המחשב החדש. 2 - מפחד להרוס משהו בטעות, או שהוא לא יעבוד ואז הם יגידו לי שאני הרסתי, במילה אחרת אחריות. 3 - זמן יקר אבל אולי שווה את הלמידה והנסיון. ייתרון נוסף להרכבה עצמית הוא הסיפוק.

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שם מוצר כמות מחיר מחק Thermaltake VA3000SWA Tsunami Aluminium Tower Case 1 740 ¤ LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4163B 16x16x24x16x32 1 270 ¤ AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX 1 2300 ¤ Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 1 240 ¤ LG 16/48 Bulk DVD-ROM 1 150 ¤ Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 1 55 ¤ Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 1 570 ¤ Logitech Cordless PS2 I USB Desktop LX700 Rus 1 690 ¤ DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 875 ¤ Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3500 Memory 2 840 ¤ Thermaltake 460W 120mm APFC Power Supply 1 519.45 ¤ Computer Assembly 1 160 ¤ Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Car…

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. המחשב מיועד בעיקר לשימוש ביתי ממוצע (אינטרנט, תוכנות קטנות, אופיס וכד'), ניתן דגש לעבודה (אופציה לעתיד) עם תוכנות קצת כבדות (וירטואליזציה לדוג') אבל לא בצורה משמעותית כרגע, זה לא יהיה השימוש העיקרי של המחשב, לא כרגע לפחות. יש לציין שכרגע גם לא נדרש מהמחשב להריץ שום משחק כבד או אפילו בינוני+, משחקים בסגנון counter strike ו- age of empires זה פחות או יותר מה שירוץ עליו (אולי קצת יותר, אבל לא משהו רציני). מארז SOHO 1 IKONIK ספק כח A.PFC 550W FAN12 Ci-POWER CWT לוח אם H61MU-E35 B3 HDMI USB3 7.1 1GLAN MSI מעבד 3.1GHz 3MB CORE i3 1155 2100 INTEL זכרון 2x KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ דיסק קשיח F3 1TB SATA2 7200 32MB SAMSUNG צורב AD7260S SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL המחשב נקנה מר…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Osnat Frank,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, גמיש, ניתן גם לחסוך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב צריך לשמש במחשב ביתי קלאסי + להכיל מאגרי מידע ומנועי חיפוש כמו "אוצר החכמה" ו "פרוייקט השו"ת" (מאגרי מידע תורניים) לא יהיה שימוש רב במשחקים, שימוש בסיסי מאד באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפי…

23. אהלן. לפני הכל אני מבקש אם אפשר לא לצחוק ולא לפטור אותי ב"פחחח...". ראיתי את המפרט הזה : http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?comp=1&sec=3∏=66528&saleNo=425069#additionalInfo מה זה ? מעבד של VIA ? האם זה שווה משהו בכלל , נניח למחשב אופיס פשוט? תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by amisha,

אתחיל בזה שמממממששששששששש נמאס לי , למה אין חברה שתהנדס לך את המחשב שאתה רוצה ?!!? למה ? הדרישות הן אלו , אבל לא מצאתי משהו שמתאים מסך : 13.3 , מט ! חיבורים : HDMI ,USB,VGA . אלחוט - WIFI BT (כמה שיותר תקנים יותר טוב ) דיסק - לא עקרוני . זמן סוללה - מעל 5 שעות . משקל - עד 2 ק"ג . המועמד הקודם היה ה UL30VT-2G , אבל אני דיי סולד ממנו בעקבות המסך המבריק שלו , ומסע ההפחות שיש נגד המסכים המבריקים . ראיתי את הדל 3300 , אבל אין לו HDMI מה עושים ?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. רציתי קצת יעוץ שהעיקר בו הוא כרטיסי מסך, אבל קשור גם למפרטים, אז החלטתי שפה כנראה יהיה המקום המתאים. אנחנו מדברים על שני מחשבים בבית שלי. אחד שלי, אחד של אחי הקטן. שלי: P4 2.6 HT + FX5600 של אחי: P4 1.7 + ASUS GeForce 2 Deluxe המחשב של אחי, כמו שאתם רואים, מיושן יחסית. משלי אני מאוד מרוצה, העניין הוא הכרטיס שלא בדיוק מאפשר הכל. המחשב שלי כחבילה מספק את הצרכים שלי. אני לא רואה סיבה לשנות בו משהו מלבד הכרטיס. הכרטיס סבבה באופן כללי. לא קרה לי שלא הצלחתי להריץ משהו עליו, חוץ מ BF2 שקיבלתי לפני כמה זמן. מה שכן, במשחקים כבדים לא תמיד רואים הכי טוב. המחשב של אח שלי דיי חלש. הכרטיס, שדרך אגב היה קנייה מעולה בזמנו (עד לפני שנה הוא הריץ כל משחק ונתן ביצועים יותר טובים מג'יפה 3 ו 4…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים