עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לחברי הפורום שמי אידן אני הנדסאי מכטרוניקה ועושה כרגע את פרוייקט הגמר שלי במסגרת חיל האוויר, אני מחפש מחשב נייד בסדר גודל של 2500 שח (אפרט את שאר הדברים למטה) המחשב ישמש אותי בעיקר לכתיבה ולשרטוט בsolidworks 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושרטוט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks באופן די קבוע זה הייעוד שלי למחשב ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…

2. Started by frank31,

שלום שאלתי - מדוע רוב המפרטים המומלצים בפורם זה מבוססים על מעבדי AMD , כאשר נגשים לחנות רוב ההמלצות הן אינטל. אשמח לקבל את התייחסותכם

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by AkermAn,

1. מה התקציב? 6000 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? לגימינג כבד . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מחשב ביתי למשחקים כבדים . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים . * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט אני צריך המלצה למסך טוב לגימיניג * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Black ops / crysis 2 / prototype * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינו…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by ooopsi,

מחשב ראשון לבנאדם שעוד לא החליט מה הוא רוצה לעשות עם המחשב חוץ מגרפיקה (מלמל משהו על עריכת ווידאו - האם צריך משהו חוץ מהרחבת זכרון ושדרוג מעבד?) אז המחשב די טוב להכל כולל שדרוג עתידי? עכבר - לא היום... CPU: AMD Athlon XP 1700 - 266FSB (RETAIL - 3 Year Warranty) + FAN [386] MEM: 256MB Winbond DDR PC2700/333 [223] MB: Leadtek WinFast K7NCR18G-Pro (nforce2) - ATX [737] HD: WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 [577] CD: LITEON 52x 24x 52x CD-RW Drive - RETAIL [327] Modem: PINE FM-3621-31 (ESS2819F) 56K VOICE - PCI [68] Case: COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black [318] KB: Genius Comfy KB-10X keyboard - ps2 [50] Speaker: Genius SP-G06S [36] סה"כ 2725 עכשיו תורכם..…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by HardCore,

שלום, אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש ... כעיקרון הולך להיות לי בין 5000-6000 ש"ח... אני צריך מחשב טוב שיוכל להריץ משחקים חדשים,ומחשב חזק וטוב לקידוד וידאו,שיהיה מעבד חזק וגם קירור למחשב למעבד ולכרטיס מסך.. והנה אתר שמצאתי ברשת שאפשר לעשות דרכו מפרט: http://skypc.co.il/BuildItems.asp?page=187 עריכה:שכחתי להוסיף גם ציוד היקפי מסך אני לא צריך..מערכת הפעלה אני גם לא צריך שתכללו כי בחנות שאני קונה אני רק מוסיף כסף והם מתקינים לי מערכת הפעלה של ווינדווס.. בברכה, י.א

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by n0stredamus,

מאוד מצאה חן בעיני המערכת הקטנה בסגנון השאטל שהתפרסמו כמה תמונות שלה בימים האחרונים ... הייתי רוצה לדעת איך נקרא הלוח ... ז"א איזה תקן ... כמו נגיד atx , micro atx ...וכ"ו ... הייתי רוצה לדעת איפה אפשר לרכוש את השלד של הנ"ל ... ז"א מארז , לוח מתאים וכ"ו ... האם יש רק של שאטל ? איזה חריצי הרחבה יש ? אם יש ... אם יש אופציות שונות , מאוד חשובה לי האופציה של משהו כמו חריץ אחד pci, ואחד agp ... יותר חשוב pci ... ושאלה אחרונה ... יש כאלה גם של אינטל וגם של איי אמ די ... ? בתודה ... טל.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הרזולוציה הטבעית היא 1680X1050 אך בעתיד מתוכנן 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל הניתן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by elkaboi,

אהלן אנשים, אבקש את דעתכם על המפרט הבא. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל - 1080P , שיחזיק לכמה שנים טובות אולי עם OC קטן בעתיד . התקציב הוא 4,000 ש"ח מעבד: 898 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 2600 3.9Ghz AM4 BOX לוח אם: 374 ₪ - Gigabyte AB350M Gaming 3 RYZEN AM4 זכרון: 654 ₪ - * מבצע * - Silicon Power 16G (2x8G) DDR4 2400Mhz CL17 כרטיס מסך: 1529 ₪ - * מבצע יום הולדת 11 * - MSI GeForce GTX1060 6G D5 1544Mhz-1759Mhz 6GT OC DualFan דיסק קשיח: 137 ₪ - * חדש * - A-DATA 120G ULTIMATE SU650 R/W UP TO 520 / 450MB/S דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 169 ₪ - Antec VP500PC …

9. Started by tom19190,

שלום לכולם, אני סטודנטית ואני מעוניינת לרכוש מחשב נייד אשר יוכל לעמוד בתוכנות עיצוב אוטוקאד וסקצ'אפ (תוכנות לעיצוב) אשר הינן תוכנות כבדות. המרצה שלי המליץ על קניית מחשב בעל מעבד intel core i7, זיכרון RAM של 8GB, והמליץ על חברת dell. אשמח אם תתנו לי המלצות נוספות על מחשב שיתאים לצרכים שלי או על מפרט אחר שיותר מתאים (ולהתחשב בעובדה שאני סטודנטית). תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. מארז ATX עם הידית הזה של איבורי עם ספק 300 וואט AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT MSI K9N NEO FULL ATX N550 WD 160GB SATA1&2 7200 RPM 8MB 1024 DUAL DDR II 667MHz NEC X 18 DVD ATI X550 מקלדת + עכבר גלילה+רמקולים עגולים כוללים כפתור 3D באינטרנט זהב ל-3 חודשים (לא כולל תשלום לבזק או לכבלים). סה"כ 1750 שקל ! עכשיו יש לי כמה שאלות חשובות לשאול אותכם שמטרידות אותי ולכן לא הזמנתי עדיין: 1. האם הלוח הזה טוב 2. האם לקחת 512 X2 זכרון כדי לקבל את הדואל צאנל (ולא אני לא מתכוון להרכיב בקרוב עוד 1 גיגה) 3. מה עדיף X550 או 7100GS 4. המוכר הציע לי בפחות כסף לוח של ASUS עם ציפסט 430 וכרטיס מסך 6150 מובנה כולל DVI אבל היה שווה לשים עוד 50 שקל ולקחת את מה שרשמתי? נ.ב המחשב הוא לשימוש אינטרנ…

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. יש לי מחשב של ג'יגהבייט W566N לרוב אני לא משחק במשחקים והוא פועל בסדר גמור, אבל במשחקים (משחק קל כמו וורקראפט 3) אני מקבל מסך כחול והמחשב מטרסטרט. באתר של ג'יגהבייט אין עידכונים לדרייברים.. השאלה עם כדאי להוריד דרייבירים מהאתר של נוידיה? הכרטיס הוא 8400.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by adry,

שלום לחברי הפורום. אני עורך וידיאו וצלם במקצועי ואני זקוק למחשב נייד לעבודה על תוכנות עריכה ו photo shop לאחר שרכשתי מחשב נייד של חברת DELL ומסיבות כאלה ואחרות נאלצתי להחזירו כיוון שהוא לא התאים לצרכי החלטתי ללכת ע"פ המלצה של חברת תוכנת העריכה AVID ולקנות מחשב - מערכת הנתמכת בוודאות על ידה. לאחר שיקולים של עלות / תועלת החלטתי ללכת על ה LENOVO T61P. המפרט: מעבד Core 2 T9300 2.50 GHz מהירות זיכרון 2048MB (1x2048MB) נפח 667Mhz מהירות זיכרון 4GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 160GB גודל דיסק 7200 rpm מהירות דיסק מסך WUXGA TFT סוג 15" גודל 1280x800 רזולוציה כרטיס מסך nVIDIA Quadro FX 570M כרטיס מסך 256MB זיכרון כרטיס מסך מערכת הפעלה Win XP…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. מטרות המחשב: עריכה גרפית דו מימדית, צפייה בסרטים HD , משחקי מחשב. חשוב שיריץ את המשחקים הכי חדשים באופן חלק באיכות הכי טובה, משתמש בפוטושופ CS4. רזולוציה : 1280x1024 . רצוי שיהיה כמה שיותר שקט (6 מ-1 עד 10) לא מתוכנן OC, ייתכן שבעתיד אשתמש במחשב לצפייה בטלויזיה. המסך החדש בגודל 22' .

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by tomerdol,

היי שוב, עזרתם לי ממש עם ההתייעצות הקודמת, אז אני מניח שתוכלו לעזור גם לחבר הנה הדרישות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים ותכנות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6" הוא יהיה רוב הזמן בדירה, אז אני מניח שלא נורא אם יהיה מבריק. יש עדיפות קלה למסך מגע, אבל לא קריטי. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? בסביבות ה - 2.5KG יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד. 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילו…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by ROOSOGUY,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב אך לא לבזבז סתם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים, עריכה בפוטושופ מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. combat arms, counter strike 1.6, GTA IV ואפילו החדש שיצא בקרוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה לקנות מסך חדש אבל אני לא מבין כל…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Sargon,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000, +2500 ש"ח מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, VR ופיתוח בVS לVR. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא, בלי OC בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ייתכן ואצטרך WINDOWS PRO 64 8. הא…

17. תודה

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. היי, אני רוצה לשדרג את המחשב שקיים לי אני צריך: מעבד לוח אם זיכרון כרטיס מסך מארז אני יכול להשקיע בן 3000 ל4000 שקל בעקרון אני לא צריך לוח אם עם הרבה תוספות כמו כרטיס קול או כרטיס רשת מובנים. היה לי כבר רעיון כללי מה לקנות, אבל מישהו נתן לי עצה נחמדה לבוא לפה אהה, המחשב הוא בעיקר למשחקים. אני חשבתי על משהו בסיגנון: AMD XP 3000 או Intel P4 2.8ghz איזה לוח אם זול (פחות מ500 שקל, כולל רק USB 2.0 וFirewire, של Gigabyte) 1gb of DDR RAM 400mhz Radeon 9600 XT 128 RAM או GF FX 5700 256RAM

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by tompkins20,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4500, רק במידה והשדרוג הוא משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 5, BF4, Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ', 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השאיפה היא לגבוהות כמובן 3. האם יש צורך בצ…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by JazZ,

שלום חברים זה המפרט..( שהיה טוב מאוד לזמנו יש לציין ) e8400 GB x48 DS4 4GB ram ATI Radeon HD 4870 מה דעתכם, יש מה לעשות? המטרה היא הרצת משחקים חדשים בכבוד וגם בעבודה המשרדית הוא מזייף, (הייתי אומר הכי שאפשר, רק שזה די רחוק מריאליות) תקציב נראה אם יש מה לשדרג.. תודה - - - תגובה אוחדה: - - - חח רק שתבינו ברור לי שזה לא איזה פתרון קסם, אני שואל רק אם יש טעם לשדרג. (כי כתבתי את זה כאילו זה הולך להיוות הייאנד)

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon XP 2800+(512k 333) 1 720 720 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ NF7 (nForce2)lan,usb2 1 380 380 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 1 470 470 כרטיסי מסך? ABIT כמות מחיר סה"כ RADEON 9600XT DVI 256MB 1 980 980 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB SATA 1 430 430 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 צורבים? CD Recorders כמות מחיר סה"כ LG 52 x 32 x 52 (kit) 1 160 160 מארזים? כמות מחיר סה"כ ATX MIDI PFC, usb 1 170 170 מסכים? MAG כמות מחיר סה"כ 17'' 786 PF FLAT 1 …

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. כבר תקופה ארוכה אני מתכן על נייד חדש אחרי שהמיני נייד שלי קרס והתפגר השאלה שלי האם כדיל לקנות בבאג לשלם עוד 10-20% יותר ומיבא מיבואם רשמי של אסוס מאשר במקומות אחרים כמו KSP למשל שלרוב מיבא מיבוא מיובן צדדים שלא תמיד מכבדים אחריות שהם כביכול נותנים). בגדול הדגם ששמתי עליו שני עניים גם מקריא פה זה הU35 שמקבל ביקורות לא רעות ביחס למה שהוא נותן, שהדגם בKSP יקר ב100 שקלים וחזק מעט יותר במעבד. הוא מיועד להריץ סרטים, גלישה, ומשחקי מחשב לא הכי כבדים בעולם כמו FM2011...

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב ביתי שישמש לפעולות כלליות, תוכנות אופיס ובעיקר MATLAB. יש לי כבר כונן קשיח וכונן SSD, כמו כן גם 2 סטיקים 4GB של זיכרון RAM (זה מספיק?). יש לי אפשרות לרכוש את המעבד Intel i5-6600 ולוח אם GIGABYTE GA-H170M-D3H-GSM בצורה מסובסדת. ניתן לשנות את דגם המעבד ולוח האם לכל דגם אחר, במידה ודורש זאת. אין צורך ברכישת מסך, מקלדת ועכבר. בעיקרון אני צריך להשלים את הרכישות של קירור למעבד, מארז וספק כוח. האם הזיכרון, המעבד (כולל הכרטיס הגרפי שבו) והלוח אם יספיקו לשימושים שלי? התקציב הינו כ-2,000 ש"ח. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. זהו, כנראה מחר זה היום הגדול!!!! חייב להיות בטוח ב-101% !!! עליתי "קצת" במחיר אבל אנחנו הצעירים יודעים לרכך..... הנה המפרט: יש מצב ל-OC! Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Zalman Fatal1ty FS-C77 LED GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-1GBPK (Pandas) Sapphire X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E Zalman Fatal1ty FC-ZV9 (Pandas) LG GSA-H10N Multi DVD-Recorder Bulk Black (Pandas) כבר יש! WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II Teac/SONY 1.44 (Black) HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) Enermax Liberty ELT500AWT 500W Microsoft® Comfort Curve Keybrd 2000 B2L-00007 (Pandas) Microsoft Wireless Optical Mouse 5…

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים