ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
היי,אני לא מעוניין יותר במחשב נייח הישן שיש לי כרגע. אני רוצה מחשב נייד שיוכל להריץ לי את כל המשחקים החדשים על MED לפחות כמו הקרייסיס והCOD החדש והGTA החדש שיצאו בזמן האחרון. המחשב יחובר לLCD 32 שתהיה תלויה לי לקיר כשאני אהיה בבית. הדרישות שלי פחות או יותר הם מסך 15.6,מצלמה,כונן של לפחות 1TB,ולפחות 8GB זיכרון ראם,שלא יהיה כל כך כבד לא יותר מ3 קילו,וכרטיס מסך ברמה של הHD8750 אם יש משהו יותר טוב אשמח. לדעתכם נייד עם מפרט של I7 8GB RAM וכרטיס מסך HD8750 יכול להריץ משחקים בהגדרות MED כמו המשחקים שהזכרתי למעלה?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הולך לשרת אותי שנתיים וחצי (למעט הרכיבים שאגיד עליהם) להלן הדרישות מהמפרט: 1. מסך IPS לא לחסוך בעניין כי הולך לשרת אותי עד המוות... 2. מארז איכותי + ספק איכותי אמורים לשרת אותי גם כן עד המוות... 3. מעבד מתאים לOC + קירור סביר עד 200 ש"ח, היות והתקציב נמוך אני הולך לבצע OC בינוני. 4. כ"מ סביר לא צריך מטורף, אני לא הולך לשחק באיכותיות גרפיות מטורפות, אני לא חובב גרפיקה, יותר משחקיות אבל שיריץ משחקים חלק (מבחינתי בהגדרות הכי מחורבנות שקימות אבל חלק)... 5. חובה אופציה לחיבור לשני מסכים במקביל (כאילו שהם ממשיכים זה את זה). 6. בגלל ניסיון גרוע עם כ"מ אם אפשר עדיפות גם לכרטיס גרפי OB.- 7. רצוי שקט יחסית... תקציב עד 4000 ש"ח, נא להשתץדל לא לנצל את התקציב, עדיפות…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב זה המחשב האחרון לפני הצבא :'( AMD ATHLON XP 2600 EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 Winbond DDR 512MB 2700 / 333MHZ WD 80GB 7200RPM 8 MB special version Hercules 3D Prophet 9700 PRO YAMAHA 44X24X44 F1 OEM Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower Antec 350 Watt VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD Cold Cathode Fluorescent Lamp אני לא חושב שאני יעשה o/c והדבר שאני לא מוכן לוותר עליו זה המארז חוץ מזה אני די פתוח להצעות תגידו מה אתם חושבים ;D
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי חבר'ה היום רשמית הזמנתי את המחשב asus 1005ha מארה"ב. חבר של אבא שלי, שגר שם, הזמין לי, והוא יגיע בקרוב לארץ (או יביא דרך מישהו שיבוא אליי). דרך אמאזון קניתי את המחשב (בצבע שחור), תיק, וזכרון 2 ג'יגה ב-1,700 ש"ח. את המחשב קניתי בעצתכם אנ יחייב לציין, אוני רוצה להודות כלם על כך מכיוון שזהו הנייד הראשון שיהיה לי, ועד עכשיו בקושי יצא לי לגעת בניידים (קצת עם הלפטופ של אחותי), הייתי רוצה לדעת כמה דברים על סוללה. חלקם דברים ששמעתי, חלקם דברים שאני משער, חלקם אולי סתם שמועות זדוניות. 1. האם זה נכון שצריך בפעם הראשונה לפרוק את הסוללה עד הסוף, ולאחר מכן להטעין מספר שעות מסוים? (12 למשל) 2. אם אני עובד עם המחשב בבית, רצוי לעבוד כשהוא מחובר לחשמל אני מתאר לעצמי...האם במקרה…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות מאסיבי + סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Android Studio, Visual Studio, Intellij פרנסה/תדיר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6.5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרו…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לוח: Asus P5B Deluxe מעבד: E6600 זכרון: Corsair 2GB (2x1GB) DDR2-800 PC-6400C4 כרטיס מסך: Leadtek WinFast PX7950 GT TDH Extreme 512MB מארז: ThermalTake Kandalf VB9000SWA קירור מעבד: ThermalTake BigTyp 120 VX CL-P0310-01 ספק כוח - אפשרות 1: (Enermax Noisetaker II 600W EG701AX-VE (W ספק כוח - אפשרות 2: Antec TruePower (TP) Trio 650W הדילמה הכי גדולה היא בקשר לספק הכוח... תודה מראש על ההמלצות וההערות. עריכה 1: המערכת תשמש בעיקר למשחקים, עריכת וידאו, ושימושים כלליים אחרים (אינטרנט, Office,...)
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לכל העוזרים,פעם ראשונה שאני בונה מחשב דבר כזה, מאוד מתלהב מהענייןשאלה למבינים מבינינו בהרכבת מחשבים ובחומרה:לאחר התייעצות רבה, המלצות, חקר ושיטוט באינטרנט בפורומים שונים, הגעתי ביחד עם אחד החנויות שמציעות הרכבה ובנייה של מחשבים למפרט מחשב סופי כולל הצעת מחיר....לפני שאני מוציא סכום כל כך רב, אשמח מאוד אם אוכל לקבל חוות דעת אובייקטיבית ואמינה והצעות לשיפור. אני מעוניין במחשב חזק מאוד שיתאים לכל צרכיי ויותר, בסביבות ה 6000 ש"ח לא כולל מסך, שיהיה כמה שיותר חזק ואיכותי במחיר נורמלי. לכן בחרתי את החלקים הטובים ביותר והאיכותיים ביותר שיש בשוק כרגע במחירים שפויים... תיקון טעות במפרט: בטעות נרשם 2 יחידות בקירור מים במקום אחד - המחיר הסופי י…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
א. אינטל השיקה מעבדי דור 2 לI5 I3 I7 ב. מתחיל שיווק USB 3 ג. בקרוב שיווק אינטרנט אקספלורר 9 יש עוד משהו בקרוב ? מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש HTPC שיריץ לי FHD ללא פשרות והקלטה, בנוסף אני רוצה לגלוש בו לצורך YouTube. חשוב שהמארז יהיה Mini-ITX מכיוון שהמחשב בסלון. התקציב אני כרגע לא יודע להגיד מכיוון שבחיים לא בניתי מחשב HTPC במארז Mini-ITX לכן איין כרגע תקציב...פשוט חשוב לי שיענה לי על הדרישות (לא צריך יותר). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 5000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך בלי לפגוע בביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב- משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assasian Creed, Battlefield 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צריך הכל קומפלט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, כבר תקופה ארוכה אני קורא ולומד, בחיפושיי אחר מחשב נייד ללימודים. אני הולך ללמוד הנדסה, ואזדקק להרצת תוכנות כמו סולידוורקס, רוויט, מטלב, פוטושופ, אוטוקד ודומות להן. אני די נעול על הדגם בכותרת, אך מתלבט בין שני תתי דגמים: הראשון: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12869 והשני: http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=12868 ההבדלים העיקריים שזיהיתי הם כמובן במסך המגע (לא צריך אותו באופן מיוחד, מצד שני לא נראה לי שמפריע לי שהוא שם), וכרטיס המסך (עוד 2 ג'יגה זכרון). כמובן שגם 400 ש"ח הפרש משמעותיים, אבל פחות. אני מפספס משהו? יש לאחד הדגמים בעיות ידועות? סיבה להעדיף אחד מהם על האחר? בנוסף - אשמח להמלצה לכונן קשיח SSD 256GB (עם תושבות או מה שזה לא יהיה שצריך כדי לחבר א…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייח לשימוש ביתי, בעיקר גלישה, סרטים, אופיס אבל שתהיה גם אפשרות להריץ משחקים. מצ"ב הצעה שקיבלתי- https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17623 ואלה התוספות להצעה: מסךHP 22ES- תוספת 585 שקל כ. מסך NVIDIA GTX 1050TI בתוספת 149 דיסק קשיח WD 3T בתוספת 460 סה"כ מחיר המחשב+מסך 3,980 עם כתיבת שורות אלה אני שמה לב שבהצעה המובנית כלול דיסק SSD ולא ברור לי למה מחירו לא קוזז מהדיסק הקשיח WD (כי 460 זה מחירו המלא) אשמח לשמוע דעותיכם על המפרט והמחיר.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב בשעה טובה קניתי מחשב נייד DELL STUDIO 1537 P8400 את המחשב אני מחבר לרמקולים בחדר והוא משמש אותי כמערכת שמע השאלה שלי היא כזאת... האם אני יכול להשאיר את המחשב תמיד דלוק ופתוח (המסך) ? *כמובן שהמחשב מחובר למטען האם יצוצו איזה שהם בעיות בגלל זה (יתחמם יתר על המידה, המטען יתחמם ויהרס, הסוללה תדפק , המסך , ועוד ) נ.ב את המחשב השלחני (נייח) הקודם שלי תמיד השארתי דלוק תודה מראש בבקשה לתשובות מלאות ודעתכם האישית
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אולי מישהו יידע להסביר לי למה עדיף לקנות Dell XPS 14 - הדגם החדש של 2024 או את Dell latitude 9450 החדש, על פני Dell latitude 9440 של 2023. ההבדלים המהותיים בין 9440 ל9450 הוא בעיקר דגמי המעבדים החדשים וב- XPS 14 גם מסך Oled לבחירה. מה אני מפספס? הסוללה צריכה להיות עדיפה בדגמי 2024 אבל אני לא מוצא הצדקה לשלם כמעט כפול על הדגמים החדשים.
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אודה יעוץ בהתאם לשאלות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אולי 5000 אם יהיה הצדקה , 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו ותמונות, רצוי שירוץ חלק , קצת זמני המתנה לא נורא filmora,hitfilm , Topaz Gigapixel AI,Topaz Adjust AI הרבה מולטיטסקינג בין דפדפן עם לשוניות, אופיס ויוטוב/סרטים במקביל . פתיחת מודלים CAD ועבודה קלה(לא הרכבות כבדות) - Solidworks,NX 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?אין צורך , יחוברו 2 מסכים , 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מארז : THERMALTAKE LANBOX LITE ( BLACK+WINDOW) VF6000BWS w/o PSU ¤ 402 מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.33GHz Q8200 : " SLG9S" - BOX ¤ 895 לוח אם : GIGABYTE GA-G31M-ES2L - זמין במלאי ¤ 275 זיכרון : OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL 5-5-5-18 - REAPER HPC : OCZ2RPR10664GK ¤ 419 קרור למעבד : THERMALTAKE SILENT 775 : CL-P0092 ¤ 128 דיסק קשיח : SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS - זמין במלאי ¤ 459 כרטיס מסך : GAINWARD PCI-EX 2.0 GeForce 9500GT 512MB DDR2 HDMI - RETAIL ¤ 289 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 2867 פה עוד חרגתי נראה אם אני יוכל לעמוד בזה... המפרט הוא מIQPC אם לא שמתם לב המחשב מבוסס על מארז של TT ה-lanbox lite שהוא MATX כי אני…
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום , אני חדש בפורום ואפתח את הודעתי הראשונה בבקשה למפרט. אני מחפש מחשב למשחקים כבדים לא כולל ציוד היקפי ב 1500 ש"ח אבל אני מוכן לחרוג ב 20 ש"ח אני רוצה את כל הרכיבים לתפעול מחשב לא כולל עכבר מקלדת רמקולים וכו... אבל אני כן צריך מסך ואני רוצה להפעיל משחק כמו OBLIVION חלק על הגרפיקה הכי גבוהה על מסך 24 אינץ תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב לאחי שמתעסק עם סולידוורקס לעבודות קלות - בעיקרון מה שהוא עושה זה לשרטט פלטה ועליה כל מיני כיפופים / חורים במידות שונות. ייתכן שגם משרטט בנוסף מתאם דק שיושב על הפלטה. הוא יהיה שבוע הבא באילת, אז מבחינת החנויות, אני צריך מTMS בסניף אילת. בהמשך המפרט שהרכבתי עד כה. 1. אשמח לעצה בנושא קירור המעבד / ספק כח / מארז - אלו הרכיבים שלא ידעתי מה לבחור, אז הלכתי על מה שנראה טוב בעלות מינימלית. הדרישות מהמארז בגדול שיהיה מאוורר בצורה טובה. אין דרישות שקט אקסטרימיות. 2. האם יורגש שיפור "בעולם האמיתי" מבחינת הצרכים שלו בשדרוג האכסון לSN750? 3. האם יורגש שיפור "בעולם האמיתי" מבחינת הצרכים שלו בשדרוג ל32GB זיכרון? …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, עברתי לדירת סטודנטים, המחשב הראשי נשאר בבית לשאר האחים, ואני מעוניין לבנות\לרכוש מחשב שולחני שפשוט מאוד יריץ לי GTA V על הגדרות טובות (טובות הכוונה שהמשחק ירוץ חלק על 720p). הבעיה היא שאין לי כמעט ידע בנושאים כאלה, ולכן אשמח לקבל עזרה. צפיתי בסרטון הבא: האם ניתן לממש דבר כזה גם בארץ או משהו דומה לזה דרך יד2, איביי או דרכים אחרות? אשמח בבקשה להכוונה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיריץ לי את המשחקים כמו תותח ושאני יוכל להסתדר איתו לעוד שנה וחצי ככה כרגע יש לי מחשב אם 512 מגה, מעבד היפר טרייניג 2.6 @ 3.12 ולוח אם אסוס P4P800 ואני מרגיש שהוא מתחיל לצלוע חשבתי לקחת את המפרט הזה ASUS P5AD2 E-PREMIUM INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT 3.4 GHZ (775) A-DATA DDR 2 533 - S12MB X 2 ASUS EXTREME N6600GT ואז ראיתי שכתוב באתר שAMD יותר טובים למשחקים האם המפרט טוב ואתם ממליצים עליו
-
- 29 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בכל טווחי המחירים.. אני לא רוצה לכתוב נגיד "עד 10,000" כדי לוודא שאף אחד לא יתפרע, כי אז פשוט תיתנו לי רק ניידים באיזור הסכום הזה.. :-X בכל טווחי המחירים, שתי הדרישות היחידות כרגע הן ניידות גבוהה (ולכן 13") ומסך לא מבריק. מהרשימה הנ"ל, אח"כ נתחיל לסנן לפי דרישות נוספות ושימושים.. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, בארגון הועד של עובדי הבנק הבינלאומי הראשון יצא מייל עם כמה סוגי מחשבים לשנה החדשה. אני צריך מחשב נייד ללימודי מדעי המחשב (מתחיל ללמוד עכשיו). השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת אם אפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): עבודה משרדית, לימודי מדעי המחשב במכללה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אולי VMWARE אם לא יעלה את הדרישות יותר מדי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג,…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי המחשב שלי כבר סוס מת, ועוד מעט יוצא GTA V. משמע - זוהי שעת הכושר. אני רוצה מחשב שיריץ בלי בעיה את GTA V, על הגדרות גבוהות ככל האפשר. אם זה דורש שנקרא למחשב "מחשב גיימינג" - שויין. העיקר שיריץ. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300~ 2. מה שימושי המחשב ? אופיס, פוטושופ, GTA V א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V. רבאק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב חדש - ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי עומד על 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג, אבל מדובר ברכיב שיקנה לי שיפור משמעותי בביצועים אפשר לחרוג בכ-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש למשחקים, גלישה מאסיבית (ריבוי חלונות דפדפן, מעל 30-40 בכל רגע נתון), צפיה בתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
צריך מפרט בלי ציוד הקפי...רק מחשב עצמו בסביבות ה5000 לא יותר מדיי מעל למשחקים כבדים לא איכפת לי אינטל\אמד לא עושה OC... ד"א אני לא צריך צורבים\דיוידי או משהו כזה..רק סידירום.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-