ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
יש לי לנובו יוגה 3 עם 250 SSD עכשיו, בכונן D של LENOVO מוקצים 25 גיגה... כדאי לחלץ משם כמה גיגות לטובת מחיצה חדשה? או להוסיף ל C? ואם כן, אז כמה אתם אומרים כדאי?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה למכור את המחשב שלי ביד 2 רציתי לדעת כמה הוא שווה חשוב לציין שיש לי את הקופסאות של כל הרכיבים של המחשב. הנה המפרט: Intel core i5 3470 MSI b75-e33 Crucial 8gb RAM 1x8gb Sapphire HD7870 ghz edition Seasonic 500 watt eco series Samsung 840 evo 128gb Western digital 1tb hard drive LG DVD drive מארז atx ממתכת תודה רבה לעוזרים (:
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר השדרוג האחרון ששיפר בהרבה את המחשב אני עדיין לא יכול להריץ את המשחקים שאני רוצה (בגלל המעבד...) אני רוצה לנסות לשדרג את החשב ומתלבט בין 3 אפשרויות: 1) החלפה של המעבד בלבד: מה שלא כל-כך משתלם כי באותו סכום (נראה לי משהו כמו: 800-1000 שקל) אני כבר יכול ללכת על מעבדים מכל הדורות החדשים יותר (כולל סקיילייק) 2) החלפה של המעבד והלוח מה שיאפשר לי ללכת על מעבד חדש יותר ולא ידרוש ממני להחליף את הזיכרונות הקיימים (הערכה שלי: 1200-1600 שקל) 3) ללכת על השילוש החדש ולהחליף כבר הכל (מעבד, לוח וזיכרונות) (בגלל זה אני מתקצב עד 3000) כרגע המפרט הקיים שלי מכיל: Intel i3-2130 Gigabyte GA-H77-DS3H Kingston DDR3 1600 240-Pin CL11 8GB*2 ASUS GTX 970 Turbo Samsung SSD 850 EVO 250GB WD Blue…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני לפני קניית מחשב חדש ואני רוצה לדעת מה הערך של המחשב הזה: M478LMT-S2 CORSAIR 4G DDR3 1333 AMD PHENOM LLX4 PROCESSOR 3.2 TRUEQUAD-CORE DESING 8.0 MB TOTAL CAOHE SOOKET AM3 1TB דיסק קשיח כרטיס מסך מובנ
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. ברצוני לקנות מחשב נייד גימינג שיסתדר עם רוב המשחקים הנוכחיים. התקציב שלי הוא עד 3500 וקצה היכולות היא 4000 אני מצאתי את הacer v15 nitro black edition בNEWEGG מחודש ב800 דולר, יש לי משהו בח"ול שיכול לקנות לי. האם שווה לי לקנות מחודש בחול? האם יש מחשב יותר משתלם ממנו? האם יש מקום בארץ שמוכר בכאלא מחירים? תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית צפייה בסרטים/סדרות, פתיחת טאבים רבים בדפדפן 20-30, צפייה ביוטיוב, חיבור מחשב לטלוויזיה חכמה, שימוש בכרטיס טלוויזיה ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). XviD4PSP 5 שימוש לעיתים על מנת להמיר פורמטים של תכנים ולעיתים גם לקודד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בכלל לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RED ALERT 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת האם צריך להתקין את הדרייבר של הכרטיס קול כדי שהסאברופר יעבוד כי הוא לא עובד לי תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זקוק לעזרתכם בבניית מחשב לעריכת 4K בAdobe premier וקצת After effects. המחשב ירכש בחו"ל לכן עניין התקציב פחות רלוונטי כרגע. ב KSP אותו המפרט עם שינוים קלים הגיע ל 10K, כמובן מעדיף לצמצם איפה שאפשר. ציוד הקפי נחוץ - מסך, מקלדת פשוטה עם כפתורי מולטימדיה, מתאם Wifi AC (עדיף pci?), מפצל USB וקורא כרטיסים ביינתים זה מה שיצא לי: Intel Core i7-6700K 4x4.10 GHz 1151 Box Skylake Gigabyte GA-B150M-D3H B150 Sockel 1151 µATX DDR4 Kingston 32GB KIT HyperX Fury DDR4-2400 CL15 4x8GB schwarz Gigabyte GeForce GeForce GTX 960 WindForce 2X OC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP 1.2 Seagate Barracuda 7200.14 3000GB Sata 6Gb/s 7200rpm 64MB Crucial BX100 250GB 2.5" SATA 6Gb/s MLC 16nm 7mm Cooler Maste…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהמלצה למעבד+לוח אם+RAM+כרטיס מסך: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מגוון משחקים, טובעניים למדי, חדשים (FPS, אסטרטגיה, RPG וכ')- LORDS OF THE FALLEN, COD, BATTLEFIELD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD-1920*1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בשאיפה לגבוהות ביותר. 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop,illustrator,3dmax,maya ירוץ על רזולוציה 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא צריך מערכת הפעלה או מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4-5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, רציתי לברר משהו איתכם, יש לי מחשב נייד של אסוס (G73) והוא מגיע עם מערכת הפעלה מובנית בהארד דיסק שמגיע עם המחשב. החלטתי להחליף לא מזמן את ההארד דיסק המכני שמגיע עם המחשב ל-SSD. עכשיו אין לי את האפשרות להתקין מערכת ההפעלה דרך הריקברי יותר אז פניתי לאסוס בשביל לקבל דיסק של ווינדוס, כמו שהתמיכה של מיקרוסופט הורתה לי לעשות. אסוס אמרו לי שאם החלפתי הארד דיסק אני צריך לקנות מערכת הפעלה חדשה, אין אפשרות לקבל דיסק. השאלה היא האם זה נכון או שנפלתי על נציג אידיוט, כי זה ממש נשמע לי לא הגיוני... השיחה שלי עם נציג אסוס ישראל לפניכם: " שלום, זהו מרכז השירות המקוון של אסוס.שמי הוא Gilad. כיצד אוכל לסייע לך? 16:11 היי 16:11 שלום ליאור 16:11 ברשותי מחשב נייד של אסוס, החלפתי לו …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפשת מחשב לצרכים בסיסיים יחסית שאוכל לקחת איתי בלי לשבור את הגב... אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - רצוי עד 3000 ש"ח, אני יכולה להתגמש עד 3500. 2. מה שימושי המחשב - עבודה על תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט (הרבה טאבים פתוחים במקביל), מדי פעם צפיה בסרט (אבל זה משני). אני צריכה לקחת אותו איתי לפעמים אז חשוב שלא יהיה כבד במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם האפשרי, הנוכחי גוסס... 10. האם יש ב…
-
- 0 תגובות
- 889 צפיות
-
-
מה הולך ? אז הכרטיס מסך החליט שלא בא לו לתפקד כמו כ.מסך נורמלי , והוא בקרוב עולה השמיימה , וחוץ מזה , המחשב כבר לא כמו שהיה (i5 750 , ati 5850 וכו' וכו') בתכל'ס יש בו דברים ממש אחלה שאני יכול לשמור למחשב חדש (CM690ii, schythe mugen 2 rev B ,Seasonic 650ht) אלה דברים שאני אשמור , השאלה היא האם חנות תסכים להרכיב לי חלקים חדשים בנוסף לקיימים שיש לי ? ולעניין הרציני: 1. מה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? זורם עם העניין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש רגיל(גלישה וטיפה עריכה ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב חדש (כולל מסך!) שישמש בעיקר לגיימינג כבד. התקציב שלי הוא עד 5500 ש"ח. יש 3 דברים חשובים לי: 1. שהמחשב יישאר רלוונטי גם לשנים הקרובות, אני לא רוצה להוציא עליו יותר מדי כסף בעתיד. 2. שיוכל להתמודד עם לא מעט כוננים קשיחים (מבחינת ספק, קירור, מקום במארז), כי אני מתכוון להתקין לפחות 4 כרגע ובעתיד עוד. 3. קירור. בניתי מפרט מסויים, הדבר שאני עוד לא סגור לגבי זה כרטיס המסך – R9 390 או GTX970. אשמח לקבל הצעות ודעות, על המפרט ועל כרטיס המסך העדיף. תודה מראש לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מצטער מאוד האשכול הקודם ככל הנראה הציג תמונה מאוד שונה ממה שרציתי. אני רוצה שיהיה ברור שאני לא בא אל אף אחד בתלונות (גם לא לאלו שפגעו בי, אני מבין שככה הם מתבטאים ואני לא בא לחנך אף אחד) וזו לא הייתה הכוונה שלי בכלל. הסיבה שאני פותח את האשכול הזה היא בגלל שהיו הרבה תגובות לאשכול ההוא, חלקן כמו שתיארתי לעצמי נוקבות וקשות, חלקן סתם לא קשורות אבל היו גםחלקן בעלות ביקורת בונה (ולא הרסנית כמו הרוב). קראתם לי טרול / ספאמר / ילד בן 12 אז אני מבקש לשנות את הדימוי השגוי שקיבלתם: אני לא באתי הנה במטרה להספים או להפריע, במקור באתי הנה כדי לבקש עזרה בשדרוג המחשב האישי שלי (נושא שבו היו פה משתמשים שעזרו לי ללמוד ולהבין ובסוף גם בחרתי לקבל את העצות שלהם וזה עזר המון). לאחר מס' שיטו…
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד עבור מישהי שמתחילה ללמוד עיצוב גראפי. בביצועי חומרה של ניידים אני לא בעניינים אז בא לפה לשאול את המבינים. * תקציב: 4.5K אם כדאי אז 5K. * מטרות המחשב? עריכה גרפית. תוכנות שהמחשב מיועד אליהן: פוטושופ,אילוסטרייטור,אין-דיזיין,פלאש,דרימויבר (ואולי אחרות בתחום). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6" רצוי מאט. חשוב פאנל איכותי יחסית (IPS או כמה שיותר קרוב). * רזולוציית המסך? FHD רצוי אבל אם לא מצוי אז HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? 2 ק"ג ומטה רצוי אם לא מצוי אז אז 2.5 ק"ג נראה לי כמו מקסימום מתקבל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי כמה שיותר, אבל נהיה ריאלים. * האם יש צורך ביציאו…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הוא לאחותי שתתחיל ללמוד בקרוב תואר בתקשורת. החשב הוא בעיקר לצרכי מולטימדיה מוזיקה אינטרנט ואופיס. העדפות: רזולוציה טובה עם זוויות צפייה רחבות 15.6" גודל מסך ואחריות ואמינות טובה. 2 הדגמים הנבחרים: 1. Toshiba satellite s50-14x 2. Lenovo thinkpad E540 המחשב הראשון (לעומת הדגם השני) קל משקל, נראה טוב יותר, מעבד מהדור החדש מסוג U, זיכרון 8 ג'יגה בייט, הארד דיסק 1 טרה לעומת חצי טרה ב thinkpad ואחריות 3 שנים ע"י מעבדות CPM. המחשב השני (לעומת המחשב הראשון) נראה חזק ומסיבי יותר, מעבד מהדור הקודם אבל מסוג M, זיכרון נמוך יותר (4 ג'יגה בייט) הארד דיסק 7200 RPS לעומת 5400 בטושיבה, והכוונה להרחיב אחריות ל 3שנים בבית הלקוח ע"י מעבדות IBM. שניהם מסכי FHD בטושיבה המסך ה…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד וכבר הרבה מהמחשבים מגיעים עם רזולוציות גבוהות וכבר היה לי Lenovo y50-70 עם מסך 4K (החזרתי אותו בגלל בעיות שונות) והיו הרבה בעיות סקיילינג כמו משחקים שהופיעו במלבן קטן ותוכנות שנראו ממש ממש בקטן. השאלה היא האם זה משהו נקודתי עם המחשב הזה או שכל המסכים עם הרזולוציות הגבוהות סובלים מזה?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אחרי שנתיים שאני בשימוש עם הנייד וזה שהוא התחיל ממש להתחמם לאחרונה הגיע הזמן לנקות אותו מאבק ומכל מה שהולך בפנים. בהנחה כמובן שזה לא נכלל באחריות, יש מקום מומלץ לעשות את זה? וכמה זה אמור לעלות?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב. צריך מחשב ל GAMER . . מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לקנות גם ב 5000 או 5500 זה גם בסדר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים , עריכות וידאו קלות בסוני ואגס, קצת אפטר אפקט, ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים האחרונים שיצאו של שנת- 2014 2015 Alien Isolation , CRYSIS 3 , BIOSHOCK-I , COD'S Wolfenstein The old Blood משחקי COOP למינהם כדו…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, זו הודעה ראשונה שלי כאן, אז תהיו עדינים אני מחפש מפרט למחשב לגיימינג בעיקר (וגם לשימושים היומיומיים הרגילים). זה מחשב שאני אמור להשתמש בו בעיקר בסופ"שים חופשיים מעבודה, אז מידת הטחינה שלו לא אמורה להיות גדולה בסה"כ. עם זאת, חשובים לי שני דברים: (1) רמת שרידות גבוהה באופן יחסי, ככה שלפחות רכיבים מסוימים מהמפרט יוכלו לשמש אותי לאורך זמן, ואת השאר אוכל להחליף תחת אותו מארז; (2) מחשב שיהיה שקט לטווח הארוך, יש לי טראומה רצינית מהמחשב הנייח האחרון שלי, שהפך לטורבינה בשנתיים האחרונות לחייו. מוכן לשלם אקסטרה בשביל זה. אחרי הסיכומון, הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד לגג של 4500 המטרה היא לנצל את כל התקציב. …
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תקציב: במידה ומדובר במחשב שאינו מקבוק 2.5 / 3K. מקבוק, 3.5/4K. המחשב ישמש בעיקרו ללימודי תכנות, לכן חשובה לי רזולוציה גבוהה ומסך נורמלי. מכוון ל 1080P ומעלה. (יש ניידים עם QHD)? אני לא הולך לשחק עליו, או להריץ עליו תוכנות כבדות. בשביל זה יש נייח. גודל המסך לדעתי בסביבות 13'' פלוס מינוס יהיה בסדר. (15 הם כבר גדולים מדי לדעתי, למרות שלא אתנגד). אני שונא Touch pad. לפחות במחשבים שיצא לי לנסות (Lenovo ו Dell מהסדרות הזולות). אז אעבוד רוב הזמן עם עכבר חיצוני. למרות שהבנתי שבמקבוק הטאצ' פאד שונה מהעדר, טוב יותר (לא יצא לי לנסות עדיין). חשובה גם מקלדת נוחה עם פריסה דומה כמה שיותר לשולחנית (אין לי תיאור טוב יותר לעניין, אבל בלפטופים שיצא לי להשתמש בהם היא הייתה שונה, מ…
-
- 28 תגובות
- 18.6k צפיות
-
-
אשמח עם תגידו לי גם כמה החלקים שווים בנפרד עם לא אצליח למכור את המחשב שלם אין לי בעיה גם למכור בחלקים מעבד - AMD Phenom II X4 965 3400Mhz Black Edition לוח אם - GIGABYTE GA-890XA-UD3 מארז - Antec Nine Hundred ספק כח - thermaltake TP-775AH3CC זכרון - Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 DDR3 8GB(4X2 כונן מדיה - DVDRW LG IDE GH22NP20 כרטיס מסך - SAPPHIRE AMD Radeon HD 6870 1GB GDDR5 יש במחשב 2 כאלה כונן קשיח - נימכר בלי אני צריך את הכוננים שיש בוא מסך - samsung syncmaster ex2220 תודה לעוזרים [=
-
- 21 תגובות
- 12.5k צפיות
-
-
ידידה סטודנטית ביקשה ממני עזרה במציאת נייד שישמש אותה לצורכי לימודים. לאחר כמה שעות של סינונים הגעתי ל3 דגמים שנראים לי טוב: http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=4475 http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3891 http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-13-3-%D7%9E%D7%92%D7%A2-HP-i5-%D7%96%D7%9B-4GB-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-128GB-SSD/pi6MK40641 השלישי מוחדש אך כולל SSD בנפח 128GB ולכן שמתי עליו עיניים. למישהו יש נסיון עם ניידים מוחדשים? בעקרון היא ביקשה ממני להשאר באיזור 2000 ש"ח אבל חרגתי מכיוון שלא מצאתי שום דבר ב2000, ומה שכן מצאתי לא כלל מערכת הפעלה והיא תצטרך אחת.. מישהו יוכל להעביר על הניידים הנ"ל חוות דעת בבקשה? או להמליץ על משה…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-