עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום מחשב עריכת והמרת וידאו + משחקים לילד בן 8 (לא גיימר) אופציה1: לוח אם אינטל BLKDG965WHMKR - דרוש פיירוייר + 3 PCI מעבד DUO E6400 זכרון 2X1G KINDSTONE kvr667d2n5k2 2 דיסקים 250G WD WD2500KS כ מסך ASUS EN7300GT Silent murc HN30N מארז 6AR6_AL ספק HEC WIN550 מסך LG L1970HR קירור ZALMAN CNPS8000 רמקולים S380 של קריאטיב מקלדת+עכבר מיקרוסופט או לוגיטק סך הכל 8100 ל-5 תשלומים שאלות למפרט: 1) כרטיס מסך: האם מספק או שמספיק 7100GS או שנחות 7600GS? 2) זכרונות: האם 667 או 800? 3) קירור: האם מספק? 4) לוח אם: אוציות אחרות באינטל או ASUS או GB? 5) מסך? באותו תקציב לצרכים הללו? בתודה מראש, יהודה

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by mimzak,

שלום. איזה מפרט יותר מומלץ מתכוון לקנות מ-KSP בגלל הקירבה לבית ובגלל האחריות (אייבורי פחות נחמדים)תקציב עד 2500 מפרט 1 מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS כרטיסי מסך Zotac 9500GT Zone Edition Silent 512MB GDDR2 DX10 HDTV כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים HJA-241 MIDI Black (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 550W Real,…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by ShahafH,

שלום. כיום יש לי מחשב לא משהו וכרגע יש לי קצת כסף לבזבז ולשפר את המחשב. אז חשבתי על שלושה דברים: 1. אני צריך מערכת קירור כי כרגע הטמפרטורה דיי גבוהה(מעבד פרסקוט) http://img278.imageshack.us/img278/8104/heat2uv.jpg אני צריך משהו שיוריד את זה. התמונה הזאת היא לפני ההתרסקות השניה אז אבא שלי ניקה מבפנים ועכשיו הטמפרטורה עומדת על 75 אז בכל זאת אני ירצה משהו שיוריד את זה. 2. אני זקוק לכרטיס מסך חדש כי כרגע יש לי Geforce fx 5500 והוא דיי עלוב... חשבתי לכיוון ה7600GT ואני מקווה שיש אותו לAGP כי אני לא יודע. הנה תמונה של מה שיש לי עכשיו: http://img278.imageshack.us/img278/7118/videocard6jf.jpg אני ירצה להריץ משחקים חלק כמו באטלפילד 2 ומשחקי FPS טובים. אני צריך שיהיה לזה 256 מגה. 3…

• 35 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Lumber Jack,

אתם בטח כבר רגילים לתקציב הזה, אבל יש לי כמה בקשות ספציפיות: תקציב - עד 3,800 כולל מערכת הפעלה * מטרות המחשב? לדוגמה: ישמש כמחשב בבית ובצבא - אינטרנט, סרטים (גם בHD), משחקים (בינוניים) * גודל המסך? 13" * משקל רצוי? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? אם אפשר אז למה לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא לנובו אז ככה, בהתחלה המליצו לי על Dell 3350 i5-2430m , שעולה 3,200 בלי מערכת הפעלה. אבל עובד בחנות אמר לי שהוא חלש ואפור ומתאים לעבודה משרדית אני אישית הלהבתי מהמקלדת המוארת אבל לא נו…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by ofir36,

אילן חברה מחפש לקנות מחשב לתחילת הלימודים בתקציב 3.5 אלף תודה מראש מטרות המחשב? למטרת לימודי הנדסה, סרטים, אאינטרנט, ומשחקים לא כבדים. יהיה גם המחשב שלי בבית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ, מתלבט עם 15 מה דעתכם? , הבנתי שמאט עדיף. * רזולוציית המסך? מה שנראה לכם * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? שיהיה יחסית קל לא צריך להגזים * נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיספיק ליום לימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) חשוב hdmi * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אי…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. על הלפ טופ לנובו של אמא שלי נוצרו מלא נקודות אדומות שלא עוברות (אלמכן מכבים את המסך) מיקומן משתנה בהתאם לתמונה אבל זה הורס את התמונה ורואים עם זה גרוע. למישהו יש מושג מה עושים כדי להפתר מזה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by a.li,

שלום רב, אני בונה מחשב חדש ומתלבט איזה ספק כוח להתאים עבורו. החומרה שהולכת להיות במחשב (החלקים נרכשו כבר): - z490 AORUS elite motherboard - Intel® Core™ i7-10700K - WD_Black SN750 500GB NVMe - דיסק קשיח 7200RPM - מארז עם 4 מאווררים 120 מ"מ (Corsair iCUE 4000D Airflow) - כרטיס מסך: TUF-RTX3080-O10G-GAMING * אני לא מתכנן לעשות לו overclocking. השאלה היא איזה הספק אני צריך? ואיזה דגם אתם ממליצים? תודה מראש לעוזרים!

8. 1. מה התקציב המקסימאלי? ~6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל - תמורה טובה ביותר למחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם התמורה משתלמת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מידול עם solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

9. Started by eladbi,

שוקל לרכוש את מחשב זה מחפש חוות דעת עליו. לשימוש באופן כללי לתוכנות יעודיות בתחום הביולוגיה וגם קצת פוטושופ או לייטרום תודה אחרי ביקור באתר של דל דגם זה לא קיים אז איך הוא קיים בארץ?????

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא ניראה לי שתצליחו לחסוך בגלל כל מיני נתונים שאני אפרט עליהם בהמשך אבל אם זה אפשרי תבורכו . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי Samsung T260HD הרזולוציה שלו היא 1920x1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Call OF Duty 4/6 UT3 TF2 Bioshock Crysis * לאילו הגדרות גרפיות ה…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. * מטרות המחשב? לימודים וכל מה שזה כולל - עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), עבודה ב-Matlab וכו'. כמו כן, שיהיה ניתן לצפות בסרטים. * גודל המסך? 13.3' - 14' * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב כמובן אבל בשאיפה שלא יעבור את ה1.9ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי HDMI * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? אם SATA אז לפחות 500GB אם SSD אז 128GB * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, נרכש בארץ ויהיה בשימוש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף שלא לכלול בתוכה מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה - …

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Mics,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחק רשת - בתדירות גבוהה. משחקים רגילים באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AION, כל קוטר או משחק חדש שיוצא (בשנה~שנתיים הקרובות) - צריך סמך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? בAION מקסימליות, שאר המשחקים בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? צריך מסך חדש. 4. אפשר לדלג על DVD 5. עד כ…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. האם יש משהו שכדאי לשדרג במחשב שלי? או שאין משהו שיועיל לו?

14. תקציב - 3500 עד 4200. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (גלישה באינטרנט 50-100 טאבים ואופיס), צפיה בסרטים\סדרות ונסיעה ברכבת, * גודל המסך?13+, עדיף 14+ אפילו * משקל רצוי? עדיף נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 256 גיגה, לא צריך יותר, חשוב SSD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, אפשר גם freedos * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשבתי על: Lenovo IdeaPad 500-15 80NT0033IV http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=916388 או: …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. (לאור יציאת לוחות האם המתוקנים ,סוף סוף) אני מעוניין להשתמש במעבד סנדי ברידג' 2500K או 2600K בלבד עם עדיפות ל 2600K. רצוי מפרט שיתאים לשני המעבדים ואני כבר אחליט על איזה מעבד ללכת לפי המחיר הסופי. שימוש עיקרי לצורך סימולטור טיסה של מיקרוסופט (כולל זה שצריך לצאת בקרוב) אבל גם לסימולציית מרוצי מכוניות. לגבי חריגה מהתקציב - רצוי להשתמש בתחום שמצויין בכותרת אלא אם כן אין ברירה - מדובר מבחינתי במחשב חשוב שאני מעוניין מאוד להשקיע בו בשביל לקבל ביצועים מהנים . הגדרות גרפיות בשאיפה לגבוהות למרות שזה לא מחייב.(לגבי מסך מעוניין לרכוש מסך LED בנפרד). שקט הפעולה של המחשב מאוד חשוב , בציון 9 בין 1 ל 10. אוברקלוק מתוכנן - בינוני .(אמור להיות מבוצע בחנות שמרכיבה את המחשב). יש לי מערכת ה…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. כרגע יש לי מחשב עם מעבד Amd athlon X2 3800+ ולוח אם Gigabyte GA-M61VME-S2 וזיכרון 2GB עם כרטיס מסך 8500GT וספק ג'נרי. השאלה שלי האם כדאי לי לקנות מחשב חדש בתקציב של 2200 ש''ח או לקנות XBOX360 בגירסאת ELITE ב2000 ש''ח בערך?

• 36 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. קניתי ASUS N550JK חדש וכשאני לוחץ על הקובץ על מנת להפעיל את המשחק לא קורה כלום , זה קורה לי בכל משחק. מה יכולה להיות הבעיה? אני חושד שהבעיה היא בזה שיש יותר מכרטיס מסך אחד למחשב , אך עדיין כשאני מגדיר לו לעבוד רק עם הכרטיס של NVIDIA עדיין אין תגובה.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל, אבל כמובן עדיף לחסוך (בלי להתפשר). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ראשי- עריכת וידאו HD ממצלמה ביתית ב PREMIERE. קטעי הוידאו יהיו ארוכים ולכן חשוב מאוד שתהיה יכולת גבוהה בטיפול בקבצים גדולים. העריכה היא ביתית על סף המקצועית, אבל לא בצורה של פרנסה עיקרית. בנוסף- ריבוי משימות חשוב מאוד, לגלוש בכמה לשוניות ולשמוע מוזיקה ועוד משהו או שניים פתוחים ברקע ללא השהיות וגמגומים. משחקים לא רלוונטי. וכמובן שיהיה אפשר להריץ וינדוס 7 64 ביט [אולי בעתיד 8? ממש לא קריטי]. -מהי הרזולוציה הטבעי…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by darkingxx,

אני מחפש מחשב כתחליף למחשב שולחני 15.6 אמור להריץ אינטרנט תוכנות וקצת משחקים חשוב שיהיה חיבור hdmi וכשאחבר אותו לטלויזיה יוכל להריץ סרטים ב full hd ללא בעיות וללא קפיצות. אם יש כונן עם צורב dl ו מצלמת אינטרנט זה בונוס, רצוי גם כרטיס מסך נפרד תקציב עד 3 אלף

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. מחשב ACER EXTENSA 5630 שבא במקור עם ווינדואז ויסטה 32 ביט הום פרימיום , והטאצ'פאד היה תקין , גם עבדתי עם עכבר שחיברתי לUSB אבל הטאצ'פאד היה תקין , לאחר מכן התקנתי עליו ווינדואז7 וממתי שהתקנתי את ה7 - 32 ביט - אולטימייט - הטאצ'פאד יותר לא עבד לי , יותר נכון המשטח מגע לא עבד, אבל הכפתורים עבדו, אחר כך חזרתי לויסטה, ולאחר ההתקנה של גרסת הום פרימיום 32 ביט - SP1 , שוב המשטח של הטאצ'פאד לא עובד... גם לאחר התקנה של דרייברים מתאימים , ונסיון להסיר את כל הדרייברים שקשורים ולהתקין מחדש, לא עוזר, הכפתורים של הטאצ'פאד עובדים אבל המשטח עצמו לא עובד, ולפי זיהוי החומרה מבחינת הווינדואז הכל נראה תקין , FN+F7 לא עושה כלום, רק נועל ומשחרר את הלחצנים של הטאצ'פאד.. (ניסיתי ....) , מישהו נתק…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%91%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c-%d7%9e%d7%97%d7%a8-%d7%99%d7%94%d7%99%d7%95-%d7%96%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%9e%d7%90%d7%99-%d7%a4/

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? ניראלי 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניראלי שזה מספיק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אופיס וסרטי hd ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd 22 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא רוצה טרקטור רועש, אבל לא צריך להגזים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכ…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. אם מישהו פה יצליח לפתור אותה יבורך http://forums.amd.com/game/messagevi...hreadid=178028

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Michael Rositsan,

אהלן, אני כבר כמה שנים ממש טובות סוחב עם amd phenom x3 השדרוג היחידי שנעשה מאז הקניה הוא של כרטיס מסך gtx650 ולא מעבר. השבוע החלטתי שעברו מספיק שנים והגיע הזמן להיפרד ולכן רכשתי : I5 6500 2*8 corsair ddr4 vengeance led 3000mhz WD ssd green 240gb (צפי להוספה של עוד 2 כחולים). עכשיו מרוב הבלאגן שיש בלוחות אם כבר נכנסתי לבלבול ואשמח אם תמליצו לי על לוח אם עד 750₪ (לא חייב להגיע ל 750₪ רק אם זה באמת שווה את זה). לא מחפש אוברקלוקינג וכל השטויות האלה...סהכ לוח שנותן תאימות מקסימלית למערכת ואמין למשך 5 שנים לפחות) חשוב שכן יהיה לפחות עם *2 pcie. תודה

25. אז ככה. אני רוכשת מחשב דרך dell העולמית (דגם ספציפי שאין בארץ- M6600) בגלל שהוא ממש יקר החלטתי שזה יהיה חכם לקנות גם אל פסק מיוחד שמתאים לדגם שלו (ומן הסתם אל פסק שאפשר לסחוב איתי) יש לי שאלה אחת-האם יש היגיון בלקנות אל פסק ואז לחבר אותו עם מתאם? האם זה בעצם מאבד את כל האפקט של האל פסק? ואם כבר מתאם - איזה מתאם כדאי לי לרכוש ומה אני צריכה לוודא כשאני רוכשת אותו? אה.. והנה הדגם של האל פסק הנייד שמתאים לדגם של הלפטופ - Belkin Inc 12-Outlet Surge Protector with 10 ft Power Cord with Telephone Protection http://accessories.dell.com/sna/PopupProductDetail.aspx?cs=04&l=en&c=us&sku=A3849060&price=49.99&client=config

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים