ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברשת באג יש הנחה של כל הניידים של HP, ועבורי זו אחלה הזדמנות לרכוש נייד (אני כבר הרבה זמן מחפש) אני אשתמש בנייד בעיקר לעבודות משרדיות, גלישה אינטנסיבית באינטרנט, מדי פעם פוטושופ וסרטים. אני מתלבט בין מעבד i5 ו-i3. יש לציין שאני כביכול מזדכה פה על המע"מ פעמיים, פעם אחת הנחה של בערך 14% כי מורידים את המע"מ מהמחיר (גם אני חשבתי שמורידים 16 אבל יוצא שמורידים בערך 14 כשמדובר בהורדה באחוזים) ואני מזדכה שוב על המחשב מאחר ואני עוסק מורשה (הפעם על מלוא עלות המע"מ) אני לא יודע כמה באמת אני צריך מעבד i5, השאלה היא מה ההבדל בצריכת הסוללה בין 2 המעבדים, עוד דבר האם יש הבדל ניכר בצריכת סוללה בין HD 7200 ל 5400 RPM? כמה זמן לדעתכם הסוללה תחזיק בכל אחד מהניידים? יהיה הבדל משמע…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
http://img17.echo.cx/img17/4657/19md.jpg מחיר: 3240 ש"ח ??
-
- 34 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחשב כזה בעיקר לגלישה באינטרנט אבל שיהיה מסוגל להריץ משחקים בצורה "ניתנת למשחק" עד 4300 שקל עם מסך LCD17 בלי לחרוג בשקל מהתקציב
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מתכוון לקנות את המחשב הזה: http://ksp.co.il/?uin=17201 מיועד לאולפן נייד. בעיקר למוזיקה, קצת לגרפיקה ועריכה. שאלות: -אני צריך 8GB. מפרט עם 8GB מקפיץ אוטומטית ב-700 ש"ח בערך. חשבתי שיהיה עדיף להוסיף עוד סטיק. זה מספיק לוודא שהסטיק הוא DDR3 1600Mhz, או שחשוב ש-2 הסטיקים יהיו זהים (מאותה חברה/לשים לב לעוד פרטים)? -אני צריך מסך מט. מסך כזה מקפיץ אותי ב-1000 ש"ח. מישהו פה התנסה במדבקות אנטי-גלר ויודע להגיד לי אם זה יעשה את העבודה, בלי לטשטש לי את המסך במידה מסויימת? -דעתכם על המפרט תתקבל בברכה, למרות שאני די סגור עליו. התלבטתי אם לקחת full HD, אבל גם זה מקפיץ אותי ב-1000 שח ככה. אז חשבתי שאסתדר עם זה. עולים לי סימני שאלה לגבי שטח עבודה (פעם ראשונה שלי על לאפטופ כמחשב עבודה). ת…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אז זה גם בקשה וגם התייעצות. אני מתכנן לקנות מסך טלויזיה (כניראה איזור ה40 אינצ') ואני רוצה לחבר אותו למחשב. עכשיו השאלה שלי זה א' איזה מחשב לקנות, כלומר האם צריך להשקיע יותר בכרטיס מסך מאשר בדברים אחרים בו.. ובכללי האם בכלל שווה לקנות מחשב נייח, או שאולי כדאי ללכת על מחשב נייד ופשוט לא להשתמש במסך שיש בו כשאני מחבר לטלויזיה. המטרה של המחשב בעיקרון זה להיות מחובר לטלויזיה ושאפשר יהיה לצפות שם בסרטים, סדרות (גם אונליין - איכות פחות טובה) ושיראו שמה בסדר.. אבל שיהיה אפשרי גם לגלוש באינטרנט ולהביא מה אשכרה כתוב באתרים.. וכן אני יודע שהרזולוציה של הטלויזיה זה לרב פחות טוב ממסך מחשב אבל אני אחפש משהו סביר 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולח…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 שח' 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - כדוגמת Baldur's Gate 3, Elden Ring, Cyberpunk 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני מחפש לשדרג רק את הלוח אם, מעבד וזכרון (כנראה גם צריך לחדש קירור למעבד במידה והנוכחי לא תואם) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד (אורות, חלונות וכו׳) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של ה…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום,אני כבר הרבה זמן שוקל לקנות מחשב ואני אודה לכם אם תבנו לי מפרט. אני רוצה מחשב למשחקים(משחקים כבדים מאוד)שיריץ אותם טוב. אני לא רוצה לעשות אוברקלוקינג אז אנא קחו זאת בחשבון. בנוסף אני אודה לכם אם לא תמליצו על זכרונות של A-DATA, אני פשוט מעדיף חברה טובה יותר. אני לא צריך ציוד הקפי. תודה רבה לכל העונים ושנה טובה
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת , אני זקוק למפרט בשביל מחשב למשחקים ב5000 שקל מקסימום ! אם יש אפשרות לבנות מפרט טוב בפחות זה אפילו עדיף ... אני לא צריך מסך ורמקולים . אני רוצה כרטיס מסך חזק שיחזיק לי להרבה זמן צורב DVD איכותי כונן DVD (אולי לא צריך DVD אם יש לי כבר צורב DVD ?) והממ ... כל מה שאתם חושבים שיהיה טוב למחשב הזה תודה מראש לכל העוזרים !
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
גג 4250 ש"ח. ללא אביזרים נלווים - רק מעבד, לוח אם, כ. מסך, זכרון, דיסק קשיח. אם יש אפשרות לתיאום עם PSU 230W, בשמחה.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, שוקל לבצע רענון למחשב קיים שמתלוננים בו על איטיות וכבדות. השימוש הוא אופיס ואינטרנט. הרעיון כפי שראיתי פה זה להחליף/להוסיף SSD של 120GB ותוספת זיכרון והתקנה טריה (כנראה 8.1) כמובן שהרעיון להוציא כמה שפחות כסף על השדרוג. האם כדאי לבצע את זה במקום להוציא עכשיו 2500 על מחשב עדכני ואם כן מה מומלץ לדעתכם? אז זה המחשב הקיים Dell Inspiron 1564 P08F: הכל מתוך CPU-Z Processor 1 ID = 0 Number of cores 1 (max 8) Number of threads 2 (max 16) Name Intel Core i3 330M Codename Arrandale Specification Intel® Core i3 CPU M 330 @ 2.13GHz Package (platform ID) Socket 989 rPGA (0x4) Northbridge Intel Havendale/Clarkda…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב , אני כמה זמן מחפשת לי מחשב נייד וכמעט הגעתי לשלב הסופי .. הבנתי שעדיף מהירות דיסק 7200 על 5400 , מסך LED יותר חדשני,כרטיס גרפי נפרד כמו של NIVIDI G FORCE אבל גם מזה ישנם הרבה דגמים !! , מעבד INTEL 2 CORE למרות שיש עכשיו מעבדים חדשים מסדרת I5. אני רוצה את המחשב כמובן לגלישה , למשחקים וסרטים כבדים למוסיקה ואולי גם לתוכנות גרפיקה כמו פוטושופ אוטוקאד להלן מפרט טכני עבור 3 מחשבים נא דעתכם בעיקרון מבחינת הכרטיס גרפי, המעבד ן... 1*מחשב נייד HP Pavilion dv6-2130ej WE057EA מק"ט: 623891 אחריות: שנה *לנייד זה שירות VIP איסוף והחזרה מאתר הלקוח יצרן: HP מעבד: Intel Core i5-520M 2.4GHz זיכרון: 4096MB DDR3 1066Mhz דיסק קשיח: 500GB SATA 7200RPM צורב DVD: יש מסך: 15.6 LED…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום כולם,לפני קניית המחשב רציתי להתייעץ איתכם פה בפורום הקניה כנראה תבוצע רק אחרי חודש פברואר 2013 (תערוכת CES הבנתי שמשתחררים תמיד בזמן הזה עוד כרטיסים ומעבדים אז חבל) אבל כבר עכשיו אני רוצה להבין מה אתם ממליצים ולאן נושבת הרוח מבחינת התקציב שלי אז לשאלון . מה התקציב המקסימאלי? 5500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם באמת אפשרי-לא מעוניין במערכת חלשה משמעותית ממערכת דומה ב-200 300 שח יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות אם באמת חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לסבתי התקלקל המחשב וצריך להביא לה אחד חדש או אחד יש שנייה בלי מסך שיש לה ומקלדת ועכבר . אני לא רוצה מחשב מהיר אבל משהו שיחזיק כמה שנים ורצוי שיהיה יציב ולא יתקע עכשיו מה עדיף לי מחשב חדש שראיתי אפילו ב1000 שקל שהם בטח מרכיבים חרה או יד שנייה ב700 שקל שנראה בסדר. דרך אגב מה אני צריך לקבל עבור 700 שקל למחשב יד שנייה בערך מהחינת המפרט.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
טוב אז אני רק רוצה להיות בטוח לפני שאני מוציא סכום כזה על מחשב אז אני מתייעץ. זה המפרט: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=99516 אשמח לשמוע חוות דעת על המפרט, רק הבעיה היא שאני לא מכיר את פלונטר וקראתי קצת ביקורות לא טובות, בגדול אני מעדיף TMS. דבר נוסף אני רוצה להישאר עם i7 ו1080 gtx אז אם מישהו מביא מפרט אחר שידע. תודה לעוזרים !
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K ש"ח ויש אפשרות לקנות בארה"ב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר כמחברת וככלי לקריאה ועריכת שרטוטים באוטוקאד ושימוש בסיסי בPHOTOSHOP. כמובן צפייה בסרטים ושימוש כללי קל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עט במידה ואיננו כלול. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא משהו שעולה לי בראש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, כמו תמיד נעזר בכם לצורך בניית המפרט. הפעם על הפרק - מחשב לאביה של חברה שלי. אז בזהירות כאן והשאלות... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תמונות, סרטים. עבודה משרדית לגמרי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך, רק המארז וה"תוכן". 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בדיוידי (יש לו דיוידי חיצוני), אין צורך במסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. חשוב שיהיה שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן. קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש ורציתי לשמוע (לקרוא) קצת חוות דעת שלכם עליו. חשוב לציין שלא פתחתי אשכול לקבלת הצעה ממכם לפני קנייה כי הסתכלתי במשך כמה ימים פה על אשכולות של אחרים עם אותם תקציב ועם אותם דרישות בדיוק כמו שלי וחשבתי שלא אצטרך לפתוח סתם עוד אשכול. הדרישות בגדול היו: מחשב למשחקים כבדים - GTA 5, באטלפילד החדש וכל המשחקים החדשים, שירוצו על הגדרות גבוהות. ללא OC, ועם דרישות שקט ברמה סבירה. המסך הוא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2950 Intel Core i5-4670 TRAY Arctic Cooling Freezer 13 Gigabyte GA-H81M-S2PV Fractal Design Core 3000 USB 3.0 8GB Crucial Original DDR3 1600Mhz SSD Samsung MZ7TE120BW 840 EVO Series 120GB 2.5" Sata 3 Western Digital Cavia…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך (מסיבה טובה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SCII ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 24, 1900X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט : i5 4570 B85N-D3H 8gb ram (4X2) amd sapphire R9 280X 550W fsp radier בעיקר משחק פורטנייט ולול , לא מעבר . הכרטיס מסך מחובר ל2 מסכים ( SAMSUNG 1080P פשוט ו AOC G2460PF 144HZ ) הרצון שלי לשדרג הוא כי המחשב שלי קורס המון בזמן שאני משחק , יש הרבה בעיות במחשב עצמו בין אם אחרי שהמחשב נכנס למצב שינה הוא לא חוזר בלי ריסט . הרבה פעמים הווינדוס נתקע וכבר לא חלק כמו פעם . יש FPS DROPS מה באמת עלי לעשות ? יש דרך לתקן את מה שאמרתי או שאשדרג את המחשב וזהו ?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב חדש בתקציב של עד 8K , כמובן שעדיף פחות כמה שאפשר. אני עובר משימוש בלפטופ כמחשב עיקרי למחשב נייח לאחר התלבטויות מכיוון שהגעתי למסקנה שהחלק הכי חשוב לי הוא אופציות השדרוג שהרבה יותר מגוונות בנייח. המחשב ישמש לתכנות כבד כולל וירטואליזציה וכו' , לכן המעבד שנבחר יהיה i7 6700K (הK לאו דווקא בגלל ה OC אלא בגלל תדר הבסיס הגבוה יותר). כמו כן אני יודע שאצטרך 16GB זכרון (DDR4 כמובן) , SSD בגודל של עד 250GB וכונן קשיח בגודל של לפחות 2TB (אם נשאר תקציב אז 7200rpm,אם לא זה פחות חשוב) . - אין לי מושג לגביי קירורים למינהם - לא למעבד בפרט ולא למחשב בכלל,לכן אני אשמח אם תסבירו את הבחירה שלכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה HD 1080p, משחקים לא קלים ולא כבדים - הכוונה היא לא קרייסיס והכבדים למיניהם אם הוא מריץ חלק GTA4 אני מרוצה. * גודל המסך? מינימום 15" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, לא מכיר יציאות נוספות שאני צריך. * בלוטות? לא חובה אבל מעדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל אני אעדיף שהוא יגיע עם מערכת הפעלה חינמית שתוזיל את העלות הכול…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קניתי את הנייד הבא של dell 1.66Ghz duo core2 מרום 2*512 זכרון במהירות של 533 של יונדאי x1400 כרטיס מסך 120GB הרד דיסק 15.4 מסך רחב ללא שן כחולה האחריות בארה"ב לשנה הכל עובד והוא חדש מהקופסא
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לפטופ (או אולטרה-בוק - אף פעם לא הצלחתי להבין איפה בדיוק עובר הגבול ביניהם), לשימוש של סטודנט במחיר של עד 5000 ש"ח. יש עדיפות לקנייה בארץ, אבל אני יכול לקנות גם בארה"ב אם יש סיבה ממש טובה. תשובות לשאלון: מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט, office), צפייה בסרטים, תוכנות סימולציה למיניהן (מטלב, orcad וכו'). ממש לא משחקים. גודל המסך: 15.6 בלבד. לא משנה אם מבריק או מט. רזולוציית המסך: 1920x1080 בלבד. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מאוד מאוד מאוד רצויה מקלדת הכוללת NumPad. אין צורך במקלדת מוארת. משקל רצוי: חשוב שיהיה קל יחסית. רצוי בסביבות ה-2 קילו. בכל מקרה לא יותר מ-2.5 קילו. האם נדרש זמן סוללה ארוך: רצוי מאוד. הייתי מקווה למשהו באזור ה-4-5 שעות. האם יש…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זה הדגם HP Pavilion dv5-1060ej והנה לינק עם מפרט: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=657 אני באמת באמת אשמח לשמוע מה אתם חושבים
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-