ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
קודם כל אני רוצה לציין שאני מאד נהנה להשתתף, באופן פאסיבי, בחודשים האחרונים בקריאה וניסיון להבין את כל ה BUZZ שרוחש כאן למרבית השאלות הצלחתי לקבל תשובה אבל לצורך אחד שלי לא הצלחתי לקבל מענה וזה מקום פיזי שבו אני יכול לרכוש את המפרטים המאד מעניינים שממליצים פה עליהם ולכן עשיתי מעשה ופניתי לחנות מחשבים באזור המרכז בדרישות הבאות 1. אני צריך מחשב חזק לסרטים וגלישה בלבד 2. מיועד לפחות לשלוש שנים הבאות 3. בלי OC 4. ביקשתי שהמחשב יהיה שקט ברמה 7/10 5. אני מבקש לרכוש מסך 24" FHD וזו ההמלצה שלו - מה דעתכם על המפרט הזה: Intel Q8300 (Quad Core) GIGABYTE EP41 (Motherboard) 9600GT 1GB (Graphics card) 2GB Dual channel 800MHZ FSB Case + 500W Power supply unit (WinHec) Optical DVD-RAM 21…
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?...........3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?.......לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית, וסרטי HD, לפעמים עבודות נומריות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 24 של DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב: בינוניות. ( סרטים,לא ממש משחקים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מצאתי מפרט של מחשב דיי נחמד באייבורי מחשבים שהוא עולה 1250 ש''ח ללא מסך הנה הקישור למפרט http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=197&CatCode= כמובן שאני יכול לעשות את התוספות שרשומות באתר ... בקיצור צריך את החוות דעת שלכם על המפרט הנ''ל לפני שאני קונה מחשב ...
-
- 9 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד שיישמש אותי ללימודים (תכנות VISAUL STUDIO ) ,הקרנת סרטים בסלון (על LCD) - MEDIA CENTER וגלישה באינטרנט התקציב - עד 6000 ש"ח . קצת דחוף לי תודה מראש על העזרה!
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט שישמש אותי בעיקר למשחקים, צפייה בסרטים, מוסיקה, גלישה באינטרנט ושימושים רגילים. המפרט אמור לכלול: מעבד AMD, לוח אם איכותי, לפחות 1GB זיכרון איכותי, כרטיס מסך משתלם ולא יקר מדי, דיסק קשיח לפחות 200GB, צורב DVD איכותי ומהיר, כונן פלופי, ספק כוח איכותי וחזק, מארז נחמד, קירור טוב למעבד. תודה!
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך מפרט.. וצריך אותו בהקדם (PLZ). מחשב לאינטרנט \ ושהאחייניות יוכלו לשחק באתר HOP... זה הכל. נטו קופסא - כולל הכל... בלי מסך\עכבר\מקלדת.. * שיהיה בו מוסיקה, ושיעבוד מהר בדברים הבסיסיים. רצוי AMD - נאמן למותג.. 1000 ש"ח +\-, איזור ת"א... רצוי בהקדם... תודה חברים...
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אני עף להזמין עוד 20 דקות ככה הייתי רוצה שתעבירו חוות דעת אחרונה על המפרט אני קצת ממהר אז מי שבאמת יכול אני הודה לו מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1025 לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪595 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪502 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1585 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪121 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪293 ספק כוח: HEC 550TE-WX (ACTIVE PFC ) - BULK אחריות: שנה. מחיר: ₪273 קרור למעבד: SCYTHE REEVEN אח…
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
לאחי הקטן יש מחשב 478 ולדעתי זה זמן טוב לשדרג אותו טיפה כדי שיוכל לעבוד קצת טוב יותר. לוח אם Albatron PX865PE Pro V2.0 כרטיס מסך LEADTEK WinFast A7600 GS TDH 256MB זיכרון Kingston DDR 400MHz CL3 512MB X2 ספק כח JSP-TECH PS-05 BIG FAN 420W מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש לי XPS 1330 בן שנתיים בערך, החלטתי לשדרג לו את הזיכרון(כרגע יש 2GB). לפני שאני הולך לקנות זיכרון החלטתי לבדוק איזה סוג יש לי כרגע, בדקתי בעזרת CPU-Z והוא כותב לי PC2-5300 (333MHZ) זה קצת מוזר לי כי אני זוכר שכקניתי במפרט היה כתוב 667 אבל עכשיו זה כבר לא משנה. השאלה שלי היא האם אני יכול לשים זיכרון במהירות 800MHZ ? האם אני יכול להחליף רק אחד מהזיכרונות שיש לי עכשיו ובמקומו לשים אחד של 800MHZ ככה שיהיו שני סוגי זיכרון במהירויות שונות ? תודה,
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
טכלס אני משתמש פשוט, שמעוניין באופיס ואינטרנט, וגם הרצה של vmware. מצאתי מפרט יחסית זול, אשמח מאוד לקבל חוות דעת עליו: מעבד Intel Pentuim Dual Core E5200 לוח אם G31M3-F 1GLAN MSI דיסק קשיח 320GB 16MB SATA2 WesternDigital זיכרון 2GB DDR2 800Mhz Kingston מארז עם USB קידמי לבן+ ספק 300W Real. כרטיס רשת 1G builtIn צורב SATA LG DVDx22 DL לבן GH22NS אחריות 3 שנים סה"כ 1,310 ¤ (מחברת אייבורי)
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5k ואם צריך מאד, גם 3k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, לא על חשבון ביצועים ומהירות. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה + גלישה באינטרנט + איחסון תמונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה: אינדיזיין + פוטושופ + אילוסטרייטור + אקרובט. יש קבצים גדולים, אך לא ענקיים מאד! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מפרט ללא ציוד הקפי, אך כנראה שארצה להחליף את המסך+מקלדת+עכבר תלוי במחיר. אז אשמח למפרט שנ…
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, סרטים באיכות HD. גודל המסך: הגודל הנחשק הוא 14", אך אם יש הצעה ממש טובה למסכי 15.4 באותו הקתציב אז ניתן גם משקל רצוי: עקב ייעוד המחשב ללימודים רצוי שהמשקל לא יעבור את ה2.5 ק"ג זמן סוללה: 3+ אך זה לא קירטי עקב חיבור כמעט תמידי לחשמל. תמיכה ברשת אלחוטית: תמיכה גם ברשת n בנוסף לb,g יציאות מיוחדות: HDMI, DVI לא יכולים להזיק במידת האפשר אך לא הכרחיות, חריץ קריאת כרטיסי זיכרון יתקבל בבכרה בלוטות: אפשרי אך לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: 250 ג'יגה גודל זיכרון פנימי: רצוי 3 ג'יגה עם אופציית הרחבה לעתיד (DDR3 יהיה ממש רצוי) צורב DVD: חובה אחריות בינלאומית: לא, המחשב ירכש בארץ העדפה לחברה: חברות מוכרות בתחום המחשבים.. אני מזכיר שהמחשב הוא לצרכי לימוד…
-
- 5 תגובות
- 833 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? >>>>> 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? >>>>> לנסות לנצל הכל. ולחרוג עד 100-200 ש"ח בשביל הבדל ביצועים משמעותי (ולא, נגיד, בשביל מארז שחוסך 1 צלזיוס באוברקלוקינג). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -ל…
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
מוסיקה , אינטרנט , משחקים , עד שעתיים ( שעה וחצי ) ללא חיבור לחשמל מסך טוב יחסית
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
היי :] אבא שלי מעוניין במחשב נייד, הוא רוצה לקנות את המחשב הזה: Dell Inspiron 6400 GX319AN אז רציתי לדעת האם המחשב הזה משתלם, הוא יקנה אותו ב4000 שקל [בארץ בלבד],האם יש נייד משתלם יותר בתקציב הזה? תודה =]
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4000 ש"ח באשראי 2. מטרות המחשב? אינטרנט , שירים , סרטים , תוכנות כבדות , משחקים כבדים מאוד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כלום . רק מחשב 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אממ אני צריך מה שחשוב , שיש בדרך כלל בכל מחשב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא חשוב איזה העיקר שיהיו חברות אמינות ואכותיות . 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עיצוב לא מזיז לי , אני רוצה שיהיה קירור טוב ושקט . 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן להכל 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? כן , שהמחשב ישרוד להרבה זמן . זה אומר שאני יעדיף חלקים קצת פחות טובים בשביל שיהיה קל לשדרג בעתיד 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיהיה…
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת איך מפרמטים מחשב בעזרת DOK יש לי לפטופ קטן שאין לו כונן DVD אשמח לתשובה
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
בינתיים אני לא מתכנן שום אוברקלוק, אבל אני יודע שבערך עוד שבוע-שבועיים לאחר קניית המחשב אני ארצה להרביץ משהו קטן. אז, איך המחשב הזה, מה להוסיף ומה להחליף? אוברקלוק חלש עד בינוני, לא משהו מפלצתי. Processor: AMD Athlon XP 2000 +FAN (638nis) MotherBoard: Epox EP-8K9AI KT400 (555nis) Video Card: WinFast A250 TD MyVIVO- Leadtek GeForce 4 Ti4400 128MB DDR (1149nis) Memory: Micron 256MB DDR PC333 (532nis) DVD/CD-ROM Drive: BenQ DVP-1648A- DVD-ROM 16x48 (272nis) Case: Chieftec Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver (570nis) Power Supplier: HEC 475dvd Watt (372nis) Mice: Logitech MX500 Dual Optical Mouse (269nis) Sound Card: Hercules Game Theater XP 6.1 (565nis) Floppy Drive: Tea…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שימו לב, הקנייה מ-KSP בלבד. אני מעוניין לקנות מחשב רב תכליתי, בהכרח עם SSD, שיכול להתמודד עם הכל ובמהירות, כולל גיימינג. יחד עם זאת, מאוד חשוב לי שיישאר שקט ככל האפשר. התקציב גמיש סביב ה-5,000 ש"ח (ללא ציוד היקפי). מה אתם הייתם עושים אם אלו היו הצרכים והמגבלות שלכם? אני דיי סגור על המעבד (הבנתי שגירסת ה-K זה ל-OC): Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray - 945NIS אני ממש לא סגור על לוח האם, עדיין לא קראתי על כל ההבדלים בין P67, Z68 וכן הלאה, אני עדיין לא בטוח מה אני צריך, אם מישהו מוכן לעזור בהסבר קצר, אני אשמח... GIGABYTE Z68MA-D2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1333, 3xPCI-E, DVI, HDMI - 550NIS 15 ש"ח יותר מקינגסטון הפשוטים ביותר, סכום שאני מוכן להשקיע,…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לקראת תחילת הלימודים (אחרי 3 חודשי מילואים...) צריך לקנות מחשב נייד. התקציב - עד 4,000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קלה השימושים - בעיקר יישומי אופיס, גלישה, סרטים, מוזיקה וקצת משחקים. הצרכים - מחשב נייד עם מסך מגע מתקפל. דרישות חומרה - (מקצת חפירות ברשת ושיחה עם חברים ) - מעבד I5, זיכרון 16GB, דיסק קשיח - 0.5 טרה. החלופות בינהן אני מתלבט: https://pc-online.co.il/new/single_product.php?ps=28358 https://babayoff.co.il/product/97s79ea/ https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=44423&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAqsitBhDlARIsAGMR1RhEBAqc5WS8SVGa4_5Y6TCMy0F…
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המקסימלי?התקציב המקסימלי הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני מתכוון לקנות מערכת הפעלה ווינדוס 7 החדש כלומר יחד איתו 2000 שקל במידת הצורך, ניתן לחרוג ב300 ש"ח השימושים הצפויים של המחשב: צורכי לימודים: אופיס , אינטרנט וסרטים שאני נוטה להוריד אין צורך בציוד היקפי. אין צורך במסך. השקט די חשוב, שיהיה משהו נורמאלי בעניין הזה לשאלתכם, לא יודע מה זה אוברקלוק. מתכוון לקנות את המחשב מאייבורי כיוון שהחנות ליד ביתי. אין בקשות מיוחדות, חשוב מהירות ואמינות. לא מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? אין לי מושג. הערה: מעדיף לא להסתבך, כלומר לקחת מפרט שהם מפרסמים כמו זה בלינק הבא ואז תאמרו לי בבקשה מה כדאי לי לשנות במפרט בסדר גודל של עד 300ש…
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
המפרט: מעבד Intel Q6600 G0 + קירור Tunic tower לוח אם Asus Maximus כרטיס מסך 460 GTX Gigabyte 1gb זיכרון 2*2 Ocz Reaper 1066 + 2*2 GSkill 1066 הארדיסק 2 טרה Western Digital green ספק Gigabyte Odin 800w (הראשון, למיטב ידיעתי, בעל בקר מתח/זרם/הספק וטמפ' חיצוני, בחיבור USB) צורב Dvd של LG מארז משופצר מאוד Lexa NZXT עם 6 מאווררי Silverstone 12 מבוקרי rpm ובנוסף 2 מנורות פלוריסנט כחולות המחשב בערך בן 7 שנים ואין אחריות על אף אחד המרכיבים. מחירים משוערים כשנקנו כחדשים עם אחריות: מעבד שעלה כ1500 שקל לוח אם שעלה כ1200 שקל כרטיס מסך שעלה כ1200 שקל לפני 4 שנים בערך זיכרון ocz שעלה כ500 שקל לפני כ6 שנים זיכרון gskill שעלה כ500 שקל לפני כ5 שנים מארז שעלה כ500 שקל מאוורר למארז…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מעוניין לשדרג את המערכת, החלפתי כרטיס לא מזמן ל 4070 אז לא צריך אשמח להצעות, תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7k, אפשר לחרוג אם משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
- 1 follower
-
-
מדובר במארז למגוון של שימושים - תוכנות, סרטים, קצת עריכה גרפית, קצת משחקים... לא צריך להיות תותח על, אבל משהו שיחזיק מעמד לתקופה. אשמח לשמוע: - בעיות ברכיבים שבחרתי - הצעות מחיר למכלול כולו חשוב: אני סגור לגבי המעבד!... Asus P5P800 AGP X 8 LGA775 Intel 865PE Intel Pentium 4 775PIN 2.8GHZ 800FSB 1M 530 AData DDR 512Mb 400MHz PC-3200 (כמות: 1) HDD SATA WD 120GB/7200RPM/8M Sapphire Radeon 9600 XT 128MB DDR TV-Out DVI FDD 1.44M MITSUMI IDE OEM LG GSA-4160B DVDRW FAX MODEM CREATIVE 56K PCi KB&M MS WIRELESS 2.0A OPTI U/P LG CRT 19" F900B Flatron ולגבי מארז - אין לי עדיין בחירה. אני מחפש משהו יפה (שחור עם אדום אולי?) עם דופן שקופה, ב-300 ש"ח בערך. תודה רבה ר…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-