עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אז אחרי שסיימתי לשדרג את המחשב שלי בעזרת הפורום אני מתפנה לעזור לאח שלי הקטן (24) , אשמח להצעות מעוניין בקניה כבר בשבוע הבא. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 10K זה מספיק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מגוון רחב בעיקר RPG למינהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הג…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by RotemS,

היי כולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש עם הכרטיס מסך Geforce 8800 320MB ועם המרובע ליבות של אינטל (Q6600 BOX) כי אני משיג אותו ב880 וזיכרון של 2 גיגה לפחות... ואני לא יודע אם אני עושה OC. מטרת המחשב היא משחקים, אינטרנט, בעיקרון הכל, אולי בעוד כמה חודשים אני אקנה כרטיס קול להקלטה. אין לי צורך במקלדת, עכבר רמקולים, במערכת הפעלה, מסך, צורב או כונן כלשהו אך יש צורך בהרכבה. תודה מראש רותם.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by KindaLost,

תודה לעונים, מראש. המפרט לקוח מאייבורי שם תתבצע הקנייה : 0. מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי 1. לוח אם ל AMD Athlon 64BIT עם Pci-Express ,תוצרת MSI דגם RS480M2-IL 2. מעבד AMD Athlon +300064Bit Socket 939 עם ליבת Venice 3. זיכרון 512MB DUAL DDR 400MHZ - איזה חברה לדרוש ? 4. כרטיס מסך Ati Radeon X300SE upto 128MB?(משולב) כולל חריץ הרחבה Pci-Ex 5. דיסק קשיח 160GB 7200RPM SATA 8MB - איזה חברה לדרוש WD ? 6. צורב : Nec3540A 7. מסך : לא הוחלט עדיין. עד תקציב של 1600 ש"ח, 710T ? העלות המשוערת של כל החבילה 4300 ש"ח. השאלות לגבי המפרט, תחת ההנחה שייעודו העיקרי של המחשב הוא : אינטרנט, אופיס, סרטים, תכנות ומעט משחקים. 1. האם הלוח אם מספיק טוב ? 2. כמה רע הכרטיס מסך ? האם הוא לא מספי…

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. LG R510 המחשב נדלק, רואים את המסך של הביוס, אבל זהו. אח"כ מסך שחור. אפשר להיכנס לBios והכל בסדר שם. דיסק קשיח תקין, זכרונות תקינים, וכו.. פשוט אי אפשר לעשות BOOT. גם לא מDOK. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. היתכן שדור ה-Skylake החדש יספק לנו מעבדי K ניידים ראשונים מסוגם שאותם ניתן יהיה להמהיר באופן עצמאי? לכתבה: http://hwzone.co.il/הברקה-או-בדיחה-אינטל-תציע-מעבדים-ניידי/

6. שלום לכולם, אני מחפש שיהיה בעיקר לעבודה משרדית ואם התקציב יאפשר אז גם קצת למשחקים. תודה מראש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח, אבל מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות ומשחקים אם אפשר, אין לי רשימת משחקים. יהיו הרבה טאבים פתוחים אז נראה לי שצריך 8GB זיכרון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) Eclipse (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by itaysp,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) , עריכה גרפית קלה (קצת פוטושופ וכו'..) * גודל המסך? 13-14, אם יש מסך מגע מט זה יהיה מעניין. * רזולוציית המסך? פחות משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך יותר טוב, עדיף מתחת ל 1.8 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD, יספיקו 128 ג'יגות * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אם קונים מחו"ל אז כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף, אבל לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כבר היינו סגורים על ה Dell Vostro 5470 VM-RD33-7283 אבל.. א…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים יחסית (Dota 2), שימוש כללי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dota 2, Supreme Commander 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 (מסך 24") -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוה שניתן במסגרת התקציב. אין צורך להגזים. 3. האם יש צו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by cool_man,

היי, אז זה גם בקשה וגם התייעצות. אני מתכנן לקנות מסך טלויזיה (כניראה איזור ה40 אינצ') ואני רוצה לחבר אותו למחשב. עכשיו השאלה שלי זה א' איזה מחשב לקנות, כלומר האם צריך להשקיע יותר בכרטיס מסך מאשר בדברים אחרים בו.. ובכללי האם בכלל שווה לקנות מחשב נייח, או שאולי כדאי ללכת על מחשב נייד ופשוט לא להשתמש במסך שיש בו כשאני מחבר לטלויזיה. המטרה של המחשב בעיקרון זה להיות מחובר לטלויזיה ושאפשר יהיה לצפות שם בסרטים, סדרות (גם אונליין - איכות פחות טובה) ושיראו שמה בסדר.. אבל שיהיה אפשרי גם לגלוש באינטרנט ולהביא מה אשכרה כתוב באתרים.. וכן אני יודע שהרזולוציה של הטלויזיה זה לרב פחות טוב ממסך מחשב אבל אני אחפש משהו סביר 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולח…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. ערב טוב, ראשית אפתח ואומר שאני מודה שאני לא בטוח אם זה המקום הנכון לפתוח את דיון הזה. לי נראה שזה המקום שהכי קולע לשאול את השאלה הזאת, כמו כן לא ראיתי משהו בחוקי הפורום שאוסר את זה. בכל מקרה במידה וזה לא המקום המתאים, אנא סילחו לי מראש. אני השתמשתי ב-7 שנים האחרונות בקונסולות בשביל לשחק משחקי מחשב. לאחר בירורים, התייעצות והרבה חשיבה הגעתי לתובנה שיכול להיות שבמקום לשדרג קונסולה ולהסתפק בשינויים טכנולוגים מצומצמים יחסית אולי כדאי לקנות מחשב גיימינג. השאלות שעלו לי בעקבות החשיבה הזאת ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי בהן: 1. האם זה אפשרי כיום לקנות מחשב שמספק הגדרות גבוהות במחיר סביר? (עד 4-5k) 2. מה אורך החיים של מחשב כזה? כלומר כמה זמן אני אוכל לשחק במשחקים באותן הגדרות גב…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. מחפש מחשב נייד לאבא שלי מחשב שישמש אותו להכל חשוב מאוד שהמחשב יהיה כמה שיותר קל...ממש קל כמובן חדש לא יד שניה אחריות של 3 שנים. צריך סוללה ממש ממש טובה ושיהיה בן-ז**ה של מחשב התקציב הוא ממש גבוה עד 20,000 ש"ח תודה לעוזרים!

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שיפרתי פה כמה דברים , מאז ההצעה הקודמת שנתנו לי, הצעות לשיפור .. אם יש אשמח לשמוע , המחשב הורכב ב tms http://tms.co.il מעבדים Athlon 64Bit AM2 6000 DualCore Box AM260DCB 1058¤ לוחות אם Gigabyte M55S-S3 AM2 GM55SS3 470¤ מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black 442¤ קירור למעבד אופציה זיכרונות G.Skill 2GB DDR2-667 DualKit (2x1GB) F2-5400PHU2-2GBNT CL5-5-5 526¤ קשיחים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS 680¤ כרטיסי מסך Sapphire Radeon X1950XT 256MB Vivo Dual DVI Retail SX195XT25V 1216¤ סה"כ 4392

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Skipper,

היי כולם, יש לי כרגע בלפטופ 2*2gb ram. אם אני אחליף סטיק אחד ב4 אני אקבל 6? או לחילופין אני אחליף אחד ב8 יהיה לי 10gb ראם? יש לי מערכת הפעלה 64 ביט

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. בת דודה שלי מעוניינית לקנות מחשב חדש כי נמאס מהמחשב המעפן שיש לה... היא רוצה מחשב בעיקר לעבודות באוניברסיטה ולאינטרנט. אולי פה ושם משחקים פשוטים לא משהו רציני. כך שאני חושב ש GF4 MX יספיק בהחלט. הכי חשוב שהוא יהיה יציב ולא יעשה הרבה תקלות ובעיות בעתיד. תקנו אותי אם אני טועה אבל עדיף AMD. תודה לכל העוזרים. נ.ב האם ל 2500 BARTON יש ביצועים ומהירות דומים (אולי הבדלים קטנים)כמו ל INETL 2.4 ?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה 4000, אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים לשדרוג משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו בפרמייר, משחקים בסגנון פורטנייט ופיפא 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש משנה, עדיף שלא יהיה לו רעש של מטוס סילון 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …

16. היי אני צריך מפרט יחסית עצבני מבוסס על Core i7 שישמש בעיקר ל solidworks וגיימינג. התקציב הוא 5K (אפשר לגלוש עד 6K). ללא מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, SSD. שכן יכלול windows 7 pro, 2X 1TB HDD שלוח האם יתמוך ב triple channel וכן גם הזכרונות, ואם כבר אז שגם יהיה לו USB3. מארז טוב שלא יכלול שום לד מכל סוג שהוא. תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני זקוק למפרט. תקציב 7000 ש"ח (לנצל, אפשר לחרוג מעט) שימוש גיימינג בעיקר (הגדרות גבוהות, משחקים חדשים), וקצת תכנות ועריכת מוזיקה ציוד היקפי מסך 24 אינץ', רזולוציית FHD (אם יש המלצה למסך עם נתונים שונים אז בכיף) מקלדת רגילה, לא אלחוטית אין צורך ב: רמקולים, עכבר (אם הוא בא עם המקלדת אז שיהיה) אין חשיבות לשקט ללא OC ללא שדרוגים עתידיים אולי מלבד כרטיס קול (חיצוני) חנות בעלת משלוח לאזור המרכז והרכבה בחנות גודל HD מלבד כונן SSD (שאני מניח שזה הסטנדרט לצרף אחד), ברגיל יספיקו 2T שונות תמיכה לרשת בWifi, מערכת הפעלה Windows 7, הרכבה בחנות אני אשמח מאוד לעזרתכם בהרכבת מפרט. תודה (:

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by miclando,

שלום, מאחר והמחשב שלי נורא התיישן אני כרגע בונה מערכת חדשה, אשמח לשמוע הצעות המלצות או תיקונים למפרט שבניתי. תודה מראש! מפרט מעבד AMD FX-8350 Eight Core 4.0GHz AM3+ - Box מעבד AMD 26435 לוחות אם ​AMD אם לוח Asus SABERTOOTH 990FX R2 AM3+, 990FX, DDR3 1866, CrossFireX, SLI, 4xPCI-E זכרון Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR3 1866MHz PC3-15000 Kit זכרונות 30660 כרטיסי מסך מסך כרטיס Sapphire Radeon R9 290X TRI-X OC BF4 Edition 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח 1 Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III כונן קשיח Sandisk Extreme II SDSSDXP-240G-G25 240GB SSD SATA III ספקי כוח כח ספק Antec High Current Gamer 850W Modular Active PFC 13.5cm PSU HCG- 850M Retail …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. הייתי היום(11.12) בפנדה ושיניתי את המפרט ויש לי כמה דברים לא בטוחים עדיין אז הנה השינויים: ANTEC SONATA II Piano Black Quiet Mid Tower 904 ש"ח Logitech Internet Navigator 155 ש"ח Western Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 541 ש"ח LEADTEK WinFast PX7800GT TDH MyVIVO 2,390 ש"ח AMD Opteron Model 146 2.0GHz Venus (939-pin) Box 1,369 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 848 ש"ח Mushkin 1GB 2x512MB XP3500 2-2-2 Redline 1,218 ש"ח Logitech® MX518 Gaming-Grade Optical Mouse 271 ש"ח Altec lansing ATP 3 2.1 424 ש"ח Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan 276 ש"ח Akasa 120MM AMBER SERIES CASE FAN AK-183-L2B 77 ש"ח ViewSonic LCD 19 V…

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. יש המלצות ? ראיתי את המחשב הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/594525-DEMO/Lenovo_7767B7U_ThinkPad_X61_7767_B7U_Tablet.html המטרה של המחשב הזה היא לימודים ועבודה (תכנות בעיקר וקצת גרפיקה). אני חושב שהמעבד הזה יכל גם להחזיק סטודיו מקס בלי בעיה. המחיר שלו כולל משלוח ומע"מ הוא 4381 ש"ח, נגיד שאני מוסיף עוד בערך 500 ש"ח עמלות שונות ומשונות זה יוצא סה"כ בערך 4900 ש"ח. ראיתי בארץ דגמים באזור הזה שעולים 8500 ש"ח (המחשב הזה מחוץ לקופסא)

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל (אפשר גם טיפה יותר אם באמת שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים עד בינוניים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת שרטוט AutoCAD 2015 (אני הנדסאי בניין ומשתמש בתוכנה די הרבה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FIFA 15, קצת GTA 5 ו LOL ברשת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין במסך…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  22. Started by haimsim,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ,Battlefield ןכל המחשקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

23. Started by David_K,

שלום לכולם ,לפני מספר שבועות אבי קנה Lenovo G510 מבוסס על Core i5 4200m עם 4GB של זיכרון ,הוא החליט לשדרג את הזיכרון ל8 , וקנה סטיק של 4GB במהירות של DDR3 PC3-12800 של Kingston לצרף לסטיק של 4GB שכבר קיים במחשב, בדקתי באיזה מהירות הזיכרונות ואמרתי לו שהוא צריך לקנות זיכרון DDR3 PC3 12800 (1600MHZ( ,הוא חזר עם הזכרונות ,פתחתי את המחשב ואני רואה שהזיכרון הקיים של סמסונג הוא PC3L 12800S ז"א DDR3L במתח של 1.35V ולא 1.5V כמו הDDR3 הרגיל שהוא קנה. כמובן שלא שמתי מיד את הזיכרונות ,אחרי קצת חיפושים באינטרנט מצאתי באתר של סמסונג מידע מפורט על הזכרון הקיים , ושם מצויין שהוא יכול לעבוד גם ב1.35V וגם ב1.5V , אז הרכבתי את הזיכרון ,הדלקתי את המחשב וWindows מזהה 8GB וגם הביוס, הדלקתי את…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Lucifer_Morningstar,

אני צריך המלצה למחשב נייד איכותי, עד 7000 ש"ח (כמובן שרצוי פחות אם אפשרי) המחשב הוא לשימושי גרפיקה כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין חשוב לי שיהיה מעבד חזק וכמות זיכרון גדולה (זה בעיקר מה שחשוב לתוכנות הללו) מסך, רצוי להשאר בטווח ה14-16 אינץ כאשר ה15.4 נשמע לי הכי אופטימלי ביחס של גודל מול משקל. מצאתי את הנייד הזה של טושיבה שנראה לי מעולה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714001 איך טושיבה בכלליות? הם נחשבים טובים? יש איתם בעיות מיוחדות? יש עוד מחשבים בסגנון הזה שאתם ממליצים עליהם? תודה מראש

25. Started by hard_comp,

אז ככה, אני חייב לאחי 2,500 ש"ח והוא רוצה שאחזיר לו אותם ע"י שאקנה לו מחשב בסכום הזה. כיום יש לו איזה סלרון 400 עם לוח של PC chips (לא עלינו ) כך שיש לו צג, כוננים אופטיים, מקלדת עכבר וכונן דיסקטים. אז זה המפרט (המחירים מהדובים): מעבד: Athlon XP 1700 403 ש"ח לוח אם: Leadtek WinFast K7NCR18G-Pro 762 ש"ח הרדיסק: WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version 692 ש"ח זיכרון: GeIL 256MB PC2700 DDR 333MHZ 250 ש"ח מארז: 3R SYSTEM NEON Light Silver 296 ש"ח ספק כוח: Tsunami 350 Watt 167 ש"ח בס"ה 2570 ש"ח חריגה די קטנה. מה אתם אומרים? יש משהו לשנות? המערכת לא לאוברקלוקינג (ברמת העיקרון...) ומיועדת בעיקר למשחקים. אשמח לשמוע את דעתכם.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים