עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני צריך לקנות לעבודה מחשב/שרת שישמש כמעט אך ורק לביצוע של video encoding בתוכנה תוך שימוש בעיקר ב ffmpeg עם libx264 או libx265 (ללא שימוש ב GPU) התקציב הוא גמיש בין 5K ל 15K ואני מחפש בעיקר cost effectiveness, כלומר - לא הייתי רוצה לשלם 10K במקום 5K בשביל עוד 2FPS, אבל כן עבור 50FPS במקום 20FPS וכו'. מעבר להמלצות ספציפיות אשמח לעצות מה צריך לחפש באופן כללי: למיטב הבנתי, ה bottleneck העיקרי הוא המעבד. בהקשר זה - האם אמור להיות יתרון משמעותי במפרט עם שני מעבדים מרובי ליבות לעומת מעבד בודד? בנוגע לזכרון פנימי - כמה זכרון כדאי שיהיה? או יותר נכון, מעבר לאיזה סף זה כבר לא עוזר? 16GB? 32GB? אשמח להמלצתכם המלומדת למפרט / דגם…

2. Started by dreamlogic,

1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ותוכן HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).legague of legends/overwatch ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.legague of legends/overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 רזולוציה לפטופט 17.3 אינ'ץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by ophir555,

התחדשתי במחשב נייד לנובו העלות קרוב ל 6000 שקל כולל הרחבת אחריות ל 3 שנים חודש ימים עבר ו....המחשב פתאום לא נדלק. פשוט אין שום תגובה מכפתור ההפעלה. יש לציין כי המחשב עבד במשך החודש אולי כשבועים ( שבועיים הייתי בחו"ל) , עכשו אני עצבני וכועס. התקשרתי לשרות לקוחות ועכשו צריך לחכות שיתאמו איתי ויבואו לקחת אותו למעבדה . ההחזרה עד 10 ימי עסקים כלומר שבועיים במקרה הטוב. מסתבר שהם אולי מודעים לבעיה ויעצו לי לנסות ולפרוק את המתח העודף שאולי תוקע את המחשב , טעינה יותר מ 100 אחוז,( כך הנציג בטלפון), יש דבר כזה? ( לחיצה ארוכה 10 עד 15 שניות על כפתור ההפעלה, מנוחה 5 שניות ולחיצה רגילה). לא עבד .אני חושש מהמעבדה כיוון שראיתי איך מתייחסים במעבדות גדולות אחרות למכשירי חשמל. (…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום רב, אשמח לחוות דעת על מפרט שהרכבתי בKSP יחד עם המוכר שלהם. המפרט הורכב על בסיס המפרט המומלץ לגיימינג פה בפורום. ביקשתי מימנו להוסיף SSD ולהגדיל את הזיכרון ל-16GB, ולהוריד HDD כי אין לי צורך. עניתי על השאלון פה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין חובה לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי. 4. ה…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Hoobastank,

ברשותי המחשב הזה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=841492 זה המעבד: http://ark.intel.com/products/55626/Intel-Pentium-Processor-B940-2M-Cache-2_00-GHz המחשב משמש אותי לגלישה וצפייה בסדרות/סרטים, אני רוצה לשפר את חווית השימוש איתו. חשבתי על סטיק 4GB (יש מקום רק לסטיק אחד :/) ולקנות כונן ssd של 128 מה דעתכם? המעבד שלו חלש? ולא שווה לשדרג מחשב כזה? אלו לדוגמא: http://www.ebay.com/itm/New-Samsung-4GB-PC3-10600-DDR3-1333MHz-204pin-CL9-Sodimm-Laptop-Memory-Ram-/361347436390?hash=item5421fc4f66:g:qjoAAOSwPcVVk65N http://www.ebay.com/itm/SanDisk-120GB-SSD-Plus-520MB-s-Solid-State-Dr…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by OmerS,

שלום, אני לא אפרט איך הגעתי למצב הנ"ל כי זה יהיה סתם סיפור ארוך ומשעמם אז בקיצור ולעניין: אני כרגע עובד עם מחשב P3 ישן אבל יש לי את החלקים הבאים: ABIT IS7-E2 Motherboard, 256MB Generic DDR 400, Lite-On CDRW (52x), Toshiba DVD 16x, Seagate 7200RPM 60GB PATA 2MB BUFFER, GeForce 5200FX 128MB. אני רוצה להשתמש בחלקים הנ"ל על מנת לבנות לי מחשב חדש אבל יש לי כמה התלבטויות: מעבד: Intel Pentium 4 3.0GHz E Prescott 1MB 800MHz BOX או Intel Pentium 4 2.4GHz E Prescott 1MB 533MHz BOX זיכרון: אין התלבטות - קונה עוד 256MB של GEIL כדי להשלים ל- 512MB מארז: אין התלבטות - קונה חדש של COMPUCASE דיסק קשיח: מתלבט אם להישאר עם הישן (PATA, 2MB) ולא לשלם כלום או לקנות WD SATA 80GB 7200RPM 8MB כב…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום לכולם קניתי מחשב ניידSONY מחו"ל ושלחתי אותו לארץ עם DHL עכשיו או לא משחורר מהמכס עד אשר מסופק לו אישור של משרד התקשורת מה עושים ? יש למשיהו רעיון מקורי ? אני חייב לשחרר אותו דחוף. אנא עזרו לי. תודה דחוף עזרה - אשור של משרד התקשורת בקניית מחשב נייד מחו"ל.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by pro,

רציתי לראות את התגובות לת'ארד של THE GREY MATTER אבל ראיתי שלא התפתח כלום אז: אני מעוניין לקנות מחשב נייד קטן וזול מאוד תקציב עד 1500 ש"ח שוורד יעבוד בו טוב זהו זה מה שאני מחפש תודה ;D

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. לוח אם: ASUS P4P800 DELUX מעבד:INTEL PENTIUM 4 2.4GHZ 800 BUS זיכרון: KingMax SuperRam 256MB DDR 400 PC3200 כרטיס מסך: GIGACUBE Radeon9600 Pro 128MB DDR Game Buster צורב: LITE ON 52X32X52 דיסק קשיח: Seagate Baracuda 40GB 7200RPM מארז: COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB אני צריך המלצה למסך ובקשר לדיסק קשיח אולי יהיה יותר גדול רק זה לא מחשב לי אז אני צריך לשאול את הבן אדם אם הוא מוכן לחרוג טיפה מהתקציב

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. היי זקוקה להמלצה למחשב נייד לרכישה בארהב, 13.3 או 14.1. הבעיה היחידה היא שמביאים לי אותו משם לכן אני צריכה להזמין מהארץ והחברה היחידה שמאפשרת זאת (עד כמה שאני יודעת) היא DELL לכן חשבתי על הדגמים הבאים : dell inspiron 1420 ו dell inspiron 13. ה XPS 13 יקר מידי. המחשב הוא לצרכים בסיסיים בלבד. מה עדיף? DELL inspiron 1420 או DELL inspiron 13? או שאתם מכירים חנויות אחרות שניתן להזמין שם עם כרטיס אשראי בינ"ל? תודה.

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by זרזורי,

קניתי מחשב לפני שבוע ב3.5K לוח אם - gigabyte ga-945p-a3 מעבד - intel Pentium D 820 dual core 2.8 2X1024KB כ.מסך - ATI Radeon X1600PRO 256MB Gigabyte דיסק קשיח - Samsung 160Gb 8MB 7200rpm זיכרונות - NCP DUAL 1024 DDR2 633MHZ DVD צורב - SAMSUNG מארז+ספק+כרטיס קול רגילים.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by avner_100,

היי.. אבא שלי טס אז חשבתי להלביש עליו משהו בדרך חזרה.. אז ככה, אניצריך תנייד הכי חזק שאפשר למצוא במחיר הזה..( מ- 9000T) משקל לא כזה חשוב לפחות 15.4" זיכרון 2G לפחות אפשרות להריץ FHD טוב משחקים ברמה טובה של COD4 אני רוצה לחבר אותו לLCD אז HDMI ואם אין בעיה עם DVI במקום אז גם DVI נכנס.. 250GB יהיה נחמד 2 USB לפחות.. יש לי נטייה ל HP בגלל המחיר והאחריות הבינ"ל, תעשו תשיקולים שלכם.. אבל אחריות בינ"ל תהיה נחמדה.. זהו.. תודה מכל לב לעוזרים !!

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. מטרה: אני צריך מחשב שהווינדוס יעבוד מהר גם עם תוכנות פתוחות, ושיהיה גם טוב למשחקים. (יש לי E6300 עם 7600GS ו 1GB זיכרון וזה מספיק לי למשחקים [COD4 וכו']..המחשב הזה ילך למשפחה, והחדש ילך לי.) תקציב: 2,000 ש''ח המפרט יכלול: מעבד, לוח אם, זכרון, כרטיס מסך, הארדיסק, מארז, ספק כוח. זהו. דברים שאני יכול להתפשר: -זיכרון - 1GB יספיק (אני אקח סטיק של 512 מהמחשב הקיים. המשפחה תוכל להסתפק ב-רק 512 למחשב עם אינטרנט) -הארדיסק - גם 80GB יספיק (אני מעביר את ה 160GB מהמחשב הקיים. ומה שאקנה עכשיו זה למשפחה. הם לא צריכים יותר.) חנויות? אני מכיר רק את KSP בראשון לציון אבל אפשר ללכת על חנויות אחרות. תודה רבה!

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by *BYZ*,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC3, COD, FAR CRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. אני על סף רכישת מחשב נייד dell xps 16 עם מעבד i7, דקות לפני ביצוע ההזמנה, עשיתי חיפוש ברשת ומצאתי את שתי השרשורים האלה : http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=440493 http://en.community.dell.com/forums/t/19303822.aspx ששמה ישנם המון אנשים שרכשו את המחשב, ומתלוננים כבר כמה חודשים על מצבים שהמחשב קופא, הם ניסו מלא פתרונות, ועדיין לא הצליחו לעלות על הבעיה, הם פנו ל דל העולמית, וגם אחרי יותר מ 3 חודשים על פי מה שרשום בפורומים הללו עדיין לא הצליחו לעלות על פתרון לבעיה,גם העדכון ביוס האחרון שדל הוציאו, לא פתר את הבעיה. דל החליפו לחלק מהאנשים לוחות אם, דיסקים קשיחים, והרבה הרבה חלקים מהמחשב, שעדיין לא פתרו את הבעיה. הלקוחות שעמדו על שלהם, הצליחו לקבל החזר כספי מלא על …

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 13 אינטש' שיכלול את הדברים הבאים: משקל: כ-2 ק"ג בממוצע (עדיף פחות...) כונן DVD מובנה (לא חיצוני) שיהיה יחסית דק (אני לא יודע לתת מספר מדיוק של ס"מ אבל דק כי אני טס הרבה לחו"ל והוא בתיק גב) אחריות לשנתיים מינימום חיי סוללה הארוכים ביותר למחשב בגודל זה מעבד חזק (מהיר שניתן להריץ עליו מספר יישומים במקביל) וכמובן רצוי שיהיה יפה אני לא כל-כך מבין בתחום ולכן פניתי לעזרתכם, אני מצאתי שני דגמים שנראו לי טוב: Dell Studio XPS 13 Asus F6V עכשיו, השאלה היא אם הם מתאימים לדרישותיי? אם כן, באיזה מהם לבחור ועם איזה מפרט? במידה ולא, על איזה מחשב הייתם ממליצים שעונה על דרישותיי? עקרונית אני חשבתי על תקציב של 7,500 ש"ח אבל אל תתייחסו אליו אם יש מחשב מצויין…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by _Null_,

האלן חברים מחפש עזרה בהרכבת מפרט לנייח באזור ה 6 אלף (יכול להוסיף אם יהיה תמורה הולמת). אז ככה בגדול אני צריך אותו : למשחקים ,solid works,solid cam, למידת תכנות, אולי vm וכל מיני כאלה נב כנראה אני ילך על duel boot עם לינוקס ( Ubuntu, mint) תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by evy,

שלום אני מעוניין ברכישת מחשב נייד במחיר של עד 4000 שח המתאים לשימוש כללי, אינטרנט, Office, סרטים, מוזיקה ולפעמים עריכת תמונות (חובבני) ב lightroom. דרישות: מסך 15.6 , נפח אחסון 512 לפחות, אחריות 3 שנים, עדיפות ל 16gb זיכרון, כולל מערכת הפעלה. ראיתי את ארבעת הדגמים האלו, אשמח להמלצותיכם: https://ksp.co.il/m/uin/66233?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/66404?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/62745?ref=select https://ksp.co.il/m/uin/74248?ref=select בדגמים של אסוס ולנובו נדרשת הרחבת האחריות ל 3 שנים ככה שאני לוקח את זה בחשבון.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by david2k,

מעבדי אינטל : Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעב דים : Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל : GIGABYTE P67A-UD4 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E זכרונות : DDR III 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition דיסקים קשיחים : Western Digital Caviar Black 640GB 7200RPM, 64MB, SATA III WD6402AAEX כרטיסי מסך : GIGABYTE GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E מארזים : Thermaltake V5 Black Edition Mid Tower Case VL70001W2Z (No PSu) ספקי כוח : Corsair AX 750W Gold Active PFC 12cm Fan Modular מחיר סופי אחרי הרכבה : 4870 כעיקרון זה המחשב שאני מעוניין למי שיש הצעות לשיפורים מוזמן לרשום לק…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by E-Bear,

קניתי מחשב חדש שאמור להיות מורכב ועובד בעוד כשבוע... בעקרון קניתי את החומרה ואת המארז הכוננים והדיסק הקשיח השארתי מהמחשב הקודם. בנוסף גם הציוד ההיקפי לא טוב... אשמח אם תתנו עצות לשיפור. אם כן, ניגש לעניין: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4200+ 2.2GHz קירור למעבד: Thermaltake Sonic Tower + 2* thunderblades לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D כרטיס מסך: eVGA GeForce 7800GTX KO זכרונות: Geil ONE 1024MB TCCD PC3200 400MHz DDR Dual Channe (כנראה עוד לא סגור על זה) ספק כוח: Thermaltake PurePower 480W מארז: Thermaltake Kandalf VA9000SWA דיסק קשיח(כאן טעון שיפור...): Maxtor 80GB ATA כונן דיסקים רגיל, צורב ישן של YAMAHA, עכבר logitech mx510, מקלדת פשוטה ומסך NU "17. רמק…

• 35 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by r0iX,

שלום. אני חדש פה. ואני רוצה שתביאו לי הצעות. ההצעות הם רק לכרטיס מסך,לוח אם, ומעבד. התקציב הוא 5000. לא צריך הרכבה. ותביאו לינק לחנות\לדף קנייה. ואל תדאגו. כל שאר הדברים יתחברו. תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by lioryb,

חג שמח. אז המחשב הנייח שלי נפח את נשמתו, והגיע הזמן להחליף (להערכתי, לוח האם סיים את חייו). מירב השימושים הם שימושים משרדיים ועריכת תמונות. פה ושם גם קצת עריכת וידאו. מתלבט בין נייח לנייד, בהנחה שהתקציב הוא כ-2500 ש"ח, אפשר למשוך גם ל-3000. תודה מראש. *************** עריכה *************** כשאני חושב על זה לעומק, מכיוון ובמחשב הנייח יש SSD ו-HD, אני חושב שאני יכול להסתפק בהחלפת לוח אם + מעבד + זכרון + ספק. לא? אני יכול לקנות באילת כשאהיה שם במהלך חול המועד, אבל אז נדרשת קנייה באחת הרשתות, KSP או IVORY, הפרושות ברחבי הארץ. תודה.

23. Started by alergic,

מפרט שאספתי לחבר וחורג מהתקציב. אם תוכלו להמליץ על חלקים שכדאי להחליף באולי זולים יותר כדי להיכנס לתקציב. לגבי ה SSD מאוד אפשרי שיקנה בחול בהפרש של כ450 ש"ח...מה שיאפשר להכניס את המפרט לתקציב. אם זאת אני פה כדי לשמוע דעה נוספת מאנשים חכמים ממני שאולי יודעים על חלקים שווי ביצועים במחיר נמוך יותר. כ.מסך ללא צורך כרגע. המחשב יהיה מחשב משחקים כשדרוג למערכת מאוד ישנה, מעבד ה I7 נבחר בגלל השרידות הגבוהה שלו בעתיד כשיהיו יותר תוכנות/משחקים שישתמשו ב Multi-Threading ואז המצאות 4 ליבות עם HT יעזרו. אבל כמובן שאני שמח לשמוע דעות שונות ממני ואם אכן יוכח שמעבד I5 טוב יותר מאשר I7 למחשב משחקים ללא OC אז כמובן שאקח אותו. תודה מראש לכל העוזרים: מעבד Intel Core i7 4790 Tray 1,599 - 1,459…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by arikporat,

שלום לכולכם - מחפש לרכוש בארץ מחשב חזק בתקציב של +-6K לצורך פיתוח תוכנה בתנאי שטח (שטח עירוני - לא מדבריות או יערות) . בשגרה אני מריץ במקביל : VISUAL STUDIO + SQL SERVER + שרת WEB מקומי + 20 חלונות דפדפן פתוחים + OUTLOOK + PHOTOSHOP + EXCEL . מטרות המחשב: פיתוח תוכנה, צפייה בסרטים. מסך: 15.6 מט רזולוציה: 19201080X דרישות מאמצעי קלט: מקלדת מוארת (רצוי מאד) numpad - nice2have משקל: עד 2.5 ק"ג זמן סוללה: 5 שעות וכל המרבה הרי זה משובח. כונן קשיח: SSD 256MB מינימום. אחריות: 3 שנים של יבואן\ספק אמין מ"ה: WIN8.1 או 7 העדפות לחברה: LENOVO\DELL\HP\TOSHIBA דרישות נוספות: לפחות 8GB RAM. מעבד חזק... בתודה מראש על העזרה...

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by victor19,

[h=1]Intel® Core™ i7-4770TE Processor (8M Cache, up to 3.30 GHz)[/h]ראיתי מודעה ביד 2 שמוכר אותו ב900 שקל .. שווה לקנות אותו ?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.