ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
אהלן, לא מזמן פתחתי פה את הנושא הזה- http://hwzone.co.il/community/threads/539513-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%A2%D7%93-2500-%D7%A9%D7%97-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98-%D7%95%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%AA#.Us-3nPRdWvU בסופו של דבר לא היה בחנות את המחשב שהמליצו לי עליו, ומצאתי את המחשב הבא: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=21664&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap טיפה מעל התקציב שתיכננתי אבל אין לי בעיה עם זה, גם מעבד יותר חזק מהמקורי.. לפני קנייה פשוט חיפשתי עליו טיפה מידע בגוגל ולא מצאתי כלום, משהו שטיפה מבין יכול לאשר לי שאין איתו איזשהי בעייה? תו…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מנסה להבין מה ההבדל בין registers לבין cpu cache? אם מישהו יכול לתת לי הגדרה לכל אחד מהם ומה ההבדל בינהם זה מאוד יעזור לי ! תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה. :] הממ אני רוצה להיתייעץ איתכם לגבי מפרט שאני עומד לקנות. זהו המפרט. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤787 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5K ¤553 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31100 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤347 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤388 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996558 צורב Pioneer DVR-215D Black X20 DVD ¤136 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=PDVR-215DBK ספק כח Corsair CMPSU-550VXEU 550W ¤479 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=550VXEU הרכבת מערכת…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי ליפני קצת פחות מחצי שנה קניתי מחשב שהיה אמור להיות שרת. לאחסון אתרים. אין לי שימוש בו והכל עדיין באחריות חדש רציתי לדעת כמה שווה הציוד הזה , אני בודק כדאיות האם כדאי למכור את זה או להשאיר ... תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי! לפי כמה ימים קיבלתי כרטיס מסך חדש GIGABYTE 1660TI והייתי מעוניין לשדרג את כל המחשב באותה הזדמנות. בניתי מפרט לפי המלצות אחרות שראיתי פה בפורום והייתי מעוניין לדעת אם כדאי לשנות משהו. ברור לי שהוא קצת אוברקיל, אבל המטרה היא שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים עם אפשרות לשדרוג של כרטיס מסך בהמשך. התקציב הוא בערך 4500K ואני צריך רק את החלקים שציינתי במפרט. בנוסף אענה על השאלות של הפורום: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-4700 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימניג, בעיקר COD:MW און ליין 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מחפשת לפטופ אמין שישמש אותי בעיקר למשימות בסיסיות (אופיס, אינטרנט, אולי סרט מדי פעם) ויתכן שאצטרך גם MATLAB אני רוצה מחשב נייד, אך הוא לא ינוייד יותר מדי, כך שהמשקל לא מהווה בעיה כל כך גדולה. האם Lenovo 3000 N500 NS772IV יעשה את העבודה בשבילי? או שתוכלו להמליץ על משהו טוב יותר לצרכים אלו? המחיר שלו הוא טוב - סביב 2700, אך שדרוג של הזכרון ל 4 GB מקפיץ את המחיר בכ-300 ש"ח (תלוי איפה קונים ואיזה זכרון) המליצו לי גם באופן כללי על Dell, אבל לא על דגמים ספציפיים. השאיפה היא לא להרחיק אל סכומי ה 4/5 אלף, אלא להשאר באיזור ה-3000, אך חשוב לי יותר שהמחשב ישאר באיכות טובה לאורך זמן וישמור על מהירות. דבר נוסף, מדברים בפורום זה גם על מקומות לקנות בהם? מחכה לעצתכם, תודה
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום.. התקציב הוא באזור ה4000 בלי מסך, ואח שלי מתעקש על אינטל, למרות נסיונותי הרבים לשכנעו ללכת על AMD .. אז אני מבקש את הסיוע שלכם בהרכבת מפרט לאינטרנט \ טכניון \ מוזיקה \ עבודה, מבוסס אינטל.. המפרט צריך לכלול ציוד היקפי חוץ ממסך, כולל צורב, DVD.. נ.ב. חיפשתי במפרטים המומלצים, אבל יש הכי מתקרב למחשב זה 3500 בלי מסך אבל הוא מבוסס AMD.. נ.ב.ב. זה דחוף ...אז אנא תשתדלו להגיב במהרה תודות מראש
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
[h=1]Intel® Core™ i7-4770TE Processor (8M Cache, up to 3.30 GHz)[/h]ראיתי מודעה ביד 2 שמוכר אותו ב900 שקל .. שווה לקנות אותו ?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אשמח לשדרג את המחשב שלי, הוא נקנה בעבר למטרות גיימינג וכיום הוא לא מספיק חזק. המפרט הוא: *intel core i5 760 socket 1156 8mb 95w 2.8ghz tray *gigabyte ga-p55a-ud3 p55 chipset *transcend 4gb kit ddr3 1333mhz *sapphire ati radeon 5850 toxic 2gb gddr5 *קירור: scythe mugen 2 rev b האם ישנה אפשרות לשדרג מעבד ללא לוח אם? במידה ולא הזיכרונות האלו יתאימו ללוח אם החדש בתוספת זכרונות חדשים? התקציב כרגע לא מוגדר, אני רוצה לשדרג את מה שצריך במינימום כסף (חייל), אשמח אם תעזרו לי להגיע לתוצאה איכותית וכמה שיותר זולה.. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לשדרג לאחי הקטן(לא כזה קטן בן 17 חח) את המחשב בלי לבזבז יותר מידי כסף... אז חשבתי להזמין חלקים מEBAY ורציתי לשאול מה דעתכם בנושא ומה העלויות של המיסים... בכל מקרה המחשב שלו הוא פנטיום D 3.0 ורציתי לקנות לו משהו קצת יותר חזק וכמובן שיתאים לו למשחקים..אז עקב זה שיש לי מסך וארדיסקים ומארז כבר פתרנו קצת מהבעיה חחח אז זה בערך המפרט שחשבתי עליו: Gainward GeForce 9500GT 1GB 1024MB PCI-E Graphics Card Intel Core i7 610 610LM 610LE 1.87Ghz 4MB PGA988 CPU P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E וזיכרון של בין 4-6 GB לRAM השאלה היא אם שווה ביכלל להשקיע על הI7 במקוםI5 למרות שהבדלי המחירים דיי זניחים אבל זה אומר יותר כסף לכרטיס מסך... בכל מקרה אני ממש…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז ככה, אני רוצה לקנות בשבוע הזה ( או הבא) את חלקי המחשב הבאים: זכרונות (של 4 ג'יגה), מעבד, לוח אם ו-כרטיס מסך ( מומלץ ה-4850HD לא ? ) השימומשים שלו בעיקר למשחקים ( היום אני משחק קוד4) התקציב : עד 3,200 שקל. לא זקוק לציוד היקפי, גם לא כרטיס קול / צורב וכונן, רק הדברים הנ"ל. הקירור מאוד חשוב לי, כיוון שבמחשב שיש לי עכשיו הוא לפעמים נכבה לבד וזה.. - לא רוצה לעשות OC - זה סתם "מקצר" את החיים של המעבד לא ? המפרט שלי כיום: 3.2 AMD PROCCESOR (ליבה 1 ) 2 GB ראם DDR400 7950GT 512MB לוח אם ישן :\ השאלה אם זה יכנס במארז הנוכחי, או שרק אם אני אקח לחנות הם יוכלו לדעת - אם אתם יודעים שאני צריך גם להחליף מארז ולהוסיף קירור קחו בחשבון בבקשה! (עד 3,200) ושאלה אחרונה מאיזה חנ…
-
- 39 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, החלטתי להגשים חלום קטן ולקנות את הטופ של הטופ. נורא מבקש לא להניע אותי עם הודעות בסגנון של "תקנה מחשב ב7 אלף ותחליף עוד שנתיים" 1. מה התקציב המקסימאלי? 16000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (עד גבול ההגיון, למשל לא לבזבז אקסטרה 1000 שקל עבור פריים אחד) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות לימודים וגיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים ביותר - witc…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חברים, יום שלישי הקרוב אני טס לסין ורציתי לדעת איזה מחשב נייד הכי שווה לקנות מבחינת הכל, ביצועים, מהירות, כרטיס מסך(גרפיקה טובה שתפעיל לי כל דבר כולל המשחקים הכי חדשים) ומבחינת מחיר אני מוגבל ל5000 אלף.(אך אם צריך להוסיף קצת אין בעיה) תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box + THERMALTAKE BIGTYPHOON ASUS P5W DH Deluxe 2X G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 CONNECT3D Radeon® X1950 XT 256MB GDDRIII GIGABYTE 3D AURORA ENERMAX LIBERTY 500W ZALMAN ZM-F3 120MM NEC ND-4571 LABELFLASH WHITE/BLACK כונן דיסקטים שחור Creative X-Fi Fatal1ty Champion Series WD 250GB + WD 200GB + SEAGATE 500GB+2X500WD חשבתי לשפר מעבד+כרטיס מסך, העבודה שלי היא לתלת מימד ועריכה ואני רוצה גם לשחק, השאלה אם אני צריך שני כרטיסי מסך (אם זה אפשרי אחד לעבודה עם עריכת וידאו והשני למשחקים)
