ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
אהלן, המפרט האחרון שהתיעצתי לגביו כאן החזיק 10 שנים (לפחות המעבד-לוח-זכרונות) הגיע הזמן לשדרג, אני כבר לא מעודכן בכל הערכות שבבים והתושבות שיש היום. המחשב לצורכי פיתוח, מולטי טאסקינג, קצת גיימינג. התקציב שחשבתי עליו הוא 4K אבל אני גמיש אם זה נחוץ. אני מכוון ל-SSD של 250GB כמה כדאי להשקיע בi7 לעומת i5 במקרה הזה? והאם ללכת על DDR4 או 3? קירור סטוק מספיק טוב או להשקיע מעבר? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש כרטיס מסך low profile חזק ברשותי HTPC המורכב ממארז משודרג לטובת אוורור טוב ויעיל* Athlone x4 640 לוח gigabyte 880 usb3 120 Intel ssd 2T storage 360 seasonic psu עד כה המחשב שימש אותי לkodi ו DVR. אני נוטש את הDVR בגלל חוסר שימוש ורוצה לשדרג את השימוש למטרת משחקים וצפייה ב 4k. Crysis3, call of duty הכבדים יחסית ועוד פיצ'פקס קטנים לאורחים. לאחר חיפוש מצאתי כי 750ti הוא החזק ביותר למארז LP עם הספק נמוך ללא חיבור ישירות לספק. אני מחפש כרטיס חזק יותר, שיהיה LP כמובן, אך בניגוד לרוב LP HTPC ,יש לי ספק חזק יותר עם תקע 6pin מוכן, בנוסף יש לי גם תקציב ליותר מ750ti. אין בעיה מבחינת אורך הכרטיס ומקום כפול על חשבון חריץ pcie, רק בעיית LP ותאימות pci-e 2 x16. תודה מראש לעוזרים. ת…
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד שמצד אחד יהיה קל ,דק ועם חיי סוללה טובים(כלומר נייד מאוד) ומצד שני חזק מספיק על מנת להתמודד עם מספר תוכנות במקביל, שחלקן יהיו כבדות (למשל פוטושופ). התקציב שלי הוא בערך עד 6000₪. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
הביאו לי מפרט שאמור לשמש למשחקים בסביבות ה- 7 אלף ש"ח וביקשו שאני אבדוק לגבי שיפור והוזלה מאחר ולי אין מושג בחצי מהדברים פה אני אשמח להמלצות מה אפשר לעשות עם המפרט הזה, אם יש חלקים עדיפים, מחירים יותר זולים וכו' תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש עם מעבד דור שישי של אינטל בדקתי כבר אפשרויות מאילו שהגיעו לחנויות מה אתה חושבים על הנייד דגם: Dell Inspiron 5559 IN-RD09-9210 ? יש בו מה שאני מחפש, מסך 15.6 על רזולוציה יחסית גבוהה ומעבד i7 חזק. לא מאוד יקר יחסית לאחרים, ו 3 שנים אחריות. מה שחבל לי שהמסך הוא מבריק (לא מגע), אך אעבוד איתו בעיקר בתוך הבית ולא בחוץ... אני לא מחפש מחשב שהופך לטאבלט או משהו בסגנון. אשמח לחוות דעת עליו / עוד אפשרויות דומות במפרט. וגם, האם ניתן להחליף את כונן ה DVD, בדיסק SSD? אם כן, האם אני צריך איזה מתאם בנוסף לכונן עצמו? אשמח לתשובה תודה
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? gaming א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). BATTLEFIELD 4 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך מחוץ לתקציב לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 רעש אינו קריטי מבחינתי העיקר שיהיה קרור טוב לרכיבים.(8 =)? רעש אינו מפריע אך קרור איכותי לרכיבים זה must 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל,…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? ללימודים וראיית סרטים * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך?HD (אם ב FHD ההפרש קטן אז עדיף) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 2-3 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB מינימום * כונן אופטי? אפשרי לא חובה בכלל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך מגע תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המחשב הזה, עם כונן SSD במקום הקשיח https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17280 האם יש משהו שמומלץ לשנות בו? האם הספק כוח מספיק טוב? השימוש יהיה לאינטרנט ומסמכים תודה
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום רק רציתי להתייעץ לגביי מחשב נייד חדש ללימודים אני יודע שעדיף מחשב נייד לעריכת תלת מימד אבל אני מעדיף נייד קראתי גם את מה שרשמתם באתר לגביי קניית מחשביי תלת מימד פשוט כל המחשבים המוצעים הם די ישנים רציתי לשאול לגביי מחשב עם הכרטיס מסך הזה: NVIDIA GeForce GTX 950M זה מה שהוא שיכול להתאים לתוכנות כמו מאיה 3dmax וכו' אני אשמח לקבל ממכם גם הצעות למחשבים אם כרטיס מסך קצת יותר טוב (אם צריך) עדיפות לאסוס תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 949 צפיות
-
-
1. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אם ממש חייבים אז במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרוב עריכת וידאו 4k באוויד ופרימייר, עריכה גרפית בפוטושופ ולייטרום, מידול תלת קל, משרדי בסיסי ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בצ…
-
- 6 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך לקנות נייד שישמש אותי לעבודה עם תוכנות כמו AVID ופרמייר. התקציב שלי הוא 6000 שקל עם אפשרות למתוח את זה עוד קצת.. דברים שחשובים לי שיהיו: 1. מסך 15 מט. 2. לפחות 8 גיגה ראם 3. כרטיס מסך לא מובנה - כלומר NVIDIA או ATI (עדיפות לכרטיס מקצועי - למרות שלדעתי אי אפשר להשיג מחשב עם כרטיס מקצועי במחירים האלו). תודה רבה ואחלה סופש לכולם!
-
- 0 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום רב, כאמור אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד לעריכת וידאו HD ואולי גם 4k (בשל היותי יוצר סרטים וכמקור לפרנסה לפרקים), ובנוסף לכך אשתמש בו לעיסוק חובבני בהקלטת והלחנת מוזיקה. בבעלותי כרטיס קול חדש- Focusrite Scarlet Solo ואני מתכוון ליצור את המוזיקה בתכנה- Ableton live suite 9. למרות כל זאת בשלב זה אני מעוניין ברכישת המחשב בלבד ובמקלדת אלחוטית בעלת נוחות, איכות ומחיר סבירים. הסתכלתי על המפרטים השונים של המחשבים המוצעים כאן באתר לעריכת וידאו , ושמתי לב שאינם מתייחסים באופן ישיר לתכנת Avid בדוגמאות לתכנות עריכה שמציינים, למרות שהתכנה הזו היא סטנדרט עולמי מקצועי לעריכה (לצד Final Cut של Apple). במידה ואחד המפרטים שציינתי, לדוגמה הזול ביניהם, בשיפורים קלים או אחרים מתאים ל…
-
- 8 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן, אבל הביצועים חשובים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם באמת יש צורך, אשמח לשמוע המלצות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שרטוט וחישוב (וכמובן "שימושי סטודנט" רגילים: אופיס וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autocad, matlab ודומותיהן, כך שחשוב גם מעבד וגם GPU 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך, מחוץ לתקציב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, להלן התשובות. תודה על עזרתכם. . מה התקציב המקסימאלי? K4 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? – -800- 500 ₪ יחד עם זאת אשמח אם לא תהיה חריגה או שתהיה חריגה קטנה יחסית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש לעיבוד תמלילים, משחקים, אינטרנט, פוטושופ, וצפייה בסרטים . אפשרות לחיבור עתידי לTV. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - השימוש במחשב הוא יומיומי ולאורך כל היום. המחשב נפתח בבוקר ונסגר בלילה. שימוש כבד בWORD ומשחקים, שימוש מזדמן בשאר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג -אילו…
-
- 0 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב - עבודות משרדיות: אינטרנט ואופיס (בדגש על קבצי אקסל מורכבים ומרובים בו זמנית). * גודל המסך - 14.1 ומעלה, עדיפות למאט. * משקל רצוי - באופן מפתיע כמה שיותר קל, בהתחשב כמובן בשאר התנאים שכתבתי. * סוג של כונן קשיח - עדיפות ל SSD. * רישיון למערכת הפעלה - כן. * תקציב - באיזור ה 5K-6K אבל מוכן להשקיע גם יותר, תלוי בהמלצות. חשבתי בכיוון של i7, לפחות 8GB זכרון, חשיבות גבוהה למראה מעוצב ויוקרתי (עד כמה שאפשר תחת מגבלת התקציב). תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 934 צפיות
-
-
חשבתי על שדרוג קל לשאלון שלדעתי יקל על פותח הבקשה להיות יותר ממוקד בדרישות שלו עם דגשים על מה יכול להוזיל / לייקר עלויות. בנוסף מיזגתי כמה סעיפים שלדעתי צריכים להשאל כשאלה אחת ופיצלתי כאלו שלדעתי לא תלויים / קשורים אחד לשני ואין טעם לחבר ביניהם. זהו בגדול... הערות, הארות, תלונות, בקשות וטענות?
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב הנייד שלי כבר לא מצליח להחזיק משחקים מודרנים ולכן אני מעוניין בהצעה למפרט למחשב נייד, כאשר הדגש הוא לשימושים כללים ומשחקים בדגש על משחקי אסטרטגיה כמו Starcraft 2 החדש, למשחקים אחרים יש xbox one שעושה את העבודה בהצלחה. אשמח לעזרה. מצורף השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי כללי ומשחקים – בדגש על משחקי אסטרטגיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו מש…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 4K המיועד לזוג מבוגרים שישתמשו בו בעיקר לגלישה באינטרנט, מייל לעיתים רחוקות מאוד עריכת תמונות. המחשב יהיה כמעט אך ורק בבית וב90% מהמקרים באותו המקום כך שהמשקל ממש לא משנה. הסיבה שמעוניינים בנייד-מיעוט בחיווט וגישה מינימליסטית עונה על השאלון, תודה מראש על העזרה! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית דו מימדית לעיתים רחוקות מאוד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומעלה, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים ק…
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
דגם Lenovo Yoga 3 Pro M-5Y70 כסוף ללא שריטות או פגמים מיוחדים התקנה נקיה של ווינדואז 8.1. נקנה בKSP במרץ השנה, אחריות לשנה תודה! עריכה: עלה ללא מעמ 5470 (נקנה באילת)
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
I7-4770 3.8GHZ 16gb ram 8X2 segate 1T gtx 770 2gb B85M-D3H נקנה ב5200 לפני 2 שנים לדעתי מגיע ל3.5 יום , מה דעתכם ?
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום, קניתי את THINKPAD E550 עם 4GB זיכרון. אני רוצה להגדיל את הזיכרון ל-8GB, אבל מתבלבל קצת מהיצע הזיכרונות שיש. האם הזיכרון הזה למשל מתאים? http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT51264BF160B〈=heb&cart=1446562953261410029 אם לא - איזה מאפיינים אני צריך שיהיו לזיכרון כדי שיהיה מתאים? המחשב משמש לאינטרנט ומשחקים בסיסיים אם זה רלוונטי.
-
- 0 תגובות
- 908 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?7,500- 7,800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לעשות משהו זול, למה לא? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ציינתי למעלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD,עבודה עם קיובייס וכרטיסי קול ועריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קיובייס-כבד גיטר ריג 5- כבד PHOTOSHOP-מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Batman Arkham Knight Crysis 3 Grand Theft Auto V Assassin's Creed Syndicate Star Wars Battlefront Shadow Of Mordor -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב תכנות במרכז וגם שימוש כללי 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך יש לי GTX550TI OC לא צריך יותר מזה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3-4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבועות הקרובים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? SSD…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, ביקשתי מחנות מפרט למחשב למטרות גיימינג בתקציב של 4000 ש"ח, זה המפרט שקיבלתי ואשמח לקבל עליו חוות דעת. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪857[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪134[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לו…
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
היי חברה, המחשב שברשותי הוא: i3 560 gigabyte mb קירור arctic Freezer 13 ram: 8 giga ddr3 1333mhz grapic card: geforce 210 HD: 320 GB 5600 rpm power supply: 500 case: enrmax xase with leds הייתי שמח אם הייתם יכולים לעזור לי בהערכת מחיר למחשב הזה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-