ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
Hello all , I am currently looking for a laptop that will serve me as a main laptop for both studies ( Computer Sciences major ) and for other things as music , browsing and some videos . I am considering a Dell as first priority , but is open for other suggestions (as long as its not HP) I was thinking about the Studio 1558 , but from what i understood it had some serious problems. what about the N5010 ?? or should i go for the Latitude business series ? (yes i am confused) my budget is around 5000 shekels more or less . and I would prefer 15.6" screen ( unless you think that 14.1 is better for studies ) I think i won't carry it around with me that often though. .…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום.. אני חדש כאן ויש לי שתי שאלות.. 1) האחות הקטנה של חבר שלי צריכה מחשב אז הסכמתי למכור לו אותו ורציתי לשאול בכמה בערך למכור אותו.. הנה הפרטים.. 1133MHz.. 256MB זיכרון.. G-Force 2 64MB.. 40GB מקום.. XP.. בן 5 שנים.. חשבתי אולי 700 ש"ח? 2) מוכרים מחשבים עם 64 סיביות ושמעתי שתוכנות רבות לא יעבדו עם 64 סיביות כי הן מותאמות ל - 32 סיביות.. האם זה נכון? והאם זה שווה לקנות מחשב עם 64 סיביות? תודה מראש, אלכס.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני סטודנט לאדריכלות וצרכי המחשב שלי הם להדמיות 3D MAX, SketchUp PHOTOSHOP ועוד. באופן כללי בכוונתי להביא את המחשב מארה"ב, ע"מ לחסוך עלויות. הסכום הוא עד 10k.. אך אם באמת יש הצדקה לכך אני מוכן להוציא יותר.. (אפרט בהמשך - שאלה 3). ניידות וזמן סוללה בעדיפות נמוכה. כרטיס המסך הוא הפקטור המשמעותי כמו גם 2GB זיכרון (לפי המלצתכם) ומעבד core duo 2 במהירות 83. 1 לכל הפחות. נקודת התחלה: זהו המחשב אשר נראה לי כמינימאלי מבחינת הדרישות: dell inspirion 9400 במחיר 2143 US$ PROCESSOR Intel® Core 2 Duo processor T7200 (4MB Cache/2.00GHz/667MHz FSB OPERATING SYSTEM Genuine Windows® XP Media Center Edition 2005 LCD PANEL 17 inch Ultr…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920×1080 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בטווח מחיר של 2200 עם טיפה חריגה כעקרון המחשב הוא רק לעבודה משרדית אך גם שיהיה חזק לטיפה של עומס ומשחקים קלים ביותר. בדקתי מחשבים ורובם הם עם מעבד i3 מצאתי את המחשב הזה עם i5 מה אתם אומרים עליו?http://ksp.co.il/?uin=16364
-
- 12 תגובות
- 921 צפיות
-
-
לוח אם Dragontail 8xUSB 2.0 Intel P35 Chipset מעבד INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GH זיכרון 1024MB 667Mhz DDR2 samsung/kingston דיסק קשיח Sata-II 16mb buffer 250GB 7200rpm כרטיס קול O/B 7.1 כרטיס מסך Geforce 8600GT 256MB DVI כניסת רשת 100/1000 מתאים ל ADSL/CABLE צורב DVD dual layer x18 LG מארז מאושר אינטל Foxconn ספק מקצועי 400w כניסות USB 2.0 בחזית. מסך דק 19 Lite On DVI 8ms (לגבי מסך, האם עדיין עדיף לקנות CRT במקום LCD בגלל מריחות במשחקים כאלו או אחרים?) אין לי מחירים לכל רכיב, וגם לא פירוט ציוד היקפי. הכל יחד מסתכם ב 4600ש"ח. לצורך העניין, רציתי לדעת רק אם יש רכיבים ברשימה שלא כדאי לי לקנות, הצעות לרכיבים טובים יותר (במיוחד כרטיס מסך) תודה רבה לכולם על העזרה.
-
- 12 תגובות
- 674 צפיות
-
-
אני מתכוון בימים הקרובים לקנות מחשב חדש.. ואני צריך מפרט שבעיקר יריץ לי משחקים (פיפא 09, COD4) ותוכנות כמו פוטושופ.. יש לי כבר מסך 22" אז משו שיתאים לו כרטיס מסך טוב שיסחוב יפה. אני לא מתכוון לעשות OC דרישות קטנות: מעבד אינטל+4 ג'יגה זיכרון 3500 ש"ח
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ואחלה סופ"ש לכולם. אני צריך מפרט שינוע בתקציבו בין 4K ל4.5K. מעוניין ברכיבי אינטל. לא מתוכנן OC, לא צריך ציוד היקפי ולא מסך. למשחקים כבדים עם מסך 19 אינץ' ברזולוציה מקסימלית. צריך צורב, שקט לא ממש קריטי, ושתהיה אפשרות לשדרוגים עתידיים. עם הרכבת מעבדה, ובבקשה להרכיב את המפרט מSKYPC. תודה ושתהיה שבת שלום.
-
- 12 תגובות
- 941 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box ASUS P5B Deluxe G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 WD 320GB 7200RPM 16MB SATAII LEADTEK WinFast PX7600 GS TDH 256MB PCI-E (בעתיד שדרוג ל-8800GTX ). GIGABYTE 3D Aurora 570 SILVER ENERMAX LIBERTY 500W SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM בנוסף קניתי ראוטר וכרטיס רשת אלחוטי. קדימה תגובות............
-
- 12 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש. המחשב ישמש אותי למשחקים, חשוב שיחזיק משחקים חדשים שיצאו לשוק. אני מתגייס לצבא, ככה שאני יהיה בבית רק בסופ"ש - אבל חשוב שהוא יהיה מהיר, חזק וטוב. המחשב יהיה מחובר למסך 24 אינ'ץ של LG חדש דנדש. כמובן שהוא יהיה HD ואני רוצה מחשב חזק כדי לצפות בסרטים באיכות הטובה ביותר בצורה המהירה והנוחה ביותר. כמובן שאני לא צריך ציוד היקפי או מסך, מחשב נטו.
-
- 12 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט בתקציב 5600 שקל (תשתדלו לא לחרוג ) המחשב ישמש אותי בעיקר למשחקים כבדים ומולטיטסקינג. אין צורך בציוד היקפי מלבד עכבר ומקלדת (G5-חשוב) (אוהב את logitech internet) [שהכל יהיה שחור בבקשה] אין צורב בצורב או פלופי. כרטיס מסך רצוי EVGA (אין לי כוח להסביר למה ) אין צורך בהרכבה כמובן. ---------------עריכה------------- טוב עזבו מולטי טסקינג, רק למשחקים כבדים כל שאר הפרטים זהים, ודחפו פנימה 7800GT.
-
- 12 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחדש נייד עד 3300 ש"ח. אנחנו עוברים עוד 10 ימים בערך לארה"ב ואני חייב שיהיה לי את המחשב כאשר אני מגיע. לכן כל אפשרות רכישה ושליחה כבר עכשיו בתוך ארה"ב רלוונטית (יכול לתת כתובת) אז AMAZON או כל אתר אם דיל טוב אחר. קנייה בדיוטי פרי, בארץ.. בקיצור כל האופציות תקפות! תודה לכולם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי, שיחות וידאו, OFFICE, צפייה בYOUTUBE וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אבא שלי צריך מחשב חדש לעסק שלו, המחשב יהיה מחשב לגרפיקות כבדות לרוב, הוא יתחבר לחמישה מדפסות וישלח להם קבצים כבדים. התקציב הוא בין 5 ל 6 אלף שקלים, ללא ציוד הקפי וללא מסך. העדפות שלי - מעבד Q6600, לוח אם רצוי ASUS, נפח 500~320 GB ומארז גדול עם אורור טוב! העדפות של אבא שלי - כמה שיותר כניסות USB!!! ויש לי שאלה, האם כדאי להשקיע בכרטיס מסך יעודי לגרפיקה או שמשהו מהדור האחרון יהיה טוב? תודה רבה,
-
- 12 תגובות
- 716 צפיות
-
-
היי חברים ערב טוב, מחשב תקציב למחשב נייד (בלבד, ללא ציוד נלווה) בתקציב של עד 5.5K (לא חובה ממש להשתמש בהכל :)) העדפה למעבד אינטל, יש לי מסך 22' אז מניח שצריך כרטיס מסך שלא יזיע ברזולוציה שלו משחק בעיקר בפורטנייט חבר המליץ לי על מחשב בKSP ורציתי לקבל דעה נוספת https://ksp.co.il/web/item/23394 תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא אלא אם יש סיבה ממש טובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, HD, משחקים ברשת, תכנות .NET א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Tanki Online -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 12 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בהודעה הראשונה עשיתי טעות.. להלן המפרט: מעבד Intel Pentium D 930 3.0GHz 2x2 MB מחיר לפריט - 1,232.00 ₪ לוח אם GIGABYTE GA-8I945PG-RH מחיר לפריט - 582.00 ₪ זיכרון PQI 1024MB DDR2 667MHz CL5-5-5 PC5300 מחיר לפריט - 600.00 ₪ דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS מחיר לפריט - 400.00 ₪ כרטיס מסך ATI RADEON SAPPHIRE 1600PRO מחיר לפריט - 760.00 ₪ צורב Samsung CD-RW SW-252 52X32X52 מחיר לפריט - 129.00 ₪ כונן SAMSUNG CDROM X 52 מחיר לפריט - 89.00 ₪ כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB מחיר לפריט - 39.00 ₪ מארז COMPUCASE CI-6a19 + ספק כוח 300WATT מחיר לפריט - 300.00 ₪ מסך מחשב דק ''17 Samsung 740B SyncMaster LCD TFT מחיר לפריט - 1,420.00 ₪ סך הכל : 5,551.00 ₪ יש לציין שאני ל…
-
- 12 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום לחברי ומנהלי פורום זה, אשמח באם תוכלו לייעץ לי על מחשב נייד חזק וטוב אשר יחזיק למספר שנים. ברצוני במחשב נייד כזה אשר יהווה תחליף למחשב נייח אשר כבר עשה את שלו. עשיתי קצת מחקר לגבי ניידים וכבר צברתי יידע מסוים לגבי התכונות הדרושות למחשב חזק וטוב אלא שהידע אשר צברתי ממחקר באינטרנט אינו כולל המלצות וניסיון של משתמשים אחרים. אי לכך ברצוני לצרף לפי אותו מחקר שאני עורכת מזה מספר ימים מפרטים של שלושה ניידים שונים. אשמח ואודה לכל התייחסות, אודות החתכים בהם השתמשתי ומנגד אשמח אם תוכלו להמליץ על אחד מהם, או שמא לשלול את שלושתם ולהמליץ לי על נייד אחר. * משקל הנייד במקרה זה אינו בר חשיבות כלל, שכן איני צופה שיצא כלל מהבית. כי כמו שאמרתי הוא מיועד מלכתחילה לשימוש ביתי …
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! אני מחפשת מחשב לשימוש ביתי- אינטרנט, הורדות, OFFICE, ייתכן וגם חיבור לטלוויזית LCD. מגה פירסמו את המפרט הבא: Intel Pentium Dual-Core E5200 2.5GHz לוח אם ASUS P5/1333MHz כרטיס מסך 256MB INTEL GMA 950 זיכרון 2GB דיסק קשיח 160GB צורב DVDR-W X22 מארז מהודר שחור 450W-RX 100 מקלדת ועכבר מולטימדיה-של סילבר ליין אחריות לשנה בבירור בסניף: הזיכרון, הצורב והדיסק הקשיח של סמסונג- המוכר לא היה מסוגל לתת יותר פרטים (דגם ספציפי) כ. מסך, רשת וקול ON BOARD (למרות שלפי המודעה הכרטיס מסך הוא בנפרד) היבואן: NEWRON האם לדעתכם המפרט הזה שווה משהו או שזה "לקנות חתול בשק"? תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי בדיקות ומחשבות החלטתי לקנות את המחשב הנ"ל ותודה לkaki356 שהביאני עד הלום המחשב הוא למשחקים לא כבדים וזהו בערך אז אם למישו יש הערה או עצה בקשר לאם אפשר להוריד פה ושם דברים שלא באמת צריך אם אני לא רוצה לשחק BIOSHOCK ודומיו אבל גם לא להחליף עוד שנה כי SUPER SUPER SUPER TETRIS לא עולה לי... כמה שאלות יש הבדל בכרטיס מסך בין SPARKLE ל SAPHIRRE? המארז הזה עדיף על ה NZXT Apollo ו COMPUCASE CI-6A19B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER ? אני מניח שהקירור הזה טוב גם לOC אבל לא מספיק Arctic Cooling Freezer 7 Pro? ולא צריך קירור למארז? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל אם למישו יש מידע על המסך ואם הוא מתאים למפרט הזה אני אשמח והשאלה הכי חשובה, אני רואה שעכשיו ובמהלך החודשיים ה…
-
- 12 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שבוע טוב הכדאי לרכוש? ALPHA 15 A3DD-004 https://us.msi.com/Laptop/Alpha-15-A3DX/Specification תודה
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אתמול קניתי מחשב חדש בחנות SKYPC. קודם כל השירות שם היה פשוט מדהים נכנסנו לחנו(אני ואבא) ישר פנה אלינו מוכר ששאל מה אנחנו צריכים ועזר וענה על כל השאלות. המוכר היה סובלני כלפי אבא שלא בדיוק הבין על מה הוא מוציא כל כך הרבה כסף והסביר לו על כל חלק מה ולמה. המפרט הוא: פריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים 1 AB9 לוח אם ABIT AB9 - ¤632.00 ¤632.00 1 GV315 כרטיס מסך GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E - ¤1,039.00 ¤1,039.00 1 IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,048.00 ¤1,048.00 2 F2-5300CL5S-1GBNJ זכרון G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 - ¤329.00 ¤658.00 1 SEA160 כונן קשיח SeaGate ST3160811AS 160GB - ¤330.00 ¤330.00 משלוח : י…
-
- 12 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש מחשב נייד "תחליף שולחני" 15-16 אינץ' שישמש גם לצפייה בסרטים (עם יציאת HDMI) וכן לתיכנות VBA וגם SAP/ORACLE/MS SERVER משקל: לא קריטי. לא מתכוון להיסחב איתו ולסחוב אותו יותר מדי. תקציב - 4 אש"ח (אם ניתן לחסוך - יתקבל בברכה) בנוסף - נראה לי שאני אעדיף משהו מהדור הנוכחי של המעבדים (i3 או i5 אם נכנס בתקציב) יש לי מערכת הפעלה win7 ultimate חוקית (נרכש מעובד מייקרוסופט :-) )- האם כדאי להתקין אותה לבד או שעדיף לקחת משהו מובנה ? אחריות - עדיפות ל-3 שנים ומעלה תודה רבה לעוזרים !
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אז ככה, לפני כמה זמן המחשב האישי שלי שבק חיים ( אחרי איזה 10 שנות עבודה ) והחלטתי לעשות רכש מסוג שונה, לרכוש מחשב נייד לצערי אני לא ממש מבין במחשבים ניידים ( כמו לדוגמה אני לא יודע אם אפשר להרכיב לזה מפרט ) ובכללי אין לי את הידע בבחירת מחשב לפי הצורך שלי בעקרון הצורך שלי הוא: - כונן זיכרון גדול לספרית המוזיקה - יכולת להריץ משחקים כמו WOW, מנג'ר ובעתיד דיאבולו 3 - שיהיה חלק מבחינת עבודה, לא רוצה שיתקע לי המון זמן בהפעלת קובץ או תוכנה - שיריץ סרטים בצורה מצוינת - שקט זה בעקרון הדברים שבהם אני מתעניין בכללי אני מקווה שהמחשב יספיק לי למספר סביר של שנים ( לצבא וללימודים שאחריו ) התקציב שלי הוא סביבות ה4000 ושיהיה מדגמים של חברת LG תודה רבה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי מחשב פנטיום 3 667Mhz עם 128 זכרון, דיסק קשיח של 15 גיגה וכרטיס מסך Nvidia Riva TNT2 Model 64 32MB החלטתי לשפר טיפה את ביצועי המחשב והחלטתי: א. לקנות דיסק קשיח 60GB 7200RPM (מהירות הדיסק הקשיח והקיבולת שלו זה דבר שמאוד הפריע לי) ב. להוסיף עוד 128 זכרון (היה לי מחסור חמור בזכרון) לא החלטתי לשדרג מעבד כי זה יגרור גם שידרוג של לוח האם ואין לי תקציב לזה. יש לי כמה שאלות: א. איך ניתן לשפר את ביצועי המחשב בלי לקנות חלקים יקרים (ע"י Overclocking או שיטות דומות) ואם יש שיטה איפה אפשר למצוא מדריך שיסביר לי בדיוק איך לעשות את זה? ב. איזו מערכת הפעלה כדאי להתקין על המחשב (Windows 2000 / XP), אני לא משחק הרבה אחד מהירות מאוד חשובה לי, מה לדעתכם יעבוד יותר מהר בהתחשב במפרט …
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-