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בבקשה תקראו את ה-כ-ל ואז תגיבו (הוספתי הערות בחלק) תודה רבה! המפרט: מארז מפואר מאושר אינטל עם יציאות USB קדמיות ואחוריות --------------- לוח אם: ASUS או MSI מקורי תומך בזכרון 2x400MHz DUAL DDR AGPx8 סריאל ATA RAID FUNCTION -------------- מעבד פנטיום 4 אחריות לכל החיים (לא סלרון) INTEL PENTIUM 4 PROCESSOR WITH HT TECHNOLOGY 2.8 GHz 800MHz prescott 1MB cache (512k לא) -------------- מאורר למעבד מתוצרת אינטל מקורי ------------- זכרון פנימי DDR 400MHz 512MB ------------- כרטיס מסך (לא משולב על לוח האם) Nvidia Geforce Fx5200 128Mb + TV OUT עם זכרון DDR ------------ מסך MAG 17" ------------ דיסק קשיח CACHE 8Mb 7200 80Gb SATA בטכנולוגיה החדשה SERIAL ATA (לא IDE) או דיסק IDE …
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום יש לי DELL INSPIRON 1545 וכבר כמה שנים שהאינטרנט האלחוטי לא עובר את ה 1.5-2 MB, כלומר כשאני מוריד משהו המהירות היא מקסימות 150KB בלחץ למרות שיש לי 30 MB אינטרנט. כשאני מחבר את המחשב ישירות עם כבל המהירות תקינה, רק ה WIFI הוא הבעייתי אז אני רוצה להחליף את הכרטיס רשת האלחוטי, אני פשוט לא יודע מה בדיוק אני צריך- האם כל כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד יתאים? מה הטווח מחירים? אני לא רוצה משהו חיצוני כמו USB, אלא פשוט כרטיס קטן להחליף את הקיים וזה הכל. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, חזרתי מדרום אמריקה אחרי כמה חודשים והמחשב שלי פשוט לא נדלק. אני פותח אותו והמסך לא מגיב, העכבר לא מגיב, המקלדת לא מגיבה- כלום. בכל אופן אני צריך מחשב חדש אז ככה... אני כמעט ולא משחק במחשב ואם כבר אני מתקין איזה משחק מדובר בפרו או מנג'ר, משחקי כדורגל. רב השימוש הוא פייסבוק וצפיה בסרטים וסדרות. הייתי מעדיף לשלם כמה שפחות בשביל הצרכים האלה ושאני אהיה רגוע עם מחשב טוב שירוץ כמה שנים טובות, התקציב שלי הוא במקסימום אם צריך עד 2.5K (אם זה ממש ממש יהיה שווה את זה אפשר לחרוג ב-100 שקל או משהו דומה) מה שבאמת חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ושאם יהיה אפשר לחבר את ההארד דיסק מהמחשב הישן בשביל שאני אוכל להעביר משם את כל המידע שנמחק לי (נדמה לי שההארד דיסק שם הוא לא SAT2 או איך שזה…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש דבר כזה? צריך להכיל כונן דיסקים, כרטיס מסך סביר. עד איזור ה4K . עדיף של אסוס או דל
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום למומחים, יש לי מחשב מזדקן שעבר כמה סבבי שדרוג (תוספת RAM, הוספת SSD, החלפת GPU וכו'), המפרט המלא בפרופיל. בעבר הייתי משתמש בו הרבה לגיימינג, אבל השימוש הזה פחת עם השנים ולכן הוא הצליח להחזיק יפה עד עכשיו. אלא שיש כמה משחקים מעניינים באופק (Watch_Dogs, GTA 5) ולא נראה לי שהזקן יצליח לסחוב אותם. לכן אני מתחיל לבדוק אופציה לשדרג את הרכיבים העיקריים - לוח אם, זכרון, מעבד, כרטיס מסך. ולשאלון: מה התקציב המקסימאלי? עד 5K. מה שימושי המחשב? בעיקר גלישה כבדה (הרבה טאבים בכרום = הרבה RAM) על בסיס יומיומי. הרבה מאוד צפייה בתכני HD באמצעות XBMC (על מסך המחשב, לא מחובר ל TV). גיימינג מדי פעם. לרוב MMO או FPS אך כמו שציינתי למעלה יש תכנון להריץ משחקים חדשים די כבדים. רזולוציה של 19…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח עזרה לבניית מפרט 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל כל עוד זה יוסיף לשקט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מולטימידה,הורדות, עריכה גרפית ומשחקים (רב תכליתי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): Photoshop, Illustrator וגם תוכנות לבניית אתרים (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: אני משחק מגוון רחב של משחקים לפעמים זה משחקים כבדים לפעמים לא כמו: League of legends, Starcraft 2 (בעיקר משחקי אסטרטגיה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום כולם. אני מתכוון לקנות מחשב נייד, לצרכי עבודה, וצמצמתי את האפשרויות שלי לשני מחשבים: מחשב ראשון: מחשב שני: אני מתכוון להרחיב את האחריות של המחשב הראשון ל-3 שנים, מה שאומר שההפרש במחירים הוא 200 ש"ח. כלומר, לא מאוד משמעותי (אני מודע לכך שהמחשב הראשון מוחדש). המחשב מיועד לצרכי עבודה, ויפעיל באופן קבוע תוכנה כבדה יחסית (SPSS), ובמקביל גם דפדפן (עם לשוניות מרובות פתוחות, בקלות מגיע ל-10), WORD וענן (אני משתמש ב-MEDIAFIRE). ייתכן שיופעלו במקביל גם EXCEL. איך שאני רואה את זה, המעבד של המחשב הראשון הוא טוב יותר משמעותית (אם כי CPU BOSS לא מסכים איתי, ובאופן מוזר לא הגיע להכרעה ביניהם). אבל הזיכרון של המחשב השני טוב יותר משמעותית (תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא במהירות גבוה…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחר המון התלבטויות אני חולק כאן את מפרט הHTPC שאני חושב לקנות (הקרדיט לא הולך אלי אלא להרבה יועצים שמבינים הרבה יותר ממני) המחשב באמת ישמש בהתחלה לצפיה בבלו-ריי וב KODI אבל בהמשך גם כמחשב הרב תכליתי של המשפחה בשנים הקרובות ולכן השארתי מקסימום אפשרויות (להוספת עוד כוננים, עוד זיכרון, כרטיסי מסך ועוד כרטיסים שאני לא חושב עליהם כרגע). הדגש העיקרי כאן היה על צורת המארז שמתאימה לי בדיוק לארונית , לא קטנה מדי, לא גדולה מדי ונראית נהדר לטעמי.(לכן גם הסכמתי לקחת מארז שקיבל ביקורות מעורבות) [אופציה נוספת הייתה ה Silverstone GD09 שנמכר ב420 ש"ח, או ה GD07 שלא מצאתי בחנויות] החיסרון הבולט הוא שהמחשב עולה כאלף שקל יותר ממה שתוכנן במקור. ~ הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.c…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך לקנות לעבודה מחשב/שרת שישמש כמעט אך ורק לביצוע של video encoding בתוכנה תוך שימוש בעיקר ב ffmpeg עם libx264 או libx265 (ללא שימוש ב GPU) התקציב הוא גמיש בין 5K ל 15K ואני מחפש בעיקר cost effectiveness, כלומר - לא הייתי רוצה לשלם 10K במקום 5K בשביל עוד 2FPS, אבל כן עבור 50FPS במקום 20FPS וכו'. מעבר להמלצות ספציפיות אשמח לעצות מה צריך לחפש באופן כללי: למיטב הבנתי, ה bottleneck העיקרי הוא המעבד. בהקשר זה - האם אמור להיות יתרון משמעותי במפרט עם שני מעבדים מרובי ליבות לעומת מעבד בודד? בנוגע לזכרון פנימי - כמה זכרון כדאי שיהיה? או יותר נכון, מעבר לאיזה סף זה כבר לא עוזר? 16GB? 32GB? אשמח להמלצתכם המלומדת למפרט / דגם…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש ללימודים, ככה שהשימוש יהיה בעיקר גלישה באינטרנט ויישומי אופיס. ממש חשוב לי שהמחשב יהיה קליל מבחינת משקל, שהמטען שלו יהיה קליל (כי לאחרונה נתקלתי במטענים גדולים שלא באמת נוח להסתובב איתם) ושהסוללה שלו תחזיק לי לאורך זמן. ההתלבטות שלי היא בין שני מחשבים- מקבוק אייר 2020, i5 מסדרה y, הוא 256 גב, 8גב ראם או הזנבוק החדש ux325ea, הוא גם i5 אבל דור 11(!), 512 גב, 8 גב ראם כמות הזיכרון בפועל לא קריטית לי, אני כבר 6 שנים כמעט עם הזנבוק שלי ולא מגרד את המקסימום של 256 שיש לי כרגע ברור לי שהזנבוק יותר מהיר, השאלה אם ליישומים שאני צריך זה בכלל רלוונטי. בנוסף, יש לי אייפון ואייפד ויהיה נוח אם הם יתמשקו עם המח…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, - אני מחפש מחשב בסביבות ה3000 ש"ח, למטרת עבודה. - מעדיף רזולוצייה כמה שיותר גבוהה, אני עובד עם איביי אמאזון ג'ימייל וכו'. - מסך אני מעדיף 15.6 ומעלה - אני גר בנתניה אם זה חשוב. - רק SSD עם 120GB לפחות. - אני כרגע בצבא ואני קונה מודם אלחוטי (אין לי אינטרנט בצבא ולכן אני צריך לקנות אינטרנט נייד בחיבור USB, אם מישהו מבין בזה שידבר איתי בבקשה) - מקווה שתתנו לי אחד שלא נתקע ומתקלקל אחרי שנה תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-