עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by איש מטורף,

whats up peeps? תראו, אני כבר די הרבה זמן מנסה להרכיב מפרט איכותי ועכשיו עם אישורה של אמא אני חושב שהצלחתי להרכיב משהו שמוסכם על שנינו. הבעיה היא שאני לא יודע איזה מפרט שווה לי לבחור בגלל מספר דברים. אז, קודם כל המפרטים: Comp-IL LogicPC אז ככה, בComp-IL אני מקבל את ה7800GT של EVGA שמגיע עם הBF2 וספק מצויין של MGE עם סליבינג שמתאים למודינג שאני עושה כרגע. אבל, המחיר הסופי הוא יחסית גבוה ולא מאפשר לי לרכוש תוספות כמו קטודות, מאווררים וגיים פאד. לעומת זאת במפרט של LogicPC המפרט הסופי ללא התוספות למינהן הוא הרבה יותר זול, אבל כרטיס המסך הוא גרוע מהEVGA ואני דואג שאני ארגיש את ההבדל. הספק של Enermax נראה לי מצויין וקראתי עליו רבות, אך עדיין אני לא מסוגל להחליט אם ה…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. היי כולם! עם ההכרזה של הפלייסטיישן 4 על מפרטיו, אני מחפש מחשב שיוכל להתמודד עם מטלות זהות, לפחות לשנתיים-שלוש הקרובות. אני יודע שאי אפשר להתחרות עם תאימות של קונסולה שמפתחים משחקים במיוחד בשבילה, אבל אני מקווה שהידע הטכני שיש לנו עכשיו יעזור לי להרכיב מפרט שאוכל לדעת שלא ייתבזבז עם ההשקה שבסוף השנה. עם השקת משחקי הדור הבא 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך רק עם יענה על הציפיות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג וחיבור לטלויזיה לסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Arcadeguy,

היי לכולם. אני עוזר לחבר לבחור מחשב נייד למטרות לימודים ועבודה כללית(אופיס וכו'), ומהבדיקה שערכתי הגעתי למחשב הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=32445 על פניו המחשב נראה מעולה, יש לו מעבד מהדור החדש וטוב יחסית לתקציב(נכון?), 8GB RAM, אסאסדי בעל נפח 256GB, צג גדול יחסית ובעל פאנל IPS, והוא גם קל. רציתי לדעת מה אתה חושבים? יש משהו שעדיף בתקציב הזה? ושאלה נוספת, כתוב שהמסך נפתח כאלכסון, למה ציינו את זה? אשמח למענה מהיר כי עוד היום מתוכננת רכישה. תודה רבה והמשך יום טוב.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by acker16,

לאחר המון התלבטויות אני חולק כאן את מפרט הHTPC שאני חושב לקנות (הקרדיט לא הולך אלי אלא להרבה יועצים שמבינים הרבה יותר ממני) המחשב באמת ישמש בהתחלה לצפיה בבלו-ריי וב KODI אבל בהמשך גם כמחשב הרב תכליתי של המשפחה בשנים הקרובות ולכן השארתי מקסימום אפשרויות (להוספת עוד כוננים, עוד זיכרון, כרטיסי מסך ועוד כרטיסים שאני לא חושב עליהם כרגע). הדגש העיקרי כאן היה על צורת המארז שמתאימה לי בדיוק לארונית , לא קטנה מדי, לא גדולה מדי ונראית נהדר לטעמי.(לכן גם הסכמתי לקחת מארז שקיבל ביקורות מעורבות) [אופציה נוספת הייתה ה Silverstone GD09 שנמכר ב420 ש"ח, או ה GD07 שלא מצאתי בחנויות] החיסרון הבולט הוא שהמחשב עולה כאלף שקל יותר ממה שתוכנן במקור. ~ הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.c…

5. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני איש תוכנה ולצערי לא יצא לי כל כך לעקוב אחר השינויים בעולם החומרה בשנים האחרונות, העיסוקים העיקריים שלי זה תכנות ושימוש משרדי שותף, אך הייתי מעוניין במחשב שגם יוכל להריץ משחקים בצורה נורמלית (לצערי אין לי הרבה זמן אז אני לא איזה גיימר רציני שצריך מחשב מפלצתי). אשמח להצעות של מפרטים... התקציב הוא סביב ה-3,000... הייתי כן רוצה מעבד נורמלי+ (i5) וכרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, הארדדיסק בסביבות ה-500GB - 1TB, ו-4GB זכרון... בעיקר אני אשמח למפרט מפורט אשר חלקיו תואמים. תודה!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by iyehuda,

