עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ronen Mars,

מסך מדגם Dell IPS U2715H - עם קבלה מה-29/05/2015. מחשב: לוח אם: Gigabyte GA-Z97-HD3 מעבד: Intel® Core™ i7-4790 Processor 3.6 GHz קירור מעבד: Noctua NH-L12 זכרון: Geil Evo Potenza 8GB DDR3 1600MHz - X4 - זיכרון:32 ג'יגה דיסק קשיח: Samsung 840 EVO 250GB SSD SATA3 עם 2 דיסקים נוספים של טרה כל אחד מארז: CoolerMaster - Storm Scout 2 עם קבלה מאייבורי מקיץ 2014

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Omer5611,

שלום, יש לי מחשב של DELL מדגם Inspiron 15R N5110 מעבד intel® Core i7-2670QM cpu זיכרון RAM 8.00 GB כ. מסך intel® HD Graphics 3000 דיסק קשיח 240 GB ssd של חברת kingston אם מישהו יכול להגיד לי איך בודקים על הדיסק קשיח פרטים כי אין לי מושג מה החברה שלו אז אני אעדכן את החברה ואם חסר עוד מידע חשוב גם תגידו לי ואני אוסיף, תודה

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  3. Started by Omer5611,

שלום לכולם , בשעה טובה התחלתי השנה לימודי הנדסת תוכנה, אני לא ממש יודע מה הדרישות שלי מהמחשב מכיוון שאני לא בקיא במהלך הלימודים , לעומת זאת אני מתרשם שיש פה לא מעט אנשים שיודעים בדיוק מה אני צריך לתחום זה של הלמודים אז אם אין מחשב ספציפי להמליץ לי אשמח גם לקרוא דגשים מסויימים שחשוב שיהיו לי במחשב. תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. יש אתר שמפרסם את המכשיר הזה. זה NUK עם Intel Cherry Trail (מעבד Atom מ-2015) וכולל את כל הרכיבים. לפי התיאור המאד מחמיא של הבחור שם עשוי להספיק לרוב המשתמשים הביתיים. וזה אמור לעלות כ-600 ש"ח כולל מיסים. ברור שזה לא מוצר דגל אבל זה נראה מפתה. מה אתם חושבים על הרעיון? האם כדאי לי להמליץ על זה למישהי שרק רוצה לגלוש באינטרנט ולפתוח קבצי וורד? התיאור בעברית באתר כאן. המוצר המקורי כאן. אין לי קשר לאתר הזה, וגם הוא לא מוכר את המכשיר אלא מקסימום מקבל affiliate. אני סקרן לשמוע מה דעתכם זה על זה ומה היתרונות והחסרונות של זה. דונו.

5. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200+- ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SOLIDWORKS בעיקר ושימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS למהנדס מתחיל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

6. אהלן, יש לי כיום macbook air mid 2013 שאני מעוניין לשדרג... מפרט - 13.3" MacBook Air dual-core Intel Core i5 1.3GHz (4th generation Haswell processor), Turbo Boost up to 2.6GHz, 8GB RAM, 128GB Flash Storage, Intel HD Graphics 5000, 12 Hour Battery Life, 802.11ac Wi-Fi לגלישה/מסמכים או סבבה - אבל כשמעמיסים עליו מעבר (פיתוח/עריכת תמונות/קצת משחק בעריכת וידיאו) אני מרגיש שהוא חלש לי מדי. מבחינת ניידות - אני מנייד אותו לעיתים די רחוקות, זו בהחלט לא דרישה מהמחשב החדש אבל nice to have. חשבתי ללכת על אחד הטאבלטים שעם מפרט שקול ללפטופ (surface או מתחריו) - או לחלופין על מחשב שולחני. יש למישהו המלצה למחשב שיהווה שדרוג מור…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Evyatar1620,

היי אני כרגע מתלבט בין נייח לנייד, המחשב צריך להריץ כל משחק אפשרי בהגדרות בינוניות-גבוהות יותר לכיוון הגבוהות (לא אולטרא). לא מפריע לי המשקל של המחשב וגודל המסך מעדיף 15 אינץ אבל לא חקוק באבן. האם אני יכול למצוא מחשב כזה שעולה בסביבות ה10 אלף?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by orgo0126,

שלום אני מתלבט בין מחשב משחקים של hp http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P5P47EA לבין לנובו 700 http://ksp.co.il/?uin=28858 מה אתם אומרים עליהם? והאם יש אפשרויות יותר טובות בשוק כרגע או שיהיו בעתיד הקרוב? תודה למגיבים.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. אהלן ? מה קורה? אז אבא שלי צריך מחשב חדש ואני מתחיל לבדוק לו מפרט, קבלו תדרישות ותודה רבה מראש!: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש שיפור משוגע בביצועים אז אפשר למתוח, תעדכנו אותי ואחליט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד, על מסך 27 אינץ' 1080P, מספיק כ"מ מובנה לא? 3. האם יש צורך בציוד הקפי : …

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by shlomishlomi,

שלום לכולם. אני התחלתי ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש מחשב נייד לתקופת התואר. הדרישות שלי מהמחשב הן: מעבד i5 (יהיה יתרון למעבד m לעומת u לשימושים שלי?) זיכרון לפחות 8 ג'יגה (אפשרות הרחבה ל 16 יתרון!) כרטיס מסך אני ארחיב בהמשך מסך בין 13 ל 15 אינץ' fhd (ציפוי מט יתרון!) מסך מגע לא היה לי ופה אני שואל אותכם האם זה נחוץ או גימיק בלבד? ssd כמובן של 256 ומעלה. משקל לא יותר מ 2 קילוגרם. לגביי יציאות- usb 3 חובה. usb type c יהיה יתרון לעתיד אני מאמין אז אם יש אפשרות זה יתקבל בברכה. בנוסף צריך שהוא יתחבר למסך שיש לי בבית dell p2414h. התקציב הוא 5 במקרה שהמחשב לא יכלול כרטיס מסך. אם המחשב יכלול כרטיס שמאפשר להריץ משחקים כמו 960m אז ניתן לעלות בעוד 2k כי אז אוכל למכור …

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם מסמכים ותכנות קל. אשמח להמלצותכם. לא רשמתי מה התקציב שלי, כי אני עדיין לא יודעת מהו. אני מקווה שבאמצעות ההמלצות אצליח להתמקד גם על התקציב שלי. תודה * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס (מסמכי ענק), צפיה בסרטים, תכנות קל * גודל המסך: 14 או 15.6 אינץ'. מעדיפה מסך מאט * רזולוציית המסך: עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא * משקל רצוי: 2 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיף SSD, אם לא יקר מדי * כונן אופטי: לא קריטי, בהנחה שהמחשב מגיע עם מערכת הפעלה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא *…

12. Started by moshikseo,

היי, קודם כל רוצה להודות מראש לכל העוזרים: מעוניין לרכוש מחשב בתקציב 7-7.5K לגיימרים. כולל מסך מקלדת ועכבר. חשוב לי להשקיע במחשב שיתן מקסימום תוצאות למשחקים חדשים שקיימים היום ויהיה גם רלוונטי למשחקים בשנים הקרובות.. אם אפשר שיריץ את המשחקים ברזולוציה מקסימלית. כמו כן, צריך תמיכה אופטימלית לתוכנות עריכה וידאו ועיצוב גרפי - Premiere, After effects, Photoshop לא מתכנן לעשות OC מחשב שקט שלא ירעיש- חשוב מאוד. בהערכה רבה, מושיק

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Or-L123,

שלום, ברשותי: Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel Core i5-750 @ 3 GHz (OC) Gainward GeForce GTX 460 SE PCI-Express 2.0 x16 HEC WIN+ 700W כשהכרטיס מסך עומד למות (ארטיפקטים כתוצאה מהפסקות חשמל). מבדיקה הבנתי שכרטיס PCIE 3 יעבוד על לוח PCIE 2. מודע לאופציה של צוואר בקבוק - אני אקנה מערכת חדשה בעתיד בכל מקרה (בלי כרטיס מסך כמובן), זהו רק פתרון זמני לעובדה שעוד מעט אתקע בלי כרטיס מסך. עוד עניין הוא ה-PSU. אם אני לא טועה זה זבל סיני, אין בעיה אם יסחוב את המערכת עם כרטיס מסך חדש (אני בטוח שיסחוב), השאלה אם יכול להיות שבהפסקת חשמל הבאה גם כרטיס המסך החדשה יהרס, בעקבות הספק הזה? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by MisterL,

שלום, יש ברשותי מחשב Dell E6330. מפרט: מסך - (13.3") HD (1366x768) LED-backlit LCD Panel with HD Camera and Microphone מעבד - Intel® Core i7-3520M 2.90Ghz זיכרון - 8GB DDR3 1600Mhz דיסק קשיח - 750GB 7200RPM Windows 7 Professional (64Bit) English סוללה דיי חדשה (6CELL) מטען ושאר הנלווים (Fingerprint, קורא כרטיסים וכו'). ללא אחריות (ניתן להרחיב). בדקתי בזאפ, זה המחיר (המחשב הראשון): http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=dell%20e6330 מכיוון שהמחשב ללא אחריות ולא ריאלי לדרוש סכום מוגזם, אשמח לדעת בכמה אוכל למכור אותו. תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אהלן, הנייד של סבתא בתהליך התפגרות, מחשב של HP בן 3 ומשהו, כבר אין אחריות. היא מחפשת מחשב חדש, שיעשה תעבודה, היא יושבת דיי הרבה על האינטרנט ומיילים וסקייפ ועניינים... התקציב הוא 3K ומטה, חשוב שהמחשב יהיה עם SSD, ועדיף שהמפרט יהיה כמה שיותר חדש. מעבד מדור 5 או 6. בנתיים היחיד שעולה לי לראש זה האסוס UX305 מאקדמון: http://academonil.co.il/landing/#ux305div אבל היא משתמשת במחשב בעיקר בבית, ואין סיבה לקנות אולטרבוק יקר שיספק פחות ביצועים. אשמח לעזרה... מחשב מבית טוב בלבד, HP לא מתקבל, ואחריות 3 שנים מינימום, עדיף מאוד איסוף והחזרה. תודה רבה מראש לכל בעלי הלב הטוב שיעזרו

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לעבודה בAUTOCAD אדריכלות אבל ישמש למשחקים ברמה בינונית מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AUTOCAD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ילדים גם הולכים להשתמש במחשב אז שיריץ משחקים ברמה סבירה אבל לא משהו מיוחד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  17. Started by Itamarro,

אהלן, אני חסיד גדול של מחשבים נייחים אבל נאלץ לקנות מחשב נייד לשימוש אינטנסיבי (עבודה, לימודים, משחקים) בשנתיים וחצי הקרובות. תפסה את עיני גרסת ה13" 4k של alienware. אני טס בעוד חודשיים לארהב וחשבתי לקנות אותו, אך עולה השאלה האם עד אז, או בסמוך לכך יוצא דגם חדש? אז בקיצור- הם ידועים בהוצאת דגמים במרווחי זמן קבועים?יש לכם מידע על תכולות או צפי לחידוש דגמים? יש המלצה לדגם יותר חדש של חברה מתחרה?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי חברה, נתבקשתי להכין מפרט ל4-5 מחשבים משרדיים. הבקשה המקורית הייתה גם לכלול מערכת הפעלה במחיר הזה, אך אני לא מצליח להכניס אותה במחיר. הרכבתי מספר מפרטים ואשמח אם תאמרו לי האם ניתן להוזיל אותם בדרך כלשהי ללא פגיעה בנקודות שאציין. 1. תקציב מקסימלי: 2,500 ש"ח, ניתן לחסוך. 2. חריגה אפשרית: תלוי במידת הרחמים שלכם כלפיי. 3. עבודה משרדית בלבד (אם כי המון תוכנות שפתוחות בו זמנית, בעיקר ישנות שנוטות לזלוג ולהתקע). 4. יש צורך במקלדת ועכבר אלחוטיים. 5. אין צורך בכרטיס מסך ייעודי, צורב כלשהו והארד דיסק מלבד SSD. 6. שקט די חשוב, אם כי לא קריטי על מנת להצדיק מאוררים משובחים על יתר המידה או כל דבר בסגנון. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אם איכשהו ניתן לכלול ווינדוס 7 32 ביט (אל תאשימו אותי…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. בוקר טוב לכולם. אני רוצה הכל חדש חוץ מכרטיס מסך, הקיים הוא GTX750 TI 2GB GYGABYTE מעוניין בדור החדש skylake. תודה רבה לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שלא יהיה בעיה להריץ FO4 ומשחקים עתידיים(אם כ.מסך קיים לא מתאים אז להציע אחר) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …

• 40 תגובות
    • 28.8k צפיות
  20. Started by Irgemlol,

היי, שואל בשביל חבר, תודה מראש לעוזרים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לעבודה, עריכה גראפית - פוטושופ בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש …

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי?20K כולל מסך רזולוצית 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כל סוגי המשחקים מכל הזמנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - מחפש מסך (אני מניח שהרזולוציה 4K היא 4096X2160), לפחות 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…

22. Started by tzav,

היי, הרעיון הוא לקנות מחשב שיוכל להריץ משחקים בצורה מניחה את הדעת. אני יודע שהתקציב נמוך יחסית אבל כבר ראיתי אנשים בונים מפרטים לא רעים במחירים כאלה (: הרעיון הוא לחבר את המחשב לטלוויזיה ככה שכרגע לא צריך מסך. אם זה ממש בלתי אפשרי לבנות משהו שכדאי לקנות תגידו לנו איפה כדאי לקצץ או כמה הוא צריך להוסיף כדי לבנות משהו שמניח את הדעת! תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Litalb,

היי, אם למישהו יש ניסיון עם הלפטופ הזה אשמח לשמוע חוות דעת. זה המפרט המלא http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=903705 תודה

• 0 תגובות
    • 956 צפיות
  24. שלום חברים וחברות, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת לפטופ. בגדול, אם אפשר, העדיפות העליונה היא הורדת מחיר ומשקל, ואחר כך גודל המסך שיהיה בערך כפי שמפורט: תקציב: כמה שיותר זול, רצוי שלא יעבור 3000 שקל (בפועל רצוי שיהיה פחות, זהו רק ערך סף בתקווה שלא נצטרך להגיע אליו). ארץ קניה: ישראל מטרות המחשב: מחשב לסטודנטית, בעיקר עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט) אבל קצת משחקים (לא צריך מחשב גיימינג) וסרטים. גודל המסך: 15.6 אינץ', אפשר קצת קטן יותר או גדול יותר (אפשר לוותר על גודל מסך לטובת מחשב קל יותר). לא חשוב מבריק או מאט. רזולוציית מסך: לא משנה דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: מקלדת בלפטופ, touchpad/מסך מגע/כל דבר אחר שיאפשר עבודה ללא חיבור של עכבר חיצוני. אין דרישות נוספות מעבר לזה…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by komer83,

3rd generation Intel® Core™ i3-3120M 4GB, Intel® HD 4000 Graphics (integrated 500GB קצת חבוט (אין שברים), אבל תקין לגמרי.

דיונים חדשים בפורומים