ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
קניתי נייד אתמול (Asus N550JK-CN065H), אני מעוניין להתקין עליו SSD במקום הDVD שיש לי בו כי אני לא משתמש בו ואני רוצה קצת להגביר את המהירות של המחשב. @Chevy הציע לי לקנות מתאם, איפה אני יכול לקנות אחד? האם יש מדריך שעוזר לי לעשות את זה על המחשב שלי? (מצאתי אחד מפוקסל לחלוטין ולא ברור) האם כדאי לי לקנות 120GB? אני לא חושב שאני אצטרך 250, לפחות לא כרגע (במחשב הנייח שלי יש לי 250 ונשארו לי 163 פנויים). ושאלה אחרונה, הבנתי מ@Chevy שאפשר להעביר את המערכת הפעלה בכונן הקשיח שבא עם המחשב לSSD ופשוט להמשיך רגיל, האם זה יכול לגרום לבעיות במערכת הפעלה כמו איטיות או תקלות אחרות? אשמח לקבל מדריך לאיך להרכיב את הSSD ואם אפשר כמובן מדריך איך להעביר את המערכת הפעלה לSSD תודה רבה מ…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי. קרובה שלי מתחילה לימודי גננות, ובמסגרת הלימודים זקוקה למחשב נייד לצורך עבודות גרפיקה קלות. עכשיו, נכון שאמרו לה שהיא תצטרך להתקין Photoshop, Coreldraw וגם Illustrator, אבל לעניות דעתי - לא מדובר בגרפיקה באמת ברמה גבוהה. אשמח לשמוע הצעות למפרט שלא יעלו על הסכום של 3500-3700 ש"ח (כל שקל חשוב, ולכן אם ניתן לקצץ - נראה לי שעדיף). בינתיים היא קיבלה כבר הצעה מחנות, המצ"ב. אשמח לשמוע דעתכם על המפרט. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי לא מוגבל הכולל אינטרנט, סרטים ומשחקים ברמה גבוהה, שיחזיק כמה שנים ללא צורך בשדרוג ושיהיה שקט. אני לא מתכוון לבצע OC אך עדיף שתהיה אפשרות לעשות OC קל בעתיד. התקציב המקסימלי הוא 8000 ש"ח אך לא חייב להגיע אליו. מצורף מפרט שבניתי, מה דעתכם עליו? מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1072 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Intel BLKDH67CL Cold Lake ₪484 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH67CL כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB ₪435 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD1002FAEX זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪248 כמות: 1 http:…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד dell e6400 קיבלתי עם המחשב ווינווס ויסטה אולטימייט. אני רוצה לפרמט את המחשב מחדש ולהתקין את ויסטה מחדש אבל לא קיבלתי דיסק של ויסטה עם המחשב.. איך אפשר לעשות את זה בצורה חוקית? כי כרגע יש לי ויסטה חוקית.. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה לאינטרנט ומשחקים בעיקר, אני גם אעשה OC למערכת. ספק כוח: Thermaltake TT420APD 2-fan APFC מחיר: 169 מעבד: Intel Pentium IV - 2.8C - HyperThreading , 512Kb 800MHz FSB מחיר: 1679 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-8IK1100 - Intel 875P מחיר: 804 ש"ח זכרון עבודה: Corsair TWINX 512 3200C2PT מחיר: 899 ש"ח כרטיס מסך: Hercules 9800SE All In Wonder + TV + Remote מחיר: 1463 ש"ח כונן קשיח: ATA - 80GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Special Edition מחיר: 495 ש"ח צורב: Asus 52/24/52 מחיר: 266 ש"ח ד.ו.ד: DVD Toshiba 16x48 מחיר: 220 ש"ח דיסקטים: Citizen 1.44 Floppy מחיר: 50 ש"ח מארז: Lian-Li PC 6083 מחיר: 786 ש"ח מקלדת: Logitech Internet Navigator Keyboard מחיר: 122 ש"ח ס"הכ: 6953 הכל מהפנד…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אחרי שלא מצאתי את הדגם הספציפי שרציתי (901 SSD 20 gb asus) החלטתי מחוסר ברירה לבחור בנייד הקטן והטוב ביותר שמבוסס על דיסק קשיח רגיל ומעבד ATOM חסכוני שמאפשר מקסימום זמן עבודה בהעדר שקע חשמל קרוב. לטעמי הנייד הטוב ביותר (מבין אלו שעובדים באמצעות דיסק קשיח+ATOM) הוא m912m מתוצרת חברת gigabyte . לצערי הוא גם היקר ביותר ,במיוחד גירסת ה-2gb ram: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=716070 מניסיון אני יודע שהמחיר המופיע ב-zap הוא לעיתים קרובות המחיר הגבוהה ביותר, ושהרבה פעמים ניתן להשיג מוצרים בחנויות\אתרים שלא מופיעים ב-zap (ושלא מוכנים לשלם את דמי הסחיטה המופקעים ש-zap דורשים עבור הפרסום) במחיר הרבה, אבל הרבה יותר זול. לכן,אני מבקש מכם להגיב אם אתם יודעים היכן ניתן להשיג את …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני רוצה מפרט מחשב עם החלקים הכי טובים מעבד הכי טוב כרטיס מסך הכי טוב הכל הכי טוב כולל מסך LCD בלי עכבר ומקלדת רמקולים וכו' תודה רבה עריכה: המחשב מיועד למשחקים
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הייתי היום(11.12) בפנדה ושיניתי את המפרט ויש לי כמה דברים לא בטוחים עדיין אז הנה השינויים: ANTEC SONATA II Piano Black Quiet Mid Tower 904 ש"ח Logitech Internet Navigator 155 ש"ח Western Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 541 ש"ח LEADTEK WinFast PX7800GT TDH MyVIVO 2,390 ש"ח AMD Opteron Model 146 2.0GHz Venus (939-pin) Box 1,369 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 848 ש"ח Mushkin 1GB 2x512MB XP3500 2-2-2 Redline 1,218 ש"ח Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 271 ש"ח Altec lansing ATP 3 2.1 424 ש"ח Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan 276 ש"ח Akasa 120MM AMBER SERIES CASE FAN AK-183-L2B 77 ש"ח ViewSonic LCD 19 V…
-
- 27 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם נראה לי שטעיתי כששמתי את ההודעה הזו בפורום מעבדים ולוחות אם, אז החלטתי להעביר אותה לכאן. המחשב שלי מתחיל להזדקן והחלטתי לבצע שידרוג שיחזיר אותו לעלומיו. המערכת הנוכחית שלי: AMD Athlon +XP2000 Asus A7V133 Gigabyte Maya Radeon 9000 Pro 2x256MB SDRAM 133 Kingston Sound Blaster Live! Maxtor 40GB 7200RPM Pioneer DVD 106S Plextor 24/10/40A ThermalTake Volcano 7+ Arctic Silver 3 Chieftech Dragon 01-SLD Aluminum Case x4 80mm Case Fans IIYAMA Vision Master Pro 454 Enermax EG365P-VE חשבתי להתחיל בהחלפת הלוח והזיכרון שהם הרכיבים המיושנים ביותר אצלי. אני חושב ללכת על פתרון של nForce2 Ultra. איזה לוח מומלץ? חשבתי על gigabyte GA-7N400 או על Abit NF7-SL v.2. מה דעתכם? אולי ה …
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים, אני דיי חדש פה ומאוד נהנה מחברתכם אני מעונין לקנות מחשב נייד פשוט יחסית שאני יוכל לצפות בו בסרטים ואם זה אפשרי בסביבות המחיר הזה גם להפעיל משחקים קלים כדוגמאת League of legends כלומר המפרט שלו צריך להיות קצת יותר חזק מ: 2 GHz processor 1 GB RAM Any DirectX 9.0 capable video card האם זה אפשרי בתקציב כזה למצוא מחשב שיעמוד בדרישות הללו ? אין לי שום דרישה מיוחדת אחרות כגון הגודל שלו וכולי.. יש אפשרות לחרוג מעט מן התקציב
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום כולם! אני מחפש מחשב קטן וקל משקל כמחשב שני דרישות: קטן קל מטען קל / המון שעות עבודה סגנון עבודה: מסמכים , חיבור מתמיד לWIFI, מדייה (כמובן) , תכנות חישוב כמו MiniTab / Jump עד 13' עלות: עד 2000 ש'ח חשבתי על: Asus X200CA-CT120H שהוא בראש מעינותיי בגלל המעבד. בנוסף חשבתי על הטרנספורמר T100 בגלל המשקל ההזוי שלו, אבל המעבד כנראה שלא יספק אותי בכלל. לא מצאתי הרבה על ה X200 כאן בפורום לכן אני מעלה את הנושא בשביל לקבל יותר חוות דעת. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): משחקים קלים ושיעורי בית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? : לא פחות מ- 15.6 אינץ' - לגבי מאט או מבריק אני לא יודע את ההבדל, לרב המחשב יהיה בבית. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - עכבר אלחוטי * משקל רצוי? - קל ככל האפשר - המחשב מיועד לילדה בת 10. * האם נדרש זמן ס…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בעיקר לטובת יישומי אופיס ודפדפן. תהיתי אם לדעתכם יש הצדקה לתוספת 400 שקל בין המחשב הראשון לשני: https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=2846 http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-dell-inspiron-3542-in-rd09-7775-%D7%93%D7%9C-1-1 תודה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב נייד של חברת DELL דגם IN-RC03-1703 מעבד סוג מעבד: Intel® Core Due מהירות מעבד: 2.0Ghz זכרון מטמון cache: 2MB סדרה: T2450 מסך גודל מסך: 15.4' סוג מסך: Wide Screen WXGA רזולוציה: 1280X800 כרטיס מסך: Intel® 950GML upto 224MB shared system memory זכרון נפח: (2GB (2x1024MB מהירות: 553Mhz סוג: DDR RAM MEMORY כוננים נפח דיסק קשיח: 120GB 5400RPM כונן cd/dvd: DVDRW שמע רמקולים: כלול יציאות: Mic , Fire-wire ,S-Video ,4 X USB2.0 ,56K Modem RG-11 , Lan RG-45, SD Reader תקשורת כרטיס רשת 10/100: כלול כרטיס רשת אלחוטי Wi-Fi : כלול מודם פנימי: כלול BlueThooth: כלול חיבורים USB 2.0: כלול Firewire : כלול נתונים פיזיים משקל: 2.9 ק'ג סוללה סוג סוללה: 6cell…
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD ומעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינץ' של סמסונג (דגם 2253BW ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן. בימים אלה אני בונה מפרט שמייעד את מטרותיו לגיימינג ב-1440p וב-4K ועלתה סוגיית לוח האם. כיוון שהתקציב גבולי וכל רכיב חורק בו (ובי) שיניים, עלתה ההצעה להשתמש בלוח B450 Tomahawk Max כדי לתחזק את ה-3900X. נציג מחברה שלא אציין את שמה פה טען שהלוח הזה לא יחזיק את המעבד, שהוא מסרב בתוקף להרכיב לי אותו ושהוא לא ייתן אחריות עליו. רציתי לשמוע מכם התייעצויות קודם על הקומבינציה הזו, האם הלוח יחזיק את ה-3900X? האם יש ממה לחשוש? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם מישו יבנה לי מפרט למשחקים בתקציב של 2600-2700 אני מודע לעובדה שזה לא יותר מידי, אבל בכל זאת חשוב לי שהמחשב כן יריץ משחקים(גם חדשים - לאו מחויב שבדרישות מקס'..אבל בכל זאת...) לא צריך OC, ציוד הקפי. במסך יש יציאת DVI(אם זה רלוונטי) ועוד משו, שיהיה ניתן לשדרג אותו בעתיד(נגיד בטווח של שנה וחצי - שנתיים) - נגיד להוסיף זיכרון אם צריך השקט לא כזה רלוונטי, אבל שלא יהיה טרקטור(המחשב פועל בחדר שישנים בו) תודה לעוזרים!!
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד של חברת אסוס.דגם נטבוק האם מומלץ להוציא את הסוללה? השימוש העיקרי הוא בבית. ואני רוצה לשמור על הסוללה
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני נימצא בהתלבטות בין אם לשדרג את המפרט הנוכחי שלי או לקנות כבר חדש המפרט הוא מעבד : q6600 לוח אם : asus p5kc זכרונות : 2gb corssair xms2 כרטיס מסך : xfx 8800gts ספק כוח של אנרמקס אני חושב שהוא 450, לא בטוח. רציתי לדעת האם פשוט כדאי לשדרג חלק 1 או 2 במחשב כדי שיעמוד במשחקים של היום ברמה טובה (הגדרות גבוהות - הכי גבוהות עם FPS נורמאלי) או שכבר רצוי לקנות אחד חדש? במידה ועדיף לשדרג, מה צריך לשדרג ולאיזה? במידה וכבר עדיף מחשב חדש, לאיזה מחשב עדיף? (בערך בתקציב של 4000-5000) תודה רבה לעוזרים
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב צריך להיות עם כמות זיכרון גדולה מספיק (משהו כמו 512 מגה לא?) !!! הארדיסק שיהיה גדול בשביל הרבה שירים ומסמכים וכאלה... !! צריך להיות מסך LCD איכותי לפחות 17" !!! המחשב גם ישומש לצפייה במדיות שונות בין השאר פלאש.. גם משחקים לילדים יותקנו על המחשב.. ואתם חושבים בתור מעבד כדאי sempron? ומה עם כרטיס מסך וזיכרון? הזיכרון כדאי שיהיה זול אבל אמין כמה שיותר.. תודה מראש !!, מאור :-*
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים חג שמח ושנה טובה, המטרה מפרט כמפורט בנושא, ללא צורב DVD (יש לי חדש) בעלות MAX של 3,500 ג'ובות... חשוב מאד שיהיה שקט מאד (מישהו אמר קרור מים?) לא רוצה לשמוע רעש בכלל!!! ללא ציוד היקפי למעט מקלדת טובה... המטרה - משחקים! (ביושוק גרם לי עוגמת נפש רבה כאשר לא עבד על הדינוזאור שלי...) כמו כן ובנפרד, יתכן ואני מוכר את המחשב הזקן שלי + מסך VG712s של VIEWSONIC לאיזה ניגר ב - 1500 ש"ח. לכן, בשאיפה שימכר, אני זקוק למסך lcd באיזור ה - 1,500 ש"ח, עדיף 20" 16/9 ומעלה... חשבתי על VX922 Viewsonic ב- 1,300 /ש"ח בלבד. לעניין המפרט ולאחר עיון במפרטים מומלצים של אינטגרל המלך חשבתי על - מעבד Amd Athlon64X2 (AM2) 4000 Dual Core Energy efficient 65Watt- Box - 3Y Warranty 42…
-
- 35 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני על סף רכישת מחשב נייד dell xps 16 עם מעבד i7, דקות לפני ביצוע ההזמנה, עשיתי חיפוש ברשת ומצאתי את שתי השרשורים האלה : http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=440493 http://en.community.dell.com/forums/t/19303822.aspx ששמה ישנם המון אנשים שרכשו את המחשב, ומתלוננים כבר כמה חודשים על מצבים שהמחשב קופא, הם ניסו מלא פתרונות, ועדיין לא הצליחו לעלות על הבעיה, הם פנו ל דל העולמית, וגם אחרי יותר מ 3 חודשים על פי מה שרשום בפורומים הללו עדיין לא הצליחו לעלות על פתרון לבעיה,גם העדכון ביוס האחרון שדל הוציאו, לא פתר את הבעיה. דל החליפו לחלק מהאנשים לוחות אם, דיסקים קשיחים, והרבה הרבה חלקים מהמחשב, שעדיין לא פתרו את הבעיה. הלקוחות שעמדו על שלהם, הצליחו לקבל החזר כספי מלא על …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב בן 8 שעובד אחלה ומשמש כ HOME THEATER (מחובר לטלוויזיה ומגבר בסלון) לוח האם שלו הוא gigabyte ga-g41mE US2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3470#ov 2 גיגה זיכרון פנימי של שני סטיקים של 1 כ"א DDR2 מעבד אינטל 6300. כרטיס מסך סבירשל NVIDIA 610 לאחרונה פירמטתי אותו וקניתי לו כונן קשיח פנימי של עוד טרה. התקנתי ווינדווס 7 אולטימייט והוא התחיל לעבוד ולהגיב לאט במיוחד בריבוי משימות. הזמנתי סטיק זיכרון DDR2 של 2 גיגה מה שיביא אותו ל4 גיגה RAM חשבתי לשדרג גם את המעבד. מה אתם אומרים, זה יורגש במהירות, שווה לשדרג ? אופציות או המלצות למעבדים, מה לגבי יד שנייה במעבדים? לא מעוניין להשקיע יותר מ400 על מעבד וכמובן שאם אשקיע סכום בכיוון…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעוניין למכור- רק שלושה חודשים אצלי- חדש דנדש!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הרבה זמן אני כבר לא בתחום המפרטים בגלל צבא ועוד כל מיני דברים, אז הפעם אני בא אליכם עם בקשה לעזרה חברים של אבא שלי רוצים לקנות מחשב עד 5500, עם מעבד של אינטל למשחקים. בלי ציוד היקפי/מסך/רמקולים. מה שכן, צורב DVD צריך. תודה
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-