עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Shafan,

שלום אני זקוק לעזרה בקשר לבחירה סופית בין 2 הדגמים הללו המחשב מיועד לצורכי לימודים + אינטרנט + סרטים HD + תוכנות אופיס 1. Samsung NP530U3C-A04IL http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21952 2. ASUS VivoBook S400CA-CA021H http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21498 * תוספת של 249 ש"ח עבור 8 ג'יגה זכרון כרטיס המסך אינו משחק תפקיד... ( לא מיועד למשחקים) חשוב לי שנותן האחריות יהיה אמין ובעל שירות תמיכה טוב! ואיכות החומרים והבניה של המחשב תהיה איכותית וכמה שפחות תקלות חומרה.. לדוגמא ( קראתי ברשת ואיני יודע האם זה נכון אך יש מספר תלונות לגבי החומרה של ASUS שכרטיס הרשת עושה בעיות... אשמח לחוות דעת תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by eitanb3,

תקציב של 20 אלף ש"ח (גמיש). ייעוד: אתרי אינטרנט כולל הזרמת אודיו (רדיו) ווידיאו. נ.ב. יש לנו כיום שרת אחד (R610 דל) בחווה של נטויזיון בחיפה. תודה וחג שמח!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by shaymor26,

לילה טוב אנשים ! יש לי את המחשב הזה : Q6600 (ללא אובר קלוק) + קירור של OCZ לוח אם ASUS P5ND 2 כרטיסי זכרון של GEIL 2 כרטיסי זכרון של CEON (סה"כ 8 ג'יגה) כונן קשיח 750 GB segate barcuda 7200 RPM כרטיס מסך 9800 GT עם 512 זכרון וכל זה מוחזק ע"י ספק ENERMAX 525W מודולרי את המחשב קניתי לפני משהו כמו 3 שנים. עד עכשיו אני מחובר עם מסך 22 אינץ' של פיליפס אבל אני מתכנן לעשות שינוי ביחידת דיור שלי ולעבור לטלויזיה 37 אינץ'. אני אחד שמאוד אוהב משחקי רשת וחשוב הFPS בנוסף, אני אוהב גם לערוך דברים (סרטונים, פוטושופ ואפילו קצת קיובס ואני הולך לקבל כרטיס קול מקצועי מתנה מחבר) בקיצור, אני צריך מחשב חזק ואחרי כמה זמן שלא הייתי עקבי שמתי לב שיצאו מלא כרטיסי מסך חדשים וכוננ…

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by BRUTALISK,

שלום כולם,לפני קניית המחשב רציתי להתייעץ איתכם פה בפורום הקניה כנראה תבוצע רק אחרי חודש פברואר 2013 (תערוכת CES הבנתי שמשתחררים תמיד בזמן הזה עוד כרטיסים ומעבדים אז חבל) אבל כבר עכשיו אני רוצה להבין מה אתם ממליצים ולאן נושבת הרוח מבחינת התקציב שלי אז לשאלון . מה התקציב המקסימאלי? 5500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם באמת אפשרי-לא מעוניין במערכת חלשה משמעותית ממערכת דומה ב-200 300 שח יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות אם באמת חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אם כן מה הדגם הכי זול ? תודה רבה !

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Deron,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף עד 3600-3800 אפשר גם לנצל הכול אם שינוי משמעותי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בכמה עשרות שקלים, אם יש שדרוג משמעותי בקצת יותר אז אשמח אם תציינו את שני המפרטים, עם ובלי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…

7. לא רלוונטי

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by mistaarvim,

* מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? n/a * רזולוציית המסך? n/a * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? na * משקל רצוי? הכי קל שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי ביותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?n/a * כונן אופטי?אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by yosi b,

יש דבר כזה? צריך להכיל כונן דיסקים, כרטיס מסך סביר. עד איזור ה4K . עדיף של אסוס או דל

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by CyberGod,

אהלן חברה ! אני חייל בסדיר ואני כבר כבר הרבה זמן חולם על להחליף את העגלה שלי במשהו יותר טוב , הגיע הרגע ואני מתלבט . אני יתחיל מזה שאני יודע שהפנטיום 4 (וביוחד הHT) יהיה הרבה יותר טוב מבחינת הביצועים , אבל אני גם ממש לחוץ בתקציב והשאלה האם ההפדל בביצועים באמת שווה את זה או לא . ככה , אלה הם בערך שני האופציות שחשבתי עליהם , אני מאוד ישמח לקבל גם המלצות שלכם על מפרטים אולי שונים , והכי חשוב הוא נימוק למה זה ולא אחר... AMD לוח - EPOX 8RDA3+ , GIGABYTE GA-7N400 PRO2 400U מעבד- XP2500+ , XP2600+ . זה שווה את ההפרש במהירויות ? זיכרון- geil 256mb 3200 golden dragon value מארז-compucase-hec midi tower CI-6A19 black INTEL לוח-GIGABYTE GA8IPE 1000 PRO2 ,ABIT IC7 875P כמ…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אז ככה יש לי תקציב של בואו נגיד 5000 שקל ואני חושב לקנות AMD 64 3000+ רק שמעתי על כך שהוא מתחמם מהר אז כנראה שנצטרך הרבה מאוררים האם כדי לקנות 3200 כי יש לו 1024 קאש או את ה3000 שיש בינהם הפרש של 400 שקל שזה די הרבה, הקטע אם זה שווה? בקטע של לוחות אם שמעתי של MSI יש לו מצויין שקוראים לו NEO NFORCE3 כרטיס מסך זאת ההתלבטות הרצינית במיוחד כי כאן אני לא מבין כלום אני חשבתי על הATI 9600XT מה שמוזר שראיתי חברות שמציגות דגמים שלו אבל עם 256 מגה ועוד יותר בזול שזה ממש מוזר עכשיו עוד דבר שאני מתלבט זה אם לקנות הארד דיסק עם 10000 או 7200 של WD אבל יש הגבלה נורא רצינית במחיר ה10000 עולה 700 שקל והוא 36 ג'יגה בלבד!! וה7200 יכול להכיל 120 ג'יגה וזה ממש טוב לנו הישראלים שמו…

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום לכולם, המחשב שיש לי עכשיו מת... כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות מחשב חדש, וזה תירוץ טוב 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000-4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?עדיף לחסוך, אבל מעדיף לא להתפשר יותר מדי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש מעדיף שלא לחרוג, אבל במקרה הכי גרוע כ200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).פוטושופ ומשחקים- שניהם מזדמנים, רב הזמן אני בדפדפן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה ה…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. אני רציתי לדעת איך יודעים מה הקיבולת המקסימלית של המחשב נייד שלי בכמות זכרון איך אני יכול לדעת ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר לחרוג במעט אם זה מצדיק זאת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי אופיס, סדרות בנטפליקס, אני נרשם ללימודי הנדסה אז יכול להיות שימוש ב matlab (אמנם לא בקרוב כנראה), פוטושופ חובבני\עריכת סרטונים חובבנית (סוני וגאס). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף לי שיהיה יחסית שקט אם כי לא קריטי ממש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by studentofbiochemistry,

היי כולם אשמח לעזרתכם בכיוון וייעוץ לקניית מחשב חדש. המחשב הוא עבורי - סטודנטית לעתיד (ביוכימיה). מה חשוב לי במחשב נייד (הדברים שאני נעולה עליהם ולא מוכנה להתפשר עבורם): שיהיה מסך מגע טאץ׳ שיהיה זריז עם עבודה חלקה, בלי תקיעות. אופי העבודה במחשב: עבודה על הרבה תוכנות אופיס במקביל גלישה באינטרנט על הרבה טאבים במקביל צפייה ביוטיוב וסרטים לציין כי אני לא גיימרית ולא עתידה להשתמש בתוכנות עריכה או תוכנות כבדות כאלה ואחרות (אבל תמיד נחמד שתהיה לי כן את האופציה להוריד תוכנה כזאת או אחרת בעתיד) ממחקר קטנטן שביצעתי באינטרנט, זה מה שאני חושבת שיתאים לי ולאופי העבודה שלי: מעבד i5-8…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית,תכני HD. לצורך העניין נקנה על מנת לחזור לתקופת הגיימינג היפה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת,עכבר,משטח ענק לעכבר ולמקלדת,כסא גיימינג,מסך Dell AW3418DW ( ניתן לשינוי אך מאוד חשובה לי איכות המסך) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, אשמח לקנות רק 2TB דיסק מכני. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא בהכרח, רק אם אצטרך בעתיד על…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. אני קונה מחשב חדש: CORE 2 DUO 6600 עם זיכרון 2 X 1GB של KINGSTON וכונן קשיח 160GB SATA2 של WD עם לוח 965 של INTEL ועם כרטיס מסך 7600GS 256MB ועם מסך 17" של LG עם 4מילי ועם חיבור DVI. באייבורי נתנו לי 6000 ש"ח. שווה? האם אתם חושבים שעלי לשנות משהו במפרט? אני מחפש מחשב מתקדם טכנולוגית ושמספיק למשחקים לפחות לשנה הקרובה.

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by NiMo1771,

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! כ6000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לכיף ;D ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים-משחקי יריות ומירוצים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. לא מיועד לאוברקלוק, מיועד לשימוש כללי, התקציב הוא 2000 פלוס מינוס, שקט לא רלוונטי. צריך מפרט כמה שיותר משתלם במחיר הזה בסיס AMD או INTELL לא כזה משנה.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by kobibo,

אשמח לקבל הצעת מחיר לנייד עד 2500 ש"ח לצורכי אופיס, אינטרנט. מעבד I3 לא פחות, המחשב צריך להיות יחסית מהיר. מחנויות במרכז תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  21. Started by guyman20,

שלום, אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב דק וקל לנשיאה, אך למרות זאת חזק. אשתמש בו בעיקר לתכנות (שזה לא מצריך יותר מדי) אך גם לעבודות עריכת וידיאו בינוניות (לא תלת מימד). מעבד i7, ו-8 ג'יגה ראם. 14-15 אינצ', ממש לא צריך מסך מגע, אפילו רצוי שלא. תקציב סביבות 4000. הבנתי שדל די טובים ויש להם כמה דגמים דקים, הבעיה היא שאני מתקשה למצוא את מה שציינתי. אחרי סינון הגעתי לרשימה הזאת, יש פה יותר מדי ואין לי מושג איך להחליט (או אפילו איך למצוא את הדקים מביניהם), והאם אני בכיוון הנכון בכלל (האם כדאי דל, אולי כדאי להחליף מעבד, וכו'). מה דעתכם על ה-Vostro? הוא נראה הכי קל אבל די חזק, למרות שאני לא בטוח לגבי הכרטיס מסך שלו, והוא רק 4 ג'יגה (לפחות באייבורי). המליצו לי גם על Lenovo Z40-70, אבל ק…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by almog333,

מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 55' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  23. Started by KarmicKoala,

1. מה התקציב המקסימאלי? 10000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, Witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K, כנראה מסך 28״ של סמסונג (לא כלול במחיר). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציו…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by vk221,

שלום לכולם, תודה על העזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח - שימוש כבד , כל מיני פלטרפורמות שחלקן כבדות, כמה מכונות וירטואליות, משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) לא קריטי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה. בנוסף, שימוש משרדי סטנדרטי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. היי חברה, זקוקה ללפטופ חדש לכבוד שנת הלימודים הקרובה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן למתוח עד 5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה סטודנטיאלית, SPSS ומאטלאב (הרבה...) משחקים ישנים סטייל הירוז וGTA, קריאת מאמרים, צפייה בסדרות וסרטים. משאירה 70 טאבים פתוחים ברגיל - אז שהמחשב ידע להתמודד עם זה. מתכוונת גם להתחיל ללמוד פיית'ון אז שיוכל להריץ סקריפט בלי לגמגם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים