ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היום הוא חוגג שנתיים. מפרט: I3 2100 4GB RAM GT430 איך אפשר לפנק אותו? מה לקנות לו? טנקס.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי לקבל את דעתכם על המחשב המצויין בכותרת, נפלה בידי הזדמנות לרכוש אותו במחיר טוב יחסית.האם יש אזהרות מיוחדות? האם יש הצעות טובות יותר עד סכום של 5 אלף? אני מצרף אתר עם מפרט של המחשב. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13255 תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת את דעתכם על המפרט למחשב שהרכבתי האם הוא טוב והאם יש לכם הצעות לשיפור. תודה לכל העוזרים מעבד- Core 2 Quad Q9450 1635₪ לוח אם - GIGABYTE - EP35C-DS3R s775 1333Mhz 590₪ או- GIGABYTE - EP45-DS3R s775 C2Q 1600Mhz 670₪ זכרונות- DDR II 1066Mhz - 2x1GB OCZ 340 ₪ דיסקים קשיחים-Seagate - 500GB 7200RPM, 32MB SATA II 315₪ צורב- Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata 140₪ כרטיס מסך- GIGABYTE - 8800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 940 ₪ מארז- Thermaltake Thermaltake M9 VI1000BWS 350₪ ספק כוח- HEC Zephyr HEC-650DR-AT 650W Silent 12cm & 8cm fan- 515₪ סה"כ: 4825 ₪ או 4905 ₪
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני משדרג מערכת ישנה כך שאת רוב הרכיבים אני מחליף אבל לא את כולם (מיד אפרט). המערכת נועדה בעיקר לעבודה, עריכת וידאו ב-HD ועיבוד תמונה כמו גם לגיימינג ושימושים כלליים. תוכנות עיקריות- פרמייר, פוטושופ, אפטר אקפטס (מדי פעם), דה וינצ'י, מדיה אנקודר, אנקור... אני עובד על קבצים גדולים מאוד ומעביר כמויות גדולות מאות של חומר על בסיס קבוע אל ומכוננים חיצוניים ובתוך המערכת. חשובה לי היכולת לעבוד במקביל על מספר יישומים והאפשרות לקודד קבצים גדולים במהירות יחסית. חשובה לי היכולת לשדרג את המערכת בעתיד כי אין לי כוונה לקנות מחשב חדש כל שנתיים. חשוב לי שהמערכת תהיה שקטה. רעש של מאווררים לא עושה לי את זה גם אם הם של כרטיסי מסך... רכיבים שיהגרו למערכת החדשה מהמערכת הקיימת: 4-6 כוננים קשיחי…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000, רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס, גרפיקה קלה (פוטושופ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח לעזרה בחיפוש אחר מחשב נייד, אלה הדרישות בגדול: * מטרות המחשב? גלישה, מסמכים ותכנות ב-VISUAL STUDIO * גודל המסך? 14 או 13.3 מכיוון שאני רוצה להשתמש בו בעיקר בנסיעה ברכבת * משקל רצוי?עדיף עד 2 ק"ג, אבל אפשר עד 3 ק"ג - לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד, שעה וחצי-שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיף HDMI, לא קריטי * בלוטות? לא משמעותי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא משמעותי, רק בשביל התקנת WIN * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שמעתי ש-DELL, LENOVO טובות הדגמים שחשבתי עליהם כרגע הם: DELL 4030 (אין עליו הרבה מידע באתר יש סיבה?) DELL 3010 (האם המסך שלו …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש מחנות באזור המרכז עדיפות ל- skypc (קניתי מהם בעבר) - המחשב ישמש למשחקים כבדים והרצת תוכנות עבודה כגון visual studio וכו. אני מעוניין בדרישות הבאות אם אפשר כרטיס מסך חזק כמה שאפשר, מעבד אינטל i5 אם אפשר אז i7, זכרון 4 גיגה DDR3, הארד דיסק 1 טרה של WD, מסך 22 רחב לפחות אם אפשר יותר גדול אז יותר טוב. אין לי צורך כרגע במקלדת ועכבר כי יש לי. רצוי מצלמת רשת טובה עם מיקרופון מובנה (לשיחות בסקייפ). וכמובן רמקולים שיהיו גם טובים. מחשב שיהיה שקט, יראה טוב, יעבוד חזק! חריגה בתקציב היא עד 500 ש"ח שזה אומר תקציב המחשב הוא 4500
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ניסיתי להרכיב מפרט לבד אבל אני עדיין בהתלבטות אני רוצה להרכיב מפרט למשחקים לרזולוציית FULL HD 1920X1080 אני רוצה רק מעבד, לוח אם, זיכרון וכ.מסך עד 3.5K יש לי ספק CORSAIR 520W החיבורים בלוח אם לא חשובים לי תודה חברים
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
השאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 13K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? האינטרס לחומרה טובה עולה על האינטרס לחסכון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אלף שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות תלת מימד/פוסט ועיצוב גרפי, טיפה גיימינג. שיוכל להריץ HD כמו שצריך אבל זאת לא דאגה עיקרית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאיה, מאדבוקס, אפטראפקטס, פרימייר, אילוסטרייטור, פוטושופ, בלנדר, טיויפיינט. רמת השימוש בכולן גבוהה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שיוצא ומעניין -לאילו הגדרו…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דרוש מפרט כולל מסך, ללא ציוד היקפי. ראוי לציין כי אני משתמש במסך EIZO S1910 ואיני רוצה לרדת ברמת האיכות שלו, אך אנימ עוניין במסך 24 אינץ איכותי, הבנתי שלפיליפס יש פתרון כזה... אשמח לדעת עד כמה נחות הוא מה EIZO... או איזה עוד פתרונות יש... התקציב הוא 9K OC קל מתוכנן- שיהיה קירור איכותי, ומארז איכותי, חשבתי על משהו כמו CM690 וכמובן שהיייתי רוצה מפרט מבוסס נהלים במסגרת תקציב זה. תודה מראש חשוב לציין: איני מעוניין בכ.מסך קווארדו ! ממש לא! אני רוצה כ.מסך של NIVIDA ולא ATI (מסיבת התאימות לתוכנות תלת מימד) אשמח לכרטיס מסך הכי טוב שיש לNVIDIA ביחס תועלת ביצועים למחיר.
