עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד LENOVO T400 עם כרטיס מסך ATI. עם המחשב הגיע מטען של 90 וואט. כעת, יש באפשרותי להשתמש גם במטען של 65 וואט (במקום שאני עובד בו, ככה שאני לא אצטרך לקחת את המטען שלי כל הזמן), החיבור שלהם הוא אותו חיבור וגם המחשב שלי מזהה אם אני מחבר מטען של 90 וואט או 65 וואט. האם יש איזשהי מגבלה להשתמש במטען של 65 וואט? האם יש סיכון שהמטען יתפוצץ חס וחלילה?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by kip,

סליחה אם זה לא המקום לשאלה... בניתי מפרט מאחת החנויות הנחשבות והזמנתי. כנראה עליתי על טעות בתמחור אחד הרכיבים, הבדל של כ 200 ש"ח. האם הם יכולים להתנער? :s05:

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, בניית אתרים, תכנות, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים (לא צריך הגדרות גבוהות רק להריץ משחקים חדשים כמו COD החדש), גרפיקה, עריכת מוסיקה.. חשוב מולטיטסקינג כי אני עובד עם הרבה תוכנות במקביל.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר ב Photoshop, Flash, After Effect, Maya, Cubase ועוד.. במקביל ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/א…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by asaf_c,

אהלן, רציתי לדעת אם מחשב dell מסדרת XPS 14Z מתאים לסטודנט מבחינת נוחות ושימושיות, ובעיקר איך המקלדת. הדגם הספציפי הוא http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19805 מלבד הלימודים (מדעי המחשב) זה הולך גם לשמש כמחשב לזמני פנאי (כן, אני חי בסרט שיהיו לי כאלה בזמן הלימודים) ויהיה נחמד אם הוא יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה, ויהיה אפשר לצפות בסרטים בצורה חלקה. אני אשמח להמלצות למחשבים נוספים שיענו על הדרישות. ההעדפה שלי היא מסך 14", מקדלת נוחה להקלדה, מעבד i5, דיסק קשיח 7200RPM, לפחות 4GB זיכרון וכרטיס מסך שהוא לא on board. מבחינת מחיר - הגג הוא 4000 ש"ח (תתעלמו רגע מהמחיר של הXPS). בנוסף, האם אתם חושבים שמחשב עם מפרט כזה יחזיק מעמד 3 שנים בכבוד? תודה

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. כמה שאלות כלליות: 1. האם כל מארז מתאים לכל לוח אם? 2. כיצד אני יכול למצוא מידע על תכונות לוחות האם? (לא להכנס יותר מדי לעומק. רק לדעת דברים כמו - כמה כניסות PCI יש, איזה מעבדים ואילו זכרונות יכולים להתחבר לכרטיס וכו') וכמה שאלות ספציפיות ביחס לשני המפרטים במחיר 3500 עבור משחקים: 1. האם המעבד של amd חזק יותר מהמעבד המקביל הכתוב שם של אינטל? איזה מבין המעבדים הייתם ממליצים לקנות? (אולי כדי להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות מעבד חזק משניהם?) 2. הקישור לעמוד של המארז הראשון (Compucase CI-6A19 BLACK + Heroichi 400TR-T ATX 2.0 - 24pin - Black+ 120mm Fan) שבור. האם אפשר להשתמש במארז השני במקומו עבור המפרט הראשון? מה ההבדל בין המארזים? הערות: אם לוח האם יתמוך ב-SATA, אין לי גם צ…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. 0 6743 Compucase-HEC Midi Tower CI-6AR6-2F Black Silver (P/S Not Inc) Case 299.00 ¤ 1 299 ¤ 1 7443 LG GSA-4167B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 235.00 ¤ 1 235 ¤ 2 8284 Intel Pentium D 2.66GHz 2X1M Cache 805 Dual Core 533MHz 775 Box CPU 849.00 ¤ 1 849 ¤ 3 8252 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 335.00 ¤ 1 335 ¤ 4 6595 Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard 618.00 ¤ 1 618 ¤ 5 7550 Twinmos 512MB DDR-II DDR 533 Memory 289.00 ¤ 2 578 ¤ 6 5499 Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 420.00 ¤ 1 420 ¤ 7 8414 Albatron Geforce 7900GT Super High 450 PCX 256MB 256Bit Video Card 2180.00 ¤ 1 2180 ¤ 5514 ¤ סוג ת…

• 42 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Dante_9,

הדברים שכבר יש לי: צורב DVD, צורב רגיל, כונן DVD, מארז, מערכת סאונד, עכבר ומקלדת דגשים: LCD 17, לוח שתומך ב- PCI-E X16, ג'יגה זיכרון, הארד דיסק 120 ג'יגה, ספק חזק ואמין, כ.מסך מבוסס PCI-E לגיימרים. צרכים:מחשב גיימר כבד שישמש גם להמרות וידיאו, אינטרנט וסאונד טוב. תודה לעוזרים!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by composite,

שלום. את המחשב אני מזמין שבוע הבא או אפילו הזה. התקציב הוא 7500-7600 ש''ח, מקסימום מקסימום 8000 ש''ח. מומלץ מבוסס A64, ואני ממש ממש מעדיף Athlon64 3200+, התקציב מאפשר זאת. חובה Radeon9800Pro. תודה רבה לכל העוזרים, וחג שמח

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום שלום זקוקה למחשב נייד לשימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה, שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו). מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר נוחים (שימוש רב במחשב), חיבור לטלויזיה, מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן.. *שמתי לב שבהמון ניידים יש מאין "קפיצות" של המקלדת או העכבר ללא סיבה נראית לעין - אם זה "באג" שניתן להימנע ממנו בבחירת המחשב, אז גם את זה לקחת בחשבון בבקשה כמו כן, תהיתי אם אכן יש הצדקה בכך שרוב הניידים מגיעים ויסטה ולא עם XP. יש אולי גם המלצות למקומות קניה? (דרך האינטרנט\באיזור קרי…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm ¤ 749.00 לוח אם INTEL ICEDALE G45 1333 VGA+FW+RAID+DVI+HDMI ¤ 499.00 זיכרונות OCZ DDR2 2GB 800MHz - CL3 ¤ 122.00 כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD4830 512M GDDR3 HDMI / DVI / VGA 256BIT ¤ 449.00 כונן קשיח 320GB 16MB SATA II 7200 SEAGATE BARRACUDA ¤ 205.00 צורב DVD DVRW SONY 7240S X24 SATA ¤ 102.00 מארז ANTEC Sonata III Quiet Super Mini Tower+500Watt ¤ 737.00 מקלדת+עכבר Logitech Cordless Desktop EX 100 USB ¤ 124.00 סה"כ: ¤ 2,987.00 סה"כ אחרי מע"מ: ¤ 3,435.05 אני צריך עזרה עם המארז. האם יש מארז שהוא שקט ועולה פחות? הSOLO של ANTEC עולה פחות אבל בא בלי ספק שזה בעצם אותו מחיר. מישהו יכול לעזור פה? ואם יש לכם…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. ברשותי לוח אם מסוג גיגה בייט לפי מפרט אפשר להכיל GA H55M-UD2H תומך DDR3 עד 16G The maximum memory capacity of 16GB Memory description support dual channel DDR3 2200 (OC) / 1800/1600/1333/1066 / 800MHz Memory 1.האם בבחירת זיכרון 2200 MHZ כל אחד מתאים או יש לבחור הגדרה מסוימת 2.אם יהיו חלק 1333 וחלק 2200 האם יש בעיה או רק יסונכרן לפי הנמוך תודה HOLYO1953@GMAIL.COM

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3200. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר אך לא עד כדי התפשרות על איכות הרכיבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית יום יומית. אופיס, כרום, יוטיוב וכו'... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יום יומי בתוכנת ניהול יעודית קלילה (פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, מקלדת ועכבר. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני צריך המלצה למפרט מחשב הכי בסיסי שיש לשימושי אינטרנט ומיילים בלבד, בלי סרטי HD ובלי משחקים כבדים. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 1000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט וקריאת מיילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי מדי, פה ושם קצת עריכה גרפית ווידיאו, לא דברים כבדים מדי (בייתים). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PlanetSide 2, World of Warcraft, StarCraft 2, Skyrim, Star Wars The Old Republicת MineCraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל…

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by ranrubin1,

מפרט : i5 4570 B85N-D3H 8gb ram (4X2) amd sapphire R9 280X 550W fsp radier בעיקר משחק פורטנייט ולול , לא מעבר . הכרטיס מסך מחובר ל2 מסכים ( SAMSUNG 1080P פשוט ו AOC G2460PF 144HZ ) הרצון שלי לשדרג הוא כי המחשב שלי קורס המון בזמן שאני משחק , יש הרבה בעיות במחשב עצמו בין אם אחרי שהמחשב נכנס למצב שינה הוא לא חוזר בלי ריסט . הרבה פעמים הווינדוס נתקע וכבר לא חלק כמו פעם . יש FPS DROPS מה באמת עלי לעשות ? יש דרך לתקן את מה שאמרתי או שאשדרג את המחשב וזהו ?

16. Started by אורי ע.,

אהלן! במשך חצי שנה חיכיתי ע"מ לקנות מחשב מסוג (surface pro 6 (i7 בבלאק פריידי... לשמחתי מצאתי דיל מעולה ובאמת קניתי את המחשב, אלא שהמוכר שמכר לי את המחשב רימה אותי ומכר לי מחשב עם מעבד i5 במקום i7 ובאמזון מוכנים להחזיר לי את הכסף כמובן אבל המחירים של המחשבים חזרו להיות גבוהים כרגיל... הצרכים שלי למחשב הם ללימודי עיצוב גרפי ומידול בתוכנות כמו סקצ'אפ וציור ואיור (בגלל זה זקוק למחשב-טאבלט) וכו' הייתי שמח לשמוע מה אתם מציעים לי לעשות, האופציה הראשונה היא להחזיר את המחשב ולקבל החזר כספי מלא על הרכישה- מה שאומר שאני נשאר בלי המחשב ולא יכול להרשות לעצמי לקנות אותו בתקופה הקרובה עד שאחסוך עוד טיפה כסף. האופציה השניה היא להשאיר את המחשב…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. הי, צריך עזרה במפרט עבור מחשב לטובת הרצת סימולטור טיסה Microsoft flight simulator 2020/ . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 4500 ל5500 אפשר קצת יותר אם השיפור משמעותי ממש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סימולטור טיסה עריכת וידאו ב דה וינצי+עריכת תמונות בלייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא במיוח…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. אז.. חשבתי לקנות xps 13 FHD עם 8250U. למישהו יש ניסיון חיובי/שלילי עם המחשב?

19. Started by satlan1,

שלום, נשפכו לחבר שלי מים על המחשב הנייד של LG.. הוא כיבה אותו ישר וניסה לייבש עם פן ואחרי איזה שעה הדליק שוב, והמסך שלו נהיה אפור אבל המחשב עולה. מה הוא צריך לעשות במקרה כזה? תודה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. היי, המפרט הבא הורכב למחשב ביתי שיהיה בעיקר להקרנת סרטים (HD) ומשחקים בקטנה. אשמח לכל טיפ בכל דבר במפרט לפני הקנייה... כרטיס מסך: LEADTEK WinFast PX7600GT TDH 256MB מארז: Frontier Meridian LCD 500Watt לוח אם: Gigabyte GA-M55SLI-S4 nForce 4 SLI AM2 קשיח: Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS כ.קול: Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic זיכרון: Twinmos DDR2 667 1GB עכבר: Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 1.0 B5V-00002 צורב: NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk Black מעבד: Amd Athlon 64 3500 BOX AM2 מסך: LG LCD 17 L1750T DVI סה"כ 6,101 ש"ח תודה רבה!! כפיר kfirmr@gmail.com

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. שלום, יש לי בעיה חמורה במחשב הנייד של טושיבה A210, הוא נקנה בחו"ל והוא בא עם מעבד AMD 64BIT, 2GIGA של זיכרון, 160 גיגה הארד דיסק. המחשב נקנה בחו"ל לפני זמן (לא כל כך רב - שנה, שנה וחצי). המחשב עושה בעיה שהוא לא מצליח להגיע לטעינה של הווינדוס ואני לא יודע מה הבעיה. המחשב עשה סימפטומים כאלו בעבר, והיה לו WIN XP פעם אבל מכיוון שהייתה לו תבעיה הזאת פעם החלפתי לWIN VISTA, המחשב פעל נפלא למשך חצי שנה בערך ועכשיו חזרה הבעיה ביג טיים. בעבר - לאחר כמה כיבויים והפעלה שלו הוא חזר לפעול תקין, פעם אחת אחרי שבועיים הוא חזר לפעול. הבעיה כזאתי: הוא עובר תלוגו של טושיבה בטעינת מערכת - ואז כאמור הוא אמור להראות את הפס טעינה של הווינדוס, אבל לא. בשלב זה הוא נתקע ומראה מסך שחור אפור (שמראה ש…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. שדרגתי את המחשב לפני חודשיים ואני רוצה להמשיך את השדרוג. לא צריך מסך (22'')ולא שאר ציוד הקפי. מערכת הפעלה יש לי. נושא הקט חשוב אבל לא כל כך. אני לא יודע מה זה OC אז לא צריך. המחשב שיש לי כרגע : מעבד: pentium 4 3.00ghz 1 gb ram כרטיס מסך : 9500 gt 512 mb ספק כוח קניתי לפני חודשיים חדש שיהיה תואם ל 9500 GT אז אני חושב שלא צריך. תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום לכם. יש לי משימה כמעט בלתי אפשרית למצוא מחשב נייד טוב למשחקים אך קל משקל סביבות ה 2-2.5 ק"ג וכן גודל מסך 13 או 14 אינצ'. עד כה נמצאו שלל ניידים מתאימים אך עם כרטיסי מסך של 105M 9300M וכו אשר חלשים מידי. כמו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743229 או להיפך ניידים עם כרטיסים חזקים יותר כמו ATI 4650 אך בעלי משקל כבד ומסך 16+ כמו: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv61340ej לכן אני כיוונתי לסגנון ה- 130M . העיקר שהיה מCLASS2 השוואה: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-130M.13789.0.html עד כה לא מצאתי אחרי דפדוף בעשרות אתרים במשך מספר ימים מחשב נייד מתאים. האם למישהו יש הצעה/פתרון? תקציב לא יותר מ5-5.5K תודה מראש לכולם!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by KvodHagab,

שלום חבר שלי רוצה כרטיס מסך ממוצע (הוא רוצה שיפור ביצועים וכרגע יש לו GF2MX400, נראה לי שכל כרטיס אפילו lowend של היום יכול להראות שיפור על זה ) בכל אופן הוא רוצה גם כ.מסך (לא אכפת לו אם זה משומש או כאלה, ז"א שגם "בהזדמנות" מחנויות יהיה טוב) וגם זכרון יש לו DDR 333MHZ 256MB הוא רוצה גם זכרון בתקציב הזה(256), זה הבעיה פה - הוא לא רוצה זכרון מפציץ עם תזמונים נמוכים או משהו... רק זכרון שיהיה לו להריץ עוד תוכנות (הוא לא גיימר כבד במיוחד) ומשחקים מסויימים המערכת שלו זה P4 1.6 asus p4b255-c אם צריך עוד מידע תגידו! תודה!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by rshacham,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף באזור ה2.5-3k ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, בעיקר גלישה באינטרנט, מוזיקה וסרטים(לחבר בHDMI לטלוויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.