עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? עבודה עם מוזיקה בעיקר התוכנה Avid pro tool * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חשוב מינימום 8gb ram וחשןב שיעבוד טוב עם התוכנה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  2. Started by eranir,

בעיקר לטובת יישומי אופיס ודפדפן. תהיתי אם לדעתכם יש הצדקה לתוספת 400 שקל בין המחשב הראשון לשני: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2846 http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-inspiron-3542-in-rd09-7775-%D7%93%D7%9C-1-1 תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by gll,

כמובן הכל תקין כולל המאוררים תודה

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וכו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב ביתי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רצוי שיחזיק הרב זמן (הקיים בן 6) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני ומעלה - שירוץ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אני זוכר שפעם אמרו לי שבמחשב תמיד צריך להיות מספר זוגי של זיכרון RAM. למשל: 2GB או 4GB או 8GB. אם כרגע יש לי נייד עם 1GB ואני קונה סטיק של 2GB, זה בסדר אם יהיה לו 3GB? או עדיף כבר 4GB? אני יודע שבעקרון זה צריך לעבוד אבל לא יהיו בעיות?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by Slim9,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לחסוך אבל לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: 5200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5 BF וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1650 כפול משהו לא זוכר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. אהלן חברים, אז אני צריך לקנות מחשב חדש ומאוד מתלבט לאור האינסוף אפשרויות. יש לי אפשרות לרכוש בארה"ב או בארץ (תלוי בהפרש). * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, צפיה והזרמה של סרטים, קצת משחקים. אני בייחוד עובד עם הרבה חלונות של וורד, פי די אף וכרום במקביל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?לא משנה * הא…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by MeLeH,

האלן, אז סוף סוף החלטתי להתחדש (עם יציאתו של GTA V) במחשב חדש. חשוב להדגיש שרמת השקט חשובה כשה המחשב לא במאמץ. בניתי מפרט בעצמי אשמח אם יש למישהו הצעות לשיפור או מפרט יותר טוב: [TABLE] [TR] [TD]קטגוריות[/TD] [TD]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1574[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪153[/TD] [/TR] [TR] [TD=width…

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  9. Started by Dusk,

קיבלתי מחו"ל והוא לא מספק את הצרכים שלי ואני עובר למקבוק, נשמע הזוי אבל הוא כבד ללימודים והסוללה לא מחזיקה אז צריך להתפשר ולבכות בשקט. [h=1]Alienware 15 15.6" (In-plane Switching (IPS) Technology) Notebook - Intel Core i5 i5-4210H 2.90 GHz - Epic Silver[/h][h=2]8 GB RAM - 1 TB HDD - NVIDIA GeForce GTX 965M - Windows 8.1 64-bit (English) - 1920 x 1080 Display - Bluetooth - English Keyboard[/h][h=5]Product Overview[/h]UPC Code: 884116165507 Manufacturer Warranty: 1 YEAR [h=5]General Information[/h]Manufacturer: Alienware Corporation Manufacturer Part Number: ANW15-1421SLV Manufacturer Website Address: www.alienware.com Brand Name: Alienware Product Series: 15 Pro…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. תיאור כללי: מחשב המיועד למיני מוזיאון, יחובר לטלוויזיה גדולה (רזולוציה סטנדרטית, לא 4K) ולמסך קטן נוסף עבור מצגת ווידאו. דרוש גם ציוד היקפי: שלט מעולה למצגות, רצוי גם עם מצב עכבר למקרה הצורך. מקלדת אלחוטית עם עכבר מובנה. התקציה עבור המחשב הינו כ-500$ בערך, התקציב לציוד הינו בנפרד, ככל שידרש עבור ציוד איכותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקרה ברורה, אך היות ומדובר בסה"כ במחשב המיועד למצגות כדאי שיהיה באיזור ה-500$. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל במידת הצורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? באם מדובר במשהו מוצדק ניתן לחרוג כפי הצורך. 2. מה שימושי המחשב? הצגת מצגות ווידאו בטלוויזיה ובמסך מחשב במקביל. חלקם מתוך אפליקצית אנדרואיד - על אמו…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. זה מחשב נייד מדגם HP 2230S, הוא די ישן והסוללה שלו גמורה, עובד על מטען בלבד. בקיצור כשאני מדליק את המחשב, הוא מגיע לשולחן העבודה ואז ישר נכבה בבום, כאילו מנתקים את המטען ממנו. ניסיתי גם להוציא את הסוללה מהמחשב עצמו (למרות שהיא לא תקינה) ועדיין המחשב נכבה בסיום העלייה. האם זו בעיה במטען אולי? איך אפשר לפתור את זה? אני לא חושב שזה התחממות כי המחשב נכבה כמה שניות אחרי שנדלק. הוא היה נכבה לעיתים רחוקות יחסית אבל עכשיו נכבה מהר מאוד.

12. שלום חברים, זו פעם ראשונה שלי בפורום זה ע"י המלצה של אחד מחבריו. אני מעוניינת לקנות מחשב שמיועד לתכנות ולכן חשובים לי גורמים כמו: מעבד מהיר i7 ,ssd שאמרו לי שמאיץ משמעותית גישה לזכרון אבל מעבר לזה אין לי באמת את ההבנה בחומרה אלא בתוכנה ולכן אשמח להתייעץ עם המומחים פה. מעלה לכם מפרטים של 2 מחשבים עם מחירים שהציעו לי ואשמח לקבל ביקורת מה כדאי לשפר. איזו הצעה יותר משתלמת? ובעיקר גם לגבי כרטיס מסך אני לא משחקת הרבה אבל יכול להיות שבעתיד ארצה לשחק סימס call of duty וכדומה האם הכרטיסי מסך שהציעו לי מספיק חזקים? איזה כרטיס מסך יהיה מספיק טוב וזול עבורי. התקציב שלי 4000-5000. המון המון תודה. מפרט א' : המחשב הבא - http://www.online-shop.co.il/product.asp?pid=5050-3HG …

• 62 תגובות
    • 9.7k צפיות
  13. שלום לכולם, השאלון: תקציב - 6000-7000 * מטרות המחשב? לדוגמה: אני מחפש מחשב נייד ללימודים שיריץ בקלות תוכנות כמו AUTOCAD, STRAP ו-OFFICE.... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רוצה מסך 13" אני סוחב אותו איתי הרבה, אז שלא יהיה כבד מידי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יו מינימום FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? כמה שיותר קל, יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחד…

14. לא אקטואלי, לנעול

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  15. Started by ORLY9992,

מערכות מחשב מומלצות ב-KSP ,אני יכולה אפילו לשנות שם את כלללללללל הרכיבים? כי יש מצב שזה יחסוך איזה 200 ש"ח , לעומת האופציה שבאתר להרכבה עצמית? אבל מה זה אומר יש להם במעבדות מחשבים מוכנים כאלה , והם מורידים רכיב אחד או שניים או כולם , לפי דרישות הקונה? מישהו יודע אולי,ממי שאתה מכיר שקנה ב- KSP בסכום גבוה. אם העלות שלי היא 5500 משהו כזה, והתשלום במזומן ,יש מצב שהם יורידו ל- 5000 ?

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  16. Started by joe35,

שלום , קניתי את המחשב הזה ( WIN8.1 ) : http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=891863 יש לי כמה בעיות איתו : 1 . היה לי לפטופ ישן עם חיבור VGA , אז כדי לא לרכוש מסך חדש , קניתי את המתאם הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9864 מאז שחיברתי אותו אני לא שומע כלום עם הרמקולים . מה לעשות ? הגיע עם המתאם הזה גם חיבור נוסף לשמע , אבל אני לא יודע לאן לחבר אותו . 2. כאשר אני מעלה את המחשב , הווליום מאוד גבוה ואני לא מצליח להנמיך אותו , אלא רק לאחר כמה דקות . אי אפשר לקבוע שהוא יעלה תמיד עם 15% מהווליום ? 3. שולחן העבודה שלי פתאום נהיה ריק , נעלנו לי כל האייקונים . אבל אם אני פותח את מחיצת desktop דרך הסייר , אני רואה שם את האייקונים וקיצורי הדרך שיצרתי . מה צרי…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. * בפעם הראשונה שפרסמתי את האשכול הוא היה מלא בלאגן וכול מיני בקשות מפריעות. נסתי לסדר אותו בצורה נוחה יותר לעין והורדתי פריטים לא חשובים. שלום לכולם, בזמן הקרוב אני מתכנן רכישת מחשב חזק עם ציוד הקיפי כלול. חשוב לי להדגיש שהציוד ההיקפי חשוב מאוד, כך שרצוי לתת לו כמה אלפי שקלים מהתקציב. 1. תקציב: עד 7500 ללא חריגות. אם ההבדלים לא קריטיים ומספקים לדרישותיי (מטה) לפחות 4 שנים קדימה, רצוי לחסוך כמה שיותר. 2. שימושי המחשב: 75% תכנות (עבודה) Visual studio, eclipse; משחקים - GTA/FIFA/BATTLEFILED. שימוש מידי פעם בתוכנות כבדות (Photoshop/3dmax/AfterEffects,SonyVages) 3. ציוד הקפי: מסך - 22-24 אינץ עם פאנל Ips. חשובה האיכות, רזולוציה גבוהה וכמו כן עבודה מולו שעות ארוכות ב…

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  18. מחפש לקנות לבן דוד מחשב נייד\טאבלט\2IN1 עם ווינדוס ועט STYLUS שישמו כתחליף למחברת להרצאות (הרכישה תתבצע בארה"ב) הדרישות הן מסך כמה שיותר גדול מעבד כמה שיותר חזק(לפחות אטום מהדור האחרון) זמן סוללה ארוך(לפחות 7 שעות) סטילוס ומערכת הפעלה ווינדוס. רצוי מאוד אפשרות לשדורג רכיבים עתידית\גישה יחסית קלה הדגמים שנבחרו ביינתיים הם ה acer aspire switch 11 dell venue 11 pro האם למישהו יש המלצות טובות יותר בטווח המחירים הזה? האם יש טעם לחכות ל SUFRFACE 3 הרגיל שהוכרז?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  19. Started by דובי770,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) קצת תכנות, הרבה חלונות בדפדפן (לפחות 8 ג'יגה ראם, 16 גם טוב) ונוסחאות באקסל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, עדיפות גבוהה למאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)FHD 1920/1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?רצוי מקלדת נוחה' משטח מגע עם לחצנים נפרדים ולא סטייל אפל.. * משקל רצוי?פחות רלוונטי. * האם נדר…

20. Started by Nir47,

שלום חברים, מעונין לשדרג את המחשב-להחליף שילוש. אשמח לקבל את חוות דעתכם. מעונין למכור כיחידה אחת או בחלקים. מצורפות תמונות. תודה.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by eliharel,

אהלן. אני רואה שבקשות למפרטים בתקציב גבוה נוטות להעלם. מקווה שלא הפעם. אני אמנם מוכן להשקעה כספית גדולה, אבל עדיין לא רוצה סתם לזרוק כסף בלי שום תמורה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. אני עדיין רוצה מחשב חזק ואיכותי, אבל אם יש רכיב שפשוט אין צורך בו, אז אין טעם לקנות סתם כי התקציב גדול ומאפשר. אז מצב כזה של min-max אני מניח - המינימום שאני צריך בשביל ההגדרות המקסימליות נכון להיום. מקווה שהצלחתי להיות ברור. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, וזה גם גמיש - אם אתם בונים משהו שחורג אשמח להבין למה, ואולי להשתכנע. זה לא נוקשה. אבל אני ממש מופתע אם יהיה צורך להשקיע את כל הסכום…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. היי לכולם, עשיתי איזשהו קומבינציה בין 2 מחשבי הגיימינג שמופיעים במפרטים הממולצים, ככה זה נראה עד עכשיו: Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box Scythe Mugen MAX SCMGD-1000 Asus GTX970 4GB STRIX OC DirectCU II GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E Gigabyte GA-H97M-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, PCI-E,VGA, DVI, HDMI G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM יצא לי עד עכשיו 5800 מה שמשאיר לי בשאיפה עד 1000 שקל למארז וספק. אני מתכנן לקנות את המחשב בחודש\חודשיים הקרובים. אני לא מתכנן לעשות OC, אני בדרך כלל קונה מחשב לכמה שנים טובות ולא משנה בו כמעט כלום לאורך הזמן. המחשב ישמש לגיימינג…

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  23. [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪984[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪44[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%]Gigabyte GA-H61M-D2-B3 כמות: 1 מחיר: ₪221[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מארז:[/TD] [TD=width: 80%]בקניית מחשב חדש בלבד IPPON A1314 + SEASONIC SS-400ET כמות: 1 מחיר: ₪335[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]זיכרון:[/TD] [TD=width: 80%]Infinity 2GB DDR3 1333 כמות: 4 מחיר: ₪93[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]כרטיס מסך:[/TD] [TD=width…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Asa'd Balum,

אני צריך עזרה בלבנות מחשב גיימינג מחלקים שכבר ברשותי : CPU: i7 4790K (Cache 8M, 4.4Ghz) GPU: GIGABYTE GeForce GTX 970 G1 Gaming MotherBoard: GIGABYTE Z97X-Gaming G1 SSD: Intel 730 Series , 240 GB 20nm המטרה היא משחקי Multi ו Single איכותיים מכל הסוגים ( Fifa 15 , BattleField 4 ,GuildWars 2 ועוד ) התקציב אינו צוואר בקבוק , אך לא אכפת לי לחסוך קצת בכל זאת ... כמבון עצות לגבי מסכי מחשב , מקלדות ועכברים יתקבלו בברכה ..

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  25. שלום לכולם, יש לי אולטראבוק שקניתי לפני 3 שנים UX31A של אסוס. בזמן האחרון הסוללה שלו כבר התחילה די לזייף והיא נגמרת ממש מהר. היות ולא היה איזה שינוי מדהים בעולם הלפטופים שנים האחרונות והמשקל של האולטראבוק ממש נוח לי, החלטתי שבמקום לקנות לי לפטופ חדש אני פשוט אחליף לזה סוללה ואנסה לשדרג אותו במידת האפשר. ממה שכתוב באתר של אסוס, הזיכרון באמת מולחם ללוח, ניסיתי לבדוק באמצעות CPU-Z אם ה-4 ג'יגה יושבים בחריץ אחד ובכלל כמה חריצים יש לי (הייתי רוצה להוסיף עוד 4 ג'יגה) ממה שאני רואה תחת SPD הכל ריק. אין מידה על אף אחד מחריצי הזיכרון. מצד שני, תחת memory אני רואה שכתוב Channel# Dual. יש סיכוי שיש לי עוד חריץ? ועוד שאלה קטנה, יש לי כיום מעבד i5 3317U, יש אפשרות לשדרג את המעבד ל i-…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים