ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
אני מתעניינת במחשב נייד PC לצורכי גרפיקה ווידאו, מבחינתי שיהיה חזק מאוד מעבד הכי חזק של אינטל אם אני לא טועה I7 הוא הכי חזק?, מינימום 12 ג'יגה זכרונות, נפח של לפחות טרה דיסק קשיח, ודיסק מהיר יותר מ125 מגה, התקנה של win 10 64 BIT , אמין יציב לאורך זמן אבל חשוב מאוד שיחזיק עם כל התוכנות של עריכת וידאו וגרפיקה כמו פוטושופ ופרמייר אפטר אפקט וכאלה, אודה להצעה תודה. אם אין הצעה לפחות אשמח לדעת כמה זה אמור לעלות לי בערך,
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). --- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, The Witcher 3, Star Wars: Battlefront, Fallout 4, Assassin's Creed: Syndicate -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. חבר שלי רכש מחשב (בחלקים) ורוצה לדעת האם הוא עשה טעות (למרות שזה כנראה לא ישתנה כי הוא כבר הזמין ורק אז נזכר להתייעץ) כלשהי של OVERKILL או משהו לא מתאים. רק לציין שהוא גיימר שהחליט להשקיע המון במחשב זה המפרט : כרטיס מסך- EVGA GeForce GTX 980 Ti 6GB HYBRID GAMING, "All in One" No Hassle Water Cooling, Just Plug and Play Graphics Card 06G-P4-1996-KR זכרונות- CORSAIR Vengeance LPX 32GB (4 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM 2666 (PC4-21300) Desktop Memory Model CMK32GX4M4A2666C16 לוח אם- ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO LGA1151 DDR4 M.2 SATA 6Gb/s USB 3.1 Type A Type C Intel Z170 ATX Motherbo…
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר ביקש ממני שאעזור לו לבנות מפרט ב 6000 (גמיש), לא מחשיב את עצמי מומחה גדול אבל עדיין דואג להישאר מעודכן מפה לשם (בעיקר קורא, פחות מגיב). אמנם הייתה לי חריגה אבל לדעתי ברמה שמצדיקה את עצמה. השיקולים שהיה חשוב לו: גיימינג, התעסקות בתחומי רשתות ווירטואליזציה (אין לי מושג מה זה הנחתי שדורש כח עיבוד) השיקולים שאני הכנסתי: מראה והתאמת רכיבים, להשאיר אופציות פתוחות לשידרוגים בעתיד (להוציא מהכלל לוח אם מעבד וספק) הקנייה הייתה באתר PLONTER, ואני חייב לציין לטובה את המבחר רכיבים הגדול באתר ואת ההרכבה הנקייה שעשו. מעוניין לשמוע מה דעתכם? אני יודע שבאתם צמאים לתמונות, אז בוא נעבור למפרט ולתמונות: עריכה מוסיף גם במלל למי שצריך: …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי חברים, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כדי שיוכל להריץ משחקים כבדים יותר בהגדרות גבוהות יותר וגם יתאים קצת יותר לאלגוריתמים כבדים ב MATLAB. מכיוון שאני מזמן לא מתעסק בדברים האלה אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לשדרג עד 2000 שקל. המפרט הקיים מצורף בתמונה. תודה רבה, סאם יש גם HD נוסף של 500 גיגה שלא מצויין שם.
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
אהלן. עזרתם לי פה מאוד כשקניתי מחשב לגיימינג לפני שלוש ומשהו שנים אז חשבתי לנסות שוב. אני צריך מחשב מדיה מבוסס חלונות לסלון. עד עכשיו חשבתי ללכת על איזה דונגל אנדרואיד ולכן התקציב שלי לא גבוה. אני יודע שיש כאן הרבה אתגרים בגלל התקציב אבל אני סומך עליכם. תודה רבה לכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200-1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף להיצמד לצד הזול של הטווח ולחסוך עוד אם אפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מדיה לסלון. בדגש על קודי, סטרים מאתרים באינטרנט, סטרים מה-LAN, מתכוון לחבר דונגל עידן+, רוצם להזרים חלק מי…
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את המחשב הנ"ל עם 2 ג'יגה זיכרון. פה:http://www.pcworld.com/product/1324401/acer-aspire-2920z-322-notebook.html אומרים שהתדירות שהוא מקבל היא 667. מצאתי 2 זכרונות ש ל2 ג'יגה (סה"כ 4) עם תדירות 400. אחרי הכל המחשב ירוץ איתם יותר מהר, לא ? תודה
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. מה דעתכם על המפרט הבא Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD On Board 7.1 Channel A…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים תאני סטודנטית שמחפשת מחשב נייח, ממש אשמח לעזרתכם כולל המלצה איפה לקנות אני מחפשת מחשב, אין לי מסך, צריכה ווינדוס חוקי. השימוש העיקרי יהיה עבודה בוורד, מצגות קריאה וחיפוש בספרים של אלפי עמודים בpdf חייב להיות מהיר! זה הכי חשוב לי! רצוי כמה שיותר שקט, אין עדיפות לגודל... תודה!!!!!!!!!! ענקית !!!! אני עוברת ממקבוק וחיבת את עזרתם אז אם למישהו יש עצה טובה וארוכה ואין לו כח לכתוב אני אשמח להתקשר אליו
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, זאת הפעם הראשונה שאני כותב פה בפורום ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב לגיימינג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שיותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of legends, gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאל…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש מחשב נייח לבית בשביל סבא שלי. הוא משתמש כרגע במחשב שלי שהוא בן עשר שנים בערך והמחשב התחיל לעשות בעיות (כן גם לכאלה זה קורה). אז בבקשה תעזרו לי. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר. סתם זרקתי סכום מקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ,אינטרנט,משחקי דסקטופ. לא צריך משהו מיוחד-רק שיעבוד נורמאלי. מדובר באדם מבוגר שלא דורש הרבה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי …
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני משתמש בגרסה ישנה של התוכנה, הנה הדרישות מבחינת חומרה: https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2012.html ברור שכל מחשב נייד מודרני יספיק. הפרט היחיד שאני לא בטוח בו זאת הדרישה של הכרטיס מסך. איזה כרטיס מסך יספיק?
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שזה הפורום המתאים. אני מתלבט אם שווה לי להחליף את המעבד ולוח האם שלי ולהשקיע בקניית לוח אם חדש למעבד שונה שנפל לי לידיים. אני עובד היום עם PHENOM IIX4 955 (לא בלאק אדישן, הרגיל), יחד עם כרטיס מסך 7950 של AMD. נפל לי לידיים I5 4440 3.1GHZ, אבל עם לוח אם מעפן (MICRO ATX, חיבור PCI אחד, בלי יציאת DVI או HDMI...). אני תוהה אם כדאי לי, מבחינת עלות-תועלת, להשקיע בלוח אם חדש שיתאים למעבד של אינטל - או שהעלות של לוח אם (ראיתי יד שנייה דרך פלונטר בבערך 400 שקל..) לא שווה את ההפרש בביצועים. יש למישהו המלצה?
-
- 7 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום הי לי את ה OCULUS DK1 ולאחרי DK 2 את שניהם מכרתי ומחכה לגירסה הסופית והמשופרת שתצא בקרוב . יש ל OCULUS תוכנה קטנה שבודקת האם המחשב מתאים להריץ ישומי VR של ה OCULUS RIFT שייצא בקרוב . בבדיקה הוא אמר לי שהכרטיס מסך + המעבד לא מתאימים להרצת VR. יש לציין שאני עובד עם מסך DELL 30" ברזולוצייה של 2560X1600 NATIVE שרוב הדברים החדשים רצים בסדר פלוס על המערכת שלי וכמובן ה DK1 + DK2 עבדו חלק ללא שום בעייה . המערכת שלי היום היא: לוח UD7 GIGABYTE X58A כ.מסך 690GTX GIGABYTE זיכרון DDR3 24 GB מעבד :3.3GHZ 6CORE I7 X990 EXTREME ספק: 1250W +80 TERMALTAKE דיסקים קשיחים : 4 יחידות SSD 256GB VERTEX 4 OCZ ב RAID0 ש…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה סיבה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Guild Wars 2 | NFS ||| רזולוציה של FHD ||| מיועד ל-MAX בהגדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס גראפי(קונה בעתיד) + קירור מעבד(יש ברשותי Arctic Freezer 7 Pro Rev 2) 5. עד כמה חשוב …
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי : 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך : לנסות ולחסוך יהיה טוב כי אני רוצה לקנות גם מסך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) : הכל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280:1024 מהשו כזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) בינוניות 3. האם יש צורך בצ…
-
- 1 תגובה
- 4.4k צפיות
-
-
שלום, מוזמנים להעיר ולהאיר, אך בבקשה העלו הערות פרקטיות לתיקון. ההבדל המהותי בין 2 המפרטים שיוצר את הפער במחיר הוא בבנדל מארז+ספק, והבדל קטן יותר ביצרן לוח האם. מאוד מאוד חשוב לי מחשב שקט, בנוסף להיותו אמין ומהיר. 250G מספיקים לי לאחסון. תודה!! ---------- 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, ובתנאי שלא על חשבון השקט והמהירות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, סרטים HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 3.…
-
- 0 תגובות
- 464 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש שישמש אותי ללימודי התואר, אני לא כל כך אוהב את השימוש במחשב נייד ולכן אני מעדיף להחליף את הנייח שלי. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמה שצריך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים, אופיס תוכנות וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 full hd …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מוזמנים להעיר ולהאיר, אך בבקשה העלו הערות פרקטיות לתיקון. צרכים: אופיס, אינטרנט, סרטים. ההבדל המהותי בין 2 המפרטים שיוצר את הפער במחיר הוא בבנדל מארז+ספק, והבדל קטן יותר ביצרן לוח האם. מאוד מאוד חשוב לי מחשב שקט, בנוסף להיותו אמין ומהיר. 250G מספיקים לי לאחסון. מעביר כונן אופטי מהמחשב הנוכחי. תודה!! ------------------- אפשרות א': חנות TMS [b]מעבד:[/b] Intel Core i3 6100 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪600 [b]קירור למעבד:[/b] [URL=http://www.tms.co.il/product/14584]בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪45 [b]לוח אם:[/b] Asus H110-I PLUS כמות: 1 - מחיר: ₪393 [b]מא…
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? K16 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לסתור , את שניהם. לנצל את התקציב ולחסוך איפה שאפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקר משחקי MMORPG גם משחקי rpg חדשים , the witcher 3 יכול להיות משחקי יריות גם.. להשאיר אפשרויות לכל סוגי המשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). wqhd 2560 x 1440 או 3440 x 1440 -לאי…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אשמח לשמוע דעתכם. כל הערה ועצה תתקבל בברכה. המחשב מיועד לשימוש משרדי (אופיס, אינטרנט) וגם סרטים. מאוד היה חשוב לי מחשב ש ק ט !! מהיר ואמין, וזאת הסיבה לחלק מהבחירות. תודה! ------------------------ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 6100 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪600 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪45 לוח אם: Asus H170 PRO USB3.1 כמות: 1 - מחיר: ₪613 מארז: Nanoxia DS2 - Deep Silence 2 Black כמות: 1 - מחיר: ₪595 ספק כוח: FSP Hyper 500W Active PFC 85+ כמות: 1 - מחיר: ₪293 זיכרון: Samsung DDR4 4G…
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
כרגע יש לי 4GB RAM על הנייד, רוצה לשדרג ל-16GB, איך אוכל לדעת אם הזיכרון שאני מעוניין לקנות יתאים למחשב שלי? (מעבר לזה שהוא DDR3) דגם הנייד: Dell Vostro 3560 (מעבד i5 3210M), נקנה ב-2012. חשבתי על לקנות את 2 הסטיקים הבאים: https://www.tms.co.il/product/13842 אם מישהו מכיר משהו עדיף/זול יותר אשמח לדעת גם. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 858 צפיות
-
-
תקציב עד 4K. SSD 256 חובה. מסך - בין 12.5-14 אינטש. מעבד כמה שיותר חזק. זהו בעיקרון, תנו קישור לחנויות ספציפיות שיש להם את המחשב, זה יהיה מבורך. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים, שימוש משרדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).pinnacle studio, adobe primere, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- 100 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת וידאו בFHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- סוני וגאס פרו 13 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- FHD 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך וSSD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?…
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-