ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם, אני צריכה לקנות השבוע מחשב ואני זקוקה לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח, אפשרות לחריגה אם זה מוצדק 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: הנהלת חשבונות, עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס עם דגש ל- EXCEL, מוזיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אופיס, חשבשבת, PRIORITY ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בינוני ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. לא מיועד למשחקים בכלל 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. צריכה עכבר, מקלדת ורמקולים 4. האם יש …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הדגם: Lenovo ThinkPad Edge E420S 4401-4NG מפרט: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9622 סה"כ המפרט שלו סבבה, הבעיה היא בסוללה שהיא מובנית (כמו שקראתי בביקורת כאן: http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E420s-Notebook.53833.0.html) ידוע שסוללות בד"כ אחרי שנתיים + מתפגרות. השאלה עד כמה זה בעייתי, מאחר וזה לא כמו נייד רגיל אחר שאפשר פשוט להחליף סוללה פה זאת פרוצדורה אחרת... מישהו נתקל בתופעה ו\או יכול להמליץ אם אין 'סיכון' ללכת על המחשב הזה או להתרחק ממנו כתוצאה מה'בילט-אין' של הסוללה ?! תודה!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
זה מפרט שכבר שאלתי לגביו לפני זמן מה, אבל היות ואני מתכוון להזמין מחר אני מעוניין לדעת האם ישנם שיפורים כלשהם שאתם חושבים שניתן להכניס בתקציב. תודה לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1750 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ, אימייל, פייסבוק, גלישה באתרים וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650*10…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לחברה שלי יש מחשב נייד Compaq Presario CQ61 שהסוללה שלו מתה כבר כמעט שנה. עד עכשיו זאת לא היתה ממש בעיה כי גם ככה היה מחובר לחשמל באופן קבוע אבל בקרוב הוא צריך לחזור להתנייד וצריך סוללה חדשה. המחשב כבר מזמן לא באחריות וגם בחנות שהוא נקנה בה לא הצליחו לעזור. אני די מתקשה למצוא סוללה שתתאים לו, ברור לי שאני מחפש בעצם סוללה של HP אבל איזו בדיוק? כאשר אני מוציא את הבטריה, על המחשב איפה שמחברים את הסוללה כתוב דגם HSTNN-Q39C, על הסוללה עצמה רשומים הרבה דגמים כאשר לפי מה שנראה ליי הדגם המדויק הוא HSTNN-IB72 וכל השאר הם דגמים תואמים. הרצתי חיפושים בזאפ על רוב הדגמים האלה ומצאתי דברים תואמים, כאשר ברובם אפילו רשומה הסדרה של הנייד הזה כנתמכת לצד סדרות נוספות של HP, הבעיה היא …
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב שיהיה חזק למשחקים ויהיה אפשר להריץ בו את המשחקים החדשים שיצאו וישרוד איזה 3 שנים בערך. אני מעוניין במפרט שיהיה בוא מעבד של AMD 64 פין 939 כמובן שאני צריך את כל הציוד הקפי גם כלומר מסך LCD רמקולים בקיצר כל החבילה חוץ מצורב. אני יודה לכם מאוד בקבלת מפרט שיענה על דרישותי בתודה, אורי
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 חריגות רק אם יוכח שזה חשוב ושווה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרטוט ומידול לא מעניין אותי כרגע הדמיות ורינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, אבל לא חובה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד שזה לא מייקר את המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
צריך רק את מה שבתוך המארז, לא כולל מסך. מחשב למשחקים, שיהיה כמה שיותר חזק בתקציב הזה, כרטיס מסך טוב זכרון 4G, וזהו... כל השאר שיהיה רגיל סטנדרתי.. עד 3500 ש"ח, עם חריגה קטנה. בתודה רבה רבה יעקב. :nutty:
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
רציתי לדעת , כשאני מעוניין במחשב נייד למטרות עריכה ושימוש בתוכנות כגון פוטושופ , C4D , סוני וואגס.. בעיקר דברים של עריכה גרפית ועריכת סרטים מה צריכות להיות הדרישות מהמחשב כדי שהוא יענה על הצורך ושהוא לא יתקע ( דילאי כשאני מבצע פעולות כלשהן ) לי או יקרוס במידה ואני אעבוד עם פרויקטים גדולים? יותר RAM , כרטיס מסך יותר טוב ? באמת שאין לי מושג.. תודה !
-
- 0 תגובות
- 860 צפיות
-
-
רוב העבודה היא בכתיבה וגלישה באינטרנט. 10 אינצ' יספיק?
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500¤ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל להגיע לכיוון ה 6000. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין גמישות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית/עריכת וידיאו מתקדמת, עבודה במקביל על התוכנות הנ"ל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד & פרנסה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא! 4. האם יש …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש ורוצה לדעת האם ההבדל בין 5960 ל6960 שווה את ה-150 שקלים? אם זה משנה הכרטיס מסך הוא r9 280x ומה ההבדל בין לוח אם b85 לh87 (שניהם ATX ואותו מחיר)
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
כעיקרון יש לי PS4 אז אני צריך את המחשב למשחקים בנוסף אבל אני לא צריך שיהיה HIGE END, בעיקר חשוב לי להריץ את המשחקים שפסספתי בשנה שנתיים האחרונות למשחקים העתידים יש לי תPS4 , אני משתמש מולטיטאסקינג כבד (יכול להריץ 20-30 חלונות במקביל) לכן אני צריך 8 גיגה של ראם (אולי אפילו יותר ?) המחשב שלי כיום בן 5 , כול 20 דקות עושה ריסט גם אחרי פרמוטים והוא מרעיש כמו לא יודע מה אני חושב שנהייתה לי פגיעה בשמיעה מרוב שהוא מרעיש ( אני יושן עם המחשב ליד ) התקציב עד 2800-2900 וצריך שיהיה בו SDD .
-
- 15 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אז ככה שלום לכולם-אני חדש פה ואני רואה שאתם ממש ממש מקצועינם אז רציתי גם אני לפנות אליכם כאחד מהרבה מאוד אנשים שלא מבינים כמעט כלום במחשבים אבל רוצים את ההכי טוב)) יש לי כרגע 5000 וקצת יש לי מחשב ישן שהוא עובד מצויין-אבל כבר לא טוב למשחקים עכשיו הנה הבעיה,לפני חודשיים קניתי צורב DVD חדש וגם הרד דיסק חדש לא יעדתי וקניתי בחיבור IDE כרגע יש לי שתי הרד דיסקים של IDE אחד של 120גיגה והשני 250גיגה ו צורב בחיבור IDE לא רוצה לקנות עוד DVD או הרדר דיסק חדש כי חבל בניתי לעצמי מפרט שאהבתי אבל ראיתי שיש בלוח אם רק חיבור אחד של IDE אני יודע שיש מפצל להרד דיסקים אבל אני עדיין לא רוצה לקנות עוד DVD כי את במחשב הישן אני לא אשתמש מה אתם ממליצים-אתם יכולים בבקשה לפתור לאת הבעיה ש…
-
- 9 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מצרף פה לינק של המפרט שבניתי, רוצה לשמוע מה דעתכם, האם המפרט בסדר? האם החלקים תואמים ויעבדו טוב זה עם זה? האם הייתם משנים או מחליפים חלקים מסוימים שיכולים לעבוד טוב יותר עם המפרט? תודה, חיים https://pcpartpicker.com/list/Db8TPX
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! צריך נייד לאבא שלי, לעבודות משרדיות בעיקר (אופיס אינטרנט וכו'). כמובן חשוב שיעבוד חלק וזורם.. בעיקרון אני לא מבין בניידים כך שלא יודע לפרט יותר מדיי (כפי שאתם רואים בשאלון למטה). הדגשים החשובים הם: שיהיה יחסית נוח לקריאה ותפעול (זה לאבא), אם אפשר זמן סוללה סביר זה יהיה טוב, וחשוב: התקציב כולל מערכת הפעלה! תודה רבה חברים רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (בעיקר אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע בדיוק אך בוודאי שלא יהיה קטן במיוחד. זה בשביל אבא..עדיף ממוצע או ג…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני חושב לקנות את lenovo thinkbook 16p g2 ורוצה זיכרון פנימי גבוה עם יכולת לשדרג.. יש שני דגמים עיקריים למחשב, שניהם עם סלוט מולחם וסלוט זמין לשידרוג. אחד הוא 8+8 והשני הוא 16+16, לנובו כותבים באתר שלהם שמגבלת הזיכרון היא 24 למחשב של ה8 המולחם (8+16) ו32 למחשב שיש לו 16 מולחם. יש למישהו ניסיון עם שדרוג מעבר למה שהם מציעים? למה אין תמיכה בסטיקים של 32gb? לינק ל8+8 - https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkBook/ThinkBook_16p_G2_ACH?M=20YM002UIV 16+16 - https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkBook/ThinkBook_16p_G2_ACH?M=20YM002VIV תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 770 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה אני אגדיר קודם את המצב הנוכחי שלי: מחשב 350 מגה הרץ שלושה כוננים קשיחים- 4 גיגה, 6גיגה ועוד 4 גיגה 256+64 SDRAM קיצר 6 שנים שהמחשב הזה קיים הוא עובד כמו סוס רק שבזמן האחרון מה לעשות התחיל לעשות בעיות, מבחינת ביצועים וגם התיישנות של החומרה אז אחרי הסיפור המאוד לא מעניין הזה: אני רוצה לקנות חדש... ראיתי את המפרטים הם מעניינים אבל לא מתאימים לי אני צריך משהו יותר חזק התקציב עומד על 6000-7000 ש"ח מה שבאמת חשוב: לא רוצה אינטל- אלא AMD מערכת סאונד (כרטיס וגם רמקולים) מצויינת מסך טוב כרטיס גרפי טוב- לא צריך להגזים בעניין הזה... עריכה: מה שלא חשוב: מקלדת ועכבר- יש לי Logitech cordless freedom צורב תודה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת כמה המחשב שלי שווה למטרת מכירה ? מחשב - מדיה סנטר - HTPC (משמש כמחשב רגיל לכל דבר) מארז מתכתי מוקשח מאוד קטן (25 ס"מ על 18 ס"מ) מעבד I5-650 לוח אם Intel DH57JG זכרון 4GB דיסק קשיח 320GB תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב ביתי עם אפשרות לתוכנות עיצוב ואנימציה כמו פלאש. לא גרפיקה מטורפת אלא טיפה אנימציה למצגות.
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ללא ציוד הקפי עיקר שהיה במחשב כרטיס מסך 6800 הרגיל לא המחולש כל המחשב מיועד לאובר קלוניג אז אם מישהו שמבין יכול לבנות לי מפרט מותאם שכל הרכיבים יש יכולית אובר קוליינג טובה תודה (אפשר קצת לחרוג מתקציב)
-
- 14 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום אנשים אני רוצה לשדרג מחשב שעובד כרגע עם athlon 1700 לצרכי גרפיקה לצורך העניין, אני רוצה לשדרג רק לוח מעבד זכרונות, כ.מסך רק אם ישאר עודף הבעיה - יש לי שני דיסקים IDE וכ.מסך רדאון 9100 AGP כמה שאלות: 1. איזה מעבד כדאי לקחת שייתן ביצועים סבירים לתוכנות גרפיות? 2. האם כ.מסך OB יהיה מספיק לדעתכם? 3. אני מניח שצריך גם ספק חדש... תודה מראש לכל העונים
-
- 8 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, מה שלומכם? אז ככה: קניתי בגרושים מחשב נייד של LENOVO מדגם N100. למחשב קיימת בעיית תצוגה במסך: במבט ראשון נראה כי המסך חשןך לגמרי אך אם מביטים ממש טוב ומתמקדים במסך ניתן לראות את התצוגה רק שהיא מאוד חשוכה. מחקירת הנושא הבנתי שבסבירות גבוהה מדובר באינוורטר ( בסבירות הרבה יותר נמוכה: מנורת מסך וכבלים למיניהם). מבירורים שביצעתי מול מספר מעבדות מדובר על תיקון שמוערך בסביבות ה 400 ש"ח. נראה לי מוגזם על פעולה כ"כ פשוטה. לכן, אני מעוניין לבצע את ההחלפה בעצמי ( ולקחת את הסיכון שמדובר בכלל במשהו אחר). השאלה היא איפה אני יכול למצוא רכיב כזה? במעבדות לא מוכנים למכור את הרכיב עצמו במחיר זול יותר. לכן, איפה הוא אוכל לקנות אותו? אגב, מה דעתכם על המחשב ( מעבד כפול …
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד עד 6000 לגיימינג ושימוש רגיל אחסון של קבצים מה שחשוב לי זה חיבור לכבל רשת , מסך 15.6 תאורה במקלדת אחסון גדול ואשמח לשמוע המלצות לעוד דברים שלא חשבתי עליהם אני חשבתי ללכת על dell אבל ראיתי שאין להם איזה דגמים טובים
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
- 2 followers
-
-
היי חברים, מחפש מפרט עבור חבר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ב-Office, צפייה ב-YouTube, שימוש בוואצפ וכד׳ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברצוני לבנות מחשב שיהיה חזק כך שיחזיק מעמד מס' שנים. מצד שני שיהיה שקט כיוון שהוא נמצא בחדר שינה. 1. תקציב מקסימלי 3000ש"ח (כמובן שתמיד אפשר לחסוך ) 2. ישמש לתכני HD, לעבודה גרפית מדי פעם Sony vegas, לתכנות. 3. אין צורך בציוד היקפי. אין צורך במסך. 4. המחשב לא מיועד לגיימינג, לכן אין צורך בכרטיס מסך. 5. שקט מאוד חשוב (8-10) 6. לא מתכנן overclock 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. אין העדפה לחנות ספציפית, רצוי באזור השרון. 9. אם ניתן שללוח אם תהיה יציאה של display port זה יהיה נחמד מאוד (יש לי מסך דל עם יציאה כזאת). ראיתי שיש לוח אם Gigabyte Z68X-UD3H שעולה בסביבות 800 ש"ח. כדאי? 10. יהיה נחמד אם ניתן יהיה להגדיל ל8G זיכרון בעתיד. תודה מראש לעוזרים ;D
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-