עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Tsachi E,

מתלבט בין: 13-inch 1.4GHz Core i5 MacBook Pro 256GB storage (mid 2019) לבין: Apple MacBook Pro (13-inch, 2.4GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, 256GB SSD יש הבדל של 1000 שקל בינהם. האם ה2.4 שווה את ההשקעה של ה1000 שקל יותר? תודה רבה

2. שלום לכולם. אני חוזר לאונ' עוד מעט וצריך לפטופ חדש העונה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב- בעיקר כתיבת טקסטים ועבודה מול שרת פרטי (FTP, SSH וכו') , דורש אבל שהיה לו כח עיבוד מצויין שאוכל להינות ממנו. מעדיף כמובן מעבדי I7 . * גודל המסך? העדפה ל-17' - לא משנה אם בריק או מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות עבודה כאשר המחשב עובד בלי עומס - עדיף סוללה 6 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא צריך יותר מ- 200 ג'יגה. מעדיף שיהיה כמה שיותר מהר * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by bomba,

אני רוצה לקנות מחשב שולחני משומש, השימושים בו יהיו כאלה - 1. עבודה משרדית, לעיתים אני פותחת כ30 לשוניות אינטרנט במקביל + כמה תוכנית אופיס במקביל. 2. עריכת סרטונים 3. עיבוד תמונה 4. משחקים של הילדים - פורטנייט, טנקי אונליין וכו'. חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר ולא יתקע. אני לא מבינה כלום בנושא הזה. מרגישה שבשוק המשומש יש הרבה סוחרים וחוששת שיעבדו עלי. יש שם מחשבים שהם i5, i7, AMD אשמח לדעת לצרכים שלי - איזה מעבד הייתם ממליצים לי? איזה לוח אם? איזה ספק כוח? איזה כרטיס מסך? כמה זיכרון? איזה מאוורר? מה אני עוד צריכה לדעת? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. התקציב פה בעצם לא משנה! מה שהכנתי זה מה שיקנה פה,ללא מסך וללא כל ציוד נלווה! מה שבעצם חסר לי פה זה זיכרונות וקירור. אני אודה לכל הממליצים! Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8Mb BOX ASUS Striker Extreme nForce 680i SLI Mainboard XFX GeForce 8800GTX PV-T80F-SHF9 768Mb 384-bit XFX GeForce 8800GTX PV-T80F-SHF9 768Mb 384-bit Thermaltake ToughPower 850W W0131RI CoolerMaster Stacker 830EVO Black Western Digital 320GB 7200Rpm 16Mb SATA II WD3200YS Western Digital 320GB 7200Rpm 16Mb SATA II WD3200YS SunBeam TUNIQ TOWER 120MM LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder Black Bulk Zalman Case Fan ZM-F3 120mm X7 Zalman Case Fan ZM-F1 80mm X2 Sony Floppy Drive 1.44 Blac

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אהלן, להלן מפרט, כמה entries לחלק מהסעיפים, לא בגלל התלבטות אלא בגלל פערים בין חנויות. המחשב מיועד למשחקים, רזולוציית full-hd, לא משחקי FPS תמיד, אבל על הגדרות מקסימליות. כמו כן יש שימוש לא מקצועי אך תדיר למדי בפוטושופ, עיבוד 2D, ההנחה שלי פה היא שדרישות החומרה העתידיות של חבילות פוטושופ, תהיינה דרישות של תוכנות ה3D של היום, כמו שבדר"כ היה עם פוטושופ. OC בינוני מתוכנן. מחשב שקט זה דבר בהחלט חשוב לי, אבל לא קריטי לגמרי. חלק ראשון - רכיבי הליבה, שלא יעברו שדרוג בשאיפה למשך 5 שנים ומעלה כמו desktop-ים קודמים שלי: 1) 3770K - ההפרש במחיר מ3570K משמעותי אבל ביחס למחיר המחשב כולו הוא כ6-7 אחוז, מאחר שהיום בעיבוד 3D מקבלים 15-20 אחוז ביצועים לכל המערכת מקיום של HT, אני נוטה ל…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכולם, אוטוטו מגיע לי הT400S החדש שלי מארה"ב ואני רוצה לחרוט לו עברית על המקלדת. אני צריך שהחריטה תתאים למקלדת בעלת הגנה נגד שפיכת נוזלים משקאות וכו' ולא תפגע בה! האם למישהו יש מקום מומלץ בעל רקורד טוב בתחום הנ"ל? מהו המחיר הסביר לחריטה שכזו? תוך כמה זמן מתבצע התהליך? דקות? שעות? ימים? האם למישהו פה היה נסיון רע עם חריטות שכאלו? תודה מראש, אור

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Etus,

שלום, אני מעוניין לקבל מכם הצעות למחשב המיועד ללימודי אכיטקטורה. המחשב צריך להפעיל בצורה טובה תוכנות כגון 3D Studio Max 5, AutoCad, וכדומה. עלות המחשב היא עד 6500 ש"ח - אשמח לקבל הצעות בכל טווחי המחירים. בנושא אחר, אני אשמח אם תמליצו לי על לוח אם המיועד למחשב של משחקים - אני מעוניין לשפר את המחשב שלי(לרכוש מעבד, לוח אם וזכרון חדשים), ואיני מבין כל-כך בנושא לוחות האם. תודה, יובל

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אני מחפש לפטופ שיריץ משחקים בצורה טובה מאוד. הדרישות הם שיהיה לו כרטיס מסך טוב כדי שיריץ משחקים טוב. שהמסך יהיה בגודל 18 אינץ לפחות. וזהו בעיקרון.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by t123123,

של Dell , הנה המפרט : Obsidian Black High Gloss Finish Software & ServicesGenuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1333MHz 500GB 7200 RPM SATA Hard Drive 8X Slot Load CD/DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) Edge-to-Edge FHD Widescreen 15.6 inch WLED LCD (1920x1080) W/2.0 MP Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.1+EDR) Personalize3 Year Basic Service Plan Microsoft® Office Starter 2010 McAfee SecurityCenter , 24-Months Dell Online Backup 2GB for 1 year My Accessories Also Includes Studio XPS 16 Notebook Integrated 10/100 Network Card Adobe® Acrobat® R…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by walkman,

אני צריך המלצה למחשב המיועד אך ורק למשחקים התקציב הוא 4000 - 5000 ש"ח. התקציב לא כולל את הדברים הבאים שאותם אני מתכוון להעביר מהמחשב הישן: מסך, רמקולים, עכבר, מקלדת, צורב, פלופי או כל ציוד הקפי אחר. אך כן כולל סידי רום (שנדפק)

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by Nachum987,

שלום, חבר רוצה לעדכן את המחשב ע"מ להריץ משחקים בצורה חלקה וטובה יותר ממה שהוא מקבל כרגע מהמערכת שלו. כמו כן, הוא קנה טלוויזיית 4K שבה הוא רוצה לראות סרטים ב-4k ללא שום בעיית צפייה כל שהיא. מצרף את המפרט הקיים ומבקש לדעת אם רק לרכוש כרטיס מסך חדש יעשה את העבודה או שישנו צורך לשדרוג חומרה נוספת במחשב. Motherboard: CPU Type QuadCore Intel Core i5-4590, 3500 MHz (35 x 100) Motherboard Name Gigabyte G1.Sniper B5 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Lynx Point B85, Intel Haswell System Memory 8067 MB (DDR3 SDRAM) DIMM4: 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM Video Adapter …

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. 1. התקציב המקסימלי הינו 2000 ש"ח, זה המקסימום של המקסימום לא לחרוג בבקשה 2. משמש בעיקר לגלישה באינטרנט אבל גם למשחקים קלים כמו Counter Strike, Counter Strike Source ואולי גם GTA וגם לצפייה בסרטים וסדרות אבל לא צריך משהו מיוחד בשביל זה שימוש במחשב יום יום ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אין לי מושג מה הרזולוציה של המסך, אבל זה מסך מדגם 18.5 Chimei LCD 95NA/D * משחקים קלים כמו COUNTER STRIKE, COUNTER STRIKE SOURCH ו-GTA * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין לי מושג 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צורב DVD 6. עד כמה השקט של המפר…

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by shmaia1,

שלום חברים. פעם ראשונה שלי בפורום.אני אתחיל ואומר ש את המחשב אני רוצה לקנות כבר השבוע מקסימום שבוע הבא. כבר 3 חודשים אני נסחב עם הקניה וכבר נמאס. אני אציין שאני לא מעורה בעולם המחשבים אז כל מה שאני כותב זה משיטוט בפורומים כמו שלכם לעניין עצמו, יש לי מפרט כללי שחשבתי עליו. ההתלבטות העיקרית היא על הכרטיס מסך והלוח אם. למרות זאת אשמח לשמוע על מפרטים אחרים. נתחיל במה אני צריך: המחשב מיועד למשחקים כבדים ואינטרנט תקציב-6000 ש"ח, תשלום במזומן מ KSP יש צורך ב:מסך-LCD בסכום של עד 1500, צורב DVD,מקלדת+עכבר,מערכת הפעלה,הרכבה של המחשב אין צורך ב: רמקולים מודינג או שקט לא חשובים אפשרות ל -OC קטן, אם בכלל המפרט: 800 ש"ח Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE האם זה שבב E6? 610 ש"ח KN…

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. היי לכולם, לפני כ 8 שנים בערך רכשתי את המחשב שלי דרך המלצות בפורום הזה, היה כלכך מוצלח שאני חוזר שוב. במהלך התקופה שידרגתי את המחשב ואת החלקים ששידרגתי ארצה לשמור, פירוט החלקים EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 8GB - כרטיס המסך שיש לי וארצה להשאיר WD 1TB*3 - דיסקים קשיחים HDD Samsung evo 860 ssd 500GB יש לי גם ספק כח חדש אבל נראה לי שהוא לא יתאים לבניה ואשאיר אותו במחשב הישן(ANTEC VP500P) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, גג 4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - COD WZ למשל וכאלו …

15. Started by amma,

שלום, . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 - עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל, אם בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, או 3500 עם חריגה מקסימום עד ל4,000. העדיפות מבחינתי היא להוציא כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב? לימודים, word, power point, exel. ובהמשך אנחנו נשתמש בתוכנה שנקראת solidworks (הנדסת מכונות). אני צריך שהמחשב יחזיק את התוכנה הזאת כמו שצריך. לא מאמין שאראה סרטים, משחקים גם לא יותקנו בו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יותר מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

17. שלום אני גרפיקאי ואפטריסט שמחפש נייד טוב המחשב יהיה נייד אבל גם הפיסי שלי (כלומר מה שניקנה זה מה שנעבוד איתו) כמובן שאני ירחיב ל 1 GB זיכרון הנה המפרטים וקישורים: Toshiba Satellite A100-237 1.83GHz Intel® Duo® T2400 1.83GHz Clock Speed 2MB L2 Cache 667MHz Front Side Bus 65nm Architecture Dual Core זכרון פנימי : 512MB DDR2 ניתן להרחבה עד 2048MB במהירות 667MHz מסך רחב : "15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT display 1280x800 דיסק קשיח :80GB 5400Rpm SATA כרטיס גרפי :ATI Radeon® X1600 128 Up to 256MB http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3354&catcode= ACER ASPIRE 5672WLMi 1.73GHz Intel® Core Duo Processor T2250 1.73GHz Clock Speed …

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by DXM,

שלום רב, יש ברשותי לפטופ DELL insperion 6400 (די ישן) וחשבתי להפוך אותו לHTPC, ניסיתי לראות בו 1080P והוא די מתקשה. אציין כי פירמטתי אותו הרגע, ובאתר של דל אין דרייבירים לווינדוס 7 עבור הווינדוס הזה . המעבד שלו הוא t2020, נראה לי מוזר שהוא מתקשה בניגון 1080P על אף היותו ענתיקה. בכל זאת ליבה כפולה... ויש לו 2GB זכרון זה אמור להספיק לא?! תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. INTEL PENTIUM 4 2.6 Ghz FSB 800 Mhz ASUS P4P 800 motherboard 512 Mb DDR (400 mhz) Samsung ATX מארז+ ספק כוח sony cd-rw X 52 Geforce 4 MX440 128Mb HD - 80 Gb W.D. +8mb כל זה כולל מע"מ יוצא לי 5020.. אין לי מחיר מדוייק של כל דבר. זה מאיזה חנות (בירולשים, צג) ההרדיסק אני יודע, 700 שקלים כולל מע"מ, זה יקר קצת לא? הבנתי שמבחינת סאונד.. יש און בורד..זה מספיק טוב? (בכל מקרה אני יכול להביא כרטיס ממקום אחר ולא אקנה, זאת סתם שאלה) אודה לכם על שיפורים למפרט, והמלצה אם זה יקר מידי ואם כן מאיפה אני יכול למצוא ביותר זול לקנות משהו כזה. בלי מסך. סך הכל המחשב למטרות עבודה עם גרפיקה.. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Kobi Shamir,

שלום לכולם, כנראה הלך לי הכרטיס מסך במחשב, ריסטרטים חוזרים ונשנים באופן מפתיע ורנדומלי... הכרטיס מסך הקיים הוא Gygabyte Geforce GTX 760 2GB שירת אותי נאמנה מאז 2013, עריכת תמונות בlightroom ומשחקים בהגדרות בינוניות (תלוי איזה משחקים מאיזה שנים וכו). כרגע אני יכול לעבוד עוד עם המעבד Haswell עם יחידת עיבוד גרפית - אבל כמובן ללא עריכות ומשחקים. אשמח להמלצה לכרטיס מסך שיעמוד בערך באותם הביצועים או אפילו מעט יותר (מכיוון שאני כרגע לחוץ תקציבית) - לרוב עבודה משרדית שלא דורשת עיבוד גרפי כבד, לפעמים עורך תמונות בלייטרום ומבחינת משחקים - כבר לא יוצא לי לשחק הרבה מאוד, רק מידי פעם - לכן חשוב לי רק היכולת להריץ משחקים (גם לא הכי חדשים ו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום לכולם, לאחר כמה ימים של חקירה והמלצות בפורום הנ"ל בניתי לי מפרט ואני מעוניין בדעתכם, מדובר במחשב + מסך בתקציב של 6.5 K המיועד למשחקים כבדים . מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR CRY 3, BF3 וכל המשחקים החזקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום לכולם, יש ברשותי את המחשב הנ"ל: AMD Athlon X4 630 2.8 GHZ 8GB RAM 500W Seasonic 250GB Samsung SSD 1TB HD GTX 560 TI 1GB המחשב ניקנה ב2012 ומשרת אותי נאמנה עד כה אבל עם בואו של BF1 ועוד כמה משחקים אני מעוניין לשדרג את חווית המשחק. BF4 בקושי רץ על ההגדרות הנמוכות ביותר, אני מניח בגלל צוואר הבקבוק מהמעבד. חשבתי בהתחלה לשדרג רק את המעבד אבל מהחיפושים שעשיתי הבנתי שזה לא יתן הרבה בגלל שהסוקט הוא AM3 בלבד. לכן, אשמח להמלצה למחשב כמעט חדש להוציא הארד דיסק ,כרטיס מסך וספק אם לדעתכם כדאי/צריך(בן 4 בכל זאת). שאלה אחרונה, האם הכרטיס מסך הנ"ל יתאים לBF1 לדוגמא בהנחה שהמסך שלי כרגע הוא 1680X1050 ולא סביר …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by manga05,

אהלן חברה, אני מחפש מפרט למחשב לאחי שמשחק. לא מחפש את ההגדרות והרזולציה הכי טובה. מסך 23 אינץ' לא איכותי-קיים ואין צורך לקנות מסך. אין מצב שעושים אוברקלוקינג, בשום מצב, ולכן העדפתי את אינטל על פני האלטרנטיבה של AMD שהיא phenom 2x4 955 שיוצא בסה"כ עם לוח אם 150 שקל יותר זול מהקומבו של אינטל (וה-CPU MARK גבוה 4605 מול 3932 בנוסף לזה שאינטל יותר טוב כללית) במידת הניתן, להוזיל את המחשב, התקציב הוא 3500 אבל בלי פשרות הגעתי למחיר הזה שקרוב ל 4000 ב-KSP. בחירת הזיכרון היא טובה? או שצריך 1600MHZ? הכרטיס מסך חזק מדי ? (איך 5670 לעומתו, הוא 170 שקל יותר זול) עדיפות להיטסינק אחר? איך המארז? שווה להשקיע ל nine hundred או סונטה? איך הספק? 520 וואט יספיק? (ללא OC אני מזכיר) שוקל לחיוב …

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. המחשב לעיבוד נתונים נטו, בלי משחקים וכו', למעשה הייתי קונה שרת אם המחירים היו שפויים. המפרט שחשבתי עליו: cpu: Intel Core i7 3820 3.6Ghz s2011 10MB L3 Cache, Tray mb: Asus P9X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E ram x2: Corsair 4x8GB Vengeance Quad Channel CL10-10-10-27 ssd x2: 240/250/256 GB SSD psu: Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan cpu cooler: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler העלות אמורה לצאת בסביבות 6700, לא סגור לגבי: 1. לוח אם - לא חסר תגובות רעות של לוחות Asus P9X79 תקולים, למי שהלוח עובד כמובן מרוצים. במיוחד תלונות על סלוטים של זיכרון תקול, כאשר לי זה משמעותי כיוון שאני הולך להפעיל את כל השמונה. בגדול כל לוח אם מחברה אמינה המאפשר 64 גיגה יס…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by yali,

אני מתחילה תואר באוקטובר במדעי המחשב וזקוקה למחשב נייד. הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בסביבות 3000 (ואם יש פחות אז מה טוב), מעבד של לפחות I5, מסך נוח לתכנות ועבודה ממושכת, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, זיכרון פנימי של לפחות 4GB והכי חשוב, שיהיה במשקל נמוך ככל האפשר (הצבא מספיק גמר לי את הגב, לא צריכה עוד בעיות מהלימודים). אם אפשר פירוט של דגמים וחברות אני אשמח, תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים