עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by GT.N,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח. חריגה של מקסימום 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קריאה וכתיבה של טקסטים, תכנות (R, Matlab,Python) ועבודה עם ArcGIS/QGIS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by g.xorre,

מחפש המלצה למחשב נייד עד 5500 ש"ח לעבודה עם תוכנת העריכה .Avid גודל המסך לא רלוונטי.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by yakirg,

היי, אני צריך מפרט למחשב לגלישה באינטרנט ומשחקים, התקציב הוא בין 3.5 ל5K , מעדיף באזור ה 4000 אלא אם יש הבדל קריטי במה שאפשר להשיג ביותר.. יש לי מסך 19, ואני צריך רק מחשב בתקציב, יש לי מקלדת עכבר והכל אני אשמח אם תוכלו לפרט לי קצת על הדברים שיש היום , כי כרגע אין לי מושג תודה מראש!

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by EliaYek,

שלום , אני מתלבט איזה מחשב לקנות לנובו ( אני יקנה עם אחריות מורחבת ל3 שנים בתוספת של 250 שקל ) [h=1]Flex 2 (14 inch) 5943-6114[/h] http://ksp.co.il/?uin=25084 דל [h=1]Vostro 5470 V5470-5048[/h] http://ksp.co.il/?uin=25546 או שבגלל מחיר עדיף לקנות את הDELL ללא מערכת הפעלה? ( http://ksp.co.il/?uin=23518 ) איזה מחשב נותן את התמורה הכי טובה לכסף? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. משרד עורכי דין ורואי חשבון, רוצים לשדרג מחשב ישן נושן. לא נראה לי שיש צורך במשהו יותר מהבסיס של הבסיס - השימושים הם גלישה, אופיס ותוכנות מזעזעות שקשורות במקצוע("ריווחית" אם מישהו כאן מכיר). הלכתי למדור המפרטים המומלצים, ומצאתי את זה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137584&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99/%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99 יש מניעה כלשהי פשוט לקחת את השילוש המוצג במפרט הזה? ואם לא, מה עדיף לקחת במקום? עד 800 ש"ח תודה מראש לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by ajl,

ובכן.. אחרי שבוצעה הזמנה (תחילת שבוע שעבר) למחשב inspiron 1520 נאמר לי היום! שהיבואן לא מייבא את המחשב הזה יותר!!? ולכן לא ניתן לספקו. והוצע לי אחרי שהסברתי להם (בעדינות את חוסר הרצינות) לקבל באותו מחיר (4630 ש"ח) את המחשב הבא ובתצורה הבאה Dell vostro 1500 מפרט טכני מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250 2.0GHz ,800MHz FSB 2MB L2 Cache כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory מסך רחב 15.4 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharp מסך מט ( לא מבריק ) דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2GB כונן אופטי צורב DVD פנימי DVD+/-RW Dual Layer מערכת הפעלה Vista Primum תכונות נוספות מודם מובנה 56K1 V.92 כרטיס רשת אלחוטי W…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. עריכת וידאו מתחיל - יתכן שאחרי הנסיון הראשון אפסיק. בנוסף למשחקים - לא חדישים. ללא מודם, ללא מסך. תקציב - בין 4000- 4500. הכי חשוב - האמינות.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. שלום לכולם, קניתי בהמלצת הפורום מחשב נייד חדש - Lenovo u430p רציתי לדעת איך להשתמש בפעמים הראשונות, ואם בכלל יש חשיבות לכל זה ? בהתחלה הטענתי אותו הרבה זמן (לא יודע אם זה קריטי אבל ליתר בטחון), אם יש עוד משהו שמומלץ לעשות בהמשך ? אם יש עוד טיפים לשמירה על הסוללה, זה יהיה מעולה (לא הצלחתי למצוא בפורום אשכול בנושא). תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  9. בתומי לחצתי על לינק בוואלה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK29589AG&cfm=C71E8963 והמחשב נראה לי ממש טוב כאילו יש לו הכל.... השאלה אם הוא שווה מה שאני מחפש זה מחשב למשחקים קצת ואם הוא לא יכול להריץ PES אז עדיף את ההכי פשוט שזה לראות סרטים ICQ מסנגר וכל הדברים הקטנים האלה שבישבילהם לא אצטרך את המחשב שלמעלה... תודה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום לכולם, היום הגיע לי המחשב שהזמנתי מדגם Vostro 5470 של Dell, התקלה החלה כשהגעתי הביתה והתחברתי לרשת הביתית, המחשב מזהה את הרשת ומחובר אליה אך ללא גישה לאינטרנט, חשבתי שהתקלה ברשת אז הגדרתי אותה מחדש, בדקתי דרך הנייח שבבית ויש אינטרנט, התקשרתי לתמיכה טכנית של בזק ולאחר כמה נסיונות הנציג אמר שמבחינת בזק יש אינטרנט וההוכחה לכך היא המחשב הנייח, ולכן לצערו אינו יכול לעזור מעבר לכך. המחשב עצמו הגיע עם Win8 שזו כבר קללה מהרושם הראשוני שלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני דיי נואש...

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by The Dom,

אהלן, אני זקוק להמלצה למפרט מחשב לעריכת מוזיקה ) קיובייס (. כרטיס קול ומעבד כבר יש i7. מחשב הוא לאולפן ביתי מתחיל וחשוב שיהיה גם כרטיס מסך שיוכל משחקים עכשווים גם אם בצורה בינונית. התקציב עד 4000. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Coca Cola,

חבר שלי רוצה לקנות מחשב , כפי הנראה ב2006 אבל הוא רוצה לדעת בערך איזה רכיבים יהיו לו במחשב אני לא ממש מבין בסכומים כאלה עצומים לכן פניתי לפה, המחשב מיועד למשחקים אממ והוא רוצה שזה יחזיק כמה שיותר זמן וכמה שיותר זמן בלי שדרוגים אז תודה לכל העוזר באמת עוזרים פה כמו שצריך אז בהצלחה, ותודה רבה! נ.ב. אמרתי לו שמחשב שיקנה ב10K לא יהיה הרבה פחות טוב מ15K אבל הוא רוצה בכל מקרה ב15K לפחות הצלחתי לשכנע אותו לכפול ליבה, הוא רצה FX-55 רק כי זה הכי טוב אקיצר תודה רבה לכל העוזר!

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by uncommon,

2 הדגמים באותו המחיר - לישן יותר יש SSD כפול בגודל, החדש יותר כבד ב-250 גרם , האם מבחינת שאר הפרמטרים אם יש הבדל משמעותי במהירות ולטובת מי? חשב נייד LENOVO IDEAPAD S145-15IIL 81W80094IV מעבד Intel® Core™ i5-1035G1 Quad Core, 6M Cache, 1.0 GHz up to 3.6 GHz , 8GB 4GB - ON BOARD DDR4 2133 | נפח אחסון: SSD 256GB, גודל מסך: 1920*1080 15.6 , כרטיס מסךIntel® UHD Graphics 620, | WIFI 1X1 AC+BT4.1 | משקל : 1.85KG LENOVO IDEAPAD L340-15 81LG00CYIV (דור ישן יותר) סוג מוצר: מחשב נייד , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-8265U Processor 6M Cache, up to 3.9 GHz נפח זכרון פנימי: 8GB 2400 mHZ ,נפח אחסון: SSD 512GB, גודל מסך: FHD 15.6 , דגם כרטיס מסךIntel UHD 6…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by powerhorse,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים, * גודל המסך? "13.3 או 14" נדרש גם מגע (מודע לחיסרון של מבריק) * משקל רצוי? כמה שפחות, רצוי לא לעבור את ה2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (לא קריטי אבל יכול להיות נחמד) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ו רצוי גם VGA * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? סטנדרטי, לא קריטי * כונן אופטי? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אפילו עדיף שלא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך מגע, ומעבד שיספק "שקט" יחסי לשנים הבאות. (i5 זה לא תמיד טוב יותר מ I3? נכון?) ישנה גם עדיפות לHASWELL בגלל חיי סוללה וליבה גרפית מובנית טובה יותר.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אז ככה אני חשבתי בסכום של 2000 שקלים לבנות לו את המפרט הזה : כעיקרון הוא מחשב בעיקר למשחקים... האם ב 2000 ש"ח אפשר לבנות יותר טוב מיזה? בחריגה של עד 100 ש"ח ולא יותר. תודה רבה

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by laviko1,

שלום, אני זקוק לשתי מפרטים: הראשון - לבת דודה שלי בשביל הילדות שלה עד 3000 ש"ח גג כולל מסך ומדפסת, המפרט הוא כמו שציינתי בשבילך הילדות שלה בכיתות ג' ו א' ככה שלא צריך להשקיע בכרטיס מסך ומעבד חזקים כי הן רק גולשות באינטרנט ומשחקות באינטרנט. את המחשב צריך להריכיב מאייבורי או KSP כי היא גרה בבאר שבע. השני - הוא בשביל חבר שגר בהרצליה ככה שאם יש חנות מומלצת שמה הוא ישמח להצעות אם לא אז הוא מעדיף את TMS, הוא מוכן להשקיע 3500 - 4000 ש"ח על המחשב כדי שיהיה למשחקים + מסך 20-23 מה שתמליצו. סומך עליכם שתביאו המלצות טובות תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by מוטי ב.,

שלום,אני בן 65 ויש לי צרידות חריפה,הילדים והנכדים שלי לא מצליחים לשמוע אותי בשיחות זום או וידאו, אני מבקש שתמליצו לי על אחד מהמיקרופונים הבאים למחשב, אודה לעזרתכם. https://www.imatrix.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-usb---%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%91%D7%95%D7%99 https://www.imatrix.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%99%D7%91%…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by IG,

שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים (ראיתי הרבה המלצות אבל זה לא התאים לי...) הדרישות: אמין, קשיח ומחברה טובה. אני נוטה להפיל דברים ואני צריך שהוא יחזיק מעמד 3 שנים לפחות. 15'' מקסימום- צריך להכנס לתיק ולא בא לי להסתובב עם קיטבג מעבד 2.6 ג"ה או יותר (רצוי כפול ליבה) זיכרון פנימי של 2 גיגה או יותר כ. מסך עם 256 מגה זיכרון (נפרד) או יותר ותמיכה בDX 10 ומעלה. תקשורת Wi-Fi ו-BT (סטנדרטי היום... כנראה יתחבר לרשת אלחוטית) HD של 250 גיגה או יותר. (הדרישות הנ"ל הן המומלצות, בערך, להרצה של SC2 זה כנראה המשחק הכבד ביותר שיותקן אי פעם על המחשב הזה... אלא אם ההמשך יהייה כבד יותר ) מערכת הפעלה- לא ויסטה שלא יהיה מאלה שמתחממים יותר מידי- אני לא רוצה לקנות לו קרור…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by IDan2013,

שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל אבל תעשו לפי הבנתכם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)משחקים, ממש קצת עריכה גרפית, תכנות ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ בקטנה . ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשc3לא יודע עד כמה יהיה לי זמן לשחק אבל אם כן אז CS, NBA ועוד משחקים שיתחשק לי פתאום.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד ה…

20. Started by bater,

הרכבתי את המפרט הבא בהתאם להמלצותיכם בפוסטים אחרים: AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 Tray 1149 Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 235 DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard 959 NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW 319 Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3500 Memory x2 820 Leadtek PX7800GTX TDH My VIVO PCI-e 256Mb Retail Video Card 3489 Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 519 Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 429 Chenbro Midi Tower Xpider PC61166 Orange Screwless 279 19` Viewsonic G90F+B Black Flat Monitor 1579 המפרט מיועד למשחקים ואני לא מתכנן OC בשלב זה. שאלות: 1.דעתכם על המפרט? שינויים אחרונים?? זי…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by YingYingYing,

אוקי יש לי מחשב דיי חרא... לא מבין ממש במחשבים זה מה שאני יודע עליו Pentium 4 2.4GHz 512 MG of RAM GF FX5200 ואני לא צריך משסך ולא עכבר ולא מקלדת ולא כרטיס קול (בקשר לכרטיס קול אני לא יודע כי יש לי סתם חרא) אני באמת צריך את העזרה שלכם מת לשפר ת'מחשב ולא יודע איך... חשבתי על אולי כרטיס מסך חדש מעבד עוד זכרון וכל מה שתוכלו להציעה לי בסכום של עד 2500 ש"ח (אם מה שאתם תציעו לי קצת יותר יקר ויותר שווה אז גם בסדר) תודה רבה לכל העוזרים!

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by composite,

שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים - בעיקר אינטרנט ואופיס, אך אין לי בעיה להשקיע יותר במחשב חזק שיוכל להתמודד עם צפייה בסרט או סדרה מזדמנים, ועבודה בסיסית עם תוכנות כגון פוטושופ למשל. בנוסף, לכאורה שימושים שמוגדרים כ- "אינטרנט ואופיס" נראים קלים ולא מאמצים, אך מניסיון גם גלילה בפיד של פייסבוק או פליקר יכול להיות מאמץ עבור מחשבים. מטרות המחשב: לימודים ועבודות משרדיות - אינטרנט, אופיס. גודל המסך: עדיפות לכמה שיותר גדול, במסגרת התקציב והייעוד של המחשב. כדאי מאט. רזולוצייה: הסטנדרטית בהתאם לגודל שעליו תמליצו. דרישות מיוחדות מאמצעי הקלט: אין. משקל רצוי: אין משהו ספציפי. זמן סוללה ארוך: לא בהכרח דרוש, בעתיד הקרוב המחשב יהיה בסביבה ביתית רוב הזמן - אך תמיד טוב שהסוללה…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. היי אני קונה מחשב חדש מחנות מסויימת מאוד והכרטיסים שלהם סתם יקרים אז אני קונה בנפרד ~משחק משחקים~ הכיוון זה באיזור של GF 550GTX TI נעול nVidia לא לשגע אותי על ATI הם מוכרים לי אותו ב750 שיחפשו מי ישלם להם חשבתי 460GF מה אומרים ?? תקציב עד 600~! תודה

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by SixKiller,

היי חברים.. אני מעוניין לרכוש בשבועות הקרובים מחשב נייח חזק.. אני אגיד לכם בנתיים על מה שמתי עין.. הייתי רוצה לשמוע המלצות אחרות באותם טווחי מחירים... או שינויים כאלה ואחרים מעבד - QX9650 לוח אם - asus p5p43td (יירכש בארץ) כרטיס מסך - gtx 480 את המעבד והכרטיס מסך אני אקנה בסביבות ה2000 ש"ח כל שאר הרכיבים אני ארכוש כאן בארץ... שזה בעצם זיכרון מארז ודיסק קשיח זיכרון חשבתי על 8 ג'יגה במהירות 1600 של חברה כלשהי מארז מאוד אהבתי את האנטק 902 ודיסק קשיח כלשהו של טרהבייט.. הספק שיש ברשותי כרגע זרוק בבית הוא OCZ StealthXStream 600W רציתי לדעת אם גם אצטרך לרכוש ספק חדש.. או שמא זה יהיה בסדר.. אני אעריך כל עזרה שהיא... תודה.. צ'יקו

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום. אתמול המחשב הנייד שלי נפל, כשהוא היה מחובר למטען, הפין שמחבר את המטען ללוח האם נשבר ויצא מהמקום. פתחתי את המחשב וניסתי להחזיר אותו, אבל כנראה שיש איזה בעיה במגעים (הערכה שלי לפי מה שראיתי) וזה לא עובד. אני לא רוצה לקחת את זה לתיקון במעבדה של אייבורי (משם נרכש המחשב) כי פעם אחרונה שתיקנתי אותו אמרו שהלוח אם נשבר ולקחו לי על זה 900 שקל (אין אחריות על שבר לטענתם). אשמח לדעת האם מישהו נתקל בבעיה כזו בעבר ומה אפשר לעשות כדי לתקן את זה עצמאית, אני חושב שאם אתקע את הפין חזרה במקום ואחבר משהו שיוליך את החשמל ממנו ללוח, איפה שהוא התנתק, זה יעבוד. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.