עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, הלפטופ הישן שלי ThinkPad T42 נדפק (מראה רק מסך שחור ובפוסט משמיע צליל ארוך ואחריו שנים קצרים) שלחתי אותו לבדיקה במעבדות לנובו בארץ והתשובה שקיבלתי היא שנדפק הכרטיס מסך וצריך להחליף את כל לוח האם מכיוון שהכרטיס מסך מובנה בלוח האם. הם דורשים 4000 ש"ח על התיקון וברור שבמחיר הזה לא שווה לתקן. בכל מקרה שוטטתי קצת ב Ebay ומצאתי אנשים שמוכרים רק לוח אם ל T42 במחיר יחסית זול של 80$ בערך, במחיר כזה לא איכפת לי לקחת את הסיכון ולנסות לתקן את הלפטופ בעצמי ומקסימום הלך הלפטופ. הבעיה היא שכרגע לא מצאתי אף אחד שמוכן לשלוח לארץ מישהו מכיר חנות בארץ או בחו"ל בה ניתן לרכוש לוח אם למחשב במחיר סביר (עם עדיפות לארץ)? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. בת דודה שלי מעוניינית לקנות מחשב חדש כי נמאס מהמחשב המעפן שיש לה... היא רוצה מחשב בעיקר לעבודות באוניברסיטה ולאינטרנט. אולי פה ושם משחקים פשוטים לא משהו רציני. כך שאני חושב ש GF4 MX יספיק בהחלט. הכי חשוב שהוא יהיה יציב ולא יעשה הרבה תקלות ובעיות בעתיד. תקנו אותי אם אני טועה אבל עדיף AMD. תודה לכל העוזרים. נ.ב האם ל 2500 BARTON יש ביצועים ומהירות דומים (אולי הבדלים קטנים)כמו ל INETL 2.4 ?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by neo21,

תודה על המידע, אבל אני מעוניין לבנות מחשב לקולנוע ביתי שמבוסס על מעבד P-4 וכבמובן לוח מתאים. אשמח לקבל המלצה. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by saarxee,

איך זה? http://www.tms.co.il/preview/spec/1lw9nju7 קונה מ-TMS. אסור שזה יחרוג מהתקציב לעבר ה-2600 שקל. לא מתוכנן OC.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. לוח אם: ASUS P4P800 DELUX מעבד:INTEL PENTIUM 4 2.4GHZ 800 BUS זיכרון: KingMax SuperRam 256MB DDR 400 PC3200 כרטיס מסך: GIGACUBE Radeon9600 Pro 128MB DDR Game Buster צורב: LITE ON 52X32X52 דיסק קשיח: Seagate Baracuda 40GB 7200RPM מארז: COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB אני צריך המלצה למסך ובקשר לדיסק קשיח אולי יהיה יותר גדול רק זה לא מחשב לי אז אני צריך לשאול את הבן אדם אם הוא מוכן לחרוג טיפה מהתקציב

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by gulzar,

היי מצאתי מחשב שאני רוצה לקנות, ואני חושש אם השירות של HP בארץ הוא סביר. נכוויתי בעבר מASUS וLENOVO. יש לכם בעד ונגד האחריות או השירות של HP? תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Yoav,

יש בידי מחשב נייד מדגם Asus U35Jc עם מעבד i5 שנרכש באפריל 2011. אמש המחשב שבק - ללא כל התראה (כמובן שהאחריות נגמרה לפני חודש...). המחשב הציג מסך שחור, לא הגיב, ועבר כיבוי "אלים" (לחיצה על כפתור הכיבוי למשך 6 שניות). לאחר מכן המחשב סרב להדלק - בעת הדלקה, נדלק לד ה-power למשך שניה-שתיים, לא נשמע כל צליל של מאוורר או צפצוף, והמחשב כבה. המחשב נבדק עם ובלי סוללה (ומחובר ומנותק מהחשמל), עם ובלי זיכרון ה-RAM, ועם ובלי ה-HD. נאדה, כלום, גורנישט. אפילו לא BIOS. יש הצעות, או שהמחשב החזיר את נשמתו לטאיוואן (מחשב איכותי, לא לינג לונג!)?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by iliahrom123,

. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בעתיד הקרוב כניראה לימוד הנדסת תוכנה או מכונות[אם ההחלטה תיהיה לכיוון המכונות אז יהיה בטוח סולידוורקס] ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF4, AC4 , GTA , COD GHOSTS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ULTRA עד כמה שאפשר 3. האם יש צורך ב…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by ophir555,

התחדשתי במחשב נייד לנובו העלות קרוב ל 6000 שקל כולל הרחבת אחריות ל 3 שנים חודש ימים עבר ו....המחשב פתאום לא נדלק. פשוט אין שום תגובה מכפתור ההפעלה. יש לציין כי המחשב עבד במשך החודש אולי כשבועים ( שבועיים הייתי בחו"ל) , עכשו אני עצבני וכועס. התקשרתי לשרות לקוחות ועכשו צריך לחכות שיתאמו איתי ויבואו לקחת אותו למעבדה . ההחזרה עד 10 ימי עסקים כלומר שבועיים במקרה הטוב. מסתבר שהם אולי מודעים לבעיה ויעצו לי לנסות ולפרוק את המתח העודף שאולי תוקע את המחשב , טעינה יותר מ 100 אחוז,( כך הנציג בטלפון), יש דבר כזה? ( לחיצה ארוכה 10 עד 15 שניות על כפתור ההפעלה, מנוחה 5 שניות ולחיצה רגילה). לא עבד .אני חושש מהמעבדה כיוון שראיתי איך מתייחסים במעבדות גדולות אחרות למכשירי חשמל. (…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by orisaban,

אהלן חברה אני חושב על מחשב חדש ואני צריך את העזרה שלכם . מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לנצל עד הסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימניג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו ושיש כיום . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by T3,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 ש"ח במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת משחקים כבדים מאוד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD + חיבור לטלויזיה 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by T_C,

אני צריך הצעה למפרט מחשב נוסף דומה למפרט שביקשתי לא מזמן, שאותו אני מתכוון לקנות מזיגזג (וכן, רק מזיגזג). לא מתוכנן OC ולא משחקים כבדים, יותר שימושי אינטרנט, אופיס, עריכת וידאו (תמיכה ב-firewire חובה) ותוכנות שאני משתמש ללימודים (מאטלב, SAS ו-SPSS), ויריץ ויסטה אולטימט ללא בעיה. כמו מקודם, אני מבקש לא להציע לי מארזים של compucase. תודה.

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. דודה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, לצרכים המצומצמים שלה נראה לי שמתאים לה מחשב פשוט (dell i3 3521) בלי מסך מגע, אבל אני רואה שרק מוכרים מחשבים כאלו עם ווינדוס 8.1 כבר מותקן. היא לא בן אדם טכני ואני חושש שכל דבר מעבר ל-XP שהיא רגילה אליו לא יתקבל בברכה. קראתי שעכשיו יש עידכונים לווינדוס 8 ושיש גם משהו שנקרא classic shell שעונים לצרכים האלו, האם זה באמת משחזר לחלוטין את צורת השימוש של ווינדוס XP/7? אני לא חושב שהיא תשתמש בלפטופ למשהו מעבר לאינטרנט, מייל והעברת קבצים בין תיקיות, אבל חשוב לי שלפחות באלה היא לא תתקשה. האלטרנטיבה של להתקין ווינדוס 7 פחות קוסמת לי.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בבחירת מוצרים למחשב חדש, בשלב זה אני לא מעוניין בכרטיס מסך ואשתמש בכרטיס המובנה. חשובות לי יותר יכולות העיבוד המהיר לצורך שימוש במחשב כHTPC ולמטרות עריכה, גלישה ותכנות. אין דרישה ליכולות גיימינג ותצוגה אדירות... רק מה שדרוש בכדי להריץ סרט בFHD ללא בעיה ובמקביל לעבודה במסך השני. המחשב יחובר לשני מסכים, האחד 47" והאחר 21". אשמח אם תוכלו להמליץ לי לשנות, לשדרג או לשנמך חלקים מהמפרט שצירפתי. חלק מהפריטים, כפי שרשמתי ליד, הינם פריטים שאעדיף לא לשנות. בקשר לשאר אשמח להתייעץ לוח אם: P8Z68-V/GEN3 ASUS 945 ש"ח - מעדיף שלא לשנות את הבחירה. מעבד: intel i5 2500k 999 ש"ח קירור למעבד: Zalman CNPS11x Extreme 330 ש"ח זכרון: 1600mhz ddr3 4X4 kingston…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by yuvaliat,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש וחזק. השימוש העיקרי הוא לפיתוח. אני עובד בעיקר עם Visual-studio.net. האפליקציות שאני מפתח דורשות לעיתים קרובות משאבים רבים של CPU וזיכרון. בנוסף עבודה עם Photoshop, עריכת וידאו וצפייה בסרטים. אני רוצה זיכרון של 4G HD גדול - לפחות 300G סוללה חזקה מצלמת רשת ומקרופון מובנים רמקולים טובים צורב המחשב ישמש כמחשב העיקרי שלי. צריך להיות ניתן לנשיאה בעיקר מהבית לעבודה ולפגישות (אני נוסע ברכב). מסך 15-16. אשמח לעזרתכם. תודה מראש. יובל

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by shaymor26,

לילה טוב אנשים ! יש לי את המחשב הזה : Q6600 (ללא אובר קלוק) + קירור של OCZ לוח אם ASUS P5ND 2 כרטיסי זכרון של GEIL 2 כרטיסי זכרון של CEON (סה"כ 8 ג'יגה) כונן קשיח 750 GB segate barcuda 7200 RPM כרטיס מסך 9800 GT עם 512 זכרון וכל זה מוחזק ע"י ספק ENERMAX 525W מודולרי את המחשב קניתי לפני משהו כמו 3 שנים. עד עכשיו אני מחובר עם מסך 22 אינץ' של פיליפס אבל אני מתכנן לעשות שינוי ביחידת דיור שלי ולעבור לטלויזיה 37 אינץ'. אני אחד שמאוד אוהב משחקי רשת וחשוב הFPS בנוסף, אני אוהב גם לערוך דברים (סרטונים, פוטושופ ואפילו קצת קיובס ואני הולך לקבל כרטיס קול מקצועי מתנה מחבר) בקיצור, אני צריך מחשב חזק ואחרי כמה זמן שלא הייתי עקבי שמתי לב שיצאו מלא כרטיסי מסך חדשים וכוננ…

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by cheese,

שלום, מערכת ההפעלה בנוטבוק שלי 1101HA לא עולה, ניסיתי SAFE MODE, LAST KNOWN CONFIGURATION ללא הצלחה. איך משחזרים או מתקינים מחדש את מערכת ההפעלה? כמובן שאין לי דיסק או כונן דיסקים ואני מעונייין בהתקנה חוקית. תודה

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by Hasamba,

האמת שלא ציפיתי להוציא כזה סכום, תכננתי על מקסימום 4000, אבל אני דוגל בלא לקנות זבל וגם דוגל על לקנות קרוב לבית (כי אין לי עצבים לרוץ למקום רחוק על כל תקלת חומרה) בקיצור, קיבלתי הצעה מחנות ליד הבית שלי (והיא די שווה להצעה דומה שבדקתי ב-KSP): Intel e6300 GB GA-965P-DS4 Coolmaster 532 Coolmaster 600W SLI 1G DDR2 667 kingston WD 320GB SATA2 ys GB 7600GS 5200 שח מה הייתם מחליפים? משנים? הצעות התקבלו בברכה נ.ב. לפי קריאות בפורום הבנתי שאין התלהבות יתר מהספק של CM וגם בחנות הבחור אמר שה-380 לא להיט ולכן לא כדאי לקחת אותו, מה שמוזר הוא שבחיפוש ברשת מצאתי שה-600 עולה יותר מ-800 שח וכששאלתי כמה יעלה עם הספק שבא עם המארז , המוכר אמר -280 תודה יניב

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום לכם, רציתי לשאול מה דעתכם על המפרט הבא, בתקציב של בערך 2000 (כולל מסך) לתכנות, אופיס וגלישה סתם. המפרט בא מהאתר של KSP, וזה עוד דבר שרציתי לשאול עליו: החנות בסדר? אין עם התמיכה והשירות בעיות מיוחדות? והמפרט: מעבדי ?AMD? Price Units Total Sempron 2500+ (S-754) 390 1 390 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASROCK Price Units Total K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E 420 1 420 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256Mb 400MHz Samsung 150 1 150 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB 7200 2MB WD800BB 325 1 325 מארזים? Price Units Total 4JA-213 ATX MIDI 350W Blue and Silver 165 1 165 מסכים? SAMSUNG Price Units Total 17'' 793 DF FLAT 710 1 710 Tot…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. שלום לכולם אני מבקש דעה לגבי מפרט שהציעו המחשב יהיה מיועד לעבוד כשרת עבור 2-4 תחנות עבודה של SQL (PRIORITY) אני אכתוב את המחיר בסוף, אבל העיקר מבחינתי הוא שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי לעמוד בעומס בצורה קבועה ובלי תקלות. בגלל זה אני מבקש שיתייחסו יותר להאם הרכיבים אכן מתאימים או שאולי צריך רכיב יותר טוב (או לחליפין מספיק רכיב פחות טוב) התקציב שרשום בכותרת הוא עקרוני וניתן קצת לחרוג ממנו במידת הצורך. תודה מראש לכל העונים אז ככה : ספק כוח Toppower TOP-450P5 מארז MIDI של HEC (לא מפרוט לגביו יותר מדי כרגע) מעבד INTEL E8200 לוח אם Intel Johannesburg DQ35JOE (אם יש שאלות לגבי הפירוט של הלוח אם תגידו ואני אוסיף) זכרון : Transcend Original 4GB (2x2GB צורב DVD של Sams…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by RotemS,

היי כולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש עם הכרטיס מסך Geforce 8800 320MB ועם המרובע ליבות של אינטל (Q6600 BOX) כי אני משיג אותו ב880 וזיכרון של 2 גיגה לפחות... ואני לא יודע אם אני עושה OC. מטרת המחשב היא משחקים, אינטרנט, בעיקרון הכל, אולי בעוד כמה חודשים אני אקנה כרטיס קול להקלטה. אין לי צורך במקלדת, עכבר רמקולים, במערכת הפעלה, מסך, צורב או כונן כלשהו אך יש צורך בהרכבה. תודה מראש רותם.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. סוג הסר מוצר מהסל ¤1,575.00 ¤1,575.00 עדכן Geil ONE 1024MB BH5 PC3200 400MHz DDR Dual Channel מכירה רגילה - הזכייה בטוחה הסר מוצר מהסל ¤440.00 ¤440.00 עדכן SAPPHIRE RADEON X550 128MB PCI-E מכירה רגילה - הזכייה בטוחה הסר מוצר מהסל ¤1,300.00 ¤1,300.00 עדכן DFI LANPARTY nF4 UT SLI-DR מכירה רגילה - הזכייה בטוחה הסר מוצר מהסל ¤1,050.00 ¤1,050.00 עדכן ANTEC P180 מכירה רגילה - הזכייה בטוחה הסר מוצר מהסל ¤3,590.00 ¤3,590.00 עדכן AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4400+(2.2GHz) BOX מכירה רגילה - הזכייה בטוחה הסר מוצר מהסל ¤285.00 ¤285.00 עדכן HEC 400TRT 24PIN מכירה רגילה - הזכייה בטוחה הסר מוצר מהסל ¤815.00 ¤81…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. היי , אני צריך עזרה במפרט למחשב שישמש לתוכנות גרפיות (Illustrator, photoshop, freehand), ולפעמים גם לתוכנות תלת מימד (SOLID WORKS). עיקר השימוש במחשב יהיה בתוכנות ה-2D שהזכרתי ! המחשב לא ישמש לשום דבר אחר חוץ מזה. תקציב של 3500 ש"ח בערך. תודה, רואי

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by bilbo,

רציתי רק לדעת אך הם לפני שאני מגהץ את כרטיס האשראי שלי ...

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by LiranUdi,

1. 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מה שהכי טוב לפי דעתכם במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לרוב משחקים וגם קצת בphotoshop ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הגודל הוא 19" TFT והוא כרגע על מ1024 על 768 והמקסימום הוא 1440 על 900 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Battlefield Bad Company 2 GTA iv CSS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים