ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
מבקש המלצה ללוח אם ומעבד (CPU) עד 2000 ש"ח. השדרוג כמובן הוא למטרת משחקי מחשב כבדים דוגמת: BF4, COH2 וכו'... מעוניין במעבד טוב עם ליבה גרפית מובנית חזקה... (בדגש על הליבה הגרפית). לא אכפת לי אם זו מערכת של AMD/INTEL. מבחינת לוח אם, שיהיה טוב ל-OC, אך אני לא פריק של OC אז אין צורך להציע לי דגמים יקרים... סה"כ לוח אם בסיסי+ איכותי עם צ'יפסט מתקדם.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש ... כעיקרון הולך להיות לי בין 5000-6000 ש"ח... אני צריך מחשב טוב שיוכל להריץ משחקים חדשים,ומחשב חזק וטוב לקידוד וידאו,שיהיה מעבד חזק וגם קירור למחשב למעבד ולכרטיס מסך.. והנה אתר שמצאתי ברשת שאפשר לעשות דרכו מפרט: http://skypc.co.il/BuildItems.asp?page=187 עריכה:שכחתי להוסיף גם ציוד היקפי מסך אני לא צריך..מערכת הפעלה אני גם לא צריך שתכללו כי בחנות שאני קונה אני רק מוסיף כסף והם מתקינים לי מערכת הפעלה של ווינדווס.. בברכה, י.א
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לאור ריבוי השאלה בזמן האחרון בפורום בעיקר על מחשבים לסטודנטים במחירים של 3500 שח, מצאתי את העסקה הבאה שנראית על לפי המחיר והמפרט אחלה של דבר: Dell Latitude e5500 # מעבד Intel Core 2 Duo P8600 # זיכרון 2GB # גודל דיסק 250GB # כונן DVD Multi Burner # מסך 15.4'' WXGA+ # רזולוציה 1440X900 # חיבוריות Bluetooth כן # WiFi 802.11 Intel WiFi Link 5100 # כרטיס מסך Intel GMA 4500MHD # משקל 2.84Kg # סוללה 6-cell 54WHr Li-Ion Battary וכל זה במחיר של פחות מ-3500 שח!! http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=3487&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE זה אחלה מחיר ואחלה מחשב
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5200 בלי חריגה, המקס העליון 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: אשתמש במחשב לעריכת סרטים, הרצת שרתי משחק, שיחוק, תיכנות, ושימוש מאוד אינטנסיבי לאורך שעות רבות א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. כל משחק חדיש שיוצא, אקליפס, ויזואל סטודיו, כל מני כלים של ADOBE אבל אני לא חושב שזה מצדיק קודא כי אני לא עובד איתם הרבה, סוני ווגאס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).:המפרט ישמש לי גם ככלי עבודה חשוב, אני עובד דרך המחשב, הוא צריך להחזיק את העומס. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכםמתכנן לקנות 2209W…
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך, אך די סקפטי לגבי זה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית במרפאה פרטית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני לא יודע את הדרישות של התוכנות של קופות החולים, אבל המחשב יהיה מקושר בתוכנות של קופות החולים. לכן, תוכנות בסיסיות כנראה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) המפרט אמור לכלול מסך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין עדיפות, ישמש אותי בשנה הבאה בלימודים. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת מוארת יהיה מאוד נחמד * משקל רצוי? לא קריטי, אבל לא טנק של 4 קילו. ישמש אותי בשנה הבאה בלימודים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי אבל שלא ימות תוך שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDM…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף חסכון (בעתיד יתווסף מסך) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד, תוכנות תלת מימד ושרטוט ורינדורים כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). sketchup, autocad, lumion, vray - צורך תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים, רצוי שגם יריץ משחקים מבעוד שנה שנתיים על הגדרות גבוהות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי מפרט ואני צריך שתגידו לי אם הוא טוב ואיזה כרטיס מסך כדאי לי לשים בלי לחרוג מהתקציב.. מעבד P4 2000MHZ לוח אם Gigabit 8IGMLT זכרון 256 DDR דיסק קשיח Maxtor 40GB 7200RPM סידירום Pioneer DVD כרטיס קול Audigy 5.1 כונן תקליטונים רגיל מארז 300W עם 2 מאווררים מודם 56KBPS כרטיס רשת 10\100 רמקולים Altec ATP 3E מסך SAMPO KM-718 סך הכל: 5707 (וזה כולל GeForce 4 400MX TV Out) אז כמו שאמרתי, זה טוב? ואיזה כרטיס מסך כדאי לי לשים במסגרת התקציב? (6000+-) בתודה, עומר.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיעלה 12000 שקל המבוסס על פנטיום 4 3.06 וכרטיס מסך של RADEON 9700 אני רוצה שהחלקים יתאימו בבקשה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כבר זמן מה אני מהרהר באפשרות של רכישת HTPC לסלון. לא מצאתי בחיפוש במפרטים מפרט ייעודי עבור HTPC (אני חושב שראוי שיהיה סטיקי בנושא HTPC), ותהיתי כמה עשוי לעלות כיום HTPC. בעיקרון, חשבתי על המאפיינים הבאים עבור HTPC: 1. מארז HTPC ייעודי (ATX) כדוגמת Ahanix D.Vine 4 (תמונה מצורפת). 2. ספק כוח איכותי ושקט (300W אמור להספיק) עם קירור פאסיבי ללא מאווררים כלל, או עם מאוורר אחד שקט של 12cm. 3. מעבד חזק ככל האפשר (רצוי מאוד תמיכה ב-64 ביט) שלא זקוק לקירור או יכול להסתדר בלי בעיה עם גוף קירור פסיבי קטן מימדים (Intel/AMD). מעבד עם ליבה בודדת אמור להספיק. 4. לוח אם סביר עם חריץ הרחבה אחד מסוג PCIe X16, מספר חריצי הרחבה נוספים מסוג PCIe ו-PCI, מספר מכובד של פורטים USB 2.0 ו-FireWi…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל לא יודע להרכיב בעצמי ככה שאני צריך להזמין. איפה אני יכול למצוא מקום שבו אני בוחר איזה רכיבים יהיו למחשב שלי ואוכל להזמין ממנו?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
מחשב לגיימינג | עד 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? התקציב המקורי הוא 2800 שקל, אז בין 2800-3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה) המשחקים הכי מתקדמים כיום, ולא יזיק אם יפעיל משחקים בצורה יעילה גם בעתיד א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. GTA4, BATTLEFIELD BC2, GUILD WARS2, COD, המשחקים עם הדרישות הגבוהות ביותר בשוק ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה לא, מעדיף שיהיה FPS גבוה במשחקים מהסוג הזה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280-1024 * באיזה סוג משחקים תשחקו? נרשם * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב שנותן את התמורה הטובה ביותר למחיר הזה. המחיר הזה הוא המקסימום. אם אפשר בפחות מזה, עדיף. הדרישות הן: 4 גיגה זכרון (לפחות) ורצוי שתהיה אפשרות להרחבה בעתיד ל- 8 גיגה(אם יותר, מה טוב). מסך 15.6 דיסק קשיח רצוי לפחות 500 גיגה. הם לא גיימרים ובעיקר משחקים במשחקי פלאש או צופים בסרטונים ביוטיוב/וואלה.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, לפני בערך 4/5 שנים קניתי מחשב נייח שהיה מיועד לגיימינג בחנות TMS. את המחשב הרכיבו לי בפורומים כאן והייתי מאוד מרוצה. הנה המפרט: כיוון שכיום המחשב הזה כבר נחשב לדיי ישן ולא מספיק חזק למשחקים היום. רציתי לדעת: 1) מה חייב להחליף או להוסיף? 2) מה כדאי להחליף או להוסיף? * מבחינת תקציב אני כבר אעשה את החישוב לבד מה אני קונה ומה בינתיים אפשר להשאיר. חושב שמה שמחליפים נחליף למשהו חזק שיחזיק לפחות 3 שנים. תודה רבה מראש לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הרכבת מחשב: [..] סט מקלדת ועכבר חוטי GENIUS KM-110X - כולל רוסית ₪64 מסך: [..] SAMSUNG 22" S22C450M ₪798 מעבד: [..] INTEL 4460 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - TRAY ₪902 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H81M-S2H ₪270 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 CL11 ₪203 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE R9 380 NITRO 4GB OC GDDR5 - RETAIL ₪1205 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 BLACK SATA ₪87 מארז: [..] ANTEC GX300 + ANTEC HCG-520W ₪464 רמקולים ואוזניות: [..] LOGITECH (2.0) Z120 ₪74 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 11 GT REV.2 ₪61 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיו…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כל סכום א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבור אדריכלית, תוכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה- אוטוקד, סקצאפ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 7. האם האם י…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, כבר הרבה זמן אני רוצה לשדרג את המחשב "המצ'וקמק" שלי (בגרשיים כי בכ"ז יש הרבה אנשים שישמחו למחשב שכזה), ראו מפרט. ראיתי שהחלקים שעליהם שמתי את עיני עולים בארץ הקודש באיזור ה-10,000 ש"ח, סכום (לדעתי) מגוכך לכל הדעות, אז פניתי לאופציה האחרת: NEWEGG! =] לקיצור העניין, ללא צורך במשלוח בינלאומי, וביחד עם כרטיס אשראי אמריקאי, אני הולך להזמין את החלקים הבאים (אתם מוזמנים לתת ביקורת, בבקשה!): מעבד: AMD Athlon 64 X2 3800+ $322.00 --------------------------------- לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR 172.00$ ד"א, יש בחנות עוד לוח שהוא אותו הדגם, רק בלי ה-UT, והוא עולה כעשרים דולר יותר. מישהו יודע מה ההבדל? --------------------------------- זכרון: CORSAIR XMS 2GB (2X1024) …
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נייד #1 HP Pavilion DV5084EA AMD Turion 64 ML-37/1MB 2.0GHZ 512MB DDR 333MHz דיסק קשיח, 80GB 4200RPM מסך: 15.4" TFT WXGA HighD 1280X800 כרטיס מסך, ATI Radeon Xpress 200M 128 MB Dedicated כונן, צורב DVDRW Multi Burner . תקשורת: מודם V.92, כרטיס משולב 10/100, One type I or II PC card slot חיבור VGA למסך או מקרן חיצוני, יציאת S-video TV-Out, חיבור למיקרופון ואוזניות/רמקולים 3 חיבורי USB 2.0, חיבור FireWire IEEE, Wireless 802.11b/g חריץ זיכרון מובנה ל 6 סוגי כרטיסי זיכרון שלט רחוק לשליטה על מדיה Altec Lansing Stereo speakers מתח : Power 65W AC Power Adapter 6cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery משקל : 2.98 ק"ג מידות :MM 433 x 186 x 354 אחריות לשנה במעבדות HP ישראל נייד #2 LEN…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב בשעה טובה קניתי מחשב נייד DELL STUDIO 1537 P8400 את המחשב אני מחבר לרמקולים בחדר והוא משמש אותי כמערכת שמע השאלה שלי היא כזאת... האם אני יכול להשאיר את המחשב תמיד דלוק ופתוח (המסך) ? *כמובן שהמחשב מחובר למטען האם יצוצו איזה שהם בעיות בגלל זה (יתחמם יתר על המידה, המטען יתחמם ויהרס, הסוללה תדפק , המסך , ועוד ) נ.ב את המחשב השלחני (נייח) הקודם שלי תמיד השארתי דלוק תודה מראש בבקשה לתשובות מלאות ודעתכם האישית
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חוזר לאונ' עוד מעט וצריך לפטופ חדש העונה לדרישות הבאות: * מטרות המחשב- בעיקר כתיבת טקסטים ועבודה מול שרת פרטי (FTP, SSH וכו') , דורש אבל שהיה לו כח עיבוד מצויין שאוכל להינות ממנו. מעדיף כמובן מעבדי I7 . * גודל המסך? העדפה ל-17' - לא משנה אם בריק או מט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות עבודה כאשר המחשב עובד בלי עומס - עדיף סוללה 6 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא צריך יותר מ- 200 ג'יגה. מעדיף שיהיה כמה שיותר מהר * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, לפני כחודש רכשתי מחשב חדש של חברת Lenovo מדגם M30-70. בימים הראשונים המחשב עבד בצורה טובה. אולם, לאחר כשבועיים המחשב מתקשה לפעול ללא לאגים, אפילו אם מדובר בתוכנות שהוא אמור להריץ בקלות, כגון תוכנות אופיס ודפדפן. התקנתי עליו win 8.1. ניסיתי לסרוק וירוסים או רוגלות, אך הסריקות העלו חרס ואני מתוסכל מהביצועים של מחשב שאמור להריץ תוכנות יסוד. אודה לכם מאוד אם תוכלו לכוון אותי לפתרון הבעיה. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! חדש כאן. קראתי כמות נכבדה של שרשורים ע"מ לא לפרוץ ברגל גסה, נקווה שלא נדרוך משהו. אני מבקש כיוון למפרט עבור מחשב למתכנת שלא עוסק בשום משחק ושום דבר מהסוג הזה, למעט אולי סרטים באיכות גבוהה.אציין כי המחשב הנוכחי שלי הוא מחשב עם לוח Asus P5QL TURBO, מעבד Core 2 Quad, זיכרון 8G , כרטיס מסך ATI Radeon HD 4550 (ממנו אני מאוכזב קשות: לא מאיכותו הגרפית אלא מההתחממויות הרבות שלו שחייבו "אילתור" מאוורר חיצוני וגם זה לא עוזר בקיץ), דיסק קשיח 640G WDC WD5401AALS (מהסדרה של Black).אוסיף עוד כי הפינה בה נמצא המחשב (שלא אמורה להשתנות) כנראה אשמה בחלק מבעיותיו הקשות שהן בעיקר התחממות. המחשב נמצא בארון בעומק של 60 ס"מ וברוחב של 35 ס"מ, כשחורים בדיקט האחורי משמשים להעברת חוטי חשמל ול…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש וחזק. השימוש העיקרי הוא לפיתוח. אני עובד בעיקר עם Visual-studio.net. האפליקציות שאני מפתח דורשות לעיתים קרובות משאבים רבים של CPU וזיכרון. בנוסף עבודה עם Photoshop, עריכת וידאו וצפייה בסרטים. אני רוצה זיכרון של 4G HD גדול - לפחות 300G סוללה חזקה מצלמת רשת ומקרופון מובנים רמקולים טובים צורב המחשב ישמש כמחשב העיקרי שלי. צריך להיות ניתן לנשיאה בעיקר מהבית לעבודה ולפגישות (אני נוסע ברכב). מסך 15-16. אשמח לעזרתכם. תודה מראש. יובל
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה 7,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? web, office, netflix, skype 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמת הסביר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי 1. טוב אני יתחיל מזה שאני רוצה להרכיב מחשב שברגע שאני ידליק אותו אני לא אדע שהוא עובד בכלל, ז"א כמה שיותר שקט. 2. בתור מעבד אני צריך משהו שיתמוך במולטיטסקינג בצורה הכי טובה שיש למשל קידוד סרט, פתיחת קובץ ממש כבד בווינראר, אי מיול, אנטי וירוס, ואנטיספייור וכו וכו שרצים ברקע, בשביל זה הבנתי שאני צריך מעבד של אינטל והאמת זה גם מה שאני רוצה, וגם שיהיה אפשרי לעשות לו אוברקלוק אבל בלי להשתגע יותר מידי למשל כמו שאני מריץ את הברטון 2500+ שלי ל3200+ עם קירור ממש ממש מינימלי למעבד וכלום למארז, אם יהיה אפשרי להריץ את הE6420 ל3.0\3.2 ג'יגה הרץ זה יהיה מצויין ואם לא אז את הE6600 או שבכלל שווה לחכות לQ6600 (ממש אין לי בעיה לחכות) ואותו יהיה אפשרי להריץ לסביבות ה3.2 ג'יגה? 3. בקש…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-