ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני עוזר לאחותי לקנות מחשב בדחיפות ובאתי להתייעץ קצת, למה לא?! המע' צריכה להיות בתקציב הנתון, שתכיל את ארבעת הרכיבים הנ"ל, מעבד,HD,לוח וזכרונות. אני מתכנן לחבר את הכרטיס מסך המובנה לטלויזיה כאשר אני צופה בסרטים [יותר נכון אחותי אבל שיהיה], ואני לא חושב שלמובנה יש בננה מתאים, יש לו? בכל מקרה, כרטיס שכן יש לו הוא עדיף וזה חשוב. אם אין כזה, אז יש מתאם או משהו לא? המחשב יקנה בלוג'יקPC. אני לא חושב שיש עוד איזשהן דרישות מיוחדות. תודה רבה. מפרט לדוגמא: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 8946 AMD Sempron 64 Bit 3200+ Socket AM2 Box CPU 296.00 ₪ 1 296 ₪ 1 6456 Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 240.00 ₪ 1 240 ₪ 2 9333 Alb…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, בעבר הייתי מסתובב באתרים השונים ומרכיב מחשב בעצמי, אבל לאחר מבט קצר הבנתי שאני ממש לא בעניינים... אני מעוניין במחשב לצרכי משחקים ועבודה, בתקציב של עד 15,000 שקלים (ניתן להמתח קצת, במקרה הצורך). חשוב לי שהוא יריץ את המשחקים "המובילים" בשוק כיום בצורה חלקה, כיוון שאני לא מעוניין להחליף אותו בשנה הקרובה. כמו כן אני מעוניין להמנע מבעיות שבד"כ קשורות במוצרים שבדיוק יצאו לשוק (גרסה ראשונה), overclocking וכיוצ"ב. חשוב לי שהחלקים יהיו זמינים בארץ ותהיה עליהם אחריות, ושהמחשב יהיה שקט (קירור מים? אם זאת אפשרות, אני מוכן להשקיע קצת אקסטרה בשביל מחשב שקט). לא אתנגד גם ללוח אם שמכיל תמיכה ב-RAID1. רשימת בקשות שאפתנית משהו, אני יודע - לכן אשמח אפילו להכוונה בכיוון כללי. …
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. יש לי הזדמנות לקנות מחבר את המחשב הבא, במחיר של כ-1500 ש"ח(המחשב בן שנה וחצי): מעבד 6600QUAD, לוח של ג'יגה בייט, זכרונות:2X1GB במהירות 667מג"ה - צמד של מושקין וצמד של קרואיסר(סך הכל 4GB), ספק בסביבות ה500 וואט בערך, מארז Aurora 570, כ.מסך HD2900XT 512MB DDR3. כרגע אני נמצא עם P4 3GHZ, לוח של אסרוק, זכרון 1GB, כ.מסך FX5200,ומארז שבא עם ספק Arctic Cooling Silentium T2. מטרות המחשב: הרצת תכני HD למיניהם, הקלטות סאונד אינטסיביות. לדעתי ההבדלים הם שמיים וארץ, בין מה שיש לי לבין מה שיש לו. משתלם? כדאי? אתם תגידו. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד טוב. סרטים, מוזיקה, לימודים(מדעי המחשב). חשבתי על הדגם Dell Vostro 3550 מסוג הI5. מה דעתכם? האם הוא מתחמם מאד? אשמח לעזרתכם. משה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?צפייה בסרטים באיכות HD - מסך בגודל 42'' , וסטרימינג מהאינטרנט של ערוצי טלויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש כמה חלקי מחשב בשביל שדרוג המפרט הקיים שלי, כמו כן הפלטפורמה תוחלף גם כן כשיצאו מעבדי ה"בולדוזר", לכן אני עושה כמה הכנות לפני היציאה שלהם. מה דעתכם על השדרוג הבא ? Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪269 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 OCZ SSD ONYX 32GB MLC 125/70, יחידות 1 ₪388 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1902 צורב LG GH24 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572 ThermalTake V9 Black Edition 2x230mm 2x120mm + Led VJ400G1N2Z, יחידות 1 ₪357 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1097 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1127 המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.i…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח שתציצו במפרט הנ"ל: מה התקציב המקסימאלי?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימינג לקודי בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא (עד 1500 עם מקלדת עכבר ומערכת הפעלה) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WIN 10/win 7 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך 500 שקל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5K חריגה אפשרית במידת הצורך עד 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב4K , אוקולוס ריפט עם סימולטורי נהיגה וטיסה (Xplane DCS Asseto Corsa). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך ציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכוננים קשיחים, אין צורך בכרטיס מסך (יש 1070TI שישודרג כשיצא הדור החדש של הכרטיסים) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? בתכנון OC למעבד (אחרי 3 שנים עם כרטיסי R9 למינהם אשמח שהמחשב לא יתחמם בכלל…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
בהמשך לנושא שפתחתי לפני כמה שבועות, אני רוצה עכשיו להיות סגור על המפרט וללכת איתו לחנות ולהזמין בימים הקרובים. השימושים הם: גראפיקה Photoshop בניית אתרים, משחקים כבדים, וכן מולטיטסקינג כבד. המחשב יהווה בסיס גם לעסק שלי שיפתח בקרוב. התקציב הוא 5K, מנסה לחסוך קצת. דברים שדרושים: 6 GB זכרון, מעבד 4 ליבות לפחות, GTX470 שכן הוא יעזור לי עם הפוטושופ ובכללי עם ההאצה החומרתית שלו. המחשב יחובר למסך FHD 37 אינץ' (טלוויזיה) ולכן אין צורך לכלול מסך במפרט, וכן לא צריך גם מערכת הפעלה, ציוד היקפי, רמקולים, או כרטיס קול. אני רוצה לשדרג את המחשב בעתיד ולכן אצטרך תושבת שתתן לי מרווח נשימה לדורות הבאים. לגבי המעבד: האם המעבד שציינתי במפרט הבא יהיה הכי מומלץ בשבילי? הבנתי שיש לו מקביל מAMD ש…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתעניין במחשב מיני לסלון על תקן HTPC (HTPC ירד מהפרק עקב חוסר מקום.) הדרישות: 1. הרצת תכני HD בביטרייט גבוה, לרבות קבצי mt2s, כולל סרטי 3D 2. אחסון מקומי פחות חשוב. מרבית התוכן יוזרם ברשת קווית 1Gps. במקרה הצורך יחובר דיסק חיצוני. 3. המחשב יחובר לטלוויזיה 55" (55pfl7007k) ויעבוד ברזולוציה של FHD. על הפרק, שני מחשבי מיני: 1. Sapphire Edge VS8 - 4H000-10-40G http://ksp.co.il/?uin=17638 2. ה- NUC החדש של אינטל: Intel BOXDC3217IYE http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BOXDC3217IYE (כמובן שיצורפו לו כ. זיכרון 8Gb וכונן mSATA של 64-128Gb) מי משניהם עדיף? מי ימלא את תפקידו טוב יותר? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני מתחילה ללמוד בשנת הלימודים הקרובה כימיה. המקצוע לא דורש עבודה עם תוכנות מיוחדות או מורכבות יותר מאופיס. מחפשת מחשב קל 14 אינץ'. שיהיה מהיר, שאוכל לפתוח כמה חלונות במקביל. רוצה מחשב טוב ואיכותי למרות שבשביל הצרכים שלי אני יכולה למצוא משהו זול יותר. מצאתי מחשב שנראה איכותי Dell Vostro 5468. מצרפת לינק http://www.b-student.co.il/Product/36149175/---Dell-Vostro-5468---i5-7200U--256GB-SSD---8G----מסך-14---3Y-שנות-אחריות---win10- אשמח לחוות דעת על המחשב ולהמלצות נוספות
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 אפשר חריגה פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, פיתוח משחקים ביוניטי, וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כן windows `10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לבר עם חיבור ל 9 מסכים עם אפשרות לראות בכל מסך תמונה שונה או תמונה אחת גדולה על כולם או תמונה זהה בכולם ( האפשרות האחרונה פחות חשובה ) , אני יודע שיש לוחות אם אם אפשרות ל 4 כרטיסי מסך , למישהו יש מושג מה כדאי ? זה למטרות סרטים ומצגות , לא יותר . תקציב צריך להיות כמה שיותר זול כמובן שיהיה איכותי אבל בבקשה תעזרו לי אני תקוע ! תודה !
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני סטודנט לעיצוב תעשייתי שמשתמש בתוכנות תלת מיימד (Solidworks, 3Dmax) + תוכנות לרינדור (MAXWELL) וכמובן עריכה ב-Photoshop. יוצא לי לעבוד עם כמה מהתוכנות שציינתי בו זמנית והייתי מעוניין לרכוש מחשב שיעבוד בצורה רציפה בלי זמן המתנה בלתי נסבל שמעכב אותי. בנוסף יוצא לי לצלם המון ולאחסן את התמונות במחשב. וגם לערוך סרטים (ברמה חובבנית+) מסך המחשב ישמש גם לעבודות וגם לצפיה בסרטים\טלוויזיה. -בעתיד ישנה אפשרות לצרף מקרן לצפיה בסרטים. אני לא אוהב לשחק במחשב (מעדיף XBOX360) אבל לא יזיק לשחק גם בNFS במחשב. מיקום העבודה הוא בעלית גג - חם מאוד בקיץ וקריר מאוד בחורף. מה שלדעתי ישפיע על קירור הכרחי. עברו שנים מאז שהתמודדתי עם קניית מחשב נייח, אני משתמש בנייד ששרד אחרי הרבה ני…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה שבוע הבא אני הולך לקנות לעצמי מחשב נייד כאשר הדרישות שלי היו: 1.ניידות 2.אפשרות הפעלת תוכנות במקביל(פוטושופ,אינטרנט,וורד) 3.לראות סרטים בצורה נורמלית 4.אפשרות לשחק מדי פעם במשחקים חדשים יחסית(לא חייב על HIGH) 5.תקציב עד 4000 ש"ח או טיפה יותר אחרי כמה התלבטויות זה מה שבחרתי: Dell Inspiron N4030-3504W7 ש"ח 3890 CPU Intel® Core™ i3-350M Processor, 2.26GHz,3MB Cache,1066MHz FSB Memory 4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB HardDrive 320GB (5400 Rpm) Display 14in HD Glossy WLED display with TrueLife (1366X768) GPU ATI Mobility Radeon HD 530v with 512 MB dedicated video memory Optical Device 8X DVD+/-RW Drive…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולכם ותודה מראש על העזרה, מעריך מאוד להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 שקלים חדשים – 4500 שקלים חדשים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. – GTA V, Far Cry 4 וכל השאר באותו סדר גודל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' – 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צריך המלצה לTABLET בתקציב של עד 6K. מחשב לשימוש בOFFICE בעיקר עם אקסל וONE NOTE. איך האחריות בארץ למחשב שקניתי בחו"ל? עדיפות למסך מאט ובטרייה 9 תאים. אני חושב על המחשב הזה: HP EliteBook 2740p Tablet PC [br]פורסם בתאריך: 20-04-2010, 17:00:47 http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3740645-3955549-4145567-4145569-4172717.htmlיש המלצות?[br]פורסם בתאריך: 21-04-2010, 11:50:03
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחשב לגמייניג+ עריכת תמונות ווידאו | תקציב: 6,500 אפשר לחרוג "טיפה" אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט אין צורך במערכת הפעלה קניה בחודש הקרוב אין צורך להתחשב בשידרוג עתידי המפרט הזה נבנה בעזרת המפרטים מדור המפרטים המומלצים אך בוצעו בו שינויים בהתאם לתקציב והעדפות מעבד: Intel® Core™ i7-9700 Coffee lake Tray מאורר למעבד: Arctic Freezer 34 לוח אם: Gigabyte Z390 Gaming X (rev. 1.0) ATX זיכרון: HyperX FURY DDR4 RGB 2666MHz 2x16GB דיסק SSD: Samsung 860 QVO 1TB SATA III SSD דיסק קשיח: Western Digital WD Red WD20EFAX 2TB כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER ספק כוח: Cooler Master MWE…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, רוצה לקבל הערכת מחיר על לפטופ DELL XPS L502X. בן שנתיים וקצת. מסך 15.6" Full HD. הארד דיסק 650GB WD. זיכרון 8GB RAM. מעבד i5 2nd gen. רמקולים JBL. וכרטיס קול MAXXAudio. תודה, הדר
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום מדובר בסטודנטית לעיצוב אופנה, המחיר חשוב אבל לא להתפשר יותר מדי על איכויות רצוי 5K אבל אם אין ברירה אפשר לעלות. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית תלת מימד * גודל המסך: נראה לי שאיזור 15" הכי יתאים * רזולוציית המסך: גבוהה מספיק בשביל לנצל את גודל המסך שנבחר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? רצוי לחסוך בגרמים במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כדאי אבל לא על זה תיפול הבחירה. ההנחה שיש חשמל בסביבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כדאי SSD אבל קשה לי לראות איך זה נכנס בתקציב, לגבי נפח אני מניח ש 1TB יספיק. * כונן אופטי: * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרש…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב נייד של LG R380. המחשב כבר ישן מאוד, והייתי מעוניין לראות איזה אופציות יש שאפשר לשדרג אליהן.. השימושים שלי הם: שימושי רגיל (גלישה באינטרנט, קצת אופיס, מדיה שירים וסרטים). צריך שיהיה למחשב חיבור HDMI, כיד שאוכל לחבר לטלוויזיה. אני צריך שלא יעבור את 2000 שקל
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אמשח אם תוכלו לענות לי איזה מחשב עדיף? הצורך: שימוש ביתי, תכנות ומשחקים לא ברמת גיימר מקצועי המפרטים דומים: Lenovo IdeaPad Y700-15 80NV001FIV Intel® Core i7-6700HQ Processor, 6M Cache, 2.6 GHz up to 3.50 GHz זיכרון 8GB DDR4 2133MHz (1 x 8192 MB), Up to 16 GB ערכת שבבים HM170 כונן קשיח 1TB (5400RPM) Sata + 128GB SSD תצוגה 15.6 Inch FHD IPS LED Backlight (1920 x 1080) מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 Asus GL552VW-DM206T ntel® Core i7-6700HQ Processor, 6M Cache, 2.6 GHz up to 3.50 GHz זיכרון 8GB DDR4 2133…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לאבא שלי נמאס מהמחשב הישן שלו ומחפש להחליף אותו. כשאני לרוב קונה מחשב, אני הולך ל High-End מאחר ואני משחק הרבה, ולכן אני קצת מבולבל בקשר למפרט שהוא צריך. הוא מחפש מחשב בסביבות ה 1500 ש"ח (סטייה של 200 שקל לפה או לשם תהיה בסדר), והשימוש המרכזי שלו זה גלישה, קצת עבודה ב Office ומדי פעם צפיה בסרטים של עד 720P. עוד דבר, המחשב צריך להגיע מורכב, אז ככה שחשבתי משהו שמגיע מ KSP או Ivory עם אחריות סבירה? (או רשתות אחרות שיש להם מחשביםמוכנים במלאי). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-