עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם , התקציב למחשב ירד ( פתחתי נושא לעזרה במפרט לפני כשבועיים) הפעם אני רוצה לרכוש אותו כבר בימים הקרובים ( אחרי שאקבל את עזרתכם כמובן אז ככה , העתקתי את הסעיפים השונים המופיעים אצלכם שיהיה לנו יותר נח , בנוסף ארצה שהמעבד יהיה 4 ליבות , ההארד דיסק יהיה טרה ובנוגע לכרטיס מסך קיבלתי המלצות חמות על GTX 460 או משהו כזה .. כמובן שאשמח לשמוע את דעתכם. אגב שאלה קטנה, הבנתי שיש מעבדים חדשים או משהו שיוצאים לשוק עכשיו , האם לחכות יגרום לי לזכור במחיר טוב יותר למערכת שאני רוצה לקנות? למרות שאני דיי חייב לרכוש עכשיו 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 ש"ח…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אני מתכוון לקנות את המפרט הבא : מעבד Intel Core i5-2500K Box ₪1082 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500K לוח אם Gigabyte GA-P67A-UD3 ₪665 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=951111 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪270 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1600Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪283 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL9S-4GBRL כרטיס גרפי Gainward nVIDIA GeForce GTX 460 768MB DDR5 PCIe ₪743 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GWGTX460PCX768 צורב Sony Optiarc AD-7260S X24 SATA DVD ₪99 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by harap,

מישהו מכיר את המחשב של אסוס מדגם tp500la-dn042h ויכול להמליץ? זה הדגם עם המסך המתהפך לו בלט. תודה לעונים.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by shlomi8,

שלום לכולם, אני לפני קניית המחשב הנ''ל ואני קצת חושש. אני מעוניין במחשב שיתאפשר לי לעשות בו הכל (משחקים,אינטרנט ,יצירת מוזיקה), העניין שמדאיג אותי הוא החום והבלאי של המחשב שנובע מכך. אין לי מושג במחשבים ניידים ורציתי לדעת אם החום שנובע מהכרטיס מסך (שנחשב חזק במחשב הנ''ל) זה באמת דבר שיהיה מורגש ויפריע לי להשתמש בו באופן שוטף (גם כשאני לא משחק)? מחשבים ניידים עם כרטיסי מסך נפרדים נוטים להתקלקל יותר מהר מאחרים? איך אוכל לקנות מבלי להצטער? תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by ofirwe,

כרגע יש לי dell inspiron 1545 ואני ממש מרוצה - מבחינת ביצועים ושימוש יומימי אבל הוא קצת גדול - אז החלטתי לקנות dell-vostro-1014-t66. אשמח אם תוכלי לענות לי על כמה שאלות ספציפיות (אם אפשר בשוואה לinspiron זה יהיה מצוין) השימוש הוא בעיקרון לסטודנט למדעי המחשב. בעיקר אינטרנט. אני לא משחק.. רואה סרטים פה שמה.. 1. זמן סוללה - ארוך\קצר 2. התחממות (חשוב!) - הבנתי שיש לפטופים שלאחר שימוש מתחממים ואי אפשר להניח אותם על הרגליים 3. פד לעכבר - תחושה כללית 4. מהסתכלות בפורום הבנתי שהרמקול שלו חלש. כמה חלש הוא? בvostro 1320 שמעתי שהוא חלש. כי בinspiron והסטדיו הוא מצוין לטעמי 5. מסך - רשום שהוא מבריק - ראיתי שרשמו בפורום שהוא מאט? האם מפרט קבוע? או שזה משתנתה 6. באתר של notebookclub רש…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by hezi508,

שלום לכולם סופסוף קיבלתי את הנייד החדש שלי אסוס UL50VT אני רוצה לחרוט עליו עברית מישהו מכיר חנות טובה ואמינה שעושה את זה או שצריך לסוע לחולון ל PCGRAPH חזי

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by tamirgolan,

מעבד-אינטל E6300 1.86GHZ לוח אם של אינטל. כרטיס מסך-intel 946gz express chipset family זיכרון ראם 1 ג'יגה של טווינמוס. 160 ג'יגה(80 C 80 D( צורב דיוידי וכונן דיוידי

• 26 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. כבר זה זמן רב שאני בגלות מ"סצנת המחשבים", ולחבר טוב שלי נשרף כל המחשב בגלל ספק ג'נרי. הוא עכשיו ניצב בפני קניית מחשב, והוא בכיוון של המפרט ב5000 ש"ח. אבל, מצד אחד הוא רוצה את הלוח של אסוס שעושה רושם שהוא יותר טוב, ומצד שני הוא רוצה ספק מצויין ולא פחות לאור החוויה שקרתה לו. קצת פרטים עליו- גיימר לא כבד מדי, אבל רוצה שמשחקים חדשים יפעלו לו כמו שצריך בהגדרות גבוהות, לא עושה אוברקלוק, ומעוניין בקירור אוויר בסיסי אמין למחשב. בקיצור מחשב טוב סבבה לא קיצוני מדי. מה אתם ממליצים? ומאיזו חנות. (אני אישית הכי הייתי מעדיף זיגזאג אבל לפעמים ההיצע שלהם מוגבל)

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. אנשים אני צריך עזרה במציאת מפרט מחשב ששוויו מקסימום 3500 ש"ח כולל מסך מטרת המחשב היא לאחי הקטן שגילה שאפשר לשחק במחשב כמו בפלסטיישן 2 אבל גם ברשת... כלומר מטרת המחשב היא למשחקים בלבד... מכיוון שאחי לא מבין כלום ומבחינתו העיקר שהמשחק יזוז ויראו בסדר...אפשר להפחית בעינייני מסך(15 אינצ' גם טוב), הר דיסק (20 ג'יגה -מי צרי יותר זה אח שלי) וכל דבר אחר שהוא פחות חשוב... אז בבקשה תעזרו לי להפתר ממבעיית האח המציק שהחליט שהמחשב שלי גם שלו ע"י כך שתתנו לי מפרט למחשב שמתבקש, במחיר שהוזכר כבר... אם תוכלו תציינו גם מחירים מדויקים וחנויות ממולצות באיזור המרכז (המורחב)... אגב רמת המשחקים היא בערך ברמת UNREAL או VICE CITY אהה לא צריך גם צורבים, דיוידיים, רמקולים המטרה היא ממש אך ורק למש…

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. תקציב: 4000‏₪, עם סטייה אפשרית עד 410‏₪. תוכנות: GIMP, אינקסקייפ, Kdenlive, ‏Virtualbox. אחריות: חשובה אחריות לשלוש שנים מהיבואן הרשמי. מערכת הפעלה: עדיף מחשב ללא מערכת הפעלה. גודל מסך: עדיף 15.6 אינץ' ומעלה. שלום, יש מחשב נייד שלדעתכם כדאי לקנות עם התקציב שציינתי למעלה ושאפשר להשתמש איתו בתוכנות למעלה? חשוב שהמחשב יהיה עמיד ושלא יתחמם מהר. יש כזה? -נ״ב- סדר העדיפויות לגבי המחשב: 1. עמידות ואחריות מיבואן רשמי 2. שהמחשב לא יתחמם מהר 3. גודל המסך 4. ביצועים מצאתי את הדגם Dell Vostro 15 3000 3500 VM-RD09-12485. כדאי לקנות אותו, או שלא?

11. שלום ידידה שלי מחפשת לרכוש מחשב נייד לבית לא יהיה בשימוש שוטף וכשהיא תשתמש - לפוטושופ ואילוסטרייטור בעיקר (לכן צריך ראם נורמלי, וכנראה שעדיף ssd), עריכת סרטים ואולי קצת משחקים עדיפות למסך 14 אינץ' התקציב כאמור הוא 3-4K אשמח לעזרה , תודה !

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by db88,

1 תקציב 7k חריגה 1000 אם יהיה שווה משמעותית 2 שימוש לגיימינג 3 כולל מסך 4 ללא רכיבים נוספים 5 לא חשוב הרעש כל עוד זה לא ישמע כמו מטוס ממריא 6 תגידו לי אתם אם כדאי לעשות overclock 7 אין צורך בווינדוס או אופיס 8 אין העדפה לחנות 9 קנית המחשב - החודש 10 - 11 חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב אבל לא ברמה שתשפיע משמעותית על הביצועים 12. הערות נוספות: הבנתי שבקרוב יצא דור חדש של כרטיסי מסך? במידה וכדאי לי לחכות שהמחירים ירדו, כמה זמן זה צפוי לקחת וכמה משמעותי זה יהיה במחיר? מצאתי את המחשב הזה באחד האשכולות https://www.tms.co.il/21690 נראה טוב ואם אני מחליף מארז יוצא זול השאלה זה אם הוא יספיק ל…

13. אחרי קריאה בפורום, כבר הייתי סגור ומוכן להמליץ לו על Dell Latitude E5430 L065430105E, או אח שלו החלש יותר Dell Vostro 3460. אבל הוא לא עדכן אותי שגודל מסך חייב להיות מינימום 15", ואני לא מצליח למצוא המלצה למחשב כזה כי לרוב מעדיפים מסכים קטנים! אז בעיקרון, הוא מחפש מחשב שלא יקרטע לו, שיוכל להריץ סרטי HD, אופיס, גלישה באינטרנט, מחברה מוכרת ואחריות 3 שנים+, צורב DVD, וכמובן מסך 15" ומעלה...השימוש העיקרי יהיה רק באולמות ובספרייה, כשבבית יש כבר מחשב נייח מתאים. תודה רבה התקציב הוא עד 4500 ש"ח, אבל ממש לא מחייב. אם יש בפחות, אז מה טוב! באופן אישי הייתי מקדיש לזה מקסימום עד 3500-4000 ש"ח במידה ואפשר בהתאם לדרישות...

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. * מטרות המחשב? SoildWorks ו Cimatron - כבד * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? מתנייד במפעלים של לקוחות, מומלץ משהו קל ככול שניתן במסגרת התקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 9 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מחשב בסדר גודל כזה מן הסתם יגיע עם ESATA + HDMI האם יש משהו חשוב נוסף שאצטרך? * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? האם מומלץ SSD? אני יודע שכיום ניידים מגיעים עם אופצייה לשני דיסקים קשיחים. בכול מקרה לDATA מומלץ לפחות 640GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא(חשוב 3 שנים) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? Win7 Pro * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell ת…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by rico,

שלום לכולם, אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים למטרת משחקים במחיר עד ל- 5,000. קנייה בישראל, לא בחו"ל (-אזור אילת-). http://ksp.co.il/?list_compare=.23164..23166. * מטרות המחשב: לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? עדיף מסך גדול למשחקים, משקל לא משנה. * רזולוציית המסך: (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - לא זקוק * משקל רצוי: - ל…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה:עדיפות לKSP אבל אם יש חנות אחרת אמינה ושירות טוב באזור השרון מקובל מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):מהארץ מתי מתוכננת הרכישה:בשבוע הקרוב תקציב:3 אלף יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה:500 שקל יד ראשונה\שניה:ראשונה זמן אחריות רצוי:כמה שיותר עדיף חברת המחשב הניד המועדפת:אין מערכת הפעלה מועדפת:WIN7 אבל אפשר להסתדר עם 8 גודל כונן קשיח מועדף:500+ משקל הנייד המועדף:כמה שיותר קל גודל הצג:15-16 זמן סוללה רצוי:כמה שיותר צבע המחשב הרצוי:לבן אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה אפשר לראות סרטים HD חלק ועם יציאה HDMI לטלויזיה (אופיס מלא זה+) מה מטרת שימוש המחשב? (עריכה\גיימינג\עבודה משרדית\אינטרנט\מוזיקה\סרטים\אופיס\לימודים) אני …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  17. Started by benz89,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תקשורת, ככה שאין תוכנות מיוחדות וכבדות משחקים קלים, צפיה בסדרות ושידורי ספורט.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? פחות מ2 קילו, שיהיה נוח להסחב איתו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה א…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by E-Bear,

קניתי מחשב חדש שאמור להיות מורכב ועובד בעוד כשבוע... בעקרון קניתי את החומרה ואת המארז הכוננים והדיסק הקשיח השארתי מהמחשב הקודם. בנוסף גם הציוד ההיקפי לא טוב... אשמח אם תתנו עצות לשיפור. אם כן, ניגש לעניין: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4200+ 2.2GHz קירור למעבד: Thermaltake Sonic Tower + 2* thunderblades לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D כרטיס מסך: eVGA GeForce 7800GTX KO זכרונות: Geil ONE 1024MB TCCD PC3200 400MHz DDR Dual Channe (כנראה עוד לא סגור על זה) ספק כוח: Thermaltake PurePower 480W מארז: Thermaltake Kandalf VA9000SWA דיסק קשיח(כאן טעון שיפור...): Maxtor 80GB ATA כונן דיסקים רגיל, צורב ישן של YAMAHA, עכבר logitech mx510, מקלדת פשוטה ומסך NU "17. רמק…

• 35 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. בסופו של דבר זה המפרט הסופי שהוזמן, ערכתי כדיי שלא לבלבל אתכם, תקראו קצת את המשך האשכול ואשמח לקבל חוות דעת בונה לגבי המפרט, תגידו כל דבר עליו, לפי דעתכם, הבנתי מכמה שהוא מצויין אך אשמח לשמוע עוד דעות כדיי לחזק את הביטחון שלי לגביו, בFXP שגם שם פירסמתי אמרו לי שהוא חרא, אני יודע שהוא לא חרא אבל רק אשמח לשמוע את דעתכם. מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1050 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Intel BLKDP55WB Whitesburg ₪533 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDP55WB כונן קשיח Hitachi Deskstar HDP725050GLA360 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪255 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar500S זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz C…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by kebibas,

שלום, המחשב של אמא שלי כבר בן 6 ומתחיל להראות את זקנתו. אני מחפש לה מחשב פשוט שיחליף את הנוכחי. -מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס. -גודל המסך? 15.6 אין חשיבות מט או מבריק. -רזולוציית מסך? לא משנה, מניח שfhd עדיף. -דרישות מיוחדות? Numpad -משקל רצוי? לא קריטי -זמן סוללה? לא קריטי, חשמל זמין כל היום. -יציאות מיוחדות? Hdmi -בלוטות'? אין צורך -גודל וסוג כונן קשיח? לפחות 500 גיגה. -כונן אופטי? לא חובה -נדרשת תמיכה בתחנת עגינה? לא -נדרשת אחריות בינלאומית? לא -מערכת הפעלה? כן, לא חשוב איזה כל עוד השדרוג חינם ל10 תקף. - העדפה לחברה כלשהי? לא דרישות מועטות, התקציב הוא עד 3000. תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by kawaiiJJ,

מפרט שבניתי אפשרויות לשפר בבקשה מעבד: 1159 ₪ - * חדש במלאי * - Quad Core i5 6600K Skylake 3.5Ghz S1151 לוח אם: 549 ₪ - * חדש במלאי * - Gigabyte GA-H170M-D3H S1151 זכרון: 269 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston DDR3 1600Mhz כרטיס מסך: 1629 ₪ - * מבצע עם משחק * - Gigabyte GTX970 4GB WindForce3 1051Mhz 4G DDR5 + MGSV דיסק קשיח: 429 ₪ - WD Caviar Black 1TB 5 Years Warranty כונן אופטי: 85 ₪ - * מבצע * - Samsung DVD-RW X24 SH-224DB/BEBE באנדל (מארז + ספק): 399 ₪ - * מבצע * - Antec 4000B USB3 + FSP HYPER 500W BUNDLE קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - Zalman Ultra Quiet CNPS80F 83W מחיר סופי: למזומן 4568 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 46…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. Started by BaseQuad,

אנחנו מחפשים מחשב לאחי, בעקרון הוא רוצה מחשב שיתפקד טוב ושיהיה מהיר. משחק הרבה במשחקים באינטרנט וגם במשחקים חדשים כמו BF4 ושותפיו... אין לנו תקציב מדויק, אני מברר כרגע. לא חייב שהמחשב הזה יריץ את המשחקים האלה על ULTRA והכל. אנחנו חושבים כנראה על יד2.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אין הרבה מה להסביר, אני מעוניין במחשב שייתן כמה שיותר ביצועים (במיוחד גרפיים) במחיר הזה (7K). ניתן לחרוג מהמחיר במקסימום 500 שח.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קצת. 2. השימוש העיקרי יהיה צפיה בסרטים ברזולוציה של 2560x1440(זו הרזולוציה של המסך), בנוסף גלישה ושימוש בתוכנות אופיס. אין שום שימוש במשחקי מחשב. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיף שיהיה שקט כמה שניתן אז מניח 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by arkzai,

. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך זה אחלה אבל לא על חשבון דברים חשובים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? איור דיגטלי על קבצים גדולים, פוטושופ, אילוסטרייטור, עריכת וידאו אפטר אפקטס, מעט תלת בסינמה 4d, גם משחקי מחשב בעדיפות אחרונה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור אפטר לעבודה. הרבה עבודת איור בפוטושופ כך שצריך כרטיס מסך מתאים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא כל כך חשוב המשחקים אבל שיוכל להריץ משחקי…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים