עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם. אני מעוניין במפרט למטרות עיבוד גרפי ב2D בתוכנת פוטושופ בעיקר וגם תוכנות RAW ודומות למינהן. אין לי צורך בכרטיס QUADRO ממה שכבר הבנתי מדיונים ותגובות קודמות כאן בפורום. את המפרט הבסיסי קיבלתי בהמלצתכם כבר מלפני מספר חודשים אך בחרתי לחכות לכרטיסים החדשים ולירידת המחירים של אינטל, הזכרונות, הרכיבים האחרים וכמובן הדולר שכנראה תרם. אז הנה המפרט המעודכן, אשר בעבר התבסס על ה7600GT ועל 2GB זכרונות של GSKILL מסוג PK http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3205 ועתה בחרתי ללכת על ה-HK http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3186 תזמונים יותר טובים וגם קצת יותר זולים. (אני מתכנן OC בעתיד, לא מיד עם הקניה) השאלות שלי בסוף אחרי המפרט: מעבד: INTEL C…

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by פתח הדביר,

בתקציב של 4000+- מחשב נייד של איזה חברה הכי כדאי לרכוש : Dell, Lenobvo או Asus? מהי הסדרה המובילה של כל אחת מהחברות הנ"ל? כדאי לרכוש את המחשב הנייד הבא בגרנד אדוונס בראשל"צ? איך המחירים? האם הם אמינים? תודה

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום לכולם הלפטופ שלי מקרטע, ואשמח לעזרה בקניית אחד חדש. אני צריך לפטופ שישמש לניתוח של כמויות גדולות של נתונים. שימוש כבד בתוכנת MATLAB, עיבוד אותות קול, והרצה של אלגוריתמים סטטיסטיים על מאגרי מידע גדולים (באיזור ה- 5-15GB של נתונים). אין לי שימוש ישיר בתוכנות גרפיות, אבל הבנתי שכרטיס גרפי טוב יכול להאיץ מאוד חישובים. תודה רבה לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה5-6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יכול להגיע עד 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח א) במידה והמחשב מ…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by huber,

שלום חברים. בארגון שלנו רוכשים ניידי דל, מסידרת ה Latitude and XPS. למרות שזמן הסוללה שם סביר בהחלט (3-6 שעות, תלוי), אני זקוק לנייד עם זמן סוללה ארוך מהרגיל. מישהו מכיר נייד שכזה, רצוי של DELL או HP אבל לא חייב?

5. Started by elad_jacoby,

גג

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום, חדש פה אני נוהג לבקר הרבה באתר ומאוד אוהב את התכנים וגם ראיתי שיש פה אחלה פורומים. לאחרונה היתה לאחי הקטן בר מצווה, וההורים הבטיחו לקנות לו מחשב. למרות שהם לא נקבו בסכום מדויק, אני מניח שהסכום המתקבל על הדעת יהיה משהו בין 7000-8000 ש"ח. אני אשמח מאוד אם תוכלו בבקשה לעזור לי לבנות מפרט למחשב החדש. המפרט מיועד בעיקר לגיימינג, עם השקעה גם לטווח של לפחות השנתיים הבאות. דברים שצריך שהמפרט יכלול: מסך (לא זקוק ליותר מCRT חביב של 17 אינץ', אולי 19 אם זה יסתדר עם המחיר..) צורב DVD motherboard עם תמיכה בSLI? (חשבתי על כך במקרה שיהיה מפרט עם 6800 GT לדוגמא. האם זו השקעה טובה\נבונה?) ג'יגה RAM עדיפות למעבד 64bit HD של מינימום 120 ג'יגה מארז כמובן דברים שלא צריך …

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Ramax,

כמו שכתוב בכותרת , אני זקוק למפרט בשביל מחשב למשחקים ב5000 שקל מקסימום ! אם יש אפשרות לבנות מפרט טוב בפחות זה אפילו עדיף ... אני לא צריך מסך ורמקולים . אני רוצה כרטיס מסך חזק שיחזיק לי להרבה זמן צורב DVD איכותי כונן DVD (אולי לא צריך DVD אם יש לי כבר צורב DVD ?) והממ ... כל מה שאתם חושבים שיהיה טוב למחשב הזה תודה מראש לכל העוזרים !

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. שלום אני זקוק למפרט לצורך גרפיקה וקידוד עד 6000 שח לא כולל מסך

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אני מחפש מפרט שיהיה במיוחד לעריכה בתוכנות avid ו- affter effects . אני צריך גם מסך אחד וכרטיס מסך שיהיה עם שתי יציאות למסכי מחשב (לא clone) ויציאה לטלוויזיה. אני יישן לידו בחדר אז אני צריך מחשב שקט יחסית ולא מתחמם יותר מידיי. אם יש מפרט שבתוספת כמה מאות מעבר לתקציב יתן מחשב הרבה יותר טוב אז עדיף לי. ואם אפשר להמליץ על מקום לקנות מבחינת מחיר ושירות תיקונים, אני אשמח. תודה.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. מארז 932 HAF COOLERMASTER שחור ספק כח CMPSU-750TX 750W CORSAIR מעבד אינטל 3.3GHz 6MB CORE I5 1155 QUAD 2500K לוח GA-P67A-UD4 GIGABYTE (המתוקן) מאוורר למעבד AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD BIT זכרונות 1600MHz 2x2GB Corsair XMS3 Dual Channel CL7 כרטיס מסך HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E כמות 2 דיסק קשיח פנימי 2TERA SATA2 64MB C.G WD דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA3 7200 64MB C.B WD צורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NS50 מסך מחשב רחב Dell U2311H ** אני אהפוך את הכרטיסי מסך ל6970 במערך CROSSFIRE הקירור למעבד יספיק? המעבד לא יעבור המהרה.. עדיפות לאיבורי

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by IMAGUY1X,

תגידו המארז שיהיה לי הוא : http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2513 והכרטיס : Sapphire ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI הוא יכנס למארז? סתכלו ביוטיוב בבקשה אל תגידבו סתם תראו שהוא ענקי ... אבל המארז יספיק בישבילו?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום. המחשב שלי בן 7 וחצי סיים את הקריירה בכבוד. אין יותר כוח לתקן או רצון כזה, אז הגיע הזמן למחשב חדש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל =] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים וגם קצת כבדים, תכני HD, עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. world of warcraft, משחקים קלים וגם קצת כבדים the witcher 2, לא משהו שלא רץ על המחשב הקודם.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקס…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג עד 4500. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by canonnn,

שלום חברים שאלתי פה לפני כחודש חודשיים לגבי מחשב נייד, עכשיו אני צריך להחליף את המחשב הנייד שלי תקציב: 7500 בשביל מה אני צריך אותו: עריכת תמונות PS עריכת סרטונים AVID (רק למקרים נדירים כגון פעילות בשטח וכו') עיקרי השימוש: עריכת תמונות בשטח, מחליף את המחשב הרגיל בנסיעות בחו"ל מה חשוב שהיה בפנים: 1. הרדיסק SSD 60GB ומעלה (לא חייב הרדיסק נוסף זה בעיקר מחשב עבודה שאני בשטח, חבל על הכסף והמשקל) 2. מסך 15.6 אינץ (קטן מזה לא נוח, גדול מזה כבד ומצריך תיק בנפרד) 3. מעבד I7 לפחות 4. 8 גיגה זיכרון לפחות 5. יציאות USB3 חובה 6.מקלדת מוארת (לעבודה בחושך) 7. כרטיס מסך 2 גיגה עדיפות ל NVIDIA אשמח לעזרתכם העדכנית

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. אז אני מחפש לקנות לפטופ מאילת, ואשמח לייעוץ בנושא. התקציב שלי הוא 6500~, אם זה אפשרי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג - שיריץ GTA V על medium לפחות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 לפחות, לא כל כך משנה לי איזה (לא מבין בזה מספיק) * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? עדיף שיהיה numpad * …

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מעוניין להתייעץ פה בנוגע לרכישת לפטופ לעסקים (אני עו"ד במקצועי). הצרכים העיקריים הם כתיבת מסמכים ואינטרנט כך שחשוב שיהיה נוח לכתיבה ושהמחשב יהיה חזק כי אני נוהג לעבוד עם מספר רב של חלונות שפתוחים בו זמנית. כמו כן מכיוון שאני יוצא לפגישות חשוב שיהיה נייד מבחינת משקל ומבחינת חיי סוללה, אם כי זה שיקול משני מבחינתי ואני מוכן להתפשר על זה. גודל מסך שיהיה לא פחות מ-13 אינץ'. אני רוכש אותו בארה"ב דרך מישהו שנמצא שם. התקציב שלי הוא 400-500 דולר, מניח שמכיוון שהקנייה שם זה יעזור לי למצוא דגם טוב במחיר הזה. חשבתי על דגם asus vivobook e403sa שבאמאזון נמכר ב-379 דולר בלבד. מה דעתכם ולחלופין אילו ד…

17. שלום לכולם אבי רוצה שאוכיח לו מדוע אני זקוק למחשב חדש, והוא נתן לי דרך יצירתית להוכיח לו זאת, פה מופיע הקטע שלכם, אני צריך שתכתבו כאן מה אתם חושבים על המפרט, האם הוא טוב, הוא מתאים לOC, האם הוא מיועד לגיימרים כבדים, האם הוא מתאים לעבודות גרפיות וכ'ו בקיצור, האם הוא Hige-End, כי זה המחשב שברצוני לקנות לאחר שאוכיח לאבי שהמפרט שברשותי לא טוב. (רק לידיעת המנהלים, אין כאן שום עזרה בקניית מחשב, ולכן אין תקציב, ואת המפרט הנ"ל לא בחרתי בעצמי, אלא אבי בלי ידיעתי) (בנוסף לכך, המפרט נרכש מלפני שנה, היה חצי שנה אצל הטכני וחצי אצלי עקב תקלות, סה"כ הוא ברשותי חצי שנה ועלה לאבי 5200 ש"ח) להלן המפרט שברשותי כרגע, שלטענת אבי הוא Hige-End : (יש לי תחושה שעשו על אבי קומבינה) מעבד:…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. היי חברה, צריך מפרט לשרת עד 2500 ש"ח. מעבד רצוי מרובע ליבה Q6600, עם לוח אם OnBoard. לוח אם שיתמוך ב SATA2 רצוי - בכל זאת זה לשרת. - לא צריך לוח יקר. זיכרון 4 ג'יגה רצוי Dual Channel. הארדיסקים כמה שיותר גדולים. לא חובה בתצורת RAID. כמובן שכל ה"רצוי" זה בהתאם למחיר .. מעדיף שזה יהיה מפרט ב SKYPC. חריגה: עד 500 ש"ח. כעיקרון מפרט עד 2500. תודה רבה לעוזרים.

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by hvcpxyhbdr,

אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שיש לי. מפרט נוכחי: מעבד: intel core i5-2400 לוח אם: (MSI H61M-E23 (MS-7680 כרטיס מסך נוכחי: gt-430 מארז: http://www.system-il.com/127-261-thickbox/intel-core-i7-2600k-34ghz.jpg ספק כוח ZEUS ATX 520W אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך ואם יש צורך גם את הספק כוח ואם יש אפשרות בתקציב אני מעוניין גם להוסיף עוד 2 או 4 GB ל RAM 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיריץ את הסימולטור FSX כמה שיותר טוב ושיריץ משחקים חדשים די טוב -מהי הרזולוצי…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. אהלן לכולם פתחתי את הטופיק הזה בעבר, אבל החלטתי לרדת ממנו כי ייעצו לי לחכות למעבדי ה-Ivy החדשים. קראתי עליהם ביקורות ולמען האמת לא התרשמתי יותר מדי משיפור הביצועים שהם נותנים ביחס למחיר הגבוה יותר ולכן אני מעוניין לשדרג את המערכת שלי למעבד סאנדי. מפרט קיים כתוב בפרופיל שלי, מצאתי חבר שייקח ממני את ה-Q9550 ואת ה EP45-UD3P שלי פלוס הזכרונות ב-700 ש"ח ואני רוצה לשדרג מעבד זכרון ולוח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וצפייה בסרטים באיכות Full HD1080p א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות ע…

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל/לחסוך אם ההפרש בביצועים משמעותי אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקלים במידה וצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפייה בסרטים (יחובר דרך חיבור HD לטלויזיה חדשה 32 אינצ' לפחות), גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). TRAKTOR באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים אשר יוצאים כל הזמן בשאיפה לגרפיקה מקסימלית דוג': BF…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by yossib3,

קניתי לבן שלי מחשב... המוכר שיגע לי את השכל מרוב מילים.... שהבנתי אולי 5% מהם... בהמלצתו הזמנתי את המפרט הבא: מארז ARCTIC עם 2 מאווררים עם חיישני טמפ' 12CM ספק כח A.PEC 80+600W FAN 12 POWER MAN INWIN לוח DH67BL B3 H67 SATA3 USB3 DDR3 Intel מעבד אינטל 3.1GHz 6MB CORE I5 1155 QUAD 2400 מאוורר למעבד AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD Bit זכרון HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333Mhz X 2 כרטיס מסך NVIDIA GeForce 550GTX TI 1G-5 MSI צורב SONY LIGHTSCRIBE SATA X 24 דיסק קשיח 500GB מחיר 4,950 ש"ח לדעתכם המחיר שווה?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. שלום. בבקשה, אם תוכלו לתת לי מפרט למחשב לעסק. 1. מחיר עד 3000 ש"ח. 2. המחשב ישמש בעיקר לעבודה עם תוכנות כבדות. 3. לא צריך כרטיס מסך - שיהיה כרטיס מסך מובנה בלוח אם - הדגש כאן הוא על ביצועים מהירים ככל שאפשר מבחינת תוכנות ומהירות - התוכנות הם לא גרפיות ולא מצריכות כרטיס מסך רציני, הם יותר של חישובי שכר וכו'. 4. צריך גם הארד דיסק של 1TB ושיהיה ממש מהיר כי זה הצוואר בקבוק של המהירות. 5. צריך מארז איכותי ומאוורר, זה מעצבן אותי שכל החברות מחשבים נותנים לי מארז Midi Tower מהודר ששווה 5 שקל. 6. אין כל כך דגש על שקט אבל שלא יהיה טרקטור. 7. לא מתוכנן אוברקלוק בחיים. 8. צריך עם צורב DVD, מקלדת, עכבר ורמקולים - לא צריך איכותיים מדי - הדגש על המהירות של המחשב ! 9. בלי מסך. תודה רבה !

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by lee101,

אני מצומצם מאוד בתקציב, זקוק למחשב נייד 14" לשימושים בסיסיים. ראיתי את זה (בערך היחידי עם 8 ג"ב RAM בתקציב הזה) https://ksp.co.il/m/uin/72486 מכירים? המלצות/דיס?

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שימוש כללי אני לא יודע כמה אני רוצה להשאיר אופק לשדרוג ככה שAM4 וDDR4 לא כזה מפריע לי. אני כנראה אקח עוד SSD 1TB מהמחשב הישן ואוסיף אולי עוד 2×16GB של RAM. מעבר לזה נראה לי סבבה האם הNVME מתאים ללוח אם? האם המפרט הזה יריץ תכנים של עד 4K בלי בעיה ? כרגע המחשב שלי קצת מתקשה עם הפעלה של 2160P (יש לי I52500K) תודה רבה

דיונים חדשים בפורומים