עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Fortunes,

walom haverim! zot kvar hahodaaa ha2 weli..pahot o yoter hevanti ma ani tzarih. mahwev le limudim (student wana 1 hawmal), mishakim, emule, sratim. masah bevadaut 15.4 inch zikaron 2 giga hard 120 giga meabed - core 2 duo. rak we ein li musag eize mehem: t5500 t5600 t7200 t7400 t7600 eize mehem matzig yahas bitzuim/mahir hahi savir weyew? kartis masah: gam kan ani bebaaya. ein li kol kah musag ma holeh benayadim. ma ha raiting wel kartisei ati mul nvidia? ve eize mehem yathil lehatsig bitzuim svirim be mishakim? ve haweela hahi hawuva beetzem - efo ani yahol lehahin costumize kmo we ani rotze? ba atar wel dell i efwar laasot costumize bihlal. be p hitzlahti lasim katis ma…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Ziv_o,

שלום אני צריך חוות דעת על מפרט שהרכבתי ואני צריך שיגידו לי אם החלקים שבחרתי מתאימים זה לזה (על הלוח אם, הספק של הספק וכדומה..) תודה רבה מראש!!

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בארה"ב התקציב הוא עד 1100 דולר הדגש הוא על מסך 13 אינצ' עד 14 אינצ. כמובן מפרט חזק ככל הניתן מיועד לעבודות גרפיות ומשחקים (לא מעוניין במק). מה שכרגע ההתלבטות שלי היא בין Dell - XPS M1330 לבין מספר דגמים של סוני ואיו שאני עדיין לא סגור על הדגם הטוב ביותר (אשמח להמלצות בטווח המחיר) עוד נייד פוטניציאלי הוא Toshiba Satellite U405-S2856 13.3" מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by asafd,

שלום לכולם, רציתי לשמוע את חוות דעתכם על זה כמחשב ביתי למטרות גלישה באינטרנט וקצת פיתוח: https://ksp.co.il/m/uin/54796&ref=select האם מישהו התנסה איתו? די התאהבתי בקונספט של NUC אז בא לי להשאר איתו. הדגם שלעיל נראה לי משתלם מאוד. מעבד חזק יחסית ועד 32GB זיכרון (יש לי כבר זיכרון ודיסק ממחשב קיים, אז אני לא צריך להוסיף כסף על זה). יש לי היום NUC5PPYH אבל הוא היה טוב כמחשב לטלוויזיה אבל לא סוחב את כרום עם כמה טאבים. כמו כן (כנראה מאותה סיבה) הוא מתחמם מהר והמאוורר כל הזמן עובד וזה משגע אותי :-)

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by ronoz,

שלום, אני מעוניין לבנות מחשב על בסיס ASRock 310: https://www.amazon.com/gp/product/B07GRYR22B/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 מעבד i3 9100: https://www.amazon.com/gp/product/B07RXW4Y2K/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A1FF9ODJZIUKGX&psc=1 מבקש המלצה על SSD 500GB וזכרון 16GB, אפשר גם מתוך אמזון. תקציב גמיש אבל לא משהו מוגזם, סה"כ מחשב משרדי. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9,000 למחשב וציוד הקפי, ניתן לחרוג עוד ב 1,000 רק במידה והכרחי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מסחר בשוק ההון כולל שימוש בשני מסכים בשלב הראשון עם אפשרות להוספת מסך נוסף בעתיד. חשוב שהמחשב יעבוד מהר ויבצע פעולות ללא עיכובים. עבודה בתוכנות Trader Workstation ו- TD Ameritrade. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, שני מסכים, מקלדת ועכבר (רצוי אלחוטי),רמקולים ומדפסת משולבת עם פקס סורק 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5.…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  7. Started by benhalaf,

היי, אבקש חוות דעת על מפרט שבניתי באתר של KSP. מדובר במחשב בייתי פשוט למשימות Office. 1) האם הרכיבים תואמים אחד לשני 2) האם הם יעילים מבחינת תועלת/עלות - כלומר האם בעלות נוספת מזערית אפשר להגדיל ביצועים קישור למפרט: https://ksp.co.il/t/E2hU4c דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: מעבד AMD Ryzen 3 3200G 3.6Ghz Radeon Vega 8 AM4 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine AM4 CO 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Gigabyte B450 AORUS M AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz CL16 1 ספקי כוח: ספק כח Antec VALUE POWER Acti…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by MaozRoy,

היי! אני מעוניין לקנות מחשב גיימינג. המשחקים לא שיא הכבדים, בעיקר משחקי paradox למיניהם (EU4, CK3, stellaris) ודברים בסגנון הזה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג. עושה קצת סטרימינג לטלוויזיה החכמה דרך הרשת הפנימית. קצת פיתוח לבית חכם 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, אני יכול לקנות את השאר לבד... אבל אני אשמח להמלצה למקלדת/עכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא …

• תודה!
    • 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by gilad4321,

היי אני קונה השבוע מחשב חדש והוא יהיה למטרות משחקים בעיקרו ולOC קל. אני צריך מסך lcd 19 עכבר מקלדת וכל השאר. ההתלבטויות העקריות שלי הם בכרטיס המסך,בזכרונות ובלוח האם. אני מבקש מהמבינים לעזור לי בבניית המפרט ועוד שאלה-לכמה זמן המחשב יחשב מחשב טוב וסביר,האם גם בעוד שנתייים למשל? תודה רבה לעוזרים.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by rmindel,

היי, יש איזה שהוא קוונצנזוס לגבי איזה מחשב עדיף לקנות בארץ לטווח מחירים שנתתי? (אני צריך שהמחשב יהיה כמה שיותר קל) והאם במחירים האלה כבר כדאי להזמין מחו"ל ומקסימום לשלם מכס? אשמח לדעות קצת יותר מקצועיות לגבי הפרוצדורה... תודה

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by snad,

ראיתי שבחו"ל כבר מוכרים את ה 2140 HP Mini עם רזולוצייה 768*1366, מישהו יודע איפה אפשר לראות או לקנות אותו בארץ? http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3841267-306995-3872994-3872996-3950521.html לא ראיתי בזאפ ולא באתר של HP ישראל...

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Aviv2,

הי , אני מחפש מפרט מחשב לגיימינג : 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch \ starcraft 2 \ doom 4 \ battlefield 1 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."1920X1080, 24 -לאילו הגדרות גרפי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by dekom,

שלום, אני עומד לקנות מחשב מסטארט פיסי עם המפרט הבא: מעבד: 1885 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170-Gaming 3 S1151 זכרון: 410 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 כרטיס מסך: 2170 ₪ - * מבצע חג * - Gigabyte GeForce GTX1070 8G D5 1594Mhz G1 Gaming דיסק קשיח: 285 ₪ - * חדש במבצע * - SSD A-Data 240G Premier SP550 SATA III 5 Years Warranty דיסק קשיח: 225 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty באנדל (מארז + ספק): 649 ₪ - * חדש במבצע * - Corsair SPEC-ALPHA Black - Silver + FSP HYPER 500W 85 Plus קירור אוויר למעבד: 199 ₪ - * מבצע * - Scythe Ninja 3 REV B - S-2011v3 / 1151 / 1150 מחיר סופי…

14. Started by kfirsad121,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, Premiere - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Rise Of The Tomb Raider (כשיצא), GTA V, Battelfield Hardline, The Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by maxth,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta, fallout, doom, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 23 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום לכולם, למערכת שבנדון מגוון שימושים : שרת-קבצים (בפרוטקול CIFS בד"כ), מארחת מכונות-מדומות (כ-1-2 שמהן ינבע בד"כ עומס קל עד בינוני), ושימושים אחרים - לפי הצורך. הערות : תת-מערכת האיחסון הינה בתצורת RAID-1 (שיקוף), וייתכן כי לגבי חלק משטחה תופעל הצפנה שקופה בזמן-אמת בתוכנה (למשל באמצעות FreeOTFE בחלונות או LUKS בלינוקס - תלוי במה שאחליט להתקין שם). ייתכן מאד שאפעיל את המעבד רוב הזמן ב-Underclocking, לחסכון באנרגיה. כל הציוד החדש, למעט פתרון-הקירור למעבד, נרכש ויובא ביבוא-אישי מארה"ב. המפרט המחודש : מארז (JSP M-100A μATX - 2x120mm-Fan (GlacialTech GT12025-HDLA1 (קיים) ספק-כוח FSP FSP300-60HCN 300W 288W@12V (קיים) לוח-ראשי Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 (חדש) מעבד-ראשי…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by NoaS,

תקציב: 4000. מקסימום חריגה 5000. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) **- אופיס, עריכה ותרגום מסמכים וספרים, עבודה עם מס' חלונות במקביל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למאט- קריאת מסמכים. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר(* -13-14" ,עדיפות ל IPS אבל לא חובה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? **-לא * משקל רצוי? עד 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סול…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום ! חבר שלי שלח לי מפרט של מחשב ביקש לבדוק האם הוא טוב הנה המפרט : מארז : COOLERMASTER (RC-830) Stacker 830 מעבד : Intel Core 2 Duo 6800 Extreme - 2.93 GHz - 4MB - 80W - LGA775 לוח אם : ASUS Commando (P965) - ATX 4 זכרונות של : זכרוןוDDR2 2048MB 800MHZ CL4וKingstonו דיסק קשיח : כונן קשיח WD5000KSוWestern Digital 2 כרטיסי מסך : NVIDIA GeForce 8800 GTX 768MB DDR3 XXX Version ספק כח : OCZ ProXStream Power Supply 1000W פתרונות קירור : 1. 3D Galaxy II WATER COOLING SYSTEM 2. THERMALTAKE HDD WATER BLOCK מסך : VIEWSONIC VX2235wm רמקולים : CREATIVE GIGAWORKS S750 עכבר : Logitech® MX Revolution מקלדת : Logitech Media Keyboard Elite

19. Started by TheRedEye,

אשמח לקבל מפרט למחשב - לא משנה המחיר כי אני לא קונה את זה במחיר המקורי אז זה יכול להגיע ל100 אלף שקל. אני רוצה שיהיה בו : מערך SLI של גיפורס 7900 המעבד הכי טוב של AMD כפול ליבה 4 גיגה זיכרון DDR מערכות קירור כולל מסך CRT מקלדת + רמקולים כרטיס סאונד המחשב מיועד להיות מחשב סופר גיימרי.. קיצר - תתפרעו! לא, אני לא עובד עליכם אני באמת הולך לקנות את זה אבל זה לא בדיוק ממני אז ככה שכן.. ואל תספימו בהודעות - אין מצב שהוא קונה את זה בסדר?!

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. חברים יקרים. מכר שלי מעוניין למכור מחשב עם המפרט הבא: Intel core i5 4440 haswell socket 1150 ‏‏‎8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28) hyperx kingston Gigabyte . B85M-D3H 1024MB ATI AMD Radeon R7 200 Series (Sapphire 931GB Western Digital WDC WD10EZEX Windows 10 Education 64-bit מסך BENQ 23" דגם לא ידוע. ספק כח לא מוכר. המחשב בשימוש כ5 שנים. מה המחיר ששווה לקנות אותו?

21. Started by valleyzz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Farcry, Assassins Creed, BF, Tom Clancys, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD, 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…

22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2200-2500 בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? טיפה משחקים,שימוש משרדי ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by מנו40,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש''ח אפשר לחרוג ב500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרט לרבות הורדות סרטים יוטיוב וכו'. מדי פעם עריכת מצגות לעבודה ועבודה משרדית מהבית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אם כי המחשב לא מיועד לאולפן הקלטות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. היי, אני רוצה לקנות לפטופ נוסף קטן, לצרכים בסיסיים אבל קצת יותר מגלישה/אופיס (לא למשחקים). חשבתי על הנטבוק Asus Eee PC 1015PEM‎, עם מעבד חדש Atom Pineview N550 1.5 Ghz Dual Core, שעולה בסביבות 2000 ש"ח. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=11164 אבל שמתי לב שי ב-2400, יש את ה-Lenovo ThinkPad Edge 11 NVZ3BIV, מחשב שנראה יותר מתקדם, עם מעבד AMD Athlon™ II Neo על-1.7 Ghz (יש גם גרסה יותר יקרה עם i3-380um). http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=11140 שאלות: - איך הביצועים היחסיים של ה-AMD? הוא מתקרב יותר ל-netbook או ללפטופ בינוני? - איך הביצועים של ה-N550? מרגישים הבדל משמעותי בינו לבין N450 ממוצע? (שניהם עם אותו זיכרון, וכו'). - אפשר להגיד שה…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום, לאחרונה נראה שהמחשב שלי שובק חיים, גם לוח האם וגם הספק עושים לי בעיות וכבר לפני זמן מה החלטתי להחליפו. בכל מקרה, החלטתי ללכת על המפרט הרב תכליתי פה באתר: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137642&section=293&target=%D7%A8%D7%91-%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 עם שני שינויים: 1. אני לא הולך לקחת כונן קשיח שני, יש לי 3 כוננים מהמחשב הקודם שהייתי רוצה להוסיף לכונן החדש במחשב הזה. כך שרציתי לדעת האם המארז הזה יוכל להחזיק 4 כוננים. 2. בזמן שהמחשב הישן עצמו נקנה לפני 3 שנים, את כרטיס המסך קניתי שנה שעברה, כך שאני לא ארצה להחליף גם אותו בינתיים Geforce GTX460. אני משתמש במחשב בעיקר לתכנות, תוכנות גרפיות כבדות ולפעמים לגיימינג. אני גר בפתח תקווה א…

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים