עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, מחפש להחליף את הנייד בנייח. XPS 9310 משנה שעברה, עם 32GB RAM, i7 1165G7, הוא מדהים אבל אין לו כרטיס מסך וזה מעיק עלי.. כרטיס מסך לא צריך להיות מוגזם כי [אין תקציב וגם כי] הוא יהיה בשימוש יחסית רגוע - קצת עריכות וידאו\אפקטים ומשחקים מדי פעם. יש לי רכיבים שאפשר להשתמש בהם [ספק כוח 450W, מארז MID, דיסק SSD], במידה ויתאימו. היה לי רק Intel עד עכשיו, אבל לא חשוב לי דווקא להשאר שם. מקווה שיכולים להמליץ לי על שילוב של לוחאם + מעבד + כרטיס גרפי שיעבדו טוב יחד...? תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיף להשאר מתחת 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה מש…

2. Started by Kobi Shamir,

שלום לכולם, כנראה הלך לי הכרטיס מסך במחשב, ריסטרטים חוזרים ונשנים באופן מפתיע ורנדומלי... הכרטיס מסך הקיים הוא Gygabyte Geforce GTX 760 2GB שירת אותי נאמנה מאז 2013, עריכת תמונות בlightroom ומשחקים בהגדרות בינוניות (תלוי איזה משחקים מאיזה שנים וכו). כרגע אני יכול לעבוד עוד עם המעבד Haswell עם יחידת עיבוד גרפית - אבל כמובן ללא עריכות ומשחקים. אשמח להמלצה לכרטיס מסך שיעמוד בערך באותם הביצועים או אפילו מעט יותר (מכיוון שאני כרגע לחוץ תקציבית) - לרוב עבודה משרדית שלא דורשת עיבוד גרפי כבד, לפעמים עורך תמונות בלייטרום ומבחינת משחקים - כבר לא יוצא לי לשחק הרבה מאוד, רק מידי פעם - לכן חשוב לי רק היכולת להריץ משחקים (גם לא הכי חדשים ו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג קל, בניית אתרים wordpress א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי טייטאל , אסטרטגיה, לא משחקים כבדים מאוד . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעדיף גבוהות 3. האם…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני רוצה לשדרג את את הפנטיום 3 של אבא שלי מה שחשבתי להעביר למחשב החדש זה צורב ,כרטיס מסך ( AGP ATI RAGE 128) מקלדת, עכבר ומסך ההתלבטתות היא קודם כל לגבי המעבד - Celeron D, Athlon XP או Sempron תודה לכל העוזרים

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. CPU: Intel Core i7-4930K 3.4GHz 6-Core Processor ($568.98 @ Amazon) CPU Cooler: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler ($72.24 @ Amazon) Motherboard: Gigabyte GA-X79-UP4 ATX LGA2011 Motherboard ($224.99 @ Microcenter) Memory: G.Skill Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1866 Memory ($126.92 @ NCIX US) Storage: Samsung 840 EVO 500GB 2.5" Solid State Disk ($309.00 @ Amazon) Storage: Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($106.99 @ NCIX US) Video Card: MSI GeForce GTX 780 Ti 3GB Video Card (3-Way SLI) ($699.99 @ Newegg) Video Card: MSI GeForce GTX 780 Ti 3GB Video Card (3-Way SLI) ($699.99 @ Newegg) Video Card: MSI GeForce GTX 780 Ti 3GB Video Card (3-Way S…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by drorleon,

שלום, אני מתכוון להחליף מחשב בעתיד הקרוב, כבר די סגור על רוב הרכיבים, אבל זקוק להלצות לגוף קירור. המטרה: גיימינג על 1920X1200 של משחקים נוכחיים (אני גם ככה מכוון לשחק בהם בעוד שנה... יש בק-לוג עצבני...) המטרה השנייה היא - שקט יש לי מעבד i7-2600k ואני מתכוון להניח אותו על asus p8z68v pro (כנראה), זכרון כנראה משהו לא מיוחד 1600 ואני יכול לדאוג שלא יהיה גבוה במיוחד. אני שמתי עין על כרטיסי מסך של אסוס מסדרת dcII הם רחבים מאוד, אבל כוללים מע' קירור מעל הסטנדרט. (או 6970hd או 570gtx) עכשיו, ברור לי שזה כנראה עדיין יהיה החלק היותר רועש במערכת, בכל זאת, אני רוצה גוף קירור שישמור את המעבד מתחת ל60 גם בעומס אמיתי (= לא מעניין אותי prime95...). צריך המלצות! חשבתי בהתחלה על ה nd-h14…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Darkwood,

ערב טוב לכולם. אחרי שנהרס לוח אם כולל זכרונות ,נשאר רק מעבד i7 2700k וכרטיס מסך. הוחלט לקנות לוח אם סיני של חואנאן x79 זכרונות 32G ECC ואני לא יודע איזה מעבד E5 לבחור שהיה יותר טוב מ i7 2700k . (המחשב משמש לעריכת וידאו ) אלו המעבדים שאני לא יודע מה הכי טוב בינהם: 1)Xeon Processor E5-2650 V2 2)Xeon Processor E5 1620 V2 3)Xeon E5-2637 v2 4)Xeon E5 2690 5)Xeon E5 2689 אשמח לעזרה בבחירה. תודה לכולם.

8. היי לבן דוד יש hp pavilon והוא בארה"ב הוא ביקש שאני ינסה להשיג לו מדבקות למקלדת בעברית כדי שיהיה לו נוח אני יודע שיש בערבית/רוסית השאלה איפה אני מוצא עברית והאם זה יתאים לנייד תודה לכל העוזרים עידכון: מצאתי חברה בארץ שמתמחה בהסבת מקלדות זה האתר שלהם למי שצריך: www.pcgraph.co.il עכשיו השאלה שלי אם יש חברה כזאת בארה"ב ואם יש במיאמי אחת כזאת

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by borg,

כבר זמן מה אני מהרהר באפשרות של רכישת HTPC לסלון. לא מצאתי בחיפוש במפרטים מפרט ייעודי עבור HTPC (אני חושב שראוי שיהיה סטיקי בנושא HTPC), ותהיתי כמה עשוי לעלות כיום HTPC. בעיקרון, חשבתי על המאפיינים הבאים עבור HTPC: 1. מארז HTPC ייעודי (ATX) כדוגמת Ahanix D.Vine 4 (תמונה מצורפת). 2. ספק כוח איכותי ושקט (300W אמור להספיק) עם קירור פאסיבי ללא מאווררים כלל, או עם מאוורר אחד שקט של 12cm. 3. מעבד חזק ככל האפשר (רצוי מאוד תמיכה ב-64 ביט) שלא זקוק לקירור או יכול להסתדר בלי בעיה עם גוף קירור פסיבי קטן מימדים (Intel/AMD). מעבד עם ליבה בודדת אמור להספיק. 4. לוח אם סביר עם חריץ הרחבה אחד מסוג PCIe X16, מספר חריצי הרחבה נוספים מסוג PCIe ו-PCI, מספר מכובד של פורטים USB 2.0 ו-FireWi…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. אהלן, רכשתי מחשב דל ווסטרו 5470 חדש לפני כמה שבועות. עד לפני כמה ימים הוא עבד מושלם. פתאום, באמצע צפייה בווידאו, המחשב נתקע לשנייה וחצי בליווי של רעש נוראי מהרמקולים ואז הסרטון ממשיך להתנגן כרגיל. ככה זה קורה כל כמה דקות הדבר קורה גם בניגון של מוזיקה בלבד(ללא ווידאו) ובנוסף, גם כשאני מזיז את העכבר או עובד על האופיס, אני רואה שהמחשב כאילו נתקע לשנייה ואז ממשיך. דיברתי עם התמיכה הטכנית של דל, בהתחלה התחלנו את כל הטיפול רגיל של התקנת דרייברים ועדכונים של ווינדוס(דבר שכבר עשיתי אבל הם התעקשו שאני אעשה בשנית). כשזה לא עזר התקשרתי שוב, ואז ענה לי בחור שטען שמדובר בתקלה בתוכנה של המחשב וזו תקלה ידועה במחשב הזה. הוא אמר לי שאני צריך ללכת לריקוברי בווינדוס 8.1 שיש לי, ושם לבח…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ,photoshop, fireworks, PostgreSQL admin php designer eclipse Python IDLE (הכל בשימוש כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין במחשב "קצת" יותר חזק ממה שיש לי כיום (P4 1.6, 256 RDRAM) ובתקציב של עד 1500 שקל (אם זה אפשרי כמובן). אני יותר מעוניין במעבד של INTEL. מה שאני צריך זה: מעבד לוח-אם זיכרון מארז ואני חושב שזהו... עכשיו יש לי שאלה, יש לי 2 הארד-דיסקים ATA-100, הם יפעלו על המפרט החדש או שצריך לקנות הארד-דיסק חדש? עכשיו לגבי כרטיס מסך, יש לי כרגע ATI Radeon 9600 PRO (פועל על AGP כמובן), אני אשמח אם אפשר להכניס גם במפרט משהו קצת יותק חזק (אולי nVIDIA GeForce 8500GT הבנתי שהוא עולה בסביבות ה- 300 שקל...) אז אם אפשר מפרט עם כרטיס מסך ובלי (השאלה אם הכרטיס מסך שיש לי כרגע יתאים ללוח-אם החדש?) תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. תקציב:2000 ש"ח לא חובה לנצל את כל התקציב, לא לחרוג. שימושים: אופיס, אינטרנט, מוסיקה , מטלב וכו'. לא צריך: מסך, עכבר, כונן FLOPPY, כ. מסך. ציוד היקפי נצרך: לא צריך OC: לא יהיה שימוש בOC. שקט: חשוב שהמפרט יהיה שקט 10 מתוך 10. מערכת הפעלה: אין צורך במערכת הפעלה. חנות: לא מכיר, חשבתי מאיבורי, KSP שדרוג: לא מתוכנן שדרוג של כ. מסך. זכרון: לא יודע לגבי שדרוג שלו. מעבד: לא יודע לגבי שדרוג שלו.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום לכל החברים, צריך עזרה בלהרכיב מחשב לעריכה גרפית, המחשב לא בשבילי אלא בשביל בן דוד שלי. הוא מתעסק בתחום הצילום והעריכת תמונות ווידאו, המחשב מיועד לעסק/פרנסה ולכן החשיבות המרבית זה שהוא ירוץ ולא יתקע יותר מידי. התוכנות העיקריות איתם הוא מתעסק אלו התוכנות של אדובי; פוטושופ, ליטרו, פרמייר (אלו העיקריות על פי מה שאני יודע). בעיקרון התקציב כאמור הוא 5500 ש"ח, אם זה לא מספיק אז רק תגידו ואני אברר איתו לגבי חריגה. אין לו צורך בציוד הקפי, וממה שהבנתי ממנו גם לא בכוננים קשיחים פנימים, יש לו כבר 4 T"B עלייהם הוא עובד. אולי אפשר להוסיף כונן קטן בשביל המערכת הפעלה. נ.ב. העבודה היא בעיקר עם קבצי תמונות ששוקלים המון (קבצי RAW) ולכן אחד הקריטריונים החשובים לו שהמאגרי תמונות (ששוקלים…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. העגלה שבקה ואני מעוניין להחליף למחשב שישמש בעיקר לעיבוד תמונה (פוטושופ) ועריכת וידאו בסיסית (וידאו של הילדים). במפרטים המומלצים לא ראיתי מפרט ספציפי לשימושים. אני יודע שאני רוצה 2G זיכרון. FIREWIRE . אם אפשר שיהיה בעל פעולה שקטה. הבנתי שDUAL CORE יתן הבדל גדול בביצועים. אני לא גיימר אז הכרטיס מסך יכול להיות בסיסי. המפרט ללא מסך והתקציב 5-6 K. מה את אומרים ?

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם, למערכת שבנדון מגוון שימושים : שרת-קבצים (בפרוטקול CIFS בד"כ), מארחת מכונות-מדומות (כ-1-2 שמהן ינבע בד"כ עומס קל עד בינוני), ושימושים אחרים - לפי הצורך. הערות : תת-מערכת האיחסון הינה בתצורת RAID-1 (שיקוף), וייתכן כי לגבי חלק משטחה תופעל הצפנה שקופה בזמן-אמת בתוכנה (למשל באמצעות FreeOTFE בחלונות או LUKS בלינוקס - תלוי במה שאחליט להתקין שם). ייתכן מאד שאפעיל את המעבד רוב הזמן ב-Underclocking, לחסכון באנרגיה. כל הציוד החדש, למעט פתרון-הקירור למעבד, נרכש ויובא ביבוא-אישי מארה"ב. המפרט המחודש : מארז (JSP M-100A μATX - 2x120mm-Fan (GlacialTech GT12025-HDLA1 (קיים) ספק-כוח FSP FSP300-60HCN 300W 288W@12V (קיים) לוח-ראשי Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 (חדש) מעבד-ראשי…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by catsmonster,

אני יודע שפתחתי נושא לפני כמה דקות אבל שם בניתי לעצמי מפרט אני רוצה מפרט מומלץ למשחקים: 1. 5000 מוכן להתפשר 2. משחקים וקצת עבודה גרפית א)photoshop, GTA IV, Dirt 2, ועוד משחקים כבדים ואפילו יותר ב)לא הבנתי מה זה אבל אני ישחק הרבה ג) הרזולוציה היא 1280X1024 3. אין צורך בציוד הקפי 4. יש לי כבר צורב IDE 5.יש לי צורב LG חשוב שלא תתנו לי איזה לוח אם שלא תומך IDE 6. שקט חשוב - 8\10 7. אני לא חושב שאני יעשה אוברקלוק אולי אוברקלוק קטן.. 8.לא צריך מערכת הפעלה ולא צריך הרכבה 9. יש לי חבר שהוא טכנאי הוא קונה מה שאני אומר לו, 10. לא ממש, אין בקשה או חיבור מיוחד

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. מה דעתכם על המפרט הבא? מה מציעים לשנות/לשפר/להחליף? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]מעבדים - AMD Socket - AM4 100-100000031BOX-PC - AMD AMD Ryzen5 3600 Gen3 6 Core/12 Threads - Base Clock: 3.6GHz - Max Boost Clock: 4.2GHz - With Wraith Cooler - 95W TDP - Box - With new PC Only... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי[/td] [td]כמות: 1 ₪885/867[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]לוחות אם - AMD Socket AM4 PRIME-B450M-K-PC - ASUS AM4 - B450 - With New PC Only - 2x DDR4 - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 2.0 x1 - 4x SATA - M.2 - 6x USB 3.1 Gen 1 - 2x USB 3.1 Gen 2 - …

19. Started by Chen Benziman,

אהלן. בקרוב אני מתחיל את שנת הלימודים הראשנה שלי ואהפוך לסטודנט מן המניין, וכרגע אני מתלבט בין 2 אופציות. חשוב לציין שהדרישות שלי מהמחשב זה בעיקר שיהיה מהיר עד כמה שניתן שויוכל להריץ היטב יישומים שחשובים לסטודנט כמו תוכנות אופיס, אינטרנט וכו'. אני לא מתכוון להריץ על המחשב משחק אחד, כך שיכולות גרפיות פחות קריטיות. ההתלבטות שלי היא בין 2 מחשבים בעיקר, אבל אם יש לכם הצעה מעניינת במסגרת התקציב עד 3500-4000, אז מוזמנים להציע. אופציה 1: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14440 אופציה 2: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14642 איזה מהם יתן לי מהירות גבוהה יותר? תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by nevoy,

שלום, רציתי לדעת לכמה זמן עבודה מספיקה סוללת ה-4 תאים ב- Dell Vostro 3350? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3350-2310m.htm האם ההבדל בין המעבד של ה- 3350 לבין המעבד (i5) של ה-3450 משמעותי לשימושים שאינם כוללים משחקי מחשב? לכמה זמן מספיקה סוללת ה-6 תאים של ה 3450? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 עם חריגה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אני אמור להתחבר אליו עם Anydesk ולהשתמש ב Vmware בלבד. כל השימוש אמור להיות פעם ביום להתחבר ל VMware ומשם להכנס לאיביי לכמה דקות ולצאת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMware Workstation לצורך עסקי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. שום דבר. 4. האם…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by FatLipZ,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7400 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל!!! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פארקריי 4 אססין קריד יוניטי באטלפילד הארד ליין (כל הכבדים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אוקיי הזמנתי את המפרט הזה מאייבורי, והוא יגיע עוד שבועיים ככה שיש מקום לשינויים, אז רציתי לשאול אתכם מה דעתכם, אם צריך לשנות משהו? מסך : LG Flatron T710SH לוח אם: MSI K8N NEO4-F nForce4 Athlon 64 Skt939 זכרון: OCZ ?1G KIT 400MHZ 2.5CL כונן קשיח: WD SATA 8M BUFFER 80G מעבד: ADM ATHLON 3200 939pin כרטיס מסך: MSI NX6600GT-TD128E מטרה: משחקים מחיר 4500 ד.א המחיר סביר למפרט הזה? כי הם לא אמרו כל חלק בנפרד... תודה

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by tom123,

את התקציב אתם יודעים... זה בישביל חבר.... הוא רוצה שהכל יהיה שחור-כסף והוא נדלק על המארז XSAR1000 הזה... תודה לנענים..... ;D

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by iDrA,

לקניה בארץ עד 3000 (חריגה מינימלית) * מטרות המחשב? לימודי עיצוב מולטיטאסקינג ועריכה בסיסית * גודל המסך? 15.6/14 עדיפות למט * משקל רצוי? מקס' 2.3 עדיפות לפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מחשב לא מכוער, מעוצב יפה. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים