ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 10K וחריגה של 1000 שח. אם אפשר עזרה במפרט במחירי אילת וגם במחירים עם מעמ שעומדים בתקציב 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים , cities skylines 2 , cyberpunk 2077, DOTA2 , Formula1 וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? באופן בינוני , כן הייתי מעדיף כמה שיותר שקט אבל יש לי העדפה של כמה שפחות פליטת חום. 6. האם …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, לפטופ לעבודה : http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2026 מה דעתכם ?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, במקום עבודתי יש כרגע 2 מחשבי עריכה עם מעבד i7-3770 3.4Ghz. במצב רגיל הם יכולים לקודד כ 200 שעות בחודש, ואני רוצה להביא מחשב נוסף עם כוח עיבוד גדול יותר. מחשב שיהיה מיועד לעשות אך ורק רנדורים, כך שאין חשיבות לכרטיס מסך ושאר דברים של מחשבים "רגילים". מצד שני, מחשב שיעלה 30,000 שקל זה קצת מעל התקציב. רעיונות?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום, אני לא כ"כ מתמצא בתחום ולכן זקוק לעזרתכם. קודם כל מה רצוי שיהיה: - קל משקל וקטן. - ללא CD-ROM - מסך IPS - SSD (אפילו אם לא גדול כ"כ) - מקלדת נורמלית (בלי ההמצאות האחרונות של לקחת 8 מקשים ולדחוף את הפונקציונליות שלהם למקש אחד דרך FUNC KEY) - קורא כרטיסי SD - יתרון - USB3 - יתרון לא גדול תקציב עומד על 4000 ש"ח ולא גמיש. שימוש מתוכנן: - OFFICE - אינטרנט - SPSS תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח אני רוצה מעבד של אינטל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3/ Call of duty modern wafare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה לשחק על איכות High גוד…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הנ"ל לפני שאני קונה אותו. המחשב ישמש בעיקר לסרטים ומשחקים כמו Need for Speed Shift 2, Test drive Unlimited 2, Dirt 3, Sims 3, GTA IV ועוד.. מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪605 לוח אם: Gigabyte GA-MA770T-UD3 AM2/AM3כמות: 1 - מחיר: ₪368 מארז: Lancool Midi Tower PC-K60B Blackכמות: 1 - מחיר: ₪369 ספק כוח: SeaSonic ET 600W Active PFC 120mm 4*SATA, 8-pin, PCI-Eכמות: 1 - מחיר: ₪369 זיכרון: Crucial 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9כמות: 2 - מחיר: ₪96 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3כמות: 1 - מחיר: ₪263 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACKכמות: …
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב מיועד לגרפיקה - פוטושופ ברמה "ביתית". כמו כן לעריכת וידאו ביתי וקידוד. לא מיועד למשחקים. חשוב לי שיהיו 2 דיסקים (500GB/1T) ב - RAID לגיבוי התמונות והוידאו. האם עדיף דיסק נפרד (קטן יותר) למערכת ההפעלה? רצוי מפרט שקט אבל לא אם זה מקפיץ את המחיר. רצוי גם Firewire (לא קריטי). לא יהיה OC. הייתי רוצה לחשוב קצת קדימה במיוחד לגבי פוטושופ שאולי יתמוך בעתיד בריבוי ליבות / זכרון גדול ב - Windows 7...
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ,יש ברשותי לפטופ של לנובו s10e ונשבר לי המסך שלו אני מעונין לתקן אותו . התקשרתי לאחת החברות לצורך קבלתת הצעת מחיר והסכום שנאמר לי הוא 1000 שקל! המחשב עצמו חדש עולה כככה,למישהו יש המלצות למעבדות פרטיות מאזור מרכז זולות ואמינות תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, כידוע לפני כחודש התחדשתי בנייד DELL INSPIRION 1525. הנני מעוניין לחבר אותו לטלביזיה על מנת להקרין סרטים, לאחר בירור קטן איזה כבל עליי לקנות הסתבכתי קצת! יש לי יציאת S-VIDEO שבע פינים, איזה כבל עליי לרכוש? דהיינו איזה חיבור צריך להיות בנמצא בצד השני? אני מעדיף אם קיים כזה כבל שבצידו האחד S-VIDEO ובשני מתפצל לבננה של סאונד ווידיאו הכי נוח. יציאת SCART אין לי בטלביזה ויציאת RCI לדעתי קיימת אך מסורבל לחברה. ושאלה נוספת, לא הצלחתי להבין האם SVIDEO מוליך גם סאונד או שרק וידאו? תודה לכולם!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מחפש לפטופ לבית השני שלי שרק יספק את צרכיי הסוציאליים האינטרנטיים ושיספק לי גיימינג קל במשחקים כמו Minecraft, League Of Legends, Binding of Isaac, Plant VS Zombies וכאלה. קחו בחשבון שאני מרבה בטאבים ומאוד קשה לי לוותר על טאבים פתוחים אז הזיכרונות צריכות להיות יכולות להתמודד עם זה. סוללה לא כלכך משנה לי כי זה הולך להיות מחשב לבית. בנוסף להכל אני צופה בהרבה סדרות וסרטים באינטרנט ואני מחבר את המחשב למסך טלוויזיה גדול (1300 ומשו פיקסלים על 700 ומשו פיקסלים) ואני לא יודע מה הדבר הדרוש מהמחשב על מנת לעשות את זה. תקציב לא מוגדר בגלל שאני לא יודע את מכירי השוק אבל לא צריך משהו מעבר לצרכים שציינתי להל"ן. תודה רבהD:
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים, אז זהו הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ...בכל זאת סטודנט. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 -תלוי עד כמה זה מטיב למערכת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.שאלה קצת קשה..אבל משחקים כבדים שיצאו לאחרונה gta ו-call of duty וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, הייתי מעוניין לקבל הצעה למפרט: התקציב הוא עד 2000 ש"ח, אבל כמה שאפשר לחסוך - עדיף. המחשב ישמש בעיקר את סבא שלי (כלומר סקייפ ואינטרנט, לפעמים גם hearts ), אבל מידי פעם גם בני המשפחה מגיעים לבקר, והם גם רואים סרטים, ואפילו ב 720P אין צורך בציוד היקפי, ואין צורך מיוחד בשקט (סבא בכל מקרה לא שומע הו-הא...) אבל מצד שני - שלא יהיה רועש יותר מידי (לא "טרקטור"). אשמח לקבל הצעה עם מערכת הפעלה (windows 7 home נראה לי שהכי תתאים לו), ואם ההתקנה בחנות לא יותר מידי יקרה - עדיף. מבחינת החנות עצמה - עדיף מחנות באיזור המרכז, ואם לא - באזור אשדוד, ואם גם זה לא אפשרי - באיזור השרון. זהו, בעצם. תודה לכולם! ~ יונתן
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תקשורת, ככה שאין תוכנות מיוחדות וכבדות משחקים קלים, צפיה בסדרות ושידורי ספורט.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? פחות מ2 קילו, שיהיה נוח להסחב איתו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה א…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אם אני קונה מחשב ויש לי 8 אלף תקציב מה הייתם מציעים לי לקנות אני שם דגש חזק על מארז קריר כי אני יעשה בדוק אוברקלוקים.... עם מישו יכול לארגן משו רציני כולל מסך ב 9 אלף יהיה נחמד! מסך כמובן 22 אינצ וכמובן מדובר בכול חלקי המחשב
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רכשנו אתמול מחשב HP DV6160EA של HP, מספר שאלות א. בתוכנות שבדקתי עד כה וע"ג המחשב, רשום שהמחשב הוא DV6000. האם יתכן כי זו רק הסדרה או שבאמת לא קניתי את הדגם הנכון? ב. באה עם המחשב מערכת הפעלה XP HOME. האם יש טעם לשדרג ל XP PRO ברשותי? מה אתם עשיתם עם המחשב שלכם? כמו כן, האם לא יהיו בעיות בזיהוי חומרה ודריברים אם אתקין XP PRO? המערכת שהמחשב מתקין אוטומאטית באה עם כל הדריברים הדרושים. תודה רבה,
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בכמה למכור את המעבד ולוח האם שבמפרט שלי + 6 גיגה זכרון 1600.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש כאן אם לא שמתם לב והייתי מעוניין בהמלצה על מחשב עד 10000 ש"ח. המחשב נועד למשחקים וגלישה באינטרנט בלבד. נ.ב. שהמפרט יהיה ללא מסך, תודה רבה מראש Pavlo
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התקציב עד כ1500ש"ח, בתקווה למצוא מבצע מוצלח בחו"ל בבלאק פריידי. הדרישות מסודרות לפי חשיבות- -איכות כתיבה בעזרת עט ייעודי -זמן סוללה בנתיים המועמד הראוי היחיד הוא הATIV Smart PC Pro של חברת Samsung. אשמח לשמוע הצעות נוספות. תודה, בז'נגלו.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
חברים, יום שלישי הקרוב אני טס לסין ורציתי לדעת איזה מחשב נייד הכי שווה לקנות מבחינת הכל, ביצועים, מהירות, כרטיס מסך(גרפיקה טובה שתפעיל לי כל דבר כולל המשחקים הכי חדשים) ומבחינת מחיר אני מוגבל ל5000 אלף.(אך אם צריך להוסיף קצת אין בעיה) תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וקצת עריכה גרפית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 27 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות(מספיק מעבד עם ליבה גרפיתINTEL HD 530 ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן HDD מסך 5. עד כמה חשוב …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הגיעו לידי שתי נטבוקים שזקוקים לפרמוט באופן מיידי, פעלתי לפי המדריך הזה: http://www.tomshardware.co.uk/forum/53882-20-format-netbook-drive אבל כשאני מנסה לעשות boot להDOK פשוט לא קורה כלום. (מסך שחור עם מקף תחתון) מה עושים?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב ממיטב כספי בסוף שנת 2010 ובמשך כמעט עשור שלם הוא שירת אותי נאמנה. חוץ משדרוג זיכרון, החלפה לכונן SSD והחלפת משחה תרמית לא עשיתי בו שום שינוי. את האמת שכבר 9 שנים אני לא מפסיק להיות מופתע איך הוא ממשיך לעבוד ללא דופי ורבב. הכל חלק ומהיר. באמת שאין תלונות. כבר התחלתי לחשוב שקצב התפתחות המחשבים פשוט הואט. לפני 20 שנה היה צריך לקנות מחשב חדש כל שנתיים. לאחרונה התחלתי לעבוד יותר עם תוכנות של אדובי (פוטושופ, אינדיזיין וכ') ושמתי לב שהעבודה הואטה באופן משמעותי. בעיקר מאז השדרוג מאדובי CC 2018 ל2019. יש לאשתי מחשב נייד שנרכש לפני שנתיים, ניסיתי עליו את התוכנות וגיליתי שהן רצות הרבה יותר מהר. פער אדיר. עכשיו אני שואל את עצמי האם המ…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה לשוניות פתוחות בפיירפוקס וכרום. Autodesk inventor בשימושים קלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר כרטיס מסך ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti Mini, 4GB GDDR5 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד. מאוד. חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להרכיב מחשב חדש ואשמח לקבל עזרה ב build. המטרה שלי במחשב זה להיכנס לתחום ה VR בכיף. מבחינת תקציב אני לא מחפש בהכרח את הטוב ביותר, אלא יותר את ה best value for money. כבר יש לי SSD 500gb של Samsung EVO וקניתי את הכרטיס מסך: EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING, 8GB GDDR5 https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-SILENT-Gr…/…/ref=sr_1_5… התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח, לא כולל מה שכבר הוצאתי על הכרטיס מסך והזכרון. ולגבי מארז אני לא בטוח אשמח לקבל גם במפרט אבל מקסימום יכול להשתמש בקיים שלי אם התקציב גבולי.
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני בכוונה לא כתבתי תקציב בכותרת כי אני לא מעוניין בדעות של עדיף לי לקחת X כי זה יותר זול וכו'. לצורך העניין המפרט הבא לא עלה לי כסף. אני רק מעוניין בדעתכם המקצועית לגבי איזון המפרט (חלקים "חלשים" מדי בהשוואה לאחרים או ההיפך). והאם יכולה להיווצר בעיה של אי תאימות. במידה וכן יהיו בעיות במפרט (לא פיננסיות) אעדכן עם תקציב - מקווה שזה בסדר מבחינת החוקים, לא מצאתי דרך אחרת לנסח. המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX קירור למעבד: Thermaltake V1 לוח אם: Gigabyte GA-X48-DS5 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb…
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-