ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
המדריך מתמקד בשיקולים של מחיר, גודל, בחירת מעבד, יחס ביצועים לחיי סוללה וערכת השבבים Nvidia Ion. http://yoni1z.blogspot.com/2010/04/netbook.html כמו כן מתארגנת קבוצת רכישה למחשב מיני נייד. הכוונה היא לפנות ישירות לאחד היבואנים הרשמיים ולקבל מחיר מיוחד ללא פערי תיווך, כולל אחריות מקורית של היבואן. מוקדם להתחייב על דגם ספציפי עקב השינויים המהירים בשוק זה, אך ההתמקדות היא על מעבד אינטל Atom N450, בעל מסך 10 אינטש לפחות וזמן סוללה ארוך. למעוניינים אפשר לשקול מחשב משולב עם Nvidia Ion2 המאפשר ניגון סרטים Full HD 1080p וחיבור HDMI. להרשמה היכנסו לבלוג שלי מצד שמאל למעלה. http://yoni1z.blogspot.com
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כמה שיותר כבד, הקלטות ועיבוד מוזיקלי כמו קיובייס, סרטים כרגיל * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? עד 3.5 ק"ג (זתאמרת לא כל כך פאקטור) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות נשמע לי סביר, אבל עדיף כמה שיותר... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) שום דבר שלא סטנדרטי כיום, כמו יואסבי HDMI וVGA * בלוטות? שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750 * כונן CD/DVD? צורב? הרגיל * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשר, מה טוב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף אני רוצה להוסיף שאני אני טס לאנגליה בסוף החודש הבא, אם יש אפשרויות משתלמ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? OFFICE, משחקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית מועדפת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חי…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי הי לאחר שהבנתי שאין שום בעיה עם ג'יגהבייט כלוח אם |(הודות לפורומים פה) אני מנסה כבר כמה זמן להרכיב מפרט שיהיה מצוין לעריכת וידאו , אני עובדת על אביד ולעיתים קרובות גם על פוטושופ, בדר"כ במקביל. חשוב שיהיה שקט אבל חשוב יותר שיקרר ויאוורר עצמו זקוקה לעזרתכם עם המפרט הבא שקיבלתי: מארז LEXA S NZXT שחור + חלון ספק כח 12CM FAN A.PFC WIN+600 600W HEC לוח GA-P55-UD3L GIGABYTE מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 750 זכרון TRANSCEND 2X2GB (4GB) DDR3 1333MHZ כ.מסך FX580 512MB PCIE PNY דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 7200 32MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4280 ש"ח כולל מע"מ מה דעתכם עליו? אני לא בטוחה לגביו ו…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1 - תקציב עד 5 אלף 2 - חריגה מקסימאלית - ללא 3- לנסות לחסוך כל עוד זה לא בא על חשבון האיכות. 4- שימושי המחשב הינם גיימינג וסרטים . משחקים לדוגמא : DBZ Xenoverse 2 , WWE 2k 18 , GTA V 5 - הגדרות גרפיות שיעלו את המשחקים הנ"ל באיכות סבירה . 6 - יש צורך באביזרים נלווים - רמקולים - פשוטים עד 100 ש"ח מקלדת + עכבר אלחוטי עד 150 ש"ח 7 - השקט חשוב - 5 8 - לא מתוכנן אוברקלוק 9 - לכלול מערכת הפעלה אופיס , לא חשוב לי אם מרכיבים או מורכב . 10 - איזור ב"ש והסביבה 11 - לא מתוכנן שדרוג מחשב בעתיד 12 - כמו שנאמר למעלה , מתחיל מאפס בשביל מחשב חדש שישמש לגיימינג ולכן אני מבקש לכלול במחיר ( 4200 ) מסך 24 אינצ' …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
הרכבתי פה מפרט בערך ב3700 שקל, זה הגג של הגג, תגידו לי מה אתם חושבים (מיועד למשחקים) AMD athlon xp 2500 + barton (333 mhz, 512k) box cpu [536] Abit NF7-SL v2.0 nforce2 motherboard (dual ddr400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 sound, usb 2.0 [566] Kingston ddr-ram 512 pc3200 [689] WD 40gb 7200 8mb buffer ATA100 HDD [379] Asus Radeon V9600xt /TVD 128 ddr Vivo DVI [1317] Simbadda 329-4 silver 400w 2.0 usb front (2 fans included) [197] רציתי לשאול גם איך הכרטיס מסך, אם הוא שווה את ההשקעה, ואם צריך קרור נוסף חוץ מה2 מאווררים שכביכול כלולים בקייס עצמו. (עוד כמה זמן אני מתכנן לקנות עוד סטיק של 512) תודה לעוזרים
