ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום רב מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 2800 ש"ח פלוס מינוס.. חשוב לי שיהיה עם מעבד i5, כרטיס מסך של nvidia, יציאת HDMI, ודיסק קשיח של 750GB לפחות.. המחשב יהיה בעיקר לעבודות הגשה, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים/סדרות.. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6000 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים ואוברקלוק 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? עכבר MX518 בידיוק נהרס לי ה MX500 שלי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? HD, כוננים , מארז , מקלדת , רמקולים קיצר ציודע הקפי אבל צריך עכבר ... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא ממש... 6. האם נושא הקירור ? כן 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא הרכבה לבד מערכת הפעלה יש... 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אוברקלוק וספק איכותי ... הא ושיתמוך SLI ... חשבתי לחכות לוינס אבל אני לא יודע כמה זמן זה יקח ...
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב די ישן, בן אני חושב משהו כמו 6-7. בזמנו הוא עלה הרבה - המפרט כולל xeon e3 ו-32 GB ראם. נתתי אותו לפני כשנתיים לילדה בעיקר למשחקים, הבעיה שרמת המשחקים שהיא אוהבת עלתה והמחשב קצת מג'עג'ע בהם, כנראה כי יש בו כרטיס מסך ישן למדי ולא של גיימינג. השאלה שלי היא אם יש טעם לקנות כרטיס מסך סביר יותר GTX כלשהו מהסדרות המוקדמות יותר, ואז יהיה אפשר להשתמש בו בתור סוג של מחשב גיימינג? או שחבל לטרוח? מה דעת המומחים?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט לגיימינג עד 3800 שקל כולל מסך משהו בסביבות ה22" -23". לא גיימינג ממש כבד , משהו כזה בין קל לבינוני. ישנה עדיפות לחנויות באזור הצפון, במיוחד KSP או ivory ,תודה רבה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני נוסע לטיול לכמה חודשים ולצערי אני צריך להיות מחובר בחלק מהזמן הזה ללפטופ אני מחפש משהו פשוט שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, טיפה פוטושופ (שימוש רגיל בפוטושופ לא משהו רציני) וממש טיפה עריכה של סרטונים (לחתוך מוידאו כמה פריימים ולשמור לא משהו כבד) - סוללה שתחזיק לכמה שיותר זמן (חשוב!) - לא חייב מערכת הפעלה ביחד אין לי בעיה להתקין לבד - לא כבד ושקל להתנייד איתו. (חשוב!) - בגדול אני לא יודע איזה גודל לקחת. אני מתכוון לקחת אותו בתיק של עד 30 ליטר שיהיה איתי רוב הזמן וממש לא בא לי להכביד עליי עם זה. גודל שאתם חושבים שיהיה לי סבבה איתו וגם לא קטן יותר מדי. - אחריות אם זה לא מוסיף הרבה על המחיר אז כמה שיותר זמן יותר טוב (אופציונלי) - כמה שיותר זול יותר טוב אבל…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה, אני כמעט סגור בקשר למפרט, אני כנראה אביא חלק ממנו מניו אג בעוג פחות מחודש, כשאמא שלי תהיה בחול אז הנה זה: מנ New Egg - A64 3200+ OEM Albatron X8X800 Pro II 2x512 Buffalo Technology w/ CH-5 chips. Sapphire R9800Pro ~800$ ואני קונה בארץ: WD 80GB SATA 8MB Buffer Black flopy, black liteon DVD ומארז + ספק: חשבתי על: ה SuperTalent, אבל הוא דיי כבד, למרות שהוא דיי יפה ויש לו 5 מאווררים. 544 ש"ח ה Radimax, הוא יחסית קל, אבל הוא לא מאונדז (Andozied), ויש לו מקום לחמישה מאווררים, הוא מגיע עם שלושה _אני אוסיף 2) 400. ה Antec Lanboy, שיש לו מראה נקי ויפה, וקירור יחסית טוב לפי הביקורות, אבל יש לו מגרות לHDים ועוד... 670 ש"ח. איזה מהם עדיף? אם אני אקנה בארץ בסוף, אני אקח 3000…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, איזה כיף שגיליתי את האתר הזה והוא קיים! אז ככה.. 1. מחיר - עד 6000 ש"ח, אבל אני שמח אם זה יהיה פחות. 2. אני גרפיקאית במקצועי ועובדת 90% מהזמן על פוטושופ ואילוסטריטור, מעלה עבודות לאתרי אינטרנט ומעצבת אלבומים וכו'. 3. צריכה גם ציוד היקפי כולל מסך מינימום 20 אינץ וציוד היקפי, כולל צורב DVD וCD טוב, לפחות 3 יציאות USB- גם קדמיות. 4. --- 5. --- 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חשוב, אבל לא בהיסטריה, נגיד 7 7. נדרש אוברקלוק 8. יש צורך בהצעת מחיר למערכת הפעלה + הרכבה 9. גרה במרכז-שרון, אבל לא ממש קריטי איפה המחשב מורכב 10. תמיכה בפוטושופ, USB קדמי (לפחות 2 קדמיים) 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה ש…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחשב ראשון לבנאדם שעוד לא החליט מה הוא רוצה לעשות עם המחשב חוץ מגרפיקה (מלמל משהו על עריכת ווידאו - האם צריך משהו חוץ מהרחבת זכרון ושדרוג מעבד?) אז המחשב די טוב להכל כולל שדרוג עתידי? עכבר - לא היום... CPU: AMD Athlon XP 1700 - 266FSB (RETAIL - 3 Year Warranty) + FAN [386] MEM: 256MB Winbond DDR PC2700/333 [223] MB: Leadtek WinFast K7NCR18G-Pro (nforce2) - ATX [737] HD: WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 [577] CD: LITEON 52x 24x 52x CD-RW Drive - RETAIL [327] Modem: PINE FM-3621-31 (ESS2819F) 56K VOICE - PCI [68] Case: COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black [318] KB: Genius Comfy KB-10X keyboard - ps2 [50] Speaker: Genius SP-G06S [36] סה"כ 2725 עכשיו תורכם..…
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל מהכל. FPS ו-RTS בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות. אין צורך ביותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב אז אחרי הרבה זמן של התלבטויות היום הזמנתי מחשב תודה לכל מי שעזר ואם אפשר אז תנו דעות איך יצא בסוף : intel p-d 3.0ghz s-775 2x2m cache dual-core (930d) GIGBYTE 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E? twinmos 1gb 667mhz ddr2 dual chanel wd 160GB SATA II 7200RPM 8MB LEADTEK WinFast PX7600 GT TDH Extreme 256MB PCI-E NEC ND-4551 LABELFLASH BLACK HEC Compucase CI-6A19 400W תודה לכולם על העזרה והסבלנות
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מנסה להבין מה ההבדל בין registers לבין cpu cache? אם מישהו יכול לתת לי הגדרה לכל אחד מהם ומה ההבדל בינהם זה מאוד יעזור לי ! תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי לבן שלי מחשב... המוכר שיגע לי את השכל מרוב מילים.... שהבנתי אולי 5% מהם... בהמלצתו הזמנתי את המפרט הבא: מארז ARCTIC עם 2 מאווררים עם חיישני טמפ' 12CM ספק כח A.PEC 80+600W FAN 12 POWER MAN INWIN לוח DH67BL B3 H67 SATA3 USB3 DDR3 INTEL מעבד אינטל 3.1GHz 6MB CORE I5 1155 QUAD 2400 מאוורר למעבד AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD BIT זכרון HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333Mhz X 2 כרטיס מסך Nvidia GeForce 550GTX TI 1G-5 MSI צורב SONY LIGHTSCRIBE SATA X 24 דיסק קשיח 500GB מחיר 4,950 ש"ח לטענתו מיותר לשים מעבד I7 על הכרטיס המסך הוא חייב אותי ב-1000 ש"ח ולפי מה שהוא אמר הקונפיגורציה הזאת נחשבת ברמה גבוהה מאוד אז בבקשה צריך את דעתכם! הפורמט הזה נחשב טוב? המחיר סביר? כרטיס המסך שוו…
-
- 25 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי אפשרות לקנות את הנייד ASUS K52F מסלקום. אפשר להגיד שהוא כבר אצלי ואני צריך להחליט אם להשאיר אותו או להחזיר (עד מחר). רציתי לשמוע את דעתכם עליו ביחס למחיר (100 בחודשX 36 חודשים = 3600)? תודה רבה לכם =]
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לירכוש מחשב חדש, מכיוון שאת המחשב הקודם שרכשתי, רכשתי תודות לעזרה נאמנה של אחד מחברי האתר (McFly) אני חוזר אליכם שוב ומבקש את עזרתכם. אז זהו הסיפור: המחשב הנוככי נועד לאח הגדול שלי שרוב עיסוקו בו יהיה שימוש בסיסי במחשב (גלישה באינטרנט, צפיית סרטים, ניגון מוסיקה וכו") אבל גם למשחקי מחשב, לא כבדים במיוחד אך חדשים במקצת (לדוגמה אני מצפה שהוא יריץ דום 3 ב-LOW \ LOW MEDIUM) אני מצפה שהמחשב יהיה יציב ועם חלקים איכותיים, המסך הוא עיניין קצת קריטי, אני לא רוצה מסך שיהיה גרוע יותר מהמסך הבא: MAG 786FD Flat. אין צורך ברמקולים לאחי יש מערכת סטראו. עכשיו דיברתי עם איש אחד וסיכמנו על עיסקה כזאת: הוא כרגע התחבר לHOT וקיבל את המבצע המיוחד שלהם, טלויזיה מחשב וכו"…
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם סופסוף קיבלתי את הנייד החדש שלי אסוס UL50VT אני רוצה לחרוט עליו עברית מישהו מכיר חנות טובה ואמינה שעושה את זה או שצריך לסוע לחולון ל PCGRAPH חזי
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש לרגל יציאתו החגיגית של המשחק Diablo 3 ואני מתלבט בין Toshiba לHP. על Toshiba כתוב שיש רמקולים מתוצרת Harman/Kardon עם bass משופר. האם זה נכון ועד כמה זה מה שאני באמת חושב שזה? הדגם של HP קורץ לי בעיקר בבגלל הקורא טביעות אצבע שיחסוך לי להקליד ססמאות וכו'. על מה אתם ממליצים?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.notebookclub.co.il/products/e6220-7140.htm עם מעבד I7 ו4 גיגה זכרון. עדיין לא החלטתי אם למכור אותו עם 320 גיגה הרדדיסק או SSD 250.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברה, אח שלי בקרוב מתחיל ללמוד הנדסת מבנים בטכניון, והמחשב הביתי שלו כבר מתיישן אז הוא החליט לקנות מחשב נייד, ואנחנו צריכים את עזרתכם AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE *התקציב לא מהווה מגבלה ( בוא נגיד עד 5000 שקל ) אבל אם יש אפשרות אז לא להגיע לסכומים האלה * מטרות המחשב? לימודים,לפי מה שהבנו יהיה לו שימוש בתוכנות הדורשות עיצוב ומכך רמה גבוהה של הכרטיס מסך * גודל המסך? לא קריטי, 15,6 או 17.. * רזולוציית המסך? שמתאימה לעבודה עם התוכנות: AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל,אבל אם משקל כבד מונע דגם מומלץ אז אפשרי. * האם נדרש זמן סו…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי DELL INSPIRON 1545 וכבר כמה שנים שהאינטרנט האלחוטי לא עובר את ה 1.5-2 MB, כלומר כשאני מוריד משהו המהירות היא מקסימות 150KB בלחץ למרות שיש לי 30 MB אינטרנט. כשאני מחבר את המחשב ישירות עם כבל המהירות תקינה, רק ה WIFI הוא הבעייתי אז אני רוצה להחליף את הכרטיס רשת האלחוטי, אני פשוט לא יודע מה בדיוק אני צריך- האם כל כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד יתאים? מה הטווח מחירים? אני לא רוצה משהו חיצוני כמו USB, אלא פשוט כרטיס קטן להחליף את הקיים וזה הכל. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם אני דיי חדש פה ואני חייב לציין שהפורומים שלכם ממש מרשימים ומקיפים הכל בכל הנוגע לידע והבנה, אז ישר כוח לכל המומחים פה. אז ככה אני לא כזה מבין גדול במחשבים ובאמת שזה עולם דיי זר לי אך לאחרונה דיי ה׳תחלתי להתעניין, ובעיקר במשחקים, כך שהמלצותיכם פה יהוו גורם מכריע ברכישת המחשב שבו אני מעוניין . אני צריך מפרט למחשב חזק למטרת משחקים שיעלה לי את כל המשחקים החדשים שיש כיום בשוק ,בגרפיקה הכי גבוהה, במחיר שנע בסביבות ה 4000-4200 ללא מסך . כמו כן שמעתי מחבר על אפשרויות עתידיות להוספת כרטיס מסך נוסף על מנת לחזק את עוצמת הגרפיקה, כך שאפשרויות אלו בהחלט מהוות שיקול מבחינתי לעתיד , אז אם אפשר שהמפרט יהיה עם הכנה לאפשרויות אלו, דומני ששמם (sli ו- crossfire) תתקנו אותי אם אני…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000-7,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך לטובת משחקים כבדים ועבודה רציפה בתוכנות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya, 3DS Max, ZBrush, Photoshop אופן שימוש כבד. (בעתיד לטובת פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, The Witcher 3, Batman Arkham Knight, Guild Wars 2, ועוד משחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני החלטתי להחליף את החלקים האלו במחשב שלי לאחר שהגעתי למסקנה שאין מנוס מזה כי המעבד שלי כבר גמור. בקיצור אני צריך את החוות דעת שלכם ואם יש הצעות לשיפור או שאפשר לחסוך איפה שהו ועדיין לשמר יכולת שידרוג בעתיד. מעבד: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 1080 לוח אם: H67M-UD2H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI של GIGABYTE מחיר: 550 זכרונות: 6GB DDR3 1333MHZ של KINGSTON מחיר: 360 גוף קירור למעבד: Thermaltake Frio CPU Cooler CLP-0564 מחיר: 225 סה"כ מחיר: 2215 ש"ח כמו כן כבר קיים אצלי: כרטיס מסך: GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E ספק כוח: 650W Modular 14cm fan, Active PFC, 80+ (Retail) במארז יש לי 2 מאווררים …
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, מתחילה שבוע הבא לימודי הנדסת חשמל וצריכה ייעוץ בנוגע לסוג מחשב נייד ונתונים טכניים שלו שכדאי לרכוש שיחזיק מעמד הרבה זמן ויהיה נוח. במהלך השנה אלמד ואתעסק הרבה בתכנות (ולכן גם מעדיפה שתהיה מקלדת מלאה). בגדול התקציב שלי עד 2500 (אבל אם יש הבדל איכות משמעותי יכולה להגיע עד 3000). יש המלצות לגבי דגם מחשב רלוונטי, גודל מסך שעדיף, סוג מעבד וכו'? אגב, המליצו לי על סדרת dell vostro, מה אומרים?מומלץ? תודה רבהה!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה שאני מתכנן לעשות זה לקנות בנתיים מעבד ולוח אם מינימליים ביותר כי אני מחכה לקונרו.... הייתי מחכה עד שיצא הקונרו ואז קונה מחשב, אבל אז אני אקנה פשוט מחשב פחות טוב(כסף אני לא הולך לחסוך עד אז כי אני בזבזן....) אז עכשיו אני קונה את הלוח והמעבד שאני פחות או יותר יסתדר איתם בנתיים לחודשיים-שלוש הקרובים.(זיכרון אני מתכנן להחליף קצת אחרי זה...) המפרט: Sempron 2800 S754 (עם עד עכשיו הסתדרתי עם הפנטיום 4 1500 הנכה שלי, בטוח שאני יסתדר עם זה.....) ASROCK k8nf4g Kingston 1024 DDR 400MHZ Western Digital 160GB SATA II Western Digital Raptor 36GB 10000 RPM הצורב LG השחור שכולם מכירים פה נו.... Enermax Liberty 500W radeon x1800XT 512MB ומארז Sunbeam trasformer.... יש עצו…
-
- 30 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, קיימת המלצה לנייד, רצוי מסדרת לנובו, בעל יכולות גרפיקה גבוהות שמומלץ למטרות משחקים?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-