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני צריך המלצה על מחשב נייד... אני צריך מחשב נייד: יחסית חזק (משתמשת במתל"ב +עיבוד סרטי וידאו) יחסית קל (הולך להיות נייד) 14-15'' (קטן יותר הוא קטן מידי) וזהו, כמובן שלא יקר בטרוף. ראיתי הצעות בין 4000-7000 Compaq CQ61-140EJ http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv ( ש"ח 3700) Lenovo 3000 N500 NS778IV 1. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3202&CatCode=315 (3800 ש"ח) 2. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=894246 Toshiba Tecra R10-10S http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?PID=1010S&Cat2ID=&Cat2Cat1ID=31&Rnd=19/05/2009%2013:26:06 זה היחידי שראיתי בעיניים והוא ממש אחלה (גם המחיר שלו אחלה) 6900 ש"ח בגלל המחיר חשבתי שהלנובו יהיה …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מחשב משרדי שרוב מטרתו תהיה עבודה עם SolidWorks (תוכנת שירטוט). זה צריך לכלול הכל, אך המחשב לא חייב להיות יקר... מסך LCD (זמן תגובה איננו פאקטור), 17", הכי זול שאפשר להשיג (אך לא גרוטאה). אני לא יודע, אבל האם מחשב כזה מצריך מאיץ גרפי חזק? אם כן, כמובן שזה צריך להכלל. תודה רבה, שי.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz Asus P4B533-VML Intel 845E DDR 256MB 333mhz (של איזה חברה כדאי?) WD 80GB 7200RPM 8 MB ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI Hercules Game Theater xp 7.1 מארז ATX סטנדרטי. מה לא טוב?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 10K וחריגה של 1000 שח. אם אפשר עזרה במפרט במחירי אילת וגם במחירים עם מעמ שעומדים בתקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , cities skylines 2 , cyberpunk 2077, DOTA2 , Formula1 וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? באופן בינוני , כן הייתי מעדיף כמה שיותר שקט אבל יש לי העדפה של כמה שפחות פליטת חום. 6. האם …
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שישמש גם למשחקים כמו פרקריי דום והאף לייף שירוץ טוב תחת עבודה באינטרנט עם הרבה יישומים ברקע ביחד לדוגמא מסנג'ר אייסיקיו אקספלורר טים ספיק ווינאמפ. אני לא מתכוון לעשות לו OC, לא אכפת לי איך המארז נראה העיקר שיהיה קירור סביר. ניתן לחרוג במאה שתיים או שלוש אם זה מצדיק. אני מתכוון לקנות בKSP אלא אם כן לוג'יק זולים יותר אני גר בפתח תקווה ושניהם זמינים. תודה מראש.
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Gigabyte GZXX1CASNS Triton Silver Full Tower Case 1 395 ¤ Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 1 170 ¤ Intel Pentium D 3.0GHz 2X2M Cache 930 Dual Core 800MHz 775 Box CPU 1 1267 ¤ Maxtor 300GB 16MB Buffer MaxLine S-ATAII HDD 1 620 ¤ ASUS P5LD2 LGA775 Intel 945 DDR2 + 1000 LAN Motherboard 1 825 ¤ Geil 2GB (1GB X 2) DDR2 667 Dual Channel Value Memory 1 1279 ¤ Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply 1 470 ¤ Computer Assembly 1 160 ¤ Albatron Geforce 7900GT Super High 450 PCX 256MB 256Bit Video Card 1 1778.59 ¤
-
- 25 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם, מעוניין למכור את המחשב הבא, כמה הוא שווה ? (המפרט באמצעות pc wizard) Mainboard : Asus P5QPL-AM Chipset : Intel G41 Processor : Intel Pentium E5400 @ 2700MHz Physical Memory : 4096MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM ) Video Card : Intel® G41 Express Chipset Hard Disk : Hitachi HDS721032CLA362 (320GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 CD-Rom Drive : MNYXQ 6381UB0L SCSI CdRom Device CD-Rom Drive : MNYXQ 6381UB0L SCSI CdRom Device Monitor Type : ProView Technology - 20 inches Network Card : Attansic (Now owned by Atheros) AR8121/AR8113/AR8114 PCIe Ethernet Controller
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, החלטתי להגשים חלום קטן ולקנות את הטופ של הטופ. נורא מבקש לא להניע אותי עם הודעות בסגנון של "תקנה מחשב ב7 אלף ותחליף עוד שנתיים" 1. מה התקציב המקסימאלי? 16000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (עד גבול ההגיון, למשל לא לבזבז אקסטרה 1000 שקל עבור פריים אחד) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות לימודים וגיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים ביותר - witc…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (בהנחה שאפשר להשתמש בחלקים שאציע בהמשך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD ותכנות קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF1, civ6, GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 QHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה שתמליצו לי על מחשב לגיימינג עד 2800 ש"ח (אפשרות לחריגה) מחנות שיש לה סניף באיזור רחובות והסביבה. אני צריך רק מחשב. ללא מסך, ללא מערכת הפעלה וללא ציוד היקפי. עדיפות גדולה למעבד אינטל. המחשב לא יעבור OC. יעבוד עם מסך 22". תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מתלבט בין: 13-inch 1.4GHz Core i5 MacBook Pro 256GB storage (mid 2019) לבין: Apple MacBook Pro (13-inch, 2.4GHz quad-core Intel Core i5, 8GB RAM, 256GB SSD יש הבדל של 1000 שקל בינהם. האם ה2.4 שווה את ההשקעה של ה1000 שקל יותר? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, כנראה הלך לי הכרטיס מסך במחשב, ריסטרטים חוזרים ונשנים באופן מפתיע ורנדומלי... הכרטיס מסך הקיים הוא Gygabyte Geforce GTX 760 2GB שירת אותי נאמנה מאז 2013, עריכת תמונות בlightroom ומשחקים בהגדרות בינוניות (תלוי איזה משחקים מאיזה שנים וכו). כרגע אני יכול לעבוד עוד עם המעבד Haswell עם יחידת עיבוד גרפית - אבל כמובן ללא עריכות ומשחקים. אשמח להמלצה לכרטיס מסך שיעמוד בערך באותם הביצועים או אפילו מעט יותר (מכיוון שאני כרגע לחוץ תקציבית) - לרוב עבודה משרדית שלא דורשת עיבוד גרפי כבד, לפעמים עורך תמונות בלייטרום ומבחינת משחקים - כבר לא יוצא לי לשחק הרבה מאוד, רק מידי פעם - לכן חשוב לי רק היכולת להריץ משחקים (גם לא הכי חדשים ו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב צריך להריץ תוכנות כבדות יחסית - matlab, eprime, mricron , spm מסך - מינימום 13" מקסימום 15.6" מימדים - שלא יהיה עבה מדי, שיהיה יחסית קל משקל ונוח לנשיאה. רצוי שיהיה נפח מספק מינימום 1TB ורצוי שהכונן יהיה SSD אפשר גם שילוב של SSD עם כונן מכאני. איזה מעבד נדרש ואיזו כמות זכרון (RAM) נדרשת? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל באוקטובר ללמוד הנדסת חשמל, ומעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש אותי לאורך התואר. אשמח לקבל המלצה למחשב שיתאים לדרישות שלי. הדרישות שלי מהמחשב- * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים והרצת התוכנות שתלמידים בהנדסה משתמשים בהם. * גודל המסך?בין 13 ל- 15 אינצ'. אם ניתן, אשמח לקבל המלצה לדגם שהמסך שלו הוא 13 אינצ' ולדגם שהמסך שלו 15 אינצ'. * משקל רצוי? עד שלושה ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה שאני מחפש זה מינימום 4 שעות כשעדיפות שלי זה 6 שעות. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 250 gb. * צורב DVD? עדיף שיהיה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. כן חשוב לי שיהיה למחשב אחריות של שלוש שנים. * האם יש לכם ה…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המפרט הבא (ביינתיים אני לא מזמין בגלל ש NZXT APOLLO לא בארץ ואני עדיין מחפש תחליף. Intel C2D E6750 - חובה Club 3D/EVGA/ASUS 8800GTS 320MB - חברות שאני מעדיף ל 8800GTS 320MB Corsair 2GB DDR2 667MHz Cl5 - חובה GA-965P-DS3 REV. 3.3 - או לוח אם אמין אחר שמתאים למפרט. WD1600JS - אם אין אני מוכן להתפשר על משהו אחר. מארז - אין ביינתיים. Enermax Liberty 400W - או ספק מוכר אחר עם יותר מ 30A במסילות 12V. תודה מראש. (בדקתי כבר ובסקאיי פיסי זה יוצא 5050 בערך.
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-