ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום אני הולך לקנות מחשב חדש.. אני קונה הכל מחשב+מסך עכשיו הנה כמה פרטים של המחשב שיש לי עכשיו: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz 2.87GHz 512 MB of RAM כרטיס מסך ATI RADEON 9600 מסך Samsung SyncMaster 753DF (17") WINDOWS XP HOME טוב במחשב הזה המשחקים CS,CSS,CZ נראים מצויינים אבל אני מתכוון לקנות HL2 ואמרו לי שאפילו אם CSS עובד בסדר HL2 זה כבר סיפור אחר אני רוצה מחשב יותר טוב ממה שיש לי עכשיו ואני רוצה שיריץ משחקים כבדים כמו HALF LIFE 2 ועוד כל מיני וגם תוכנות כבדות כמו של ADOBE - פוטושופ, פרימייר וכו' רצוי לא לעבור את ה6000 שקל (כולל מסך) תודה
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היה לי מחשב סמסנוג 15.6 עם כרטיס מסך של NVIDIA ושמתי לו SSD של 256 גיגה I7 ו6גיגה זכרון נגנב אתמול מביתי. אני רוצה מחשב חדש. מה ההמלצות? השימושים: משחק מנג'ר פוטושופ תוכנות עריכת סרטים. גלישה תקציב 3500-4000 ש"ח תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, בעוד כחודשיים-שלושה אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך משחקים, בתקציב של עד 4K ש"ח. 1. האם ללכת על מפרט מבוסס על מעבד AMD או אינטל? 2. לדוגמא בחרתי באינטל. האם ללכת על i7 על-חשבון כ. מסך פשוט יותר, ולשדרג אותו בעתיד, או ללכת על i5, ולקחת כרטיס חזק יותר? 3. האם צפויות הוזלות בתחום החומרה בשלושת החודשים הקרובים, אם לא, אשמח אם תוכלו לסייע לי להרכיב כבר עכשיו מפרט. אעדיף חנויות במרכז, בדגש על אזור ר"ג-ת"א. המסך שלי - Samsung BX2335, כך שלדעתי אין צורך באחד אחר. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד לצורך עבודה משרדית (הרבה טאבים פתוחים) ולימודים (לימודי משפטים אין צורך בתוכנות מיוחדות). המחשב הולך להתנייד איתי הרבה ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה קל ולכן אני מכוון למסך 14” לא אכפת לי יותר כל עוד זה לא מעלה משמעותית את המשקל אבל לא פחות. חשוב לי שאיכות החומרים והחומרה יהיו הטובים ביותר במסגרת התקציב על מנת שישרת אותי כמה שיותר שנים קדימה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ₪ , ייתכן שאוכל לרכוש באילת אז אפשר להביא הצעה נוספת לפי מחיר אילת במסגרת התקציב. מעדיף לא לחרוג, אבל במידה וזה ממש משמעותי אז חריגה לכיוון ה-5000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבו…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
הנה, סוף סוף מסמך רשמי עם כל המידע ( אבל ממש הכל ) לגבי הדור החדש של מעבדי רייזן מבית AMD. שורה תחתונה - יש שיפור, אבל ה - 8700K עדיין בטופ. https://www.gadgety.co.il/198884/ryzen-2000-leaked/ תהנו.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני רוצה לקבל מכם חוות דעת על מפרט שקיבלתי עליו המלצה בפורום אחר. המפרט: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪928 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L ₪531 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950201 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪250 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪289 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪858 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S5771GD5H צורב Sony Optiarc AD-7240S X24 SATA Black DVD ₪103 כמות:1 http://www.skypc.co.il/pro…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התוכנה, בשם \"Superfish Visual Discovery\", מחליפה את תעודת האבטחה שנשלחות מכל אתר שהמשתמש גולש אליו ובכך היא מסוגלת לעקוב ולפענח מידע מאובטח לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%99%d7%99%d7%a9%d7%a8-%d7%9e%d7%94%d7%9e%d7%a4%d7%a2%d7%9c-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%96%d7%93%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a0/
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שח . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta, fallout, doom, משחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p 23 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איזה דרך קיימת להעביר נתונים בין מחשבים ללא אינטרנט ואם אפשר ללא התקן חיצוני כאשר מערכות ההפעלה הם שונות ? שאלה אולי דבילית- אפשר לחבר בין שניי מחשבים כבל USB?
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי! קודם כל רציתי להגיד תודה על העזרה שלכם בהמלצת המפרט למחשב החד של אחי. המפרט שבסוף נקנה הוא: 1. מעבד - AMD Athlon XP 2600+ Barton. 2. לוח אם - ABIT NF-7SL. 3. זכרון - סטיק אחד של סמסונג 512MB במהירות של 400 מגה הרץ, הפשוט. 4. דיסק קשיח - 80GB SATA של WD. 5. כרטיס מסך - R9800 פרו של MSI (זה עם הR360). 6. כונן 1.44 בצבע שחור (אין לי מושג של מי, אבל אני באמת לא חושב שזה מאוד משנה). 7. DVD - של TOSHIBS בצבע שחור. 8. צורב - X52X32X52 של LITE-ON בצבע שחור. 9. ספק - 350W של אנרמקס. 10. מארז - השחור עם הכסף של צ'נברו (הGAMING BOMB). 11. מקלדת + עכבר מולטימדיה של מייקרוסופט. 12. מאוררים - למעבד טיטן שנתנו לי בחינם (סיפור לפעם אחרת) ו120 מ"מ ג'נרי מאחורה. 13. מסך - 722 (או איך …
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב, לקראת השנה הקרבה באוניברסיטה אצטרך מחשב נייד, אני עומד להיות סטודנט למדעי החברה. לא צריך שום מאיץ גרפי כזה או אחר. השימוש המקסימלי שאעשה בו הוא לראות סרטים באיכות HD. עם זאת, חשוב שיהיה קל משום שאלך איתו על הגב לא מעט. מעדיף שיעלה עד 3000 ש"ח אך גמיש. המלצות? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 13,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד ל14 אלף שקל.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שיצאו במהלך השנים הקרובות על הגדרות גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בגודל 23 אינץ' ברזולוצית FHD, ואולי בעתיד עוד אחת כזה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לגבבי המפרט הזה, מיועד לאולפן בייתי, לא ממש למשחקים: מעבדי אינטל? P-4 2,8 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) 1090 1 1090 לוחות אם למעבדי אינטל? l IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA 460 1 460 זכרונות? 2X DDR 400 512MB A-DATA 490 2 980 כרטיסי מסך? ABITl GF FX5200 128MB AGPx8,DVI ,TV(Kit) 340 1 340 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 120 GB 7200 ATA-100 (8MB) 530 1 530 כוננים- ??1.44?? FLOPPY Teac/SONY 1.44 40 1 40 צורבים? CD Recorders LG 52 x 32 x 52 (kit) 170 1 170 מארזים? +2 FANS ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver 280 1 280 מקלדות + עכבר? MS Internet + MS Mouse Optical 120 1 120 מחירון עבודות במעבדה? Assembly Computer (new compon.) 190 1 190 Tot…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום וברכה מבקש המלצה למחשב נייד למטרת עבודה משרדית פשוטה מהבית וגלישה באינטרנט לא מתכוון לקחת אותו איתי, ישאר רק בבית חשוב שיהיה מהיר אמין ולטווח ארוך מעבד I5 8GB זיכרון SSD 15.6 ללא מערכת הפעלה תקציב סביב 2500-3000 ש"ח (לא יותר) הסתכלתי על שלושה דגמים Dell Vostro HP ProBook Lenovo ThinkPad E15 אשמח להכוון יותר ספציפי לדגם שמשתלם עבורי תודה מראש לעוזרים! ושבת שלום
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב. רציתי לדעת אם זה צודק למכור את הלוח אם הזה חדש מהאריזה במחיר 1700 במקום 2050 שזה המחיר שלו בחנויות. הלוח עם אחריות מלאה של אייבורי מחשבים למשך שנתיים. קיבלתי אותו כפיצוי על מוצר אחר שהיה לי. הלוח msi x99s gaming ack אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכל החברים, צריך עזרה בלהרכיב מחשב לעריכה גרפית, המחשב לא בשבילי אלא בשביל בן דוד שלי. הוא מתעסק בתחום הצילום והעריכת תמונות ווידאו, המחשב מיועד לעסק/פרנסה ולכן החשיבות המרבית זה שהוא ירוץ ולא יתקע יותר מידי. התוכנות העיקריות איתם הוא מתעסק אלו התוכנות של אדובי; פוטושופ, ליטרו, פרמייר (אלו העיקריות על פי מה שאני יודע). בעיקרון התקציב כאמור הוא 5500 ש"ח, אם זה לא מספיק אז רק תגידו ואני אברר איתו לגבי חריגה. אין לו צורך בציוד הקפי, וממה שהבנתי ממנו גם לא בכוננים קשיחים פנימים, יש לו כבר 4 T"B עלייהם הוא עובד. אולי אפשר להוסיף כונן קטן בשביל המערכת הפעלה. נ.ב. העבודה היא בעיקר עם קבצי תמונות ששוקלים המון (קבצי RAW) ולכן אחד הקריטריונים החשובים לו שהמאגרי תמונות (ששוקלים…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח למשחקים (עד עכשיו שיחקתי ב PS4, מבסוט עליו לגמרי). היה לי קצת קשה למלא את הפורמט כי אני לא יודע כמה כדאי להשקיע ובמה. המחשב צריך לשמש גם לעבודה, אני מתכנן להתקין עליו 2 מערכות הפעלה: 1. ווינדוס למשחקים 2. אובונטו לעבודה המחשב שיש לי היום (Asus i5 8GB 256SSD) מספק אותי לגמרי עבור עבודה, אבל הוא יעבור הלאה ואני אשתדרג גם במחשב שישמש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במקומות שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלון חברים, רוצה לרכוש את המחשב נייד הבא: HP Pavilion 15-CS3000NJ / 8PM25EA היתרונות שלו הם האחריות (3 שנים), מחיר וגם המסך. האם זה באמת IPS אמיתי והמסך טוב? אני קונה מחשב נטו בשביל מסך טוב כי אני יושב מולו שעות (בעיקר קריאת מסמכים). מה המשמעות של התאורת W לד אחורית? 15.6 Inch diagonal FHD IPS WLED-backlit Anti-Glare micro-edge (1920 x 1080), 45% NTSC, 250 nits האם המסך איכותי? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
לי לפטופ (Acer Aspire 9424) עם ווינדוס XP עליו. מלפני מספר ימים, ללא שום טריגר נראה לעין, הוא נכשל ב-boot ומבצע אתחולים חוזרים בלולאה. ניסיון להעלות אותו ב-safe mode כשל גם, אבל ברשימת הקבצים שנטענים בביצוע safemode, הקובץ האחרון שנטען לפני האתחול הוא agpcpq.sys מה שיכול להצביע על בעיית תצוגה כלשהי. ניסיתי להעלות אותו מדיסק של ווינדוס XP, אבל הוא טוען "No Operating System Found" אע"פ שאותו דיסק מאתחל מחשב אחר ללא בעיות. לשם הניסיון, בדקתי גם דיסק נוסף של Win7 (לא הצליח) ושל Win98 (שם אני מצליח להגיע לתפריט האתחול של הדיסק שמבקש לבחור בין אתחול מה-HD לאתחול מהדיסק. אם אני מאתחל מהדיסק כלום לא קורה ובמקרה השני, אני שוב נכנס ללולאת אתחולים). לפני שהוא מבצע אתחול מופיע מסך כח…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אז המחשב שהיה לי הוא ASUS N550JV שהרחבתי לו את הראם מ8 ל16 ואת הכונן הקשיח החלפתי בSSD ואת האופטי החלפתי בכונן של הטרה שהוצאתי. סך הכל הייתי מרוצה מהחשב למרות שכן הייתי מעדיף שהוא היה עובד מהר יותר ברינדור של תלת ובעבודה עם התוכנות עריכת וידאו. השאיפה שלי היא שהוא יעבוד כמה שיותר מהר וחלק עם התוכנות של אדובי ובעיקר עם האפטר הפריימר והסינמה. אין לי בעיה לקנות מחשב שצריך להרחיב או להחליף לו דברים רק שיכנס בתקציב שוקל מקבוק שאולי לא יהיה בדיוק מה שאני רוצה אבל כנראה יעבוד יותר מהר אני לקראת שנה ד אז הוא ימשיך איתי הלאה אחרי הלימודים * מטרות המחשב? Photoshop, Illustrator, After Effcts, Premiere, Cinema4d * גודל המסך? 15.6 אם יש הצעות של גדול יותר גם מוכן לשקול, מעדיף מסך …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?- 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?- בבקשה לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- אין לי עוד כסף לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- PUBG/FARCRY 4/WITCHER 3/ RAINBOW SIX SEIGE וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).-24אינץ', 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?- …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי. אני מחפש מחשב שישמש אותי לעבודות על תכנות של Adobe - פוטושופ וכו'. כרטיס המסך לא חייב להיות חזק במיוחד שכן אין לי צורך ברנדור מתקדם של אנימציה או כוח חישוב גדול של היחידה הגראפית, אלא CPU חזק והרבה זיכרון (אני מניח ש- 4GB יכולים להתאים). אגב: אם מחשב נייד ללא חלונות מוזיל עלויות, אני יכול לקבל Windows 7 Pro ממקום הלימודים. ועכשיו ליתר השאלות.. * מטרות המחשב? תכנית של Adobe * גודל המסך? בערך 15" * משקל רצוי? עדיף קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפה סוללה שיכולה להחזיק. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור לטלוויזיה יכול להיות נחמד. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח: לא משנה. * כונן CD/DVD? צורב? לגמרי. * כונן Bluray? לא * האם …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יריץ לי משחקים טוב פחות או יותר? Midi Tower ATX Case For Pentium IV 500 Watt 1 149.99 ¤ LG GSA-4165B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 295.01 ¤ Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 Box CPU 1 1065 ¤ Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 1 350 ¤ Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard 1 670 ¤ A-Data (V-DATA) 512 MB DDR 3200 Memory 2 600 ¤ Sapphire Radeon X800GT PCI-e 128 MB DDR3 Retail Video Card 1 950 ¤ אני עדיין מתלבט עם הכרטיס מסך אני חשוב לשים 6600 וזהו יחסוך עוד 300 שקל.... מה אתם אומרים?
-
- 32 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה לנייד עבור גרפיקאים של חברת ACER: מעבד של אינטל ליבה כפולה T5600 2G זיכרון כרטיס גרפי של Nvidia Geforce 7600 128M כונן קשיח 160G(5600rpm). האם המפרט מספק ? האם כרטיס המסך יתן מענה טוב? האם צריך לחזק את אחד הרכיבים או לשים דגש על רכיב אחר שלא צויין?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-