עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by efee123,

שלום, לפני כמה חודשים קניתי בקנייה הקבוצתית את הSSD שבכותרת למחשב הנייח שלי. מאז קניתי ASUS VIVOBOOK S400CA ורציתי לשדרג אותו(יחסית למחשב הנייח שלי הוא ממש איטי). אז כרגע אני מעוניין להוסיף סטיק של 4gb ובנוסף להעביר את הSSD לנייד. 1. רציתי לדעת האם זה אפשרי ואם כן מה אני אצטרך בשביל זה? 2. האם הוא יסתדר עם הSSD הקטן שיושב על המחשב? תודה!

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהסגר על מחשב נייד מכל האופציות שאספתי לי, ואולי תציעו לי גם חדשות. * מטרות המחשב? לימודים (עבודה על VMWARE), הקמת כמה שרתים וירטואלים (לפעמים במקביל) וגם שיהיה לו כרטיס מסך ייעודי כדי לשחק קצת משחקים מעבד: i7 זכרון: אפשר גם 4, אני אשדרג אחר כך עד 8 או 12 (כמובן שעדיף מחשב שיש לו אפשרות הרחבה ל-16 ולא רק ל-8) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15' אינץ', לא חשוב מאט או מבריק * רזולוציית המסך? אם אפשר FULL HD בתקציב אז למה לא, אם בא על חשבון דברים אחרים אז ממש לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת שכוללת numpad חובה, אם יש אפשרות גם עם תאורה אחורית * משקל רצוי? לא משנה, הניידות היחידה תהיה לסחוב אותו על הגב בפעם בשבוע…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by OmerDude,

שלום לכולם, בשעה טובה ומוצלחת אני רוצה לקנות מחשב חדש. כאשר מבחינתי הדגש העיקרי הוא על שקט, לכן חשבתי על P180 או P150 של ANTEC בתור המארז. אשמח לקבל מפרטים כאשר רצוי ביותר ספקים שקטים. לדעתי אפשר בתקציב להכניס כפול ליבה וזיכרון של שני גיגה. אין צורך בצורב DVD ומסך. המחשב מיועד לשימוש כללי, אבל גם למשחקים. בתודה מראש לכולם, עמר

• 38 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. אני רוצה מעבד AMD ולוח אם הכי טוב שיש שהמחשב גם יכלול מערכת הפעלה אני גם רוצה מארז טוב עם הרבה מאוורים שישמור על קור ושיהיה שקוף אני רוצה גם רמקולים טובים צורב DVD וגם מסך דק LCD אני גר בירושלים אז רצוי חנות מהעיר שלי או קרוב תודה מראש

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by Alfies,

המחשב יהיה מיועד לרוב לאינטרנט ול- OFFICE! תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך. אם זה הכל, אז הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם זה איזה 50 ש"ח זאת לא בעיה (בגלל שלפעמים המחירים לא עגולים לתקציב) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עריכת סרטוני HD קלה בעזרת Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין, אבל אני אשתמש ב-Sony Vegas (לא יודע עוד באיזו גרסא) ואולי תוכנות מידול. אבל זה לא ממש סביר, אז אל תתייחסו אל הדבר בכובד ראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמ…

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by royban,

שלום, מחפש לשדרג את המחשב לילד בן 13, מחשב שיריץ לו פורטנייט ב 144 FPS. תקציב בסביבות 3 אלף. השאיפה לשדרג את הקיים,אפשר "להציל" את הקיים? המפרט הקיים הוא Intel Core i5-4440 CPU @ 3.10GHz לוח אם:H81M-E (SOCKET 1150) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 650 זכרון :4 גיגה מסך: 60 HZ אשמח להלצות תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by maxth,

שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש עקב שהישן שבק חיים (בן 12 ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי, מולטימדיה, בעתיד ארצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לגבי מסך אני בדילמה יש לי את הישן אבל הוא בעל חיבור dvi-i או שעדיף חדש לא יקר בעל חיבורים עדכניים וכמו כן צריך כרטיס רשת אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעדיף שק…

9. חג פסח שמח ותודה על העזרה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עוד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, עבודת אופיס, סרטים ומוזיקה ואחסון קבצים (מחשב דלוק 24/7) - המחשב לא יכבה בכלל. בגלל החום בארץ כנראה צריך מערכת קירור טובה וכמה שיותר שקטה. וספק כח איכותי שלא יתחמם ויתקלקל בקלות. חשוב גם כן העברת נתונים בקצב מהיר USB 3.2 או יותר מהיר. המחשב יתממשק גם לדיסקים חיצוניים/ניידים ושישמש כגיבויי וגם כן לשליפה/אחסון נתונים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא …

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אשמח לעזרתכם במציאת מחשב לבת הזוג למטרת לימודי אנימציה. בסעיף האחרון ציינתי באופן ספציפי את הדרישות מבחינת חומרה גם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הטווח הכללי הוא עד 5,000, ישנה אופציה לחרוג במידת הצורך עד כ-6, עדיפות להימנע. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אנימציה, שימוש בתוכנות דוגמת Adobe Premiere, Autodesk Maya וכ'ו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  11. מעבדי אינטל? Price Units Total P4 3.0 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE 2220 1 2220 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT Price Units Total NI8-SLi GR (NF4) s775, FSB1066, 2xPCI-E, GBL, SATA II 850 1 850 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 512MB Corsair 400 2 800 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO 2050 1 2050 דיסקים קשיחים? MAXTOR Price Units Total 160GB (8MB) SATA II 495 1 495 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 240 1 240 מארזים? Price Units Total Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA 710 1 710 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 475W (True Watts) 350 1 350 הכך 7500 שח" מזומן מה אתם אומרים?…

• 37 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום, אני מתכוון בקרוב לקנות מחשב נייד מארה"ב לצורכי לימודי מדעי המחשב. אני מתלבט בין שניים (מותאם אישית) שמפרטיהם הם : Toshiba Satellite P750-BT4G22 Laptop Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.0GHz (2.90 GHz with Turbo Boost Technology), 6MB Cache NVIDIA® GeForce® GT 540M with NVIDIA® Optimus™ Technology with 1GB GDDR3 memory 6GB DDR3 1333MHz SDRAM 4096MB+2048MB 500GB HDD 7200rpm, Serial-ATA Lithium-Ion Battery 6-cell, 4400 mAH Genuine Windows® 7 Home Premium 64-bit, SP1 DVD SuperMulti (+/-R double layer) drive Microsoft® Office 2010 Starter Wi-Fi® Wireless LAN (802.11b/g/n)+ Bluetooth® v.3.0 + Enhanced Data Rate (EDR) Glossy Black LED Backlit Tile keyboard 1 Year S…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by aviseror,

אז ככה אני מעונין לקנות מחשב נייד לבסיס השימושים העיקריים יהיו: משחקים סרטים אינטרנט ומוזיקה 1.http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=5299 2.http://www.compil.org.il/scripts/prodView.asp?idProduct=407 3.http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252 4.http://www.compil.org.il/scripts/prodView.asp?idProduct=353 דעתכם ועזרתכם חשובה לי ! תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום רב, זקוק לעזרתכם בחוות דעת והמלצות לקניית שני מחשבים. האחד ישמש לפיתוח (למשל - תיכנות בסביבת visual studio, perl, python, ניתוחים סטטיסטיים ומתמטיים באמצעות MATLAB ועוד), והשני לפיתוח (כנ"ל) וגיימינג בתדירות נמוכה יחסית (נגיד 4-5 שעות בשבוע. סוג המשחקים - בעיקר פיפא/פרו, ו-3rd person נבחרים כמו assassin's creed, נגיד). בנוסף על שניהם תתבצע וירטואליזציה (בד"כ לינוקס שרץ על VMWare), כמו גם עבודה משרדית די אינטנסיבית (אופיס), וגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וכו'. אמורים לעבוד עם מסך 22 אינץ', ברזולציות שבין 1280x800 לבין 1680x1050. מסגרת תקציב - 4000-5000 ש"ח למחשב, אפשר לחרוג אם יש סיבה טובה. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך בתוכנות/התקנות, ולא מתוכנן אוברקלוקינג. המפרט אמ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. 1) תקציב-3000 * מטרות המחשב? לימודים בין היתר גם אינטרנט ופייסבוק,וכמובן אם אני ירצה לצפות בסרטים,או לחבר את המחשב לטלויזיה,מתכוון להפעיל עליו את כל צורכי האופיס (וורס אקסל...וכ"ו..) * גודל המסך? 14-15 (לא משנה מבריק או מט) * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי-אני יסחב איתו ביום יום * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן כמה שיותר- יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה לו את כל החיבורים * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לא משנה * כונן אופטי? שיהיה כונן דיסקים-אם יש אפשרות לצורב dvd זה יהיה מעולה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לפחות 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום לכולם. טוב אז טיפה רקע: מדובר על נייד לצורכי עבודה בפועל (לא לימודים), ברכבת (יש שולחן) ובבית. לא אתחיל למנות פה את כל ה-IDEים כי זה לא כל כך רלוונטי, דרוש פיתוח בלא מעט פלטפורמות. צריך לתת מקסימום נוחות ותפוקה לפיתוח. לדוגמא קראתי על אכזבה גדולה בעולם הפיתוח על דגמי ה-ThinkPad האחרונים של Lenovo (לא יודע אם כולם) שבהם הם החליפו בין מקש ה-CTRL למקש ה-Fn, כך שרמת הפרודוקטיביות ירדה ורמת חוסר השביעות והבלבול עלתה. * מטרות המחשב? בעיקר פיתוח כמו שפירטתי, צפייה בסרטים באופן מזדמן (לא צריך להוות שיקול - בונוס), לא למשחקים! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? האמת שאני לא מכיר את ההבדל בין מבריק למאט, גודל אני חושב 15.6". * רזולוציית המסך? כנראה שעדיף 1920*1080. …

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Zyabra,

האם מישהו מכיר את הדגם הנ"ל? המסך שלו IPS? http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-inspiron-5558-in-rd09-8911

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by dadzik,

AMD Phenom II X4 955 Schyte Mugen 3 Rev B Sapphire Radeon HD 5770 Gigabyte GA-770-UD3 2x2GB KINGSTON HyperX LG - צורב DVD ANTEC 200 מארז SeaSonic 520W 80+ Bronze ללא HDD.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אני לא מתכנן OC על ההתחלה אולי אחרי כמה חודשים/שנים מה שחשבתי: מעבד AMD לוח אם VIA KT333 האם כדאי לקנות זיכרון 3200 ללוח 333 כי לפי מה שהבנתי 3200 זה 400 (אבל אומרים שזה טוב לאוברקלוקינג) צורב X32-X40 נגן DVD מארז TOWER (בסגנון ANTEC, אבל יותר זול ;D ;D) P/S טוב כרטיס מסך טוב שירוץ כמה שנים(לא RADEON 9700 ) זה מה שאני חושב אם צריך עוד משהו תגידו שזה יצא 4000-4500 ואני רוצה גם מסך טוב וזול "17 עדיף שטוח תודה לכולכם :bigok:

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימלי? - מעוניין להוציא באיזור ה 8+ אלף שקל אבל מוכן נפשית עד ל 10 (אם ההשקעה \ הבדלים באמת מהותיים) 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - מטרת המחשב היא עבודה + משחקים. (עבודה בעיקר) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - שימוש נרחב ב Virtual Machine, Maya, Photoshop... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה - השימוש הרציני ביותר יהיה תחת VM כך שהרבה יותר חשוב לי שהמעבד יהיה חזק מאשר כרטיסי מסך, בנוסף, אין לי צורך במערך SLI או CF.. מספיק לי כרטיס אחד חזק (אבל אשמח אם תיהיה לי אופציה בעתיד להוסיף..) ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - אם אני לא טועה כרגע זה: 1280x1024 למרות שאני לא בטוח. 3. האם יש צורך…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום! המפרט הנוכחי(שנבנה בפורום הזה) שלי בחתימה, החזיק יפה 4 שנים לערך, הגיע הזמן לחדש ;D מבקש עזרה בבניית מחשב ל: 1. משחקים(שירוץ בלי בעיות על ההגדרות הגבוהות ביותר). 2. גרפיקה, אנימציה ותלת מימד. תקציב: 7000ש"ח(אין אפשרות לחרוג). הערות: א.שיהיה הכי שקט שניתן(דלוק 24שעות). ב.אין צורך בציוד הקפי ומסך. ג. כרטיס מסך מבוסס nvidia בלבד. ד. עם כרטיס קול. ה. לא מתכוון לעשות המהרות וכו'. תודה!

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אני רוצה לקנות מחשב ואף קיבלתי כאן המלצות למפרט מומלץ. נתקלתי בפרסום (בקובץ המצורף) שנראה טוב וזול מכדי להיות אמיתי. זה כולל מחשב+מסך 19''+מ"ה ויסטה ב2500 ש"ח. דיברתי איתם בטלפון בנסיון לברר פרטים על הרכיבים. הבחור לא כל כך שש לעזור והפרטים שקיבלתי הם: המעבר core due 4600 של אינטל לוח אם של אינטל p33 מארז 500W מסך של fugicom. מה דעתכם? שווה לקנות את זה? זה נראה ממש זול ביחס לרכיבים. המחשב לצרכים משרדיים. [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. היי, אני בכוונה לא כתבתי תקציב בכותרת כי אני לא מעוניין בדעות של עדיף לי לקחת X כי זה יותר זול וכו'. לצורך העניין המפרט הבא לא עלה לי כסף. אני רק מעוניין בדעתכם המקצועית לגבי איזון המפרט (חלקים "חלשים" מדי בהשוואה לאחרים או ההיפך). והאם יכולה להיווצר בעיה של אי תאימות. במידה וכן יהיו בעיות במפרט (לא פיננסיות) אעדכן עם תקציב - מקווה שזה בסדר מבחינת החוקים, לא מצאתי דרך אחרת לנסח. המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX קירור למעבד: Thermaltake V1 לוח אם: Gigabyte GA-X48-DS5 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Fortunes,

לפני שנה רכשתי DELL 1520, מאוד מרוצה ממנו ולכן השנה קנינו עוד DELL 1525. רק שאין שום אפשרות להתקין עליו מערכת הפעלה! BOOT של XP לא עולה בכלל בעקבות "no operation system found". במחשב הקודם היה צורך להגדיר מחיצות על ההתחלה, אך גם אותם הגדרתי דרך דיסק הבוט של ווינדוס. אבל הפעם אפילו דיסק הבוט לא עולה... מה אפשר לעשות? תודה..

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. יש לי דילמה ורציתי לשתף אתכם שתעזרו לי לפתור אותה. המחשב שלי הגיע בחלקים, המוכר שאל אם אני רוצה להרכיב בעצמי או שהם ירכיבו, מבחינתו זה לא משנה בכלל, הוא לא מבקש תוספת מחיר. הנקודות למחשבה הם - אחריות, זמן, אמינות. החששות שלי שהם ירכיבו הם - 1 - בכל זאת זה לא מחשב שלהם, היחס הוא לא כמו יחס למחשב ולרכיבים שאתה שילמת מהכיס שלך. 2 - עוד יומיים עבודה הוא ביקש להרכבה. החששות שלי מהרכבה עצמית - 1 - הרכבתי מחשב בעבר אבל עם טכנולוגיה הרבה יותר ישנה, מפחד להתקע מחוסר ידע בהרכבת המחשב החדש. 2 - מפחד להרוס משהו בטעות, או שהוא לא יעבוד ואז הם יגידו לי שאני הרסתי, במילה אחרת אחריות. 3 - זמן יקר אבל אולי שווה את הלמידה והנסיון. ייתרון נוסף להרכבה עצמית הוא הסיפוק.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.