ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,353 דיונים בפורום זה
-
שלום, 1. תקציב מקסימלי - 7 אלף. לנצל, ניתן לחרוג עד 300 שקל. 2. משחקים - gta v, witcher 3, mafia 3 וכדו'. 1920X1080 - הגדרות גבוהות. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במסך. 5. 8 - מוכן להקריב קצת שקט בשביל קירור. 6. לא מתוכנן OC. 7. מערכת הפעלה - WIN7, אין צורך באופיס, הרכבת מחשב בחנות. 8. לא משנה החנות - אזור השרון בלבד. 9. בחודש הקרוב. 10. אין בקשות מיוחדות. 11. המטרה לקנות מחשב שירוץ לפחות 3 שנים בלי שדרוג רציני, מעבר לזה לא קריטי. 12. מעוניין אך ורק באינטל, רוצה מארז שיהיה גם נוח מבחינת הרכיבים בפנים. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ולהלן הפירוט: * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות ותכנות. גם סרטים. * גודל המסך? 14 אינץ'. לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי. 1366X768 זה בסדר גמור. * משקל רצוי? עד 2.2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יותר משעתיים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 128G * כונן אופטי? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן וזמינה לאיסוף והחזרה מבית הלקוח. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף DELL או LENOVO * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אין שום צורך במסך מגע. 8G RAM, מעבד I5 לפחות, מהירות מעבד טובה. דגם שאין לו בעיות ידועות בקישוריו…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור ה5K. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי תואר מדמ"ח, תכנות, וגיימינג קל (indie games, overwatch, apex, csgo) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב 8. הא…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן אחרי 3 שנים הגיע הזמן להחליף מחשב אז בעיקרון אני עובד על MAYA MAX אפטר ועוד כל מיני כאלה מסביב , יש ברשותי כרטיס QUADRO 2000 ככה שכרטיס מסך לא צריך. בעיקרון אני מחפש מפרט שיתן מענה הכי טוב לצרכים שלי, עבודה מהירה , זמני רנדר בהתאם לאל צורך בזמן המתנה ארוך( עד כמה שאפשר ) כרגע אני עובד עם 2 מסכים, אולי אני אשדרג בעתיד , כרגע לא מעוניין. כוננים קשיחים אני צריך רק SSD אחד כלשהו, את כל השאר אני יעביר מעמדת העבודה הנוכחית שלי . וזהו בגדול אשמח לשמוע הצעות , מארז נראה לי אני ילך על CM 690 2 או משהו כזה , כרגע יש לי CM690 ואני מבסוט ממנו, אפשר גם לצרף מערכת הפעלה חלונות 7 לכל העניין . תודה
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השימוש הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס וכו.. נראה לי שאפילו כרטיס מסך מובנה יספיק. אין צורך cציוד היקפי - רק צורב. והמפרט צריך להיות מ-ivory תודה מראש. *היה אשכול דומה שלי אבל עכשיו נוסף ביקוש לחנות מסויימת.
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים.. אני מעוניין לרכוש בשבועות הקרובים מחשב נייח חזק.. אני אגיד לכם בנתיים על מה שמתי עין.. הייתי רוצה לשמוע המלצות אחרות באותם טווחי מחירים... או שינויים כאלה ואחרים מעבד - QX9650 לוח אם - asus p5p43td (יירכש בארץ) כרטיס מסך - gtx 480 את המעבד והכרטיס מסך אני אקנה בסביבות ה2000 ש"ח כל שאר הרכיבים אני ארכוש כאן בארץ... שזה בעצם זיכרון מארז ודיסק קשיח זיכרון חשבתי על 8 ג'יגה במהירות 1600 של חברה כלשהי מארז מאוד אהבתי את האנטק 902 ודיסק קשיח כלשהו של טרהבייט.. הספק שיש ברשותי כרגע זרוק בבית הוא OCZ StealthXStream 600W רציתי לדעת אם גם אצטרך לרכוש ספק חדש.. או שמא זה יהיה בסדר.. אני אעריך כל עזרה שהיא... תודה.. צ'יקו
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד ככלי עבודה למתכנת. אני רוצה לחבר שני מסכי 23 אינץ'. אמור להריץ הרבה אפליקציות וטאבים של הדפדפן במקביל (בעיקר:MS VS, Eclipse) בנוסף אמור להריץ עוד מערכת הפעלה על Virtual Machine בשעת הצורך. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
צריך שיהיה כולל: מעבד זיכרון לוח אם ספק כוח מארז כרטיס מסך צורב DVD, פשוט תודה לכול העוזרים, עם אפשר מאייבורי
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, לא הייתי כאן מזמן, אשמח לדעות ורעיונות- המחשב אמור להתחבר לטלויזיה שלי בבית (37" 720p) ולהחליף את הBoxee Box. אין לי צורך בכונן קשיח עד שירגעו המחירים. הדגש שאני רוצה לתת הוא פחות על תקציב (אני מבין שהמחשב יעלה בין 1300-1800 ש"ח וזה סבבה) ויותר על צריכת חשמל סבירה. השימושים הם בעיקר תכני HD מקומיים, סטרימינג מNetflix & Hulu בHD (זו הנקודה בה רוב המחשבים הזולים נופלים בה) ולצערי בגלל Netflix זה ישב על Windows, לפחות בשלב הראשון. לא מתוכנן OC, בגלל שהמחשב בסלון הוא צריך להיות שקט יחסית (רעש של ממיר יס מקס נחשב שקט יחסית), אשמח אם המחשב יגיע עם קישוריות חדשה יחסית כי אני לא מתכוון להחליף ולשחק איתו יותר מידי (HDMI 1.4a, USB3 etc) ואשמח מאוד אם המעבד וכרטיס המסך יתמ…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים (ראיתי הרבה המלצות אבל זה לא התאים לי...) הדרישות: אמין, קשיח ומחברה טובה. אני נוטה להפיל דברים ואני צריך שהוא יחזיק מעמד 3 שנים לפחות. 15'' מקסימום- צריך להכנס לתיק ולא בא לי להסתובב עם קיטבג מעבד 2.6 ג"ה או יותר (רצוי כפול ליבה) זיכרון פנימי של 2 גיגה או יותר כ. מסך עם 256 מגה זיכרון (נפרד) או יותר ותמיכה בDX 10 ומעלה. תקשורת Wi-Fi ו-BT (סטנדרטי היום... כנראה יתחבר לרשת אלחוטית) HD של 250 גיגה או יותר. (הדרישות הנ"ל הן המומלצות, בערך, להרצה של SC2 זה כנראה המשחק הכבד ביותר שיותקן אי פעם על המחשב הזה... אלא אם ההמשך יהייה כבד יותר ) מערכת הפעלה- לא ויסטה שלא יהיה מאלה שמתחממים יותר מידי- אני לא רוצה לקנות לו קרור…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
2 הדגמים באותו המחיר - לישן יותר יש SSD כפול בגודל, החדש יותר כבד ב-250 גרם , האם מבחינת שאר הפרמטרים אם יש הבדל משמעותי במהירות ולטובת מי? חשב נייד LENOVO IDEAPAD S145-15IIL 81W80094IV מעבד Intel® Core™ i5-1035G1 Quad Core, 6M Cache, 1.0 GHz up to 3.6 GHz , 8GB 4GB - ON BOARD DDR4 2133 | נפח אחסון: SSD 256GB, גודל מסך: 1920*1080 15.6 , כרטיס מסךIntel® UHD Graphics 620, | WIFI 1X1 AC+BT4.1 | משקל : 1.85KG LENOVO IDEAPAD L340-15 81LG00CYIV (דור ישן יותר) סוג מוצר: מחשב נייד , דגם מעבד: Intel® Core™ i5-8265U Processor 6M Cache, up to 3.9 GHz נפח זכרון פנימי: 8GB 2400 mHZ ,נפח אחסון: SSD 512GB, גודל מסך: FHD 15.6 , דגם כרטיס מסךIntel UHD 6…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שידרגתי לאחרונה את הזיכרון והחלפתי את ה CD בהארד דיסק נוסף בלנובו T420s שלי.מאז, הסוללה שלי מתרוקנת מהר באופן חשוד. מסתמן שזו בעצם בעייה באמדן של המחשב למצב הסוללה. הוא חושב שהיא fair ומתרוקנת ממש מהר (ואז מרדים לי את המחשב), אבל אחרי שאני עושה לה reset היא מתנהגת ממש סבבה כמה פעמים עד שמשהו שם משתבש והיא חוזרת לסורה...יש רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל המגיבים תקציב לבנית מחשב 3.5K לנצל את התקציב עד הסוף לא ניתן לחרוג חשבתי לבנות מחשב כזה למשחקים כגון BATTLEFIELD4 וחדשים אחרים ברמה גרפית גבוהה אין צורך בציוד היקפי למעט אכבר חדש אין כרגע עדיפות לדגם שקט לא כל כך חשוב רמה 5 לא מתוכנן אוברקלוק אין צורך בהרכבה ויש מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 BIT ULTIMATE קניה תהיה באיזור אילת כך ניתן לנצל את מלוא התקציב קניה תבוצעה בסוף שבוע או תחילת שבוע הבאה חשוב שיהיה SATA 3 +AMD FX 8370 EIGHT CORE 4.3 AM3 arctic freezer Xtreme REV2 +GIgabyte 990XA-UD3 AM3 G/SKILL RIPJAWS-X 2*8 GB DDr3 1600 PC3 CL9-9-9-24 SAPPHIRE RADEON R9 280 DUAL X BOOST WESTERN CAVIAR BLACK WD1003FZEX 1TB SATA3 TRANSEND SSD…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כמו COD וכדומה, צפיה בסרטים, מוזיקה * גודל המסך? 14 * משקל רצוי? לא קריטי אבל מעדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה וחובה שיהיה 7200 RPM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? קיבלתי העדפות על לנובו ודל. מעדיף איכות בנייה טובה לא משנה חברה מעדיף מסך מט אם אפשר, אבל לא חובה בסה"כ התקציב גמיש אבל לא יותר מ-6500 ש"ח תודה רבה וערב טוב
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מפרט שאני הולך לקנות ב 1/1/2009: ספק: PC Power ULTRA-QUIET PSU SILENCER® 610Watt S61EPS מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 זיכרון: G.Skill 4GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס מסך: Palit Radeon HD 4870 Sonic 512Mb DDR5 PCI-e סך הכל: 3892 רזולוצית משחק: 1024*768 - 1650*1080 (בקרוב 22'). המפרט לא כולל מארז, הארד-דיסק וצורב. המפרט בנוי למשחקים כמו GTA IV, Crysis. לא יתבצע OC בעתיד, ויתבצע CF בעתיד, לכן בחרתי את הלוח והספק הנ"ל. רציתי לשים זיכרון GBPI, אבל זה חרג מהתקציב.. צריך דעות, והצעות לשיפור רק מפנדס.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני פונה אלייכם בהתייעצות לגבי איזה סוג מחשב יתאים לי ביותר ללימודים שלי 1) האם ישנו הבדל גדול בין 15 אינץ' לבין 12? בדגש על עבודה של שעות רבות ביום מול המחשב? 2) עד כמה המשקל הוא פקטור? 3) נדלקתי על מחשב של HP http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717659 שהוא גם כולל מסך מגע מסתובב. אני מוצא את זה נוח תיאורתית לשבת איתו בכל מקום לסובב אותו לחצי וכך פשוט לקרוא בו טקסטים בצורה נוחה. האם התיאוריה שלי נכונה הלכה למעשה? למישהו יש ניסיון עם עבודה על המחשב הנל? הוא נרא גם חזק בנתונים שלו וקל מאוד אך עדיין זהו מסך של רק 12 אינץ'. הכוונה לכל מחשב בתצורת טבלט PC שאלה נוספת היא האפשרות של מסך מגע שימושית לי בלימודי מהנדס או שאין הבדל בינו לבין מחשב נייד רגיל וזה סתם …
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם , אחרי כמה שיקולים מחדש ורווחים לא רעים בכלל, רציתי לשוב לכאן ולבקש מפרט שבנוי לגראפיקה בעיקר לפלאש וטיפה לתלת מימד... על המפרט לכלול: מארז- שקט יתקבל בברכה, שיכלול ספק ושיראה יפה (לא יזיק ) המליצו לי על RAIDMAX Scorpio 868 Black מעבד - משאיר לכם את כל השיקולים לוח אם זכרון HD - או 80 או 120 תודה
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בקרוב יש לי בר-מצווה (תגידו מזל טוב!) ואני הולך לקנות מחשב חדש. אני יודע שהתקציב הולך להיות שמן, אז אני אנחש ניחוש פרוע של 10,000 ש"ח. אני רוצה מחשב לגיימרים ומשחקים כבדים אחושקשוקה, מבוסס AMD. וכמה שאלות אם אפשר - 1. חבר שלי אמר לי שאפשר לגרום ל-Athlon 64 3700 San-Diego לעבוד כמו 55-FX, זה נכון? אם לא אז משתלם לקנות 3800 של Venice במקום? 2. מה עדיף? Geforce 7800GT או Radeon X850XTPE? (עם פתיחת צינורות ל-GT) ושל איזו חברה? תודה D:
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה להגיד שאני מוכר את המחשב שיש לי עכשיו ב3000 ש"ח..... הנה המפרט שלו :CPU: Intel Pentium 4 NorthWood C1 2000@3000Mhz MotherBoard: Asus P4S800D-E Delux Memory:1GB PDP System PC3200 400Mhz VideoC:ST Lab Ge Force FX5700 HD1:Western Digital 80 GB 7200RPM 8 MB Buffer HD2:Maxtor 541DX שווה למכור אותו ב3500? עכשיו אני צריך מפרט לAMD משהו חזק ב3000 ש"ח....אפשר לסטות קצת מהמחיר אבל לא יותר מידיי. אני רוצה לוח טוב ואמין של MSI עם ציפסט של NVIDIA וAMD 3200 השאר כבר אתם תחליטו אבל גם תכתבו את המחיר של כל חלק......תודה לעונים!
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, קניתי את המחשב הנ"ל - Dell XPS 13 דגם 9530 (2016) מארה"ב. הוא הגיע עם מתאם שעליו רשום: 45W OUTPUT - 19.5V==2.31A INPUT - 100-240V-1.3A MODEL No LA45NM131 הוא מתחבר למחשב מצד אחד ולכבל 3 פינים-אמריקאי מצד שני. האם אני צריך לקנות בארץ רק כבל חשמל מהמתאם לחשמל בארץ? אם כן, מאיפה מומלץ? האם אני צריך לקנות בארץ מתאם חשמל ואיתו גם כבל חשמל מתאים? אם כן, מאיפה מומלץ? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך-אבל אפשר גם שלא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: :כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. :call of duty infinite warfare ,gta v,battlefield 1 וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).''1920X1080 32 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר יותר טוב …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב ברשותי מחשב חדש דנדש של לנובו. וכאשר אני עובד עליו יש ממנו רעש קליקים/נקישות המגיעות מצידו השמאלי התחתון. הנקישות הן לא של המאוורר ומגיעות לסירוגין ללא שום אזהרה. הנקישות מופיעות גם בעומס וגם כשהמחשב idle על מנת להמחיש העלתי קובץ עם הנקישות : http://upload-il.net/he/31BF00A4F4 ניתן לשמוע אותן ב4, 10 שניות, 15 שניות, 25 שניות כמובן שהחל ממחר אני כבר אתקשר לחנות בנוגע למימוש האחריות אך הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות שאהיה מוכן למחר, בדקתי את פעילות הכונן הקשיך והוא תקין תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי חבר שבנה שני מפרטים, אני צריך דעה על שניהם. הוא מתכוון לקנות בהמשך מסך 20 או 21 אינצ', והמפרט צריך להיות מוכן אליו. בלי ציוד היקפי. אני מקבל ממנו מייל עם שני המפרט בדקות הקרובות. הוא אומר שאפשר לוותר על צורב DVD במידה וזה ייתן השקעה טובה יותר בחלק אחר. חוץ מזה, הוא רוצה מ-KSP, אבל אם יש חנות יותר טובה באיזור הדרום (הבחור מנתיבות), גם אפשר. עקרונית, המפרט עם ה-AMD נראה לי יותר (למשחקים לא צריך יותר מהמעבד הזה, בטח לא ברזולוציות האלה), רק צריך לאזן אותו ואולי לשים לוח יותר טוב. דעתכם?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, המחשב של ההורים שלי נהרס - ויש צורך לבנות להם חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח חריגה של עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש מאוד מינימלי, גלישה באינטרנט מידי פעם, אופיס כשצריך. בכל אופן, חשוב שהוא יוכל להפעיל סרטים באיכות HD אם יהיה צורך ויחוברו אליו שני מסכים בו זמנית (מסך מחשב וטלוויזיה, שניהם 1080p). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש אפשרות לקחת מהמחשב שנהרס את הציוד הנ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פתוח בגבול הטעם הטוב, יש להתייחס ליחס עלות תועלת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, משחקי וסרטי תלת מימד , אופציה לVR בהמשך, סרטי 4K , טורנטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ומקלדת רצוי אל חוטיים, אני מבין שעדיף חוטי למשחקים, אבל האם אפשר להסתדר בלי חוטים ? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן ברמה ההבסיסית עם תוכנת הלוח אם כנראה 7. הא…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-