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הכנתי מפרט שישמש לעבודה משרדית (לעסק) והתקציב אמור להיות סביר-מינימלי, אין סכום מסויים להצביע עליו, הכי זול ללא התפשרות באיכות, האם המפרט הנ"ל מתאים לכך או שאפשר להוזיל עוד? http://www.tms.co.il/preview/spec/3mhyx4e5 המפרט כולל מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים ואנטנה לרשת הביתית, דיסק טרה בייט נחוץ. ללא מערכת הפעלה. אם יש אפשרות להוזלה אנא עזרו בהקדם, הקנייה תבצע מחר בצהריים (30.12)
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מחשב לנובו Ideapad 720s צריך מחשב(לא לעצמי) שבנוי באותו סגנון - כלומר דק, בנוי משלדת אלומיניום וקל ככל האפשר(עדיפות 1.5 ק"ג ופחות) כי ישמש סטודנטית ל4 השנים הקרובות. לצערי בשום אתר אין חיפוש נורמלי לפי הפרמטרים שאני רוצה עוד דברים שחשובים: זיכרון ראם - 16 GB כרטיס מסך - הIRIS של אינטל מספיק או MX פשוטים, בעיקר כדי להריץ סרטים 4K בצורה חלקה סוללה - לא פחות מ50 W/h מסך - רק 14 אינץ! FHD לגמרי מספיק, בהירות במינימום 250 NITS, עדיפות ל300 ומעלה אין הגבלה לחברה מסויימת רק לא ASUS או TOSHIBA/יצרן סיני עלום שם הקנייה תתבצע כנראה רק ספטמבר ואולי באילת אז אפשר לשקול חריגות קטנות.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש גוף קירור למחשב נייד שלי. רמת השקט פחות חשובה , אלא יעילות הקירור יותר נחוצה לי. ראיתי כמה דגמים שנראים לי מתאימים כמו: CoolerMaster NotePal X2 Notebook Cooler או Thermaltake Massive23 LX LapTop Cooler אך אני לא יודע איזה יותר טוב. אשמח לעצות!
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, חריגה של עד 100-200 שקלים במקרה הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אופיס, זום, גלישה, משחקי מחשב(אין צורך לכרטיס מסך חזק, אך כזה שיכול לסחוב משחקי מחשב גם אם לא באיכות גבוהה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך(רמקולים בתוך המסך עדיף) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית …
-
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני בודק אופציות למחשב נייד קל עבור חברה שלי ללימודים, מדובר על 13.3 או 12.1 בלבד הדבר החשוב ביותר הוא המשקל, ורצוי מאוד שהוא יהיה מתחת ל-1.7 קילו, כמה שפחות יותר טוב בהתחלה חשבתי שהאסוס 1201N יהיה מומעד טוב, אבל נראה לי שהוא לא מספיק חזק, ועם חלונות7 הוא לא יציג ביצועים סבירים לעבודה ממושכת בגלל המעבד החלש, ורק 2 ג'יגה זיכרון, אני ישמח לדעת מאנשים שרכשו אותו איך הביצועים בחלונות 7 והם מרגישים שהוא "כבד" בעבודה ממושכת. בכל אופן, אחרי שחרשתי קצת על הפורום והרשת מצאתי כמה מועמדים שנראים לי: Dell Vostro 3300 עם שדרוג ל4 ג'יגה זיכרון, 3 שנים אחריות, מעבד יחסית טוב, סדרה עסקית איכותית.. החסרונות: משקל (מעדיף קל יותר למרות שהוא דיי קל), חסר HDMI בגלל שזה עסקי וזה קצ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב! אני מחפש לקנות מחשב של דל או לנובו מעבד 5 סדרה 8 מסך 15" בעיקר לאינטרנט וסרטים אם יש למישהו המלצה לחנות זולה או מפרט מתאים אשמח מאד! תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם נראה לי שטעיתי כששמתי את ההודעה הזו בפורום מעבדים ולוחות אם, אז החלטתי להעביר אותה לכאן. המחשב שלי מתחיל להזדקן והחלטתי לבצע שידרוג שיחזיר אותו לעלומיו. המערכת הנוכחית שלי: AMD Athlon +XP2000 Asus A7V133 Gigabyte Maya Radeon 9000 Pro 2x256MB SDRAM 133 Kingston Sound Blaster Live! Maxtor 40GB 7200RPM Pioneer DVD 106S Plextor 24/10/40A ThermalTake Volcano 7+ Arctic Silver 3 Chieftech Dragon 01-SLD Aluminum Case x4 80mm Case Fans IIYAMA Vision Master Pro 454 Enermax EG365P-VE חשבתי להתחיל בהחלפת הלוח והזיכרון שהם הרכיבים המיושנים ביותר אצלי. אני חושב ללכת על פתרון של nForce2 Ultra. איזה לוח מומלץ? חשבתי על gigabyte GA-7N400 או על Abit NF7-SL v.2. מה דעתכם? אולי ה …
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן! ברשותי Dell Inspiron 6000 ענתיקה.. זה המפרט [TABLE=class: spec-table, width: 310] [TR] [TD=class: spectd]Processor Name: Intel Pentium M 730[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Processor Speed: 1.6 GHz[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Operating System: MS Windows XP Home[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]RAM: 512 MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Weight: 7 lb[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Screen Size: 15.4 inches[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: spec-table, width: 310] [TR] [TD=class: spectd]Screen Type: Widescreen[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Graphics Card: Intel GMA 900 GM[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Graphics Memory: 128[/TD] [/TR] [TR] [TD=class…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מחשב לעריכת וידיאו חובבנית. המחשב ישמש גם לשימושים כלליים (אופיס, אינטרנט וכו'). תקציב: 3000 ש"ח (אפשרות לחריגה של כמה עשרות שקלים). מה לא צריך: מסך, רמקולים, מקלדת/עכבר. אין חשיבות לשקט מעבר לנורמלי, אין דרישות מיוחדות מהמחשב, לא יבוצע OC. העדפה חזקה לחנויות באזור חיפה (סקייפיסי, נועה, פנדה). נא לא לשלוח אותי ל-RSM - זו לא חנות רלוונטית מבחינת המיקום. מאחר ומעבדי SB אמורים לכלול פענוח/קידוד וידיאו מובנה, חשבתי ללכת לכיוון שלהם. ברור לי שבאותו תקציב אפשר למצוא AMD חזקים יותר, אבל מאחר ווידיאו זה הכיוון, העדפתי להישאר עם Sandy Bridge. להלן מפרט שהרכבתי: מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1058 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Gig…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, נפלה אצלי ההבנה שבלית ברירה המחשב בן ה-8 שלי צריך לעבור ולשמש כ-HTPC בסלון.. אודה לעזרתכם בחיפוש המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל זה התקציב כולל הכל.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תוכנות תלת מימד, זה מכסה גם שימוש משרדי וצפיה ב-HD אני מאמין א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בsketchup כולל ביצוע רינדורים (מבוססי CPU, מכאן שרצוי מעבד i7) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
תסתכלו על המפרט הבא - מחשב תותח ובעל יכולת עצומה... MEM : 512MB Samsung 670 VID : RADEON 9100 TV,DVI 128MB 590 CPU : INTEL P4 2.4GHz 1090 H.D : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 674.5 FANz : FAN For Hard Disk 40 Thermaltake Smart Case Fan 65 CASE : ATX MIDI 400W usb,window 270 MOBO : 8SQ800-SIS655,HiperTr,DualDDR 660 =>4059.5 מה אתם אומרים ? יש מקום לשיפורים (צריך לשמור על מחיר נמוך) ?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
!!בקשה!! המלצה על חנות מחשבים מקצועית לרכישת המפרט הבא לא אייבורי ולא KSP מס' פריט דגם כמות 01 לוח אם Asus Rampage II Extreme Motherboard - Intel X58 1 02 מעבד Intel Core i7 920 Processor BX80601920 - 2.66GHz 1 03 זיכרונות Corsair XMS3 Tri Channel 6GB PC10666 DDR3 Memory - 1333MHz, 6144MB (3 x 2048) (0.5 lbs) 1 04 כרטיס מסך Sapphire Radeon HD 4870 Video Card - 1GB GDDR5, 1 05 מארז Thermal take VG4000SWA Xaser VI ATX Full-Tower Case - Clear Side, Aluminum, 1 06 ספק כוח CORSAIR 750W CMPSU-750TX 1 07 דיסק קשיח Seagate Barracuda 1Tb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 32MB 2 08 צורב Lite-ON IHAP322-08 DVD Burner - 22X DVD+R, 22X DVD-R 1 09 לכידת וידיאו pinnacle Dazzle Video Creator Plus…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לקראת יום ההולדת הקרב, חשבתי לקנות לבתי נטבוק זול וטוב שישמש אותה במקום המחשב הנייח העתיק והרועש שלה (P4). השימוש הוא בעיקר לתוכנות אופיס לביה"ס, גלישה, סרטים (לא HD) ופלאש (youtube או משחקוני רשת). ראיתי את ה-EE PC 10005HA בקצת יותר מ-1200 ש"ח כולל משלוח + WIN7 כאן: http://www.21.tv/p-99347/d79ed797d7a9d791+d7a0d799d799d793+Asus/cf-6/?a=a ערוץ הקניות זה המקום האחרון שהייתי קונה בו, אבל במקרה הזה אולי כדאי לחרוג? יש חלופות עדיפות משמעותית (למשל ATOM כפול ליבה) במחיר קרוב? אולי זה? http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=6541 או זה? http://www.21.tv/p-98852/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Asus_1015P ב-1300 מקבלים מעבד N450, מאיץ גרפי…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמעט ולא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר לפעמים עבודה גרפית ואולי בעתיד עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות כבדות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4; nba 2k14; fifa 14; cod ghost -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).fhd 24 inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבו…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי מתנה נייד של HP פאבילון , מעבד פנטיום M במהירות של 1.5Ghz.. המחשב נועד לגלישה באינטרנט ועבודה קצת (טיפה) בפוטושופ.. המחשב עובד לאט - כמצופה מענתיקה כזאת... מותקן לי חלונות XP על כונן 120GB וחשבתי לשדרג ל SSD או לסיגייט מוטנט XT כדי לשפר את העבודה הרציפה של המחשב... דבר נוסף שמעצבן זה שאין חיבור SATA .. יש חיבור כלשהו שאני לא מכיר... בבדיקה ברשת - IDE Ultra ATA100 / ATA-6 ... לא נראה לי שיש כונן חדש בתומך בחיבור הישן הזה מה עושים? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב נייד 17 אינץ עד לסכום של 6500 ש"ח כמובן שאשמח לזול יותר, האם יש עדיפות למחשב שנותן 3 שנות אחריות? הדרישות הם: אינטרנט,אופיס,סרטים,משחקים. כמו כן ברצוני מחשב חזק ואמין לאורך זמן רב, יש לציין שהמחשב לא יצא מהבית אני פשוט רוצה להחליף את המחשב הנייח הישן שלי(נמצא אצלי כבר 10 שנים)למחשב נייד לפינת העבודה ובכך לחסוך בחוטים וליצור פינת עבודה נקייה ומסודרת יותר. אשמח לקבל הצעות. בתודה מראש אלברט
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי מחפש מחשב נייד עוצמתי ביותר לעריכת: גרפיקה, אודיו וידאו תקציב: 9K נדרש: SSD מהיר T1 זכרון 16GB-32GB ל16 יכולת הרחבה לוח אם i7 מסך גרפיקה ללא מגע, חדות צבעים, פיקסל גבוה 15" כרטיס מסך NVIDIA משקל הכי קל שאפשר בלי צבעוניות על המקלדת וכדומהה (למשל LENOVO LEGION מקלדת אדומה לא רלוונטית) עובד טוב עם קיובייס ללא תקלות, תוכנות אדובי כולן (פוטושופ פרמייר ואפטר אפקט) אך ורק חנות מוכרת עם ותק כל החיבורים הנדרשים למשל להרחבות, כרטיסים חיצוניים, נוחות מירבית, משטח עכבר נוח מחשב שקט, מהיר, וונדווס 10 64BIT (אם ברכישה בודדת זה מתאים ל2 מחשבים אז לא מחייב תוספת כי יש לי כבר) מעבד חזק,הכי…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מארז - Thermaltake V3 ספק - In Win Power Man 450W Real (שלוש שנות אחריות) מעבד - Intel® Core™ i5 750 2.66GHz (+ קירור מקורי של Intel) לוח אם - GA-H57M-USB3 GIGABYTE כ. מסך - Sapphire ATI Radeon HD 5450 512MB DDR2 דיסק קשיח - Western Digital 1000GB SATA2 64MB Buffer / Samsung 1T HD103SJ המחיר יצא 2540 (כולל הרכבת מחשב) ** זיכרונות אני מוסיף בנפרד (מיד 2 - זה משנה? יש אחריות לכל החיים) ** המחשב מיועד לעבודה בייתית משרדים כבדה (אין משחקים כלל, אין OC) כמה שאלות: 1. איך המפרט באופן כללי? אני חושב שהמחיר טוב 2. הספק הוא ג'נרי? הם טוענים שזה יבוא אישי שלהם ומספקים 3 שנות אחריות ורושמים שהוא מותג. העלות של זה היא בסביבות ה-220 שקלים, מה אתם אומרים עליו? למישהו יש ניסיון? הוא נשמ…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-