עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, זה אולי טרד עם דרישות קצת חריגות מהרגיל אבל חשבתי לנסות פה בכל זאת - אני מנסה לתכנן מפרט מחשב לחברה בעבודה שלה כאדריכלית. המחשב צריך להיות מסוגל להריץ בצורה בטובה ביותר שניתן (במסגרת התקציב) את התוכנות הבאות: revit autocad ilostraitor sketh-up v-ray photoshop primier maxwell אני מניח מראש שמדובר במחשב נייח אבל מי שיכול ומעוניין להגדיל ראש אני אשמח לשמוע גם מפרטים למחשב נייד עם אותן הדרישות. תקציב ייעודי: עד 12000 ש"ח כולל - מסך (טוב), ציוד הקפי (סטנדרטי), הרכבה ואחריות. אפשר גם לדבר על גיבוי ושיפור זיכרון (RAID למניהם וכו'). כמו כן, אם אתם מתעקשים שאין צורך בתקציב כזה אני בטוח שהיא תמצא מה לעשות עם שאר הכסף. בנוסף, את הרכיבי אינטל הבאים אני יכול לקבל בהנחה מס…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. הכנתי מפרט שישמש לעבודה משרדית (לעסק) והתקציב אמור להיות סביר-מינימלי, אין סכום מסויים להצביע עליו, הכי זול ללא התפשרות באיכות, האם המפרט הנ"ל מתאים לכך או שאפשר להוזיל עוד? http://www.tms.co.il/preview/spec/3mhyx4e5 המפרט כולל מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים ואנטנה לרשת הביתית, דיסק טרה בייט נחוץ. ללא מערכת הפעלה. אם יש אפשרות להוזלה אנא עזרו בהקדם, הקנייה תבצע מחר בצהריים (30.12)

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Classify,

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. מה קורה אחים שלי אני רוצה מפרט טוב עד 9200 שח למישחקים סרטים ובעתיד גם לאובר קלוקינג לא אכפת לי עם זה יהיה amd או intel וגם לא אכפת לי עם זה יהיה nvidia או ati אני לא צריך מסך ואת שאר הציוד ההקיפי

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אהלן כולם, אחרי שהתלבטתי כמה חודשים לגבי קניית מחשב קניתי בסוף את המערכת הבאה ואשמח לחוות דעת עליה, במיוחד ב-24 שעות הקרובות, כי אז עוד אוכל לשנות דבר או שניים בהזמנה. תודה מראש לכולם. מעבד Intel Core i7-2600K 3.4GHz-3.8GHz 8MB Cache 95W LGA1155 Unlocked גוף קירור למעבד NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler לוח אם Gigabyte GA-P67A-UD4 Intel P67 LGA1155 ATX זכרונות G.Skill RipJaws 2x4GB (8GB) DDR3 1600MHz CL9 הארדיסקים Samsung SATA2 F3 1TB 32MB 7200RPM X2 ספק כוח Seasonic M12II 620W Modular Psu מאוורר נוסף לקדמת המארז Arctic Cooling AF12025L 120MM FAN מארז ANTEC P183 BLACK בנוגע לכרטיס מסך, יש לי בינתיים את ה9600GT. בעתיד אני אשדרג לקוואדורו. הכל ביחד כולל הרכ…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. מעבד Phenom 9600 Socket AM2 BoxוAMD 1,038 ספק כח Liberty 400WוEnermax 354 כרטיס גרפי nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIeו Leadtek / Gigabyte (תגידו מה עדיף שניהם אותו מחיר) 1,037 זכרון וDDR2 2048MB 800MHZ CL4וG.Skillו 238 דיסק קשיח וWD3200AAKSוWestern Digital 298 לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-S2H 448 סה"כ 3412 אז מה לשנות להוסיף להוריד איך הוא סך הכל??? זה המפרט הראשון שהכנתי....

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. אהלן אנשים אני זקוק לעצתכם בנוגע לקניית 2 מחשבים חדשים. דגשים חשובים - המשותף לשניהם הוא היכולת להריץ פלאש (תוכנת אנימציה דו מימדית וקטורית) במהירות. - על מחשב אחד צריך גם להריץ תוכנת עריכה (פרמייר) ופוטושופ ברמה גבוהה (ואולי גם אפטר אפקטס בעתיד) ועל המחשב השני לא חובה להריץ את התוכנות האלו אבל יהיה נחמד להריץ עליו משחקים חדשים באיכות גבוהה (לא חייב מקסימלית) - לפחות אחד המחשבים צריך להיות שקט במיוחד (בעדיפות לשניהם) כי מדי פעם אנחנו צריכים להקליט אליו סאונד. - אנחנו לא מתעסקים בכלל בתלת מימד ,מה שאמור לדעתי לקצץ בעלות כרטיס המסך, אלא רק באנימצית פלאש וקטורית (להתרשמות - http://www.youtube.com/user/NirveGali?feature=mhee ) -אנחנו לא זקוקים לציוד היקפי - מקווה שאני ריאלי…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by tsukivi,

שלום חברים, נפלה אצלי ההבנה שבלית ברירה המחשב בן ה-8 שלי צריך לעבור ולשמש כ-HTPC בסלון.. אודה לעזרתכם בחיפוש המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל זה התקציב כולל הכל.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תוכנות תלת מימד, זה מכסה גם שימוש משרדי וצפיה ב-HD אני מאמין א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בsketchup כולל ביצוע רינדורים (מבוססי CPU, מכאן שרצוי מעבד i7) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by Yuvalpitluk,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ולהגיע לסביבות 4.5 K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR CRY 4, call of duty advanced warfare ,FIFA 15 , assassin's creed unity -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 =…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by llrefael,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by albertkl,

ברצוני לקנות מחשב נייד 17 אינץ עד לסכום של 6500 ש"ח כמובן שאשמח לזול יותר, האם יש עדיפות למחשב שנותן 3 שנות אחריות? הדרישות הם: אינטרנט,אופיס,סרטים,משחקים. כמו כן ברצוני מחשב חזק ואמין לאורך זמן רב, יש לציין שהמחשב לא יצא מהבית אני פשוט רוצה להחליף את המחשב הנייח הישן שלי(נמצא אצלי כבר 10 שנים)למחשב נייד לפינת העבודה ובכך לחסוך בחוטים וליצור פינת עבודה נקייה ומסודרת יותר. אשמח לקבל הצעות. בתודה מראש אלברט

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס - שימוש ביתי * גודל המסך? 15.6 עדיף מט, לא קריטי * רזולוציית המסך? לא משהו מיוחד * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן חשוב - אחריות 3 שנים עד הבית תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. היי, חבר ביקש ממני לבנות לו מפרט.. אשמח אם תעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? להריץ משחקים בינונים- קלים, סרטים קלים, אינטרט ועבדה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. מסך 19" (1080X1024 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10? 6-7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהו? מארז צר ככל האפשר ו320GB לפחות. 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? לא הנה הפרט ראשוני שבניתי: Arctic Cooling Alpine 64 CPU COOLER , יחידות 1 ₪53 http://www.rsm.…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. הי הי לאחר שהבנתי שאין שום בעיה עם ג'יגהבייט כלוח אם |(הודות לפורומים פה) אני מנסה כבר כמה זמן להרכיב מפרט שיהיה מצוין לעריכת וידאו , אני עובדת על אביד ולעיתים קרובות גם על פוטושופ, בדר"כ במקביל. חשוב שיהיה שקט אבל חשוב יותר שיקרר ויאוורר עצמו זקוקה לעזרתכם עם המפרט הבא שקיבלתי: מארז LEXA S NZXT שחור + חלון ספק כח 12CM FAN A.PFC WIN+600 600W HEC לוח GA-P55-UD3L GIGABYTE מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 750 זכרון TRANSCEND 2X2GB (4GB) DDR3 1333MHZ כ.מסך FX580 512MB PCIE PNY דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 7200 32MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4280 ש"ח כולל מע"מ מה דעתכם עליו? אני לא בטוחה לגביו ו…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. המדריך מתמקד בשיקולים של מחיר, גודל, בחירת מעבד, יחס ביצועים לחיי סוללה וערכת השבבים Nvidia Ion. http://yoni1z.blogspot.com/2010/04/netbook.html כמו כן מתארגנת קבוצת רכישה למחשב מיני נייד. הכוונה היא לפנות ישירות לאחד היבואנים הרשמיים ולקבל מחיר מיוחד ללא פערי תיווך, כולל אחריות מקורית של היבואן. מוקדם להתחייב על דגם ספציפי עקב השינויים המהירים בשוק זה, אך ההתמקדות היא על מעבד אינטל Atom N450, בעל מסך 10 אינטש לפחות וזמן סוללה ארוך. למעוניינים אפשר לשקול מחשב משולב עם Nvidia Ion2 המאפשר ניגון סרטים Full HD 1080p וחיבור HDMI. להרשמה היכנסו לבלוג שלי מצד שמאל למעלה. http://yoni1z.blogspot.com

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Stastyle,

אהלן! ברשותי Dell Inspiron 6000 ענתיקה.. זה המפרט [TABLE=class: spec-table, width: 310] [TR] [TD=class: spectd]Processor Name: Intel Pentium M 730[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Processor Speed: 1.6 GHz[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Operating System: MS Windows XP Home[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]RAM: 512 MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Weight: 7 lb[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Screen Size: 15.4 inches[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=class: spec-table, width: 310] [TR] [TD=class: spectd]Screen Type: Widescreen[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Graphics Card: Intel GMA 900 GM[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: spectd]Graphics Memory: 128[/TD] [/TR] [TR] [TD=class…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by DuDsAn,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חריגה של עד 2K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים + תוכנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות מיוחד אך מעדיף קירור מים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצו…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by rrroonnii,

המפרט זה בשביל בן דוד שלי.המחשב בעיקרון צריך להיות בעיקר לסרטים ומשחקים זה הכי חשובבבבב אז תעזרווו חברההההההה. [נכון שהמחיר לא משהו אבל זה ביעקרון ליד בן 14] תודהההההההההההההה

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. היי , אני צריך עזרה במפרט למחשב שישמש לתוכנות גרפיות (Illustrator, photoshop, freehand), ולפעמים גם לתוכנות תלת מימד (SOLID WORKS). עיקר השימוש במחשב יהיה בתוכנות ה-2D שהזכרתי ! המחשב לא ישמש לשום דבר אחר חוץ מזה. תקציב של 3500 ש"ח בערך. תודה, רואי

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by 00Amir,

קיבלתי מתנה נייד של HP פאבילון , מעבד פנטיום M במהירות של 1.5Ghz.. המחשב נועד לגלישה באינטרנט ועבודה קצת (טיפה) בפוטושופ.. המחשב עובד לאט - כמצופה מענתיקה כזאת... מותקן לי חלונות XP על כונן 120GB וחשבתי לשדרג ל SSD או לסיגייט מוטנט XT כדי לשפר את העבודה הרציפה של המחשב... דבר נוסף שמעצבן זה שאין חיבור SATA .. יש חיבור כלשהו שאני לא מכיר... בבדיקה ברשת - IDE Ultra ATA100 / ATA-6 ... לא נראה לי שיש כונן חדש בתומך בחיבור הישן הזה מה עושים? תודה

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אם תוכלו לעשות לי מפרט טוב ב7500 ש"ח? 512 Ram אני רוצה מארז יפה וטוב (יפה זה פחות חשוב...) כולל מסך, עם רמקולים, מקלדת ועכבר, אבל לא להשתגע במחירים של ארבעת אלה... כרטיס מסך של רדאון עם ספק כוח טוב. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. דבר ראשון אני חושב שהכי חשוב שיהיה מסך טוב היות ומסך לא משדרגים כל שנתיים-שלוש. אני גם מעונין במפרט הניתן לשדרוג בעתיד, כלומר לוח אם טוב עם fsb גבוה כמה שיותר ותמיכה בכל הטכנולוגיות החדשות (כמובן שאני לא מצפה ללוח הכי חדש ) אבל עם כרטיס מסך עליו נניח כדי להוזיל עלויות היום אבל עם אפשרות שדרוג עוד שנה לכרטיס מסך חזק. כרטיס קול כמובן יהיה on board. מעבד לא הכי חזק כי כרגע גם amd xp 1700 טוב אבל שהלוח יתמוך במעבדים החדשים יותר שקיימים. כונן קשיח - נראה לי שעם המחירים של היום הכי טוב לקנות wd 80 gb 7200 8 mg buffer אבל תקנו אותי אם אני טועה. צורב - אני אקנה משהו סטנדרטי ב 200 שקל. זכרון - היו לי מלא בעיות עם זכרון במפרט האחרון שהרכבתי , מסתבר ש geil 2700 ddr לא תואם …

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by e717,

חבר'ה, התייאשתי! לא ידעתי שבחירת מחשב תיהייה קשה כל כך ומאז שפנטיום 3 עבר אני כבר לא יודע כלום במחשבים בכל מקרה אני צריך 2 מחשבים אחד ביתי רגיל למשחקים וורד אינטרנט לא רציני והשני משרדי שגם יעבוד עם אינטרנט וגם עם תוכנות גרפיות (autocad) וכו' בקשר למחשב הבייתי חשבתי ככה: מעבד: אין לי מושג!! אני לא יודע אם AMD או אינטל בכלל חשבתי שרק אינטל וAMD בכלל לא טוב וכנראה שזה לא נכון, אני רוצה משהו כמו 3.0 ג'יגה אני לא יודע איך זה הולך בAMD תמליצו בבקשה לוח אם: זה לא כל כך חשוב כמו שהבנתי רק שיהייה בלי כרטיס מסך מובנה אבל כרטיס רשת וכל מובנים רצוי. אני יודע שזה קשור למעבד לכן לא רשמתי איזה אני חושב זכרון: בקשר לזכרון הבנתי שDDR 400 זה האחרון, וכנראה שאני אקח אחד של 512MB אבל…

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. היי חבר'ה.. דודה שלי וביתה צריכות מחשב למשרד שלה. הן לא מבינות יותר מדי במחשבים, כך שהשימושים הם בעיקר משרדיים, אבל יתכן ותהיה עריכת וידיאו קלילה בעתיד. לא משהו מקצועי שמחייב מחשב ייעודי לשם כך, אבל יש צורך בצורב DVD וחיבור firewire. המחשבה הראשונה שלי היתה המפרט הבא מזיגזג: התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) AMD SEMPRON (2800+) - 1.6Ghz 256K Cache [754 Pin]- RETAIL 3Y EPOX EP-8KDA3J (nForce3 250) - ATX 2Y 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50I-D-B) original C2.5 3Y Gigabyte RADEON 9250 (128BIT) - 128MB DDR TV OUT DVI AGPx8 VIVO 1Y Seagate 120GB NCQ 8MB 7200RPM S-ATA 5Y NEC DVD-RW NEC 3520A x16 (BLACK) DUAL LAYER - bulk 2Y MITSUMI 3.5 FLOPP…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים