ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אני עובד עם המחשב(מחשב חדש בן חודש של DELL) ופתאום הוא התחיל לעשות רעש מהצד השמאלי למעלה והוציא מהצד אוויר חם, לאחר שתי דק הרעש נחלש והוא כמעט נפסק וכך גם האוויר, יצא הרבה פחות אוויר, זה הגיע לרמה שרק אם ממש מקריבים את האוזן שומעים את הרעש ורק אם שמים את היד מרגישים שיוצא אוויר. זה נורמאלי?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי ללימודים בתקציב של 2000-3000 שקל. היא בעיקר תשתמש בו בשביל לגלוש, לימודים (אופיס וכו') ואולי Sims 4 (רק אם אפשרי להכניס בתקציב כמובן). תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כבדים, בתקווה שיוכל להריץ כל משחק על ההגדרות הגבוהות ביותר ב-FPS מעולה בלפחות 3 שנים הקרובות. המחשב יהיה המחשב הראשי והיחיד שלי כך שמשמש גם ללימודים לסטודנט ועבודות מסביב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא פחות מ-17 אינץ', אני לא יודע מה ההבדל בין מסך מבריק למאט, אשמח להסבר. * רזולוציית המסך? לא מבין בזה הרבה אבל כמה שיותר, יותר טוב. כל מה שישפר לי את הביצועים והגרפיקה במשחקים הרי הוא מבורך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? חובה numpad במחשב. * משקל רצוי? לא משנה כל כך, ברור לי שאני לא עומד לקבל פה מחשב קל ונוח לנשיאה עם הדרישות שלי... אני כרגע עם מחשב גיימינג נייד מיושן יחסית שהמחשב הנ"ל אמור להחליף (Asus G73). הוא שוקל 4 ומשהו קילו ואני מ…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש איזו תוכנה שבודקת את איכות הסוללה, האם היא פועל כראוי או לא? כי יש לי מחשב חדש של דל ואני מרגיש שהסוללה נזללת מהר מדי מבלי שאני עושה דברים קיצוניים במחשב.
-
- 8 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייבים לנצל כל שקל, שיהיה cost efficient ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ולימודי הנדסה (תוכנות שישתו את הRAM) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - המשחקים החדשים שיוצאים , גם FPS וגם בסגנון dragon age inquisition וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב: עד 2,700₪, לנסות לחסוך. בלי מ"ה. מיועד בעיקר לצפיה בווידאו בכל האיכויות הקיימות ולגלישה באינטרנט. לא מיועד בכלל למשחקי מחשב. יש לי כבר: מארז, 2 דיסקים קשיחים SATA, צורב DVD בחיבור IDE, מסך (''20, רזולוציה מרבית 1600x900), מקלדת, רמקולים ועכבר. חשוב שלא יהיה רועש. לא מתוכנן אוברקלוק או שדרוג עתידי.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עריכת וידיאו 3D וכל מה שנוגע לעריכה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AE , PS , 3DSmax , sourcefilm maker , sony vegas וכדומה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, BF, AC , CS GO ומשחקים חדשים שייצאו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 24 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=31167 איך המחשב הזה שחבר בנה לי בתקציב 4K+- 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21אינץ 1680 1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את המחשב דרך אייבורי / KSP אילת. אחרי בדיקה של מספר מחשבים החלטתי ללכת על אחת מהאופציות הבאות: 3,700 ש"ח (עם אחריות ל-3 שנים) אחרי הורדת מע"מ Lenovo Yoga 500-14 80N40036IV 3,700 דרך אייבורי אילת: (זכרון 16G) "15.6 Dell Inspiron 5558 i7-5500U מסך מגע או כל מחשב אחר שמופיע כאן בלינק, עונה על הדרישות ועולה פחות מ4300 (מחיר אילת): רזולוציה 1080X1900 IPS, מאט 8G RAM + עדיפות SSD / היברידי סוללה חזקה משקל נמוך מעבד i7 https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?orderBy=&act=cat&id=2590&filters%5B1184%5D%5B%5D=1189&filters%5B1184%5D%5B%5D=1190&filters%5B2802%5D%5B%5D=2807&filters%5B3091%5D%5B%5D=3092 יום טוב חברים
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשוב לי שתהיה צריכת חשמל נמוכה (ויותר נכון תפוקת חום נמוכה) כי החדר שלי לא מתאורר כמעט. בעדיפות מחנויות שיש באילת מאחר ואולי אני אקנה שם... בתודה.
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עמיד/ביטוח ל-X שנים לשבר נזק וכד' * מטרות המחשב: בעיקר עבודה משרדית, צפיה בסרטים מיוטיוב ואולי גם כמה משחקים קלים. * גודל המסך: "15.3 מאט. * רזולוציית המסך:" הכי סטנדרטית, רוצה לראות את האייקונים בגודל נורמלי ולא פצפונים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: עדיף מקלדת מוארת אבל לא חובה. * משקל רצוי: לא כבד במיוחד, נועד לבית אבל לפעמים גם לוקחים אותו למקומות אחרים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא, סוללה סטנדרטית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:לא * Bluetooth: היום זה סטנדרט. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256G * כונן אופטי: מומלץ שכן, אבל אפשר להסתדר בלי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא, אבל אני רוצה אם אפשר ש…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601483645 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 576/564 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M-P33-V3 - MSI - Socket LGA1150 CPU support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - DVI, VGA video outputs - 1x PCIe 3.0 x16 slot - 8 channel audio - 4x SATA6 3Gb/s - 2 x SATA2 3Gb/s - Gigabit ... שלוש שנות אחריות כמות: - 1 - 256/251 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - HyperX - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטונים וסרטים/סדרות, ללימודי חשמל עם תוכנות כבדות. למשחקים נגיד כמו GTA החדש ופיפא call of duty אבל שלא יהיה חזק בצורה קיצונית שיקפיץ תמחיר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14, אפשר להציע גם כאלה עם 15 * רזולוציית המסך?שיהיה מסך איכותי , רצוי FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כדי לחבר לטלויזיה לעיתים * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd כלשהו יהיה נחמד , לא בטוח שיכנס לתקציב. 1 TB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
היי דרוש לי מחשב לשימוש ביתי חזק במיוחד בעל ביצועים הגבוהים ביותר בטווח של 2000-2400 ניצול מקסימלי של הסכום גג חנות מועדפת KSP בלבד מצ"ב מפרט שבניתי KSP מעבד Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד :Arctic Alpine 11 GT CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות :Kingston HyperX FURY 2x4GB DDR3 1600Mhz CL10 Kit כרטיסי מסךOn Board Intel HD Graphics 4600 דיסקים קשיחים :Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III צורבי DVD :LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM ספקי כוח :Antec 450W Active PFC VP450P PSU מארז sharkoon vs4s black atx case no psu
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש להחליף את הנוכחי שמקרטע לי. אשמח להמלצות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תיכנות, משחקים כמו football manager * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סולל…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים ולפניכן אני בארה"ב ככה שאני מעדיף לקנות משם את המחשב * מטרות המחשב? תכנות, MATLAB , משחקים כבדים(אבל לאו חשובות ההגדרות) ועבודה משרדית כמו כל סטודנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15.6 * רזולוציית המסך? 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי?כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סוללה שתחזיק כ4 שעות של עבודה כבידה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 * Bluetooth? אם אפשרי- לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 256 גיגה * כונן אופטי?ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. יש לי לפטופ עם חיבור קיים לSSD. חבר טוב נסע לאילת, החלטתי לנצל את ההזדמנות והבאתי לו כסף אמרתי לו שירכוש לי SSD של סמסונג שמתחבר למחשב נייד עם חיבור קיים. נתתי לו את הדגם הספציפי שאני רוצה שמתאים לחיבור שיש לי והוא הביא לי samsung evo 850 , עכשיו הכל טוב ויפה רק שזה לא מתאים לנייד זה הSSD הדרך היחידה היא להעביר את ה HDD הקיים למקום של הצורב ובמקום זה להתקין את ה SSD הזה עליו? ואם כן, איזה חלקים אני צריך?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש מחשב שאני יוכל להשתמש בו לגיימיניג וטיפה עריכת וידאו עם תוכנת avid אבל בעיקר לגיימינג וצפייה בסרטיםֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿֿ/סדרות ורצוי שיהיה מסך מגע חשבתי על המחשב הזה https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14802 אני מתכוון לרכוש את המחשב באילת תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
באתר תחת מפרטים מומלצים, נמצא מפרט מספר 7 והוא מתאים לצרכים שלי. נסיתי לחפש את הרכיבים במספר חניות וכרטיס המסך לדוגמה לא נמכר בהם. רציתי לבקש סיוע בעדכון המפרט. בנוסף מפרט # 6 זהה לחלוטין למפרט הזה עם מעבד i5 במקום (עוד לא החלטתי אם אני צריך i5 או i7) ולכן חשוב לי שהעדכון יתאים גם ל Intel i5-4690 3.5Ghz Tray. http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/10 [TABLE=width: 1164] [TR=class: firstl, bgcolor: #E4E4E4] [TD=align: center]פריט[/TD] [TD=align: center]תיאור[/TD] [TD=align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: specs even] [TD=class: part]מעבד[/TD] [TD=class: model]Intel i7-4790 3.6Ghz Tray[/TD] [TD=class: price]1450 ₪[/TD] [/TR] [TR=class: specs odd, bgcolor: #F7F7F7] [TD…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני משתמש ב-SSD של אינטל בנפח של 120GB וחשבתי לקנות SSD רזרבי על מנת לעשות שכפול של נוכחי שישרת כ-SSD להציל אותי בזמן חירום. האם זה רעיון גיבוי טוב שיכול להציל ולתת לי להמשיך לעבוד ללא הפסד זמן ונתונים חשובים? איזו תוכנה תוכל לשכפל דיסק נוכחי ולהבטיח שבזמן חירום דיסק SSD משני לא ייכשל וישאיר אותי שעות לשחזר מערכת ונתונים ויאפשר עבודה עיקבית? אני עושה עבודה משרדית ואני בוטח ב-SSD של אינטל מבחינת אמינות שזה נקודה הכי חשובה לי ועל פי זה רציתי גם לדעת איזה מותג אחרי אינטל אתם יכולים להמליץ מבחינת אמינות. תודה
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כבר כמה ימים שחושב להחליף את המחשב הישן והירידה לאילת זו הזדמנות טובה לכך. 2 מחשבים שאני מתקשה להכריע ביניהם: אסוס http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=16088 לנובו http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=27195&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap מטרות המחשב: לימודים ושימוש משרדי + גלישה באינטרנט(סרטים, מוסיקה, צפייה ישירה בשידורים וכו..), לא משחקים ולא משהו יוצא דופן, גודל מסך: 14-15.6, לא חשוב מבריק או מט. זמן סוללה לא ממש קריטי, זמן ארוך יותר זה רק בונוס. כונן אופטי קיים בשניהם והיציאות דומות. וזהו בגדול, לא מחפש משהו מעבר לזה, אמינות, איכות וחוזק..זה מה שחשוב לי. אשמח לעצה שתסיים את ההתלבטות שלי בין הדגמים. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 - ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות וממש מעט פוטושופ, לייטרום וסוני וגאס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio באופן תדיר, פוטושופ, לייטרום ווגאס באופן מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 4, Falcon 4, The Witcher 3, ובשאיפה Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר למסך 40" ולמסך 24" -לאילו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות עריכת וידאו,פוטושופ משחקים למיניהם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LEAGUE, הרבה FPS למיניהם, משחקים עם הרבה חישובים כמו בסגנון 7D2D אבל עוד כאלה שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך צריך לקנות עם המחשב, לכן מה שיהיה נוח וטוב -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 5 תגובות
- 992 צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר המון התלבטויות אני חולק כאן את מפרט הHTPC שאני חושב לקנות (הקרדיט לא הולך אלי אלא להרבה יועצים שמבינים הרבה יותר ממני) המחשב באמת ישמש בהתחלה לצפיה בבלו-ריי וב KODI אבל בהמשך גם כמחשב הרב תכליתי של המשפחה בשנים הקרובות ולכן השארתי מקסימום אפשרויות (להוספת עוד כוננים, עוד זיכרון, כרטיסי מסך ועוד כרטיסים שאני לא חושב עליהם כרגע). הדגש העיקרי כאן היה על צורת המארז שמתאימה לי בדיוק לארונית , לא קטנה מדי, לא גדולה מדי ונראית נהדר לטעמי.(לכן גם הסכמתי לקחת מארז שקיבל ביקורות מעורבות) [אופציה נוספת הייתה ה Silverstone GD09 שנמכר ב420 ש"ח, או ה GD07 שלא מצאתי בחנויות] החיסרון הבולט הוא שהמחשב עולה כאלף שקל יותר ממה שתוכנן במקור. ~ הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.c…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-