ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, בעקרון אחרי חיפוש הבעיה במשך שבוע, הגעתי למסכנה שזה כנראה הלוח אם, הלכתי לאיזה טכנאי מחשבים שגר באזור והוא אישר את מסקנתי. אז ככה, אני רוצה להחליף לוח אם, ואמרתי לעצמי שאם אני כבר מחליף לוח אם, אני רוצה שיתאים לשידרוג עתידי ולחומרה שיש לי עכשיו, עכשיו מתחילה הבעיתיות, קניתי לאחרונה HD IDE 160GB, וממש לא בראש שלי לעבוד ל SATA ולקנות אחד אחר, ובנוסף לכך, יש לי כרטיס מסך AGP אבל אני רוצה סלוט של PCI-E בשביל שדרוג עתידי. גם לוח אם אני לא רוצה יקר מידי גם משהו בגג 500. אבל שוב הבעיה היא שלא נראה לי אפשרי למצוא AGP + PCI-E + IDE + SATAII זה נראה לי די לכוון גבוהה, מקסימום התמיכה ב SATA זה הדבר הכי פחות חשוב לי מבין אלה, או אולי אתם חושבים שלא? ואני צריך גם מארז + ספק, א…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בהמשך לנושא שפתחתי לפני כמה שבועות, אני רוצה עכשיו להיות סגור על המפרט וללכת איתו לחנות ולהזמין בימים הקרובים. השימושים הם: גראפיקה Photoshop בניית אתרים, משחקים כבדים, וכן מולטיטסקינג כבד. המחשב יהווה בסיס גם לעסק שלי שיפתח בקרוב. התקציב הוא 5K, מנסה לחסוך קצת. דברים שדרושים: 6 GB זכרון, מעבד 4 ליבות לפחות, GTX470 שכן הוא יעזור לי עם הפוטושופ ובכללי עם ההאצה החומרתית שלו. המחשב יחובר למסך FHD 37 אינץ' (טלוויזיה) ולכן אין צורך לכלול מסך במפרט, וכן לא צריך גם מערכת הפעלה, ציוד היקפי, רמקולים, או כרטיס קול. אני רוצה לשדרג את המחשב בעתיד ולכן אצטרך תושבת שתתן לי מרווח נשימה לדורות הבאים. לגבי המעבד: האם המעבד שציינתי במפרט הבא יהיה הכי מומלץ בשבילי? הבנתי שיש לו מקביל מAMD ש…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב ישמש בעיקר לHTCP וקצת לאופיס\אינטרנט. המחשב צריך להיות בעל יציאת HDMI. המחשב צריך להתחבר לסט רמקולים 5.1 ערוצים Z5500 מבית LOGITECH. אני רוצה לחבר אותו בעזרת יציאה דיגיטלית אופטית או קוקסיאלית. מבחינת האיכות יש הבדל בין אפטית\קוקסיאלית\SPDF ? המחשב צריך להריץ FHD 1080P בצורה חלקה. התקציב הוא +- 4000 ש"ח. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר קטן אבל לא קריטי. אם אני לא ימצא נייד כזה אני יצתרך לקנות HTCP יעודי + NETBOOK אבל אני מעדייף נייד אחד לשני השימושים. בברכה דני.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחשב לגמייניג+ עריכת תמונות ווידאו | תקציב: 6,500 אפשר לחרוג "טיפה" אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט אין צורך במערכת הפעלה קניה בחודש הקרוב אין צורך להתחשב בשידרוג עתידי המפרט הזה נבנה בעזרת המפרטים מדור המפרטים המומלצים אך בוצעו בו שינויים בהתאם לתקציב והעדפות מעבד: Intel® Core™ i7-9700 Coffee lake Tray מאורר למעבד: Arctic Freezer 34 לוח אם: Gigabyte Z390 Gaming X (rev. 1.0) ATX זיכרון: HyperX FURY DDR4 RGB 2666MHz 2x16GB דיסק SSD: Samsung 860 QVO 1TB SATA III SSD דיסק קשיח: Western Digital WD Red WD20EFAX 2TB כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER ספק כוח: Cooler Master MWE…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר סריקה של המחשבים המוכנים שמוצעים באתרים, מצאתי בעיקר מפרטים קצת תמוהים, אז אני פונה לעזרת המומחים הלא משוחדים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8 אלף, אפשר חריגה קלה אם יש סיבה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, לא תחרותי, רק להגיע ל-60 FPS במשחקי AAA כמו Assassin's Creed Valhalla. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש 2 כוננים קשיחים חיצוניים אז לא צריך הרבה אחסו…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2K אפשר לחרוג ב500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. לא צריך אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למחשב נייד חדש לעבודה שוטפת שיחליף את הלנובו T450 שיש לי היום. אני עסוק בחישובים מתמטיים וגם בתוכנות אופיס ובשימוש בתוכנות ייעודיות לחישובים סטיסטיים וכמובן ב POWER BI בנוסף אני מחבר את המחשב למסך נוסף ועובד תוך חיבור למסך נוסף (הלנובו קצת מתקשה בזה). חשוב לי גם : 1. פתיחה עם טביעת אצבע 2. זמן סוללה ארוך 3. משקל קל 4. אמינות ואחריות 3 שנים 5. SSD מחיר עד 5000 ש"ח אשמח להמלצות בנושא
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, ברצוני לקנות מחשב, אני מתלבט בין בחירת כרטיסי מסך. האחד יש את החיצוניים (ATI או NVIDIA) ומנגד יש Intel Graphics Media Accelerator 3000 HD האם מישהו יודע והתנסה בהרצת סרטי HD באיכות 720P על הכרטיס מסך Intel Graphics Media Accelerator 3000 HD ? האם מישהו יודע והתנסה בהרצת סרטי HD באיכות 1080P על הכרטיס מסך?" תודה, משה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
מעבד מרובע ליבות Q6600 קירור מעבד Thermalright Ultra-120 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3L DDR2 800 (1x4) 4GB צורב LG כרטיס רשת נוסף כרטיס הרחבה USB מארז CHIEFTECH CH-01B-B-SL מצוין! המערכת מוכנה באוברקלוק מצוין! רק להוסיף ספק כח, כרטיס מסך והארדיסק ומוכנים לצאת לדרך.... כמה אני יכול לקבל עליו?? תודה מראש..
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה על מפרט. בעיקרון, המחשב צריך להחזיר תכונות של תכנות ובמקביל להריץ מחשקים. איני גיימר, לכן לא לקחתי כרטיס מסך יותר חזק, אבל אני מקווה שזה יחזיק מעמד גם בעתיד. המפרט שקיבלתי: כרטיס מסך - VGA GAINWARD GT430 1GB DDR3 HDMI PCIEx16.8 ספק כוח - PSU HUNTKEY (V-POWER)550W TRUE 14CM BOX.7 מעבד - CPU INTEL I5-2300 2.8G/6M L1155 BOX לוח אם - MB GIGABYTE GA-H67M-D2 L1155 RETAIL מארז - CASE PC CM ELITE 310 WO/PSU SILVER.6 דיסק קשיח - HDD 3.5" SATA/3G SAMSUNG 1TB/32M ECOGREEN צורב - DVDRW SATA SAMSUNG X22 S223FBSBS OEM BLACK W/SFT זיכרון פנימי - DDR3 PC1333 MICRON CRUCIAL 2GB (4 כאלה) סה"כ: 2725.43 מפרט טוב ושווה את הכסף?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברים שלום , קונה מחר מחשב , צריך את עזרתכם א. ללא OC ב. לא לצרכי משחקים תוכנות עיקריות : אפטר , פוטושופ , אילוסטריטור , מאיה , ריינו , פריימר ושות . תקציב : עד 7000 בניתי איזה הצעה אבל היא יצאה לי יקרה מדי , איפה כדי לחתוך ? האם אלו הרכיבים הנכונים ? איזה כרטיס מסך אני צריך ? Intel Core i7 860 Socket 1156 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ₪1371 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1375 מאוור Cooler Master Hyper Z600, יחידות 1 ₪262 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=598 Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪671 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1339 Corsair 4GB DDR3 1333Mhz Value Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪828 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם , כיום וכמו תמיד יש לי מערכת מבוססת INTEL , ברצוני לעשות צעד ולעשות מעבר למערכת AMD. תמיד קניתי את מעבדי ה K למרות שלא עשיתי OC אף פעם (כן אני יודע בזבוז של כסף) כיום יש לי: מעבד I7 8700K לוח GIGABYTE Z370 AROUS ULTRA GAMING זיכרונות CORSAIR VENGEANES LED 8X2 DDR4 3000 ספק כוח ASUS 750W קירור NOCUTA DH-15 כ.מסך MSI RTX 3070 TRIO-X מארז COOLER MASTER HAF-X FULL TOWER ברצוני לעבוד למארז יותר קטן כגון : Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid Tower וחשוב לציין שאני לא רוצה את הטופ אבל לא את הפשוט משהו ביניים. אשמח לעזרתכם :-)
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד.. תקציב: כאלפיים שח איזה חברה כדאי? lenovo טובה? לי יש toshiba וזה סבבה.. מה חשוב להסתכל? מהירות? מעבד? אשמח להמלצה על מותג, ואף דגם - או אפילו קישור למשהו ספציפי שידוע כטוב, ובתקציב הנל תודה רבה רבה! עוז
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב שבוע הקרוב וקצת התעניינתי בפורום וראיתי כל מיני מפרטים. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400-500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.בעיקר משחקים כמו DUES EX וחבריו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).במחשב מחובר למסך 26' לכן הרזולוציה היא 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המפרטים נועדו עבור עיבודים גרפיים בתוכנות כגון: revit, 3DMAX, AutoCAD וכו'. לא לגיימניג בכלל! וכמובן עדיף שיחזיק מספר שנים לשימושים האלה בדיוק. מפרט ראשון - i7 מעבדי אינטל Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1295 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P6T SE s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E 1120 זכרונות DDR III 1333Mhz 3x1GB Kingston Triple Channel 2 460 920 כרטיסי מסך GIGABYTE HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 340 דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS 315 צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 130 מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1366 50 מארזים HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט לידידה שלי היא לומדת אנימציה בתלת מימד וגיימרית 1. מה התקציב המקסימאלי? --- 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Zbrush , V-ray , Marvelous designer ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני יודע שהיא משחקת דוטה , אבל העדפה לכרטיס מסך שיחזיק דברים יותר מאסיבים -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=320&t=1 זה נודע לי כי אני עובד במקום מתחרה. המחירים הכי זולים שיש, ללא ספק. אין פה שום מטרת פרסום. חשבתי שזה יעניין אנשים שמעוניינים בנייד חדש. גם אני לא ממש יודע מה תוקף המבצע, אם תוכלו לעדכן זה יהיה מעולה לטובת המשתמשים.
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מבקש המלצה על מחשב מבוסס על מעבד intel 2.4c עד 2600 ש"ח. הבעיה שלי היא למצוא ולהתאים לוח אם עם dual ch 400 במחיר סביר עם זיכרון בתיזמון 5-2-2-2 . המפרט המבוקש:1. מעבד 2. לוח אם 3. זיכרון עד 512 מ"ב 4. сooler 5. מארז 6. דיסק קשיח. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחשב נייד מסוג compaq presario V6000 דרייברים מותקנים אבל משום מה הWireless Network Connection לא מופיע, אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב - 2500-3000 ש"ח, אפשר לחרוג מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס), המחשב נקנה לצורך לימודים/פסיכומטרי. מטרה משנית היא צפייה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ בערך, לאחר ביקורות חלוקות אני כבר לא יודע מה עדיף - מט או מבריק, יש לציין שלפחות בזמן הקרוב המחשב יהיה כמעט כל הזמן בבית משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שי…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה חשבתי לקנות מחשב נייח חדש אך אני שוקל לקנות לפטופ במקום (גם ככה עוד כמה חודשים אני אתחיל ללמוד ואצטרך לפטופ). אני מעוניין להשתמש בלפטופ לצורכי צפייה בסרטים, שימוש באופיס וכו', אבל גם לצורכי משחקים. (לצורך העניין משחקים חדשים וכבדים, נניח כמו Arkham Knight או The Witcher 3, ובהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר) התקציב כרגע הוא 5000 שקל אבל אני מוכן לחרוג אם הדבר הוא משמעותי. האם זהו תקציב ריאלי? אשמח אם תכוונו אותי בנושא כי אני לחלוטין בור בנושא לפטופים. כמו כן יש לי שאלות: האם זה אפשרי לחבר ללפטופ מסך רגיל של מחשב ולהשתמש בו לצפייה? האם ניתן לעשות זאת בעת משחק ולשחק בהגדרות גבוהות בלי ירידה משמעותית בFPS? תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אנשים, אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד וביקש ממני לבחור לו משו טוב. קיצר מצאתי מחשב טוב ב4900 ש"ח של HP עם כל השטויות הכי טובות רק שהכ.מסך בו הוא intel® graphics media accelerator 950, זה כ.מסך סביר? ברור שאני יודע שכ.מסך בנייד לא אמור לסחוב OBLIVION וכד' אני פשוט רוצה שיהיה כ.מסך סביר. אם זה כ.מסך ממש גרוע תציעו בבקשה איזה לחפש. תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
במקור חיפשתי נט בוק שיתלווה אליי לעבודה בחול של מספר חודשים. עד שראיתי שיש מבצע על המחשב הבא:http://www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/754a068e-d9bb-4667-bbbf-df372d2c18a2?utm_source=mako&utm_medium=mako_hp_kubia&utm_campaign=dailyDeal_754a068e-d9bb-4667-bbbf-df372d2c18a2 נראה טוב, אבל הייתי מעוניין בחוות דעת שלכם לגביו לפני שאני קונה . תודה ויום טוב 8)
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה השנה ללמוד באוניברסיטה ואני צריכה מחשב ללימודים: * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס בעיקר, אבל גם סרטים בHD (לא קריטי) * גודל המסך? 15.6" האם חשוב מסך מבריק או מט? רצוי מט אבל הבנתי שבקטגורית המחיר יהיה קשה למצוא מט. בכל מקרה לא אשתמש בו בחוץ. * רזולוציית המסך? מינימום 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה. * משקל רצוי? לא משנה, אני אקח אותו הביתה רק בסופש"ים אז לא ממש מפריע לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, אבל מה שחשוב לי יותר זה סוללה איכותית שלא תמות לי אחרי שנה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, יציאות סטנדרטיות מספיקות. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי 500GB ומעלה. * כונן אופ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
על מסך אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל לא יותר וכרטיס מסך אני צריך עצה שלכם אני רוצה להשקיע בו מקסימום 2250 שקל כל השאר עבודה שלכם :> תודה
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-