עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מעוניין לשפר טיפה את המחשב הביתי שיש לי כרגע, מחשב מאוד ישן יחסית, אך מחזיק מעמד יפה עד היום. המחשב הזה נרכש אי שם בשנת 2008. עיקר השימוש שלי הוא לשימוש אופיס, אינטרנט ואני מתחיל לאט לאט ללמוד את נושא ההאקינג ואבטחת מידע, הולך להריץ עליו VIRTUAL BOX עם כל מיני מערכות הפעלה שונות של LINUX. אני מאמין שאני צריך לקנות זכרון חדש, ואולי כונן SSD ( לא יודע אם זה מתאים לי בכלל ללוח אם שיש לי כרגע ), אולי אפילו להחליף מעבד שיתאים ללוח אם הקיים שיש לי כרגע. את כונן הSSD אני לא מחפש בנפח גבוה, יפסיק לי גם 64GB על מנת להריץ עליו את הWINDOWS. מצרף לכם תמונה של נתוני המחשב שיש לי כרגע ואשמח אם אנשים יצרפו לכאן לינקים לזכרונות שמתאימים ללוח אם …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אז אני מחפש לקנות לפטופ מאילת, ואשמח לייעוץ בנושא. התקציב שלי הוא 6500~, אם זה אפשרי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג - שיריץ GTA V על medium לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 לפחות, לא כל כך משנה לי איזה (לא מבין בזה מספיק) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף שיהיה numpad * …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום לכם. שמי אורי, אני מעוניין לקנות מחשב חזק בהתמקדות בעיקר ל-תלת מימד. משמע, מעבד זכרון וכרטיס מסך מאוד חשובים לעניין. זה מחשב עבודה, לכן התקציב גבוה. אני מחפש מפרט באמת חזק להשתמש בכסף כמה שיותר בחוכמה. לא כולל מסך. אני נוטה לכוון ה- AMD מסדרת ה- Opteron. כרטיס מסך מאוד חזק, מעדיף nvidia איזה quadro מאוד חזק. וכדומה, עוד דבר שחשוב זה מארז ברמה,מאלומיניום, איוור רציני, גדול, מקום למספר הארד דיסקים וגם יפה חיפשתי גם קצת pre-configured מצאתי דברים מעניים של Boxx ה- R4.1 שלהם נראה לא מצוין, אבל אני לא יודע כמה זה היה עולה בלי שם המותג שלהם.. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה ה-BOXX המדובר : http://www.boxxtech.com/asp/cf_step2.asp?ModelInstanceID=281

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. ברשותי נייד של לנובו 3000 N100. הוא עובד עם ווינדוס7 כרגע. ללא התראה מוקדמת, הוא יכול להכבות. בעת העליה יוצג מסך רגיל של ווינדוס לא נכבה כראוי: מצב בטוח וכד'.. המערכת לא מציגה שום הודעות שגיאה אחרי העלייה של המערכת מחדש. אני אפילו לא יודע איפה להתחיל. אין לי שום רמז. חשבתי בהתחלה שיש אולי בעיה כלשהיא במערכת הפעלה ולכן פירמטתי והתקנתי מחדש. מלבד דרייברים ועוד תוכנה או שתיים - icq/messanger/youCam אין כלם על המחשב. דרייברים בלבד. אשמח אם תכוונו אותי מה אפשר לעשות בנידון. תודה!

5. Started by Roei Avhar,

מסך המחשב שלי נהרס, אני מחפש לקנות חדש ולהחליף, כי ההצעה שקיבלי מטושיבה פשוט מוגזמת (1000+) אשמח אם תעזרו לי למצוא את המסך שאני צריך, או מעבדה שתחליף לי במחיר סביר [ATTACH=CONFIG]9613[/ATTACH] תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. בכוונתי לקנות חלקים למחשב בחו"ל (california) ולהרכיב אותו כאן... התקציב שלי גמיש מאד (למטה ולמעלה) בסביבות 1000$. אני לא מחפש לקנות מחשב ב- 1000$ אלא לקנות מחשב שיענה על הצרכים שלי וקצת יותר מזה (שיהיה מוכן לעתיד). לגבי המעבד החלטתי ללכת על Q6600. הצרכים שלי הם: * אני מתכוון לצפות בסרטים דרך המחשב בטלויזיה LCD (האיכות חשובה לי מאד!), אם יש אפשרות לכונן Blu-ray אני אשמח אם לא אני אקנה אחד חיצוני רגיל. * OFFICE אינטרנט ועוד דברים שלא מצריכים הרבה. * יש לי HD750 Giga שיש לו חיבור FIREWIRE 800/400 (אם אני אוכל לנצל את ה-800 מה טוב). * חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כמה שאפשר. * אני מתכוון להתקין VISTA. * בגדול אני לא מריץ משחקים אבל הייתי רוצה לשמור על האופציה. * אני רוצה שיהיה לי א…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by huber,

שלום חברים. בארגון שלנו רוכשים ניידי דל, מסידרת ה Latitude and XPS. למרות שזמן הסוללה שם סביר בהחלט (3-6 שעות, תלוי), אני זקוק לנייד עם זמן סוללה ארוך מהרגיל. מישהו מכיר נייד שכזה, רצוי של DELL או HP אבל לא חייב?

8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך. אם זה הכל, אז הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם זה איזה 50 ש"ח זאת לא בעיה (בגלל שלפעמים המחירים לא עגולים לתקציב) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עריכת סרטוני HD קלה בעזרת Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין, אבל אני אשתמש ב-Sony Vegas (לא יודע עוד באיזו גרסא) ואולי תוכנות מידול. אבל זה לא ממש סביר, אז אל תתייחסו אל הדבר בכובד ראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמ…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום לכולם הלפטופ שלי מקרטע, ואשמח לעזרה בקניית אחד חדש. אני צריך לפטופ שישמש לניתוח של כמויות גדולות של נתונים. שימוש כבד בתוכנת MATLAB, עיבוד אותות קול, והרצה של אלגוריתמים סטטיסטיים על מאגרי מידע גדולים (באיזור ה- 5-15GB של נתונים). אין לי שימוש ישיר בתוכנות גרפיות, אבל הבנתי שכרטיס גרפי טוב יכול להאיץ מאוד חישובים. תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יכול להגיע עד 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח א) במידה והמחשב מ…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל הכל אבל אם אין בזה שום תועלת ואפשר לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2002. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD, תכנות(visual studio ובהמשך עוד תוכנות שקשורות לתכנות) , משחקים על מסך 19 ברזולוציה 1440X900 ומסך LCD ברזולוציה FHD, מולטיטסקינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).לימודים-visual c++ אבל בהמשך אני אעבוד עם תוכנות אחרות שאין לי מידע לגביהם כרגע. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by xzibit,

התקציב 2000 ש"ח , לקח לי חודשים בשביל לחסוך תסתכלו על המפרט שלי ותגידו לי מה הכי כדי לשפר בתודה מראש xzibit

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. חבר טוב שלי ביקש ממני להכין לו מפרט טוב עד כ- 4000 ש"ח בלי חריגות אז ככה הוא לא מתכנן OC לא צריך ציוד הקפי (מסך, מקלדת,עכבר וכל מה שמסביב) מה שצריך זה מעבד לוח אם (אפשר כרטיס קול מובנה) כרטיס מסך דיסק קשיח צורב DVD זכרונות מארז ספק (ואם שחכתי משהו אני אוסיף בהמשך לא עולה לי כרגע בגלל השעה חח) המחשב יהיה לאינטרנט, מוזיקה, הורדות, משחקים (לא הכי כבדים אבל אם כבר אפשר אז למה לא שלא יתאכז הם ירצה בעתיד איזה מחשק טוב) תודה מראש לעוזרים

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by odedk,

אשמח לעזרה בחיפוש אחר מחשב נייד, אלה הדרישות בגדול: * מטרות המחשב? גלישה, מסמכים ותכנות ב-VISUAL STUDIO * גודל המסך? 14 או 13.3 מכיוון שאני רוצה להשתמש בו בעיקר בנסיעה ברכבת * משקל רצוי?עדיף עד 2 ק"ג, אבל אפשר עד 3 ק"ג - לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד, שעה וחצי-שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיף HDMI, לא קריטי * בלוטות? לא משמעותי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא משמעותי, רק בשביל התקנת WIN * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שמעתי ש-DELL, LENOVO טובות הדגמים שחשבתי עליהם כרגע הם: DELL 4030 (אין עליו הרבה מידע באתר יש סיבה?) DELL 3010 (האם המסך שלו …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by david123d,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 2000 ל 3000 אפשרית חריגה של עד3500 . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא קריטי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא (אבל אשמח לדעת כמה יעלה אם כן? ). 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…

15. מטרות המחשב? משחקים כבדים בינוניים * גודל המסך? לא פחות מ14 * משקל רצוי? ממש לא חשוב אני בחור גדול עם גב חזק... (= * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עד 7 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה הולך להיות הרבה מחובר למסכים ומקרנים * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב * כונן Bluray? אפשר אך לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשר אך לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL או ASUS....הדגמים שציינתי ================== היי אני דיי ננעלתי על 2 המחשבים הנ"ל...דיי מתלבט הדל נראה לי יות…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by tsukivi,

שלום חברים, יש לי מחשב בן 7 בערך, שעובד לא רע בכלל אבל מתחיל להתיישן. אני מתלבט מאוד האם להשקיע ברכישת מחשב חדש (עלות מוערכת של 5-6 א'), או לשדרג את הקיים בתקווה שהעלות תהיה נמוכה באופן משמעותי. הספציפיקציות הקיימות: לוח אם של gigabyte מדגם EP43-UD3L מעבד אינטל quad q8200 8 ג' זכרון כרטיס מסך geforce 650GTX חשוב לי בעיקר לעדכן את המעבד וכרטיס המסך לשימושים של רינדור בסיסי בתלת מימד וקצת גיימינג. אודה לידע והניסיון שלכם.. תודה

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אני רוצה לשדרג תמחשב שיש לי עכשיו למשהו יותר מתקדם ל XP 2100+ אני מזמין את הכל מחו"ל אבל השאלה שלי איזה חלקים כדאי לי להזמין... אני לא ממש מבין בזה כעת יש לי Mobo: IWILLKK266 CPU: AMD 1.4 Memory: 512 SDRAM x2 chips זה כל מה שאני צריך לעשות שדרוג אני חושב יש לי הכל בסדר כולל כרטיס קול וכרטיס מסך כנראה אני קונה ת ati radeon 9700 pro עכשיו השאלה שלי איזה לוח אם כדאי לקנות ל AMD XP 2100+ ואיזה זכרונות.. ואם כדאי להשאר אם ה SDRAM. תודה...

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by sharkk,

זקוק למחשב ב- 5500 לא כולל מסך, אני רוצה שיכלול 7900 GT, מממ בקשר למעבד אני בהתלבטות אש עם אינטל עם הליבה כפולה או AMD.... תודה רבה!

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by ליאור רון,

היי חברים - פעם ראשונה כאן האמת, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בכל מקרה הייתי שמח אם מישהוא היה אומר לי איך המחשב הבא- אם שווה את המחיר - 10999 ש"ח? דגם: ThinkPAD X240 20AL007CTO מעבד: Intel Core I7-4600U 3.00GHz, 4MB זיכרון: 8GB DDR3 1600 דיסק: 512 SSD + מסך: 12.5" HD IPS (1366 x 768) 300NIT גרפיקה: Intel® HD Graphics 4400 תקשורת: BT-WIFI-1000-USB3 DP FPR CAM ESATA מערכת הפעלה: WIN 8.1 PRO 64BIT משקל: 1.35KG 6 CELL תודה ליאור

20. Started by ov,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? אינטרנט, יוטיוב, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן CD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. כולל מערכת הפעלה win10 והרכבת המחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? רצוי מארז קטן ככל הניתן ושיראה טוב …

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by E-Li-T,

אז אחרי שבדקתי והתייעצתי עוד קצת החלטתי לרדת מסדרת ה i3 ולהישאר עם Dual Core השימוש שיעשה במחשב הזה יהיה בסיסי, לרוב גלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה וקצת סרטים. זה המפרט שהרכבתי. האם יש חוסר תאימות בין החלקים? רכיב מיותר שלא אראה את הביצועים שלו בגלל שרכיב אחר מעכב אותו? רציתי להוריד את הכרטיס מסך אבל לא הצלחתי להבין אם בלוח אם יש יציאת DVI משלו. האם ספק 500W מיותר ואפשר להסתפק ב 450W ? אם אתם מציעים לי מפרט חדש, בבקשה תישארו עם החברות שצויינו. (למרות שאעדיף שפשוט תגידו לי מה לשנות במפרט הזה ) תודה! מעבד Intel Dual Core E6500 2.93Ghz Tray, יחידות 1 ₪328 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1259 ThermalTake TurboFan 140mm 800rpm~1200rpm 16dBA, יחידות 1 ₪7…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (בהנחה שאפשר להשתמש בחלקים שאציע בהמשך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ותכנות קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1, civ6, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 QHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  23. היי, אני מתלבט בין דגמי Dell Vostro 5471. התקציב באיזור ה3500 ש"ח שכולל הרחבת זיכרון ל16ג"ב (לפחות בשבלב הראשון) אציין שאני לא צריך מערכת הפעלה, תוכנות וכוננים נוספים (יש לי 1TB SATA SSD, ואת כל התוכנות הדרושות שיעבורו מהמחשב הנוחכי שלי) המחשב אמור להחזיק לי לפחות ל3 שנים, ואני מתכנן לרכוש בשבוע הקרוב. השימושי העיקרי הוא תכנות ( web/desktop/mobile), כמו כן, מעט עבודה משרדית ומדי פעם עריכת מדיה (סרטים 4k/1080p, ותמונות) תוכנות עיקריות: Visual Studio 2017, Android Studio Photoshop Premiere ראיתי שיש דגם i7 שמגיע עם 128+1TB: V5471-7001 או דגם i5 שמגיע עם 256 SSD: V5471-4024 (כ. מס…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. עם השקתו של כרטיס המסך הנייד החדש-ישן GeForce GTX 960M, שותפותיה של NVIDIA מציגות מחשבים ניידים מעודכנים - לגיימינג ראוי במחיר אטרקטיבי לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-nvidia-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%94%d7%92%d7%99%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%94%d7%97%d7%93/

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Overclocker,

אז ככה, החלטתי לקנות HTPC לסלון, אני מבקש את עזרתכם בבניית המפרט, חשובים לי מספר פרטים: מערכת הפעלה תהיה ויסטה - כנראה ULTIMATE, לא צריך לכלול במחיר, כבר יש לי. 1. אם הדבר אפשרי מבחינת הVISTA אז אני רוצה את האפשרות לחבר שני כרטיסי טלוויזיה, כלומר אפשרות לצפות בשני מקורות במקביל ואפילו להקליט אם זה אפשרי. אגב, הכוונה לשני טיונרים, ולא להקלטה מהטיונר וצפייה דרך VIDEO IN 2. מארז שוכב שנראה סביר , לא חייב את הטופ - אנד. 3. שלט רחוק + מקלדת ועכבר אלחוטים. 4. דיסק קשיח - 500GB - ABYS. 5. צורב DVD. 6. שלא ירעיש יותר מידי (לא חייב FANLESS ) מאוד חשובה לי האפשרות הראשונה שציינתי, אשמח לשמוע תגובות ממישהו שכבר התנסה בנושא.

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים