עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Stingray,

היי, מחפש נייד בדגש על מסך איכותי ביותר. לאחרונה קיבלתי Macbook pro 15" 2015 מסך רטינה מהעבודה. עדיין בהלם מהמסך. מעוניין במחשב עם מסך זהה אבל לא Apple. לגבי שאר החומרה, לא קריטי, נועד בעיקר לקידוד. תקציב: אין לי שמץ מה המחירים אבל עדיף כמה שיותר זול. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by kawaiiJJ,

מפרט שבניתי אפשרויות לשפר בבקשה מעבד: 1159 ₪ - * חדש במלאי * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz S1151 לוח אם: 549 ₪ - * חדש במלאי * - Gigabyte GA-H170M-D3H S1151 זכרון: 269 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: 1629 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 1051Mhz 4G DDR5 + MGSV דיסק קשיח: 429 ₪ - WD Caviar Black 1TB 5 Years Warranty כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE באנדל (מארז + ספק): 399 ₪ - * מבצע * - Antec 4000B USB3 + FSP HYPER 500W BUNDLE קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - Zalman Ultra Quiet CNPS80F 83W מחיר סופי: למזומן 4568 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 46…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Yoniarnon,

מה אתםחושבים על המחשב הזה? הוא מגיע בילד אין מ Tms עולה סביבות ה 350שח 350שח שווה את הכסף?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by spamso,

אהלן, קודם חיפשתי (בפורום וברשת) ולא ממש מצאתי את תשובות מתאימות, מתבלט בין הדגמים האלה: http://ksp.co.il/?uin=27192 http://ksp.co.il/?uin=27188 היתרון מבחינתי לu41 מלבד מהמחיר הוא הכרטיס מסך הפשוט, מהסיבה שאין לי צורך באחד מתקדם יותר שזולל סוללה. היתרון לz41 היא העובדה שיש לו כונן אופטי אותו אני מתכוון להפוך לssd (באמצעות מתאם) זה אפשרי בדגם המסוים? פרט נוסף שמעניין אותי לדעת הוא זמני הסוללה שאף מקום לא טורח לציין, הבדיקות שראיתי ברשת היו עבור דגמים אחרים (חיפשתי גם s41 לפני) עם מעבדים חזקים/חלשים יותר וכרטיסי מסך שונים. שאלה נוספת היא במידה ומישהו מכיר לעומק יותר את הדגמים ויכול לפרט על עוד ההבדלים מלבד מקלדת מוארת כרטיס המסך וגודל אחסון, שינויים בפלסטיקה אולי? תודה רב…

5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מבלי לאבד איכות, ודאי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים החדשים, כולל אלו העתידיים (Star Citizen וכו'). מסך 1920x1080. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש אבל לא נכלל בחישוב כרגע. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כ…

6. Started by MatanFrenkel,

בנוסף, זכרונות G.SKILL DDR2 1066MHZ 2X2GB ספק כח OCZ SXS500W כרטיס מסך 6950 2GB ומארז ANTEC 1200, כדי להשאיר ולהכניס לתוכו את המחשב הבא נכון?

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? CAD - SOLID EDGE בעיקר, קצת מולטימדיה וכולי (סרטים הורדות וכאלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, יתכן פרנסה בעתיד, SOLID EDGE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ללא גיימינג בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD , כרגע מסך יחיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם…

8. Started by yoni111,

1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך בתקווה עד 5000 ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). : adobe photoshop cc , adobe after effects cc ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.watch dogs , titanfall , call of duty advanced warefare , skyrim , soldierfront ...... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ רוב הזמן ואולי גם לטל…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. 1. מעבד 4 ליבות בין 3.2 - 3.8 מהירות 2. כרטיס מסך ברמה גבוהה 3. בשביל משחקים בסגנון של COD 4. זכרון 8GB מינימום

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by sagiia,

היי, אני מתחיל ללמוד מחוץ לבית ולכן אני צריך מחשב נייח. אני מתכוון לקנות ביום ראשון בksp/ivory. אני מתכוון לקרוא המון במחשב (ספרים בקבצי pdf), לעבוד עם המון תוכנות במקביל, להשתמש בתוכנות כמו android studio, eclpse, photoshop cc, Jcreator U וכו. אני אשמח למסך טאץ שיקל עלי בקריאה (בגלל הגלילה) אך זה לא חובה. חשוב לי שיהיה במחשב לפחות 500GB. חיבורים כמו HDMI וUSB 3.0 הם חובה מבחינתי. אשמח למסך FULL HD אך אני מוכן להתפשר. אני עומד להתנייד המון עם המחשב ולכן אני צריך שהוא יהיה מאוד קל ועם שוליים כמה שיותר קטנים. העדיפות שלי הוא למסך 14-16 אינץ. התקציב שלי עומד על 3-3.5K בלי אפשרות לחרוג ועדיפות למחיר כמה שיותר נמוך. בהתחלה תכננתי לקנות מחשב-טאבלט כזה אך אחרי התלבטות הח…

• 0 תגובות
    • 927 צפיות
  11. Started by Yossiel,

שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (די מסיבית) - פוטושופ וכדומה. כמו גם שימוש ביתי כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש באופן תדיר. בעיקר פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050, מסך של 22 אינץ. -לאילו הגדרות גרפיות מי…

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by benshy,

שלום! אני מחפש נייד ללימודים מתקדמים לאשתי. השימושים שלה כבדים בנוגע לעבודה עם Photoshop, Illustrator ועבודה עם תוכנות מקצועיות שונות הכוללות גם ניתוח וידאו. במקביל היא עובדת עם מסמכי אקסל רבים פתוחים ולשוניות רבות בדפדפן. מכול התיאור הנ"ל אני מבין שהיא צריכה מחשב עם זיכרון Ram נדיב של לפחות 8G, מעבד חזק של i7 מתקדם ככול האפשר ודיסק SSD של לפחות 256G . בנוסף חשוב לה מאוד משקל קל היות והיא מתניידת איתו גם בפקולטה וגם בכנסים, גודל מסך בן 14 ל15.6.רזולציית המסך לפחות 1080 כמה שיותר נראה לי עדיף מטבע העבודה שלה הכולל עריכת תמונות וגרפים למאמרים. אין צורך בתחנת עגינה וכונן תקליטורים. זמן סוללה של שלוש - ארבע שעות רצוף לפחות, אך רוב הזמן היא מחוברת לטעינה. מערכת הפעלה עדיפה אך …

13. אני רוצה לקנות מחשב שיעבוד טוב ומהר לאורך זמן עם אופצייה לגיימינג, התקציב הוא בין 3000 ל 3500 שח. מה אתם חושבים על המפרט הזה, ב 3381 שח

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שייצא בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Duishidk,

אהלן, אז אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב ובגלל שאני לא מבין גדול אשמח למעט עזרה מכם, תודה רבה לעוזרים. אז ככה, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500ש"ח+ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מאמין שעד שאני קונה מחשב מגיע לי לנצל את הכסף כמו שצריך ועד הסוף, אז תתפרעו בכיף. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, ובכללי שיחזיק בצורה חלקה לכמה שנים טובות בלי כאבי ראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: שיריץ משחקים עכשווים בצורה חלקה עד כמה שאפשר מהתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? שיכלול הכל. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 7500, יש מצב לחריגה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל בערך, אני יחסית גמיש, מעוניין להשקיע כמה שצריך בשביל חומרה משתלמת שתשרוד הרבה זמן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, אולי בעתיד עריכת סרטים אבל זה פחות ההתמקדות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר/כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher 3, league of legends, starcraft II, shadow of mordor, borderlands series... מעוניין שהמחשב יוכל להריץ (גם בעתיד הקרוב) הכל על אקסטרים…

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. http://www.tgspot.co.il/lenvo-announced-the-two-most-powerful-laptops-ever/ se7en, מאחוריך...

18. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימושים בסיסיים (אינטרנט, צפייה בסרטים, אופיס) עם מסך בגודל 15 אינץ במחיר המינימלי (1000-1500 שח) שייתן לי ביצועים מספקים (פתיחת כמה טאבים במקביל ועבודה עם כמה מסמכי וורד). אם תוספת של כמה מאות במחיר תיתן לי שדרוג רציני וכדאי, אני יכול להתגמש. לא חובה שתהיה מערכת הפעלה כלולה. על איזה דגם אתם ממליצים? תודה רבה! גיא

• 2 תגובות
    • 858 צפיות
  19. היי, יש לי את המחשב dell inspiron 17r special edition רציתי לדעת אם אני מחליף את כרטיס מסך החיצוני אני יוכל לשחק במשחקים רציניים (GTA V, ac-unity, witcher 3 וכו...)? ואם זה לא משתלם אז לאיזה מחשב נייד אני יכול להשתדרג ולא לעבור את ה- 6000ש"ח Processor 2.3GHz Intel Core i7-3610QM Memory 8GB, 1,600MHz DDR3 Hard drive 1.0TB 5,400rpm / 32GB SSD Chipset Intel HM77 Graphics Nvidia GeForce GT 650M / Intel HD 4000 Operating system Windows 7 Home Premium (64-bit) Screen size (diagonal) 17.3

20. שלום. השימושים: אינטרנט ואופיס. אני רוצה שמארז יהיה קטן. אני רוצה שהמחשב יחזיק מעמד לפחות 7-10 שנים קדימה. רצוי שיהיה שקט. מיועד לאימי המבוגרת. המחיר גמיש. בעקבות משוב שקיבלתי כאן הרכבתי מפרט חדש. אשמח לשמוע את דעתכם. אני לא מנוסה בזה אז אני מקווה שהרכיבים מתאימים זה לזה. אשמח לשמוע אם אתם חושבים שכדאי לשנות משהו. או אם לקחתי רכיב ישן. השתמשתי ב-KSP כי מערכת הרכבת המחשב שלהם הכי נוחה וגם יש סניף ליד העבודה שלי. אך אני מוכן לקנות גם במקום אחר אם תהיה הצדקה טובה. דרך אגב, במדור ה-"מפרטים המומלצים" אין מפרט למי שרוצה מחשב ביתי קטן וקל. כדאי להוסיף כזה. דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G3260 3.3Ghz 3MB L3 Cache s11…

21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי תואר ראשון מדעי המחשב, גיימינג קל (אולי גם שימוש בוירטואליזציה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא כבדים מדי לרוב פיפא או NBA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1600*900 נראלי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by Xavi06,

* מטרות המחשב: משחקים קלים (פיפא), צפיה בסרטים, אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות בHD. * תקציב: 3000-4000 * גודל המסך? 13-14 אינץ', לא מכיר הבדלים בין מט למבריק כך שנראלי לא קריטי * רזולוציית המסך? FHD - IPS * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עד סביבות ה2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 ומעלה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם זה מועיל אז משולב, אם לא, אז 500 ג'יגה ומעלה עם אפשרות למקום להוסיף SSD. * כונן אופטי? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית? תיהיה לי אולי אפשרות לקנות בארה"ב, אז אם יהיה מחשב במחיר טוב משם, צריכה להיות אחריות כזו * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? איכות בנייה טובה ויצרן טוב. זיכרון 6-8 ג'יגה. אם אב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Nir Breuer,

שנה הבאה אני מתחיל לימודים באוניברסיטה ואני מחפש מחשב שילווה אותי במהלך התואר. אני מתכנן לקנות את המחשב באוסטריה/גרמניה בחודש הקרוב והתקציב שלי הוא 5,000 ש"ח (די גמיש) -גודל מסך- 13-14 אינץ' -המחשב ישמש לעריכת מסמכים ושימושים משרדיים, אם זאת חשוב לי שהוא יהיה יספק ביצועים טובים לתקופה של 3-4 שנים. המחשב יהווה עבורי גם תחליף למחשב שולחני. -דגש לחיי סוללה ארוכים (לפחות 6 שעות) -מחשב קל משקל (בסביבות 1.5 ק"ג) -רזולוציה מסך FHD, הבנתי שרזולוציה גבוהה יותר היא פחות מומלצת במחשבים בגודל הזה (מטעמי חיסכון באנרגיה ושימושיות) יש כרגע 2 דגמים שאני שוקל ברצינות hp -spectre x360 ו-dell xps 13 (בגירסאות נטולת מסך המגע) בעיקר אני מתקשה להכריע אם מסך המגע ב-hp הוא פיצ'ר שימושי א…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  24. שלום, אני משדרג מחשב קיים וכבר הזמנתי כמה חלקים ממבצע Gold box שהיה בשבוע שעבר באמאזון והם אמורים להגיע אליי תוך כמה ימים. מה שהזמנתי: AMD A10 7870K Corsair Vengeance Pro 16GB 2400MHz CMY16GX3M2A2400C11R Transcend Information 256GB SATA III SSD TS256GSSD370S עברתי על הדיונים פה וראיתי שבגדול לא מומלץ AMD (עשיתי את זה לפני שהזמנתי). הסיבה העיקרית שהזמנתי אותו היא שלדעתי הגיע הזמן להיפטר מכרטיס המסך והבנתי שזה פחות או יותר הכי טוב שניתן לקבל ללא כרטיס מסך נפרד. מעבר לזה יש לי: Asus Xonar DX 2 דיסקים רגילים Antec VP400 מה שחסר: לוח אם - חשבתי לקחת את ה-GA-F2A88XM-D3H (לא שיש הצע כל כך נרחב של לוחות אם מתאימים). יש דעות בעד\נגד? קירור - אשמח אם תמליצו על משהו שקט וטוב. מארז -…

• 0 תגובות
    • 991 צפיות
  25. שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב עבור חברה שלי, היא מאיירת והיא עובדת בעיקר בפוטושופ אבל כנראה יהיה שימוש ביתר החבילה של אדובי כאשר התוכנה הכבדה ביותר שהיא אולי תשתמש בה היא After effects אבל כנראה שימוש יחסית מינימלי. אני יחסית גמיש עם התקציב אבל נראה לי ש3000 ש"ח אמור להספיק למחשב עבור הצרכים שלה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? התקציב די גמיש, נראה לי שמתחת ל3000 המחשב יתפקד פחות טוב בתוכנות כמו אפטר ופוטושופ או יהיה מורכב מחלקים פחות איכותיים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, בעיקר פוטושופ אבל גם אילוסטרייטור ואפטר אפ…

דיונים חדשים בפורומים