קניתי 2 מחשבים ניידים משומש/חדש מדגם ASUS 1001PXD ויש להם רק 1G זיכרון , איך אני מוסיף זיכרון ? האם לשלוח למעבדה או שזה מאוד פשוט המחשב תומך עד 2 גיגה , האם יש רק סלוט אחד או שיש שתיים שקלתי לקנות זיכרון 2 גיגה להרכיב במחשב אחד ובמחשב השני להעביר את זיכרון ה 1 גיגה כך שבשני המחשבים יהיה 2 גיגה השאלה האם זה אפשרי

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. אהלן. אחותי החלה היום לימודי משפטים וצריכה בדחיפות מחשב לפי הדרישות. אשמח להצעותיכם ואשווה אותם מול המפרטים שלי. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. המחשב אמור להיות גם למשחקים הכי כבדים, גם לאפליקציות. המחיר הוא 12000 בלי מסך. מומלץ מכונה רעה שתחזיק מספר שנים. תודה רבה, אני סומך עליכם

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה:עדיפות לKSP אבל אם יש חנות אחרת אמינה ושירות טוב באזור השרון מקובל מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):מהארץ מתי מתוכננת הרכישה:בשבוע הקרוב תקציב:3 אלף יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:500 שקל יד ראשונה\שניה:ראשונה זמן אחריות רצוי:כמה שיותר עדיף חברת המחשב הניד המועדפת:אין מערכת הפעלה מועדפת:WIN7 אבל אפשר להסתדר עם 8 גודל כונן קשיח מועדף:500+ משקל הנייד המועדף:כמה שיותר קל גודל הצג:15-16 זמן סוללה רצוי:כמה שיותר צבע המחשב הרצוי:לבן אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה אפשר לראות סרטים HD חלק ועם יציאה HDMI לטלויזיה (אופיס מלא זה+) מה מטרת שימוש המחשב? (עריכה\גיימינג\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה\סרטים\אופיס\לימודים) אני …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. Started by frank31,

שלום שאלתי - מדוע רוב המפרטים המומלצים בפורם זה מבוססים על מעבדי AMD , כאשר נגשים לחנות רוב ההמלצות הן אינטל. אשמח לקבל את התייחסותכם

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by דובי770,

כמה אוכל לקבל על הלוח Asrock Z87 Fatal1ty killer? הלוח בן פחות משנה, עוד שנתיים אחריות. הלוח כמובן באריזה מקורית ושמור היטב. בנוסף, מה שווי זיכרון ראם 1X8GB DDR3 1600 וכן, מעבד i5-4670K?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט אבל גם קצת לפיתוח (כולל הרמת VM-ים) 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, קצת פיתוח, קצת הרמת VM-ים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך גם ב-HDD וגם ב-SSD, יש לי HDD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם…

13. שלום, אשמח לעזרתכם אני אמנית שמתכננת עבודה בזמן אמת שאצה בפייתון ומעבדת וידאו המגיע ממצלמה ומוציאה את התוצאה אל המסך. צואר הבקבוק הוא במעבד, התוכנה רצה בריבוי נימים ואני מעוניינת במחשב עם Core i7 4930K בנוסף אני רוצה כרטיס מסך טוב (יתכן שהמחשב ישמש לעריכה בעתיד), זכרון 16 גיגה ב 2 סלוטים, SSD קטן למערכת ההפעלה (Ubento( דיסק של 1T המחשב צריך לעבור מהסטודיו למספר חללים בשנה הקרובה, והייתי רוצה מחשב קל לשינוע וכמה שיותר קטן. תודה רבה לכם, מירי

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי עד 4700 חריגה 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd, עבודה משרדית, משחקים ברמה בינונית ( APEX, FORTNITE), עריכת תמונות חובבנית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך משנה אבל שיהיה קר עד כמה שאפשר בלי שיהיה רעש של מטוס. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …

15. Started by din264,

שלום אז לאחר בדיקה מעמיקה ירדתי מלנובו Y700 עקב שיש איתו הרבה בעיות קראתי המתמודדים הסופיים שלי הם אלה מה הכי מומלץ מבניהם ומה ההבדלים בסדרות ישמח ליתרונות וחסרונות אסוס דגמים : GL552,UX501,N552 כולם מגיעים באותו מפרט מה עדיף?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. טוב, רציתי לשאול מה דעתכם על המפרט הבא: AMD ATHLON XP 2000 + FAN ARCTIC SILVER 3 Gigabyte GA-7VAX KT 400 TRANSCEND 256MB PC333 DDR 2.5v CL2.5 WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Leadtek Winfast GF 4 4200 64MB BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 HEC 475DVD WATT PSU ANTEC 80 TriLight LED Fan Thermalright AX-7 Extreme Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + חלון הרכבת מחשב במעבדה סה"כ 5,132 ש"ח הוא עדיין לא הוזמן ככה שיש זמן לשנות את מה שצריך, תנו לי בבקשה הצעות איך לשפר ואפשר חריגה קטנה מהתקציב- חפיף

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Yoav,

שלום לכולם, אני מעוניין ללקנות מחשב למשחקים + עבודה בסביבות ה6K שקל כולל מסך. קיבלתי את ההצעה הבאה: (המחירים כתתובים ליד החלקים והם בשקלים לא כולל מע"מ) לוח: Gygabyte GA-K8NMF-9 516.21NIS מעבד: AND 64 3500+ S939 1539.41NIS כ. מסך: Gygabyte PCX6600 256MD DDR2 806.58NIS זיכרון: Samsung/Hynix 512MB DDR 400 *2 (סה"ך ג'יגהבייט) 543NIS ד. קשיח: WD 80GB SATA-II 8mb 359.50NIS כונן: LG DVDROM 138.27NIS צורב: LG DVD-RW *16 (+/-) 476.54NIS פלופי: סוני 1.44 36.87NIS מארז: HEC ATX 400W 24pin 2fan 539.25NIS מקלדת + עכבר Logitec 124.44NIS רמקולים ג'נריים 24.65NIS מסך: LG Flatron 17" CRT 742025NIS תוכנות: Symantec norton internet security 2006 300NIS עלות: 5698 ש"ח. בהנחה שOC לא מעניין א…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. היי, אני מחפש נייד לעבודה יומיומית וגם קצת משחקים כך שאני מעדיף כ.מסך סביר לפחות (לפחות ברמה של geforce7400 go) אני צריך לפחות 1GB זיכרון, כ.מסך סביר, מעבד כפול ליבה, והארד דיסק בנפח נורמלי. אני מוכן להקריב משקל וקצת ניידות. תקציב בערך 7000 ש"ח. תודה עוזרים!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. רוב הזמן הוא סתם ישמש לצפייה ביוטיוב, מיילים, ואינטרנט סתם... חשוב לי שיהיה אפשר לצפות בחומר בקידוד x265 ללא קרטועים וללא עייפות של המחשב. הייתי רוצה שהוא יאכל בלי מלח הפעלת סרטים של 4K בקידוד x265 ללא בעיה כלל אפילו שכרגע המסך שלי הוא בכלל ברזולוציית FullHD, אבל אם במקרה ארצה להחליף בעתיד למסך של 2K או 4K הייתי רוצה שאוכל לצפות באיכות הגבוהה יותר בלי לשנות כלום במחשב (מלבד החלפת המסך כמובן). (עם המחשב הנוכחי שלי זה פשוט לא מתאפשר. פירוט למטה). מלבד זאת אני לא שחקן רציני ונניח שהגבול העליון מבחינת מה שאני רוצה לשחק בו יהיה המשחק crysis 3 שיצא ב2013 והיה כניראה מפלצת ממה שאני זוכר מבחינת כרטיס מסך שהוא זקוק לו. אז הייתי רוצה שמשחקים ברמה שלו (ומאו…

20. אז ככה, אני מכיר אותם כבר הרבה זמן ואף פעם לא ראיתי בהם אופציה לאחרונה חבר אמר לי שהוא מפנה לשם אנשים כי הם זולים ועושים את העבודה טוב עם הדיוטים, כלומר גם נחסך ממנו כאב הראש וגם אייבורי בסדר יצא לי בסו"ש לפני כמה זמן לראות מודעה שלהם, המחירים שם לא יאומנו (בעיניי לפחות) מחשב קומפלט עם מסך 17" ב3000 ש"ח?! וכרטיס מסך לא מובנה ולוח של MSI או ASUS... מחיר מדהים לכל הדעות אבל חייב להיות כאן משהו לא בסדר אחרת כולם היו מציעים כזה מחיר... 1400ש"ח למחשב קומפלט עם מעבד סלרון .... ואותו מפרט של חלקים, כלומר על פניו איכותי.... כיוון שאני יודע שיש פה כל מיני אנשים רציניים, מבינים ושעובדים בענף אני שואל אתכם, איך זה ייתכן? האם אייבורי באמת כל כך טובים או שיש כאן איזה פוילשטיק?! …

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Rust,

שלום, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט: . מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF4, GTA V, RUST -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רצוי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום רב, מחפש מחשב נייד 15.6 אינץ עם מסך איכותי במציג ברזולוציה 1900*1080 המחשב יהיה מיועד לסטודט עיצוב\אדירכלות.( לשימוש בתוכנות כגון:AUTOCAD) תקציב: אני הבנתי שהמחשבים האלה יקרים בהרבה ממחשבים רגילים שמציגים 1366X768. ובכל זאת אינני מחפש להוציא הון של כסף, אז בגדול מחפש מחשב שיביא תמורה יחס/מחיר כמה שיותר טוב ( ואם בכל זאת לציין תקציב אז עד6K עם חריגה קלה) נתונים נוספים : מעבד לפחות i5, כרטיס מסך בינוני + ( לא מובנה של אינטל) , 4-6GB DDR3 , זיכרון קשיח : לפחות חצי טרה. עדיפות למחשבים של Dell.( אבל לא חובה, פשוט זה מה שאני הבנתי שהכי טוב, אם אני טועה תתקנו אותי בבקשה) תודה רבה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by hatul,

אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב עבור משחקים ואינטרנט. לא מדובר על גיימרים רציניים (בסך הכל אחים שלי) אבל צריך שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים בצורה נורמלית. התקציב הוא בערך 3000 ₪ אפשר פחות ואם צריך אפשר גם קצת יותר. מסך כבר יש אז התקציב אינו כולל מסך. גם מערכת ההפעלה תירכש בנפרד. מוכר מחשבים שפניתי אליו הציע לי את המפרט הבא (אני יודע שהוא לא מספיק מפורט, אבל זה בינתיים מה שהוא נתן): מארז איכותי עם כניסות USB קידמי לוח INTEL G41 מעבד:E5300\5500 דיסק קשיח:320G זכרון פנימי: 4G צורב DVD LG*22 כרטיס מסך G.F 9400 מחיר: 2000 ₪ זה לא נשמע לי מספיק, אבל זו בכלל נקודת פתיחה טובה לשדרוגים? תודה רבה על העזרה.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by koof,

הי כולם, שימושים: מצגות (דרך מקרן), אימיילים מרובים, מסמכים בWORD, אינטרנט. שיחות skype מרובות, כולל ווידאו. חיבור למסך LCD לצורך מצגות וסרטים. המחשב נייד ברמה היומיומית - אבל לא מוכן לוותר על מסך 15 (בעית עיניים - לא נתון לדיון) ראיתי המלצות על lenovo edge 15 http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=NVLG-RIV&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he זה המכשיר היחיד שלא תומך בwifi בתקן N. מה ההשלחות של זה בחיים? אני מבין שזה לא יאפשר סטרימינג של HD - אבל חוץ מזה? תהיה דרך לשדרג את זה בעתיד (במחיר סביר?) ראיתי גם ביקורת שלילית על המסך שלו: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5656 מישהו ראה והתרשם? איפה אפשר לראות את המכשיר? עידכון קל: ראיתי…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by leoleo,

היי, לפני כ-4-5 שנים באמצעות האתר הנפלא והאנשים הנפלאים הפעילים באתר בחרתי רכיבים מומלצים והרכבתי בחברה מחשב לשימוש ביתי:משחקי ילדים,אינטרנט ומוזיקה. הכל בסיסי ביותר. אין לי מושג מה המפרט הנוכחי. לאחרונה המחשב מתחיל להיות כבד יותר ולהתקע מדיי פעם בעיקר האינטרנט-כרום. חשבתי לשדרג או להחליף מחשב. קראתי בפורום ואני מבין שייתכן שעליי להחליף רק את הקשיח ל-SSD והמחשב ירוענן פלאים. האם המחשב שלי רלוונטי להרכבת כונן SSD? איך בודקים? אשמח לקבל אישור לכך והאם עליי להחליף רכיבים נוספים? בברכה.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים