ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני סטודנט ואני מעוניין לקנות מחשב ללימודים. אני מעדיף מחשב חזק, קל ולא יותר מדי גדול. יש לאחי YOGA PRO 2 ואהבתי את המחשב הזה לכן חשבתי אולי ללכת על YOGA PRO 3. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המחשב ובנוסף אם יש לכם המלצה על מחשב אחר אני אשמח לשמוע. נ.ב אני מתכנן לקנות את המחשב מארה"ב. http://shop.lenovo.com/us/en/redux/laptops/lenovo/yoga-laptop-series/yoga-3-pro-laptop/ * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים,משחקים קלים. * גודל המסך? 13-14. * משקל רצוי? עדיף שהוא יהיה קל כי זה מחשב שמיועד ללימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לדעתי 6 שעות עבודה זה מכובד מאוד * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD ואפשר בנוסף גם כונן רגיל אך לא חובה * כונן אופטי?…
-
- 5 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אני נכנס למסלול לימודים של הנדסת תוכנה במשך 6 שנים, צריך מחשב חזק שיריץ מספר תוכנות כבדות יחסית במקביל ויחזיק לאורך זמן, בתקציב של עד 5,000. חשבתי על זה: http://ksp.co.il/?uin=26343 דעות, הצעות?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד העומד בדרישות הבאות- * מטרות המחשב? תכנות, אינטרנט עבודה משרדית * גודל המסך? עדיפות למאט (אם אני לא טועה יותר טוב מבחנית תאורה) * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל- SSD, לפחות 128GB, עדיף יותר אם נכנס במחיר. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מביא את המחשב מארה"ב אז אני מניח שאני אוכל להביא מחשב יותר ט…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתחיל לימודי מדמ"ח באוקטובר הקרוב. מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, אופיס, תכנות, סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6" / 14". אשמח לקבל הסבר אחת ולתמיד למה עדיף מאט על מבריק. ולמה מסך מגע נחשב לגימיק? * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouc…
-
- 27 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
שלום, אבקש את עזרתכם בבחירת מחשב נייד שישמש כתחליף שולחני. התקציב: 3000 ש"ח זקוק לניידות בתוך הבית בלבד, כך שלא חשוב המשקל וזמן סוללה. * מטרות המחשב?: גלישה , צפיה, עריכת סרטים ומוזיקה בסיסית. * גודל המסך?:15 ומעלה *האם חשוב מסך מבריק או מאט?:עדיפות למאט * רזולוציית המסך?:אם אפשרי בתקציב, FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?: אין * משקל רצוי?: לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך?:לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?:לא * Bluetooth?:לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?:אסתפק גם במינימום הקיים. * כונן אופטי?:לא נחוץ * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?:לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?:לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?:לא * האם יש לכם העדפ…
-
- 19 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/mhshb-iid-notebook-toshiba-satellite-l50-156-5200u-1tb-dos-m260-2gb-hisol-mlai-oshibh-p-17540?cPath=115_126 http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/dell-inspiron-3442-4gb-500gb-geforce-820m-windows-shlomim-bashrai-p-16499?cPath=115_126 מה דעתכם? אני גם לא מכיר כ"כ האמת את החנות הזאת.. מישהו שמע עליה? יודעים אם היא אמינה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי היום ולהחליף מעבד(בתוספת קירור שקט) +לוח אם+זכרונות. מהו השילוש האופטימלי שאני יכול להשיג בעד 2,000 ש"ח (אם ניתן לחסוך, עדיף). מטרת המחשב - שימוש משרדי די מסיבי, יחד עם הרבה מדיה ומעט מאוד משחקים. חשבתי על משהו בסגנון הזה: [TABLE=class: cms_table, width: 620] [TR] [TD][TABLE=class: cms_table, width: 100%] [TR] [TD=width: 10%]מק"ט[/TD] [TD=width: 45%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 10%]C4590T[/TD] [TD=width: 45%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪940[/TD] [/TR] …
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש, לדסקטופ שלי יש את המפרט הבא: (נקנה ב-2012) [TABLE=width: 395] [TR] [TD]CPU[/TD] [TD]core i7-3820[/TD] [/TR] [TR] [TD]MB[/TD] [TD]gigabyte GA-X79-UD3[/TD] [/TR] [TR] [TD]case[/TD] [TD]CoolerMaster Storm Scout[/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM[/TD] [TD]Corsair DDR3 CMZ4GX3M1A1600C9[/TD] [/TR] [TR] [TD]CD[/TD] [TD]SATA LG DVDX24 DL[/TD] [/TR] [TR] [TD]HD[/TD] [TD]Corsair GT Series 60GB CSSD-F60GBGT-BK SSD[/TD] [/TR] [TR] [TD]Vcard[/TD] [TD]Sapphire AMD Radeon HD 7770 1GB GDDR5[/TD] [/TR] [TR] [TD]Power supply[/TD] [TD]Corsair CMPSU-600CXV2EU CX600 V2[/TD] [/TR] [TR] [TD]water cooling[/TD] [TD] Corsair H60[/TD] [/TR] [/TABLE…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התקציב הינו 8000 ש"ח אפשר לחרוג עד 500 ש"ח השימוש העיקרי הוא משחקים וצפייה בסרטים/סדרות באיכות גבוהה. בנוסף עבודה עם אפטר אפקט, ופוטושופ(אך לא לשם זה נקנה המחשב). כמעט כל משחק חדש שיוצא בהגדרות גרפיות הגבוהות ביותר, מעוניין ברזולוציה הכי גבוהה בתמיכה ב4K אין צורך בציוד היקפי כלשהו. שקט חשוב מאוד. לא מתוכנן אוברקלוק יש צורך במערכת הפעלה, ככל הנראה 10/8 אין העדפה לחנות, מאזור המרכז הקנייה מתוכננת לימים הקרובים אלא אם כן יש משהו פורץ דרך שיש סיבה לחכות לו עד כחודש ימים. לא מתוכנן שידרוג בשנתיים הקרובות. חשוב : 2 טרה SSD באזור ה 250. זכרון 16 מעבד i7 עם 6 ליבות. כרטיס מסך 1800-2500 ש"ח תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה ביצירת מפרט למחשב משרדי וחנות טובה לקנות ממנה באיזור השרון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מבקש את עזרתכם בבניית מפרט לחבר (freelancer במקצועו, כמהנדס מכונות). תוכנות: Solidworks, CATIA. תקציב: עד 3000 ש"ח, עדיפות לאיזור ה-2000. בנוסף, שימוש ביתי לא כבד יותר מדי.. אם אפשר לדחוף במחיר SSD עם נפח נורמלי, אז למה לא. אין צורך בציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להגיע לאיזור ה2000-2500 אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, תוכנות מידול (Solidworks, CATIA) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: DOTA…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
ניסיתי להרכיב מחשב לאבא שלי לעבודה משרדית (אופיס - וורד, אקסל ואימייל) ואינטרנט ועבודה עם הרבה PDFים.. המחשב אמור להיות ליחסית הרבה זמן, כ 4-5 שנים. התקציב עומד באיזור ה - 2K אבל גמיש, כלומר ההעדפה היא לא להוסיף רכיבים בעתיד. אין צורך בציוד היקפי (דרוש צורב בסיסי), השקט לא מאוד חשוב, לא מתוכנן OC, אין צורך בווינדוס/אופיס אני מעדיף לקנות ב KSP (קרוב מאוד לבית). לפי מה שהבנתי - המעבד לא אמור להיות חזק יחסית (כיוון שלא מיועדות להיות בשימוש תוכנות כבדות/גרפיקה). כן אני רוצה שיהיה זיכרון סביר שירוצו כמה דברים במקביל (אני חושב ש 8GB יספיקו - תקנו אותי אם אני טועה), וכן הדיסק קשיח צריך להיות 1 tera. ההעדפה היא שיהיו בלוח אם 6 יציאות USB אחוריות (ולא 4). חבר המליץ לי על SSD בטענה…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, חבר מתחיל ללמוד הנדסה רפואית באוקטובר הקרוב ורוצה לקנות מחשב נייד ללימודים ושימוש כללי - כרגע אין לו מחשב. התקציב שלו הוא מקסימום 4500, ללא חריגה, כאשר אם ניתן לחסוך זה מצוין. המטרות העיקריות למחשב הן, כאמור, לימודי הנדסה ושימושים כלליים כמו צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט והאזנה למוזיקה. חשוב לו זמן סוללה שיספיק ליום לימודים, רזולוציה FHD, ו- ssd. גודל המסך בין 13 ל- 14 אינצ' ועדיף שיהיה כמה שיותר קל (באזור קילו וחצי אידאלי). הוא לא מתכוון לשחק משחקים במחשב. בראיה של כמה שנים קדימה, חשבתי על המחשב הבא: http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=898534 כאשר אני אחליף את הקשיח ל- ssd של 250 ואוסיף מגירה לקשיח כך שבקיים ניתן יהיה להשתמש כקשיח חיצוני לאחסון וגיבוי. סה"כ צר…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב שעכשיו אני מסתכל עליו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=893535 הוא נמצא על טווח המחיר שאני מחפש ונראה טוב על הנייר. המחשב ישומש לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים וסרטונים. גם כדאי שיוכל להתמודד עם עריכת מסמכים בסיסית. הוא מיועד לילדה מתבגרת אבל כנראה ישומש גם בידי שאר המשפחה. האם הנ"ל בחירה טובה? קצת מפחד מאסוס ומותג הזנבוק מכל מיני דברים שאני שומע עליהם בארץ... אם יש אלטרנטיבות מקבילות מחברות שונות אשמח לשמוע. אנחנו טסים בקרוב, לכן הקנייה צריכה להתבצע בקרוב ומחנות עם זמן אספקה נמוך.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברה איך המפרט שבניתי? הגיע הזמן שאשדרג את המחשב הישן וזה המקסימום התקציב.… Amd 7600 קוואד קור 3.1 גיגה הרץ a8-7600 לוח אם אסוס A88XM-A ציפסט-a88x ספק 500w טרה דיסק קשיח זיכרון 8 גיגה קינסטון ddr3 צורב ומארז סטנדרט כרטיס מסך- Gtx 750 asus מהירות 2 גיגה מסך אלסידי 21.5 אינץ לד aoc בבקשה אשרו לי שהמפרט חזק ויתאים לי לביצועים טןבים… - - - תגובה אוחדה: - - - דרך אגב הכל עולה 3000 באייבורי וזה התקציב שלי
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
מחשב נישא ASUS N55SF לאחר שדרוג ל WIN 10 הקול מהרמקולים נעלם. לעומת זאת הקול מהאוזנייה קיים. לא מוצא דרייבר מתאים.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
מחשב גיימינג ותיק שהורכב ע"י tms: לוח אם: Gigabyte p35-ds3l מעבד Intel Q6600 קירור: thermaltake V1 זכרונות: 4x OCZ 1GB 800MHz כרטיס מסך: sapphire radeon 4870x2 ספק כח: corsair 520hx מארז: NZXT Lexa BlackLine. אשמח לדעת כמה המפרט הזה שווה כיום!
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
ברשותי מחשב לנובו מדגם w510. אחרי הרבה זמן עם בעיות ביצועים גיליתי שהבעיה היא בכבל הטעינה, שההספק שלו הוא 90w בלבד, ומכניס את המחשב למצב של ביצועים נמוכים כשמחברים אותו (בעיה ידועה של הדגמים הללו). מצאתי פתרון זמני דרך קונפיגורציה, אבל בשביל פתרון קבוע אני זקוק לכבל בהספק גבוה יותר (למשל, מק"ט 55Y9317, שהוא 135w). אפשר לרכוש את הכבל הזה בארץ בכ-380 ש"ח, או להזמין מחו"ל ולחכות זמן ארוך יחסית, אבל אני בטוח שיש המון כאלו שמסתובבים חסרי שימוש אצל אנשים. אם יש לכם כבל כזה שאתם מעוניינים למסור/למכור (או יודעים על חנות שמוכרת משומשים/חליפיים במחיר זול מהמחיר של החדש/מקורי) אשמח להפניות. תודה! נמרוד
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי. מעוניין למכור את ה HTPC שלי שמשרת אותי כבר הרבה זמן לתורך מעבר ל NAS. המפרט: מעבד: E8400 לוח אם: Intel DG41RQ זיכרון: 4GB G.Skill כ.מסך: Nvidia GT210 (בסיסי רק כדי יציאת HDMI) הרד דיסק: green WD 1TB ספק: 250 W מארז: Antec HTPC case כונן CD אני מעריך שבסביבות 800 ש"ח זה סביר?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחשב כמעט שלם עם מעבד I7 4790K . מאוורר למעבד NOCUTA NH-D15 (ללא מאווררים רק גוף קירור). לוח אם Z97X-SLI. זיכרון 2X8GB 1600MHZ DUAL CHANEL. כונן SSD 128GB (משומש היה מורכב במחשב נייד). מארז ANTEC GX900. המחשב ללא ספק. את רוב חלקי המחשב קיבלתי את המחשב אני לא רכשתי. אני משתמש בנייד ואין לא צורך במחשב נייח. מחפש עזרה בקביעת מחיר על כל החלקים לא מוכר בנפרד.
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המסך בעל רזולוציה של 1080X1920 מיועד לגרפיקות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס קול 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
שלום חברים נכון לעכשיו יש לי מחשב די ישן וטלויזיה 34 או 32 lcd ישנה של שארפ , מחובר אליה גם המחשב וגם הממיר.. והגיע הזמן סוף סוף להתחדש .. אז ככה אני עם תקציב של 10,000-12,000 גם לקנייה מחשב וגם לטלויזיה ביחד .. (חסכתי בכוחות עצמי) מה המפרט הכי טוב שאפשר להוציא ביחס לזה שאני משחק במחשב וירצה לשחק במשחקים החדשים ( gta / cod ) וכל החזקים .. ומה המסך הכי טוב שאני יכול להתאים למחשב מבהתאם לכרטיס מסך טוב .. אני צריך שהשילוב שלהם יהיה טוב ושלא יהיה איזה צוואר בקבוק או משו .. אני יודע שזה קשור לעוד גורמים , אז בשביל זה אני מבקש גם את המפרט של המחשב שיהיה מפרט מאוזן ויעיל .. ולהתאים מסך טלויזיה או מסך מחשב לפי מה שיותר כדאי עכשיו אני חושב שאם בוא נגיד אני מנצל את כל התקצי…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל מכם המלצה לרכישת מחשב שיתאים לעבודה עם לייטרום ופוטושופ. מאחר ואני לא מבינה במחשבים אשמח אם תפרטו את הצעתכם המחשב ישמש אותי לעבודה בעיבוד תמונות כפרנסה ולא כתחביב מבחינת המחשב אני רוצה שהוא יהיה מעולה וישמש אותי לכמה שיותר זמן עם אפשרות לשדרוג רכיבים במידה והם כבר לא יהיו רלוונטיים ושיהיה ממש מהיר כדי שמספר תכנות יוכלו לפעול יחד ושזה לא יכביד על המחשב. מבחינת תקציב - לא מעוניינת לשלם המון כסף אבל אני יודעת שזה לא יהיה זול ולכן המקסימום הוא 5,000 ש"ח. ועוד משהו קטן... חשוב לי שהמחשב יהיה שקט תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לאחרונה התחלתי ללמוד תכנות ובנוסף אני עורך תמונות וסרטונים והחלטתי שאני צריך לקנות מחשב נייד שישרת אותי בצורה טובה אבל לא יקר מידי. * מטרות המחשב? תכנות, עריכת סרטים ותמונות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? לא גדול מידי (משהו בסביבות 13 אינצ') * רזולוציית המסך? חשבתי על משהו בסביבות ה 4K אבל השאלה מה ההבדל במחיר בינו לבין FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי? רצוי לא כבד מידי אבל זה לא כזה משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה בינוני (לא משהו משוגע אבל שיחזיק יום עבודה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, כניסת כרטיסי SD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשבתי על SSD אבל השאלה אם אני צריך את זה בהתאם לצרכים שלי * כונן אופטי? - * האם דרושה תמיכה…
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו להפנות אותי למחשב מומלץ בתקציב של עד 4000 ש"ח ללא ציוד נוסף. הדרישות שלי מהמחשב הם בגדול, ביום יום הוא יעבוד כמחשב בסיסי (אופיס + אינטרנט) אך צריך שתהיה לו האפשרות גם להפעיל מידי פעם תוכנות כבדות כמו אוטוקד סקצאפ ופוטושופ. בנוסף למחשב יהיה מחובר תמיד 2 מסכים עם עדיפות ליציאות של DVI/HDMI וכן שיהיה כונן SSD. וכונן נוסף של 1TB בנוסף רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב שבתמונה המצורפת. בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 779 צפיות
-