ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: LOL CS:GO ghost recon -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות\בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, כמה שווה המערכת הזאת: מעבד: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz קירור למעבד: לא זוכר אבל משהו פשוט, דומה לסטוק. לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 כרטיס מסך: Palit Sonic Platenum GTX460 זיכרון : 2X2GB 1333 transcend דיסק קשיח: SSD 120GB intel 320 צורב: LG X2 ספק: Seasonic S12II Bronze 620W מארז: xigmatek asgard pro כ.רשת אלחוטי: Edimax 7711W 150mps ספרי הוראות נשמרו לכל (!) החלקים . תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות NodeJS, WebStorm א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שני מסכי FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4000 זה בסדר גמור ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גראפית דו מימדית ושימושים רגילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר עבודה עם [h=3]Adobe Photoshop[/h]ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא כל כך ישמש למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD מה שנהוג היום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת עכבר …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
CPU: Intel Core i7-4930K 3.4GHz 6-Core Processor ($568.98 @ Amazon) CPU Cooler: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler ($72.24 @ Amazon) Motherboard: Gigabyte GA-X79-UP4 ATX LGA2011 Motherboard ($224.99 @ Microcenter) Memory: G.Skill Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1866 Memory ($126.92 @ NCIX US) Storage: Samsung 840 EVO 500GB 2.5" Solid State Disk ($309.00 @ Amazon) Storage: Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($106.99 @ NCIX US) Video Card: MSI GeForce GTX 780 Ti 3GB Video Card (3-Way SLI) ($699.99 @ Newegg) Video Card: MSI GeForce GTX 780 Ti 3GB Video Card (3-Way SLI) ($699.99 @ Newegg) Video Card: MSI GeForce GTX 780 Ti 3GB Video Card (3-Way S…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, יש לי אופציה לקנות כרטיס מסך Radeon HD 6950 ב-300 ש"ח מחבר (המחיר סביר?) ולהעביר אותו למחשב שלי. אם אני עושה את זה, יהיה לי HD 6870 פנוי. איך אני יכול להשמיש אותו במחיר הכי נמוך, אבל שייתן ביצועים סבירים (כולל מסך, רמקולים, ומקלדת ועכבר זולים)? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP IVORY TMS מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): בארץ מתי מתוכננת הרכישה: עוד שבוע-שבועיים תקציב: 4500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:אין יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב. חברת המחשב הניד המועדפת : סומך עליכם חח מערכת הפעלה מועדפת:רצוי וינדוס 8 גודל כונן קשיח מועדף: חצי טרה ומעלה משקל הנייד המועדף: שלא יהיה כבד מדי גודל הצג: 15.6 זמן סוללה רצוי: כמה שיותר. צבע המחשב הרצוי: שחור אפשרויות נוספות במחשב: מעבדו i7, זכרון 8GB מה מטרת שימוש המחשב? משחקים כמו COD החדש, FAR CRY וכו' וגם משחקים שאמורים לצאת כמו SPLINTER CELL וכו' ברמה גבוה עבודה משרדית , מערכת מהירה ללא תקיעות אינטרנט מוזיקה סר…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות סטודנטית, גם בבית וגם במוסד הלימודי. ריבוי לשוניות, עבודה בתנאי תאורה משתנים. מסך: בין 12 ל - 14. הגודל פחות קריטי כל עוד נשמר משקל קל במיוחד (יפורט בהמשך). חשוב מסך מט! (ללא מגע). רזולוציה: לא מהווה קריטריון מהותי. דרישות מיוחדות לקלט: מקלדת איכותית ונוחה. שקטה! מקשים שמגיבים ומורגשת הלחיצה. משקל: כמה שפחות. עדיפות לאזור ה - 1.5 קילו. מעל 1.7 זה כבר שובר עסקה זמן סוללה: כמה שיותר בהתחשב בשאר הדרישות.. ברור שלא יתאפשר סוללת 6 תאים מאסיבית בסוג כזה של מחשב.. (מחשב שירוץ 4/5 שעות בשימוש רצוף וללא הטענה זה יפה). יציאות מיוחדות: לפחות 2 יציאות USB. כונן קשיח: גודל פחות פקטור - יותר עדיפות לכונן SSD. אופציה גם להיברידי אבל פחות... כונן אופטי…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרות לחריגה עד 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? סימס 3 מקסימום.. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם זה הכרחי אז לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: COD,PES * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?אני רוצה לקנות מסך LED 22 אינץ' 2MS מחנות אחרת.. ללא קשר לתקציב הזה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?COD,PES * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני-גבוה …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב נועד בעיקר לגלישה ולתכנות, מריץ הרבה תוכנות במקביל, מעט מאוד משחקים אם בכלל, אך מעדיף שיהיה מעבד חזק והרבה זכרון. יש צורך בהרבה יציאות להארד דיסקים, צריך לפחות 4, יש צורך בצורב DVD אין צורך בציוד הקפי: מסך, מקלדת ועכבר מעדיף גם שיהיה ספק כח איכותי, כמעט תמיד אני נתקל בבעיות בספק שגורמות לשאר המחשב להיות בעייתי, לא צריך להסחף ולהביא את הטופ, אבל ספק חלש ויציב מחברה מוכרת. מעדיף גם שיהיה שקט, העדפה די גבוהה למען האמת, ושתהיה הרכבה בחנות(אבל שפתיחת המארז לא תגרום לביטול האחריות או דבר דומה) תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
צריך מחשב נייד לצורכי לימודים גודל 15/16 SANDY BRIDGE לא משחק במשחקים. רוצה משהו בסגנון הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5520-2410m.htm יש למישהו משהו להגיד על הדגם הזה או להציע משהו מקביל טוב יותר? (מבחינת מחיר/חומרה)
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
את הלוח אם כבר יש לי אני צריך להתאים עליו מפרט בסיסי של כרטיס מסך, מעבד וזכרונות. הלוח אם: ASUS Maximus III Formula כרטיס מסך: HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E 1390 ש"ח מעבד: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tra 1380 ש"ח זכרונות: 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL9-9-9-24 550X2 = 1100 סה"כ: 3870 ש"ח מה אתם אומרים? אני יודע שלא רשמתי דיסק קשיח אני מתכנן לקנות SSD ובזה אני לא צריך עזרה.. המחירים הם כולם מKSP אם מישהו מכיר חנות יותר זולה הוא מוזמן להמליץ.. אני גם מבקש המלצה על ספק כח אני חושב משהו סביבות 700-800W אני רוצה שיספיק לי במידה וארצה להוסיף עוד כרטיס מסך וכל מיני קישוטי מודינג קירור וכו'... תודה מראש על העזרה..
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם כבר מזמן שלא הייתי פה בפורום(לימודי תואר ראשון שהסתיימו סוף סוף) החלטתי לקנות לעצמי מחשב נייד ואני זקוק לדעתכם, השימושים העיקרים מהמחשב למשחקים(לא הכי כבדים אבל עדיין אני מצפה שיריץ אותם על מדיום), תכנות(בעיקר בvisual studio, mysql ואולי בתכנות virtual machine) חשוב לי שהסוללה תספיק לפחות ל3-4 שעות לפחות וגם שרזלוצית המסך תיהיה יותר גבוהה מ1366x768 קראתי הרבה ביקורות באינטרנט לגבי הניידים לעיל המתחרה הראשון Alienware m14x תיאור המפרט: System Color Stealth Black with Soft Touch Finish Operating System Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English Processor Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz (2.9GHz w/Turbo Boost, 6MB Cache) Memory 4GB Dual Channel DDR…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בלי מסך מקלדת עכבר. צורב עם SATA ASUS זכרון 4 גיגה מתאים משחקים כבדים ועוד. מארז גדול הכי יפה עם תמונה. זה בשביל חבר שלי. מחשב שלו הלך נישרף. תודה
-
- 23 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מבקש ייעוץ לפני רכישת מחשב נייח (בארץ- KSP או IVORY- לא מעוניין לרכוש ממקום אחר/חו"ל) לשימוש בסיסי (אופיס וכו') עד 3,000 ש"ח, אך הוא חייב לעמוד בתנאים הבאים (סימולטור): OS: Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz OR Intel Core i7-4790 @ 3.6 GHz or AMD Ryzen 7 1700 @ 3.8 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 480 with 4 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Additi…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 2500 ש"ח, אפשר להשקיע עד 3000 ש"ח אם שווה את זה, מעניין אותי לדעת אם יש משהו שווה לקנות לאור המבצעי Black Friday. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית עם פוטושופ. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" או 15.6" ועדיפות למסך מאט * רזולוציית המסך? 1366x768 או 1920x1080 (לא משנה לי). * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות ללפחות 3.5 שעות, כמובן שמעדיף כמה שיותר (בעבודות משרדיות). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וUSB3. * Bluetooth? לא חשוב כל כך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB לפחות, עם יש אפשרות ליותר אז מצויין. * כונן אופטי? אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחד מהמחשבים בבית התחיל לקרטע ואני חושב להחליפו במחשב חדש (כולל מערכת הפעלה בכ-2000 ש"ח). ההתלבטות היא: 1. האם לקנות מחשב חדש - במידה וכן האם המחיר הגיוני עבור שימוש ביתי רגיל (במקסימום כמה דפי אינטרנט פתוחים במקביל וסרטים ממצלמת הווידאו) הכולל מערכת הפעלה? המטרה שיחזיק לעוד שנים רבות. 2. האם לשדרג מחשב ישן מלפני כמה שנים? - ניתן לנצל בו את המארז וכונן קשיח של 500 ג'יגה. את כל השאר אעדיף לקנות אבל לפחות אחסוך טיפה מהעלות. בנוגע לשדרוג - האם צריכה להיות בעיה לשלב כונן SSD ׁיחד עם הכונן הישן? זה יפגע במהירות המחשב/עליית המחשב?, האם צריך להיות חשש משימוש במארז מלפני כ-6 שנים? בכל מקרה גם פה תידרש מערכת הפעלה. אשמח …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 לא כולל המסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מהם שימושי המחשב? א) תוכנות ואופן השימוש: גלישה באינטרנט מאט עריכת מוזיקה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב, 1920X1080, מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לא מיועד למשחקים אלה לשימוש ביתי בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי הלך ואני צריך דחוף מחשב חדש. -כרגע אני מעוניין במחשב עם כרטיס מסך מובנה אבל שתהיה לי אפשרות להוסיף בעתיד ולהפוך את זה למחשב שמסוגל להריץ משחקים כבדים. -אני מעוניין לייעד את המחשב להרבה זמן +5 שנים. המחשב הקודם החזיק לי 6 שנים. -כמו כן, רציתי לדעת אם לשימושים שלי שווה לי לקנות מחשב DDR4 והמעבדים החדשים או שמספיק התצורה הישנה יותר. 1. מה התקציב ? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם זה לא יפגע בדרישות שלי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים-בינוניים, עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD(חיבור HDMI), עבודה עם תוכנות מסדי נתונים ותכנות. א) במידה …
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני בהתלבטות קשה בין השניים, הסמסונג סדרה 9 הוא דגם של שנה שעברה מגיע עם 512 SSD מסך FHD אנטי גלייר והמעבד הקודם (לא הסוול) עד 7.5 שעות עבודה ללא טעינה! עכשיו המחיר שלו ירד ל6700 (מפרט מלא בזאפ http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=845389) הלונובו יוגה 2 לאומת זאת הוא דגם חדש מגיע עם מסך 13 ברזולציה 3200x1800 שלדעתי סתם מוגזמת ולא נוחה לשימוש, מסך טאץ' שאני לא באמת צריך ובגלל שהוא טאץ הוא גם מבריק דבר שהוא חסרון מבחינתי וזמן סוללה שלו עד 6.5 שעות עבודה, וסינגל באנד וייפי שזה עוד דבר שאומרים שהוא חיסרון, יתרון יחד זה המעבד החדש וזכרון ראם של 8 לאומת 4 בסמסונג במחיר טיפה יותר זול של 6000 שקלים (מפרט מלא בזאפ http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=863219) …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, אנא עזרו לי להרכיב מחשב שמיועד לאופיס, קצת משחקים, ללא OC בשלב זה, דגש על מחשב שקט. זכרון 1G. המחיר לא כולל מעבד (E6300), מסך וצורב. תודה מראש.
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מה שהכי טוב לפי דעתכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לרוב משחקים וגם קצת בphotoshop ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הגודל הוא 19" TFT והוא כרגע על מ1024 על 768 והמקסימום הוא 1440 על 900 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Battlefield Bad Company 2 GTA iv CSS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני צריך מחשב משרדי שרוב מטרתו תהיה עבודה עם SolidWorks (תוכנת שירטוט). זה צריך לכלול הכל, אך המחשב לא חייב להיות יקר... מסך LCD (זמן תגובה איננו פאקטור), 17", הכי זול שאפשר להשיג (אך לא גרוטאה). אני לא יודע, אבל האם מחשב כזה מצריך מאיץ גרפי חזק? אם כן, כמובן שזה צריך להכלל. תודה רבה, שי.
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-